|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Witam po dłuższej nieobecności
![]() jak juz pisałam Hani w sobotę w nocy urodziłam mojego synka (49 cm, 3905 g) jestem ogromnie szczęśliwa, mały jest słodki ![]() dziękuję wszystkim za życzenia ![]() gratuluje również nowym mamusiom
|
#4382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to idź się jeszcze przelecieć po schodach w dół ![]() Cytat:
jeszcze raz
|
||
|
|
|
#4383 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale kontrolnie (jak co dzień) zadzwoniłam do niego i jak zawsze odebrał chyba po 2 sygnale Wiem, że jak zacznę rodzić to przyjedzie (z pracy do szpitala ma jakieś 10 min więc zdąży). Szczypać sutki będę sama - jak to robię to bolą jak diabli więc wolę to robić sama bo przynajmniej nie przycisnę za mocno ![]() Cytat:
Cytat:
za pępuszek ![]() Cytat:
Daj jej szansę, zacznie dzwonić ![]() Cytat:
eninka - idź na spacer, weź z sobą wodę i olej teściową ciepłym siurem Nie warto się przejmować rzeczami na które nie mamy wpływu. Z tego tylko wrzody żołądka i nic więcej ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- No właśnie to w końcu jak jest z tymi schodami? Mam po nich wchodzić i jechać na dół, czy mam po nich schodzić i wjeżdżać windą na górę? Bo już się pogubiłam... |
|||||
|
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz, ona dosyć spokojna jest, jeśli już to będzie dzwonić do męża ![]() masz z nich schodzić i wjeżdżać windą na górę
|
|
#4385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
nie chcą mi się narażać chyba |
||
|
|
|
#4386 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
No w końcu tu dotarłam. Młoda noc ładnie przespała, obudziła się o 4 na karmienie a potem 0 6, nakarmiłam, wyprowadziłam psa i poszłam spać dalej. Ciekawe co dzisiejszy dzień przyniesie, bo po karmieniu o 10 zaczął się ryk :/ Ale teraz już dobrą chwilę leży w łóżeczku i co prawda nie śpi, ale i nie ryczy, szok!
mam nadzieję, że będzie w miarę spokojna, bo dzisiaj jedziemy na USG przezciemiączkowe a jutro czeka nas wizyta w poradni wad i zaburzeń rozwoju ![]() Cytat:
Cytat:
za ktgCytat:
![]() Cytat:
![]() śmierdzi jak cholera, ale jest skuteczny Cytat:
)naprawdę podziwiam, że tak dajesz radę, ja po dwóch dniach jestem wyczerpana co do języka niemowląt - odłożyłam tą książkę po przeczytaniu rozdziału o łatwym planie i jakoś po informacjach na temat odchodzenia od karmienia na żądanie (bo wtedy dziecko nami rządzi), że po jedzeniu powinien być okres aktywności i żeby dziecko karmić po kąpieli nie potrafię do niej wrócić Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i już mi się dziecię rozryczało
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiecie kto mnie najczęściej pyta jak się czuję? Faceci - sąsiedzi, koledzy
|
|
#4388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zastosuję się chyba do tego
|
|
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4390 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamcie
U mnie małe zamieszanie i niestety nie mam możliwości być z Wami na bieżąco :-( Cały czas jest u nas moja mama, załatwiamy różne sprawy korzystając z tego, że chętnie zostaje z Leosiem. Z Małym ciągle jakieś cyry Bo albo boli go brzuch, albo kolka, albo chciałby wisieć na cycku cały dzień, także momentami ręce opadają... Dziś dostał opieprz od babci (bo nie pozwala mi nic zrobić, chce ciągle ssać i spać przy cycu, albo się nosić na rękach) i teraz grzecznie śpi![]() Widzę, ze mamy wysyp dzieciątek Serdecznie gratuluję wszystkim nowym Mamusiom ![]() klaski : i witam bobaskiCytat:
dla LilkiCytat:
Cytat:
:roza :Cytat:
![]() A co do kup, u nas odwrotnie. Leoś nadal robi około 6-8 dziennie Ale jest tylko na piersi.
|
|
#4391 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko... niezła akcja Ja ostatnio przebierałam Małego u teściów i całe szczęście, że leżał na kocyku i był okryty dwoma tetrami, bo by im całe łóżko zasrał i zasikał Uwielbia robić kupę i sikać, jak się mu zdejmie pampka![]() Cytat:
dla RozalciLeoś też ma już 4 tygodnie. Nasze bobaski urodziły się tego samego dnia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no to trzymam kciuki za jutro Cytat:
![]() A na bliznę ginka polecała mi jakieś plastry, ale w sumie jeszcze się tym nie zainteresowałam, bo ciągle mnie bolą okolice cięcia. Chyba muszę się odmeldować, bo Leon pokwękuje...
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Plastry kosztuja ok. 140zl za 5 sztuk, najlepiej wymieniac co 24h...
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
O matulu, moje dziecko znowu po godzinie chciało jeść
![]() No i pojadła i usnęła przy cycu, odłożyłam do łóżeczka i póki co śpi. Aż zadzwoniłam do położnej się spytać, czy ona ma jakiś pomysł co to się porobiło no i nic nowego się nie dowiedziałam. Na początku oczywiście "może za mało pokarmu", ale to nie to, bo nocki ładnie przesypia a ja dzisiaj po tej godzinie miałam jeszcze mleko w piersiach. No to "a może pić się chce - spróbować podać wodę z glukozą, a jak nie to, to może brzuszek boli, może ma wzdęcia, może po szczepieniu tak..." Czyli nic nie wiadomo o co chodzi, może być wszystko i nic ![]() Mówi żeby jeszcze kilka dni poczekać, jak nic się nie zmieni iść do pediatry. Jutro mamy tą wizytę w poradni wad i zaburzeń, to jak dzisiaj znowu będzie taka marudna non stop to tam pogadam o tym
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś na bliznę pooperacyjną używałam żelu silikonowego z Oceanic i ładnie się goiło, szybko też zbledło
|
|
|
|
#4395 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ogromne gratulacje i buziaki dla Pauli, Chmielinki i dzieciaczków! phdwao super prezent od męża ![]() Ciekawe jak tam bebe? wvictoria sio na porodówkę! Mandi gratki za pępek ![]() Dziś w końcu trochę chłodniej ale za to strasznie mi się chce spać i nie mogę się zebrać do niczego. Ciastuś spora już Rozalcia I ten czas tak szybko leci....
|
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
Hej za mna kiepska noc, maly budzil sie co 2 h ale pospalismy potem do 9 wiec daje rade. Byl na spacerku i udalo mi sie dostac kilka ciuchow na siebie ufff
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-08-08 o 12:06 |
|
|
|
#4397 |
|
Zadomowienie
|
depoison mam pytanko: jakiego proszku używacie? Coś mi się kołacze, że używasz takiego w miarę zwykłego. Póki co mam lovelę ale w sumie jak pojadę do rodzinnego domu to mogę pójść na spacer do Niemiec i tam kupić proszek - chciałam się zorientować wcześniej jak to cenowo wychodzi. I jestem też ciekawa jego jakości.
|
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
Aga a ta wizyta w tej poradni to obowiązkowa?
|
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Mała dalej na cycu. Głodomorra
![]() Była u nas położna, wszystko ok. Pytaliśmy o odbijanie po jedzeniu (karmię tylko piersią) powiedziała, że nie trzeba. I o szczepionki - nie powiedziała nam wprost które poleca. Tylko tyle, że mniej ukłuć to nie jest argument za tymi zintegrowanym. Jedyne co to ewentualnie dawka białka, które może uczulać. W tej zintegrowanej jest jeden rodzaj . A w 3 będą 3 różne - czyli większa szansa na uczulenie i tyle. Bardziej jesteśmy skłonni na te pojedyncze. U nas zbiera się na deszcz - a umyśliłam sobie grilla dzisiaj na obiad. Zobaczymy co z tego wyjdzie. W załączniku mój żarłok. |
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Mandi skąd macie taką czapuchę? Słodko w niej Amelka wygląda
|
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Jezu ale mam dziś przerąbane! Chodzę z cyckiem na wierzchu, mały ssak chce jesć co chwila. I jakiś niespokojny jest ssak. Pręży się i wygina
Nawet zęby myłam dziś "z doskoku". Dziewczyny nierozpakowane, doceńcie wolność ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
odnośnie do odbijania - też zewsząd słyszałam że jeśli jesteśmy tylko na piersi, to odbijanie nie jest konieczne; spróbowałam jednak tego i za każdym razem (no prawie) jest potężne beknięcie
|
|
|
|
|
#4402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() uginać nózki do brzuszka albo klaść na brzuszku - tak gdzieś wyczytałam.
|
|
#4403 | ||
|
Zakorzenienie
|
no to mała pospała...
nie, my mamy zalecenie odbyc taka wizyte przez niska mase urodzeniowa Cytat:
Cytat:
oj tak kochane mamusie w dwupaku, cieszcie sie ostatnimi dniami spokoju
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Czapeczka oczywiście z allegro.
Kupiłam tutaj: http://allegro.pl/czapeczka-myszka-c...525047414.html Kupiłam w niedzielę i już wczoraj w południe listonosz przyniósł ![]() Cytat:
Dziecko jest cudowne, kochane itd. ale ciągła opieka nad malcem sprawia, że dla mamusi zostaje mało czasu.No właśnie mojej prawie nigdy się nie odbija. Widocznie zależy od dzieciaczka Dziękujemy za komplementy
|
|
|
|
|
#4407 |
|
Rozeznanie
|
Paulagratulacje!
![]() chmielinka gratulacje! trzymam kciuki za ewentualne dzisiejsze porody moja w nocy co zjadła to zwróciła i tak w kółko. o 6.00 była pobudka i tak do 8 się z nią męczyłam, w końcu dała pospać z 1,5 h a teraz babcia ją niańczy...ja tylko dostarczam mleko, normalnie jak krowa dojna sie czuję , wczoraj nie byliśmy na spacerze, na balkonie tylko kimała, bo nie udało mi się odciągnąć mleka. Mam na styk, a bez butli nie ryzykuje wyjścia.jutro wizyta u pediatry, akurat Pola skończy 4 tygodnie, myślę ze 4 kg będzie mieć.Ubranka jeszcze te najmniejsze zakładam, ale są takie na styk. W piątek wizyta w mojej pracy, dziewczyny chcą zobaczyć małą na żywo.Jedziemy też do moich rodziców na 3 dni , w tym jeden dzień to chrzciny u mojego brata. Będę chrzestną Gabrysia, jeszcze go nie widziałam, a ma już 2,5 m-ce. dziś jeszcze planuje zakupy: torebka + stanik. Zacznę poszukiwania od stanika, póki z cyców nie będzie mi się lało mleko.Tż jeszcze chce sobie kupić koszulę.Tylko żeby mi się udało odciągnąć z 100 ml mleka , żeby małą zostawic bez stresu z babcią...
|
|
|
|
#4408 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja! Ja! Ja! ![]() Cytat:
Ja zaraz sobie poskaczę na piłce ![]() Prince, Mandi śliczne te Wasze księżniczki A my dziś zaczynamy 4o tydzień! I mam nadzieję, że ostatni
|
||
|
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja żabkę kupiłam za ok 50zł sówkę ma coś ostatnio mi się porobiło w głowie na punkcie sów
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
No... mój miś o bardzo małym rozumku poszedł w końcu spać
![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

to idź się jeszcze przelecieć po schodach w dół 

klask i:
Potrafię położyć ją sobie taką wyjącą na kolanach i 5 minut patrzeć, nie reagując.

Dzisiaj Tż zabrał Zosie i pojechali przywiezć kuzynów Zosi (za 1,5 tyg wracają do Anglii także lepszego czasu nie bedzie) Od dzis bede miała w domu 4 dzieciaczków
Jak się zdrzemnie 3 razy po 15 minut, to jest wszystko. A mi tylko żyłka skacze, jak słyszę wiecznie kwękanie, bo sama spokojnie też nie chce leżeć)

Bo albo boli go brzuch, albo kolka, albo chciałby wisieć na cycku cały dzień, także momentami ręce opadają...
"
, czyli dokładnie tydzień, bo nie ma od wczoraj. Jak zwykle prace konserwacyjne wykonywane są latem. Z dwojga złego zimny prysznic wolę wziąć latem, niż jesienią, ale szczerze mówiąc żadna opcja mnie nie zachwyca - brrr! Łudzę się, że - jak chyba rok temu - włączą wcześniej.
a w sobote pełen miesiąc