|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
|
|
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też poprawnej odmiany/ortografii itp. uczyłam się z książek
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ostatnio rozbroił dziadek mojego tża
generalnie nad mieszkaniem dziadków jest remont. Panów przy wyburzaniu ścian trochę poniosło i na suficie odpadła farba w kilku miejscach np. przy rurach (nic strasznego zdarza się w starym budownictwie przy słabych stropach). Panowie przyszli pooglądali i mówią, że jak skończą to wyremontują też ten nieszczęsny sufit na co dziadek mówi: nie byłoby takich problemów jakbyście nie używali materiałów wybuchowych ![]() ![]() Warto jeszcze dodać, że cała męska linia rodziny mojego tża łącznie z dziadkiem to inżynierowie budowy po studiach. Zdziwiło mnie, że nawet osoby z wykształceniem mogą czasami takie cuda mówić ![]() P.S. Lęcę kupić w najbliższym czasie żel, o którym pisałyście myślę, że w połączeniu z chusteczkami (tymi nawilżonymi z rossmana) będzie ok
|
|
|
|
#3994 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
akurat na punkcie rąk mam wariacje i dziwi mnie jak niektórzy maja wyznaczniki ile razy myją ręce Ten żel tylko z początku daje uczucie lepkości - później jest ok. |
|
|
|
|
#3995 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Co nie znaczy, że oceny z polskiego powinny za to przysługiwać. Powinna być to własna , niemotywowana ocena wola. Ewentualnie jakiś plus do oceny z zachowania.
|
#3996 |
|
Raczkowanie
|
Co do tego polskiego, to ja jestem na etapie otwartej wojny z moją nauczycielką. Ze mnie jest typowy umysł ścisły, nic prawie z tego jej gadania nie rozumiem. Parę razy była niezbyt dla mnie miła z powodu odmówienia współpracy (zrobiłam to bo i tak bym dostała 1) i od razu na koniec 3
. A średnią miałam coś koło 3.75, więc wiadomo
|
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Wacławowe ręce zawsze mam przed oczami gdy widzę jak ludzie ze smakiem wcinaja owoce wprost ze straganu. Ah te boróweczki, malinki, jagódki, mniam... Szkoda czasu na mycie, lepiej jeść od razu
|
|
#4000 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Z tym, że ja nie miałam problemu z kuciem poezji. Wystarcza mi parę razy i umiem, a wolę to niż omawianie tego z całą klasą. Choć wiem, że większość podchodzi do nauki wierszy jak do zła koniecznego
|
|
|
#4001 |
|
kobieta za ladą
|
mnie zdziwił pewien pan
wracam do domu z pracy 21 z groszem, w oddali widze 2 męskie postaci stojące na środku chodnika rozmawiające jeden pan był kompletnie ubrany włącznie z czapką na głowie drugi pan miał klapki skarpety oraz gacie na sobie nie wiem jak można wyjść z domu na ulice w samych gaciach?? nawet jak wyszedł tylko z domu na sekunde to jakieś chociaż spodnie/spodenki by sie przydały
|
#4002 |
|
Rozeznanie
|
Myslę, że te panie mają rękawiczki raczej po to, żeby chronić swoje dłonie niż dla "sterylności". Jakbym miała pare godzin dziennie babrać się w mięsie też bym nakładała rękawiczki które separowałyby skórę od wilgotnego, nieraz śmierdzącego, może czasem nie świeżego mięsa.
|
|
|
|
#4003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
idę ostatnio ulicą, centrum miasta, strasznie gorąco, więc wszyscy dosyć rozebrani, ale dwie kobiety przesadziły. Jedna jechała w biustonoszu na rowerze, a druga podwinęła sobie szorty tak, że jej tyłek było widać (i nie chodzi mi o te "fabrycznie" podwinięte szorty albo ciut dłuższe, tylko takie co to nawet normalnie ledwo tyłek przykrywają).
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I pamiętam jak kiedyś mieliśmy recytację wiersza w liceum. Pupil nauczycielki wyszedł na środek kompletnie nie znając tekstu, no może coś tam z początku, dalej jakiś bełkot. Nauczycielka dała mu 5 bo mimo, że niezbyt znał tekst to jej zdaniem genialnie zinterpretował ten wiersz (taa jasne ).
|
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
O tak, ja nigdy nie pojmę po jaki *** recytacje. W gimnazjum recytowałam, stres był to dla mnie nieziemski (miałam wówczas problem z jąkaniem) i czasem dochodziło do tego, że umiałam wszystko, ale zacięlam się i nie mogłam dalej
no i siara przed klasą. W liceum już się nie uczyłam bo stwierdziłam, że mam ważniejsze sprawy do nauki |
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Z polskiego zawsze byłam dobra - z recytacji nigdy. Dostawałam słabe oceny, bo nie podobało mi się to, zapominałam tekst albo nie przykładałam się do jego interpretacji jak niektórzy z mojej klasy (rozumiem modulację głosu, ale niektórzy robili z tego komedię po prostu: "Litwo! Ojczyzno moja!" recytowane w sposób, który dawał aluzję, iż recytujący za chwilę odleci na chmurce wśród kwiatów i skowronków).
W mojej karierze naukowej miałam jeden, jedyny wyjątek, gdy recytacja sprawiła mi ogromną radość i wiedziałam, że powiedziałam tekst znakomicie. Jednak wtedy sami mogliśmy wybrać fragment z "Pana Tadeusza", pełna dowolność. Ja wybrałam moją ulubioną część: o rozważaniach matrymonialnych Telimeny. Genialny tekst i genialna ja _____ Co mnie w życiu denerwuje: wszelkie reklamy o wzroście libido i potencji męskiej lecące w kółko, od południa do wieczora. Rozumiem jakieś późne godziny wieczorne, ale jadąc samochodem z rodziną o 14, nie za bardzo mam ochotę słuchać reklam o problemach seksualnych
|
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
o dzizzz, recytacje
![]() u nas też ludzie zwłaszcza z ten nieszczęsnej Litwy robili jaja niesamowite. Nie mówiąc już o tym, że u nas "recytacja" polegała na czytaniu z książek opartych o plecy ucznia z przodu Polonistka była zbyt zajęta żłopaniem kawki aby cokolwiek zauważyć.Jedynie ludzie z pierwszych ławek nie mieli lekko...
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2012-08-08 o 11:13 |
|
|
|
#4009 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest obrzydliwe. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4010 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak piszecie o tej recytacji, ale ja bardziej nie cierpiałam śpiewać na muzyce. Głosu naprawdę nie mam i zawsze mi było tak wstyd przed całą klasą.
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Ja nikomu nie zabraniam. Ale mnie to dziwi. Dla mnie biustonosz to nie ta część garderoby, w której się paraduje po mieście. Bandeau (chodzi Ci o opaskę na biust prawda? Bo w googlach pokazywało mi też zwykłe biustonosze nie wiem czemu, a dla mnie to zawsze opaska była) to co innego.
|
#4011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle nie wiem czemu mają służyć takie zadania - rozumiem, wystąpienie przed klasą, ale z własnym projektem! KatriinaFi - piszesz że polubiłaś tren - dla mnie mało wymierna korzyść z popołudnia spędzonego na wkuwaniu tekstu na blachę ![]() Zawsze miałam problem z publicznym mówieniem, ale przy swoich projektach, do których byłam przekonana, miałam sporą wiedzę - jakoś szło, klasa pomagała ('weź oddech, spoooko, poczekamy' ). Zawsze coś zostało w głowie. Recytacja? Nierozwojowa bzdura, spadek po szkole naszych dziadków co to książek się na pamięć uczyli .
|
|
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi mi właśnie o opaske na biust.
W biustonoszu to rozumiem jeszcze-bielizna, nie bardzo do śmigania, ale na miejscu tej babki bym ubrała bandeau. No, w ogóle to myślałam że Tobie chodzi o to, że nie powinna pokazywać ciała, ale Tobie chodzi o biustonosz, więc spoko. sory za bardzo składny post. |
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzeniona
|
Dla mnie ogólnie wiele przedmiotów w moich przynajmniej szkołach było prowadzonych byle jak. Np. w-f - kompletnie nie rozumiem tych tabelek, za jaki wynik jaka ocena
Np. za rzucenie tak i tak daleko piłką lekarską piątka, a za takie i takie dwója. Albo za biegi. Ja nigdy nie byłam specjalnie uzdolniona, jestem drobna i rzucenie dla mnie piłką lekarską to był nie lada wyczyn, umiałam za to zrobić dwutakt i lubiłam gimnastykę, ale co z tego, skoro zbierałam pały i dwóje za piłkę, biegi czy co tam innego. Moim zdaniem w-f nie powinien być na ocenę, bo nie o to powinno w nim chodzić, a jeśli już, to ocena powinna być za starania, za to czy uczeń chce próbować coś zrobić, czy stara się poprawić wynik, a nie według tego wyniku. I jaka motywacja do w-fu, kiedy się dostaje dwóje? Moja nauczycielka niby zawsze mówiła, że za chęci też stawia oceny, ale kiedy zgłaszałyśmy się do rozgrzewki albo innych zadań i tak nie brała tego pod uwagę.Tak samo z plastyką w podstawówce i gimnazjum. Oceny miały być niby za chęci, a ja mimo że siedziałam czasami po kilka dni i coś tworzyłam, to niestety i tak dostawałam 2 albo maks 3, a osoba z talentem 6. To było krzywdzące, bo po większości prac było widać, że uczeń włożył w ich zrobienie wiele wysiłku, a i tak ocena była marna, bo nauczycielka oceniała jedynie talent. Recytacji też nienawidziłam, dla mnie to był koszmar i u mnie polegało to na jak najszybszym powiedzeniu tego, żeby już usiąść. Nie cierpię takich publicznych przemówień z pamięci. |
|
|
|
#4014 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym jak już pisałam, nieznajomość gramatyki po polsku wywołuje różne zabawne historie przy nauce języków obcych. Moja koleżanka dawała korki gomnazjaliście, który z angielskiego miał same pały i nie mógł się czasów nauczyć. Jak go zaczęła przepytywać, to się okazało, że on w ogóle nie wie, co to czasownik. Co do nauki na pamięć wierszy, to jest chyba tylko jeden plus. Ćwiczy mózg, neuronów nam przybywa i takie tam. ![]() A co do śpiewania na muzyce, ja lubiłam śpiewać, ale innym musiało przeszkadzać, jak śpiewałam, bo talentu mi niestety brak. ![]() Jeszcze jedno mnie dziwi, dorosły chłop lat 30 z ciężką wadą wymowy, który kompletnie nie ma pojęcia, że ma wadę. A nie idzie go zrozumieć, bo w ogóle ust nie otwiera w trakcie mówienia. Tyle stadiów edukacji, tylu pedagogów w jego życiu i naprawdę nikt mu nie powiedział "Panie idź pan do logopedy"? Albo nie zastanowiło go, czemu ludzie go nie słyszą, jak coś mówi? |
|
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzeniona
|
Ja zadziwiam sama siebie, bo mam 22 lata, a nadal jestem szczerze zdziwiona, kiedy się dowiaduję, że ktoś z mojej byłej klasy bierze ślub i nadal mam w głowie, że strasznie wcześnie
|
|
|
|
#4016 |
|
Raczkowanie
|
Bo to jest strasznie wcześnie, przynajmniej według mnie. Nie wyobrażam sobie w tym wieku brać ślubu.
|
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tam ślub ślubem, ale na każde dziecko ludzi z mojego rocznika reaguję lekkim szokiem. Z LO jeszcze nie, ale u koleżanek z gimnazjum są już dzieci w wieku przedszkolnym i mnie to przeraża. Nie wiem czy one są do przodu, czy ja zacofana, ale u mnie myśl o dzieciach jest nadal po prostu przerażająca
|
#4018 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
W końcu są już dorośli. I zastanawiam się, kiedy przestanę reagować szokiem Dzieci też mnie szokują, też zawsze mam w głowie, że "już?!".
|
|
|
|
|
#4019 |
|
Zadomowienie
|
Dziwią mnie osoby, które mają trądzik. Brzmi trochę kontrowersyjnie, ale już wyjaśniam: ostatnio mnie nieźle wysypało, pierwsze co zrobiłam to zaczęłam się więcej ruszać i całkiem odstawiłam słodycze, cukier itp. I już powoli widzę poprawę. Rozmawiałam z koleżanką, która leczy się u dermatologa, ale mówi, że musi go zmienić, bo nic jej nie pomaga i w ogóle. Pytam: a odstawiłaś słodycze i chipsy? Odpowiedź: Niee... Przecież to nie z tego... Zresztą ja nie potrafię bez słodkiego.
Rozumiem, że niektórym osobom ciężko jest wyleczyć trądzik, nie pomaga zdrowe odżywianie ani lekarstwa, i absolutnie nic mi do tego. Ale jeśli ktoś ciągle narzeka, że nie ma pieniędzy, a musi wydawać mnóstwo kasy na lekarstwa na trądzik i nie chce zacząć od podstawowej zasady, czyli zdrowszego odżywiania, no to
|
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Niby nie jest to żaden ekstremalny wiek na zawarcie związku małżeńskiego, ale patrzę na tych chłopaków, których pamiętam jak parę lat temu kopali piłkę na szkolnym boisku, a teraz są mężami, ojcami - niepojęte.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

. Po wystawieniu armii jedynek z testu i trzech popraw nauczycielka zamiast zrobić temat w dwie lekcje, poddała się 
na co dziadek mówi: nie byłoby takich problemów jakbyście nie używali materiałów wybuchowych 
akurat na punkcie rąk mam wariacje i dziwi mnie jak niektórzy maja wyznaczniki ile razy myją ręce 

Polonistka była zbyt zajęta żłopaniem kawki aby cokolwiek zauważyć.