Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz. 12 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-08, 09:48   #2791
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Bao, który u Ciebie tydz?
jutro skończę 32 a zacznę 33

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Matko ale gorąco nie ma czym oddychać

A tak w ogóle to się witam

Wczoraj z tż posortowaliśmy ubranka od koleżanki wszystkie są dziewczęce, jak nie wstążeczka, to falbanka, brokacik, cyrkonia, koronka itp no i wszystko różowe
Nakręciliśmy filmik, i podczas odlądania tż mówi "wiesz, Ty też mogłabyś podkładać głos do bajek" ja cała podjarana - poważnie itp...... a on "tak, za hogatę" (hogata to taka czarownica)
hehehhe dobre to z ciuszków masz już wsio??

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 09:49   #2792
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a sio z takimi informacjami! nie możesz się dołowac teraz
Butter - nie zamierzam z nimi rozmawiać, ja z tych co to o pomoc nie porszą się...jakos sobie poradzimy, wczoraj to popołudnie z małym i wieczór minęły ok, tylko wstałam po jedzenie dla niego i trzymać za rączkę jak wchodził na kibelek, a tak to on się bawił a ja leżałam.Jak na wizycie we wtorek nic się nie pogorszy z szyjką to damy rade a jak nie to weźmiemy opiekunke do małego
Madzia - gratuluję jeszcze raz pracy tż
Rozumiem Cię doskonale
Dobrze, że Młody grzeczny i nie utrudnia
Trzymam kciuki

Cytat:
za zakupy

Co za turniej pan?
Blonde, moja mama jest zapaloną golfistką. I właśnie jest weekendowy turniej. Prosiła o muffiny - będą i muffiny

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Zaczne od muffinow - polecam z malinami albo z borowkami .
I brawa dla TZ, bardzo sie ciesze, ze na razie trzyma sie swojego postanowienia. 1 papieros to niezle (nie wiem jaki jest jego dzienny limit), moj TZ tez tak rzucal, sukcesywnie.

I wczoraj w Zarze upolowalam czarne spodnie na kant z paskiem oraz zakiecik - do nowej pracki
1 papieros to nie źle, palił z 15 dziennie. Mam nadzieję, że wytrzyma!! , bo wtedy i ja nie będę palić! Wczoraj nie wypaliłam ani jednego!
Też się cieszę, że się trzyma swojego postanowienia. I mam nadzieję, ze mu nie przejdzie! Bo tak jak mówię, zrobi to dobrze i jemu i mnie

Co do muffinów, to mama wybrała 4 rodzaje: z pomarańczami i migdałami; z otrębami i owocami leśnymi; z czelokadą i bananami i z jabłkami, rodzynkami i cynamonem. Takie też dostanie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Butter, to już sukces
Tylko żeby mu to rzucenie palenia nie przyniosło odwrotnego skutku
Ja po rzuceniu palenia, pilnowałam się żeby zdrowo jeść, a i tak w przeciągu roku, (czy pół roku ) przybyło 12 kg bo metabolizm tak zwolnił.

W sumie przez to, że paliłam nałogowo przez 10 lat, teraz rozumiem palaczy i zawsze stawiam się w sytuacji osoby palącej i niepalącej
Dlatego wiem, że jeśli ktoś nie będzie sam chciał to "gnany" przez drugą osobę nigdy nie rzuci
Butter, nie pomyśl czasem, że twierdzę że Ty "gnasz" swojego tż
Życzę mu powodzenia
To chyba nie kwestia zwolnienia metabolizmu, tylko objadania się! Mam nadzieję, ze będziemy się pilnować z objadaniem..a ja będę stawać na uszach, żeby robić jedzenie dietetyczne
Dziś chyba będzie gulasz

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 09:52   #2793
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

No właśnie nie wiem czy wsio, bo tak na prawdę to nie wiem ile czego sztuk będzie mi potrzebne, no i w jakich rozmiarach, bo nie wiem jaka Emilka duża będzie..... ale myślę, że na początek wystarczy, najwyżej po porodzie się dokupi jak czegoś będzie brakowało a dla tż to będzie wielka radocha jak mu powiem, jedź, kup Emilce to czy tamto

Ale kombinezonków na zimę mam 6 chyba wystarczy???
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Edytowane przez Bika83
Czas edycji: 2012-08-08 o 09:54
Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 09:54   #2794
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

a mnie się słabo robi jak czytam jakie to pytania mogą mi się trafić na rozmowie kwalifikacyjnej... najgorsze, że niektóre to takie pier.do.lenie kotka za pomocą młotka (wszystkie kotki i zwłaszcza Kotka proszę o wybaczenie za sformułowanie )...
no ale luzik... dam radę
hahahaha dobry tekst wiec sie nie obrazamy (my Kotki)

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Nawet nie pytajcie, jaką miałam noc
Odwiozłam wieczorem męża na pępkowe, bo jego przyjaciel doczekał się drugiej córeczki. Nie mieli siedzieć jakoś specjalnie długo, bo dziś do pracy (mąż ma akurat urlop, ale reszta chłopaków do pracy). Wykąpałam się, posiedziałam sobie przed tv i przed 23 napisałam, czy długo jeszcze będzie i czy po niego przyjechać. Napisał, że C. ich odwiezie, bo wpadł na moment, i że niedługo wraca. No to położyłam się spać z telefonem obok, bo mąż nie wziął kluczy. Zasnęłam przed północą...
Obudziłam się o 2.47. Męża obok nie było. Po chwili zdałam sobie sprawę, że przecież nie otwierałam mu drzwi. Byłam przerażona i już miałam miliard myśli! Zadzwoniłam do niego, a on radośnie "Dochodzę już do klatki". Otworzyłam mu (choć nie wiem po co...) i poszłam do łóżka. Ten jak gdyby nigdy nic - buzi buzi, cześć kochanie, co tam... Nosz k***a!
Powiedziałam spokojnie, że chyba jest niepoważny, że co on sobie myślał, że prawie zawału dostałam i że wystarczyło cholernego smsa przysłać, że zostaje dłużej, a nie że ja budzę się w środku nocy, a jego nie ma! "Bo A. poprosił, żebym został, to sobie pogadamy, i odprowadził mnie teraz. A smsa nie wysłałem, bo nie chciałem cię budzić"
No to ja też w przyszłości nie poinformuję go, że wracam w nocy, bo nie będę chciała go budzić. Przepraszał mnie miliard razy, ja leżałam odwrócona i nawet się nie odezwałam. Nie krzyczałam, nie było awantury - myślę, że cisza z mojej strony była bardziej wymowna.
Ale serce waliło mi cały czas i już do rana tylko na moment przysypiałam, a tak to leżałam i gapiłam się w ścianę. Niestety, w stresie nie umiem spać.
Także spałam dziś 2,5h.

Zabiję go kiedyś, przysięgam...

Kanapek rano nie było. Skoro jest taki samodzielny, to niech i śniadanie sobie robi.
Wyszłam z domu bez słowa. On też się nie obudził. A chyba powinna rano czekać na mnie kawa, nie?

Ech...

wiesz co doskonale by sie zgral Twoj Tz z moim moje tez ostatnio wycial numer i jeszcze nie doczekalam sie "przeprosil" (ale cierpliwie czekam na wyplate haha) Poszlismy razem do baru i juz wychodzilismy jak spotkalismy przy barze kolege Tzta. No i Tz uprosil czy moze zostac na jedno piwo......ja wrocilam do domu o 23 a on.........2:35!!!!!! nawet nie musze pisac w jakim stanie i jeszcze rano mi wmawial ze wrocil pol godziny po mnie taaa jasne...na szczescie mialam dowod ze bylo inaczej bo dzwonil do mnie na kom. bo oczywiscie nie mial kluczy....

tak wiec moja droga bardzo dobrze ze nie ma kanapeczek na kanapeczki to sobie trzeba zasluzyc

aaaa i zapomnialam napisac....ciesze sie przeogromnie ze z kiciusiem juz ok

Cytat:
Dzien dobry Agnusku
widzialam, ze Ci sie wczoraj na Madagaskarze podobalo.
Ja wczoraj zaladowalam pierwszego Kilera, w sumie taki typowy trenining interwalowy. Duzo trudniejszy niz Skalpel wlasnie przez te kardio czesci. Dzisiaj sobie przy Skalpelku "odpoczne"
no to cale szczescie ze nie zaczelam od Kilera bo bym chyba padla

Cytat:
Zaczne od muffinow - polecam z malinami albo z borowkami .
I brawa dla TZ, bardzo sie ciesze, ze na razie trzyma sie swojego postanowienia. 1 papieros to niezle (nie wiem jaki jest jego dzienny limit), moj TZ tez tak rzucal, sukcesywnie.
a pochwale sie ze moj Tz nie pali wogole tzn o ile nie oszukuje w pracy

Onyksik ja na 100% chce Skalpel (bo ta ostatnia plytka to chyba Kiler wlasnie byl i ja mam)

power jakis mi sie zalaczyl z rana......mama poszla z Maja do sklepu a ja juz mam prawie obiad zrobiony (dzis schaboszczak+ziemniaczki+ mafefka duszona z tym ze ja nie mam ochoty na ziemniaki wiec podziekuje) nawet mieszkanie posprzatane i pranie zaladowane
a zaraz zrobie sobie liste ciastek ktore mam do upieczenia i wielkie pieczenie w sobote (zdecydowalam sie na ciastka Guciowe, Butterowe, maslane, z ciasta francuskiego i chyba slimaczki i marchewkowe - zaznacze tylko ze dziele sie z babcia bo ona ma czesto gosci wiec jej sie przydadza )

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 10:02   #2795
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość

Butterku wiesz, narobiłaś mi strasznego smaka na ciasto francuskie i zrobię roladę ze szpinakiem dzisiaj! A co
I trzymam mocno kciuki za TŻ!

przepraszam, że znowu o jedzeniu i przepraszam, że więcej nie dałam rady nadrobić.

Ale mam dzisiaj dobry humor! Oby do 16:00, trzeba ten humor wykorzystać! A na razie praca wzywa!
Podziel sie pzrepoisem na rolade ze szpinakiem?
Ciasto franc i szpinak mam w zamrazalniku a musimy juz wyjadac wszystko przed urlopem

Cytat:

Spokojnie, wytrwasz

Cytat:
wiesz co niewiem, chyba MALO
Emilka napewno nie zmarznie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
power jakis mi sie zalaczyl z rana......mama poszla z Maja do sklepu a ja juz mam prawie obiad zrobiony (dzis schaboszczak+ziemniaczki+ mafefka duszona z tym ze ja nie mam ochoty na ziemniaki wiec podziekuje) nawet mieszkanie posprzatane i pranie zaladowane
a zaraz zrobie sobie liste ciastek ktore mam do upieczenia i wielkie pieczenie w sobote (zdecydowalam sie na ciastka Guciowe, Butterowe, maslane, z ciasta francuskiego i chyba slimaczki i marchewkowe - zaznacze tylko ze dziele sie z babcia bo ona ma czesto gosci wiec jej sie przydadza )

Tez zaraz musze wstac
Stary 2012-08-08, 10:09   #2796
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

wiesz co niewiem, chyba MALO
Emilka napewno nie zmarznie

Ja roladę ze szpinakiem robię tak: szpinak na masełku przesmażam z czosnkiem, solą, pieprzem, gałką muszkatałową, ewentualnie dodaję jajo jak jest mało gęste....... potem jak przestygnie to wykładan na ciasto i nakładam na to albo fetę, albo ser pleśniowy i zwijam w roladkę, czasami na górze ciasta robię jakieś nacięcia, albo smaruję jajkiem, a jak mi się tam chce, no i potem do pierkarnika tak na godzinkę 160-180stopni.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 10:13   #2797
agnusek22
Wtajemniczenie

A wy znów o jedzeniu

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 10:17   #2798
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Ja roladę ze szpinakiem robię tak: szpinak na masełku przesmażam z czosnkiem, solą, pieprzem, gałką muszkatałową, ewentualnie dodaję jajo jak jest mało gęste....... potem jak przestygnie to wykładan na ciasto i nakładam na to albo fetę, albo ser pleśniowy i zwijam w roladkę, czasami na górze ciasta robię jakieś nacięcia, albo smaruję jajkiem, a jak mi się tam chce, no i potem do pierkarnika tak na godzinkę 160-180stopni.
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
A wy znów o jedzeniu
ja musze pozjadac resztki
Stary 2012-08-08, 10:18   #2799
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Podziel sie pzrepoisem na rolade ze szpinakiem?
Ciasto franc i szpinak mam w zamrazalniku a musimy juz wyjadac wszystko przed urlopem
Blonde zawsze robiłam tak: szpinak zamrożony do rondelka, jak się rozpuści i odparuje to dodawałam suszone pomidory, fetę i ser typu lazur. (można czosnek, ale ja nie jadam)Uważałam tylko, żeby konsystencja była dość zwarta. Na płat ciasta francuskiego nakładałam sos i zostawiałam od góry i po bokach troszkę wolnego miejsca i zwijałam jak roladę. Zawilałam boki pod i już. z wierzchu można posmarować białkiem, wtedy ładnie się zrumieni. Do piekarnika 180-200 stopni na jakieś 40min (tu zgodnie z tym co jest napisane na opakowaniu)

a dzisiaj robię tak (jest to farsz do canelloni i mam zamiar go wykorzystać), szpinak rozpuszczamy, na patelni przesmażamy boczek wędzony z cebulą, wszystko mieszamy. Osobno w miseczce dajemy 10dkg sera białego, 2-3 łyżki śmietanki i jajko, wszytsko łączymy, dodajemy do szpianku. Jak się ładnie zetnie to wtedy nakłada się do canelloni i zapieka pod beszamelem, a ja tym razem zawinę w ciasto francuskie

Bika szalejesz z tymi ubrankami!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 10:19   #2800
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Blonde zawsze robiłam tak: szpinak zamrożony do rondelka, jak się rozpuści i odparuje to dodawałam suszone pomidory, fetę i ser typu lazur. (można czosnek, ale ja nie jadam)Uważałam tylko, żeby konsystencja była dość zwarta. Na płat ciasta francuskiego nakładałam sos i zostawiałam od góry i po bokach troszkę wolnego miejsca i zwijałam jak roladę. Zawilałam boki pod i już. z wierzchu można posmarować białkiem, wtedy ładnie się zrumieni. Do piekarnika 180-200 stopni na jakieś 40min (tu zgodnie z tym co jest napisane na opakowaniu)

a dzisiaj robię tak (jest to farsz do canelloni i mam zamiar go wykorzystać), szpinak rozpuszczamy, na patelni przesmażamy boczek wędzony z cebulą, wszystko mieszamy. Osobno w miseczce dajemy 10dkg sera białego, 2-3 łyżki śmietanki i jajko, wszytsko łączymy, dodajemy do szpianku. Jak się ładnie zetnie to wtedy nakłada się do canelloni i zapieka pod beszamelem, a ja tym razem zawinę w ciasto francuskie

Bika szalejesz z tymi ubrankami!
Stary 2012-08-08, 10:26   #2801
201606201204
Konto usunięte

Cześć

Cytat:
tak wiec moja droga bardzo dobrze ze nie ma kanapeczek na kanapeczki to sobie trzeba zasluzyc

Co to za okazja, że tyle ciast?

Wy to tak serio kanapeczki co rano?

Abby szkoda nerwów. Nastepnym razem zapamięta, tylko powiedz mu na spokojnie wszystko.

Edytowane przez 201606201204
Czas edycji: 2012-08-08 o 10:59
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 10:29   #2802
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Blonde, abby, Nikita,bao, Gucia

stokrotko

aaby chyba pójde i mu nastukam

aaaaa wy znowu o jedzeniu człowiek wchodzi, dostaje ślinotoku i cały dzień myśli tylko o tych smakołykach

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 10:32   #2803
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć

aaaaa wy znowu o jedzeniu człowiek wchodzi, dostaje ślinotoku i cały dzień myśli tylko o tych smakołykach
Hej No o tym mówię Dobrze, że przyszłaś z bacikami, to może trochę się opamiętają

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-08-08, 10:33   #2804
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Hej No o tym mówię Dobrze, że przyszłaś z bacikami, to może trochę się opamiętają
Teraz czekać aż każda tyłek goły wystawi i lecę bez wyjątków nawet dla ciężarnych

Stary 2012-08-08, 10:40   #2805
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli się nie mylę, to chyba na FB jakiś czas temu już pisała Pewnie wyjdzie na koniec września, czyli będzie z numerem październikowym

Jeśli dowiem się czegokolwiek, to będę pisać
Pisz koniecznie, chociaz najpierw musze opanowac Killera tak aby mi latwo szlo, to nie lada zadanie.
Laski moja pupa wyglada juz bardzo fajnie, i zeszly boczki z bokow!

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
1 papieros to nie źle, palił z 15 dziennie. Mam nadzieję, że wytrzyma!! , bo wtedy i ja nie będę palić! Wczoraj nie wypaliłam ani jednego!
Też się cieszę, że się trzyma swojego postanowienia. I mam nadzieję, ze mu nie przejdzie! Bo tak jak mówię, zrobi to dobrze i jemu i mnie

Co do muffinów, to mama wybrała 4 rodzaje: z pomarańczami i migdałami; z otrębami i owocami leśnymi; z czelokadą i bananami i z jabłkami, rodzynkami i cynamonem. Takie też dostanie
Super, ze ty tez walczysz z nalogiem!
I mysle, ze jakby w pracy podpalal to bys od razu poczula, ja jak moj wraca z knajpy czasem to od razu czuje, ze zgrzeszyl. Palce smierdza. I zawsze slysze te jego - musialem sprawdzic, ze mi nie smakuje. Ale spoko, tutaj wszyscy w knajpach pala i rozumiem, ze przy alkoholu i innych palaczach ciagle go jeszcze ciagnie, ale tak to w ogole nie pali.
Po przczytaniu tych wszystkich muffinow:
Moze wrzucisz potem te przepisy na bloga?

Cytat:
wiesz co doskonale by sie zgral Twoj Tz z moim moje tez ostatnio wycial numer i jeszcze nie doczekalam sie "przeprosil" (ale cierpliwie czekam na wyplate haha) Poszlismy razem do baru i juz wychodzilismy jak spotkalismy przy barze kolege Tzta. No i Tz uprosil czy moze zostac na jedno piwo......ja wrocilam do domu o 23 a on.........2:35!!!!!! nawet nie musze pisac w jakim stanie i jeszcze rano mi wmawial ze wrocil pol godziny po mnie taaa jasne...na szczescie mialam dowod ze bylo inaczej bo dzwonil do mnie na kom. bo oczywiscie nie mial kluczy....

no to cale szczescie ze nie zaczelam od Kilera bo bym chyba padla
Kociak, moj TZ mi tez zawsze kit wciska, ze on wrocil wczesniej a tylko mi sie cos przywidzialo. Oni sa wszyscy po jednych pieniadzach hihi.
No i po Kilerze sie pada ale jaka satysfakcja.
I chcesz mi powiedziec, ze od lipca masz Kilera i jeszcze ani razu nie zrobilas???

Cytat:
Cześć

Blonde, abby, Nikita,bao, Gucia
Czesc Madziu

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 10:43   #2806
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Nikita cześć słonko

Stary 2012-08-08, 10:57   #2807
Nikita...
Zakorzenienie

Agnusek!!!!!

Wlasnie mi sama Ewa na FB odpisala, ze kolejna plyta w pazdziernikowym Shapie.

Cytat:
Nikita cześć słonko
Widzisz, zakazalas pisac o jedzeniu to sie od razu cisza zrobila.

Stary 2012-08-08, 11:01   #2808
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

tuta przepis ja jeszcze dodaje pieczarki

http://www.gotujmy.pl/zapiekanka-z-k...isy,53250.html
Dziękuję bardzo, na pewno zrobię

Brawa za 8 tygodni !
Synka masz cwaniaka Wie, kiedy ma pomóc mamie ;_

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Zapraszamy wcześniej!
Niewykluczone Może nawet duużo wcześniej

Męża bym utłukła, nienawidzę się denerwować i zastanawiać gdzie on jest i kiedy wróci

Cytat:
A chyba powinna rano czekać na mnie kawa, nie?

Ech...
Raczej, że tak .

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dodaja byłam 2 razy na wakacjach w twoim mieście jak byłam nastolatką i było fajnie ja nie mieszkam na śląsku, ale nazwę miasta mam prawie taką samą jak twoja, tylko różni się środkowa literką
O widzisz, jaki świat jest mały. Z kolei w rejony Twojego miasta, ja jeździłam na wakacje

Cytat:
Butter - nie zamierzam z nimi rozmawiać, ja z tych co to o pomoc nie porszą się...jakos sobie poradzimy, wczoraj to popołudnie z małym i wieczór minęły ok, tylko wstałam po jedzenie dla niego i trzymać za rączkę jak wchodził na kibelek, a tak to on się bawił a ja leżałam.Jak na wizycie we wtorek nic się nie pogorszy z szyjką to damy rade a jak nie to weźmiemy opiekunke do małego
Smutne, że nie możesz liczyć na rodziców Mam nadzieje i trzymam kciuki za to żebyście sobie jak najlepiej poradzili i żeby Izunia posiedziała jeszcze w brzuszku !

Nikita i Agnusek, jak powiedziałam tak zrobiłam, wzięłam się wczoraj za skalpela i mam nadzieję go robić, aż nabiorę trochę kondycji

Bika super, że wyprawka jest 6 kombinezonów- istna modelka będzie z Emilki, na każdy dzień tygodnia inny

Gucia i Mrowinka, trzymam za Was mocno kciuki

Więcej nie pamiętam

Pożegnałam niedawno gości i zabieram się do pracy. Wczoraj dostalismy trochę ogórków od teściów to zakisiłam, a w sobotę dalsza produkcja

Edytowane przez dodaja
Czas edycji: 2012-08-08 o 11:02
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:04   #2809
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Nikita i Agnusek, jak powiedziałam tak zrobiłam, wzięłam się wczoraj za skalpela i mam nadzieję go robić, aż nabiorę trochę kondycji
I jak Ci sie podobaly cwiczenia?

Stary 2012-08-08, 11:06   #2810
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Agnusek!!!!!

Wlasnie mi sama Ewa na FB odpisala, ze kolejna plyta w pazdziernikowym Shapie.

Widzisz, zakazalas pisac o jedzeniu to sie od razu cisza zrobila.
Super! Ciekawe jakiego typu to będą ćwiczenia

Cytat:
Jak wrażenia?

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-08-08, 11:10   #2811
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Super! Ciekawe jakiego typu to będą ćwiczenia
Niom tego to juz nie napisala wiec pozostaje nam czekac.
Jakie masz na dzis plany cwiczeniowe po wczorajszym odpoczynku?

Stary 2012-08-08, 11:12   #2812
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Niom tego to juz nie napisala wiec pozostaje nam czekac.
Jakie masz na dzis plany cwiczeniowe po wczorajszym odpoczynku?
Ostatnio przyznam, że trochę zaniedbałam Ewkę, ale już mam takie fazy na różne ćwiczenia i teraz na topie jest skakanka i bieganie Dziś chyba będzie bieganie i może trochę hantelków albo ćwiczeń z gumą.
Za jakiś czas znów mnie na Ewę najdzie

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-08-08, 11:13   #2813
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
I jak Ci sie podobaly cwiczenia?
Cytat:
Jak wrażenia?
Kilka tygodniu temu już z 5 razy je robiłam, także wiedziałam z czym się je zjada

Ogólnie to jest lepiej, niż za pierwszym razem. Niekiedy opadają mi z sił nogi, ale daję radę Mam nadzieję, je kontynuować, a kiedyś tam zacząć killera
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:25   #2814
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Super, ze ty tez walczysz z nalogiem!
I mysle, ze jakby w pracy podpalal to bys od razu poczula, ja jak moj wraca z knajpy czasem to od razu czuje, ze zgrzeszyl. Palce smierdza. I zawsze slysze te jego - musialem sprawdzic, ze mi nie smakuje. Ale spoko, tutaj wszyscy w knajpach pala i rozumiem, ze przy alkoholu i innych palaczach ciagle go jeszcze ciagnie, ale tak to w ogole nie pali.
Po przczytaniu tych wszystkich muffinow:
Moze wrzucisz potem te przepisy na bloga?
Kochana, walczę i ja! Wiem, że byłoby mu ciężej, gdybym ja paliła, albo się objadała. A nie chcę go zniechęcać!
Myślę sobie, że przy dobrych efektach, będę mu przygotowywać jakieś małe grzeszki....jakieś ciasteczka z małą ilością cukru, albo pizzę na ciemnej mące z w miarę dietetycznymi dodatkami

Co do muffinów, to na te czekoladowe z bananem i na te z otrębami jest przepis na blogu zapraszam

Madziu, zapomniałam. Gratulacje dla męża to ta praca, o której pisałaś w k?
W końcu uwolni się od tej walniętej baby i ojca w pracy

Hania

Stary 2012-08-08, 11:28   #2815
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Aaby, też bym się wściekła także rozumiem Cię w 100%!
Dziękuję za zrozumienie

Cytat:
Aaby

ja juz tez pare razy mialam takie historie, a potem zawsze slyszalam, ze dlaczego sie o niego martwie, przeciez on jest dorosly i da sobie rada jakby co a ja powinnam w tym czasie po prostu spac.
Nie dociera do niego, ze sie martwie czy cos, no bo po co mam sie o niego martwic, przeciez on jest juz duzy...

A potem wpada do domu, w zasypa w 5 sek a ja wkurzona przewracam sie z boku na bok i jeszcze musze wdychac jego opary alkoholowe . Od tego czasu ustalilismy, ze jak gdzies zabaluje i wroci pozno, to spi na dole w salonie aby mnie nie "budzil".
Właśnie! Jeszcze te opary!

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Abby, cieszę się że z Olkiem wszystko dobrze A tż się "zasiedział" faktycznie mógł dać znać

No mógł... Wg mnie mógł, wg Ciebie też. Ale on "nie chciał mnie budzić"

Cytat:
Aaby, dobrze, że kitek już lepiej! Byle tak dalej. Wiem jak to jest się martwić o chorego zwierzaka.
Wczoraj wieczorem oglądałam standardowo policję dla zwierząt...zarekwirowali psa - szczeniaczka, którego prawie cała głowa pokryta była kleszczami... miał anemię... jak można doprowadzić do czegoś takiego?
Chyba powtarzają odcinki, bo też to kiedyś widziałam. Straszne to było!

Cytat:
Ahh Ci faceci

Cytat:
Nakręciliśmy filmik, i podczas odlądania tż mówi "wiesz, Ty też mogłabyś podkładać głos do bajek" ja cała podjarana - poważnie itp...... a on "tak, za hogatę" (hogata to taka czarownica)
Ale Cię podsumował

Cytat:
Abby haha, skad ja to znam! mój mąż często mówi, że wróci normalnie, koło północy, po czym budzę się w nocy a jego nie ma! A jak jeszcze wejdą w jakąś dziurę i nie ma zasięgu to szlag mnie trafia! Także tulę!

Cytat:

aaaa i zapomnialam napisac....ciesze sie przeogromnie ze z kiciusiem juz ok
Myślałam, że tylko mój mąż taki "wspaniałomyślny"
Dzięki w imieniu kiteczka

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Wy to tak serio kanapeczki co rano?

Abby szkoda nerwów. Nastepnym razem zapamięta, tylko powiedz mu na spokojnie wszystko.
No ja i tak co rano robię nam obojgu do pracy, ale od wczoraj mąż ma urlop, więc robiąc sobie do pracy zrobiłam jemu na śniadanie. Dziś niech spada na drzewo...

Nie obchodzi mnie czy zapamięta czy nie. To nie ja mu powinnam tłumaczyć, że się martwię - on powinien takie rzeczy wiedzieć. Ot.

Cytat:
aaby chyba pójde i mu nastukam
Idź! Dam Ci klucze

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:29   #2816
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
no wiem, ale ciężko tak, zwłaszcza że prowadzę listę i muszę wykreślać
Stary 2012-08-08, 11:30   #2817
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana, walczę i ja! Wiem, że byłoby mu ciężej, gdybym ja paliła, albo się objadała. A nie chcę go zniechęcać!
Myślę sobie, że przy dobrych efektach, będę mu przygotowywać jakieś małe grzeszki....jakieś ciasteczka z małą ilością cukru, albo pizzę na ciemnej mące z w miarę dietetycznymi dodatkami
Butterku, trzymam bardzo mocno kciuki za rzucanie papierosów i za dietkę Początek zawsze jest trudny, ale z czasem jest dużo łatwiej! A grzeszki, jak grzeszki zdarzają się zawsze. Byleby podejść do tego rozsądnie

Zawsze będę wierzyć...

Stary 2012-08-08, 11:40   #2818
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Butterku, trzymam bardzo mocno kciuki za rzucanie papierosów i za dietkę Początek zawsze jest trudny, ale z czasem jest dużo łatwiej! A grzeszki, jak grzeszki zdarzają się zawsze. Byleby podejść do tego rozsądnie
No pewnie, że rozdąsnie. O to mi właśnie chodzi..chociaż mój mąż ma tendencję, że wszystko juz! Że chciałby schudnąć 20 kg w miesiąc najlepiej! Trzeba go na ziemię sprowadzać, bo akcję, że odchudzanie polega na tym, że nic nie je...

Hania

Stary 2012-08-08, 11:42   #2819
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Cytat:
Któraś ma TLC??? Nie włączajcie "wielkie historie małych pacjentów" lecą...... właśnie zabili jednego bliźniaka, żeby drugiego ocalić (w brzuszku jeszcze siedzą) jakby tego nie zrobili, to oba by umarły
Cytat:
ogladam
po co sie katowac takimi programami, nie rozumiem,

blonde_hair super walizka

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj umieram, @ przyszła i tak mnie strasznie brzuch boli, że ledwo siedzę w pracy. Do normalnych bóli @ czuję jakby dochodził jeszcze ból wyrostka, taki tępy, mam nadzieję, że tabletki szybko zaczną działać
oo matko, wspolczuje,

mrowinko trzymam kciuki,

Cytat:
No właśnie nie wiem czy wsio, bo tak na prawdę to nie wiem ile czego sztuk będzie mi potrzebne, no i w jakich rozmiarach, bo nie wiem jaka Emilka duża będzie..... ale myślę, że na początek wystarczy, najwyżej po porodzie się dokupi jak czegoś będzie brakowało a dla tż to będzie wielka radocha jak mu powiem, jedź, kup Emilce to czy tamto

boziu jak nie skarpetki to kombinezony
ale dobrze lepiej miec w czym wybierac
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:51   #2820
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio przyznam, że trochę zaniedbałam Ewkę, ale już mam takie fazy na różne ćwiczenia i teraz na topie jest skakanka i bieganie Dziś chyba będzie bieganie i może trochę hantelków albo ćwiczeń z gumą.
Za jakiś czas znów mnie na Ewę najdzie
Rozumiem, ze nadchodzi przesyt cwiczeniowy. Ja jak juz sie totalnie zaprawie to zamierzam robic skalpela z obciaznikami na nogach oraz rekach.

Cytat:
Kilka tygodniu temu już z 5 razy je robiłam, także wiedziałam z czym się je zjada

Ogólnie to jest lepiej, niż za pierwszym razem. Niekiedy opadają mi z sił nogi, ale daję radę Mam nadzieję, je kontynuować, a kiedyś tam zacząć killera
Zycze wytrwalosci!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości