Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-07, 17:26   #3991
201610310857
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
co jest w tych zachowaniach dziwnego?
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 17:47   #3992
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość
Śmiejcie się z biednych uczniów, ale 'wejściówki' z rozbioru zdania w moim lo nigdy nie zaliczyłam (z resztą jak 3/4 klasy) - poprawnej odmiany, pisania, ortografii uczyłam się czytając książki, ebooki, ew poradnię pwn. Nazwy części zdania były w podstawówce i do dzisiaj gucio mnie obchodzi co to jest zaimek przymiotny a co to przysłowny . Po wystawieniu armii jedynek z testu i trzech popraw nauczycielka zamiast zrobić temat w dwie lekcje, poddała się .
też nie uważam, by ta wiedza była jakoś szczególnie przydatna
ja też poprawnej odmiany/ortografii itp. uczyłam się z książek
Stary 2012-08-07, 18:46   #3993
Iskra14
Zakorzenienie

Mnie ostatnio rozbroił dziadek mojego tża generalnie nad mieszkaniem dziadków jest remont. Panów przy wyburzaniu ścian trochę poniosło i na suficie odpadła farba w kilku miejscach np. przy rurach (nic strasznego zdarza się w starym budownictwie przy słabych stropach). Panowie przyszli pooglądali i mówią, że jak skończą to wyremontują też ten nieszczęsny sufit na co dziadek mówi: nie byłoby takich problemów jakbyście nie używali materiałów wybuchowych

Warto jeszcze dodać, że cała męska linia rodziny mojego tża łącznie z dziadkiem to inżynierowie budowy po studiach.

Zdziwiło mnie, że nawet osoby z wykształceniem mogą czasami takie cuda mówić

P.S. Lęcę kupić w najbliższym czasie żel, o którym pisałyście myślę, że w połączeniu z chusteczkami (tymi nawilżonymi z rossmana) będzie ok
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 18:59   #3994
Julie_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że fanki tych żeli zdają sobie sprawę, że one tylko zabijają bakterie (mają alkohol, który wszyscy znamy), ale brudu to nie za bardzo mają jak usuwać, wbrew temu co głosi producent, to nie jest żadne mycie. Z tego co obserwuję, prawie wszyscy używają takiego żelu jak kremu do rąk, wsmarowują i już, resztki brudku zostają, mało kto przeciera dłonie suchą chusteczką higieniczną Ja wolę użyć chusteczki nasączonej delikatnym środkiem myjącym (Babydream z Rossmanna), nie znoszę obrzydliwego uczucia lepkości, które dają żele użyte na spocone, lepkie dłonie
Ja używam też tych chusteczek akurat na punkcie rąk mam wariacje i dziwi mnie jak niektórzy maja wyznaczniki ile razy myją ręce
Ten żel tylko z początku daje uczucie lepkości - później jest ok.
Julie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 19:30   #3995
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
Znając życie, to te osoby same się zgłosiły do pomocy przy predstawieniu/akademii.
Te, które zwykle kładą lachę na wszystko, później mają pretensje.

Piszę z własnych obserwacji, nie mówię, że wszędzie tak jest.
Co nie znaczy, że oceny z polskiego powinny za to przysługiwać. Powinna być to własna , niemotywowana ocena wola. Ewentualnie jakiś plus do oceny z zachowania.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 20:00   #3996
czarno czarna
Raczkowanie

Co do tego polskiego, to ja jestem na etapie otwartej wojny z moją nauczycielką. Ze mnie jest typowy umysł ścisły, nic prawie z tego jej gadania nie rozumiem. Parę razy była niezbyt dla mnie miła z powodu odmówienia współpracy (zrobiłam to bo i tak bym dostała 1) i od razu na koniec 3 . A średnią miałam coś koło 3.75, więc wiadomo
czarno czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 20:25   #3997
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
(...)
b) po co zakładają rękawiczki, skoro potem przez te rękawiczki macają pieniądze, a potem znowu dziabdziają mięso
Panie z mięsnego były, są i będą dla mnie największą zagadką. Te rękawiczki (w wieelu punktach mięsnych) są jak widać tylko "na pokaz"

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:11   #3998
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Co do tego polskiego, to ja jestem na etapie otwartej wojny z moją nauczycielką. Ze mnie jest typowy umysł ścisły, nic prawie z tego jej gadania nie rozumiem. Parę razy była niezbyt dla mnie miła z powodu odmówienia współpracy (zrobiłam to bo i tak bym dostała 1) i od razu na koniec 3 . A średnią miałam coś koło 3.75, więc wiadomo
Chciałam napisać że nie ogarniam takiego poddawania się bez żadnej próby... ale recytacji konsekwentnie odmawiałam nie przejmując się jedynkami.Uważam to za najgłupsze i najmniej rozwojowe zadanie we wszechświecie. Mam na czym ćwiczyć pamięć, od trenów będę się trzymała z daleka .
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 21:28   #3999
BioIvO
Zakorzenienie

Wacławowe ręce zawsze mam przed oczami gdy widzę jak ludzie ze smakiem wcinaja owoce wprost ze straganu. Ah te boróweczki, malinki, jagódki, mniam... Szkoda czasu na mycie, lepiej jeść od razu

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 22:08   #4000
KatriinaFi
Przyczajenie

Cytat:
Chciałam napisać że nie ogarniam takiego poddawania się bez żadnej próby... ale recytacji konsekwentnie odmawiałam nie przejmując się jedynkami.Uważam to za najgłupsze i najmniej rozwojowe zadanie we wszechświecie. Mam na czym ćwiczyć pamięć, od trenów będę się trzymała z daleka .
Ja dzięki nauce wierszy na pamięć pokochałam Tren VII Kochanowskiego Z tym, że ja nie miałam problemu z kuciem poezji. Wystarcza mi parę razy i umiem, a wolę to niż omawianie tego z całą klasą. Choć wiem, że większość podchodzi do nauki wierszy jak do zła koniecznego

Szalona Amorphistka
Suomi

-
Handball

KatriinaFi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 22:34   #4001
dudipopka
kobieta za ladą

mnie zdziwił pewien pan

wracam do domu z pracy 21 z groszem, w oddali widze 2 męskie postaci stojące na środku chodnika rozmawiające
jeden pan był kompletnie ubrany włącznie z czapką na głowie drugi pan miał klapki skarpety oraz gacie na sobie
nie wiem jak można wyjść z domu na ulice w samych gaciach?? nawet jak wyszedł tylko z domu na sekunde to jakieś chociaż spodnie/spodenki by sie przydały

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 22:42   #4002
Harakiri
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Panie z mięsnego były, są i będą dla mnie największą zagadką. Te rękawiczki (w wieelu punktach mięsnych) są jak widać tylko "na pokaz"
Myslę, że te panie mają rękawiczki raczej po to, żeby chronić swoje dłonie niż dla "sterylności". Jakbym miała pare godzin dziennie babrać się w mięsie też bym nakładała rękawiczki które separowałyby skórę od wilgotnego, nieraz śmierdzącego, może czasem nie świeżego mięsa.
Harakiri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 23:34   #4003
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
mnie zdziwił pewien pan

wracam do domu z pracy 21 z groszem, w oddali widze 2 męskie postaci stojące na środku chodnika rozmawiające
jeden pan był kompletnie ubrany włącznie z czapką na głowie drugi pan miał klapki skarpety oraz gacie na sobie
nie wiem jak można wyjść z domu na ulice w samych gaciach?? nawet jak wyszedł tylko z domu na sekunde to jakieś chociaż spodnie/spodenki by sie przydały
o to mi przypomniało co mnie ostatnio zdziwiło idę ostatnio ulicą, centrum miasta, strasznie gorąco, więc wszyscy dosyć rozebrani, ale dwie kobiety przesadziły. Jedna jechała w biustonoszu na rowerze, a druga podwinęła sobie szorty tak, że jej tyłek było widać (i nie chodzi mi o te "fabrycznie" podwinięte szorty albo ciut dłuższe, tylko takie co to nawet normalnie ledwo tyłek przykrywają).

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 23:55   #4004
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Popieram całkowicie twoją wypowiedź, ja też konsekwentnie odmawiałam recytacji

I pamiętam jak kiedyś mieliśmy recytację wiersza w liceum. Pupil nauczycielki wyszedł na środek kompletnie nie znając tekstu, no może coś tam z początku, dalej jakiś bełkot. Nauczycielka dała mu 5 bo mimo, że niezbyt znał tekst to jej zdaniem genialnie zinterpretował ten wiersz (taa jasne ).
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-07, 23:58   #4005
chwast
Zakorzenienie

O tak, ja nigdy nie pojmę po jaki *** recytacje. W gimnazjum recytowałam, stres był to dla mnie nieziemski (miałam wówczas problem z jąkaniem) i czasem dochodziło do tego, że umiałam wszystko, ale zacięlam się i nie mogłam dalej no i siara przed klasą.
W liceum już się nie uczyłam bo stwierdziłam, że mam ważniejsze sprawy do nauki
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 09:49   #4006

Z polskiego zawsze byłam dobra - z recytacji nigdy. Dostawałam słabe oceny, bo nie podobało mi się to, zapominałam tekst albo nie przykładałam się do jego interpretacji jak niektórzy z mojej klasy (rozumiem modulację głosu, ale niektórzy robili z tego komedię po prostu: "Litwo! Ojczyzno moja!" recytowane w sposób, który dawał aluzję, iż recytujący za chwilę odleci na chmurce wśród kwiatów i skowronków).

W mojej karierze naukowej miałam jeden, jedyny wyjątek, gdy recytacja sprawiła mi ogromną radość i wiedziałam, że powiedziałam tekst znakomicie. Jednak wtedy sami mogliśmy wybrać fragment z "Pana Tadeusza", pełna dowolność. Ja wybrałam moją ulubioną część: o rozważaniach matrymonialnych Telimeny. Genialny tekst i genialna ja

_____
Co mnie w życiu denerwuje: wszelkie reklamy o wzroście libido i potencji męskiej lecące w kółko, od południa do wieczora. Rozumiem jakieś późne godziny wieczorne, ale jadąc samochodem z rodziną o 14, nie za bardzo mam ochotę słuchać reklam o problemach seksualnych I chyba tych reklam jest coraz więcej, one lecą w kółko caly czas
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:09   #4007
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Co mnie w życiu denerwuje: wszelkie reklamy o wzroście libido i potencji męskiej lecące w kółko, od południa do wieczora. Rozumiem jakieś późne godziny wieczorne, ale jadąc samochodem z rodziną o 14, nie za bardzo mam ochotę słuchać reklam o problemach seksualnych I chyba tych reklam jest coraz więcej, one lecą w kółko caly czas
W ogóle reklamy w radiu to horror. Radia słucham tylko w samochodzie i jak zaczynają się reklamy, to przełączam na inną stację. Najgorsze jest to, jak jest taki blok reklamowy na każdej stacji zaraz przed pełną godziną. Problemy seksualne, hemoroidy i ta potwornie wkurzająca reklama z jakimiś suplementami dla kobiet w ciąży z żelazem, "jak pani nazwie córeczkę?" - "oczywiście Hela"...

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:11   #4008
Suvia
Zakorzenienie

o dzizzz, recytacje

u nas też ludzie zwłaszcza z ten nieszczęsnej Litwy robili jaja niesamowite. Nie mówiąc już o tym, że u nas "recytacja" polegała na czytaniu z książek opartych o plecy ucznia z przodu Polonistka była zbyt zajęta żłopaniem kawki aby cokolwiek zauważyć.

Jedynie ludzie z pierwszych ławek nie mieli lekko...

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2012-08-08 o 11:13
Stary 2012-08-08, 11:17   #4009
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harakiri Pokaż wiadomość
Myslę, że te panie mają rękawiczki raczej po to, żeby chronić swoje dłonie niż dla "sterylności". Jakbym miała pare godzin dziennie babrać się w mięsie też bym nakładała rękawiczki które separowałyby skórę od wilgotnego, nieraz śmierdzącego, może czasem nie świeżego mięsa.
Ja się dziwię jak można pracować w mięsnym. To jest obrzydliwe.

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
o to mi przypomniało co mnie ostatnio zdziwiło idę ostatnio ulicą, centrum miasta, strasznie gorąco, więc wszyscy dosyć rozebrani, ale dwie kobiety przesadziły. Jedna jechała w biustonoszu na rowerze, a druga podwinęła sobie szorty tak, że jej tyłek było widać (i nie chodzi mi o te "fabrycznie" podwinięte szorty albo ciut dłuższe, tylko takie co to nawet normalnie ledwo tyłek przykrywają).
Kobieta w biustonoszu jak jest jej ciepło nie może jechać? Ja bym ubrała bandeau albo coś takiego i bym śmigała sobie spokojnie jak jest ciepło na rowerze.

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
W ogóle reklamy w radiu to horror. Radia słucham tylko w samochodzie i jak zaczynają się reklamy, to przełączam na inną stację. Najgorsze jest to, jak jest taki blok reklamowy na każdej stacji zaraz przed pełną godziną. Problemy seksualne, hemoroidy i ta potwornie wkurzająca reklama z jakimiś suplementami dla kobiet w ciąży z żelazem, "jak pani nazwie córeczkę?" - "oczywiście Hela"...
Jezu, też nienawidzę tej reklamy.
Stary 2012-08-08, 11:24   #4010
Duszaniola
Wtajemniczenie

Tak piszecie o tej recytacji, ale ja bardziej nie cierpiałam śpiewać na muzyce. Głosu naprawdę nie mam i zawsze mi było tak wstyd przed całą klasą.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Kobieta w biustonoszu jak jest jej ciepło nie może jechać? Ja bym ubrała bandeau albo coś takiego i bym śmigała sobie spokojnie jak jest ciepło na rowerze.
Ja nikomu nie zabraniam. Ale mnie to dziwi. Dla mnie biustonosz to nie ta część garderoby, w której się paraduje po mieście. Bandeau (chodzi Ci o opaskę na biust prawda? Bo w googlach pokazywało mi też zwykłe biustonosze nie wiem czemu, a dla mnie to zawsze opaska była) to co innego.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:39   #4011
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tej recytacji, ale ja bardziej nie cierpiałam śpiewać na muzyce. Głosu naprawdę nie mam i zawsze mi było tak wstyd przed całą klasą.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Ja nikomu nie zabraniam. Ale mnie to dziwi. Dla mnie biustonosz to nie ta część garderoby, w której się paraduje po mieście. Bandeau (chodzi Ci o opaskę na biust prawda? Bo w googlach pokazywało mi też zwykłe biustonosze nie wiem czemu, a dla mnie to zawsze opaska była) to co innego.
Ja tego horroru dostąpiłam tylko w podstawówce, nigdy, przenigdy nie zapomnę ;o
W ogóle nie wiem czemu mają służyć takie zadania - rozumiem, wystąpienie przed klasą, ale z własnym projektem!

KatriinaFi - piszesz że polubiłaś tren - dla mnie mało wymierna korzyść z popołudnia spędzonego na wkuwaniu tekstu na blachę

Zawsze miałam problem z publicznym mówieniem, ale przy swoich projektach, do których byłam przekonana, miałam sporą wiedzę - jakoś szło, klasa pomagała ('weź oddech, spoooko, poczekamy' ). Zawsze coś zostało w głowie. Recytacja? Nierozwojowa bzdura, spadek po szkole naszych dziadków co to książek się na pamięć uczyli .
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:48   #4012
natalkaa7522
Zakorzenienie

Chodzi mi właśnie o opaske na biust. W biustonoszu to rozumiem jeszcze-bielizna, nie bardzo do śmigania, ale na miejscu tej babki bym ubrała bandeau. No, w ogóle to myślałam że Tobie chodzi o to, że nie powinna pokazywać ciała, ale Tobie chodzi o biustonosz, więc spoko.

sory za bardzo składny post.
Stary 2012-08-08, 11:51   #4013
invisible_01
Zakorzeniona

Dla mnie ogólnie wiele przedmiotów w moich przynajmniej szkołach było prowadzonych byle jak. Np. w-f - kompletnie nie rozumiem tych tabelek, za jaki wynik jaka ocena Np. za rzucenie tak i tak daleko piłką lekarską piątka, a za takie i takie dwója. Albo za biegi. Ja nigdy nie byłam specjalnie uzdolniona, jestem drobna i rzucenie dla mnie piłką lekarską to był nie lada wyczyn, umiałam za to zrobić dwutakt i lubiłam gimnastykę, ale co z tego, skoro zbierałam pały i dwóje za piłkę, biegi czy co tam innego. Moim zdaniem w-f nie powinien być na ocenę, bo nie o to powinno w nim chodzić, a jeśli już, to ocena powinna być za starania, za to czy uczeń chce próbować coś zrobić, czy stara się poprawić wynik, a nie według tego wyniku. I jaka motywacja do w-fu, kiedy się dostaje dwóje? Moja nauczycielka niby zawsze mówiła, że za chęci też stawia oceny, ale kiedy zgłaszałyśmy się do rozgrzewki albo innych zadań i tak nie brała tego pod uwagę.

Tak samo z plastyką w podstawówce i gimnazjum. Oceny miały być niby za chęci, a ja mimo że siedziałam czasami po kilka dni i coś tworzyłam, to niestety i tak dostawałam 2 albo maks 3, a osoba z talentem 6. To było krzywdzące, bo po większości prac było widać, że uczeń włożył w ich zrobienie wiele wysiłku, a i tak ocena była marna, bo nauczycielka oceniała jedynie talent.

Recytacji też nienawidziłam, dla mnie to był koszmar i u mnie polegało to na jak najszybszym powiedzeniu tego, żeby już usiąść. Nie cierpię takich publicznych przemówień z pamięci.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:05   #4014
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
też nie uważam, by ta wiedza była jakoś szczególnie przydatna
ja też poprawnej odmiany/ortografii itp. uczyłam się z książek
Nie chodzi o to, żeby znać nazwę i dokładną klasyfikację każdej formy gramatycznej, tylko żeby poprawnie tego używać. Ludzie mają straszne problemy chociażby z deklinacją, cuda już słyszałam, a przecież wybrać odpowiedni przypadek powinno się umieć już po podstawówce. Albo imiesłowy, tu dopiero są jaja.... Już nawet nie wspomnę o braku jakiejś świadomości językowej, co brzmi dobrze, a co źle i wypisywaniu bzdur typu "dzień dzisiejszy" albo "w miesiącu lipcu", bo się takiemu wydaje, że jak jest więcej słów, to jest mądrzej.

Poza tym jak już pisałam, nieznajomość gramatyki po polsku wywołuje różne zabawne historie przy nauce języków obcych. Moja koleżanka dawała korki gomnazjaliście, który z angielskiego miał same pały i nie mógł się czasów nauczyć. Jak go zaczęła przepytywać, to się okazało, że on w ogóle nie wie, co to czasownik.

Co do nauki na pamięć wierszy, to jest chyba tylko jeden plus. Ćwiczy mózg, neuronów nam przybywa i takie tam.

A co do śpiewania na muzyce, ja lubiłam śpiewać, ale innym musiało przeszkadzać, jak śpiewałam, bo talentu mi niestety brak.

Jeszcze jedno mnie dziwi, dorosły chłop lat 30 z ciężką wadą wymowy, który kompletnie nie ma pojęcia, że ma wadę. A nie idzie go zrozumieć, bo w ogóle ust nie otwiera w trakcie mówienia. Tyle stadiów edukacji, tylu pedagogów w jego życiu i naprawdę nikt mu nie powiedział "Panie idź pan do logopedy"? Albo nie zastanowiło go, czemu ludzie go nie słyszą, jak coś mówi?
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:09   #4015
invisible_01
Zakorzeniona

Ja zadziwiam sama siebie, bo mam 22 lata, a nadal jestem szczerze zdziwiona, kiedy się dowiaduję, że ktoś z mojej byłej klasy bierze ślub i nadal mam w głowie, że strasznie wcześnie
Stary 2012-08-08, 12:23   #4016
Troian
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ja zadziwiam sama siebie, bo mam 22 lata, a nadal jestem szczerze zdziwiona, kiedy się dowiaduję, że ktoś z mojej byłej klasy bierze ślub i nadal mam w głowie, że strasznie wcześnie
Bo to jest strasznie wcześnie, przynajmniej według mnie. Nie wyobrażam sobie w tym wieku brać ślubu.
Troian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:28   #4017
Suvia
Zakorzenienie

Jeszcze tam ślub ślubem, ale na każde dziecko ludzi z mojego rocznika reaguję lekkim szokiem. Z LO jeszcze nie, ale u koleżanek z gimnazjum są już dzieci w wieku przedszkolnym i mnie to przeraża. Nie wiem czy one są do przodu, czy ja zacofana, ale u mnie myśl o dzieciach jest nadal po prostu przerażająca

~ Hank Moody
Stary 2012-08-08, 12:31   #4018
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Troian Pokaż wiadomość
Bo to jest strasznie wcześnie, przynajmniej według mnie. Nie wyobrażam sobie w tym wieku brać ślubu.
Dla mnie to też jest strasznie wcześnie i ja o ślubie jeszcze nawet nie myślę, ale właśnie - zapominam, że ktoś inny może myśleć inaczej i że dla niego to w sam raz W końcu są już dorośli. I zastanawiam się, kiedy przestanę reagować szokiem Dzieci też mnie szokują, też zawsze mam w głowie, że "już?!".
Stary 2012-08-08, 12:33   #4019
reverse
Zadomowienie

Dziwią mnie osoby, które mają trądzik. Brzmi trochę kontrowersyjnie, ale już wyjaśniam: ostatnio mnie nieźle wysypało, pierwsze co zrobiłam to zaczęłam się więcej ruszać i całkiem odstawiłam słodycze, cukier itp. I już powoli widzę poprawę. Rozmawiałam z koleżanką, która leczy się u dermatologa, ale mówi, że musi go zmienić, bo nic jej nie pomaga i w ogóle. Pytam: a odstawiłaś słodycze i chipsy? Odpowiedź: Niee... Przecież to nie z tego... Zresztą ja nie potrafię bez słodkiego.

Rozumiem, że niektórym osobom ciężko jest wyleczyć trądzik, nie pomaga zdrowe odżywianie ani lekarstwa, i absolutnie nic mi do tego. Ale jeśli ktoś ciągle narzeka, że nie ma pieniędzy, a musi wydawać mnóstwo kasy na lekarstwa na trądzik i nie chce zacząć od podstawowej zasady, czyli zdrowszego odżywiania, no to
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:35   #4020
ladylajla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Mam identycznie. Niby nie jest to żaden ekstremalny wiek na zawarcie związku małżeńskiego, ale patrzę na tych chłopaków, których pamiętam jak parę lat temu kopali piłkę na szkolnym boisku, a teraz są mężami, ojcami - niepojęte.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości