Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-07, 21:43   #2821
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

nasz fotelik :

a na tym zdjęciu Emi ma na maksa ściągnięte pasy ??
bo jeśli tak to polecam zmianę fotelika , serio
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0021.jpg (100,3 KB, 59 załadowań)

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-08-07 o 21:44
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:59   #2822
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Aaaa muszę się pochwalić!!! Dostałam się na studia! Drugie podejście do osiągnięcia wyższego wykształcenia czas zacząć
Brawo!

Byłam dziś z Sarenka w grocie solnej.
http://www.alga.swinoujscie.pl/index...d=44&Itemid=1#

Myślałam że posiedzi z 5 minut i zacznie marudzić, aaa gdzie tam była w szoku chyba i przeleżała ze man cały seans -45minut! Bardzo jej sie podobało, na pewno jeszcze raz pójdziemy.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 22:06   #2823
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Brawo!

Myślałam że posiedzi z 5 minut i zacznie marudzić, aaa gdzie tam była w szoku chyba i przeleżała ze man cały seans -45minut! Bardzo jej sie podobało, na pewno jeszcze raz pójdziemy.
super sprawa !!!! no i brawa dla Sarci ,ze tak się wciągnęła

Zapałeczka gratki za dostanie się na studia !!!
choć ja za chiny ludowe nie chcialabym się już uczyć
Stary 2012-08-07, 22:10   #2824
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek o nic nie pytałam. Bo my na szczepienia jeździmy do powiatowego szpitala na oddział ( jesteśmy w programie szczepiennym, za darmo mamy szczepionki) i tam tylko ją badają przed szczepieniem, nie jest to lekarz do którego Sara jest zapisana i ma kartę.
Ale w tej chwili nie widze powodów do niepokoju, w sumie późno zaczęła stawać i raczkować bo zaraz po skończeniu roczku, ale dzisiaj pchała pchacz i zrobiła 2 kroki wiec chyba teraz szybko pójdzie. Nie niepokoję się już.
No tak, pisałaś przecież, że Wy trzech lekarzy do trzech różnych rzeczy macie
A Sara faktycznie wystrzeliła tak nagle i choć późno zaczyna, to w takim tempie szybko dogoni tych, co już chodzą

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Jestem Brumciu. Miło ze pamiętasz o nas u nas w porządku. Wspominałam Wam ze przyjeżdża do nas brat Tz. No i jest i z tego tytułu jakoś mam mniej czasu ( głupio tak wlezc w kompa i siedzieć). Poza tym Obiadki, spacerki. Jakieś rozrywki Musze mu zapewnić by sie chłopak nie nudził. Tz dopiero wieczorem jest i Moze sie nim zajac. Poza tym powoli sie pakuje do wyjazdu. Ostatnie zakupy i takie tam.... Ale czytam Was i jestem na biezaco
Śmieszy taki nastoletni szwagier Bardziej jak jakiś bratanek czy coś

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
mały nadal biegunka byliśmy u lekarza ale twierdzi ,że brzuszek ok , no nic mamy nowe leki zobaczymy czy pomogą
No to jak ok, to od czego ta biegunka Bo chyba na zęby to "nieco" za silna reakcja, prawda? Tym bardziej, że i Wy macie to samo...

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Wpadłam na sekundkę się przywitać Niestety przyplątało się do mnie jakieś zatrucie - biegunka, wymioty, gorączka i tak od 6 rano.. W dodatku jestem sama z Szymonem. Buziaki
Ale paskudne wirusisko panuje. Tyle osób to ma
Trzymaj się!

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
ten grawer może być po dwóch stronach zawieszki??
Wpadłam na pomysł, że zanim nie kupię nowej obrączki, sprawię sobie też taką bransoletkę z grawerkiem z imieniem córeczki i męża
Można z dwóch stron I chyba tyle samo kosztuje

Cytat:
nasz fotelik :

Dziubasku, i Ty go polecasz z czystym sercem tak? Bo to jeden z moich typów

Cytat:

Super, że o tym piszesz, bo tez się wybieramy od jakiegoś czasu
Stary 2012-08-07, 22:17   #2825
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Lili dziękuje a ile miarek mleka?

Zabij mnie nie wiem
Ale może tyle miarek ile dajesz na 210ml mleka? Albo w 60ml?
Pojęcia nie mam.
Ja nie robiłam z tego przepisu, trzeba by YouYou pytać.
Natomiast ja gotowałam płatki wg przepisu na opakowaniu- chyba 3łyżki płatków na szklankę wody. Jak było za rzadkie to szybko dosypałam więcej płatków. Podawałam z jogurtem naturalnym i owocami, np gruszka i banan. Wszystko tak na oko.
Radziowi smakowało.

Dziewczyny my jeszcze nie kupiliśmy fotelika. Jsteśmy zdecydowania na Recaro Young. Radkowi fajnie się w nim siedziało i dla nas ważne, że do 36kg.
Dlaczego kupujecie foteliki do 18kg? Jak dzieciaki z nich wyrosną to trzeba kupić inny, jaki?
Czy nie lepiej się opłaca od razu kupić do 36kg?
Przepraszam ale ja nie znam się
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 22:19   #2826
dziubek79
Zakorzenienie

[

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

1. No to jak ok, to od czego ta biegunka Bo chyba na zęby to "nieco" za silna reakcja, prawda? Tym bardziej, że i Wy macie to samo...

2.Dziubasku, i Ty go polecasz z czystym sercem tak? Bo to jeden z moich typów
ad1. Brumeczku, no osłuchała, obstukała i wymacała mu ten brzuszek i mówi,że nic nie słychać, nic go nie bolało
może to połączenie zębów i wirusa który mielismy a u niego jelitka sobie jeszcze nie poradziły

ad.2 ja polecam jak najbardziej się da dla mnie strzał w 10 , pamiętam ,że Żanetka pisała,że Emi miała ciasno ale serio ja nie widzę takiej wady, Szymek ma w nim wygodnie i jednocześnie na tyle "ciasno" w okolicach karku i główki, żeby było bezpiecznie-nie wiem czy rozumiesz co mam na myśli. Jak widzę czasem takie foteliki z szerokimi bokami ,szczególnie przy główce to mam wrażenie ,że tam z ochroną główki gorzej.
Tyle,że wiesz co gust to fotelik i co fotelik to gust
Stary 2012-08-07, 22:23   #2827
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dlaczego kupujecie foteliki do 18kg? Jak dzieciaki z nich wyrosną to trzeba kupić inny, jaki?
Te mniejsze są bezpieczniejsze i zanim mój kruszon będzie ważyć 18kg....

Stary 2012-08-07, 22:26   #2828
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny my jeszcze nie kupiliśmy fotelika. Jsteśmy zdecydowania na Recaro Young. Radkowi fajnie się w nim siedziało i dla nas ważne, że do 36kg.
Lili bo wg informacji które otrzymałam , wyczytałam itd te foteliki są bezpieczniejsze w sensie bardziej dopasowane do dziecka. Na logikę fotelik który ma przewozić dziecko w przedziale powiedzmy ok 9-10 miesięcy do nie wiem ... jakiś 5 lat (albo i więcej bo mamy tu kruszynki niektóre ) to kiepsko taka rozpiętośc wygląda .

Dodatkowo dla mnie akurat to moze byc kasa wyrzucona w błoto , nie wiem kiedy Szymek będzie miał te 30kg i ile będzie miał wtedy wzrostu. Teraz dziewczyny piszą ,że nie pasują dzieciaczkom jakieś foteliki a co dopiero przewidziec czy za 4-5 lat będzie pasował ??Łobuz jest wysoki i nie przewidzę czy regulacja zagłówka np będzie wystarczająca
Stary 2012-08-07, 22:29   #2829
Marina1
Zakorzenienie

Laski ja w pierwszej klasie ważyłam 27 kg a byłam najwyższa z wszystkich dzieci ( możecie mnie sobie wyobrazić oczami wyobrazni ). Ciekawe w jakim by mnie przewozili foteliku, takie nieforemne dziecko heh.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 22:35   #2830
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Na foteliki-info.pl jakiś ekspert kiedyś pisął, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego Że trudno zrobić fotelik, który dobrze zabezpieczy i roczniaka, i 6 latka.

Cytat:
ad.2 ja polecam jak najbardziej się da dla mnie strzał w 10 , pamiętam ,że Żanetka pisała,że Emi miała ciasno ale serio ja nie widzę takiej wady, Szymek ma w nim wygodnie i jednocześnie na tyle "ciasno" w okolicach karku i główki, żeby było bezpiecznie-nie wiem czy rozumiesz co mam na myśli. Jak widzę czasem takie foteliki z szerokimi bokami ,szczególnie przy główce to mam wrażenie ,że tam z ochroną główki gorzej.
Tyle,że wiesz co gust to fotelik i co fotelik to gust
No wiem, wiem. Dzięki
Na pewno najpierw też pojedziemy poprzymierzać: i do Tymcia, i do samochodu. Jeszcze mnie bardzo kusi ten Cybex Juno-Fix. Ma najlepsze wyniki w testach bezpieczeństwa. Tylko gdzieniegdzie pojawiają się opnie, że to COŚ z przodu na pewno powoduje że dziecku gorąco itp. Choć piszą to z reguły mamy, które nie mają tego fotelika i tak po prostu im sie wydaje
No i Roemer też świetne wyniki ma.
I bądź tu człowieku mądry
Stary 2012-08-07, 22:40   #2831
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Na foteliki-info.pl jakiś ekspert kiedyś pisął, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego Że trudno zrobić fotelik, który dobrze zabezpieczy i roczniaka, i 6 latka.
dokładnie

Cytat:
Jeszcze mnie bardzo kusi ten Cybex Juno-Fix. Ma najlepsze wyniki w testach bezpieczeństwa. Tylko gdzieniegdzie pojawiają się opnie, że to COŚ z przodu na pewno powoduje że dziecku gorąco itp. Choć piszą to z reguły mamy, które nie mają tego fotelika i tak po prostu im sie wydaje
No i Roemer też świetne wyniki ma.
I bądź tu człowieku mądry
mnie też kusił ten fotelik ale własnie z tego względu odpadł w przedbiegach i fakt mówie to jako matka która z niego nie korzysta ale tez jako matka która już korzysta z "następnego" fotelika i wiem ,że mojemu dziecku by ten "blat" przeszkadzał. Dodatkowo nie pasuje mi w nim to,że dziecko ma jakby wymuszoną pozycję rączek, no bo albo musi oprzeć albo co ? zwiesić na zewnątrz? mój lubi spać trzymając się nóżek(udek, kolanek) i kiepsko by było mu tego dokonać w tym foteliku
Stary 2012-08-07, 22:46   #2832
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też kusił ten fotelik ale własnie z tego względu odpadł w przedbiegach i fakt mówie to jako matka która z niego nie korzysta ale tez jako matka która już korzysta z "następnego" fotelika i wiem ,że mojemu dziecku by ten "blat" przeszkadzał. Dodatkowo nie pasuje mi w nim to,że dziecko ma jakby wymuszoną pozycję rączek, no bo albo musi oprzeć albo co ? zwiesić na zewnątrz? mój lubi spać trzymając się nóżek(udek, kolanek) i kiepsko by było mu tego dokonać w tym foteliku
Dzięki Dziubku
Mnie jeszcze cały czas chodzą po głowie te foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy. Wiem (wydaje mi się), że dziecko woli przodem: więcej widzi, ma większą frajdę, więc i mi by było łatwiej I dlatego taki bym wolała.
Ale z drugiej strony wyniki testów są jednoznaczne - że tyłem są bez porównania bardziej bezpieczne. No i nie wiem. Serce (chęć) mówi jedno, rozum drugie
Tu są filmiki: http://www.youtube.com/watch?v=sssIsceKd6U
http://www.youtube.com/watch?v=fKIeExpDLDA
Stary 2012-08-07, 22:55   #2833
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Dziubku
Mnie jeszcze cały czas chodzą po głowie te foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy. Wiem (wydaje mi się), że dziecko woli przodem: więcej widzi, ma większą frajdę, więc i mi by było łatwiej I dlatego taki bym wolała.
Ale z drugiej strony wyniki testów są jednoznaczne - że tyłem są bez porównania bardziej bezpieczne. No i nie wiem. Serce (chęć) mówi jedno, rozum drugie
Tu są filmiki: http://www.youtube.com/watch?v=sssIsceKd6U
http://www.youtube.com/watch?v=fKIeExpDLDA
zgadzam się ,są bezpieczniejsze , oglądałam mnóstwo filmików ale ja nie uwierzę,że w takim montowanym tyłem dziecku nie cierpną nóżki , no nie i już. My ewakuowaliśmy się z poprzedniego bo mały nie miał już miejsca na nogi. Nie wiem jak ktoś to sprawdzał ale nasz "wielkolud" musiałby mieć powykrzywiane stópki na oparciu fotela i nie ujechał by w takiej pozycji za długo. Wiem,że bezpieczeństwo najważniejsze ale u nas równie dobrze można by wtedy zrezygnować z jeżdzenia

Czas edycji: 2012-08-07 o 22:56
Stary 2012-08-07, 23:20   #2834
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Dziubku
My kupimy tyłem montowany, http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1783

Stary 2012-08-07, 23:27   #2835
agulaaabar
Zakorzenienie

żyjemy
Lili dziś już o niebo lepiej, gorączka spada... nawet trochę mleka się napiła a to już sukces...
Tż dostał wczoraj kontynuację chorobowego, tym razem do piątku - prawdopodobnie zdejmą mu też szwy i ewentualnie jak wszystko będzie ok to w poniedzialek może iść do pracy... z tym że szef kazał mu przyjść już w sobotę

Wybaczcie... nie nadrobię... czytam wszystko w wolnej chwili, ale z pisaniem gorzej...
Jeszcze mój laptop ma uczulenie na wizaz i non stop się wyłącza jak tylko wejdę na wizaz... jeszcze niech komp nam padnie to będzie rewelka..

A i pochwale się, że dziś dotarł nasz Peg Perego Pliko P3, i takim oto sposobem w 70m2 mieszkaniu stoją już 3 wózki i 2 foteliki

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 23:58   #2836
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się ,są bezpieczniejsze , oglądałam mnóstwo filmików ale ja nie uwierzę,że w takim montowanym tyłem dziecku nie cierpną nóżki , no nie i już. My ewakuowaliśmy się z poprzedniego bo mały nie miał już miejsca na nogi. Nie wiem jak ktoś to sprawdzał ale nasz "wielkolud" musiałby mieć powykrzywiane stópki na oparciu fotela i nie ujechał by w takiej pozycji za długo. Wiem,że bezpieczeństwo najważniejsze ale u nas równie dobrze można by wtedy zrezygnować z jeżdzenia
Tymcio też nóżkami dotyka od jakiegoś czasu fotela, ale mu to najwyraźniej w ogóle nie przeszkadza. To chyba bardzo zależy od dziecka. Bo dużo Was tu pisze, że dziecko już w tym pierwszym foteliku nie wytrzymywało i cyrki były, a mój siedzi spokojnie jak cielaczek i nawet mu do głowy nie przyjdzie, żeby się wykłócać

Cytat:
No właśnie on mi się podoba Bo go można i tyłem i przodem w razie czego

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
1. Lili dziś już o niebo lepiej, gorączka spada... nawet trochę mleka się napiła a to już sukces...

2. Tż dostał wczoraj kontynuację chorobowego, tym razem do piątku - prawdopodobnie zdejmą mu też szwy i ewentualnie jak wszystko będzie ok to w poniedzialek może iść do pracy... z tym że szef kazał mu przyjść już w sobotę
1. Uff
2. Dobrze że lepiej Ale szef - pijawka, nie ma co

Nateczko - jak tam Wiedeń?

Telik - tu się tęskni A Ty tak ani słowa
Stary 2012-08-08, 00:38   #2837
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

co do fotelika u Nas najważniejsza rzecz bezpieczeństwo druga wygoda małego trzecia łatwość montażu.Kiedyś często na 2 auta używaliśmy.kupiliśmy R.king plusa.
dla tych co mają auta 5 drzwiowe polecam ten

http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E

dla starszego mam taki 15-36kg ale żałuję że nie wziełam rozkładanego.Młody często śpi jak się gdzieś w gościach wylata
u Nas Recaro by się nie sprawdził bo młody jest szczupły i w nim się topił.Ta tapicerka też dziwna.
a jeszcze inna sprawa taki pośredni 9-18kg bezpieczniejszy.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-08-08 o 00:41
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 08:27   #2838
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
co do fotelika u Nas najważniejsza rzecz bezpieczeństwo druga wygoda małego trzecia łatwość montażu.Kiedyś często na 2 auta używaliśmy.kupiliśmy R.king plusa.
dla tych co mają auta 5 drzwiowe polecam ten

http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E
Blondynko masz rację ,że wygoda to nie priorytet ale jednak jakiś minimalny komfort musi być zapewniony.

Fotelik z linka super tyle,że nie w każdym 5 osobowym samochodzie się sprawdzi W naszym małym autku już teraz jest na styk i wątpię czy zmieściłabym się miedzy tylną kanapą i przednim fotelem z fotelikiem który ma dodatkową "maszynerię".

bry

dla solenizantki Lilianki

Czas edycji: 2012-08-08 o 08:28
Stary 2012-08-08, 08:27   #2839
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

dzień dobrek - ---

wczoraj już nie miałam czaasu zaglądnąć - od przyjechaliśmy przed 20.00 i nie było kiedy

Cytat:
No więc jest to niestacjonarna (wiadomo ze względu na sytuacje, z resztą w innym mieście bo w moim nie ma nic co by mnie interesowało) logistyka Mam nadzieję, że tym razem kierunek mi się spodoba
jeszcze raz gratuluje - super - ja już mam dość studiowania ciesze się że to już poza mną.

a dyplom mgr dopiero we wrześniu odbiore bo nie zdążyli nam wyrobić.

a logistykę bardzo lubiłam bo miałam na studiach taki przedmiot.

Cytat:
W tym co Ty Marinko, w Rzeszowie, tyle że na WSIiZie
a finansowo jak wyglądają studia na wsizie? duzo się płaci czesnego na semestr? z tego co słyszałam to chyba więcej niż na UR i PR chyba.

Cytat:

Wpadłam na sekundkę się przywitać Niestety przyplątało się do mnie jakieś zatrucie - biegunka, wymioty, gorączka i tak od 6 rano.. W dodatku jestem sama z Szymonem. Buziaki
biedaki..... zdrowiejcie szybko

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Isiaok dziekuje za miłe słowa. Postaram sie poprawic A szwagierek faktycznie młody. 16 lat ma.
i co, zasnęła szybko potem?

mój brat też ma 16 lat

Cytat:
nasz fotelik :

jaki Szymuś dostojny

Żanetko - wg mnie na tym zdjęciu na FB Emi ma za luźno te pasy - one musza być naciągnięte mocno żeby było dobre zabezpieczenie, jak ma taki luz to wiadomo że bez problemu rączki wyciągnie spod szelek.

Cytat:

my mamy 9-36 ale Jula jakos dobrze się wpasowuje w niego

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Laski ja w pierwszej klasie ważyłam 27 kg a byłam najwyższa z wszystkich dzieci ( możecie mnie sobie wyobrazić oczami wyobrazni ). Ciekawe w jakim by mnie przewozili foteliku, takie nieforemne dziecko heh.

ty chudzinko
Cytat:
nadal jeździcie w nosidełku z "kruszonem"? mieści się jeszcze?

ile waży Sara?

moją ważyłam kiedyś to miała 9,5kg.

a pochwale się - byliśmy w niedziele nad wodą
o tu:
http://jezioro-tarnobrzeskie.eu/

od Mielca jakies 35km - tam gdzie dawna kopalnia siarki w Machowie. Tereny powyrobiskowe przekształcono w zalew, woda czuściutka, 2 strzeżone plaże, ratownicyWOPR-u, mają nawet budkę jak w słonecznym patrolu, kajaki, łódki, rowerki, można sobie lezeć w cieniu, lokale gastronomiczne, wjazd osobówką za cały dzień 6zł bez względu ile osób jedzie, parking już w cenie, wc bezpłatne i całkiem cywilizowane, mozna nawet gdzieś sobie małego grilla rozpalić jak ktoś chce. bo powyżej plaży jest dużo miejsca do opalania, lezakowania, pod drzewami mozna znalesc cien.. ach..

dziewczyny z Mielca i okolic - polecam naprawdę zaje**ście było - w tę niedziele też się wybieramy.

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-08-08 o 08:34
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 08:31   #2840
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Brumku na innym forum kolezanka wozi juz synka w drugim foteliku i wlasie montowanym tylem (chyba jakims Recaro o ile sie nie myle) i oboje sobie chwala.

Przepraszam, ze ja tak tylko, ale nie mam weny (wiem, wiem wyswiechtane slowo), a dzis jedziemy do Ustronia i znowu mnie nie bedzie z braku internetu.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 08:39   #2841
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa muszę się pochwalić!!! Dostałam się na studia! Drugie podejście do osiągnięcia wyższego wykształcenia czas zacząć

Cytat:
Pod zdjęciem i opisem są kolory sznurków i wzory zawieszek. I przy kółeczkach są mm podane.
Jest regulowana
A Ty zamówiłaś gotową czy sama dobierałaś elementy i grawer?

2. Piszę.
A głowa, dziękuję, ostatnio trochę rzadziej boli tak z raz w tygodniu. Ale ciiii, żeby nie zapeszyć

3. No coś Ty - MUSISZ znaleźć czas! Przecież Julka śpi czasem

Dobierałam elementy i grawer

Super, że z głową już lepiej-chodzisz nadal do lekarza?

Jak Julka śpi...no zobaczymy jak to wyjdzie w praniu
Cytat:

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

A i pochwale się, że dziś dotarł nasz Peg Perego Pliko P3, i takim oto sposobem w 70m2 mieszkaniu stoją już 3 wózki i 2 foteliki
Po co Wam tyle wózków i fotelików?

Brumciu, to w czym Ty wozisz teraz Tymka? W takim zwykłym kubełkowym foteliku?

Witam.
Leje od rana.

Jutro idę pić glukozę i robić różne badania, a po południu mam dwóch lekarzy- gina i endo.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-08-08 o 08:45
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 08:59   #2842
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

My od dawna wozimy B w tym większym a nie ma 9kg w tamtym My było nie wygodnie.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 09:15   #2843
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a finansowo jak wyglądają studia na wsizie? duzo się płaci czesnego na semestr? z tego co słyszałam to chyba więcej niż na UR i PR chyba.
W sumie to za miesiąc płaci się za mój kierunek 355 zł. Ale zapewne dostanę stypendium socjalne + 10% zniżki i dlatego pozwoliłam sobie na studia, bo inaczej nie miałabym tylu pieniędzy.
Stary 2012-08-08, 09:32   #2844
mamad1
Zadomowienie

Dziękujemy za życzenia urodzinowe Wczoraj było jeszcze jedno święto rodzinne - nasza druga rocznica slubu

Czy jest ktoś, kto nie robi imprezy na pierwsze urodziny dziecka, tylko spędza ten czas w kameralnym gronie? Bo ja trochę czuję się jak wyrodna matka... Tort był, a raczej niebieski sernik na zimno, ale wszystkim smakował. I świeczka też była... Tylko tyle i aż tyle
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 09:37   #2845
patik87
Zakorzenienie

Hej.
Nie mam nastroju. ( chyba w podpisie powinnam zawrzeć tą złotą myśl, bo tak jest prawie codziennie)

Pogryzłam się wczoraj z tż. Spałam w pokoju sama.
Może nie pogryzłam, ale chodził jak osa i pretensje nie wiedział sam co chciał, więc się przestałam odzywać i tak nam wieczór minął. Rano jak wstałyśmy już go nie było.

Promotorka miała mi na wczoraj sprawdzić rozdział. Cisza Do tego muszę ja dzwonić do dziekanatu ustalać termin obrony, mi kazała kur to jej obowiązek.

Sara nie chciała owsianki, znowu musiałam robić mleko. Nic innego nie zje na śniadanie.

Jadę z tego domu dzisiaj do mamy.
Stary 2012-08-08, 09:41   #2846
mamad1
Zadomowienie

Ciekawe artykuły

http://www.kobieta.pl/dziecko/wychow...acja-rodzicow/
http://www.kobieta.pl/dziecko/wychow...e-dziecinstwo/
Stary 2012-08-08, 09:48   #2847
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziubek na zdjęciu widać że Szymkowi jest mega wygodnie. Ja przymierzając i kupując ten fotelik co mam -wydawało mi się, że też jest jej wygodnie,a teraz mi się wierci stęka,mimo regulacji pasów.Jestem zła na ten fotelik strasznie

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 09:49   #2848
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Dziękujemy za życzenia urodzinowe Wczoraj było jeszcze jedno święto rodzinne - nasza druga rocznica slubu

Czy jest ktoś, kto nie robi imprezy na pierwsze urodziny dziecka, tylko spędza ten czas w kameralnym gronie? Bo ja trochę czuję się jak wyrodna matka... Tort był, a raczej niebieski sernik na zimno, ale wszystkim smakował. I świeczka też była... Tylko tyle i aż tyle
my też wczoraj i też 2 kolejnych szczęśliwych rocznic !!!!
Stary 2012-08-08, 09:53   #2849
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
my też wczoraj i też 2 kolejnych szczęśliwych rocznic !!!!
Dziękujemy i wzajemnie!
Jeszcze chyba Marzena też świętowała
U nas w małżeństwie raz lepiej raz gorzej, przechodzimy typowy kryzys. Na razie jest włąśnie "lepiej"
Stary 2012-08-08, 09:58   #2850
83monia
Zakorzenienie

musiałam ponarzekac w klubie i zauwazylam ze duzo tam piszecie... musze nadrobić...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości