|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
bo jak widzisz wszystkie tutaj ładnie się trzymamy a problemów multum Cytat:
dzisiaj jest równo jak Zuzia kończy 2 i pół roku ![]() dzisiaj już dobrze spałam odespałam wczorajsza nockę Bafi smacznego Spioszka bardzo ładne łóżeczko.. nie wiem co ten Twój mąż chce
|
||
|
|
|
#4082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Cytat:
Anusia oby udało się wytrwac, jak najdłużej
Edytowane przez Almariel Czas edycji: 2012-08-08 o 08:37 |
||
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4084 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Ale mnie dziś w nocy dwa skurcze łydki dopadły
Paula jeszcze śpi, ja mam wolne, bo nie miałabym co robić w pracy bo muszę czekać na faktury do rozliczenia podatku, tak więc dzień w domku będzie. Po południu koleżanki mają przyjechać, sąsiadki ze starego mieszkanka. Chyba pójdę te komody popatrzeć i dowiem się czy dostępne od ręki, czy czekać trzeba, bo później może być zonk. Moja paczka od raj rodzica w Pile niby jest. Płaciłam za pocztę a wysłali kurierem Nie chciałam kuriera bo w razie mojej nieobecności u mnie w metropolii nie ma ich biura i do Piły bym musiała jechać. No ale mam zamiar być w domu, więc dziś powinnam mieć ją w swoich łapkach Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dzis mam w planie iść tort na sobote zamówić dla malej mojej, ale jak widze ten upał za oknem .... szkoda mi tych moich dziewczyn wychodzimy z nimi dopiero po południu Bo ja się na upale strasznie męcze, musze sie w garsc wziac i znalezc plac zabaw w okolicy gdzie rano jest cień.Spioszka piekne łozeczko, co t oza materac? jest bardzo gruby, wyglada porzadnie. Dziewczyny ze skurczami i skracającymi się szyjkami, WSZYSTKO będzie dobrze, te dwa trzy tygodnie miną bardzo szybko! żeby się później nie okazało że jak będzie zielone światło do porodu to nagle będzie cisza, znam takie przypadki a potem dzieciątka prawie przenoszone.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-08-08 o 09:21 |
|
|
|
|
#4087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
i jaka duża już pozostało Ci leżeć i odpoczywać a jeszcze troszkę wytrwacie w dwupaku ![]() Ja jestem ciekawa ile mój skarb jutro będzie ważył skoro 4 tyg temu miał 1995g to teraz tak obstawiam na 2, 5 kg albo i lepiej heheśliczne ![]() Cytat:
|
|
#4088 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Łóżeczko bujane - jest super. Myślałam o podobnym. Na prawdę... nie wiem na co tu narzekać. ![]()
|
||
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Pierdoły takie, pieluchy tetrowe białe i kolorowe, majtki dla siebie, podpaski, termoopakowanie na butelkę, wkładki laktacyjne, szczotkę do butelek. Chyba to wszystko, nawet nie pamiętam
Dziś może zakupię jeszcze kapcie dla siebie i cóż zostanie spakować tylko torbę i prać w dzidziusiowym proszku wszystko dla synka, bo wszystko będę miała oprócz pościeli, ale to po 20-tym bo wtedy kasa będzie.U mnie dziś chłodno i tak fajnie |
|
|
|
#4090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
![]() Ja dzisiaj lecę do pracy na 11 gdzieś do 13:15, a później już odpoczywam i leniuchuję. Bafi, anusiaaniaanusia - wszystko będzie dobrze, nie zamartwiajcie się proszę na zapas. Cytat:
Nic tylko czekać aż maluszek będzie mógł tam spać. ![]() Cytat:
![]() Dacie radę Słońce, tylko bez nerwów. Cytat:
Trzymam mocno kciuki za tatę
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin - po tej obroży jedynie łuszczyła jej się skóra przez kilka dni. Ale potem przeszło zupełnie.
![]() Tylko nie wolno stosować tej obroży jak są niemowlęta i małe dzieci w domu i mają kontakt z psem... Anesh - a jakiego wirusa ma Twój tata? WZW C? |
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję. Szkoda tylko, ze nie na żywo ![]() No i nic.... siedzę i czekam na tę moją siostrę. Miała być godzinę temu....I od razu miałyśmy wyjeżdżać... Ciekawe czy chociaż sprawdziła drogę, czy w tym też zdaje się na mnie... ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Tak |
|
|
|
#4093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
I musimy się przez cały przebić, bo najpierw na Polną, a później na Luboń. Natomiast później znowu przez cały Poznań, bo aż na Strzeszyńską Cytat:
![]() Ja już wczoraj z braku laku chciałam się przepakowywać, ale stwierdziłam, że poczekam. Dzisiaj wizyta, więc trzymać kciuki , a nie wiadomo, co powie.. No mówiłam sobie, że popiorę przed wyjazdem choć część ciuszków Małej, a tu kaszana
|
|||
|
|
|
#4094 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Już widzę oczami wyobraźni takiego słodkiego maluszka, który tam będzie spał Cytat:
A tak w ogóle to cześć mamcie Zjadłam śniadanko, nastawiłam pranie i leżę sobie, co robicie na obiad bo u mnie się pomysły wyczerpały
|
|||||||
|
|
|
#4095 |
|
Wtajemniczenie
|
Haaaj!
Bosze no to ja sie tez zaczęłam juz martwic jak czytam o tych łozyskach i w ogóle.. no mi nikt od 20 tc nie zrobił usg , nic nikt nie wspomina o ktg a jestem juz za chwile 33 tc nikt o pociarkowcu nie mówi... wizyte mam dopiero 29 sierpnia to juz bede w 36 tc prawie... no i nie wiem teraz moze i mi sie łozysko stażeje albo cooo.. no nie wiem czy sie teraz mam marteic czy nie no nic nie wiem no jest tak dobrze ze nic nie musze?? kuwa no... |
|
|
|
#4096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4097 |
|
Wtajemniczenie
|
na obiad robie chyba racuchy bo nie moge takich jesc ale mi sie chce
|
|
|
|
#4098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, w szczególności tej uniwerku medycznego...Będę dziś w pobliżu Polnej, bo na Przybyszewskiego i Szamarzewskiego ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4099 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć laseczki!
Ja dzisiaj idę na spotkanie z koleżanką i jej 6-miesięczną córcią ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I kochana super, ze terapia działa. Cytat:
![]() skarbie tulę Cię. Co nas nie zabije to nas wzmocni. ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz tylko powiedział ze jak by sie działo coś niepokojącego to mam dzwonić a jak nie to spokojnie sobie czekać i nie panikować
|
|
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie denerwuję się za bardzo. A co do dobrej myśli... Ważne aby żadne nie cierpiało. Babcia pierwszy udar miała w październiku, przeszła długą i cieżką drogę a ja oswoiłam się z myślą o jej odejściu. Jak ma cierpieć to chyba lepsze wyjście. Co do dziadka, to jakoś nie umiem sobie wyobrazić że Go nie ma. A niestety wygląda gorzej od babci, strasznie schudł, no i guz rośnie. Mama moja była u wróżki, ona lubi takie klimaty i powiedziała jej że przy ojcu moim widzi żałobę, ale babcia to jeszcze prawnuków doczeka i mojego ślubu. Tak więc patrząc na to wszystko obawiam się że dziadek odejdzie pierwszy. Nie oszukujmy się ale ma swój wiek ( 86 lat ), co chwilę jakieś raczysko ( kilka razy miał raka skóry, teraz pęcherza moczowego ), nie oszczędza się. Ale mimo że to wiem, to dla mnie jego nieobecność to abstrakcja. |
|
|
|
|
#4102 |
|
Zadomowienie
|
haj
![]() anesh-wspaniałe wieści spioszka-łóżeczko przesliczne ![]() aaa i kupilam na lumpach krzesełko do karmienia za 1 euro ![]() a pozatym pogoda idealna jak dla mnie,18 st i wiaterek powiewa ![]() chcialam isc do miasta ale kasiorka mi nie przyszła ,wiec pójde jutrono i zmienilismy plany co do wozka i jednak nie bedziemy zamawiali z pl tylko kupimy tutaj,bo w razie W bede musiala go odsylac na gwarancje do pl a to by za dlugo trwało... bylismy wczoraj patrzyc tu na wozki i jeden tylko wpadl mi w oko ![]() ale w sobote jedziemy dalej szukac
|
#4103 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Dziewczynki
U mnie dziś przyjemny chłodek - tak, jak wczoraj. Wczoraj pobuszowałam po sklepach i mam już prawie wszystko z listy wyprawkowej Tamlin współczuję. Wiem jak to jest - moja babcia 4 lata temu miała udar - pogotowie pokpiło sprawę i babcia leży sparaliżowana. Trzymam kciuki, żeby u ciebie było wszystko dobrze ![]() Karolluki gratuluję napisania kilku stron - z każdym dniem będzie jeszcze łatwiej Bafi głowa do góry - 2 tygodnie to dużo czasu - odpoczywaj, nie stresuj się i zobaczysz, że wszystko będzie dobrze. I tak, jak mówią dziewczyny -2,5 kg to waga w normie - moim zdaniem nie ma powodu do obaw. Anesh świetna wiadomość |
|
|
|
#4104 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a łóżeczko bardzo mi się podoba.Cytat:
A ja ci zazdroszczę, że się fenka pozbyłaś. Ja nadal czuję się po nim źle i mam zamiar w przyszłym tyg. uprosić gina jak się da żeby już mi go nie dawał. Będzie 36 tc więc chyba nie powinno być problemu. Cytat:
Cytat:
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No zaraz sie w*u*w*e... wsiąde w swoje auto i pojadę i gówniarę zostawię..... niech se sama załatwia..... nie po to się umawia na 8:30, żebym ja wcześniej wstawała, wieczorem już wszystko miała spakowane, a ona o 7:30 łaskawie raczy z wakacji ruszyć pupunię..... Ciekawe czy dokumenty ma już spakowane czy dopiero dojedzie do domu i będzie szukać... |
|
|
|
|
#4107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4108 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to tak z tych co ja kupuje aa plus sol fizlologiczna![]() dokladnie ![]() Cytat:
Cytat:
juz tyle wytrzymalas Cytat:
![]() Cytat:
aCytat:
![]() przeciez trzy usg w ciagu ciazy sa obowiazkowe nawet ne nfz. moze twoj gin nie widzi potrzeby i tyle gda udanego wypoczynku ![]() wrzucialm na maila pare inf co dostalam ze sr, moze sie przyda jest tam na przyklad o przechowywaniu mleka
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-08-08 o 10:20 |
||||||
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Był już kurier. I te podpiczniki mają chyba z pół metra, na plecach i brzuchu je będę miała
Polecam bardzo majtki wielorazowe seni. Takie:http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...520682412.html W porównaniu z tymi jednorazowymi sztucznymi, co się dupa w nich poci te są super, z takiej siatki materiałowej. Rewelacja, szkoda że zamówiłam tylko jedną paczkę na próbę, ale polecę do apteki może będą to jeszcze z 2 pary dokupię. Całkiem jest sparaliżowana? Wy się nią opiekujecie, czy jest w ośrodku? 4 lata... Matko jaki nieraz ten koniec jest okrutny... |
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
Poszlam badac krzywa cukorwa. Byla obrzydliwa po godzinie zaczelo robic mi sie slabo,oblały mnie zimne poty i wszystko zwymiotowalam.czuje sie teraz fatalnie i potwornie chce mi sie spac. Nie chce tego przezywac po raz drugi i nie podejme sie juz tego badania.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

bo jak widzisz wszystkie tutaj ładnie się trzymamy a problemów multum

.
Nie chciałam kuriera bo w razie mojej nieobecności u mnie w metropolii nie ma ich biura i do Piły bym musiała jechać. No ale mam zamiar być w domu, więc dziś powinnam mieć ją w swoich łapkach
na usg okej przepływy super ale musiałam jechać jeszcze na ktg dz szpitala i też wsio ok i mój lekarz specjalni eprzyjechał do szpitala jeszcze zobaczyc wyniki.. także może uda mi się dotrwać do wizyty 14sierpnia bez dzwonie nia do mpjego gina bo i tak teraz juz mi głupio do niego tak wydzwaniać
a potem dzieciątka prawie przenoszone.
pozostało Ci leżeć i odpoczywać a jeszcze troszkę wytrwacie w dwupaku