|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
a jakie zamowilas podklady ? hartmanna ? ja na pewno nie kupie tych bella mamma, widzialam je wczoraj w sr i toz to normalnie wata nalepiona na tasme
|
|
|
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Myślę że nawet 3 sztuki starczą, bo one się pierze i błyskawicznie schną. Dokupię jeszcze jedno opakowanie ( 2 sztuki ) jak dostanę to będę miała 4. Starczy, na te kilka dni w szpitalu. |
|
|
|
|
#4116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja bratowa zużyła w szpitalu 5 paczek/3 dni. Ja zakupiłam dwie paczki bella mama i jedną baby ono z klejem. Chyba starczy.
|
|
#4117 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
ja nie bede chodzic bez majtek kupie tego hartmana 1 paczke 30 szt zeby miec na te pierwsze krawienia, a reszte te bella mamma. bo fakt szkoda kasy. a u mnie w szpitalu podkladow nie daja |
||
|
|
|
#4118 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Jak zwykle połowę cytatów obcięło.
anesh_ dobre wiadomości teraz się przydają. Cieszę się ogromnie. Darlie czerwień dla chłopca pasuje moim zdaniem. Ja zamawiam czerwono szary. Czerwony dość intensywny. Kupiłam też małemu zimowy kombinezonik w kolorze czerwieni. Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę Cytat:
super, że z babcią lepiej. Trzymam kciuki za dziadków, aby poznali prawnuczka i mogli przygląć się jeszcze przez długi czas jak zdrowo rośnie.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A szyjka jest miękka, gładka i z delikatnym rozwarciem, więc torbę mam spakować i czekać No żeby te 2 tygodnie przetrzymaćcolds trzymam kciuki z wizytę , chociaż u Ciebie to już luzik. Ciekawe ile mała waży![]() Cytat:
|
|
#4119 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziolchy!
Bardzo sie ciesze,ze Wam sie lozeczko podoba, to bardzo mile. A tak w ramach obrony mojego Tz-ta, to glownie chodzilo o to,ze fabrycznie jest gowniane ,jakies tam za duze dziury na sruby byly i wszystko wypadalo, poza tym w niektorych miejscach tak jakby niedomalowane bylo itp. Wiecie, stolarka i praca budowlane to jego codziennosc, wiec jakby nie patrzec to zawsze mozna sie do czegos przyczepic ,takie zboczenie zawodowe ![]() Oj nad tym materacem to 2 dni sie zastanawialam, bo nie wiedzialam ktory wybrac....Najpierw chcialam kupic taki zwykly,ale Tz uswiadomil mnie,ze dzidzius bedzie spedzal wiekszosc swojego niemowlecego zycia na nim i powinnien byc porzadny, wiec poszlam za rada i kupilismy ten. A dokladniej to jest dwustronny materac z pianki lateksowej i kokosu. |
|
|
|
#4120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i też podkładów nie dają.
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuulka89, kraven kiedy Wasze Jaśki będą miały imieninki ?
![]() Ja mam Jednorazowe Majtki Poporodowe BabyOno 5sz i myślę że wystarczy . Podkłady poporodowe w szpitalu w toaletach są a do domu sobie kupiłam jedną paczkę a potem to pojadę na zwykłych podpaskach .
|
#4122 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmiana tematu. Wkurzyłam się bo mam jutro urodzinki, ale moja rodzinka przyjedzie dopiero w sobotę. Póki mamy jeden pokój to chcąc nie chcąc jakieś większe spędy robimy u teściów na dole. I teściowa akurat na sobotę też musiała sobie sprosić gości. Ani w kuchni się nie pomieścimy, ani w pokoju. Masakra. Wiem że to jej chałupa ale mogła sobie ten jeden weekend darować
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Od razu to chyba nie. Poza tym zaleceniem jest aby krocze jak najwięcej wietrzyć, czyli pod kołderką bez gaci a podpacha odchylona. Da radę, a dla rany to błogosławieństwo.
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Ja te ż zazdroszczę Konczi że fenka juz nie bierze
ja odtsawiam w niedzielę od piątku zmniejszam dawkę. Nie mogę się doczekać bo jest to dla mnie najgorszy lek z możliwych Tamlin 3mam kciuki za dziadków jednoego i drugiego. By wkońcu zdrowie dopisało ja za 40 min jadę do kosmetyczki na manicure i pedicure trzeba sie wypięknić na poród |
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas majtasy można ponoć mieć tylko jak są odwiedziny
masakra hehe nie wyobrażam sobie chodzić bez galotów ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
ale pazurków pomalowanych to chyba nie można mieć do porodu co ?Ja muszę kuzynkę kosmetyczkę poprosić żeby mnie odwiedziła ze sprzętem i zrobiłam pedicure i hennę
|
|
#4126 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
|
|
#4127 |
|
Zadomowienie
|
laseczki jak macie te skurcze B-H to tez was odrazu w plucach ściska????
|
#4128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
widziałam je na żywo i są gorzej niż beznadziejne.
|
||
|
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszą się jakos prezentować. U rąk nie maluje już od 2 tygodni na wypadek przedwczesnego proodu by sie nie zamarwtiać ze musze zmyć lakier![]() Weronika jeszcze sie nie zastanawiałam ale chyba najbliższa data po urodzinach Jaśka
|
|
|
|
|
#4130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobra, zabieram się za prasowanie.
|
|
#4131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kupilam 4 szt majtek seni i hartmana, jeden podklad na materac wrazie gdyby mi wody na lozku odeszly, 1 pake hartmana i belli i 70 zlotych poszlo ![]() elena niestety tak to jest z tesciami dziękuje bogu ze my nie musimy z nimi mieszkac.
|
|
|
|
|
#4132 |
|
Zadomowienie
|
Paznokcie pomalowane do porodu niet, tzn mi kazali zmyć na lewej ręce kciuka chociaż do cesarki a miałam na czarno pomalowane wtedy a nie było czasu zmywacza kupić bo miałam iśc na sale JUŻ i dziewczyny z sali jakieś resztki miały i ledwo co udało mi się zmyc tego jednego paznokcia
![]() Bafi, Ania - no stress, po co wam to? Przecież to już końcówka. Jak łożysko nie będzie nadrabiało to po poprostu zmusi dzidziusia do wyjścia, to już są wysokie tygodnie, nikomu nic złego się nie stanie kochane!!!!!!!!!!! Pamiętajcie, że gdyby starzenie się łożyska było czymś nienormalnym to byście nie chodziły z tymi pięknymi brzusiami tylko leżały w szpitalach po cesarkach, bo nikt nie chciałby narażać życia waszego i waszych dzieci. To jest normalne !!!!!!!!!!!!!!!!!!! pomyślcie zatem jak mają się czuć te kobitki któe mają łożysko 3stopnia od 30 tygodnia??? dopiero muszą mieć schizy nie?? a ciąze dalej przebiegają normalnie, dzidziusie rodzą się o czasie. a żebyście przestały martwić się o wagę swoich maluchów tutaj siatka centylowa. Pamiętajcie że od 10 do 90 centyla nasze dzieciaczki są w normach !!!!!! Zośka jest ledwo nad 10centylem ale już sie tym nie martwie bo widzę jak baraszkuje w brzuchu, lekarz mowi że jest super a ja mu wierzę. 30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl) 31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl) 32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl) 33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl) 34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl) 35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl) 36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl) 37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl) 38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl) 39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziewczyny powiedzcie mi, czy mogę brać po 1 pastylce (tej rozpuszczalnej w wodzie) magnezu dziennie? Wiem, że lekarze często przepisują magnez na twardnienie brzuszka, ale jeśli chciałabym go brać sama, to nie ma przeciwwskazań? Czasem w nocy mam skurcze łydki i dlatego myślałam, żeby kilka dni go pobrać.... |
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz sobie zamówię te |
|
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
A co do majtów, to podobno u nas można nosić, tylko przed wizytą przychodzi pielęgniarka i mówi, żeby ściągnąć, bo zaraz obchód będzie....
|
|
|
|
#4136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy te całościowe napięcie brzucha to skurcz czy nie Przyjemności w prasowaniu ![]() Cytat:
a nie sądziłam że Jana jest tak często . Najpopularniejsze to w czerwcu ale
|
|
#4137 |
|
Wtajemniczenie
|
wstawię jeszcze foto bryczki naszej Niuni pus fotelik bo spacerówka nadal rozczłonkowana
no i te parę sztuk zakupów dla Maluszkowej
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
Witam sie z Zuzia w 34 tygodniu ![]() Ja wstałam dzisiaj o 9,w nocy tylko raz do toalety,normalnie cud,Zuzia dała mamusi pospać,mało coś się rusza dzisiaj od rana ale moze pozniej nadrobi. Ja już wszystkie firanki i zasłony wyprasowałam oraz nasze ciuchy,teraz czekam aż mężul umyje mi okna i powiesi ładnie wszystko. Pogoda przyjemna,20 stopni i słoneczko tak można żyć. Anesh bardzo się cieszę z dobrych wiadomości w sprawie taty Anusia głowa do góry,spokojnie donosimy nasze dzidziusie. Ja chyba w końcu muszę spakować tą torbę do szpitala bo codziennie przekładam z kąta w kąt. Teraz wypiję sobie kawkę i wezmę się za obiadek. U nas w szpitalu można mieć te majtki siatkowe a podkłady mam te z belli,mam nadzieję ze dadzą radę,jakoś nie umiem sobie wyobrazić ile tego krwawienia moze byc ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
Myśle ze mozesz brać ten magnez,ja też biorę właśnie ze względu na skurcze w łydkach.
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Paulinki to już raczej bezpieczne, takie małe dzieci do ok. 2 roku życia
![]() Trzymam kciuki za Twoich dziadków... Ja ze swoimi jestem bardzo blisko i wiem, że to będzie dla mnie wielkie przeżycie, jeśli coś zacznie się dziać z ich zdrowiem Oby nigdy!
|
|
|
|
#4140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super bryka a te malutkie rajstopki i skarpetki normalnie rozczulają My chyba w przyszłym tygodniu pojedziemy po wózio ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
Ja również myślami jestem z Twoimi dziadkami Tamlin i mam nadzieję ze wszystko ułoży się dobrze.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

kupie tego hartmana 1 paczke 30 szt zeby miec na te pierwsze krawienia, a reszte te bella mamma. bo fakt szkoda kasy. a u mnie w szpitalu podkladow nie daja

super, że z babcią lepiej. Trzymam kciuki za dziadków, aby poznali prawnuczka i mogli przygląć się jeszcze przez długi czas jak zdrowo rośnie.
A szyjka jest miękka, gładka i z delikatnym rozwarciem, więc torbę mam spakować i czekać
, chociaż u Ciebie to już luzik. Ciekawe ile mała waży
i też podkładów nie dają.

ja odtsawiam w niedzielę od piątku zmniejszam dawkę. Nie mogę się doczekać bo jest to dla mnie najgorszy lek z możliwych