Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-08, 00:38   #421
veroniqa25
Przyczajenie

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII

właśnie... jak tylko zobaczyłam, że szusz recenzuje ten depilator, to pierwsza moja myśl... "ciekawe ile wzięła $$$ za tą recenzję". Kilka dni na wizażu i juz mam spaczoną psyche :P
Zreszta... jeśli chodzi o samą szusz... kiedys bardziej lubiłam ją oglądać, teraz tak troche gwiazdorzy, a wczesniej była sympatyczną dziewczyną z sąsiedztwa
veroniqa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 00:44   #422
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez veroniqa25 Pokaż wiadomość
właśnie... jak tylko zobaczyłam, że szusz recenzuje ten depilator, to pierwsza moja myśl... "ciekawe ile wzięła $$$ za tą recenzję". Kilka dni na wizażu i juz mam spaczoną psyche :P
Zreszta... jeśli chodzi o samą szusz... kiedys bardziej lubiłam ją oglądać, teraz tak troche gwiazdorzy, a wczesniej była sympatyczną dziewczyną z sąsiedztwa
To samo pomyślałam
Wróciłam do jej starszych filmików, wg mnie inna dziewczyna. Zmieniała się dość.
Stary 2012-08-08, 01:57   #423
catlady
Raczkowanie

Witam, jestem nowa na wątku. Filmiki urodowe oglądam mniej więcej od roku, zaczęło się od xbebe18 którą uwielbiam i oglądam każdy jej filmik. Jest sympatyczna, szczera, bardzo przyjemna w odbiorze.
Callmeblondieee bardzo lubiłam oglądać - uśmiechnięta, bardzo ciekawie przekazywała wszelkie treści, które zamieszczała. Do filmiku o wodzie mineralnej, tu mi podpadła.
Podobne odczucia mam co do Szusz, zapewne wkrótce usunę subskrypcje, bo omijam kanał szerokim łukiem - nie ufam już jej recenzjom, stały się bardzo sztuczne, a filmik o depilatorze jest dla mnie oczywisty.
Olimpię oglądałam przy prawie każdych ulubieńcach i recenzjach - głównie ze względu na to, że pokazuje produkty tanie, w sam raz na studencką kieszeń Strojów dnia nie oglądałam, bo nie należy to do moich zainteresowań, ale widzę że dużo straciłam (focie w pracy). Fakt, że tak ciężko znosi krytykę świadczy o tym, że powinna raczej zaprzestać tworzenia filmików, albo tworzyć je dla wąskiego grona fanów - co w przypadku Youtube'a jest niemożliwe. Zamiast odpowiedzieć na spokojnie, z klasą, lub po prostu nie odpisywać w ogóle - odpowiada chamsko, wdaje się w pyskówki i ostatecznie ogłasza zawieszenie kanału. Nie przyjmuje konstruktywnej krytyki, np. fakt że w ulubieńcach pokazuje non stop te same produkty. Jej bloga mam zapisanego w zakładkach, ale nie odwiedzam - styl pisania, bardzo nieskładny i nieczytelny mnie odrzuca.

catlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 07:26   #424
othecat
Raczkowanie

ja tam nikomu nie zazdroszczę zarabianych pieniędzy. Niech sobie zarabiają ile mogą. Nie znosze zaglądania do portfela.

ale ...
kij ma dwa końce. Yutuberki które mają sporo takich recenzji tracą w moich oczach wiarygodność. Kiedyś lubiłam bardzo Szusz, ale faktycznie skąd mam wiedzieć że to co mówi to 100% prawda czy uzgodniona wersja ze sponsorem? Skąd mam wiedzieć że korektor który pokazuje Maxineczka jest naprawdę jej świętym graalem ? Nie wydam ponad stówy na nikomu nieznaną firmę żeby sie przekonać...

Swoją drogą każda z nich zawsze podkreśla ze mimo że to jest recenzja sponsorowana to jest to ich najszczersza opinia i żadne pieniądze tego nie zmienią.
othecat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 07:45   #425
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
no ja mam akurat proste, ale nie są pierwszej zabójczej bieli
jak tak bardzo Ci zależy na zdjęciu to podaj maila to Ci prześle fote
Ty napisałaś, że zamiast aparatu do kręcenia mogła sobie kupić aparat na zęby a mi chodzi by ta osoba z tego postu pokazała swoje zęby
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=296
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 09:12   #426
Ralphkaa
Zadomowienie

Czy na tym filmiku gdzie Karolina czesze szusz to szusz ma takie mówiąc delikatnie niezbyt świeże włosy ? Nie znam się, może lepiej taką fruzure robić na takich włosach. I nie to, że to coś strasznego, bo wiadomo, że każdy nim umyje włosy bywa, że ma takie tłuste, zwłaszcza jak mu się włosy przetłuszczają. Ale przyznam, że ja niezbyt dobrze chyba bym się czuła gdyby mi ktos miał w takich włosach grzebać, i chyba dla tej osoby to też mało komfortowe.
Mam nadzieję, że mój komentarz nie zostanie potraktowany jako chamski atak chyba do tego mu daleko, pisze tylko co dostrzegam i co ja sobie myslę
Ralphkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 09:25   #427
bubus900
Zakorzenienie

może miała piankę albo coś innego do stylizacji włosów?
Stary 2012-08-08, 09:32   #428
sylwoha
Zakorzenienie

szusz chyba rozjasnanianiem sobie wlosy zniszczyla, ale mowila ze uzywa tylko john frieda tego sprayu
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 09:36   #429
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez Ralphkaa Pokaż wiadomość
Czy na tym filmiku gdzie Karolina czesze szusz to szusz ma takie mówiąc delikatnie niezbyt świeże włosy ?
Nie oglądałam tego filmiku... Nie wiem też jakiego szamponu używa szusz... ale raz miałam okazje używać szampon z Nivea ... i on mi robił efekt tłustych włosów.
Stary 2012-08-08, 09:39   #430
Ralphkaa
Zadomowienie

Możliwe, że to przez piankę, szampon, tak się też zdarza. Nie wyglądało to zbyt fajnie ale rzeczywiście może to wynik użycia czegoś .
Ralphkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 09:44   #431
bubus900
Zakorzenienie

ale katosu jest piękna.
Stary 2012-08-08, 09:55   #432
bold12
Raczkowanie

Cytat:
Czy na tym filmiku gdzie Karolina czesze szusz to szusz ma takie mówiąc delikatnie niezbyt świeże włosy ? Nie znam się, może lepiej taką fruzure robić na takich włosach. I nie to, że to coś strasznego, bo wiadomo, że każdy nim umyje włosy bywa, że ma takie tłuste, zwłaszcza jak mu się włosy przetłuszczają. Ale przyznam, że ja niezbyt dobrze chyba bym się czuła gdyby mi ktos miał w takich włosach grzebać, i chyba dla tej osoby to też mało komfortowe.
Mam nadzieję, że mój komentarz nie zostanie potraktowany jako chamski atak chyba do tego mu daleko, pisze tylko co dostrzegam i co ja sobie myslę
Właśnie też to zauważyłam, że Szusz na ostatnich filmikach ma takie niezbyt świeże wlosy. Zwłaszcza na tych filmach z gotowaniem. Jej włosy są strasznie przyklapnięte (z tyłu głowy), no i takie strąkowate z przodu. Zero świeżości i uniesienia. A w zimie tak zachwalała szczotkę philipsa, która podobno super-ekstra podnosi i dodaje objętości włosom Hehe widac

Podobała mi się jej fryzura w czasie kiedy miała krótkie włosy, z jednej strony mocno wycięte i podgolone. Teraz jej wlosy wyglądają na zniszczone i dziwi mnie, że je zapuszcza , skoro z ich kondycją dzieje się coś niedobrego.
bold12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 10:12   #433
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d
Konto usunięte

Wydaje się,że Szusz dokładnie omówiła recenzję ze sponsorem
Nie pamiętam już która to była dziewczyna (może nie polska),ale wiem,że ostatnio było głośno, że dla niej każda kolejna wychwalana rzecz jest tak boska, że ona nie wyobraża sobie życia bez niej, że to jej ideał itp., po czym za 2tygodnie znalazła nowy róż bez którego obyć się nie da, a stary wychwalany porzucała. Więc do wszystkich z wieeelkim dystansem
b57b0c36aac5e3558a14a2d0d269fc6e062f42ab_5d436f084516d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 10:19   #434
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Nie oglądałam tego filmiku... Nie wiem też jakiego szamponu używa szusz... ale raz miałam okazje używać szampon z Nivea ... i on mi robił efekt tłustych włosów.
A ja myślałam, że to tylko moje wrażenie... Byłam u chłopaka i u niego używałam tego szamponu i dawał efekt jakbym włosów wcale przy skórze głowy nie myła
Stary 2012-08-08, 10:30   #435
Patalus
Zakorzenienie

Cytat:
który dokładnie, który?

Cytat:
ja obejrzałam jeden filmik po tym, jak zobaczyłam jej cennik i raczej nie będę tam często zaglądać, irytuje mnie przesadne poprawianie włosów co 3 sekundy, aż się skupić nie można
Stary 2012-08-08, 10:36   #436
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez Patalus Pokaż wiadomość
który dokładnie, który?
Momencik aby zobacze bo ja miałam próbkę raz do Niego w Skarbie i użyłam go aby raz ...

O ile mnie pamięć nie myli to był ten Diamond Gloss
Stary 2012-08-08, 10:43   #437
Patalus
Zakorzenienie

Cytat:
Momencik aby zobacze bo ja miałam próbkę raz do Niego w Skarbie i użyłam go aby raz ...

O ile mnie pamięć nie myli to był ten Diamond Gloss
aa, miałam go kiedyś, nie pamiętam dokładnie jaki mi efekt zostawiał na włosach, ale chyba marny, bo nigdy więcej go nie kupiłam teraz mam ten Long Repair wygrany i jest dobry, a odżywka pachnie na włosach do następnego mycia
Stary 2012-08-08, 10:57   #438
pierniczek_
Rozeznanie

Wracając do tych niby sponsorowanych recenzji szusz... Niby, bo tak naprawdę nie wiemy, czy ten mail nie został spreparowany (laska wrzuciła screena i później już się tutaj nie pojawiła, nie wyjaśniła co to i skąd).

Po pierwsze w tym niby mailu niby szusz zaznacza, że nie będzie niczego wychwalać, jeśli jej nie przypasuje.

Po drugie, czy wy naprawdę się tak bardzo sugerujecie tym, co jakaś youtubowiczka pokaże w filmiku? Ja produktami pokazywanymi w filmikach co najwyżej się zainteresuję, poczytam opinie na KWC, sprawdzę skład i dopiero wtedy zdecyduję, czy chcę to kupić, czy nie. Pamiętacie szał na tangle teezer (przypominam: plastikową szczotkę do włosów za 50 zł), beauty blender (przypominam: gąbeczkę za 50 zł) albo maseczkę Queen Helene? Tyle youtubowiczek je pokazywało, dziewczyny kupowały, a potem można było przeczytać opinie utrzymane w tonie "eee przereklamowane". Trzeba mieć własny rozum, a nie kupować coś, bo np. szusz to zachwala. Dlatego nie interesuje mnie, czy ktoś sam kupił to, co recenzuje, czy dostał do testowania. Wielkie halo się zrobiło z tego niby cennika, a tak naprawdę nie ma się czym podniecać.
pierniczek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:00   #439
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patalus Pokaż wiadomość
aa, miałam go kiedyś, nie pamiętam dokładnie jaki mi efekt zostawiał na włosach, ale chyba marny, bo nigdy więcej go nie kupiłam teraz mam ten Long Repair wygrany i jest dobry, a odżywka pachnie na włosach do następnego mycia
Lepiej rób zapasy w osiedlowych drogeriach, w Rossmannach jest już tylko nowa wersja pozbawiona oleju jojoba
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:06   #440
isabelka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
ale katosu jest piękna.
ma piękną buźkę z tym, że kamerka też nasz oszukuje...
Stary 2012-08-08, 11:18   #441
Patalus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Lepiej rób zapasy w osiedlowych drogeriach, w Rossmannach jest już tylko nowa wersja pozbawiona oleju jojoba
łee, ale to nic, w razie czego i tak wrócę pewnie do Joanny i Apteczki Babuni, czy jakoś tak

co do recenzji to ja powołuje się na te z wizażu, jest ich dużo w jednym miejscu, opinie są różne ale jeśli większość jest pozytywna, to kupuje, a tak jakaś pojedyncza recenzja faktycznie może być zakłamana, bo produkt któraś dostałą za darmo i go wychwala, albo miała za niego zapłacone, jednak nie chciałabym tak do końca też zatracić zaufania do tych recenzji z blogów czy filmików
Stary 2012-08-08, 11:20   #442
LordWiliam
Raczkowanie

Jeśli sa tutaj jakieś osoby zawodowo zajmujące się produkcją materiałów wideo na YouTube, i mają minimum 10 tys widzów proszę o pilny kontakt. Poszukuje ciekawych osób do wywiadów na temat społeczności, oraz tego jak Youtube działa

Osobiście zawsze miałem sentyment to niesi
LordWiliam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:23   #443
lilly_rose
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
ale katosu jest piękna.
Katosu nie jest jakoś w moim typie ale muszę przyznać, że pięknie potrafi siebie pomalować
lilly_rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:28   #444
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez pierniczek_ Pokaż wiadomość
Wracając do tych niby sponsorowanych recenzji szusz... Niby, bo tak naprawdę nie wiemy, czy ten mail nie został spreparowany (laska wrzuciła screena i później już się tutaj nie pojawiła, nie wyjaśniła co to i skąd).

Po pierwsze w tym niby mailu niby szusz zaznacza, że nie będzie niczego wychwalać, jeśli jej nie przypasuje.

Po drugie, czy wy naprawdę się tak bardzo sugerujecie tym, co jakaś youtubowiczka pokaże w filmiku? Ja produktami pokazywanymi w filmikach co najwyżej się zainteresuję, poczytam opinie na KWC, sprawdzę skład i dopiero wtedy zdecyduję, czy chcę to kupić, czy nie. Pamiętacie szał na tangle teezer (przypominam: plastikową szczotkę do włosów za 50 zł), beauty blender (przypominam: gąbeczkę za 50 zł) albo maseczkę Queen Helene? Tyle youtubowiczek je pokazywało, dziewczyny kupowały, a potem można było przeczytać opinie utrzymane w tonie "eee przereklamowane". Trzeba mieć własny rozum, a nie kupować coś, bo np. szusz to zachwala. Dlatego nie interesuje mnie, czy ktoś sam kupił to, co recenzuje, czy dostał do testowania. Wielkie halo się zrobiło z tego niby cennika, a tak naprawdę nie ma się czym podniecać.
O właśnie, ze wszystkim się zgadzam

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:30   #445
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Raija80 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to prawda czy nie że dziewczyny mają opłacone recenzje, ale wypowiem się na ten temat.

Nie widzę w tym nic złego, że dziewczyna, która informuje, że recenzja jest sponsorowana dostawała za to pieniądze.

Piszecie, że 400 -500 zł to za dużo, a moim zdaniem nie jest. Przecież takie firmy zarabiają grube pieniądze dzięki takim recenzjom. Ta suma nie jest dla mnie szokująca. Skoro ktoś decyduje się na współpracę z firmą, która zarabia na tym to dlaczego ma to robić za darmo lub za pudełko kremu? Firma może zarabiać, a osoba dzięki której sprzedaż może wzrosnąć np. kilkunastokrotnie już nie?

A odnośnie ujawniania informacji z życia prywatnego to ja uważam, że każdy robi to co uważa. Jedni chronią prywatność, inni nie i to ich sprawa. Jednak Ci co się obnażają muszą się liczyć z komentowaniem tego.
O, to to właśnie!

Ja reklame traktuje jak reklamę informację o produkcie (albo dziewczyny mówią że dostały, albo po prostu można wyczuć). Nie wiem jak wy, ale odkąd oglądam urodowy yt praktycznie zrezygnowałam z gazet/telewizji o urodzie. Dziewczyna coś pokazuje, ja to mogę wygooglać, poszukać na kwc - wcześniej jak widziałam fajną reklamę robiłam to samo. I tak nie kupię w ciemno, ale zainteresuje się produktem.

Rozumiem że przy kręceniu filmików podchodzimy do dziewczyn bardziej osobiście, ale ich biznes reklamowy jest coś jak przerywnik programu JEŚLI kanał staje się chodzącą reklamą albo robi się niesmaczny - unsub, do widzenia.
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:32   #446
Violettea
Raczkowanie

Nowy filmik u loveandgreatshoes http://www.youtube.com/watch?v=gEv9VZC1Dxg jest już jakość HD, będzie mi się oglądało filmiki dziewczyn jeszcze przyjemniej Co to Katosu to lubie na nią patrzeć , szczególnie na te wydatne usta, jednak jak porównuje sobie ją na zdjęciach a na filmikach to chyba już nie robi na mnie takiego wrażenia.. właśnie zabieram się za oglądanie jej nowego filmiku z makijażem
Stary 2012-08-08, 11:35   #447
catlady
Raczkowanie

Ja właśnie najpierw oglądam filmiki urodowe i gdy coś mnie zainteresuje, to przekopuję wizaż by się upewnić, że na pewno tak jest.
Omijając filmiki szusz którym nie ufam wolę od razu skierować się na wizaż i sama poszukać czegoś ciekawego. Recenzje innych dziewczyn oglądam z przyjemnością i dopiero później sprawdzam opinie na KWC.
Nie ma mowy bym ślepo wierzyła w recenzje na YT, właśnie dlatego że nigdy nie wiadomo kto za tą recenzją stoi.

catlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:40   #448
ladymln
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pierniczek_ Pokaż wiadomość

Zgadzam się, popieram, gratuluję rozsądnego podejścia do tematu.

Dla mnie to nic złego, że zarabiają na recenzjach, ludzie zarabiają robiąc różne rzeczy, mogę ewentualnie pozazdrościć, że nie dość, że za darmo dostają produkty, to jeszcze dostają wynagrodzenie za recenzję
ladymln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:57   #449
IvieDalia
Rozeznanie

Makijaż u Katosu
http://www.youtube.com/watch?v=s9McSWv1jc0&feature=plcp

Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.

IvieDalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:00   #450
nadinn89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez catlady Pokaż wiadomość
Ja właśnie najpierw oglądam filmiki urodowe i gdy coś mnie zainteresuje, to przekopuję wizaż by się upewnić, że na pewno tak jest.
Omijając filmiki szusz którym nie ufam wolę od razu skierować się na wizaż i sama poszukać czegoś ciekawego. Recenzje innych dziewczyn oglądam z przyjemnością i dopiero później sprawdzam opinie na KWC.
Nie ma mowy bym ślepo wierzyła w recenzje na YT, właśnie dlatego że nigdy nie wiadomo kto za tą recenzją stoi.
od jakiegos czasu zastanawiam się czy recenzje na KWC sa tak naprawdę miarodajne. wiele firm zatrudnia ludzi wlasnie zeby pisali pochlebne opinie na stronach kosmetycznych, wiec tez trzeba podejsc do tych wszystkich recenzji z dystansem...
nadinn89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości