|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
![]() ![]() piękny dzień
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak padam na nos i mi zimno, więc raczej nie nadrobię dziś wątku .
Z wizyty u pediatry: W końcu skutecznie podtuczyłam moją Różyczkę. W ciągu tygodnia przybrała 310 g Ponieważ w końcu zaczęła przybierać na wadze tyle, ile powinna, to nie muszę jej tak często budzić na karmienie, czyli w końcu się wyśpię. Zupełnego luzu nie mam, bo jak wczoraj pozwoliłam jej pospać 6 godzin, to jadła zbyt zachłannie i bałam się, że nałykała się powietrza. Jaj na złość nie odbiła, więc nawet nie próbowałam jej odłożyć do łóżeczka. To już wolę ją zbudzić i nakarmić. Ulewać nosem może, ale poza wyczyszczeniem (powiedziałam, że czyszczę gruszką) warto wpuścić do noska po 2-3 krople soli fizjologicznej, bo po takim ulaniu nosek może być podrażniony. Mówiłam o kupkach raz na 3-4 dni i pytałam, czy zmienić mleko - na razie nie. Poradziła, żebym zostawiła to, na czym przybiera (Bebilon) i ewentualnie podawała po 15 ml (?) herbatki na trawienie (są dla dzieci powyżej miesiąca). Poza tym oczywiście można podawać wodę. Czyli będę podawać Infacol i jeśli się sprawdzi, to herbatkę ułatwiającą trawienie Hipp. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-08-07 o 23:00 |
|
|
|
#4323 |
|
Raczkowanie
|
Ale się cieszę, że kolejka się odblokowała i sierpnióweczki wzięły sprawy w swoje ręcę
Chmielinka gratuluję!
|
|
#4324 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
Wracając do domu zobaczyłam ogłoszenie z administracji: ciepłej wody nie będzie aż do 12 sierpnia
, czyli dokładnie tydzień, bo nie ma od wczoraj. Jak zwykle prace konserwacyjne wykonywane są latem. Z dwojga złego zimny prysznic wolę wziąć latem, niż jesienią, ale szczerze mówiąc żadna opcja mnie nie zachwyca - brrr! Łudzę się, że - jak chyba rok temu - włączą wcześniej.
|
|
|
|
#4326 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Numer z mamusią niezły. |
|
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej, ja po poludniu musialam zniknac, wiec tylko Was podczytuje. Mam nadzieje, ze wszystko ok.
Przy okazji wpadlam napisac: GRATULACJE DLA CHMIELINKI!!!
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
To sobie pospalam
Mlody sie rozbudzil na dobre
|
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wagę
|
|
|
|
|
#4333 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To jej ostatni dzień ze statusem noworodka. *** Przed ciążą chodziłam chyba w 3 parach rurek i jedne z nich już są dobre. Pozostałych z powodu udek raczej nie mam szans ich założyć , więc nie przymierzam, ale te były trochę luźniejsze i w ciąży też chodziłam w nich dosyć długo. Cieszę się, bo je lubię, a przede wszystkim mam w czym chodzić.---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() Gratulacje dla Chmielinki! ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
U mnie tż mimo wygłaszania tych wszystkich swoich mądrości chyba też jest pod urokiem naszej kruszynki. Cytat:
Phdwao - pierścionek piękny. |
||||||
|
|
|
#4334 |
|
Zadomowienie
|
Chmielinko gratuluje!
Cudny dzień ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Znów boli mnie brzuch.... Czyżby znów fałszywy alarm? kochane dajcie mi jakiś namiar na siebie, gdyby mnie Zmoglo to napisze chociaż
|
#4335 |
|
Wtajemniczenie
|
jej ile mamy nowych dzidziusiów!!!
|
|
|
|
#4336 |
|
Zadomowienie
|
Ale dziwne uczucie, sluchajcie mam wrażenie ze mieszkaniec mojego brzucha próbuje sie wcisnąć w moja piii i tak mnie tam gniecie, Ze mam wrażenie ze ona jest otwarta i musze miesniami ja zaciskac....tymi co na szkole rodzenia tłumacza żeby je sobie ćwiczyć
ciekawe co z tego bedzie.....i czy w tym tyg bedzie już ze mną mój bąbel ![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------
|
#4337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dobranoc, oby jutro przybyło dzieciaczków |
|
|
|
|
#4338 | |||||
|
Zakorzenienie
|
I jak wieści
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
phdwao bardzo ładny pierścionek! ![]() ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- Jestem wykończona po dzisiejszym dniu. Byłam z Małym 4 godziny na spacerze. Jak dossał się do cycka, to przez 2,5 godziny non stop wisiał. Co mu go zabrałam to ryk, a smoka nie chciał Do tego zrobił taką kupę, że cały bodziak był usrany, dziecko usrane po pachy. W dodatku skończyły się podczas przebierania chusteczki, Mały obsrał ciuszki i takim oto sposobem dzwoniłam po TŻ i biegł z bodziakiem i chusteczkami do parku w tym czasie Mały leżał w wózku w samym pampersie przykryty flanelką. Na szczęście troszkę się uspokoił. TŻ przyszedł z za małym body i takim sposobem wiozłam dziecko w polarze i spodniach na gołe ciało Muszę zacząć wozić ze sobą więcej ciuszków na zmianę... Po tej akcji jestem o to doświadczenie mądrzejsza
|
|||||
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
nie spimy od 5![]() mała dopiero teraz zasneła, a tak to sie chciala bawic no ale ok, mi juz spanie przeszło![]() Dzis Córcia konczy 4 tygodnie!!!!!!!!!!!!! a w sobote pełen miesiąc![]() wg dzisiejszej wagi niunia wazy juz 3800. wiec 300 gram wiecej niz ostatnio Ale nie wierze w moją wage. na Wazenie idziemy w poniedziałek moze juz bdzie miała ponad 4 ja moją zmierzyłam ostatnio bo lezała wyciągnieta. i wyszło mi juz 60 cm ![]() wiec 6 wiecej niz sie urodziła nosi juz te ziwkesze ktore miałam pochowane![]() Gratulacje dla Chmielinki !!!!!!!!!!!
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-08-08 o 06:42 |
|
|
|
#4340 |
|
Zadomowienie
|
czesc! zyjemy! uczymy sie jesc z cycolka
obolala jestem okrutnie ale dzisiaj juz wstalam wiec wszystko idzie ku dobremu.moj maz dzielnie zajmuje sie malym i jest w nim zakochany po uszy ![]() Ucalowania dla wszystkich nowych mamus!!! |
|
|
|
#4341 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
dla Was obu ![]() Cytat:
(mam nadzieję, że nie napisałam tego w złym momencie... )Tak w ogóle to dzień dobry ![]() Pobrano mi krew i mocz do badania. Czekam na ktg i mam nadzieję, że wyjdą jakieś skurcze Wczoraj wieczorem padłam na mordkę - staram się spać jak najwięcej przed ewentualnym porodem. Szkoda, że sił nie można zmagazynować na później. Ja jestem pod wrażeniem ilości urodzonych wczoraj dzieci - to był dobry dzień
|
||||
|
|
|
#4342 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że tz mógł szybko dotrzeć Echh, z dzieckiem to się człowiek logistyki od nowa uczy ![]() Cytat:
za 4 tygodnie i piękne przybieranie wagi ![]() Cytat:
dla całej trójki
|
|||||
|
|
|
#4343 |
|
Rozeznanie
|
Paula , ChmielinkaSerdeczne gratulacje
Czytam Was w miare na bieżaco na telefonie ale mam problem z pisaniem ![]() Wczoraj pierwszy dzien byłam sama z córami przez cały dzień Było ciekawie ale przeżyłam Tatus musiał iśc do pracy mimo urlopu Dzisiaj Tż zabrał Zosie i pojechali przywiezć kuzynów Zosi (za 1,5 tyg wracają do Anglii także lepszego czasu nie bedzie) Od dzis bede miała w domu 4 dzieciaczków (5 , 3,5 , 2 , 1,5 tyg)Oj bedzie sie działo. Ide ładować akumulatory
|
|
|
|
#4344 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już z nudów nawet torbę wózkową spakowałam Cytat:
ładnie rośnie ![]() Cytat:
za skurczeCytat:
i szybkiego powrotu do formy ![]() ja po śniadaniu i kawie. Wczoraj zaliczyłam późny spacer z małżem, spałam po nim jak dziecko ale nic po za tym. Zaczynam podejrzewać, że teściowa jakieś modły odprawia bym przenosiła i w jej urodziny urodziła Jutro mam termin z usg - tak na niego liczyłam
Edytowane przez dottta Czas edycji: 2012-08-08 o 08:43 |
||||
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak dostaje z butelki, to czasem tylko popije 20ml, czasem 40, a czasem 80
|
||
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
dziś fajna data na urodzinki
08.08.2012 ktoś chętny? |
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() to komu dziś będziemy gratulować ?
|
#4349 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Duża lodówka to nasz najlepszy zakup - niech Wam służy! Za moje świadczenie z Allianz to chyba tylko mikrofalę mogłabym kupić Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 10 kg.Cytat:
I z biustem mam to samo |
|||||
|
|
|
#4350 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno nie będziesz się nudzić. Trzymam kciuki ![]() Cytat:
Myślisz, że teściowa ma taką moc? Może poszukaj w necie jak odczynić uroki teściowej ![]() za termin ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Ja chcę, ja Wybierz mnie ![]() Cytat:
Oczywiście zawsze zapominam gdzie to położyłam
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

Czasem trochę pomarudzi i trzeba ją ponosić, ale to rzadkość w ciągu dnia. Ogólnie do tej pory była dzieckiem naprawdę bezproblemowym, a teraz zmiana o 180 stopni 
54 cm i 3470cm wagi. Jest przekochana i podobna do tatusia. Niestety nie była zainteresowana cycem a poród trwał równe 7h

Zupełnego luzu nie mam, bo jak wczoraj pozwoliłam jej pospać 6 godzin, to jadła zbyt zachłannie i bałam się, że nałykała się powietrza. Jaj na złość nie odbiła, więc nawet nie próbowałam jej odłożyć do łóżeczka. To już wolę ją zbudzić i nakarmić.
, czyli dokładnie tydzień, bo nie ma od wczoraj. Jak zwykle prace konserwacyjne wykonywane są latem. Z dwojga złego zimny prysznic wolę wziąć latem, niż jesienią, ale szczerze mówiąc żadna opcja mnie nie zachwyca - brrr! Łudzę się, że - jak chyba rok temu - włączą wcześniej.

Do tego zrobił taką kupę, że cały bodziak był usrany, dziecko usrane po pachy. W dodatku skończyły się podczas przebierania chusteczki, Mały obsrał ciuszki i takim oto sposobem dzwoniłam po TŻ i biegł z bodziakiem i chusteczkami do parku
Muszę zacząć wozić ze sobą więcej ciuszków na zmianę... Po tej akcji jestem o to doświadczenie mądrzejsza
a w sobote pełen miesiąc
)
Dzisiaj Tż zabrał Zosie i pojechali przywiezć kuzynów Zosi (za 1,5 tyg wracają do Anglii także lepszego czasu nie bedzie) Od dzis bede miała w domu 4 dzieciaczków