|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Malwin na poprawinach. Więcej zdjęć w K.
|
|
|
|
#2792 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() http://littlemonster.pl/?body-dlugi-rekaw,21 może komuś się spodoba
|
|
#2793 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() A fotelik niezmiennie polecam Kiddy Guardian Pro Dobre wyniki testów oczywiście były podstawą naszego wyboru, no i fakt że młody nie ma możliwości rozpięcia pasów w czasie jazdy - koleżanki synek w normalnie zapinanym pasami foteliku wypina je i mama musi z nim z tyłu jeździć ![]() Brumku napisz mi proszę odnośnie tej bransoletki jakiej jest długości? Czy zdejmujesz ją do kąpieli itd. czy też nosi się ją cały czas? Cytat:
U nas kiepskie humory dziś, bo Tż dostał z warsztatu info, że naprawa naszego grata wyniesie 700zł
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2795 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa muszę się pochwalić!!! Dostałam się na studia!
![]() Drugie podejście do osiągnięcia wyższego wykształcenia czas zacząć
|
#2796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się witam
|
|
|
#2797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Czekamy na szczegóły .
|
|
|
|
|
#2799 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Stronczusiu - co u Ciebie słychać???
Cytat:
A mówiłaś lekarzowi dziś o swoich wątpliwościach, codo jej stawwania/chodzenia? Cytat:
A najbardziej zjeżdżanie Ale póki co to wiadomo, że korzysta z tego w ograniczonym zakresie, ze mną, bo za mały... Dlatego takie coś dopiero na przyszły sezon by się przydalo. Tym bardziej że na jesieni raczej nie będziemm często tam jeździć. Ale imprezowiczka ![]() A ja myślałam, że ten ogród który pokazałaś, to fragment Waszego ![]() Cytat:
Jest regulowana A Ty zamówiłaś gotową czy sama dobierałaś elementy i grawer? 2. Piszę. A głowa, dziękuję, ostatnio trochę rzadziej boli ![]() 3. No coś Ty - MUSISZ znaleźć czas! Przecież Julka śpi czasem ![]() Cytat:
Bransoletka ma regulowaną długość, będzie pasować na każdego. Ja ją do kąpieli ściągam, ale nie trzeba ![]() Cytat:
A co to za studia?Cytat:
![]() Co do fotelików to na razie rozważam MC Tobi, Cybex Juno-Fix, Roemer King Plus i Recaro Young.
|
|
#2800 |
|
Zadomowienie
|
No więc jest to niestacjonarna (wiadomo ze względu na sytuacje, z resztą w innym mieście bo w moim nie ma nic co by mnie interesowało) logistyka
Mam nadzieję, że tym razem kierunek mi się spodoba
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
laski ma któraś może łóżeczko Nuna?
ja je zamówiłam ale nie mogę żadnych opinii po polsku znaleźć http://www.youtube.com/watch?v=sKktHyoCHlo |
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętaj, walcz i nie poddawaj się ! ![]() ![]() w jakim mieście? może w tym co i ja, ja jeżdzę z 2 koleżankami co tydz. i mamy dwa wolne miejsca ( znaczy koleżanka jezdzi ) w aucie, także jak coś to zabieraj się z nami
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-08-07 o 16:19 |
|
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek o nic nie pytałam. Bo my na szczepienia jeździmy do powiatowego szpitala na oddział ( jesteśmy w programie szczepiennym, za darmo mamy szczepionki) i tam tylko ją badają przed szczepieniem, nie jest to lekarz do którego Sara jest zapisana i ma kartę.
Ale w tej chwili nie widze powodów do niepokoju, w sumie późno zaczęła stawać i raczkować bo zaraz po skończeniu roczku, ale dzisiaj pchała pchacz i zrobiła 2 kroki Ale jest marudna po szczepieniu. Położyłam ją, może teraz uśnie.
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, był u mnie znajomy i niby fajnie, ale swoją gadką zepsuł mi dzień. Nie chcę tu pisać, idę się wygadać w K.
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2806 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja.
Jestem Brumciu. Miło ze pamiętasz o nas u nas w porządku. Wspominałam Wam ze przyjeżdża do nas brat Tz. No i jest i z tego tytułu jakoś mam mniej czasu ( głupio tak wlezc w kompa i siedzieć). Poza tym Obiadki, spacerki. Jakieś rozrywki Musze mu zapewnić by sie chłopak nie nudził. Tz dopiero wieczorem jest i Moze sie nim zajac. Poza tym powoli sie pakuje do wyjazdu. Ostatnie zakupy i takie tam.... Ale czytam Was i jestem na biezaco
|
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybacz że się czepiam ale podkreślone ...jedno z drugim się gryzie.![]() ( nie bij)
|
|
#2808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziś druga przejażdżka rowerowa mały się cieszył poklepywał mnie po plecach w stylu "szybciej, szybciej ośle" kask mu nie przeszkadza nie próbuje go zrzucić
|
|
#2809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wpadłam na pomysł, że zanim nie kupię nowej obrączki, sprawię sobie też taką bransoletkę z grawerkiem z imieniem córeczki i męża Jak za dawnych czasów (czyt. 2 mce temu) Ala poszła spać o 18tej. A to za sprawa jej aż 10minutowej drzemki w dzień Ale to moja wina więc musiałam na rzęsach stawać by bidulkę ledwie stojąca na nogach przetrzymać chociaż do 18tej. Tyle czasu wieczorem znowu dla siebie tylko pewnie jutro wcześniej zaczniemy dzień....![]() dzięki za odpowiedzi odnośnie tego nieszczęsnego nocnikowania. zapałeczko gratulacje i powodzenia na studiach
|
|
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko
|
|
|
|
#2812 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik tak mi sie jakoś napisało. Chodziło mi o to ze jak juz ten czas mam to niezręcznie tak gościa zostawić i zaszyc sie na wizazu. Bić nie bede
|
|
|
|
#2813 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadłam na sekundkę się przywitać Niestety przyplątało się do mnie jakieś zatrucie - biegunka, wymioty, gorączka i tak od 6 rano.. W dodatku jestem sama z Szymonem. Buziaki
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żanetka nam też się mały trochę poci, myślę,że to nie uniknione w w takie upały . A swoją drogą tak się zastanawiam jak przy prawidłowo sciągniętych pasach mała może wyciągnąć ręce z szelek ??? jestem mały nadal biegunka byliśmy u lekarza ale twierdzi ,że brzuszek ok , no nic mamy nowe leki zobaczymy czy pomogąpostaram się już nadrabiać wątek solenizanty STO LAT |
|
|
|
|
#2815 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam!
Cudna stylizacja! Ładnemu we wszystkim ładnie Cytat:
widać,że zapał jest wiec nie potrzeba nic wiecej życzycMasz z kim zostawic Natana podczas zjazdów? Cytat:
![]() Strasznie tu Ciebie brakuje,wiesz? Cytat:
![]() Ewa coś mało je...pewnie to upały+zeby...3 dzień pije prawie samo mleko. Pare łyżek zupy, pół ziemniaczka...mini kęsy |
|||
|
|
|
#2816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakoś się ogarnie
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Lili dziękuje a ile miarek mleka?
Dziubek bierze po prostu ręce wyciąga,najpierw na siłę je przeciska przez pasy,stęka przy tym,robi się nawet czerwona tylko żeby przecisnąć rękę :/ milion razy reguluje jej pas, a ona i tak je wyciąga :/ I ona mi się nie poci przez fotel tylko przez te poduszki na pasach ma je strasznie grube |
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Może coś nie tak jest z tą regulacją?? Albo kwestia innego fotelika chociaż mnie się wydaje,że nie powinno tak być.
|
|
|
|
|
#2819 |
|
Wtajemniczenie
|
Isiaok
A szwagierek faktycznie młody. 16 lat ma. Moja Wiki cos zasnąć nie chce. Mantykuje w łóżeczku i znów ma czkawkowy dzien. Mnie czeka dzis jeszcze masa roboty. Pralka nam sie w sobotę zepsuła i jutro nowa maja przywieźć. Musze posprzątać, bo jak wyciagnelismy ta stara to kupa brudu za nią i dodatkowo woda mi na podłogę sie wylala i tak stoi. Nie mam kiedy sprzątnąć bo jak na złość moje dziecię spać nie Moze |
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
przypomniało mi się,że wrzucałaś fotkę Emi w foteliku na fb, faktycznie te poduchy okropne, ogromne
![]() zaraz Ci wrzucę fotkę Szymka , różnica kolosalna jednak |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

a co do fotelika Ja mam coneco zenith i powoli zaczyna mi grać na nerwach, ma na pasach takie poduszki z którymi nic nie mogę zrobić a dama się przez nie strasznie poci, bo są zaraz koło szyi
i zaczęła mi wyciągać ręce bo ją to drażni i głęboko zastanawiam się nad zmianą fotelka\,
Ona dostaje gorączki jak siadam przy kompie