![]() |
#3511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
Cytat:
![]() Pamiętam jak mi się uzbierało trochę (tzn dużo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3512 | ||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Totalnie mi nie po drodze. I jutro też pewnie zabraknie czasu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
Ale trochę jestem przyblokowana, kiedy wprowadzam do pielęgnacji kilka nowych kosmetyków naraz. Najpierw testuję solo, żeby sprawdzić co jak działa, dopiero potem wszystko razem i to mi wydłuża czas.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3513 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3514 | |
|
Cytat:
Kiedyś robiłam tak, że czytając blogi wpisywałam sobie produkty, które chcę kupić i wybierałam te naj-naj ![]() Całe szczęście 90% zakupów to ułamek opakowań, 5-10ml, bo gdyby to były pełnowymiarówki.... ![]() ![]() Planowałam od października wrócić do własnoręcznych kosmetyków, a tu widzę, że do wiosny nie zużyję odlewek ![]() Najgorzej, kiedy będę musiała okreslić, który krem mnie wybielił [bo planuję serum wybielające], bo te azjatyckie też nieźle potrafią zadziałać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3515 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć !
Kurde, szkoda mi jego żony . Zawiozłam, przywiozłam i jeszcze trzeci raz wieczorem do sklepu musiałam go wieźć . Koło przy taczce mi się popsuło . Obiecał, że dzisiaj naprawi . Jak nie - koniec, nie będę za taksówkarza robić. Ile razy ja już tak obiecywałam ? A pamiętam, jak w czasie kiedy miał prawo jazdy zabrane, przysięgał na wszystko co mu święte, że w tygodniu kropli alkoholu do ust nie weźmie . Matko kochana, młody człowiek z trójką dzieci i na wysokościach pracuje {bloki ocieplają }. Jak go rano wiozłam, to był taki "wczorajszy", jak go po pracy odbierałam - to już ledwo na nogach stał i jeszcze po drodze baterię dokupił . Wieczorem, jak go zobaczyłam, to nie chciałam do sklepu jechać . Taki wstyd . Ubłagał mnie . Z samochodu nosa nie wyściubiłam . Tak zrobię . ![]() A ja to nie byłam na jakieś dwie rozbiórki zapisana ? Nie pamiętam . Może tylko miałam taki zamiar . Jeśli tak, to rozliczenie w paczce ? Cytat:
O, wszyscy ją znają . ![]() U mnie w domu tylko taki . Zdrowszy . Uważaj, bo podobno {sama nie używam} jest on bardziej słodki . Cytat:
![]() Miłego dnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3516 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3517 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Że zdrowszy to słyszałam (szkoda, że taki drogi), ale nie wiem czy taki słodki - wsypałam łyżeczkę do kawy (czyli tyle co zawsze) i miałam wrażenie, że jest trochę gorzka ![]() Ja w zasadzie słodzę tylko kawę, bez mleka i cukru nie wypiję ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3518 | |||||
|
Cytat:
![]() Dobra, że do pracy, bo ma facet rodzinę na utrzymaniu, jeszcze zrozumiem, mimo, że to wykorzystywanie Ciebie. Ale jak Ci tej taczki nie naprawi, to... I właśnie, ile razy obiecywałaś... A on widzi to i się pewnie śmieje... Poza tym dzieci też na tym cierpią, a niestety rękę swoją do tego przykładasz ![]() Cytat:
A jest tam rozbiórkowe ![]() ![]() To akurat z bloga Tuskowny. Nałożyła takie gacie getrowe przed kostkę z białym,szerokim lampasem i podpisała "smokingowe spodnie" czy jakoś tak ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzieć młodszy był się dobrał dzisiaj do klawiatury kompa mego ![]() Nim zauważyłam, dwa klawisze urwane ![]() M udało mi się dobrze zamontować, ale spacja coś tępo chodzi ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3519 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3520 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć !
Nigdy jej o to nie pytałam. Nie wypada, jej sprawa . Pewnie ją też to "boli", chociaż często razem z mężem w garażu tankuje. Raz na własne uszy słyszałam, jak kazała mu się schować, bo kolega najstarszego syna miał przyjść . Zresztą i tak wszyscy ich znają. A poza tym 70% tubylczej populacji to tacy smakosze napoi wyskokowych . Cytat:
Zajrzałam ! Matko kochana ! To nie będą mieli nic do jedzenia . To dziwni ludzie. Mają wyjątkowo roszczeniową postawę . Już prawie wszyscy od nich się odsunęli, bo jak coś dla nich, to obie ręce wyciągnięte, a jak coś komuś - to ![]() Pamiętam jak przez prawie dwa lata samochodem nie jeździłam. Autobusem torby z zakupami tachałam. On każdego dnia wracając z pracy zakupy robił. Setki razy prosiłam, żeby mi przy okazji jedynie dwie, trzy zgrzewki wody mineralnej przywiózł. Przez ten cały okres czasu przywiózł dwa razy . Takich rzeczy się nie zapomina . Cytat:
A taczkę mam naprawioną. Naprawił ... inny sąsiad. Wieczorem miałam telefon, żeby do sąsiedniej wsi po papierosy im pojechać . Powiedziałam, że nie . W słuchawce najpierw cisza, a potem : jak nie, to nie i rozmowa przerwana . Może się obrazili. Chociaż nie przypuszczam, bo sąsiadka wie, że u mnie cały gar gulaszu . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kupiłam Psiapsiółce parę dni temu szampon i odżywkę Nivea - long repair. Ten pracoholik nie ma nawet czasu do sklepu podjechać . Na butelkach napis : nowość . Wczoraj do mnie dzwoniła zachwycona . Mówiła, że musieli coś w składach zmienić, bo to zupełnie inne kosmetyki niż te poprzednie . Zmienili ? A ja nie wytrzymałam i kliknęłam w te syberyjskie : szampon i odżywkę . Zobaczymy . Miłego dnia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3521 | |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się
![]() Cytat:
Nawet i by lepiej było gdyby się obraził- miałabyś już spokój ![]() Wrzuce zaraz zdjęcia włosów zaraz po farbowaniu i z wczoraj ![]()
![]() |
![]() |
#3522 | ||||
|
Cytat:
![]() ![]() Napisz jakie byś chciała i ile ![]() Cytat:
Widzą czy nie, to bez znaczenia. Nawet małe dziecko pewne sprawy dostrzega i rozumie. Nie zawsze tak, jak dorosły, ale można się nieźle zdziwić ![]() Wybacz, że tak moralizuję, ale mi naprawdę tych dzieciaków szkoda ![]() Cytat:
![]() Khem... zapomniało się dołączyć ![]() Przejrzyj ofertę i napisz, co chcesz i ile, a ja po prostu od razu sobie zaznaczę ![]() Cytat:
![]() Fajny kolor ![]() Ale burza u mnie była. Dwa pioruny walnęły w promieniu 300 m. Chciałam wyjść na balkon pranie schować i w tym samym momencie trzasnęło. Aż mnie cofnęło automatycznie, bo się wystraszyłam. Yao biedna się obudziła, coś tam mamrotała... zaglądam do niej, a ona zakopana pod kołdrą i jeszcze prosi, żeby ją zakryć. Się biedactwo wystraszyło. Ale grzeczniutka, cichutka taka, sama słodycz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3523 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć !
Ot, bliscy sąsiedzi . Aleś Ty ruda ! Prawdę piszesz . Mnie też ich szkoda. Widzę jednak, że charakterki od rodziców łapią . Mam do wiejskiego sklepu jakieś czterysta metrów . Czasem zabraknie mi czegoś, np. śmietany. Poproszę ich najstarszego ich syna, żeby pojechał na rowerze do sklepu. Zawsze na kartce do pani sprzedawczyni piszę, żeby dodała lody lub coś słodkiego dla posłańca za drogę . Młodzieniaszek święty przywozi zakupy i za każdym razem to samo pytanie : a resztę to muszę oddać ? Nawet ruchu sięgającego do kieszeni nie robi, ze świętym przekonaniem, że mu się należy . Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i mam znowu przechlapane. Ale tym razem to wyłącznie wina mojej leniwej d*upy . Jęczałam Wam, że muszę do Warszawy . I tak się wybierałam jak ta sójka już ponad dwa miesiące . I naszedł dzień armagedonu : dostałam formularz {regularnie dostaję} z kraju dalekiego, na którym muszę potwierdzić, że żyję . I co ? Dokumenty tożsamości mam nieważne {polskich nie honorują}. Muszę rzucać wszystko i bez względu na pogodę i moje "nie chce mi się" zapierniczać do Warszawy . Jutro pojadę do Konsulatu w Gdańsku. Może mi jakieś tymczasowe zaświadczenie wystawią. Szczerze wątpię . Miłego dnia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję,że uda Ci się załatwić nawet ten tymczasowy papierek ![]()
![]() |
![]() |
#3525 | |||
|
Cytat:
![]() A Ty co na to? ![]() Każesz oddać, czy karmisz trolla ![]() oj Kasieńka, Kasieńka... Ja wiem, że Ty masz dobre serce, ale krzywdę też sobie robisz i patrzeć na to nie mogę ![]() Powinnaś chyba iść w ślady reszty mieszkańców, czas najwyższy ku temu. No dobra, coś Ci ram zaraz skrobnę. Cytat:
U mnie niestety już też. I duchota wielka, bo taka czapa z chmur wisi na niebie. Ponoć ostatni dzień takich upałów, przynajmniej na razie. Cytat:
![]() Powodzenia i ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3526 |
|
Nie będę pytać, dlaczego cicho siedzOM
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3527 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Następnym razem możesz powiedzieć, że Ty też kiedyś o coś prosiłaś i doprosić się nie możesz. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie ![]() Zanim ja się przez te strony przegrzebię to akurat wrzesień będzie ![]() U mnie była wczoraj i teraz jest kolejna. Może wreszcie będzie chłodniej, bo na dworze nie ma czym oddychać. Już od samego rana, jak idę do pracy, jest masakra. I kto to mówi ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Oj tam oj tam, szpiegu jeden ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3528 |
|
Natura Siberica. Taka eko firma z Rosji
![]() Całkiem niedroga z tego co kojarzę ![]() To grzeb, grzeb ![]() ![]() ![]() ![]() Nie mam weny. Za to rodzice przywieźli mi chyba z 5 kilo pomodorrrrów, mniam mniamm ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3529 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pomidory fuuuuj! ![]() ![]() Kanapki będziesz jadła? O tej porze?? A nie boisz się, że się w Gremlina zamienisz? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3530 | |
|
Cytat:
![]() Kremy do paszczy chyba też mają jakieś fajne, jeśli nie tej firmy, to jakieś podobne ![]() ![]() ![]() Łoooooo, napisz dokładnie co to za mydło ![]() ![]() Chociaż muszę przyznać, że odkąd używam koreańskich, to i moja paszcza już tak nie straszy ![]() Hehehe, wiem, że nie lubisz pomidorów. Ja uwielbiam ![]() ![]() Nareszcie jakaś ludzka temperatura za oknem ![]() Świerszcze tak cykają, że się można obudzić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3531 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
A jak myślisz ? ![]() Cytat:
Czekałam i czekałam, bo mi znajomy obiecał, że mnie zawiezie . Pracuje w Hartwigu i cały czas po Polsce w delegacje jeździ. Do Warszawy często. Przypominałam mu się dwa razy. Powiedział, że pamięta. Trzeci raz już nie będę. Jakoś sobie muszę poradzić. Cytat:
Nie obrazili się . Niestety ... Cytat:
Już gadam : http://kalina-sklep.pl/ Interesuje mnie to : http://kalina-sklep.pl/seria-natura-...page=1&sort=1a Cytat:
Niestety ... Błagałam wczoraj na wszystkie możliwe sposoby . Usłyszałam : nawet obłożnie chorzy do Warszawy muszą jechać . W Gdańsku mogę odebrać, ale formularz muszę w Ambasadzie złożyć. Cytat:
Uważaj z tym kiszeniem, bo kopru nie ma. Przynajmniej u mnie jest z nim tragedia . Zawsze o tej porze robię zapas kopru i naci pietruszki na zimę . Pietruszka jest, kopru - nie ma . Cytat:
![]() Miłego dnia ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3532 |
Rozeznanie
|
Drogie włosomaniaczki!
Witam was serdecznie! Mam nadzieję, że nikt mnie nie zbeszta, moje pytanie jest proste, ale odpowiedź na nie złożona - jak dbacie o włosy. Od razu pisze że nie jestem w stanie przejrzeć 8 części wątku (mam nadzieję że nikt mnie nie wini...), a niestety, takich informacji nie znalazłam w pierwszym poście. Ja mam włosy za ramiona, po farbowaniu w styczniu, ostatnio trochę włączył mi się tryb "włosomaniaczki" ![]() Z góry przepraszam za długość tego posta, ale postanowiłam że zgłoszę się z pytaniami do Was. W końcu wizażanki wiele razy już mi w życiu pomogły ![]() Pierwsze pytanie dotyczy sls i parabenów - czy ktoś je zupełnie odstawił o jakie miał efekty? Ja staram się ,ale ciężko mi potem uzyskać takie gładkie włosy. Jeśli macie sprawdzone produkty dajcie znać. Włosy myję Balsamem do kąpieli Babydream fur mama, super działa na skalp. Ale później musi być odżywka - i tu ciągle szukam idealnej. Ostatnio zaczęłam także olejować włosy. Dopiero 2-3 razy, proszę polećcie oleje, lub inne produkty. W tej chwili mam kokosowy (spadkowy od kumpeli która nie mogła znieść zapachu). Myślałam także o tym z serii Babydream fur mama z Rossmanna, ale nie kupiłam. Podobno dobrze działa macadamia (aż się w głowie kręci od wyboru)... Przepraszam raz jeszcze że tak od razu ale chcę zadbać o swoje włosy nie do końca mam pomysł i wierzę że pomożecie kobicie w potrzebie. Ogólnie jeśli macie swoje sposoby na pielęgnację to proszę o opis, jeśli na forum gdzieś już są takie informacje to proszę o linka, jakoś grzebałam ale bezskutecznie.
![]() |
#3533 |
Zakorzenienie
|
Asia wczoraj jadła kanapki z pomidorami,a mnie naszła wena na kukurydzę
![]() Myślałam,że ten dzieciak jakiś starszy. Ale skoro w wieku 8 lat ma takie teksty to ciekawe co będzie dalej ![]() Współczuję, Kasiu,ale mam nadzieję,że Warszawa nie będzie 'przeciwko Tobie' ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3534 | ||||||||||
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No to pierwsze koty za płoty ![]() ![]() Cytat:
Pacany ![]() Cytat:
![]() Daj znać, jak wrócisz, czy cała i zdrowa... Cytat:
![]() Jak podczytuję fora mamusiek, to one jednak ciut problem czasem mają. Ale u mnie to pewnie dlatego, że ja z tych niegotujących. I fakt, często po prostu brakuje czasu, żeby zjeść. A potem nie chce mi się tyłka ruszyć ![]() [QUOTE=elganja;35736741] Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3535 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() znowu jestem na antybiotyku;/ to juz drugi w tym miesiacu - angina. znacie jakies leki osłonowe? słyszałam ze przy dłuzszym stosowaniu antybiotyków moga sie pojawic grzybice wrrr ;| jak sobie w takiej sytuacji radzic? włosy zniszczone po farbowaniu (przyciemnianiu) w zwiazku z czym ostatnio farbe widziały ok miesiac temu dlatego troszke sie wypłukały i odrosty sie pojawiły wiec trzeba przed weekendem sie zabrac za farbowanie...i chyba jednak wracam do blondu ale powoli i bede wybierac cieplejszee odcienie
![]() |
#3536 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet nie pamiętam co w nim jest, chociaż babka mi mówiła ![]() Tylko tego uczucia ściągnięcia od razu po umyciu nie lubię, ale po nałożeniu kremu już jest ok. Cytat:
![]() Biedna ![]() Daj znać jak poszło i czu udało się wszystko załatwić. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No może tylko odrobinę do młodej kapusty ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zapraszam do mnie- mam kukurydzy pod dostatkiem ![]()
![]() |
![]() |
#3538 | |||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć !
My Ciebie też ! Cytat:
Estelle już Ci sporo napisała. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Farbuję włosy na winogronowy . A tak prawdę powiedziawszy, nie zakonotowałam po użyciu olejów efektu zdzierającego majtki . W przeciwieństwie do niektórych dziewczyn, które już po pierwszym użyciu oleju uzyskują orgazmiczny efekt i poprawę stanu włosów co najmniej o 60% { ![]() Jedynie farbowanie na olej ma u mnie plus. Cytat:
Cytat:
A tak 'a propos szukania - weszłam wczoraj do Sephory. Chciałam się w nowy komplet marchewki zaopatrzyć . Matko kochana, to że do Rossmanna przyjmują personel na nasadzie : która bardziej nieprzyjemna dla klienta - to już odczułam, ale w tej Sephorze to jeszcze gorzej . Zmuszona byłam jedną z takich pannic do pionu ustawić . I po raz drugi : matko kochana, stoi marchewka, ale już o pojemności bodajże 475 ml i w cenie za taką pojemność - 69,oo zł. A na stronie europejskich sklepów internetowych 5,99 / 6,99 € . I nawet seria dla dzieci jest . Cytat:
Kaszubi ... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie przyjadę. Nie lubię . Dzięki za kciuki odnośnie wyprawy . Bilety już mam. Podeszłam nawet na dworzec PKS i dorwałam trzech kierowców z tej firmy, która mnie wieźć będzie . Przeprowadziłam z nimi rozmowę jak czekista z czekistą - szczerą aż do bólu . Pokładali się ze śmiechu, ale odpowiadali . Już co nieco wiem . ![]() Miłego dnia ![]() |
|||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3539 |
Rozeznanie
|
Estelle, Heroldin : Serdecznie dziękuję za odpowiedzi i linki. Będę teraz czytać
![]()
![]() |
#3540 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.