Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-07, 21:17   #4321
nel_a
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
w normalne dni to je co 2-3 godziny, leży sobie grzecznie w łóżeczku i "gada" do siebie i śpi Czasem trochę pomarudzi i trzeba ją ponosić, ale to rzadkość w ciągu dnia. Ogólnie do tej pory była dzieckiem naprawdę bezproblemowym, a teraz zmiana o 180 stopni

Fajna ta niunia, strasznie to rozczulające

Super wieści od Karolki oby tak dalej

Kochane mamy kolejnego dzieciaczka, wiadomość od Chmielinki:

Dziś o 17.25 urodziła się moja Hania 54 cm i 3470cm wagi. Jest przekochana i podobna do tatusia. Niestety nie była zainteresowana cycem a poród trwał równe 7h

Ale dzisiaj urodzaj

piękny dzień

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:49   #4322
Maciejka__
Zakorzenienie

Jednak padam na nos i mi zimno, więc raczej nie nadrobię dziś wątku .

Z wizyty u pediatry:
W końcu skutecznie podtuczyłam moją Różyczkę. W ciągu tygodnia przybrała 310 g i waży 3380 g. Wzrostu na razie nie mierzą, bo nie chcą prostować nóżek - chyba chodzi o ochronę bioderek.

Ponieważ w końcu zaczęła przybierać na wadze tyle, ile powinna, to nie muszę jej tak często budzić na karmienie, czyli w końcu się wyśpię. Zupełnego luzu nie mam, bo jak wczoraj pozwoliłam jej pospać 6 godzin, to jadła zbyt zachłannie i bałam się, że nałykała się powietrza. Jaj na złość nie odbiła, więc nawet nie próbowałam jej odłożyć do łóżeczka. To już wolę ją zbudzić i nakarmić.

Ulewać nosem może, ale poza wyczyszczeniem (powiedziałam, że czyszczę gruszką) warto wpuścić do noska po 2-3 krople soli fizjologicznej, bo po takim ulaniu nosek może być podrażniony.

Mówiłam o kupkach raz na 3-4 dni i pytałam, czy zmienić mleko - na razie nie. Poradziła, żebym zostawiła to, na czym przybiera (Bebilon) i ewentualnie podawała po 15 ml (?) herbatki na trawienie (są dla dzieci powyżej miesiąca). Poza tym oczywiście można podawać wodę. Czyli będę podawać Infacol i jeśli się sprawdzi, to herbatkę ułatwiającą trawienie Hipp.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-08-07 o 23:00
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:50   #4323
mrowka88
Raczkowanie

Ale się cieszę, że kolejka się odblokowała i sierpnióweczki wzięły sprawy w swoje ręcę

Chmielinka gratuluję! Super, że cała akcja nie trwała długo

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:52   #4324
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziś o 17.25 urodziła się moja Hania 54 cm i 3470cm wagi. Jest przekochana i podobna do tatusia. Niestety nie była zainteresowana cycem a poród trwał równe 7h

Ale urodzaj GRATULUJE, na pewno nie dziś jest pełnia?
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:55   #4325
Maciejka__
Zakorzenienie

Wracając do domu zobaczyłam ogłoszenie z administracji: ciepłej wody nie będzie aż do 12 sierpnia , czyli dokładnie tydzień, bo nie ma od wczoraj. Jak zwykle prace konserwacyjne wykonywane są latem. Z dwojga złego zimny prysznic wolę wziąć latem, niż jesienią, ale szczerze mówiąc żadna opcja mnie nie zachwyca - brrr! Łudzę się, że - jak chyba rok temu - włączą wcześniej.
Stary 2012-08-07, 21:56   #4326
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
To daj znać

Ja będę dzwonić do pracy jeszcze, ale oni nie mieli takiej sytuacji jeszcze i sami nie do końca wiedzą
ok u mnie chyba mieli ale księgowa leciwa to już rożne rzeczy widziała
Stary 2012-08-07, 21:57   #4327
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Z wizyty u pediatry:
W końcu skutecznie podtuczyłam moj Różyczkę. W ciągu tygodnia przybrała 310 g i waży 3380 g. Wzrostu na razie nie mierzą, bo nie chcą prostować nóżek - chyba chodzi o ochronę bioderek.

Ponieważ w końcu zaczęła przybierać na wadze tyle, ile powinna, to nie muszę jej tak często budzić na karmienie, czyli w końcu się wyśpię. Zupełnego luzu nie mam, bo jak wczoraj pozwoliłam jej pospać 6 godzin, to jadła zbyt zachłannie i bałam się, że nałykała się powietrza. Jaj na złość nie odbiła, więc nawet nie próbowałam jej odłożyć do łóżeczka. To już wolę ją zbudzić i nakarmić.

Ulewać nosem może, ale poza wyczyszczeniem (powiedziałam, że czyszczę gruszką) warto wpuścić do noska po 2-3 krople soli fizjologicznej, bo po takim ulaniu nosek może być podrażniony.

Mówiłam o kupkach raz na 3-4 dni i pytałam, czy zmienić mleko - na razie nie. Poradziła, żebym zostawiła to, na czym przybiera (Bebilon) i ewentualnie podawała po 15 ml (?) herbatki na trawienie (są dla dzieci powyżej miesiąca). Poza tym oczywiście można podawać wodę. Czyli będę podawać Infacol i jeśli się sprawdzi, to herbatkę ułatwiającą trawienie Hipp.
Brawa za prawidłowe przybieranie! Cenne info o ulewaniu noskiem. Nam się nie zdarzyło, ale warto wiedzieć.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:58   #4328
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Z wizyty u pediatry:
W końcu skutecznie podtuczyłam moj Różyczkę. W ciągu tygodnia przybrała 310 g i waży 3380 g. Wzrostu na razie nie mierzą, bo nie chcą prostować nóżek - chyba chodzi o ochronę bioderek.

pięknie Różyczka rośnie
Stary 2012-08-07, 22:04   #4329
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
A co do uznania ojcostwa. Nie jestem w ogóle w temacie ale zastanawia mnie jedna rzecz - jak to jest, że jak się jest małżeństwem to automatycznie uznają męża za ojca? Przecież wcale tak być nie musi
Prawo dla mnie zawsze będzie zagadką
Tak, w czasie trwania małżeństwa i przez 300 dni po jego zakończeniu za ojca automatycznie uznaje się męża matki. Można to zmienić, ale jest z tym więcej zachodu, niż z samym uznaniem.

Numer z mamusią niezły.
Stary 2012-08-07, 22:06   #4330
Paula SHIN
Zakorzenienie

Hej, hej, ja po poludniu musialam zniknac, wiec tylko Was podczytuje. Mam nadzieje, ze wszystko ok.
Przy okazji wpadlam napisac: GRATULACJE DLA CHMIELINKI!!!

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 22:10   #4331
phdwao
Zakorzenienie

To sobie pospalamMlody sie rozbudzil na dobre
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 22:14   #4332
dottta
Zakorzenienie

Cytat:

Z wizyty u pediatry:

za wagę
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 23:01   #4333
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Dzięki za informację kochane
Mój nieogarnięty gin nic mi nie mówił a wręcz zalecał nospę na ostatniej wizycie. Odstawiam więc od dziś
Akurat o lekach takich jak Nospa i Scopolan różni lekarze mówią, że akcji porodowej na pewno nie zatrzymają i jak już się zacznie, to zwiększają efektywność skurczy i szyjka się szybciej rozwiera.
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
współczuje, u mnie dzis spokojnie ejstnawet mały nie płakał podczas kąpieli
Córcia na początku kąpieli się darła i mocno trzymała rączką foczki! Złapała z boku przy głowie i mimo, iż ma łaskotki nie puszczała nawet w czasie mycia paszki. Na szczęście po chwili się uspokoiła.

To jej ostatni dzień ze statusem noworodka.

Przed ciążą chodziłam chyba w 3 parach rurek i jedne z nich już są dobre.
Pozostałych z powodu udek raczej nie mam szans ich założyć , więc nie przymierzam, ale te były trochę luźniejsze i w ciąży też chodziłam w nich dosyć długo. Cieszę się, bo je lubię, a przede wszystkim mam w czym chodzić.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Ogólnie do tej pory była dzieckiem naprawdę bezproblemowym, a teraz zmiana o 180 stopni
(...)

Nie chcę Cię martwić, ale moja pani stomatolog powiedziała, że noworodek tylko je i śpi, ale później dziecię się ożywia.

Gratulacje dla Chmielinki!

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Jakiś chirurg polecił mamie na bliznę Contractubex, a jak spytałam onkologa (cięcie na piersi) czy mam to kupić, to stwierdził, że wystarczy Cepam, bo "i to, i to wyciąg z cebuli". Dodał, że jak blizna nie przerasta, to lepiej tego nie używać, bo może się rozszerzyć. Ostatecznie nie używałam niczego i jest ledwo widoczna.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
No i mam njusy od karolki110 - pisze, że Lila ssie jak szalona, jest grzeczna i robi prześmieszne minki, a małż jest już w niej zakochany na zabój
Świetne wieści.

U mnie tż mimo wygłaszania tych wszystkich swoich mądrości chyba też jest pod urokiem naszej kruszynki.
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Pochwal się pierścionkiem

Fajnie, że masz kaskę z PZU
Ja z miesiąca na miesiąc dostaję coraz mniejszy zasiłek z ZUSu, w tym miesiącu 600 zł, po odliczeniu składki zostaje niecałe 350 Zaje.bisty dochód, nie ma co, nawet rachunków nie jestem za to w stanie opłacić
Beznadziejnie.

Phdwao - pierścionek piękny.
Stary 2012-08-07, 23:42   #4334
eninka84
Zadomowienie

Chmielinko gratuluje!
Cudny dzień

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Znów boli mnie brzuch.... Czyżby znów fałszywy alarm? kochane dajcie mi jakiś namiar na siebie, gdyby mnie Zmoglo to napisze chociaż
Stary 2012-08-07, 23:56   #4335
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

jej ile mamy nowych dzidziusiów!!! GRATULACJE dziewczyny!!!
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 00:09   #4336
eninka84
Zadomowienie

Ale dziwne uczucie, sluchajcie mam wrażenie ze mieszkaniec mojego brzucha próbuje sie wcisnąć w moja piii i tak mnie tam gniecie, Ze mam wrażenie ze ona jest otwarta i musze miesniami ja zaciskac....tymi co na szkole rodzenia tłumacza żeby je sobie ćwiczyć ciekawe co z tego bedzie.....i czy w tym tyg bedzie już ze mną mój bąbel

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Usypiam na siedzaco, dobranocka!!!!!!
Stary 2012-08-08, 00:19   #4337
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Ale dziwne uczucie, sluchajcie mam wrażenie ze mieszkaniec mojego brzucha próbuje sie wcisnąć w moja piii i tak mnie tam gniecie, Ze mam wrażenie ze ona jest otwarta i musze miesniami ja zaciskac....tymi co na szkole rodzenia tłumacza żeby je sobie ćwiczyć ciekawe co z tego bedzie.....i czy w tym tyg bedzie już ze mną mój bąbel

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Usypiam na siedzaco, dobranocka!!!!!!
Mam to samo i zastanawiam się czy Maćko nie będzie hydraulikiem
Dobranoc, oby jutro przybyło dzieciaczków

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 01:00   #4338
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
(a ja nie mogłam wcześniej, bo akurat byłam na usg bioderek)
I jak wieści
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a synuś już duży chłop! nawet nie myśl o mm, po co go paść sztucznym skoro na Twoim mleczku tak pięknie rośnie
Nie będę dokarmiać, bo by ważył w wieku 3 miesięcy 15 kg

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Czyli w końcu jak: czekamy do końca tej części i wtedy wszystkie przenosimy się na odchowalnię, tak?
Jestem za
Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie u gina i sprawa wygląda następująco:
- szyjka całkowicie zgładzona,
- rozwarcie na "dobre" 3 palce,
- malutka jest już ułożona w kanale rodnym (stąd wybrzuszenie w okolicach odbytu oraz ból przy chodzeniu)
- Gosia waży 3600 g,
- łożysko 3 stopnia,
- zbyt mała ilość wód płodowych...

- ważę tyle samo co na ostatniej wizycie w 36 tc - bilans: przytyłam w ciąży 10 kg
Lekarz mówił, że jutro mam zostać w szpitalu w Bydgoszczy, bo trzeba tą ciążę rozwiązać (głównie z powodu małej ilości wód). Zobaczymy co jutro powie diabetolog (zresztą na jutro mam termin porodu z usg). Mogę urodzić w każdej chwili, tym bardziej po dzisiejszym badaniu... Póki co tylko krwawię. Ale już się nie mogę doczekać mojej córeczki ...
No to już zaraz

phdwao
bardzo ładny pierścionek!

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

Cytat:

Gratulacje
Cytat:
Z wizyty u pediatry:
W końcu skutecznie podtuczyłam moją Różyczkę. W ciągu tygodnia przybrała 310 g i waży 3380 g. Wzrostu na razie nie mierzą, bo nie chcą prostować nóżek - chyba chodzi o ochronę bioderek.
No to super wieści!

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

Jestem wykończona po dzisiejszym dniu. Byłam z Małym 4 godziny na spacerze. Jak dossał się do cycka, to przez 2,5 godziny non stop wisiał. Co mu go zabrałam to ryk, a smoka nie chciał Do tego zrobił taką kupę, że cały bodziak był usrany, dziecko usrane po pachy. W dodatku skończyły się podczas przebierania chusteczki, Mały obsrał ciuszki i takim oto sposobem dzwoniłam po TŻ i biegł z bodziakiem i chusteczkami do parku w tym czasie Mały leżał w wózku w samym pampersie przykryty flanelką. Na szczęście troszkę się uspokoił. TŻ przyszedł z za małym body i takim sposobem wiozłam dziecko w polarze i spodniach na gołe ciało Muszę zacząć wozić ze sobą więcej ciuszków na zmianę... Po tej akcji jestem o to doświadczenie mądrzejsza

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 06:41   #4339
prince_polo
Zakorzenienie

hejka nie spimy od 5
mała dopiero teraz zasneła, a tak to sie chciala bawic no ale ok, mi juz spanie przeszło

Dzis Córcia konczy 4 tygodnie!!!!!!!!!!!!! a w sobote pełen miesiąc jacie ale leci ten czas!!!!!

wg dzisiejszej wagi niunia wazy juz 3800. wiec 300 gram wiecej niz ostatnio Ale nie wierze w moją wage. na Wazenie idziemy w poniedziałek moze juz bdzie miała ponad 4 ja moją zmierzyłam ostatnio bo lezała wyciągnieta. i wyszło mi juz 60 cm wiec 6 wiecej niz sie urodziła i pierwsze ciuszki te małe juz wczoraj popakowałam bo za malutkie nosi juz te ziwkesze ktore miałam pochowane

Gratulacje dla Chmielinki !!!!!!!!!!!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-08-08 o 06:42
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 07:03   #4340
anna99302
Zadomowienie

czesc! zyjemy! uczymy sie jesc z cycolka obolala jestem okrutnie ale dzisiaj juz wstalam wiec wszystko idzie ku dobremu.moj maz dzielnie zajmuje sie malym i jest w nim zakochany po uszy
Ucalowania dla wszystkich nowych mamus!!!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 07:24   #4341
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
w normalne dni to je co 2-3 godziny, leży sobie grzecznie w łóżeczku i "gada" do siebie i śpi Czasem trochę pomarudzi i trzeba ją ponosić, ale to rzadkość w ciągu dnia. Ogólnie do tej pory była dzieckiem naprawdę bezproblemowym, a teraz zmiana o 180 stopni

Fajna ta niunia, strasznie to rozczulające

Super wieści od Karolki oby tak dalej

Ale dzisiaj urodzaj
Super wiadomości Dzieciaczków przybywa w tempie olimpijskim (w końcu Londyn zobowiązuje )

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
hej dawno się nie odzywałam ...
u mnie ok, byłam dzisiaj na wizycie, rozwarcie na pół palca więc jak nic się nie bedzie działo do 15ego to mam dzwonić na kolejną wizytę ...
gratulacje dla świeżych Mamusiek
To dobre wieści

Cytat:

Z wizyty u pediatry:

dla Was obu

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Ale się cieszę, że kolejka się odblokowała i sierpnióweczki wzięły sprawy w swoje ręcę

Chmielinka gratuluję! Super, że cała akcja nie trwała długo
Jak tak dalej pójdzie to do połowy sierpnia będziemy wszystkie rozpakowane (mam nadzieję, że nie napisałam tego w złym momencie... )

Tak w ogóle to dzień dobry
Pobrano mi krew i mocz do badania. Czekam na ktg i mam nadzieję, że wyjdą jakieś skurcze
Wczoraj wieczorem padłam na mordkę - staram się spać jak najwięcej przed ewentualnym porodem. Szkoda, że sił nie można zmagazynować na później. Ja jestem pod wrażeniem ilości urodzonych wczoraj dzieci - to był dobry dzień

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 07:34   #4342
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Przed ciążą chodziłam chyba w 3 parach rurek i jedne z nich już są dobre.
Pozostałych z powodu udek raczej nie mam szans ich założyć , więc nie przymierzam, ale te były trochę luźniejsze i w ciąży też chodziłam w nich dosyć długo. Cieszę się, bo je lubię, a przede wszystkim mam w czym chodzić.
Szacun za wejście w rurki

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Mam to samo i zastanawiam się czy Maćko nie będzie hydraulikiem
Dobranoc, oby jutro przybyło dzieciaczków
Mój jak się tak pcha to mąż mówi, że chyba chce być ginekologiem

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Jestem wykończona po dzisiejszym dniu. Byłam z Małym 4 godziny na spacerze. Jak dossał się do cycka, to przez 2,5 godziny non stop wisiał. Co mu go zabrałam to ryk, a smoka nie chciał Do tego zrobił taką kupę, że cały bodziak był usrany, dziecko usrane po pachy. W dodatku skończyły się podczas przebierania chusteczki, Mały obsrał ciuszki i takim oto sposobem dzwoniłam po TŻ i biegł z bodziakiem i chusteczkami do parku w tym czasie Mały leżał w wózku w samym pampersie przykryty flanelką. Na szczęście troszkę się uspokoił. TŻ przyszedł z za małym body i takim sposobem wiozłam dziecko w polarze i spodniach na gołe ciało Muszę zacząć wozić ze sobą więcej ciuszków na zmianę... Po tej akcji jestem o to doświadczenie mądrzejsza
No wydarzenie pouczające Dobrze, że tz mógł szybko dotrzeć Echh, z dzieckiem to się człowiek logistyki od nowa uczy

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hejka nie spimy od 5
mała dopiero teraz zasneła, a tak to sie chciala bawic no ale ok, mi juz spanie przeszło

Dzis Córcia konczy 4 tygodnie!!!!!!!!!!!!! a w sobote pełen miesiąc jacie ale leci ten czas!!!!!

wg dzisiejszej wagi niunia wazy juz 3800. wiec 300 gram wiecej niz ostatnio Ale nie wierze w moją wage. na Wazenie idziemy w poniedziałek moze juz bdzie miała ponad 4 ja moją zmierzyłam ostatnio bo lezała wyciągnieta. i wyszło mi juz 60 cm wiec 6 wiecej niz sie urodziła i pierwsze ciuszki te małe juz wczoraj popakowałam bo za malutkie nosi juz te ziwkesze ktore miałam pochowane

za 4 tygodnie i piękne przybieranie wagi

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
czesc! zyjemy! uczymy sie jesc z cycolka obolala jestem okrutnie ale dzisiaj juz wstalam wiec wszystko idzie ku dobremu.moj maz dzielnie zajmuje sie malym i jest w nim zakochany po uszy
Hej Mamuśka
dla całej trójki

Stary 2012-08-08, 08:11   #4343
linzey
Rozeznanie

Paula , ChmielinkaSerdeczne gratulacje

Czytam Was w miare na bieżaco na telefonie ale mam problem z pisaniem
Wczoraj pierwszy dzien byłam sama z córami przez cały dzień Było ciekawie ale przeżyłam Tatus musiał iśc do pracy mimo urlopu Dzisiaj Tż zabrał Zosie i pojechali przywiezć kuzynów Zosi (za 1,5 tyg wracają do Anglii także lepszego czasu nie bedzie) Od dzis bede miała w domu 4 dzieciaczków(5 , 3,5 , 2 , 1,5 tyg)Oj bedzie sie działo. Ide ładować akumulatory
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 08:41   #4344
dottta
Zakorzenienie

Cytat:

niezła akcja
Ja już z nudów nawet torbę wózkową spakowałam

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hejka nie spimy od 5

za tyg ładnie rośnie
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to dzień dobry
Pobrano mi krew i mocz do badania. Czekam na ktg i mam nadzieję, że wyjdą jakieś skurcze
Wczoraj wieczorem padłam na mordkę - staram się spać jak najwięcej przed ewentualnym porodem. Szkoda, że sił nie można zmagazynować na później. Ja jestem pod wrażeniem ilości urodzonych wczoraj dzieci - to był dobry dzień
za skurcze

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
jeszcze raz wielkie gratulacje i szybkiego powrotu do formy

ja po śniadaniu i kawie. Wczoraj zaliczyłam późny spacer z małżem, spałam po nim jak dziecko ale nic po za tym. Zaczynam podejrzewać, że teściowa jakieś modły odprawia bym przenosiła i w jej urodziny urodziła

Jutro mam termin z usg - tak na niego liczyłam

Edytowane przez dottta
Czas edycji: 2012-08-08 o 08:43
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 09:10   #4345
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość

Wczoraj pierwszy dzien byłam sama z córami przez cały dzień Było ciekawie ale przeżyłam Tatus musiał iśc do pracy mimo urlopu Dzisiaj Tż zabrał Zosie i pojechali przywiezć kuzynów Zosi (za 1,5 tyg wracają do Anglii także lepszego czasu nie bedzie) Od dzis bede miała w domu 4 dzieciaczków(5 , 3,5 , 2 , 1,5 tyg)Oj bedzie sie działo. Ide ładować akumulatory
podziwiam Cię! dzielna kobieto....
Stary 2012-08-08, 09:11   #4346
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Kolejny bobasek z nami
Paulaaa23: O 11:25 urodziłam Adasia 3300g i 56 cm. A teraz boli mnie tyłek... Mały jest wielkim żarłokiem

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Idziemy na spacer, później do mojej mamy, więc nadrobię Was wieczorem
gratulacje!!! Idziemy jak burza!!!

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej
my dzis o 8.00 skonczylismy miesiac i mam juz w domku niemowlaka ..jej jak to zlecialo...kurcze teraz ja mam chyba problem z pokarmem..bo niunia nie wytrzymuje w nocy dluzej niz 4h...a w dzien czasem i co 2,5h musze ja karmic...mam nadzieje, ze to minie....Zastanawia mnie ile ml mleka po odciągnięciu mala powinna zjesc??
Ja póki co nie mam problemu z pokarmem, a i tak Mała jada często co 2-2,5 godziny. Potrafi pospać dłużej (nie w nocy) i mieć większą przerwę. A jutro kończymy miesiąc - więc wiek ten sam praktycznie
Jak dostaje z butelki, to czasem tylko popije 20ml, czasem 40, a czasem 80
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 09:16   #4347
Linka25
Zakorzenienie

dziś fajna data na urodzinki
08.08.2012

ktoś chętny?
Stary 2012-08-08, 09:17   #4348
nel_a
Zakorzenienie

dzień dobry
to komu dziś będziemy gratulować ?

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 09:20   #4349
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

pochwale sie: dostałam od męża prezent z ur synka piekny pierścionek

i dostałam swiadczenie z pzu za ur dziecka i kupiłam lodówke-ta co słonia zmieści
Piękny pierścionek! Ma mąż gest!
Duża lodówka to nasz najlepszy zakup - niech Wam służy! Za moje świadczenie z Allianz to chyba tylko mikrofalę mogłabym kupić

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Dobra baby, zdecydowałam, że kupię tę chustę co Blue, natibaby, nie szukam już innej. W ramach becikowego
Mam nadzieję, że będzie Ci służyć

Cytat:
superja sobie nic nie moge kupic, bo po 1) jestem za gruba i chyba 5xl musiałabym kupowac po 2) w mojej miescicie jest syf, a do poznania teraz sie nie wybiore
Przesadzasz i to zdrowo z tym 5XL

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie u gina i sprawa wygląda następująco:
- szyjka całkowicie zgładzona,
- rozwarcie na "dobre" 3 palce,
- malutka jest już ułożona w kanale rodnym (stąd wybrzuszenie w okolicach odbytu oraz ból przy chodzeniu)
- Gosia waży 3600 g,
- łożysko 3 stopnia,
- zbyt mała ilość wód płodowych...

- ważę tyle samo co na ostatniej wizycie w 36 tc - bilans: przytyłam w ciąży 10 kg
Lekarz mówił, że jutro mam zostać w szpitalu w Bydgoszczy, bo trzeba tą ciążę rozwiązać (głównie z powodu małej ilości wód). Zobaczymy co jutro powie diabetolog (zresztą na jutro mam termin porodu z usg). Mogę urodzić w każdej chwili, tym bardziej po dzisiejszym badaniu... Póki co tylko krwawię. Ale już się nie mogę doczekać mojej córeczki ...
To już lada dzień!!! To i wielkie za 10 kg.

Cytat:

ech u mnie tez biust wiekszy nie moge zalozyc zadnej bluzki sprzed ciazy, a i tych mam mało, bo mi gdzies zginęły no i dupsko wielkie
Mi też zginęły... Tak myślę, że musiałam je gdzieś schować wiedząc, że przez kilka miesięcy ich nie założę... Tylko gdzie
I z biustem mam to samo
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 09:26   #4350
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość

No pani ładna, wielki szacun za taką gromadkę Na pewno nie będziesz się nudzić. Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
za skurcze

ja po śniadaniu i kawie. Wczoraj zaliczyłam późny spacer z małżem, spałam po nim jak dziecko ale nic po za tym. Zaczynam podejrzewać, że teściowa jakieś modły odprawia bym przenosiła i w jej urodziny urodziła

Jutro mam termin z usg - tak na niego liczyłam
dziękuję

Myślisz, że teściowa ma taką moc? Może poszukaj w necie jak odczynić uroki teściowej

za termin

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
dzień dobry
to komu dziś będziemy gratulować ?
Ja chcę, ja Wybierz mnie

Cytat:
Mi też zginęły... Tak myślę, że musiałam je gdzieś schować wiedząc, że przez kilka miesięcy ich nie założę... Tylko gdzie
I z biustem mam to samo
Ja też mam takie miejsce gdzie zawsze chowam wszystkie rzeczy. To miejsce nazywa się - i położę tu żebym nie zapomniała gdzie to leży
Oczywiście zawsze zapominam gdzie to położyłam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości