|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube cz. VII
właśnie... jak tylko zobaczyłam, że szusz recenzuje ten depilator, to pierwsza moja myśl... "ciekawe ile wzięła $$$ za tą recenzję". Kilka dni na wizażu i juz mam spaczoną psyche :P
Zreszta... jeśli chodzi o samą szusz... kiedys bardziej lubiłam ją oglądać, teraz tak troche gwiazdorzy, a wczesniej była sympatyczną dziewczyną z sąsiedztwa
|
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wróciłam do jej starszych filmików, wg mnie inna dziewczyna. Zmieniała się dość.
|
|
|
#423 |
|
Raczkowanie
|
Witam, jestem nowa na wątku. Filmiki urodowe oglądam mniej więcej od roku, zaczęło się od xbebe18 którą uwielbiam i oglądam każdy jej filmik. Jest sympatyczna, szczera, bardzo przyjemna w odbiorze.
Callmeblondieee bardzo lubiłam oglądać - uśmiechnięta, bardzo ciekawie przekazywała wszelkie treści, które zamieszczała. Do filmiku o wodzie mineralnej, tu mi podpadła. Podobne odczucia mam co do Szusz, zapewne wkrótce usunę subskrypcje, bo omijam kanał szerokim łukiem - nie ufam już jej recenzjom, stały się bardzo sztuczne, a filmik o depilatorze jest dla mnie oczywisty. Olimpię oglądałam przy prawie każdych ulubieńcach i recenzjach - głównie ze względu na to, że pokazuje produkty tanie, w sam raz na studencką kieszeń Strojów dnia nie oglądałam, bo nie należy to do moich zainteresowań, ale widzę że dużo straciłam (focie w pracy). Fakt, że tak ciężko znosi krytykę świadczy o tym, że powinna raczej zaprzestać tworzenia filmików, albo tworzyć je dla wąskiego grona fanów - co w przypadku Youtube'a jest niemożliwe. Zamiast odpowiedzieć na spokojnie, z klasą, lub po prostu nie odpisywać w ogóle - odpowiada chamsko, wdaje się w pyskówki i ostatecznie ogłasza zawieszenie kanału. Nie przyjmuje konstruktywnej krytyki, np. fakt że w ulubieńcach pokazuje non stop te same produkty. Jej bloga mam zapisanego w zakładkach, ale nie odwiedzam - styl pisania, bardzo nieskładny i nieczytelny mnie odrzuca.
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
ja tam nikomu nie zazdroszczę zarabianych pieniędzy. Niech sobie zarabiają ile mogą. Nie znosze zaglądania do portfela.
ale ... kij ma dwa końce. Yutuberki które mają sporo takich recenzji tracą w moich oczach wiarygodność. Kiedyś lubiłam bardzo Szusz, ale faktycznie skąd mam wiedzieć że to co mówi to 100% prawda czy uzgodniona wersja ze sponsorem? Skąd mam wiedzieć że korektor który pokazuje Maxineczka jest naprawdę jej świętym graalem ? Nie wydam ponad stówy na nikomu nieznaną firmę żeby sie przekonać... Swoją drogą każda z nich zawsze podkreśla ze mimo że to jest recenzja sponsorowana to jest to ich najszczersza opinia i żadne pieniądze tego nie zmienią. |
|
|
|
#425 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=296
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
Czy na tym filmiku gdzie Karolina czesze szusz to szusz ma takie mówiąc delikatnie niezbyt świeże włosy ? Nie znam się, może lepiej taką fruzure robić na takich włosach. I nie to, że to coś strasznego, bo wiadomo, że każdy nim umyje włosy bywa, że ma takie tłuste, zwłaszcza jak mu się włosy przetłuszczają. Ale przyznam, że ja niezbyt dobrze chyba bym się czuła gdyby mi ktos miał w takich włosach grzebać, i chyba dla tej osoby to też mało komfortowe.
Mam nadzieję, że mój komentarz nie zostanie potraktowany jako chamski atak chyba do tego mu daleko, pisze tylko co dostrzegam i co ja sobie myslę
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
może miała piankę albo coś innego do stylizacji włosów?
|
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
szusz chyba rozjasnanianiem sobie wlosy zniszczyla, ale mowila ze uzywa tylko john frieda tego sprayu
|
|
|
|
#429 |
|
Life is a drink ...
|
Nie oglądałam tego filmiku... Nie wiem też jakiego szamponu używa szusz... ale raz miałam okazje używać szampon z Nivea ... i on mi robił efekt tłustych włosów.
|
#430 |
|
Zadomowienie
|
Możliwe, że to przez piankę, szampon, tak się też zdarza. Nie wyglądało to zbyt fajnie ale rzeczywiście może to wynik użycia czegoś .
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
ale katosu jest piękna.
|
|
#432 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podobała mi się jej fryzura w czasie kiedy miała krótkie włosy, z jednej strony mocno wycięte i podgolone. Teraz jej wlosy wyglądają na zniszczone i dziwi mnie, że je zapuszcza , skoro z ich kondycją dzieje się coś niedobrego. |
|
|
|
|
#433 |
|
Konto usunięte
|
Wydaje się,że Szusz dokładnie omówiła recenzję ze sponsorem
![]() ![]() Nie pamiętam już która to była dziewczyna (może nie polska),ale wiem,że ostatnio było głośno, że dla niej każda kolejna wychwalana rzecz jest tak boska, że ona nie wyobraża sobie życia bez niej, że to jej ideał itp., po czym za 2tygodnie znalazła nowy róż bez którego obyć się nie da, a stary wychwalany porzucała. Więc do wszystkich z wieeelkim dystansem
|
|
|
|
#434 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
|
|
|
#435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#436 |
|
Life is a drink ...
|
Momencik aby zobacze bo ja miałam próbkę raz do Niego w Skarbie
i użyłam go aby raz ... O ile mnie pamięć nie myli to był ten Diamond Gloss
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#438 |
|
Rozeznanie
|
Wracając do tych niby sponsorowanych recenzji szusz... Niby, bo tak naprawdę nie wiemy, czy ten mail nie został spreparowany (laska wrzuciła screena i później już się tutaj nie pojawiła, nie wyjaśniła co to i skąd).
Po pierwsze w tym niby mailu niby szusz zaznacza, że nie będzie niczego wychwalać, jeśli jej nie przypasuje. Po drugie, czy wy naprawdę się tak bardzo sugerujecie tym, co jakaś youtubowiczka pokaże w filmiku? Ja produktami pokazywanymi w filmikach co najwyżej się zainteresuję, poczytam opinie na KWC, sprawdzę skład i dopiero wtedy zdecyduję, czy chcę to kupić, czy nie. Pamiętacie szał na tangle teezer (przypominam: plastikową szczotkę do włosów za 50 zł), beauty blender (przypominam: gąbeczkę za 50 zł) albo maseczkę Queen Helene? Tyle youtubowiczek je pokazywało, dziewczyny kupowały, a potem można było przeczytać opinie utrzymane w tonie "eee przereklamowane". Trzeba mieć własny rozum, a nie kupować coś, bo np. szusz to zachwala. Dlatego nie interesuje mnie, czy ktoś sam kupił to, co recenzuje, czy dostał do testowania. Wielkie halo się zrobiło z tego niby cennika, a tak naprawdę nie ma się czym podniecać. |
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#440 |
|
Wtajemniczenie
|
ma piękną buźkę z tym, że kamerka też nasz oszukuje...
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do recenzji to ja powołuje się na te z wizażu, jest ich dużo w jednym miejscu, opinie są różne ale jeśli większość jest pozytywna, to kupuje, a tak jakaś pojedyncza recenzja faktycznie może być zakłamana, bo produkt któraś dostałą za darmo i go wychwala, albo miała za niego zapłacone, jednak nie chciałabym tak do końca też zatracić zaufania do tych recenzji z blogów czy filmików
|
|
#442 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli sa tutaj jakieś osoby zawodowo zajmujące się produkcją materiałów wideo na YouTube, i mają minimum 10 tys widzów proszę o pilny kontakt. Poszukuje ciekawych osób do wywiadów na temat społeczności, oraz tego jak Youtube działa
Osobiście zawsze miałem sentyment to niesi |
|
|
|
#443 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#444 | |
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja reklame traktuje jak reklamę informację o produkcie (albo dziewczyny mówią że dostały, albo po prostu można wyczuć). Nie wiem jak wy, ale odkąd oglądam urodowy yt praktycznie zrezygnowałam z gazet/telewizji o urodzie. Dziewczyna coś pokazuje, ja to mogę wygooglać, poszukać na kwc - wcześniej jak widziałam fajną reklamę robiłam to samo. I tak nie kupię w ciemno, ale zainteresuje się produktem. Rozumiem że przy kręceniu filmików podchodzimy do dziewczyn bardziej osobiście, ale ich biznes reklamowy jest coś jak przerywnik programu JEŚLI kanał staje się chodzącą reklamą albo robi się niesmaczny - unsub, do widzenia.
|
|
|
|
|
#446 |
|
Raczkowanie
|
Nowy filmik u loveandgreatshoes http://www.youtube.com/watch?v=gEv9VZC1Dxg jest już jakość HD, będzie mi się oglądało filmiki dziewczyn jeszcze przyjemniej
Co to Katosu to lubie na nią patrzeć , szczególnie na te wydatne usta, jednak jak porównuje sobie ją na zdjęciach a na filmikach to chyba już nie robi na mnie takiego wrażenia.. właśnie zabieram się za oglądanie jej nowego filmiku z makijażem
|
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie najpierw oglądam filmiki urodowe i gdy coś mnie zainteresuje, to przekopuję wizaż by się upewnić, że na pewno tak jest.
Omijając filmiki szusz którym nie ufam wolę od razu skierować się na wizaż i sama poszukać czegoś ciekawego. Recenzje innych dziewczyn oglądam z przyjemnością i dopiero później sprawdzam opinie na KWC. Nie ma mowy bym ślepo wierzyła w recenzje na YT, właśnie dlatego że nigdy nie wiadomo kto za tą recenzją stoi.
|
#448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie to nic złego, że zarabiają na recenzjach, ludzie zarabiają robiąc różne rzeczy, mogę ewentualnie pozazdrościć, że nie dość, że za darmo dostają produkty, to jeszcze dostają wynagrodzenie za recenzję
|
|
|
|
|
#449 |
|
Rozeznanie
|
Makijaż u Katosu
http://www.youtube.com/watch?v=s9McSWv1jc0&feature=plcp
|
#450 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

Strojów dnia nie oglądałam, bo nie należy to do moich zainteresowań, ale widzę że dużo straciłam (focie w pracy). Fakt, że tak ciężko znosi krytykę świadczy o tym, że powinna raczej zaprzestać tworzenia filmików, albo tworzyć je dla wąskiego grona fanów - co w przypadku Youtube'a jest niemożliwe. Zamiast odpowiedzieć na spokojnie, z klasą, lub po prostu nie odpisywać w ogóle - odpowiada chamsko, wdaje się w pyskówki i ostatecznie ogłasza zawieszenie kanału. Nie przyjmuje konstruktywnej krytyki, np. fakt że w ulubieńcach pokazuje non stop te same produkty. Jej bloga mam zapisanego w zakładkach, ale nie odwiedzam - styl pisania, bardzo nieskładny i nieczytelny mnie odrzuca.

i użyłam go aby raz ...