III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-07, 13:44   #3901
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Anesh wszystkiego najlepszego z okacji rocznicy
Dziękuję
Ale sobie młoda zażyczyła:P
Dearlie nie przejmuj się kochana, czas szybko minie. Ja już tydzień siedze sama (no z mym szkrabem pod sercen, psiurem i Wami oczywiście) i jeszcze nam zostało tak 3 do 4 tygodni. Damy radę
Ten tutek śliczny, a jaki kolor?

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
najlepsze życzenia z okazji rocznicy
my swoją obchodzimy pod koniec miesiąca, to już 6 będzie a razem jesteśmy ponad 12 lat
Dziękuję. Tyle już lat razem. NAm dopiero 6 leci
Za wizytę i wybór wózka .

Enigmama śliczny komplecik i łóżeczko

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Anesh wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu

A pokaż tego Twojego tutka, bo nie mogę znaleźć tego koloru, a brzmi ciekawie.
I w ogóle chyba pierwszy raz mi się różowy wózek podoba - bo akurat też ten tutek jest.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 13:50   #3902
Almariel
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
No właśnie edytowałam u góry i do Ciebie tez z tym pytankiem się zwrócilam
My za wózio zaplacimy pod koniec sierpnia i dostaniemy kurierem. Choć ja sie boje troche wiem ze to głupie przesądy, wlacze z nimi w każdym razie.

Ale spakowana do szpitala nie jestes? ja chyba dopiero pod koniec sierpnia się spakuję ...
Nie, jeszcze nie jestem spakowana. Też chyba się spakuję jakoś pod koniec sierpnia.
Wanienkę też chyba kupimy w tym miesiącu, bo jeszcze nie mamy.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 13:51   #3903
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
za magisterkę, ja własnie też biorę się za swoje umowne dwie strony. Madzia przyjedzie i mnie sprawdzi. Już mi nowych książek szuka. Dobrą mam koleżankę, co?
wspaniałą Tylko pozazdrościc takiej pomocnej duszki.

Cytat:
Dearlie ja tez brałam urosept, moj lekarz twierdzi ze to niewiele pomaga ale powiedział że mozna brac, ja czułam poprawe po tym + bardzo duzo picia.
Ja też zawsze biorę jak tylko czuję że coś zaczyna być nie tak i zazwyczaj mi pomaga.

Kur.wa to są jakieś jaja. Przyjeli dziadka do szpitala, po czym stwierdzili że nie da rady założyć cewnika bo krew sie leje i go wypisali. A ten po ścianach z bólu chodzi, dostaje narkotyczne leki przeciwbólowe po których ma omamy wzrokowe. Stwierdzili że niech jedzie do Piły, tam gdzie ma mieć operację. A ci z Piły niewiem na co czekają, bo miał już mieć ją dwa miesiące temu, a sobie przekładają bez powodu ( urlopy ). kur.wa nie rozumiem tego, człowiek się męczy, ma wpęcherzu 5-cio centymetrowego guza a te chu.je maja to gdzieś. Nie jestem mściwa ale aby tych mądrych to kiedyś spotkało. Tata pojechał teraz z dziadkiem do Piły, ciekawe czy go przyjmą czy każą czekać do 30-tego. Oby przyjeli i cos zrobili, bo ja jestem spokojna do czasu...
Stary 2012-08-07, 13:52   #3904
spioszka
Raczkowanie

Dobry dzien dziewczeta!
Dzisiaj wkraczamy w 37tc!!!!
Dzisiaj w nocy znowu mnie jakies skurcze lapaly, wydaje mi sie Tamlin cos ostatnio o nich wspominala,ale nie jestem pewna...
Brzuch mi twardnieje, tak jak przy skurczach Braxtona, ale z ta roznica,ze jest to bardzo bolesne, glownie w dole brzucha(tak jak na okres) i w krzyzu.
Poza tym caly dzien dzisiaj w domku, czekam na kuriera z lozeczkiem
Zaraz wstawie brzusio na maila, tak jakby troche mi sie obnizal,ale to chyba jeszcze nie to. A tak wogole, to w ktorym tygodniu powinnien sie obnizyc?

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile razy dziennie Wasze dzieci mają czkawkę?? Bo mój ma jakieś 6-8 razy na dobę :p Wariat!!!
conajmniej 5 razy i trwa nawet 10-15 minut, a brzuch przy tym skacze masakrycznie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość

Konczi, czytałam artykuł, że w Pyskowicach mają gaz rozweselający ponoć pomaga uśmierzyć ból 60-70% i dzięki temu rodzące lepiej sobie radzą
U nas jest to stosowane na porzadku dziennym,ale czy to jest takie super to nie wiem Podobno moze powodowac mdlosci, a co do tych 60-70% to troche nie chce mi sie wierzyc, ale mimo wszystko bede probowac

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 13:54   #3905
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

A pokaż tego Twojego tutka, bo nie mogę znaleźć tego koloru, a brzmi ciekawie.
I w ogóle chyba pierwszy raz mi się różowy wózek podoba - bo akurat też ten tutek jest.
prosze bardzo, taki http://bejbi.eu/sklep/tutek-wozek-gr...wr-p-9102.html

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 13:58   #3906
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Kur.wa to są jakieś jaja. Przyjeli dziadka do szpitala, po czym stwierdzili że nie da rady założyć cewnika bo krew sie leje i go wypisali. A ten po ścianach z bólu chodzi, dostaje narkotyczne leki przeciwbólowe po których ma omamy wzrokowe. Stwierdzili że niech jedzie do Piły, tam gdzie ma mieć operację. A ci z Piły niewiem na co czekają, bo miał już mieć ją dwa miesiące temu, a sobie przekładają bez powodu ( urlopy ). kur.wa nie rozumiem tego, człowiek się męczy, ma wpęcherzu 5-cio centymetrowego guza a te chu.je maja to gdzieś. Nie jestem mściwa ale aby tych mądrych to kiedyś spotkało. Tata pojechał teraz z dziadkiem do Piły, ciekawe czy go przyjmą czy każą czekać do 30-tego. Oby przyjeli i cos zrobili, bo ja jestem spokojna do czasu...
Co za konowały:/. Daj znać jak się tylko coś dowiesz.

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Dobry dzien dziewczeta!

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:

Śliczny
Stary 2012-08-07, 14:05   #3907
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Super że imprezka udana
Mnie sie jakoś z kumpelami widzieć nie chce :p
A już z tą cukrzycą nie wymyślaj bo teraz upały są to każdy chlapie ostro
A nam trza pić więcej w takie skwary

Taaa, ja sobie kupiłam jeden bo więcej nie trza jak to ino do domciu
Poza tym od dołu cerata to nic nie przecieknie a i też w dupe nie bedzie grzało

ja wzięłam dwa żeby na zmianę było ... będzie do małej do łóżeczka
oj ja bym już dzisiaj poleciała do tych moich niewyżytych dziołszek hyhy ale cóż każda ma swe obowiązku a dzisiaj pewnie kaca leczą biedne hahahahah
widziałaś co pomogłaś mi wygrać ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 14:06   #3908
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Ale postawił mi mąż wczoraj łózeczko, nie mogę się na nie napatrzeć, narazie materac leży w folii i pościel nie ubrana, ale to by bylo za szybko.
Tak, patrzenie na łóżeczko to sama przyjemność. Też nie wyjmuje materaca z folii i myślę, że dopiero po porodzie każe mężowi go wyjąć.
Pościel też czeka, a już nie mogę się doczekać żeby ją ubrać

Kupiła któraś z was laktator?
Mnie czeka jeszcze ten jeden grubszy wydatek. Mąż mówi że mam kupić nowy i dobry i nie oszczędzać na tym, ale on z reguły nie jest oszczędny
Stary 2012-08-07, 14:08   #3909
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
wspaniałą Tylko pozazdrościc takiej pomocnej duszki.

Ja też zawsze biorę jak tylko czuję że coś zaczyna być nie tak i zazwyczaj mi pomaga.

Tamlin kochana kurcze tak mi przykro że musicie przez to przechodzić ... ja wiem co to walka z rakiem ... wiem jak człowiek cierpi i tak bardzo bym chciała żeby już nikt nie walczył z tym gnojem .. ehhhh trzymajcie się ....

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Tak, patrzenie na łóżeczko to sama przyjemność. Też nie wyjmuje materaca z folii i myślę, że dopiero po porodzie każe mężowi go wyjąć.
Pościel też czeka, a już nie mogę się doczekać żeby ją ubrać

Kupiła któraś z was laktator?
Mnie czeka jeszcze ten jeden grubszy wydatek. Mąż mówi że mam kupić nowy i dobry i nie oszczędzać na tym, ale on z reguły nie jest oszczędny

ja nabędę dopiero jak będę wiedziała że jest pokarm .. bo różnie bywa
Stary 2012-08-07, 14:19   #3910
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

ja wzięłam dwa żeby na zmianę było ... będzie do małej do łóżeczka
oj ja bym już dzisiaj poleciała do tych moich niewyżytych dziołszek hyhy ale cóż każda ma swe obowiązku a dzisiaj pewnie kaca leczą biedne hahahahah
widziałaś co pomogłaś mi wygrać ?
Ja dla bobasa mam inne podkłady, takie na materac

Nie widziałam co wygrałaś, pokaż

spioszka śliczny domek od dzidziolka
Jeszcze troszke i maluszek sie przeprowadzi
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 14:31   #3911
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
O jaa, rozumiem Twoje nerwy... Okrutne, jak można
Oby mu coś w tej Pile pomogli.
Stary 2012-08-07, 14:32   #3912
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja dla bobasa mam inne podkłady, takie na materac

Nie widziałam co wygrałaś, pokaż

spioszka śliczny domek od dzidziolka
Jeszcze troszke i maluszek sie przeprowadzi

no ten jest super na materac już przymierzałam

chwale się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image,,,,s.jpg (5,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (6,1 KB, 11 załadowań)
Stary 2012-08-07, 14:33   #3913
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
mi też kazał się zbytnio nie przejmować kiepskimi wynikami ale ja wolałam by były lepsze no spy brałam 3 razy po 1 a uroseptu tak jak w ulotce 3 x 2.
Czyli widzę, że nasi lekarze mają identyczne podejście. Ja z nospę póki co sobie odpuszczę, bo bóle chwilowo mam troszkę mniejsze i brzuch też przestał twardnieć, ale ten urosept będę sobie brała w takich dawkach jak piszesz.

Cytat:
my wybralismy kolory czarny- wrzos A Wy na jaki jestescie zdecydowani?
Zapomnialam pogratulowac tego ze Antos sie obrocil, widzisz jak slucha rodzicow
i doczytalam ze grzybica sobie od ciebie poszla, a ja jakos tego holerstwa zwalczyc nie moge ciagle globulki, tabletki i eh az sie boje co mi powie lekarz jak pojde za tydzien na wizyte.. znowu pewnie "uu nie wyglada to za dobrze"
Dziękujemy. Mój ginekolog również śmiał się, że mamy bardzo usłuchane dziecko, gdy się dowiedział, że codziennie go prosiliśmy o obrót. Żartował, że jak już teraz Mały nas tak słucha, to nie mamy co się martwić, bo pewnie wyjątkowo grzeczne dziecko z niego będzie.

Kochana, a jakie globulki przyjmowałaś? Mi pomogła 6 dniowa kuracja Pimafucin. To podobno bardzo skuteczny antybiotyk. Dodatkowo smarowałam 2x dziennie Clotrimazolum w kremie i zmieniałam co kilka dni środek do podmywania, ale najwięcej stosowałam tego zalecanego przez ginka Plivafem.

My nadal nie zdecydowaliśmy się na konkretny kolor. Ja początkowo chciałąm ten brązowo-beżowy, ale jak zobaczyłam go na żywo to mnie nie zachwycił. Bardzo podoba mi się ten czarny z czerwonym, tylko czy ta czerwień pasuje do chłopca? Ładne są również te jaśniejsze np. grafit-popiel, tylko spacerówki są wykładane w środku tym bardzo jasnym kolorem i boję się jak to będzie z funkcjonalnością.

Cytat:
Dearlie ja tez brałam urosept, moj lekarz twierdzi ze to niewiele pomaga ale powiedział że mozna brac, ja czułam poprawe po tym + bardzo duzo picia.
Cytat:
Dziękuję
Ale sobie młoda zażyczyła:P
Dearlie nie przejmuj się kochana, czas szybko minie. Ja już tydzień siedze sama (no z mym szkrabem pod sercen, psiurem i Wami oczywiście) i jeszcze nam zostało tak 3 do 4 tygodni. Damy radę
Ten tutek śliczny, a jaki kolor?

Anesh to my obie takie słomiane wdowy. Musimy się w takim razie wspierać w tych naszych tęsknotach. Mój niby pojechał do nowej pracy tam i obiecał, że wróci za 2 tygodnie, bo od 28 sierpnia ma pracę tutaj na miejscu. Ja się tylko boję, że on mi się znowu zachłyśnie zarobkami w euro i mi tak zostanie na dłużej. A tak się cieszyłam, że będę go miała tutaj. Chociaż dzisiaj rano jak się rozryczałam, gdy wyjeżdżał to obiecał, że wróci i zostanie z nami na miejscu na te kilka miesięcy... czas pokaże na ile jest słowny.
Cytat:
Dobry dzien dziewczeta!
Dzisiaj w nocy znowu mnie jakies skurcze lapaly, wydaje mi sie Tamlin cos ostatnio o nich wspominala,ale nie jestem pewna...
Brzuch mi twardnieje, tak jak przy skurczach Braxtona, ale z ta roznica,ze jest to bardzo bolesne, glownie w dole brzucha(tak jak na okres) i w krzyzu.
Poza tym caly dzien dzisiaj w domku, czekam na kuriera z lozeczkiem
Zaraz wstawie brzusio na maila, tak jakby troche mi sie obnizal,ale to chyba jeszcze nie to. A tak wogole, to w ktorym tygodniu powinnien sie obnizyc?
Co Wy wszystkie ostatnio z tymi skurczami? Szybko mi się tutaj uspokoić. A tak poważnie to żartuję i gratuluję 37 tygodnia. Teraz to już chyba będzie normą, że lawinowo pojawią się u nas na wątku skurcze, skoro już jesteście w ostatnich tygodniach. Aż nie mogę się doczekać pierwszego maleństwa na wątku. Biedna ta pierwsza mamusia, bo będziemy ją pewnie ciągle maltretować o fotki dzidka.
Stary 2012-08-07, 14:35   #3914
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:

ja nabędę dopiero jak będę wiedziała że jest pokarm .. bo różnie bywa
Początkowo też tak planowałam, ale słyszałam opinie, że dobrze mieć go już w szpitalu, a co lepsze u mnie w szpitalu wymagają żeby mieć swój.
Ja jakoś nie dopuszczam myśli, że mogę nie mieć pokarmu cycki mi tak urosły to chyba będą działały jak trzeba...
Stary 2012-08-07, 14:39   #3915
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Ja jakoś nie dopuszczam myśli, że mogę nie mieć pokarmu cycki mi tak urosły to chyba będą działały jak trzeba...
Ja też nie, mam zamiar karmic małego cycem i koniec kropka.

Spioszka ładny brzuszek. I gratuluję kolejnego tygodnia, już niedługo z nim pochodzisz.

Anesh domek Twojej malutkiej też śliczny. Dopiero teraz zobaczyłam.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 14:42   #3916
weronika_91
Zakorzenienie

Ale jestem wyrąbana po 2 godzinach spędzonych na mieście dobrze że wiaterek trochę zawiewa. Kurde ja już się nie nadaję na takie wyjścia :/ brzuch się napinał jak diabli , że musiałam sobie przystanki robić .

colds to pierwsze słyszę że luteinę można brać do 32 tyg tylko ja ją zaczęłam brać dopiero w 31 teraz w czwartek pewnie mi gin powie kiedy mam ją odstawić .
Dziewczyny , a aspargin też się odstawia ? bo jakoś nie wyobrażam sobie mojego brzucha bez niego ...

Pochwalę się moimi zdobyczami lumpkowymi dziś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _s0.zmniejszacz.pl_DSCF0984_zmniejszacz-pl_522546.jpg (138,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _s0.zmniejszacz.pl_DSCF0986_zmniejszacz-pl_680090.jpg (72,0 KB, 10 załadowań)
Stary 2012-08-07, 14:45   #3917
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
c

dzięki za przepis. jutro polecę na ryneczek, może jeszcze jakieś wiśnie znajdę.
widzę, że Twoja mama również korzysta z przepisów siostry Anastazji też mam kilka jej książek i niektóre przepisy są rzeczywiście super

zdaniem położnej ze szpitala, w którym mam zamiar rodzić ten gaz jest bardzo przydatny ale .... dla towarzyszącego męża niż dla samej rodzącej osobiście nam go nie polecała, jej zdaniem dużo gorzej współpracuje się z rodzącą na haju i często poród kończy się cc.

tak korzysta, mam wszystkie te ksiazki i lubi z nich pichcic, glownie piec

a nam znowu w sr polecala polozna ten gaz, ze przynosi ulge przy skurczu i warto jak szpital ma dostepny

Cytat:
wspaniałą Tylko pozazrościc takiej pomocnej duszki.

ja piernicze co za ludzie. czlowieka wtakim stanie do domu odeslac. po.ry.pani.

Cytat:

no ten jest super na materac już przymierzałam

chwale się
super wygrana my mamy takiego blendera bosha i superr sie sprawdza, rozgniecie wszystko

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:

Kochana, a jakie globulki przyjmowałaś? Mi pomogła 6 dniowa kuracja Pimafucin. To podobno bardzo skuteczny antybiotyk. Dodatkowo smarowałam 2x dziennie Clotrimazolum w kremie i zmieniałam co kilka dni środek do podmywania, ale najwięcej stosowałam tego zalecanego przez ginka Plivafem.
jak dla mnie nie skuteczny tez zawsze mialam 6 globulek i niby wyleczyl...a po 2-3 tyg znowu wracało i teraz chyba tez znouw mam, tzn nie swedzi mnie ale leje sie ze mnie tak ze mma juz dosc

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 14:51   #3918
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Anesh to my obie takie słomiane wdowy. Musimy się w takim razie wspierać w tych naszych tęsknotach. Mój niby pojechał do nowej pracy tam i obiecał, że wróci za 2 tygodnie, bo od 28 sierpnia ma pracę tutaj na miejscu. Ja się tylko boję, że on mi się znowu zachłyśnie zarobkami w euro i mi tak zostanie na dłużej. A tak się cieszyłam, że będę go miała tutaj. Chociaż dzisiaj rano jak się rozryczałam, gdy wyjeżdżał to obiecał, że wróci i zostanie z nami na miejscu na te kilka miesięcy... czas pokaże na ile jest słowny.
A nasza malutko znowu bardzo uparta jest. Zresztą same wiecie jak nie chciała buźki pokazać.

Będziemy się wspierać. Dobrze, że chociaż macie perspektywę, że będziecie kiedyś zawsze ze sobą, w takim sensie, że Twój tż będzie pracował na miejscu. U nas to niestety praca tżta wiąże się z ciągłymi wyjazdami...

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Anesh domek Twojej malutkiej też śliczny. Dopiero teraz zobaczyłam.
Dziękuję.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
A
Pochwalę się moimi zdobyczami lumpkowymi dziś
Śliczne
Stary 2012-08-07, 14:54   #3919
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:

to wychodzi na to, że my teraz możemy ok 5 lat baraszkować bez gumki
No a my za każdym razem w pierwszym cyklu niezabezpieczania się zachodzimy w ciąże więc ja już w ósmym miesiącu myślę nad antykoncepcją po porodzie.

Cytat:
zdaniem położnej ze szpitala, w którym mam zamiar rodzić ten gaz jest bardzo przydatny ale .... dla towarzyszącego męża niż dla samej rodzącej osobiście nam go nie polecała, jej zdaniem dużo gorzej współpracuje się z rodzącą na haju i często poród kończy się cc.
Ja bardzo liczyłam na ten gaz. Ale w praktyce miał na mnie same negatywne skutki - czułam sie jak na haju, ale w sensie takim że było mi niedobrze i kręciło misię w głowie. Żadnego rozluźnienia czy znieczulenia nie zaobserwowałam. Po kilku wdechach podziękowałam i nie dałam sobie wcisnąć tego gazu już do końca porodu, choć położna zachęcała.

Cytat:
Tamlin, strasznie współczuję chorób dziadków. Jak można tak człowieka traktować, w głowie mi się to nie mieści.

Cytat:
U nas jest to stosowane na porzadku dziennym,ale czy to jest takie super to nie wiem Podobno moze powodowac mdlosci, a co do tych 60-70% to troche nie chce mi sie wierzyc, ale mimo wszystko bede probowac
Próbuj, wiele kobiet sobie chwali. Niestety to nie dla mnie.

Cytat:
Śliczny wózeczek.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 14:54   #3920
kraven
Zakorzenienie

Cześc. Ja już po pracy czekam z obiadem na Tz, a później idziemy do siostry TŻ na grila.

Baobabek oszczedzaj sie i nie przejmuj głupimi komentarzami. Wiem, że te od najbliższych bola najbardziej, ale poradzisz sobie

NIegrzeczna śliczny wózeczek

Weronika piękne zdobycze

Konczi świetna wygrana. Ja od lat marze o maszynce do mięsa ale cały czas coś innego kupujemy a na to nie starcza pieniędzy.

Co do gazu to prawda, że część pacjentek reaguje na niego jak narkotyk, jest na haju i nie chce współpracować. Kilka razy wzywano mnie do "cięzkiego" porodu - czyli do nie wspólpracujacej pacjentki, która zamiast przeć zachwycał sie lampą. Po gazie dzieci też są śnięte cokolwiek by kto mówił że to na dzidzie nie działa.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-08-07 o 14:55
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 14:58   #3921
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze paznokcie u nóg sobie pomalowałam.... co za wyczyn
też tego dokonałam i ogoliłam bobra bez lusterka
Cytat:
Szyjka pięknie zamknięta ( co prawda lekarz badał ją tylko ręką, ale nie było najwidoczniej potrzeby dokładniejszych pomiarów), łożysko w porządku i co najważniejsze... ani śladu tej mojej infekcji grzybicznej oraz ph idealne!!! Moczem podobno mam się na razie nie przejmować, gdyż najważniejsze, że nie ma w nim białka. Na następną wizytę mam powtórzyć badanie i jakby coś było nie tak to będziemy leczyć. Niby nie kazał nic łykać, ale ja tam sobie dokończę ten listek Uroseptu, który kupiłam. Moje bóle i złe samopoczucie może wynikać z przemęczenia... obiecałam, że po odprawieniu w sobotę panny młodej, przestanę pracować. Mam dużo leżeć i jak najwięcej odpoczywać.

I uwaga... Antoś obrócony główką w dół!!!

A my tu do niego gadamy codziennie i gadamy, że ma fiknąć, a on już pięknie główką w dół. Mały zrobił niezłego fikołka, bo leży nadal po lewej stronie, tyle, że obrócony w zupełnie odwrotnie niż te 2 tygodnie temu.

Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni i udanych wizyt!
Przepraszam, że ostatnio jestem taka mało aktywna, ale wciąż chodzę na kilka godzin do pracy, a jak już wracam to staram się leżeć i odpoczywać. Zazwyczaj padam ze zmęczenia, bo dopada mnie jakieś ogólne zmęczenie.
Dearlie super wieści!
Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość

My właśnie wróciliśmy z wizyty, wszystko w porządku. Szyjka ok, więc Pani dr zmniejszyła mi dawkę luteiny i mam ją brac jeszcze 2 tygodnie, a potem odstawic. Mały waży 2100 gram i stwierdziła, że trochę dużawy ale w normie
ależ nam dzieci rosną bardzo się cieszę, że i u Ciebie same pozytywy
Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie do tych które są na L4, a szczególnie do tych które mają wpisaną 1, czyli że mają leżeć. Poszłam dzisiaj do przychodni zapytać czy to konieczne, że mam mieć 1 skoro lekarz nie mówił nic o wskazaniach do leżenia (L4 wypisała mi położna), na co ona, że tak, że wszyscy tak mają. Więc mówię jej, że raczej nie wszyscy, na co ona, że 2 można wypisać dopiero po 36 tygodniu. Domyślam się, że chodzi o kasę bo jakbym poszła prywatnie to nie byłoby problemu. Mogłam to L4 wziąć od lekarza do którego chodzę prywatnie :/
Moje pytanie: czy któraś z Was przebywająca na zwolnieniu L4 miała kontrolę z ZUS?
To moje pierwsze zwolnienie, nie boję się, że pracodawca może coś na mnie donieść bo sam mnie wyganiał na to zwolnienie, myślicie, że przez te pierwsze 33 dni raczej nie sprawdzą mnie? To bez sensu abym leżała w domu jak nie mam najmniejszych wskazań do tego.
guzik prawda, że dopiero po 36!
pierwsze l4 w ciąży miałam z oznaczeniem 1, a każde kolejne już z 2. co prawda z domu i tak nie wychodzę za często, bo teraz przy tych upałach bardzo mi trudno wejść na nasze 4 piętro. przy kolejnej wizycie i kolejnym l4 przyciśnij lekarza, żeby wystawili Ci z 2.
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
czesc, czytam was, ale nie odpisuję bo nie mam bardzo jak, od środy leżę, bo miałam straszne skurcze, a lapka nie wydgodnie mi trzymać, teraz piszę jedną ręką na boku leżąc...
Te skurcze co miałam we środę nie zwiastowały nic dobrego jest źle, nawet bardzo źle szyjka skrócona, główka bardzo nisko, macica jak skała...diagnoza - szpital...o mal nie zeszłam jak mi to powiedziała, zaczęłam ją błagać, że nie mogę, bo dziecko, bo ja z tęsknoty i nerwów nie wytrzymam że będę leżeć i że chcę leki...w☠☠☠☠i.ła się strasznie, aż wypieków dostała, powiedziała, że mogę zrobić małej krzywdę...tak zrobiłabym leżąc tam i stresując się o synka dalsza część wizyty już miła nie była, usg raz dwa, nawet mi małej nie pokazała, zważyłą tylko, waży 2314 g, z czego te 314 to w granicy błędu i że przyjąć, że waga 2 kg, mówi, że o ile wagowo ładnie, to dziecko sobie na tym etapie nie poradzi na świecie...w tym momencie mnie łzy zalały poczułam się jak wyrodna matka...że to moja wina, że sytuacja się powtarza...w końcu przepisała mi leki te co miałam z synkiem fenoterol i isoptin, do tego nadal mam brać magnez i nospę i leżeć cały czas... w szpitalu dostałabym to samo tyle, że magnez w kroplówce - ot taka różnica We wtorek za tydzień mam przyjść na sprawdzenie,czy nic się nie posuwa w dół i wtedy nawet gadać ze mną nie będzie tylko mnie kopnie na oddział no więc leżę plackiem, wstaję tylko do wc. Tż ma w tym tyg na 2 zmianę czyli na 14sta, on gotuje, sprząta, kąpie Kubusia, karmi itd. zanim pojedzie do pracy to go uśpi na 3 godziny, do 17ej będzie spał, później mu dam mleko włącze bajki i do 22ej będzie musiał ze mną tak się "bawić". Niestety nie mam na kogo liczyć, moja mama nie rozumie powagi zytuacji, zagrożenia...powiedziała: "no to poleguj sobie w ciągu dnia, jak obiad nastawisz to nie lataj co chwilę do kuchni, jak prasujesz to na siedząco" itd.... nie rozumie, co znaczy leżeć plackiem...ojciec rzucił tylko: "trza było inaczej sobie to zaplanować" czyt. dziecko/ciążę...on od poczatku był przeciwny 2 dziecku, bo tylko debile się w dzisiejszych czasach na 2 decydują....potem dodał, że może czasem się wpadnie na chwilę.... wyć mi się chce,że mam takich rodziców
Boję się...
Zazdroszczę tym z was co mają już skończony chociaż 35 tydzień u mnie w czwartek dopiero 33 się zacznie
przykro, że rodzice mają takie nastawienie i pomóc nie chcą... z jednej strony lekarka nie powinna tak mówić i jeszcze dodatkowo Cię straszyć, a z drugeij może już taka jej natura, bo wie, że w domu przy dziecku nie będziesz mogła caly czas leżeć?
choć mimo to, co to za bzdury, że dziecko urodzone w tym tygodniu i to jeszcze z taką wagą sobie nie poradzi?
ja sama jestem przykładem, że można! urodziłam się na początku 32 tc z wagą 2200g (a to było 28 lat temu, więc i medycyna była mniej rozwinięta) i nie mam żadnych oznak wcześniactwa, żadnych problemów z tym związanych i raczej wcześniej też nie miałam!
Cytat:
My dziś mamy drugą rocznicę ślubu. Oczywiście spędzamy ją osobno.
gratulacje i wszystkiego dobrego na kolejne lata pełne wyzwań!
Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanie - wiem, że była juz o tym mowa na forum, ale jestem za leniwa, żeby szukać Jak kupujecie staniki do karmienia to w rozmiarze takim na teraz czy jeden rozmiar większy czy ile? Czytałam w jakiejś gazecie, że niby pod koniec 8 miesiąca piersi są już na tyle ukształtowane, że wystarczy kupić tylko o jeden rozmiar większy. Ale z drugiej strony jak po porodzie będzie np nawał mleczny to jeden rozmiar może być chyba za mało?
na razie mam jeden stanik rozmiar większy. bez fiszbin taki zwykły z lidla (były kiedyś w promocji). na kolejne stanikowe zakupy zabiorę się, gdy juz nie będę musiała kupować w ciemno i będę wiedziała jaki rozmiar. Wtedy chcę sobie kupić jakieś fajniejsze i dobrze leżące i w ogóle bardziej sexi a nie takie babciowe worki na cycki

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Głowa do góry !!!

Swoją drogą ta lekarka to jakaś ☠☠☠☠☠☠☠nięta jest !
Po 32 tygodniu ciąży 70% dzieci oddycha samodzielnie (a to przecież jest największy problem u wcześniaków), 95% dzieci wychodzi bez żadnych komplikacji w dalszym życiu. więc nawet gdyby Twój szpital nie miał oddziału Intensywnej Opieki Noworodka to ma czas na transport takiego wcześniaka do innego szpitala, nie ma czegoś takiego jak "w moim szpitalu nie ratują takich wcześniaczków", nie chce skłamać ale bodajże od 25tyg w górę lekarze mają obowiązek (nie prawo a obowiązek) podejmować próbę ratowania życia.
Skoro dla Twojej lekarki dziecko ważące 2300 (swoją drogą sorry, moja Zośka tyle ważyła w pierwszym dniu 37 tygodnia..) nie ma szans na przeżycie przy pojawieniu się na świecie po 32tyg to sorry ale to małe obok na moim avatarku z 29tygodnia ważące 850 gram to przepraszam co? zombie ?

Nie słuchaj takich rzeczy, leż, odpoczywaj i do szpitala jeśli musisz to serio idź, tam pprzynajmniej pewnie nie będą Ci takich bzdur wciskać tylko po to żeby Cię wystraszyć.
Swoją drogą nie rozumiem takiego podejścia lekarzy- przecież strach sprawia że kobieta w ciąży żyje w jeszcze większym napięciu
SOjeczka dobrze mówi! nie przejmuj się bardziej, bo tylko sobie i dziecku zaszkodzisz

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 14:59   #3922
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
jak dla mnie nie skuteczny tez zawsze mialam 6 globulek i niby wyleczyl...a po 2-3 tyg znowu wracało i teraz chyba tez znouw mam, tzn nie swedzi mnie ale leje sie ze mnie tak ze mma juz dosc
o kurcze, nie strasz mnie, że to może tak szybko wrócić. A brałaś jeszcze po nim jakieś globulki? Ja biorę teraz iladian zapobiegawczo, aby to świństwo nie wróciło. Upławy trochę ustąpiły, chociaż rano jak wstanę i trochę pochodzę to też się ze mnie leje, nawet w dni, gdy nie stosuję na noc globulki, bo tak to rozumiem, że to normalne, że lek się wydostaje.

Cytat:

Będziemy się wspierać. Dobrze, że chociaż macie perspektywę, że będziecie kiedyś zawsze ze sobą, w takim sensie, że Twój tż będzie pracował na miejscu. U nas to niestety praca tżta wiąże się z ciągłymi wyjazdami...
Mój to tę umowę na miejscu będzie miał tylko na 3-4 miesiące, a później pewnie znowu mi zniknie. Eh.
Stary 2012-08-07, 15:00   #3923
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

a nam znowu w sr polecala polozna ten gaz, ze przynosi ulge przy skurczu i warto jak szpital ma dostepny
kasia, ja początkowo myślałam, że to fajna sprawa ale teraz nie jestem pewna bo pomyślałam sobie, że podczas porodu trzeba słuchać położnej, to ona nas kieruje kiedy przeć a kiedy nie i dobra współpraca z nią to połowa sukcesu. ale jak jej słychać gdy dostaje się głupiego jasia i chichocze z byle powodu zamiast skupić się na tym, co ona mówi

no nie wiem, ja raczej podziękuję za niego
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:01   #3924
aaliyah
Zakorzenienie

Baobabek, masz sytuację nie do pozazdroszczenia. Dobrze, że mąż pomaga. Dacie jakoś radę, niewiele Ci już zostało żeby ciąża była donoszona. No i zawsze możecie jakąś opiekunkę wziąć.
Ja nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu bo nie mamy blisko ani rodziców ani żadnej rodziny... A i mąż musi wyjeżdżać służbowo.

Enigmama, masz juz 2 córeczki, a teraz kto jest w brzuszku? Znasz płeć?
Mogłabym chętnie też urodzić tym razem jak za pierwszym - 5 dni przed terminem.
Stary 2012-08-07, 15:07   #3925
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość

Ja bardzo liczyłam na ten gaz. Ale w praktyce miał na mnie same negatywne skutki - czułam sie jak na haju, ale w sensie takim że było mi niedobrze i kręciło misię w głowie. Żadnego rozluźnienia czy znieczulenia nie zaobserwowałam. Po kilku wdechach podziękowałam i nie dałam sobie wcisnąć tego gazu już do końca porodu, choć położna zachęcała.
czyli tylko utwierdziłaś mnie w moim przekonaniu
ja też podziękuję za gaz
Stary 2012-08-07, 15:07   #3926
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziękujemy. Mój ginekolog również śmiał się, że mamy bardzo usłuchane dziecko, gdy się dowiedział, że codziennie go prosiliśmy o obrót. Żartował, że jak już teraz Mały nas tak słucha, to nie mamy co się martwić, bo pewnie wyjątkowo grzeczne dziecko z niego będzie.

My nadal nie zdecydowaliśmy się na konkretny kolor. Ja początkowo chciałąm ten brązowo-beżowy, ale jak zobaczyłam go na żywo to mnie nie zachwycił. Bardzo podoba mi się ten czarny z czerwonym, tylko czy ta czerwień pasuje do chłopca? Ładne są również te jaśniejsze np. grafit-popiel, tylko spacerówki są wykładane w środku tym bardzo jasnym kolorem i boję się jak to będzie z funkcjonalnością.
ja stosowalam globulki Clotrimazolum wlasnie, dodatkowo mam tabletki Lacibios femina , wczesniej gynofemidazol plus te same tabletki, wczesniej jeszcze na poczatku ciazy w 7 tyg mialam natamycyne czy jakos tak ogolnie ciagle sie czyms faszeruje i ciagle upławy sa.. mam dosc
co do wozeczka, widzialam na zywo ten co my zamowilismy i ten czerwono czarny - calkiem fajnie wyglada ale grafit - popiel nie urzekl mnie, jest dla mnie taki smutny ale kazdy ma inny gust oczywiscie.
Mysle ze smialo mozesz brac czerwony- to taki kolor raczej uniwersalny dla chlopca i dla dziewczynki

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość

Śliczny wózeczek.
dziekowac

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

NIegrzeczna śliczny wózeczek
dziekuje, ciesze sie ze sie podoba

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:09   #3927
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Co do gazu to prawda, że część pacjentek reaguje na niego jak narkotyk, jest na haju i nie chce współpracować. Kilka razy wzywano mnie do "cięzkiego" porodu - czyli do nie wspólpracujacej pacjentki, która zamiast przeć zachwycał sie lampą. Po gazie dzieci też są śnięte cokolwiek by kto mówił że to na dzidzie nie działa.

dawno się tak nie uśmiałam
Stary 2012-08-07, 15:12   #3928
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
czesc, czytam was, ale nie odpisuję bo nie mam bardzo jak, od środy leżę, bo miałam straszne skurcze, a lapka nie wydgodnie mi trzymać, teraz piszę jedną ręką na boku leżąc...
Te skurcze co miałam we środę nie zwiastowały nic dobrego jest źle, nawet bardzo źle szyjka skrócona, główka bardzo nisko, macica jak skała...diagnoza - szpital...o mal nie zeszłam jak mi to powiedziała, zaczęłam ją błagać, że nie mogę, bo dziecko, bo ja z tęsknoty i nerwów nie wytrzymam że będę leżeć i że chcę leki...w☠☠☠☠i.ła się strasznie, aż wypieków dostała, powiedziała, że mogę zrobić małej krzywdę...tak zrobiłabym leżąc tam i stresując się o synka dalsza część wizyty już miła nie była, usg raz dwa, nawet mi małej nie pokazała, zważyłą tylko, waży 2314 g, z czego te 314 to w granicy błędu i że przyjąć, że waga 2 kg, mówi, że o ile wagowo ładnie, to dziecko sobie na tym etapie nie poradzi na świecie...w tym momencie mnie łzy zalały poczułam się jak wyrodna matka...że to moja wina, że sytuacja się powtarza...w końcu przepisała mi leki te co miałam z synkiem fenoterol i isoptin, do tego nadal mam brać magnez i nospę i leżeć cały czas... w szpitalu dostałabym to samo tyle, że magnez w kroplówce - ot taka różnica We wtorek za tydzień mam przyjść na sprawdzenie,czy nic się nie posuwa w dół i wtedy nawet gadać ze mną nie będzie tylko mnie kopnie na oddział no więc leżę plackiem, wstaję tylko do wc. Tż ma w tym tyg na 2 zmianę czyli na 14sta, on gotuje, sprząta, kąpie Kubusia, karmi itd. zanim pojedzie do pracy to go uśpi na 3 godziny, do 17ej będzie spał, później mu dam mleko włącze bajki i do 22ej będzie musiał ze mną tak się "bawić". Niestety nie mam na kogo liczyć, moja mama nie rozumie powagi zytuacji, zagrożenia...powiedziała: "no to poleguj sobie w ciągu dnia, jak obiad nastawisz to nie lataj co chwilę do kuchni, jak prasujesz to na siedząco" itd.... nie rozumie, co znaczy leżeć plackiem...ojciec rzucił tylko: "trza było inaczej sobie to zaplanować" czyt. dziecko/ciążę...on od poczatku był przeciwny 2 dziecku, bo tylko debile się w dzisiejszych czasach na 2 decydują....potem dodał, że może czasem się wpadnie na chwilę.... wyć mi się chce,że mam takich rodziców
Boję się...
Zazdroszczę tym z was co mają już skończony chociaż 35 tydzień u mnie w czwartek dopiero 33 się zacznie
strasznie zrobiło mi się Ciebie szkoda, biedactwo dobrze, że tżet Cie wspiera i pomaga. Zachowania lekarki nie skomentujęz a Was, leż kochana i odpoczywajwszystko będzie dobrze. A swoją drogą to duże twoje maleństw jak na 33tydzień. Moja ważyła w dniu skończonych 33 tyg 1998gram

tamlin no ja zamówiłam w ubiegły czwartek i tego samego dnia wysłałam kasę. W piątek napisali mi maila, że po zaksięgowaniu kasy na koncie wyślą przesyłkę. Pisałam do nich wczoraj maila i cisza...

kasiam 2 opak podkładów z belli http://allegro.pl/podklady-poporodow...520682410.html
i jedną paczkę tych gaci http://allegro.pl/majtki-poporodowe-...504382248.html tylko chyba z rozmiarem przesadziłam
enigmama śliczne łóżeczko i ubranko
spioszka no to godzina zero tuż tuż

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:13   #3929
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
o kurcze, nie strasz mnie, że to może tak szybko wrócić. A brałaś jeszcze po nim jakieś globulki? Ja biorę teraz iladian zapobiegawczo, aby to świństwo nie wróciło. Upławy trochę ustąpiły, chociaż rano jak wstanę i trochę pochodzę to też się ze mnie leje, nawet w dni, gdy nie stosuję na noc globulki, bo tak to rozumiem, że to normalne, że lek się wydostaje.

Mój to tę umowę na miejscu będzie miał tylko na 3-4 miesiące, a później pewnie znowu mi zniknie. Eh.
brałam po tym jeszcze 6 globułek floragynu na poprawe ph i tej calej flory. ale nie dalo nic. potem bralam w tabletkach provag-probiotyk ale tez nic
zastanawim sie czy nie kupic teraz tego lacibios femina i brac do porodu bo wiesz jak tak wraca...a niechce dziecka tym zarazic szkoda tylko ze ten lacibios taki drogi a trzeba by bylo brac caly czas.

mam nadzieje, ze po ciazy mi sie wszystko uspokoi. bo nigdy wczesniej nie mialam zadnych infakcji, pierwszej sie na bawilam wlasnie teraz bedac w ciazy i tak sie ciagnie

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 15:13   #3930
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
kasia, ja początkowo myślałam, że to fajna sprawa ale teraz nie jestem pewna bo pomyślałam sobie, że podczas porodu trzeba słuchać położnej, to ona nas kieruje kiedy przeć a kiedy nie i dobra współpraca z nią to połowa sukcesu. ale jak jej słychać gdy dostaje się głupiego jasia i chichocze z byle powodu zamiast skupić się na tym, co ona mówi

no nie wiem, ja raczej podziękuję za niego
Cytat:
czyli tylko utwierdziłaś mnie w moim przekonaniu
ja też podziękuję za gaz
Ja myślę, że jak możesz to spróbuj. Jak Ci nie będzie to możesz podziękować tak jak ja.

Nie chce mi się wierzyć żeby po tym gazie ktoś miał taki odlot żeby nie byl w stanie wykonywać poleceń położnej, a już na pewno nie uwierzę że aż tak znieczuli żeby zapomnieć że się rodzi.
Ja rok temu miałam operację oka przy znieczuleniu miejscowym i dostałam głupiego jasia na uspokojenie. I nawet po tym byłam w stanie współpracować z chirurgiem, który mówił mi kiedy i jak poruszać okiem, także bez obaw.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości