III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-07, 17:12   #3961
marzenka1984
Rozeznanie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie do tych które są na L4, a szczególnie do tych które mają wpisaną 1, czyli że mają leżeć. Poszłam dzisiaj do przychodni zapytać czy to konieczne, że mam mieć 1 skoro lekarz nie mówił nic o wskazaniach do leżenia (L4 wypisała mi położna), na co ona, że tak, że wszyscy tak mają. Więc mówię jej, że raczej nie wszyscy, na co ona, że 2 można wypisać dopiero po 36 tygodniu. Domyślam się, że chodzi o kasę bo jakbym poszła prywatnie to nie byłoby problemu. Mogłam to L4 wziąć od lekarza do którego chodzę prywatnie :/
Moje pytanie: czy któraś z Was przebywająca na zwolnieniu L4 miała kontrolę z ZUS?
To moje pierwsze zwolnienie, nie boję się, że pracodawca może coś na mnie donieść bo sam mnie wyganiał na to zwolnienie, myślicie, że przez te pierwsze 33 dni raczej nie sprawdzą mnie? To bez sensu abym leżała w domu jak nie mam najmniejszych wskazań do tego.
Jestem n L4 od początku ciąży, moja kierowniczka powiedziała, że pewnie będę miała ze 4 kontrole z Zusu tak jak ona miała kiedy był w ciąży.
Do dzisiaj nikt się nie pojawił ani żadne wezwanie mi nie przyszło i nie sądzę żeby nagle ktoś się odezwał. Jestem już w 30 tygodniu, hehe a znając złośliwość losu po tym co napisałam może być kontrola, mam nadzieje, że nie Odpukać
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 17:21   #3962
gda
Zakorzenienie

Pozdrawiam Was z leżaczka na mazurach!

W końcu udało się nam wyrwać na trochę do naszego domku nad jeziorem. Jest cudownie - słońce świeci, ale jest też mocny wiatr. Po prostu wymarzona pogoda dla grubaska

Są z nami też rodzice, więc dobre jedzonko też będzie.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 17:28   #3963
ula2689
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
czesc, czytam was, ale nie odpisuję bo nie mam bardzo jak, od środy leżę, bo miałam straszne skurcze, a lapka nie wydgodnie mi trzymać, teraz piszę jedną ręką na boku leżąc...
Te skurcze co miałam we środę nie zwiastowały nic dobrego jest źle, nawet bardzo źle szyjka skrócona, główka bardzo nisko, macica jak skała...diagnoza - szpital...o mal nie zeszłam jak mi to powiedziała, zaczęłam ją błagać, że nie mogę, bo dziecko, bo ja z tęsknoty i nerwów nie wytrzymam że będę leżeć i że chcę leki...w☠☠☠☠i.ła się strasznie, aż wypieków dostała, powiedziała, że mogę zrobić małej krzywdę...tak zrobiłabym leżąc tam i stresując się o synka dalsza część wizyty już miła nie była, usg raz dwa, nawet mi małej nie pokazała, zważyłą tylko, waży 2314 g, z czego te 314 to w granicy błędu i że przyjąć, że waga 2 kg, mówi, że o ile wagowo ładnie, to dziecko sobie na tym etapie nie poradzi na świecie...w tym momencie mnie łzy zalały poczułam się jak wyrodna matka...że to moja wina, że sytuacja się powtarza...w końcu przepisała mi leki te co miałam z synkiem fenoterol i isoptin, do tego nadal mam brać magnez i nospę i leżeć cały czas... w szpitalu dostałabym to samo tyle, że magnez w kroplówce - ot taka różnica We wtorek za tydzień mam przyjść na sprawdzenie,czy nic się nie posuwa w dół i wtedy nawet gadać ze mną nie będzie tylko mnie kopnie na oddział no więc leżę plackiem, wstaję tylko do wc. Tż ma w tym tyg na 2 zmianę czyli na 14sta, on gotuje, sprząta, kąpie Kubusia, karmi itd. zanim pojedzie do pracy to go uśpi na 3 godziny, do 17ej będzie spał, później mu dam mleko włącze bajki i do 22ej będzie musiał ze mną tak się "bawić". Niestety nie mam na kogo liczyć, moja mama nie rozumie powagi zytuacji, zagrożenia...powiedziała: "no to poleguj sobie w ciągu dnia, jak obiad nastawisz to nie lataj co chwilę do kuchni, jak prasujesz to na siedząco" itd.... nie rozumie, co znaczy leżeć plackiem...ojciec rzucił tylko: "trza było inaczej sobie to zaplanować" czyt. dziecko/ciążę...on od poczatku był przeciwny 2 dziecku, bo tylko debile się w dzisiejszych czasach na 2 decydują....potem dodał, że może czasem się wpadnie na chwilę.... wyć mi się chce,że mam takich rodziców
Boję się...
Zazdroszczę tym z was co mają już skończony chociaż 35 tydzień u mnie w czwartek dopiero 33 się zacznie
Moja droga!nie bierz sobie do głowy co Ci te babsko nagadało.Mój synek urodził się w 32 tyg. z wagą 2 kg i żyje i ma się dobrze,mało tego nie ma żadnych chorób wcześniaczych!A w szpitalu dostałabyś to samo co bierzesz w domu i może jakąś kroplówkę,Ja byłam w szpitalu kilka tyg temu z błachego powodu to tylko nas wymęczyli (ktg 3 razy dziennie usg 4 razy w ciągu 2 dni) a nic konkretnego nie dali.
Głowa do góry!będzie dobrze
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 17:33   #3964
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
wybralismy fotelik tutek berber carlo , jest prawie caly czarny , pasy ma aby w kolorze tym wrzosowym i gdzies tez ma wstawki wrzosu
wozek zamawialam u mnie w miescie, moglismy brac juz od reki bo stal na sklepie ale nie spieszy nam sie termin realizji byl od 2 tyg do 4 takze na koniec sierpnia powiedzielismy za ma byc
dzięki za informacje
a ile wyszedł Was wózeczek razem z fotelikiem jeśli można spytać?

ja nadal niezdecydowana jeśli chodzi o wózek. w czwartek jadę do większej hurtowni wtedy pojeżdżę sobie różnymi modelami.
niby byłam wczoraj w jednym ze sklepów ale tam wózki powieszone w dwóch rzędach na ścianie więc jak niby miałam je zdjąć dziewczyna, która sprzedawała powiedziała że najlepiej przyjechać z mężem to wtedy ściągnie ale co to ma być do cholery? po co ona tam jest? tym bardziej, że tż wraca późno wieczorem a sklep do 18-19 więc specjalnie urywać się nie będzie

Cytat:
ani mi nie mow.. kiedys tam stalam przeszlo pol godziny, wkoncu pani do mnie z okienka ze mnie zaprasza, ludzie przede mna malo mnie nie zlinczowalimowila ze na drugi raz mam podejsc bez kolejki , ale juz sie boje
też bym się bała, zwłaszcza tych babć one wzrokiem potrafią zabić

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
i dajesz rade bez wkladek? ja to bym musiala zmieniac bielizne ze 4 razy juz wlasnie zaczelam chodzic ostatnio bez majtek po domu i wietrzyc moze cos da
no właśnie tak to wygląda... kilka razy dziennie zmieniam gacie i koniecznie częstsze podmywanie ... ale przynajmniej żaden stan zapalny mi się jeszcze nie przytrafił bo przy wkładkach zdarzały się podrażnienia i upławy...

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość

Aga no wczoraj nie byłam, bo strasznie źle się czułam. maksymalnie na 10 minut mogłam wstać z łóżka. tylko na zastrzyk dałam radę pojechać. A u mnie w ośrodku nie chcą robić prywatnych badań krwi, a na NFZ ta glupia lekarka nie dałaby mi skierowania, więc do laboratorium musze jechać 20 km. Jutro rano wezmę męża i pojedziemy, bo sama na pewno się już nie wybiorę, o nie...
dziś brzuszek już lepiej, może to rzeczywiscie od tej pogody sie stawiał
to jesteśmy we dwie... ja jutro też jadę na tę nieszczęsną glukozę mam nadzieję, że tym razem się nie porzygamy
u mnie w ośrodku można robić prywatne badania i jest znacznie taniej niż w prywatnych laboratoriach, np za hiv i kiłę zapłaciłam razem tylko 12 zł. inaczej musiałabym pędzić 30 km do najbliższego laboratorium...

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Ok, zamówienie na all zrobione. Czekam na realizację
szybka jesteś
a co zamówiłaś?
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 17:33   #3965
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zawiozłam zwolnienie do pracy, w sumie pół dnia tam przesiedziałam bo trochę z szefem pogadałam, z koleżankami, musiałam wesprzeć duchowo dziewczynę która mnie zastępuje ale generalnie cieszę się, że mam możliwość wypoczywać.
Dzisiaj przed pójściem spać spróbuję wymasować sobie łydki i rozgrzać pod gorącą wodą, może to pomoże na te moje skurcze
Nisia a łykasz magnez?? Mi skurcze łydek minęły po asparginie, a nieraz miałam takie że jak mnie złapał w nocy to jeszcze przez cały dzień mnie łydka bolała.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

W końcu udało się nam wyrwać na trochę do naszego domku nad jeziorem. Jest cudownie - słońce świeci, ale jest też mocny wiatr. Po prostu wymarzona pogoda dla grubaska

Ale ci fajnie, słonecznej pogody i udanego wypoczynku

Ja dziś napisałam 3 strony mojej magisterki, więc jestem z siebie dumna
Kurcze coś mi ostatnio brzuszek twardnieje, nie cały, bardziej podbrzusze i wczoraj wieczorem mnie bolało jak przed okresem, ale widzę że u niektórych dziewczyn podobnie, więc to pewnie przygotowanie do porodu
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 17:35   #3966
katiem
Wtajemniczenie

Ło matko. Ale naskrobałyście.
Wczoraj już nie miałam siły na cytowanie.

Troszkę popracowałam. Może uda mi się dzisiaj spakować torbę

Brat mnie dzisiaj pyta (pracujemy razem) do kiedy jestem w pracy. A ja mu na to - dopóki nie dostanę skurczów, albo wody mi nie odejdą

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 17:41   #3967
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
a moja siostra własnie gtam rodzić nie chciała i rodziła w wojewódzkim różne opienie ma ten szpital

32 mi leci, w xczwartek zacznę dopiero 33 tydzień, a ginka liczy skończone, więc dla niej 31 synek w 32 tc ważył 2100 a urodzony w 37/38 3150, także licze,że mała też tak wagowo będzie oby tylko dotrwać

wiem i to mnie trzyma w pionie
O to taka normalna waga urodzeniowa, mój właśnie w skończonym 32 t i 1 dz miał 2100 i gin mówiła, że może byc duży.

Trzymaj się, na pewno wytrwacie do bezpiecznego terminu.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 17:42   #3968
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

ale Ci dobrze
zazdroszczę, bo ja w tym roku na tyłku siedzę, lekarz zabronił dłuższych podróży
ale zobaczymy co powie w czwartek, może zmieni zdanie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość

ja też jestem z Ciebie dumna
Stary 2012-08-07, 17:42   #3969
weronika_91
Zakorzenienie

martusia26 no myślę że już wszystko mam w torbie spakowane
gda ale fajnie udanego wypoczynku życzę
Stary 2012-08-07, 17:51   #3970
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
wspaniałą Tylko pozazdrościc takiej pomocnej duszki.

Ja też zawsze biorę jak tylko czuję że coś zaczyna być nie tak i zazwyczaj mi pomaga.

Kur.wa to są jakieś jaja. Przyjeli dziadka do szpitala, po czym stwierdzili że nie da rady założyć cewnika bo krew sie leje i go wypisali. A ten po ścianach z bólu chodzi, dostaje narkotyczne leki przeciwbólowe po których ma omamy wzrokowe. Stwierdzili że niech jedzie do Piły, tam gdzie ma mieć operację. A ci z Piły niewiem na co czekają, bo miał już mieć ją dwa miesiące temu, a sobie przekładają bez powodu ( urlopy ). kur.wa nie rozumiem tego, człowiek się męczy, ma wpęcherzu 5-cio centymetrowego guza a te chu.je maja to gdzieś. Nie jestem mściwa ale aby tych mądrych to kiedyś spotkało. Tata pojechał teraz z dziadkiem do Piły, ciekawe czy go przyjmą czy każą czekać do 30-tego. Oby przyjeli i cos zrobili, bo ja jestem spokojna do czasu...
Na takie traktowanie aż nóż się w kieszeni otwiera normalnie dwa lata temu tak mi teściową odesłali z udarem, że to nie udar i dzięki temu prawie nie widzi na jedno oko, nic tylko nagłaśniać takie sprawy w prasie i telewizji lub w izbie lekarskiej i od razu się biorą do roboty, tylko że ludzie odpuszczają bo szkoda im nerwów i zachodu a nie powinni odpuszczać, tylko zgłaszać takie zachowania, bo niby jak ma być lepiej, jak się cicho siedzi i godzi na coś takiego?
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 17:52   #3971
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:

No wiesz Czy ja mam urodzić z zazdrości???

Nisia ja biorę tylko magnez taki do picia - tabletki musujące - 200 gr na dzień i skurcze odeszły w niepamięć.

Ja też nie używam wkładek bo miałam infekcje.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 17:53   #3972
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Moja droga!nie bierz sobie do głowy co Ci te babsko nagadało.Mój synek urodził się w 32 tyg. z wagą 2 kg i żyje i ma się dobrze,mało tego nie ma żadnych chorób wcześniaczych!A w szpitalu dostałabyś to samo co bierzesz w domu i może jakąś kroplówkę,Ja byłam w szpitalu kilka tyg temu z błachego powodu to tylko nas wymęczyli (ktg 3 razy dziennie usg 4 razy w ciągu 2 dni) a nic konkretnego nie dali.
Głowa do góry!będzie dobrze
wiem własnie, bo już to z synkiem przerabiałam...te same leki plus magnez w kroplowce 2 razy na dobę....no i jeszcze w 33 tyg mi dali wtedy 2 zastrzyki z dexavenu - może jak pójdę na tę kontrolę we wtorek to zapytam ginki czy nie mogłabym do niej na dyżur na sam ten zastrzyk podjechać tak na wszelki wypadek Leżenie w szpitalu też nie za bardzo różni się od tego teraz w domu, wstaję do wc tylko, przy okazji ręce, twarz umyję, kilka kroków do kuchni po jedzenie małemu - dawałam już na siedząco, potrzymanie go za łapkę jak wchodzi na kibelek - chyba tyle ruchu mi i małej nie zaszkodzi?? w szpitalu też szłam a to do wc - sporo dalej niż w domu a to do sklepiku po jakieś picie czy gazetę, a to na inną salę na badanie, a to talerz oddać...też nie było to leżenie non stop....no i teraz ten komfort, że leżę sobie w samych gaciach odkryta co w szpitalu przecież możliwe nie jest....ehhh sama sie przed sobą tłumaczę
Szukam właśnie aukcji gdzie można zamówić czapeczkę z nadukiem imienia-zamawiala któraś z was może???

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 17:56   #3973
Dearlie
Zakorzenienie

A ja już po pracy dzisiaj.

TŻ wyjechał to w końcu mogę sobie gotować zupy, które kocham, a on kręci nosem na większość z nim Dzisiaj ogórkowa.

U nas nie ma tych stylowych aptek, a szkoda, bo różnica w cenie naprawdę spora.

Cytat:
dziekuje san stelaz wazy 12 kg, nie wiem jak wyjdzie z gondola, ale maz nie narzekał wyjdzie w praniu jak bedziemy go wnosic na 4 pietro
Niegrzeczna, on jest bardzo leciutki Właśnie ze względu na to zdecydowaliśmy się na ten model, bo ja jestem ogólnie słabizna, a zależało mi na tym, żeby sobie, jakby co, to radzić z wózkiem sama.

Cytat:

Miłego wypoczynku szczęściaro!!!

Cytat:

Wielkie brawa.
Stary 2012-08-07, 17:58   #3974
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

alez ci zazdroszcze udanego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dzięki za informacje
a ile wyszedł Was wózeczek razem z fotelikiem jeśli można spytać?

ja nadal niezdecydowana jeśli chodzi o wózek. w czwartek jadę do większej hurtowni wtedy pojeżdżę sobie różnymi modelami.
niby byłam wczoraj w jednym ze sklepów ale tam wózki powieszone w dwóch rzędach na ścianie więc jak niby miałam je zdjąć dziewczyna, która sprzedawała powiedziała że najlepiej przyjechać z mężem to wtedy ściągnie ale co to ma być do cholery? po co ona tam jest? tym bardziej, że tż wraca późno wieczorem a sklep do 18-19 więc specjalnie urywać się nie będzie

też bym się bała, zwłaszcza tych babć one wzrokiem potrafią zabić
a mozna wozek z fotelikiem wyszedl nam 1490 zl
no a ta babka w sklepie to dziwna pracuje w sklepie z wozkami i co sciagnac wozka nie moze dla klientki ?wczoraj tez bylismy w takim sklepie gdzie wozek wysoko na regale stal - ani to obejrzec ani sciagnac bo ciasno
no rece opadaja..
tak samo jak nieraz wkurzaja mnie baby w sklepach z odzieza, podoba mi sie bluzka z wystawy na manekinie a ta nie sciagnie bo jest na wieszaku w innym kolorze ale ja chce przymierzyc akurat ta z manekinu a nie w innym kolorze.. po co one tam sa w tym sklepie ja sie pytam?

Dearlie masz racje jest lekki ale jeszcze lzejszy jest tutek tambero i tez wyglada calkiem calkiem mielismy wlasnie dylemat ktory wziasc

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-08-07 o 17:59
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 17:58   #3975
gda
Zakorzenienie

Cytat:
ale Ci dobrze
zazdroszczę, bo ja w tym roku na tyłku siedzę, lekarz zabronił dłuższych podróży
ale zobaczymy co powie w czwartek, może zmieni zdanie
My mamy tylko 185 km na szczęście do przejechania

I obowiązkowo jeden przystanek, żeby się troche poruszać i na siusiu
Stary 2012-08-07, 18:01   #3976
lidka0308
Zadomowienie

dziewczyny z większych miast, a nie zamawiacie leków przez net w aptekach Dbam o zdrowie? można zamówić i odebrać w aptece przecież a jest sporo taniej, ja teraz tylko tak leki zamawiam
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 18:01   #3977
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
No wiesz Czy ja mam urodzić z zazdrości???

Nisia ja biorę tylko magnez taki do picia - tabletki musujące - 200 gr na dzień i skurcze odeszły w niepamięć.

Ja też nie używam wkładek bo miałam infekcje.
Nie, jeszcze nie rodź!!!

A ja używam wkładek, ale teraz mam infekcję i po prostu muszę, bo wyciekają mi cały dzień po nocy, te okropne globulki koloru ciemnożółtego...
Stary 2012-08-07, 18:05   #3978
Mama36
Przyczajenie

Dziewczyny, czy bolały/bolą Was gnaty? uda, krzyż itd?
Mama36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 18:09   #3979
marzenka1984
Rozeznanie

A gdzie się podziała zielona1911?
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 18:15   #3980
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mama36 Pokaż wiadomość
bolały i bolą teraz do tego wszystkiego doszedł mi straszny ból nadgarstków, zgiąć do końca dłoni nie mogę
Stary 2012-08-07, 18:17   #3981
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
dziewczyny z większych miast, a nie zamawiacie leków przez net w aptekach Dbam o zdrowie? można zamówić i odebrać w aptece przecież a jest sporo taniej, ja teraz tylko tak leki zamawiam
ja czasem zamawiam ale nie wszystko sie opłaca.z ta karta dla mamy i maleństwa sa od czasu do czasu fajne promocje
Cytat:
Napisane przez Mama36 Pokaż wiadomość
mnie boli krzyz jak długo ide,uda tez ale najbardziej krocze

kasiam187 bo coś pisałaś o aptekach.w krk tanio jest bardzo w tej
http://www.hygieia.pl/e_apteka/

kupiałm dziś dzidziusiowe kosmetyki i chusteczki w rossmanie bo jest jakaś promocja tych nawilzanych
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 18:18   #3982
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
ja też jestem z Ciebie dumna
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Wielkie brawa.
A dziękuję, dziękuję, miło słyszeć słowa uznania

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Hmmm...no właśnie coś jej nie widać ostatnio, Zielona melduj się

Same pozytywy widzę w pisaniu mojej pracy, więcej czasu spędzam przy kompie, więc jestem na bieżąco z wizażem, bo napiszę kilka zdań i robię sobie przerywnik i lukam na forum
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 18:19   #3983
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
może się szykuje do przeprowadzki, bo z tego co pamiętam to przydzielono jej mieszkanie
chyba że coś pokręciłam to z góry przepraszam
Stary 2012-08-07, 18:22   #3984
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
bolały i bolą teraz do tego wszystkiego doszedł mi straszny ból nadgarstków, zgiąć do końca dłoni nie mogę
też mam ból nadgartsków straszny...do tego cierpną mi palce u rąk po trzy u każdej ręki

Stary 2012-08-07, 18:25   #3985
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Jestem n L4 od początku ciąży, moja kierowniczka powiedziała, że pewnie będę miała ze 4 kontrole z Zusu tak jak ona miała kiedy był w ciąży.
Do dzisiaj nikt się nie pojawił ani żadne wezwanie mi nie przyszło i nie sądzę żeby nagle ktoś się odezwał. Jestem już w 30 tygodniu, hehe a znając złośliwość losu po tym co napisałam może być kontrola, mam nadzieje, że nie Odpukać
Kadrowa powiedziała mi, że i tak za moje zwolnienie będzie płacił pracodawca a później rozliczał się z ZUSem więc małe prawdopodobieństwo, że ktoś mnie nawiedzi. A Tobie oczywiście nie życzę

Cytat:
Nisia a łykasz magnez?? Mi skurcze łydek minęły po asparginie, a nieraz miałam takie że jak mnie złapał w nocy to jeszcze przez cały dzień mnie łydka bolała.

Kurcze coś mi ostatnio brzuszek twardnieje, nie cały, bardziej podbrzusze i wczoraj wieczorem mnie bolało jak przed okresem, ale widzę że u niektórych dziewczyn podobnie, więc to pewnie przygotowanie do porodu
Łykam już 4 tabletki dziennie Asmag Forte, wydaje mi się, że to sporo a jest coraz gorzej. Zaczynam sobie wkręcać zakrzepicę żył dolnych...

Mnie też brzuch zaczyna twardnieć. Wczoraj jak czekałam do lekarza to normalnie kamień. Dzisiaj jak wracałam do domu z pracy to tak samo.

Cytat:
Czytałam, że wapń też może mieć wpływ, ale ja piję dużo mleka i jem jogurty, więc nie wydaje mi się aby tego mi brakowało.

Cytat:
A ja używam wkładek, ale teraz mam infekcję i po prostu muszę, bo wyciekają mi cały dzień po nocy, te okropne globulki koloru ciemnożółtego...
Właśnie te wkładki nie są wskazane, ale ja też rano zakładam jedną po tym jak zaaplikuję sobie Lactovaginal. Niby nie leci z niego bardzo, ale jednak. Na noc biorę Clotrimazolum, ale już nie zakładam na noc wkładki.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
też mam ból nadgartsków straszny...do tego cierpną mi palce u rąk po trzy u każdej ręki
Mnie nadgarstki jako tako nie bolą, ale palce u rąk i czasem cierpną, to też podobno niedobór magnezu.
Stary 2012-08-07, 18:30   #3986
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
i coś z tym robisz? bo ja jedynie często rozmasowuję je a poza tym czekam do porodu, powinno samo przejść, przynajmniej mam taką nadzieję

ostatnio mama chciała mnie nasmarować jakąś maścią rozgrzewającą ale się nie dałam

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

dziewczyny, współczuję tych skurczy łydek, to musi być straszne
mnie na szczęście, jeszcze żaden się nie przytrafił i oby tak zostało
Stary 2012-08-07, 18:36   #3987
Dearlie
Zakorzenienie

Ja niestety też mam problemy ze skurczami łydek. Łykam magnez, a czasami magnez+potas, ale mam wrażenie, że to niewiele pomaga. Najgorsze, że zawsze w nocy budziłam z krzykiem z bólu TŻ-ta, żeby rozmasowywał i on już to robił czasami instynktownie i nawet nie pamiętał o tym rano. A co ja teraz bez niego zrobię?

A tak w ogóle to zauważyłam, że lada moment stuknie nam 4000 postów w tym wątku i tak sobie myślę, że jestem bardzo ciekawa czy wśród tego tysiąca wiadomości, które napiszemy, przywitamy pierwsze maleństwo na wątku.
Stary 2012-08-07, 18:37   #3988
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
i coś z tym robisz? bo ja jedynie często rozmasowuję je a poza tym czekam do porodu, powinno samo przejść, przynajmniej mam taką nadzieję

ostatnio mama chciała mnie nasmarować jakąś maścią rozgrzewającą ale się nie dałam

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

dziewczyny, współczuję tych skurczy łydek, to musi być straszne
mnie na szczęście, jeszcze żaden się nie przytrafił i oby tak zostało
tez masuję, na niedobór Mg nie mogę zwalić bo iorę 3 razy na dobę po 500mg. W nocy mnie budzą ścierpnięte palce to zwieszam ręce z lóżka i tak jak wiszą to przechodzi...też liczę, że minie po porodzie

Stary 2012-08-07, 18:39   #3989
marta1986222
Zakorzenienie

Witam mamusie i brzusie

Gratuluję rozpoczętych tygodni

Ja leżę w łóżeczku bo trochę dzisiaj sprzątałam i brzuch zaczął twardnieć i boleć okresowo.
Jak się położę to przechodzi.

Jutro mam zamiar ogarnąć pokoik Zuzi do końca i wstawię zdjęcia.
Mężul obiecał umyć okno,mam nadzieję ze dotrzyma słowa.

Mała skacze w brzuchu jak szalona,kocham ją

Uświadomiłam sobie dzisiaj ze jeszcze tylko 3 tygodnie i będziemy donoszone,oby tylko wytrwać

Zaraz idę zrobić sobie kolacyjkę bo mężul dopiero wróci po 21 a ja tyle nie wytrzymię

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 18:39   #3990
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
to jesteśmy we dwie... ja jutro też jadę na tę nieszczęsną glukozę mam nadzieję, że tym razem się nie porzygamy
Powodzenia

Cytat:
Brat mnie dzisiaj pyta (pracujemy razem) do kiedy jestem w pracy. A ja mu na to - dopóki nie dostanę skurczów, albo wody mi nie odejdą
To tak jak ja

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Na takie traktowanie aż nóż się w kieszeni otwiera normalnie dwa lata temu tak mi teściową odesłali z udarem, że to nie udar i dzięki temu prawie nie widzi na jedno oko, nic tylko nagłaśniać takie sprawy w prasie i telewizji lub w izbie lekarskiej i od razu się biorą do roboty, tylko że ludzie odpuszczają bo szkoda im nerwów i zachodu a nie powinni odpuszczać, tylko zgłaszać takie zachowania, bo niby jak ma być lepiej, jak się cicho siedzi i godzi na coś takiego?
Babcię w piątek przywiozła karetka, ale lekarka po ogólnych oględzinach, bez badań stwierdziła że wszystko jest dobrze i odesłała. Wczoraj już stwierdziła udar. Ogólnie jest lepiej niż po pierwszym udarze, bo ręką rusza, nie tak jak wcześniej ale rusza. Mówi, kojarzy wszystko. Pierwszy udar całkowicie jej sparaliżował lewą stronę, teraz poszło na prawą.
A dziadkowi założyli cewnik i odesłali do domu. Powinno mu to pomóc.
Brak mi słów i sił
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości