Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-07, 11:55   #1441
ParoleParole
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość

Na jaką?
http://www.skapiec.pl/site/cat/6/com...64_komentarze/ wprawdzie to urządzenie wielofunkcyjne ale zależy mi na tej firmie i cene ma przywoitą w miarę.

Siostra ma starszy model i zawsze u niej drukuję, do tego cena tuszy jest komiczna
Używałam z HP swojej.. Ale tusz 30 zł Nawet na 100 kartek nie starczyło. Więc wole kupić nową
Stary 2012-08-07, 11:58   #1442
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Czekam na promocję w Rossie, żeby kupić Alterry albo Isanę z olejkiem z babassu.
Gdyby nie koszt wysyłki przewyższający wartość odżywki, to wysłałabym Ci tą odżywkę Isany, bo mam ok. pół opakowania jeszcze i nie używam I pewnie skończy jako poślizg dla maszynki do golenia
Stary 2012-08-07, 12:02   #1443
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
Mój miał datę ważności do 01.2013. Nie pamiętam kiedy go kupiłam, ale rok raczej będzie miał.

Wczoraj zużyłam odżywkę do włosów Joanna Naturia mięta i wrzos (kupiona rok temu w sierpniu ) i w sumie odkopałam się z odżywek - zostało mi po jednej sztuce bez spłukiwania, do spłukiwania i jedna maska. Czekam na promocję w Rossie, żeby kupić Alterry albo Isanę z olejkiem z babassu.
e to ja swój też wymienię na nowy w pażdzierniku

piękny moment;D
Stary 2012-08-07, 12:07   #1444
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Gdyby nie koszt wysyłki przewyższający wartość odżywki, to wysłałabym Ci tą odżywkę Isany, bo mam ok. pół opakowania jeszcze i nie używam I pewnie skończy jako poślizg dla maszynki do golenia
Gdybyś była blisko i nie byłaby konieczna wysyłka, to chętnie bym przygarnęła tę Isankę. Heh, też sporo odżywek czy balsamów do ciała, które mi nie pasowały, zużyłam do golenia. Przynajmniej się nie zmarnowały.
Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
piękny moment;D
Piękny moment z odżywkami, ale co z tego, jak się zakopałam żelami pod prysznic i smarowidłami do ciała.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 12:42   #1445
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
Oczywiście, że szkoda... Ale chyba nie mam wyjścia. Nigdy nie pisałam takiej pracy w dodatku na temat który mnie nie bardzo interesuje i nie mam o nim pojęcia.
Promotor nic nie pomaga.... Nawet nie chce mówić co ma być w pracy a co nie. Nie chce oglądać rozdziałów, planów, tylko przyjmuje gotowe prace
Broniłam dwie prace i zawsze miałam dokładnie takiego promotora. Dał temat i czekał na pracę. To były nie tylko tematy, które mnie nie interesowały, ale o których nie miałam też pojęcia (a jeśli studiuje się matematykę to ma to duże znaczenie). Nie tylko ja tak miałam, wszyscy jakoś napisaliśmy i się obroniliśmy. Nie ma się co użalać, tylko wziąć się do roboty. Po trzech latach studiowania odpuszczenie obrony z powodu niepomocnego promotora, to chyba nie najlepszy pomysł.
Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Ja nigdy bym się nie zgodziła na mieszkanie z teściową, mimo że się bardzo lubimy. Zresztą z moimi rodzicami i TŻ-em też bym nie chciała. Dla mnie to tworzenie nowej rodziny. Poza tym same problemy z takiego wspólnego mieszkania wynikają, jak zresztą widać na Waszych przykładach... Mam znajomą, która bardzo się lubiła z (wtedy jeszcze przyszłą) teściową. Mówiłam jej od samego początku, że źle się skończy ich mieszkanie ze sobą. Oczywiście mi nie wierzyła, bo przecież mają super relacje, itp. Po ślubie wprowadziła się do TŻ-a i już się z teściową nie lubią i ciągle tylko kłócą...
Też mam dokładnie takie samo zdanie Z teściami nie wyobrażam sobie mieszkać (szczególnie z teściem ), ale i zmoimi rodzicami nie byłoby łatwo, chociaż świetnie się dogadujemy. Samo ciągłe tłumaczenie się ze swoich planów jest uciążliwe.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie tez nad tym dlaczego nikt nie zglosil sie na rodanie na moim blogu. Wpis wisi od kilku dni, ludzie czytaja ale nikt sie nie zglosil. czy cos jest nie tak? Powiedzcie szczerze? TU link do rozdania
Trudno wywnioskować, czy to rozdanie czy konkurs. Jeśli konkurs i wygrywa odpowiedź to 3 pierwsze warunki zasad są bardzo wymagające od blogerki. Przy rozdaniach dokłada się dodatkowe losy za to czy za tamto, ale przy konkursie liczy się odpowiedź, a nie to jak reklamuje się bloga. Moim zdaniem pomieszałaś rozdanie i konkurs i do końca nie wiadomo, kto wygrywa. Przynajmniej ja do końca nie ogarniam, ale może coś z moim rozumieniem nie tak
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 12:44   #1446
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Gdybyś była blisko i nie byłaby konieczna wysyłka, to chętnie bym przygarnęła tę Isankę. Heh, też sporo odżywek czy balsamów do ciała, które mi nie pasowały, zużyłam do golenia. Przynajmniej się nie zmarnowały.
Balsamów do golenia to jeszcze nie próbowałam
Stary 2012-08-07, 12:51   #1447
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
A tak w ogóle to muszę się pożalić. Nikt nie chce moich balsamów z allegro
Może jeszcze się uda

Cytat:
No wiesz, w opisywanym przeze mnie przypadku to trwa już kilkanaście lat. Chociaż myślę że tu też duży wpływ ma to że ta parka ma możliwość wyprowadzenia się, nie jest zmuszona do mieszkania "na kupie" tylko tak chce.
Tak, wiem Chodziło mi o to, że lubienie się często się kończy w momencie wspólnego zamieszkania. Tak ogólnie, nie odniosłam się do przypadku, który opisałaś Twoim znajomym się akurat udało, ale to raczej rzadkość.

Cytat:
ile taki bloker może być otwarty?
Bo na moim jest data do listopada 2012,A kupiłam go w styczniu 2011. Zostało mi trochę jesszcze ale tez trochę wodnisty się zrobił
Nie ma na nim słoiczka, więc teoretycznie cały czas. Mój jest ważny do 12.2012 i nie zauważyłam, żeby było z nim coś nie tak...

Cytat:
A ja właśnie jak używam to mam otwarty jeden No góra dwa, ale to rzadko. Tak jak np teraz, to musiałam otworzyć drugi, bo miałam otwarte masło do ciała, które na upały się nie nadaje
Ja tam używam teraz cały czas masła i nie narzekam

Cytat:
Wczoraj zużyłam odżywkę do włosów Joanna Naturia mięta i wrzos (kupiona rok temu w sierpniu ) i w sumie odkopałam się z odżywek - zostało mi po jednej sztuce bez spłukiwania, do spłukiwania i jedna maska.

Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość
Broniłam dwie prace i zawsze miałam dokładnie takiego promotora. Dał temat i czekał na pracę. To były nie tylko tematy, które mnie nie interesowały, ale o których nie miałam też pojęcia (a jeśli studiuje się matematykę to ma to duże znaczenie). Nie tylko ja tak miałam, wszyscy jakoś napisaliśmy i się obroniliśmy. Nie ma się co użalać, tylko wziąć się do roboty. Po trzech latach studiowania odpuszczenie obrony z powodu niepomocnego promotora, to chyba nie najlepszy pomysł.
Kurcze, dziwi mnie to, co czytam U mnie na uczelni każdy sam mógł sobie wybrać temat, promotor go jedynie akceptował.
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 12:54   #1448
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Może jeszcze się uda

Ja tam używam teraz cały czas masła i nie narzekam
Mam nadzieję, że się uda, bo zawsze to 30zł dodatkowe na moją Lolitkę

A co do maseł, to ja nie wyobrażam sobie używać ciężkich mazideł przy 35 stopniowym upale. Nienawidzę jak coś mi się klei O dłoniach nie wspomnę, bo chodziłabym je myć co pól godziny
Stary 2012-08-07, 13:12   #1449
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, dziwi mnie to, co czytam U mnie na uczelni każdy sam mógł sobie wybrać temat, promotor go jedynie akceptował.
Na przedmiocie "seminarium" też były referaty wyznaczone przez promotora i nie miały one nic wspólnego z tematem pracy. Przygotowywaliśmy więc zajęcia, oprócz tego pisaliśmy swoje prace. Sami, bez pomocy. Literatura matematyczna jest często taka, że połowa rzeczy w danym rozdziale nie jest udowodniona, więc trzeba było samemu te dowody przeprowadzić, a często nie było to takie "oczywiste" jak to autor określał.
Stary 2012-08-07, 13:25   #1450
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj zużyłam odżywkę do włosów Joanna Naturia mięta i wrzos (kupiona rok temu w sierpniu ) i w sumie odkopałam się z odżywek - zostało mi po jednej sztuce bez spłukiwania, do spłukiwania i jedna maska. Czekam na promocję w Rossie, żeby kupić Alterry albo Isanę z olejkiem z babassu.
I jak oceniasz tą odżywkę?

Cytat:
U mnie na całym wydziale tylko jeden jest taki promotor, stąd też moje załamanie. Jeśli moje wypowiedzi są użalaniem i macie ich dość to po prostu napiszcie Nie mam niestety o tym opowiedzieć obecnie komu innemu, a wiem, że Wy też miałyście to za sobą, więc myślałam, że może coś mogłybyście doradzić lub ponarzekać razem ze mną Ale skoro to tak wygląda to faktycznie koniec tematu

Cytat:
U mnie też to ewenement Ale widać jest i więcej takich.

Edytowane przez zywieczdroj
Czas edycji: 2012-08-07 o 13:30
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 13:28   #1451
Hosenka*
Zakorzenienie

U mnie na seminarium podobnie było - trzeba było sobie znaleźć w fachowej naukowej literaturze jakiś artykuł opisujący doświadczenie i potem go zreferować z prezentacją. Dostępna była tylko anglojęzyczna literatura.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 14:04   #1452
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie na całym wydziale tylko jeden jest taki promotor, stąd też moje załamanie. Jeśli moje wypowiedzi są użalaniem i macie ich dość to po prostu napiszcie Nie mam niestety o tym opowiedzieć obecnie komu innemu, a wiem, że Wy też miałyście to za sobą, więc myślałam, że może coś mogłybyście doradzić lub ponarzekać razem ze mną Ale skoro to tak wygląda to faktycznie koniec tematu
Żywiec wcale nie chodzi o to, że się użalasz i mamy tego dość i koniec tematu Po prostu praca naukowa po studiach jest tworzona przez studenta i ja osobiście nie widzę w tym nic dziwnego, ani strasznego że promotor w pisaniu pracy nie pomaga. Wręcz przeciwnie - dziwiłoby mnie, gdyby pomagał. Chciałam Cię raczej zmobilizować i uświadomić, że to jest do przejścia.
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
U mnie na seminarium podobnie było - trzeba było sobie znaleźć w fachowej naukowej literaturze jakiś artykuł opisujący doświadczenie i potem go zreferować z prezentacją. Dostępna była tylko anglojęzyczna literatura.
Dokładnie - ja robiłam tłumaczenia z angielskiego i rosyjskiego, co przy wybitnie specjalistycznym słownictwie było strasznie trudne.
Stary 2012-08-07, 14:07   #1453
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Dziewczyny zgłaszam się do Was z prośbą o pomoc

Znacie jakieś sklepy internetowe gdzie kupię tanią i solidną torebkę? Bo trzeba mi jakąś nieprzemakalną na jesień a na allegro same jakieś takie zrobione do
Stary 2012-08-07, 14:42   #1454
zywieczdroj
Zakorzenienie

[QUOTE=ksiezniczkaa87;3574 3501]Żywiec wcale nie chodzi o to, że się użalasz i mamy tego dość i koniec tematu

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Żywiec wcale nie chodzi o to, że się użalasz i mamy tego dość i koniec tematu Po prostu praca naukowa po studiach jest tworzona przez studenta i ja osobiście nie widzę w tym nic dziwnego, ani strasznego że promotor w pisaniu pracy nie pomaga. Wręcz przeciwnie - dziwiłoby mnie, gdyby pomagał. Chciałam Cię raczej zmobilizować i uświadomić, że to jest do przejścia.

Dokładnie - ja robiłam tłumaczenia z angielskiego i rosyjskiego, co przy wybitnie specjalistycznym słownictwie było strasznie trudne.
Dla mnie to tylko głupi i nic nie warty licencjat, nie wiem po co wymyślony. Rozumiem pracę magisterską - to co innego, bo ten tytuł ma o czymś świadczyć, ale licencjat? Ręce opadają. A najbardziej wkurza to, że u wszystkich znajomych to gładko przechodzi jak referat ściągnięty z internetu, nie wspomnę o tym, że promotor rozpisuje cały plan pracy i poszczególne rozdziały i pozostaje tylko to rozszerzyć, a u mnie przy ogromie rzeczy do nauki jeszcze to. Wiem, że sama chciałam i że dużo ludzi ma zapewne jeszcze trudniej, ale ten promotor jest naprawdę nawiedzony, kiedy z takiego przedmiotu jak europeistyka on każe badania robić i jeździć po obcych krajach i grzebać po archiwach miast przy temacie - Europejska Stolica Kultury, a kiedy się ktoś pyta czy to co chce zawrzeć w temacie np. odnośnie funduszy unijnych jest odpowiednie to on opowiada o korzeniach Europy i tożsamości europejskiej to naprawdę można się załamać. A na obronie pyta o filozofię Kanta.
No nic, spytam poślady i lecę dalej. Póki co piszę, żeby pisać to co sobie zamyśliłam i przy okazji poznaje temat, później pewnie będę poprawiać i przeklejać, ale chociaż będę wiedziała co z czego wynika. Mam dopiero 8 stron, ale chociaż już widzę jakiś zarys i mam podstawy do pracy i wszystko zaczyna się powoli klarować.
A co do matematyki - podziwiam, ja bym nigdy w życiu nie dała rady napisać pracy na zupełnie obcy temat z przedmiotu ścisłego

Ja rozumiem, że promotor nie musi pomagać, ale niech chociaż nie utrudnia...

Edytowane przez zywieczdroj
Czas edycji: 2012-08-07 o 14:40
Stary 2012-08-07, 14:56   #1455
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie to tylko głupi i nic nie warty licencjat, nie wiem po co wymyślony. Rozumiem pracę magisterską - to co innego, bo ten tytuł ma o czymś świadczyć, ale licencjat? Ręce opadają. A najbardziej wkurza to, że u wszystkich znajomych to gładko przechodzi jak referat ściągnięty z internetu, nie wspomnę o tym, że promotor rozpisuje cały plan pracy i poszczególne rozdziały i pozostaje tylko to rozszerzyć, a u mnie przy ogromie rzeczy do nauki jeszcze to. Wiem, że sama chciałam i że dużo ludzi ma zapewne jeszcze trudniej, ale ten promotor jest naprawdę nawiedzony, kiedy z takiego przedmiotu jak europeistyka on każe badania robić i jeździć po obcych krajach i grzebać po archiwach miast przy temacie - Europejska Stolica Kultury, a kiedy się ktoś pyta czy to co chce zawrzeć w temacie np. odnośnie funduszy unijnych jest odpowiednie to on opowiada o korzeniach Europy i tożsamości europejskiej to naprawdę można się załamać. A na obronie pyta o filozofię Kanta.
No nic, spytam poślady i lecę dalej. Póki co piszę, żeby pisać to co sobie zamyśliłam i przy okazji poznaje temat, później pewnie będę poprawiać i przeklejać, ale chociaż będę wiedziała co z czego wynika. Mam dopiero 8 stron, ale chociaż już widzę jakiś zarys i mam podstawy do pracy i wszystko zaczyna się powoli klarować.
A co do matematyki - podziwiam, ja bym nigdy w życiu nie dała rady napisać pracy na zupełnie obcy temat z przedmiotu ścisłego

Cały czas piszę o swoim licencjacie, tym "nicniewartym" Łatwo nie było, ale nie ma co podziwiać, bo decydując się na kierunek dokładnie wiedziałam co mnie czeka. Tak ciężko było na UMK, teraz mgr na UŁ jest łatwiejszy, chociażby przez mniejszy zakres zagadnień na obronę (bo oprócz napisania i wybronienia się z pracy odpowiada się z zakresu całych studiów ok. 60 zagadnień ). Promotor na mgr też mi się trafił taki, że nic nie pomaga, narzucił temat (ale łatwiejszy znacznie niż miałam na licencjacie). Jestem w połowie pracy, utknęłam i nienajlepiej mi idzie, ale chyba jakoś to ogarnę. Tylko moje lenistwo mi nie pomaga
Stary 2012-08-07, 15:13   #1456
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Cały czas piszę o swoim licencjacie, tym "nicniewartym" Łatwo nie było, ale nie ma co podziwiać, bo decydując się na kierunek dokładnie wiedziałam co mnie czeka. Tak ciężko było na UMK, teraz mgr na UŁ jest łatwiejszy, chociażby przez mniejszy zakres zagadnień na obronę (bo oprócz napisania i wybronienia się z pracy odpowiada się z zakresu całych studiów ok. 60 zagadnień ). Promotor na mgr też mi się trafił taki, że nic nie pomaga, narzucił temat (ale łatwiejszy znacznie niż miałam na licencjacie). Jestem w połowie pracy, utknęłam i nienajlepiej mi idzie, ale chyba jakoś to ogarnę. Tylko moje lenistwo mi nie pomaga
No bo kurczę, co daje tytuł licencjata? Wykształcenie wyższe teoretycznie i nic więcej. Choć teraz to i magister ma coraz mniejsze znaczenie... Ja też mam pytania z całych 3 lat studiów oprócz pracy i pytań do niej - zawsze tak było na UŁ. Lenistwo da się przezwyciężyć. Najgorszy jest brak czas i motywacji
Stary 2012-08-07, 15:19   #1457
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
No bo kurczę, co daje tytuł licencjata? Wykształcenie wyższe teoretycznie i nic więcej. Choć teraz to i magister ma coraz mniejsze znaczenie...
Teraz licencjat czy magister moim zdaniem nie ma większej różnicy. Pracodawcy przede wszystkim patrzą na doświadczenie. Prędzej przyjmą na stanowisko księgowej Panią, która 3 lata pracowała jako księgowa i jest po maturze i kursie księgowości niż absolwenta matematyki po mgr bez doświadczenia. Nikt nie chce zatrudniać bez doświadczenia, więc młodzi po studiach nie mają jak go zdobyć. Ja miałam już 3 prace i w każdej pytali o doświadczenie. Na słowa, że dopiero kończę mgr zazwyczaj odpowiadali: to nieistotne, bo ma pani kwalifikacje pedagogiczne po licencjacie. Mówię oczywiście o pracy w szkole
Stary 2012-08-07, 15:41   #1458
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
A co do maseł, to ja nie wyobrażam sobie używać ciężkich mazideł przy 35 stopniowym upale. Nienawidzę jak coś mi się klei O dłoniach nie wspomnę, bo chodziłabym je myć co pól godziny
To ja chyba jestem jakaś dziwna, bo mi się nic nie klei po maśle

Cytat:
Na przedmiocie "seminarium" też były referaty wyznaczone przez promotora i nie miały one nic wspólnego z tematem pracy. Przygotowywaliśmy więc zajęcia, oprócz tego pisaliśmy swoje prace. Sami, bez pomocy. Literatura matematyczna jest często taka, że połowa rzeczy w danym rozdziale nie jest udowodniona, więc trzeba było samemu te dowody przeprowadzić, a często nie było to takie "oczywiste" jak to autor określał.
Ja miałam seminarium on-line Może ma znaczenie, że chodziłam na prywatną uczelnię, nie wiem. Ale nam zawsze wszyscy wykładowcy/promotorzy/dziekanie starali się pomagać, a nie utrudniać (choć były wyjątki).

Cytat:
Nie chodzi o to, że narzekasz czy coś Po prostu staramy Ci się pomóc i dać kopa. Bez sensu teraz odpuszczać, jak masz 3 lata studiów za sobą i do napisania jeszcze "tylko" pracę.

Cytat:
Wiadomo, że zawsze najtrudniejszy jest pierwszy krok. Ale jak już zaczęłaś, to teraz pójdzie.

Cytat:
Jestem w połowie pracy, utknęłam i nienajlepiej mi idzie, ale chyba jakoś to ogarnę. Tylko moje lenistwo mi nie pomaga
Trzymam kciuki, żebyś szybko napisała drugą połowę i miała to już za sobą

Cytat:
Teraz licencjat czy magister moim zdaniem nie ma większej różnicy. Pracodawcy przede wszystkim patrzą na doświadczenie. Prędzej przyjmą na stanowisko księgowej Panią, która 3 lata pracowała jako księgowa i jest po maturze i kursie księgowości niż absolwenta matematyki po mgr bez doświadczenia.
Dokładnie tak jest.

Zaczęłam w czwartek miesięczny intensywny kurs angielskiego Póki co jestem po dwóch zajęciach (mam od pon. do czw.) i mam pozytywne odczucia, prowadzący bardzo fajny. Zobaczymy, jak będzie dalej.
Stary 2012-08-07, 16:02   #1459
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.skapiec.pl/site/cat/6/com...64_komentarze/ wprawdzie to urządzenie wielofunkcyjne ale zależy mi na tej firmie i cene ma przywoitą w miarę.

Siostra ma starszy model i zawsze u niej drukuję, do tego cena tuszy jest komiczna
Używałam z HP swojej.. Ale tusz 30 zł Nawet na 100 kartek nie starczyło. Więc wole kupić nową
Jak nie potrzebujesz skanera to pomyśl o laserówce. Są o woele ekonomiczniejsze.

Cytat:
Tak, wiem Chodziło mi o to, że lubienie się często się kończy w momencie wspólnego zamieszkania. Tak ogólnie, nie odniosłam się do przypadku, który opisałaś Twoim znajomym się akurat udało, ale to raczej rzadkość.
Ja wiem że rzadkość, sama im się zresztą bezustannie dziwię. Napisałam tylko że tak też może być. Natomiast nigdy nie zrozumiem pchania się do wspólnego mieszkania z rodzicami/teściami o których wiadomo że będzie problem z dogadaniem się.

Cytat:
A co do maseł, to ja nie wyobrażam sobie używać ciężkich mazideł przy 35 stopniowym upale. Nienawidzę jak coś mi się klei
Ja muszę mieć masło na łydki, nieważne czy jest temperatura 30 stopni czy 40 bo inaczej zaczyna mi się skóra łuszczyć.
Stary 2012-08-07, 16:06   #1460
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
To ja chyba jestem jakaś dziwna, bo mi się nic nie klei po maśle
Ja mam uczucie lepkości po maśle w takich temperaturach

Cytat:
Ja muszę mieć masło na łydki, nieważne czy jest temperatura 30 stopni czy 40 bo inaczej zaczyna mi się skóra łuszczyć.
To nieciekawie... Ja w takich upałach to w ogóle czasem nie używam balsamu, bo po prostu źle się czuję wtedy
Stary 2012-08-07, 16:28   #1461
Hosenka*
Zakorzenienie

Zużyłam wczoraj żel pod prysznic Tetesept Relaxation

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 16:30   #1462
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz licencjat czy magister moim zdaniem nie ma większej różnicy. Pracodawcy przede wszystkim patrzą na doświadczenie. Prędzej przyjmą na stanowisko księgowej Panią, która 3 lata pracowała jako księgowa i jest po maturze i kursie księgowości niż absolwenta matematyki po mgr bez doświadczenia. Nikt nie chce zatrudniać bez doświadczenia, więc młodzi po studiach nie mają jak go zdobyć. Ja miałam już 3 prace i w każdej pytali o doświadczenie. Na słowa, że dopiero kończę mgr zazwyczaj odpowiadali: to nieistotne, bo ma pani kwalifikacje pedagogiczne po licencjacie. Mówię oczywiście o pracy w szkole
Wiadomo, dlatego najlepiej już od początku studiów znaleźć sobie staż, praktyki itp.

Cytat:
Nie chodzi o to, że narzekasz czy coś Po prostu staramy Ci się pomóc i dać kopa. Bez sensu teraz odpuszczać, jak masz 3 lata studiów za sobą i do napisania jeszcze "tylko" pracę.

Zaczęłam w czwartek miesięczny intensywny kurs angielskiego Póki co jestem po dwóch zajęciach (mam od pon. do czw.) i mam pozytywne odczucia, prowadzący bardzo fajny. Zobaczymy, jak będzie dalej.
No właśnie nie tylko. Oprócz pracy mam jeszcze 2 przedmioty do zaliczenia na tym kierunku. Ale może jakoś pójdzie.

Zazdroszczę kursu Fajnie, że Ci się podoba

Cytat:
Jak nie potrzebujesz skanera to pomyśl o laserówce. Są o woele ekonomiczniejsze.
Potwierdzam Sama mam laserową i jest super. A o urządzeniach wielofunkcyjnych się tyle nasłuchałam, że nie kupię
Stary 2012-08-07, 17:10   #1463
Lynn
Zakorzenienie

Ja mam urzadzenie wielofunkcyjne HP i jestem zadowolona. Mam je już 5 lat. Największy problem jest jedynie ze sprzedawcami tuszów, bo oni lubią oszukiwać.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 17:41   #1464
Koshatka
Zakorzenienie

Ja mam w pracy urządzenie wielofunkcyjne HP i w tym roku dokupowałam laserówkę bo nie szło wydolić na tusze.
Stary 2012-08-07, 18:23   #1465
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:

Piękny moment z odżywkami, ale co z tego, jak się zakopałam żelami pod prysznic i smarowidłami do ciała.
zawsze tak jest coś się zużyje a następnego coś rozrasta
Cytat:
Ja swoje seminarium wspominam tragicznie

Cytat:

eh z mojego kursu francuskiego raczej już nie nie wyjdzie
Cytat:
Wiadomo, dlatego najlepiej już od początku studiów znaleźć sobie staż, praktyki itp.

No właśnie nie tylko. Oprócz pracy mam jeszcze 2 przedmioty do zaliczenia na tym kierunku. Ale może jakoś pójdzie.

Potwierdzam Sama mam laserową i jest super. A o urządzeniach wielofunkcyjnych się tyle nasłuchałam, że nie kupię
to muszę o laserowych poczytać
Ja w tamtym semestrze zaliczyłam 5 przedmiotów we wrzesniu i dwie prace napisałam i dałam radę Tylko głupia byłami po zaliczeniu rzucilam kierunek

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Ja mam w pracy urządzenie wielofunkcyjne HP i w tym roku dokupowałam laserówkę bo nie szło wydolić na tusze.
jak się napełnia drukarkę laserową?
Stary 2012-08-07, 21:00   #1466
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
\

Trudno wywnioskować, czy to rozdanie czy konkurs. Jeśli konkurs i wygrywa odpowiedź to 3 pierwsze warunki zasad są bardzo wymagające od blogerki. Przy rozdaniach dokłada się dodatkowe losy za to czy za tamto, ale przy konkursie liczy się odpowiedź, a nie to jak reklamuje się bloga. Moim zdaniem pomieszałaś rozdanie i konkurs i do końca nie wiadomo, kto wygrywa. Przynajmniej ja do końca nie ogarniam, ale może coś z moim rozumieniem nie tak
Moze faktycznie masz rację. Usunę wpis, i za jakiś czas zrobię to na nowo. Dzięki!

Cytat:
Dziewczyny zgłaszam się do Was z prośbą o pomoc

Znacie jakieś sklepy internetowe gdzie kupię tanią i solidną torebkę? Bo trzeba mi jakąś nieprzemakalną na jesień a na allegro same jakieś takie zrobione do
e-torebka - patrzylas? Czy sa jeszcze te kody rabatowe w e-torebce? Chce zakupic torebke, wiec jakby któras z was miała ten kod 5% to z checia skorzystam (napiszcie na pw)

[QUOTE=zywieczdroj;3574416 0]
Cytat:
Żywiec wcale nie chodzi o to, że się użalasz i mamy tego dość i koniec tematu

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Ja miałam promotora, który pozwolił mi wybrac samej temat ale potem strasznie mi mieszał w tym temacie i przewrocił moja wizje do góry nogami. Jednak wzielam sie w garsc, na seminarce dokladnie spisałam jego porady iu ulozylam plan działania, np w tym rozdziale ma byc o tym, w kolejnym ma byc co innego. Rozpisałam sobie plan pracy bardzoi szczegolowo i to było bardzo pomocne. Uwazam, ze skoro ktos idzie na studia to po to zeby wykazac sie po nich wiedza piszac prace czy to mgr czy licencjat. Zal mi takich co to kupuja gdzies prace albo chca zeby ich ktos za reke prowadził. Pomysl, jaka bedziesz miała satysfakcje kiedy juz bedzie po wszystkim. I nie mysl ze to tylko licencjat czy praca z kierunku który srednio lubisz bo top cie na pewno nie zmotywuje. Rozpisz sobie co i kiedy robisz, co gdzie ma byc i idz krokami do przodu! Powodzenia.

[QUOTE=ParoleParole;357487 84

to muszę o laserowych poczytać
Ja w tamtym semestrze zaliczyłam 5 przedmiotów we wrzesniu i dwie prace napisałam i dałam radę Tylko głupia byłami po zaliczeniu rzucilam kierunek[/QUOTE]

a co studiowałs? I czemu zrezygnowałas?

Edytowane przez KonikGarbusek
Czas edycji: 2012-08-07 o 21:11
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 22:30   #1467
KonikGarbusek
Zakorzenienie

kliknelam 2 torebki na e-torebka. Jak sie wam podobaja?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg etorebka2.jpg (14,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg etorebka1.jpg (12,2 KB, 9 załadowań)
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 22:50   #1468
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:
o
.
a co studiowałs? I czemu zrezygnowałas?
polonistykę Nie wiem czemu Odwaliło mi Całą sesję z niej we wrześniu zdałam, zostal mi jeden egzamin i zrezygnowałam ale wracam tam na mgr
Cytat:
kliknelam 2 torebki na e-torebka. Jak sie wam podobaja?
ta czerwona jest świetna

Musze tez jakąś kupić nową
Stary 2012-08-07, 22:51   #1469
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Natomiast nigdy nie zrozumiem pchania się do wspólnego mieszkania z rodzicami/teściami o których wiadomo że będzie problem z dogadaniem się.
Przy tym to już ręce opadają...

Cytat:
Ja mam uczucie lepkości po maśle w takich temperaturach

To nieciekawie... Ja w takich upałach to w ogóle czasem nie używam balsamu, bo po prostu źle się czuję wtedy
Czyli jednak jestem dziwna
Ja się muszę posmarować po każdym prysznicu, bo inaczej się źle i dziwnie czuję.

Cytat:
Na pewno sobie dasz radę Zdawałaś przedmioty na tym kierunku przez 3 lata, to i teraz zdasz

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Ja mam urzadzenie wielofunkcyjne HP i jestem zadowolona. Mam je już 5 lat. Największy problem jest jedynie ze sprzedawcami tuszów, bo oni lubią oszukiwać.

Ja też mam takie urządzenie HP i przez wiele lat byłam zadowolona, a niedawno przestało drukować

Cytat:
eh z mojego kursu francuskiego raczej już nie nie wyjdzie
Czemu?

Zużyłam peeling Lirene i podkładowego Nail Teka, a do kosza poleciał już sporo przeterminowany krem Ori.
Stary 2012-08-07, 23:02   #1470
ParoleParole
Zakorzenienie

Cytat:

Czemu?
i.
to oferta z grupona była i się grupa nie uzbierała A szkoda No i teraz musze pisać o zwrot pieniędzy
Ale kupiłam sobie dwie ksiązki i sama sobie powtórzę

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości