Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-08, 10:52   #4381
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Witam po dłuższej nieobecności

jak juz pisałam Hani w sobotę w nocy urodziłam mojego synka (49 cm, 3905 g)
jestem ogromnie szczęśliwa, mały jest słodki

dziękuję wszystkim za życzenia

gratuluje również nowym mamusiom

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 10:56   #4382
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Pochodziłam trochę, pokręciłam biodrami i trochę mnie brzuszek... no tak zaczyna być coś czuć... Matko, żeby się zechciało rozkręcić... wiem, że to nie będzie takie proste
to idź się jeszcze przelecieć po schodach w dół

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

witaj jeszcze raz
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 10:58   #4383
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
byłam tam wczoraj ale na jesienne nie zaglądałam. Cudne są

idź idź kochana
a tż'eta masz tam do tych sutków?
Mąż w pracy Ale kontrolnie (jak co dzień) zadzwoniłam do niego i jak zawsze odebrał chyba po 2 sygnale Wiem, że jak zacznę rodzić to przyjedzie (z pracy do szpitala ma jakieś 10 min więc zdąży). Szczypać sutki będę sama - jak to robię to bolą jak diabli więc wolę to robić sama bo przynajmniej nie przycisnę za mocno

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Niunia pozdrawia ciotki klotki

jaaaaaacie ale słodkie Rozalka chce taka

alepogoda, zachmurzone niebo, wieje.... wrrrrrr....

Moja mała jest zmarzluchem! co chwile ma gesią skórke nawet na policzku!!!! jak sie kapie tez podejrzewam ze Jej zimno dlatego wrzeszczy , bo jak jest okryta juz to spokojniejsza jest..... nie kumam Jej raz lubi an golasa lezec a raz jej zimno....
Jest tak urocza, że wszystko jej można wybaczyć

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej Oczywiście zaczęłam od listy dzieciaczków i widzę, że mamy dwa nowe
Paulaaa23
chmielinka
Ogromne gratulacje klask i:

Przy okazji mogę pochwalić się, że małej odpadł pępuś
a teraz uciekam ją karmić. Studnia bez dna
Mam nadzieję, że będzie dzisiaj spokojna i będę miała czas na wizaż
Miłego dnia Kobietki
za pępuszek

Cytat:
idź idź, nie zapomniaj o wodzie

nie nerwuj się
a moja teściowa nie dzwoni
jeszcze mam spokój.
Słowem klucz wydaje się być wyraz "jeszcze" Daj jej szansę, zacznie dzwonić

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
sama nie wiem, jak sobie radzę, ale niestety zauważyłam, że jeśli jestem z małą sama, to pod wieczór już się czasem... zawieszam Potrafię położyć ją sobie taką wyjącą na kolanach i 5 minut patrzeć, nie reagując.

Spacery niewiele dają - pierwsze pół godziny mała obserwuje drzewa/niebo/wnętrze wózka, potem zaczyna wyć. I zgaduj-zgadula czy z nudów, czy z nadmiaru wrażeń. W każdym razie nie śpi.

(dziś cud się jakiś stał - jest 10:30, a ja jeszcze ani jednego koncertu nie wysłuchałam. Może dlatego, że Zosia śpi wzdłuż moich kolan. Miła jest taka cisza, ale, cholera, chciałabym móc wstać i wziąć prysznic, a wiem, że jak się ruszę, to się rozwyje)
Może będzie śpiewaczką operową i ćwiczy płuca i gardełko?

eninka - idź na spacer, weź z sobą wodę i olej teściową ciepłym siurem Nie warto się przejmować rzeczami na które nie mamy wpływu. Z tego tylko wrzody żołądka i nic więcej

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
to idź się jeszcze przelecieć po schodach w dół

witaj jeszcze raz
No właśnie to w końcu jak jest z tymi schodami? Mam po nich wchodzić i jechać na dół, czy mam po nich schodzić i wjeżdżać windą na górę? Bo już się pogubiłam...

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:03   #4384
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż w pracy Ale kontrolnie (jak co dzień) zadzwoniłam do niego i jak zawsze odebrał chyba po 2 sygnale Wiem, że jak zacznę rodzić to przyjedzie (z pracy do szpitala ma jakieś 10 min więc zdąży). Szczypać sutki będę sama - jak to robię to bolą jak diabli więc wolę to robić sama bo przynajmniej nie przycisnę za mocno

Jest tak urocza, że wszystko jej można wybaczyć

za pępuszek

Słowem klucz wydaje się być wyraz "jeszcze" Daj jej szansę, zacznie dzwonić

Może będzie śpiewaczką operową i ćwiczy płuca i gardełko?

eninka - idź na spacer, weź z sobą wodę i olej teściową ciepłym siurem Nie warto się przejmować rzeczami na które nie mamy wpływu. Z tego tylko wrzody żołądka i nic więcej

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

No właśnie to w końcu jak jest z tymi schodami? Mam po nich wchodzić i jechać na dół, czy mam po nich schodzić i wjeżdżać windą na górę? Bo już się pogubiłam...
ale zawsze po Twoich torturach on może załagodzić ból

wiesz, ona dosyć spokojna jest, jeśli już to będzie dzwonić do męża

masz z nich schodzić i wjeżdżać windą na górę

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:08   #4385
dottta
Zakorzenienie

Cytat:

na SR mówili aby schodzić a na górę windą

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:

u nas większość zainteresowanych moim porodem zawraca głowę małżowi nie chcą mi się narażać chyba
Stary 2012-08-08, 11:11   #4386
agunia82
Zakorzenienie

No w końcu tu dotarłam. Młoda noc ładnie przespała, obudziła się o 4 na karmienie a potem 0 6, nakarmiłam, wyprowadziłam psa i poszłam spać dalej. Ciekawe co dzisiejszy dzień przyniesie, bo po karmieniu o 10 zaczął się ryk :/ Ale teraz już dobrą chwilę leży w łóżeczku i co prawda nie śpi, ale i nie ryczy, szok!
mam nadzieję, że będzie w miarę spokojna, bo dzisiaj jedziemy na USG przezciemiączkowe a jutro czeka nas wizyta w poradni wad i zaburzeń rozwoju

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
czesc! zyjemy! uczymy sie jesc z cycolka obolala jestem okrutnie ale dzisiaj juz wstalam wiec wszystko idzie ku dobremu.moj maz dzielnie zajmuje sie malym i jest w nim zakochany po uszy
Ucalowania dla wszystkich nowych mamus!!!
super

Cytat:
Tak w ogóle to dzień dobry
Pobrano mi krew i mocz do badania. Czekam na ktg i mam nadzieję, że wyjdą jakieś skurcze
za ktg

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Paula , ChmielinkaSerdeczne gratulacje

Czytam Was w miare na bieżaco na telefonie ale mam problem z pisaniem
Wczoraj pierwszy dzien byłam sama z córami przez cały dzień Było ciekawie ale przeżyłam Tatus musiał iśc do pracy mimo urlopu Dzisiaj Tż zabrał Zosie i pojechali przywiezć kuzynów Zosi (za 1,5 tyg wracają do Anglii także lepszego czasu nie bedzie) Od dzis bede miała w domu 4 dzieciaczków(5 , 3,5 , 2 , 1,5 tyg)Oj bedzie sie działo. Ide ładować akumulatory
oj no to będzie wesoło, powodzenia!

Cytat:
Ja też mam takie miejsce gdzie zawsze chowam wszystkie rzeczy. To miejsce nazywa się - i położę tu żebym nie zapomniała gdzie to leży
Oczywiście zawsze zapominam gdzie to położyłam
a u nas to się nazywa "swoje miejsce", który to termin zaczerpnęłam od mojej babci. Ona miała manię sprzątania wszystkiego cały czas, przekładania itd. itp., i jak czegoś nie mogliśmy po takich porządkach znaleźć to dialog wyglądał tak: "- gdzie jest (cośtam)? - Na swoim miejscu. - A gdzie jest to swoje miejsce? - nie wiem"

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Słyszałam, że Cepam śmierdzi Ok, to nie kupuję
śmierdzi jak cholera, ale jest skuteczny

Cytat:
śpi? czyli jednak, choć trochę starsza od mojej, śpi w dzień?

(nie muszę chyba dodawać, że moja w dzień nie sypia Jak się zdrzemnie 3 razy po 15 minut, to jest wszystko. A mi tylko żyłka skacze, jak słyszę wiecznie kwękanie, bo sama spokojnie też nie chce leżeć)
Widziałam, że poruszyłyście temat "Języka niemowląt". No właśnie. Wrzuciłam sobie to DZIEUO na Kindla, przeczytałam podczas kilku karmień i... nie znalazłam tam nic, poza samozachwytem autorki
śpi, jak najbardziej! (znaczy inaczej, do niedawna sypiała )
naprawdę podziwiam, że tak dajesz radę, ja po dwóch dniach jestem wyczerpana
co do języka niemowląt - odłożyłam tą książkę po przeczytaniu rozdziału o łatwym planie i jakoś po informacjach na temat odchodzenia od karmienia na żądanie (bo wtedy dziecko nami rządzi), że po jedzeniu powinien być okres aktywności i żeby dziecko karmić po kąpieli nie potrafię do niej wrócić

Cytat:
Dziewczyny, widziałyście jakie słodkie czapki dla niemowląt ma C&A w kolekcji jesiennej? No padłam, muszę mieć przynajmniej jedną!
cuda

Cytat:
Przy okazji mogę pochwalić się, że małej odpadł pępuś
a teraz uciekam ją karmić. Studnia bez dna
Mam nadzieję, że będzie dzisiaj spokojna i będę miała czas na wizaż
Miłego dnia Kobietki
brawo

Cytat:
Pochodziłam trochę, pokręciłam biodrami i trochę mnie brzuszek... no tak zaczyna być coś czuć... Matko, żeby się zechciało rozkręcić... wiem, że to nie będzie takie proste
to szczyp dalej brodawki i łaź i kręć biodrami

No i już mi się dziecię rozryczało

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:12   #4387
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
na SR mówili aby schodzić a na górę windą

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

u nas większość zainteresowanych moim porodem zawraca głowę małżowi nie chcą mi się narażać chyba

a wiecie kto mnie najczęściej pyta jak się czuję?
Faceci - sąsiedzi, koledzy

Stary 2012-08-08, 11:21   #4388
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziękuję Zastosuję się chyba do tego

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:23   #4389
dottta
Zakorzenienie

Cytat:

a wiecie kto mnie najczęściej pyta jak się czuję?
Faceci - sąsiedzi, koledzy
u nas też najczęściej to koledzy pytają się małża jak tam postępy
Stary 2012-08-08, 11:24   #4390
Irmusia81
Zakorzenienie

Witajcie mamcie

U mnie małe zamieszanie i niestety nie mam możliwości być z Wami na bieżąco :-(
Cały czas jest u nas moja mama, załatwiamy różne sprawy korzystając z tego, że chętnie zostaje z Leosiem. Z Małym ciągle jakieś cyry Bo albo boli go brzuch, albo kolka, albo chciałby wisieć na cycku cały dzień, także momentami ręce opadają... Dziś dostał opieprz od babci (bo nie pozwala mi nic zrobić, chce ciągle ssać i spać przy cycu, albo się nosić na rękach) i teraz grzecznie śpi

Widzę, ze mamy wysyp dzieciątek:ju pi:

Serdecznie gratuluję wszystkim nowym Mamusiomklaski : i witam bobaski

Cytat:
Byłam dziś z córcią u tej przyjaciółki, po której córeczce mam tyle ubranek, fotelik, matę itd. I mała (3 lata) Marysia na widok Zosi poleciała do swojego pokoju, pogrzebała w jakiejś skrzyni i przyniosła nam CD "Dobranocny ogród", dwa kocyki-przytulanki, pluszowego ptaszka-pozytywkę i takiego słonika mówiąc, że ona jest już duża i się tym nie bawi, więc daje małej Zosi. Przesłodkie to było

No i mam njusy od karolki110 - pisze, że Lila ssie jak szalona, jest grzeczna i robi prześmieszne minki, a małż jest już w niej zakochany na zabój
o jak słodko

dla Lilki

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Kochane mamy kolejnego dzieciaczka, wiadomość od Chmielinki:

Dziś o 17.25 urodziła się moja Hania 54 cm i 3470cm wagi. Jest przekochana i podobna do tatusia. Niestety nie była zainteresowana cycem a poród trwał równe 7h

Ale dzisiaj urodzaj
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedna wiadomość od Chmielinki:

"Miałam sie odezwać wcześniej ale bardzo szybko mi rozkręcili akcję i nie miałam siły pisać. Pozdrowienia dla wszystkich i do zobaczenia na wizażu "
Ogromne gratulacje!:roza :

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość

Z wizyty u pediatry:
W końcu skutecznie podtuczyłam moją Różyczkę. W ciągu tygodnia przybrała 310 g i waży 3380 g. Wzrostu na razie nie mierzą, bo nie chcą prostować nóżek - chyba chodzi o ochronę bioderek.

Ponieważ w końcu zaczęła przybierać na wadze tyle, ile powinna, to nie muszę jej tak często budzić na karmienie, czyli w końcu się wyśpię. Zupełnego luzu nie mam, bo jak wczoraj pozwoliłam jej pospać 6 godzin, to jadła zbyt zachłannie i bałam się, że nałykała się powietrza. Jaj na złość nie odbiła, więc nawet nie próbowałam jej odłożyć do łóżeczka. To już wolę ją zbudzić i nakarmić.

Ulewać nosem może, ale poza wyczyszczeniem (powiedziałam, że czyszczę gruszką) warto wpuścić do noska po 2-3 krople soli fizjologicznej, bo po takim ulaniu nosek może być podrażniony.

Mówiłam o kupkach raz na 3-4 dni i pytałam, czy zmienić mleko - na razie nie. Poradziła, żebym zostawiła to, na czym przybiera (Bebilon) i ewentualnie podawała po 15 ml (?) herbatki na trawienie (są dla dzieci powyżej miesiąca). Poza tym oczywiście można podawać wodę. Czyli będę podawać Infacol i jeśli się sprawdzi, to herbatkę ułatwiającą trawienie Hipp.
Różyczka pieknie rośnie
A co do kup, u nas odwrotnie. Leoś nadal robi około 6-8 dziennie Ale jest tylko na piersi.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:39   #4391
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Wracając do domu zobaczyłam ogłoszenie z administracji: ciepłej wody nie będzie aż do 12 sierpnia , czyli dokładnie tydzień, bo nie ma od wczoraj. Jak zwykle prace konserwacyjne wykonywane są latem. Z dwojga złego zimny prysznic wolę wziąć latem, niż jesienią, ale szczerze mówiąc żadna opcja mnie nie zachwyca - brrr! Łudzę się, że - jak chyba rok temu - włączą wcześniej.
współczuję...

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
[/COLOR]Jestem wykończona po dzisiejszym dniu.
o matko... niezła akcja Ja ostatnio przebierałam Małego u teściów i całe szczęście, że leżał na kocyku i był okryty dwoma tetrami, bo by im całe łóżko zasrał i zasikał Uwielbia robić kupę i sikać, jak się mu zdejmie pampka

Cytat:

Dzis Córcia konczy 4 tygodnie!!!!!!!!!!!!! a w sobote pełen miesiąc jacie ale leci ten czas!!!!!
dla Rozalci
Leoś też ma już 4 tygodnie. Nasze bobaski urodziły się tego samego dnia

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
czesc! zyjemy! uczymy sie jesc z cycolka obolala jestem okrutnie ale dzisiaj juz wstalam wiec wszystko idzie ku dobremu.moj maz dzielnie zajmuje sie malym i jest w nim zakochany po uszy
Ucalowania dla wszystkich nowych mamus!!!
Z dnia na dzień będzie coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
[B][COLOR="Lime"] Od dzis bede miała w domu 4 dzieciaczków(5 , 3,5 , 2 , 1,5 tyg)Oj bedzie sie działo. Ide ładować akumulatory
o matko... podziwiam Cię. Ja bym się nie zdecydowała

Cytat:
Jutro mam termin z usg - tak na niego liczyłam
no to trzymam kciuki za jutro

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
P
Mi też zginęły... Tak myślę, że musiałam je gdzieś schować wiedząc, że przez kilka miesięcy ich nie założę... Tylko gdzie
I z biustem mam to samo
Też mam wszystko za ciasne w cycach
A na bliznę ginka polecała mi jakieś plastry, ale w sumie jeszcze się tym nie zainteresowałam, bo ciągle mnie bolą okolice cięcia.

Chyba muszę się odmeldować, bo Leon pokwękuje...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:41   #4392
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Też mam wszystko za ciasne w cycach
A na bliznę ginka polecała mi jakieś plastry, ale w sumie jeszcze się tym nie zainteresowałam, bo ciągle mnie bolą okolice cięcia.
Plastry kosztuja ok. 140zl za 5 sztuk, najlepiej wymieniac co 24h...

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:46   #4393
agunia82
Zakorzenienie

O matulu, moje dziecko znowu po godzinie chciało jeść
No i pojadła i usnęła przy cycu, odłożyłam do łóżeczka i póki co śpi.
Aż zadzwoniłam do położnej się spytać, czy ona ma jakiś pomysł co to się porobiło no i nic nowego się nie dowiedziałam.
Na początku oczywiście "może za mało pokarmu", ale to nie to, bo nocki ładnie przesypia a ja dzisiaj po tej godzinie miałam jeszcze mleko w piersiach. No to "a może pić się chce - spróbować podać wodę z glukozą, a jak nie to, to może brzuszek boli, może ma wzdęcia, może po szczepieniu tak..."
Czyli nic nie wiadomo o co chodzi, może być wszystko i nic
Mówi żeby jeszcze kilka dni poczekać, jak nic się nie zmieni iść do pediatry.
Jutro mamy tą wizytę w poradni wad i zaburzeń, to jak dzisiaj znowu będzie taka marudna non stop to tam pogadam o tym

Stary 2012-08-08, 11:47   #4394
Soleilka
Zakorzenienie

Ja kiedyś na bliznę pooperacyjną używałam żelu silikonowego z Oceanic i ładnie się goiło, szybko też zbledło

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:56   #4395
karmeelek
Zadomowienie

Dzień dobry!
Ogromne gratulacje i buziaki dla Pauli, Chmielinki i dzieciaczków!
phdwao super prezent od męża
Ciekawe jak tam bebe?
wvictoria sio na porodówkę!
Mandi gratki za pępek
Dziś w końcu trochę chłodniej ale za to strasznie mi się chce spać i nie mogę się zebrać do niczego.
Ciastuś spora już Rozalcia I ten czas tak szybko leci....
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:59   #4396
phdwao
Zakorzenienie

Hej za mna kiepska noc, maly budzil sie co 2 h ale pospalismy potem do 9 wiec daje rade. Byl na spacerku i udalo mi sie dostac kilka ciuchow na siebie ufff

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2012-08-08 o 12:06
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:05   #4397
karmeelek
Zadomowienie

depoison mam pytanko: jakiego proszku używacie? Coś mi się kołacze, że używasz takiego w miarę zwykłego. Póki co mam lovelę ale w sumie jak pojadę do rodzinnego domu to mogę pójść na spacer do Niemiec i tam kupić proszek - chciałam się zorientować wcześniej jak to cenowo wychodzi. I jestem też ciekawa jego jakości.
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:08   #4398
Linka25
Zakorzenienie

Aga a ta wizyta w tej poradni to obowiązkowa?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:10   #4399
Mandragorrka
Zakorzenienie

Mała dalej na cycu. Głodomorra
Była u nas położna, wszystko ok. Pytaliśmy o odbijanie po jedzeniu (karmię tylko piersią) powiedziała, że nie trzeba. I o szczepionki - nie powiedziała nam wprost które poleca. Tylko tyle, że mniej ukłuć to nie jest argument za tymi zintegrowanym. Jedyne co to ewentualnie dawka białka, które może uczulać. W tej zintegrowanej jest jeden rodzaj . A w 3 będą 3 różne - czyli większa szansa na uczulenie i tyle.
Bardziej jesteśmy skłonni na te pojedyncze.

U nas zbiera się na deszcz - a umyśliłam sobie grilla dzisiaj na obiad. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

W załączniku mój żarłok.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120807125.jpg (99,7 KB, 88 załadowań)

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:12   #4400
Soleilka
Zakorzenienie

Mandi skąd macie taką czapuchę? Słodko w niej Amelka wygląda

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:19   #4401
Linka25
Zakorzenienie

Jezu ale mam dziś przerąbane! Chodzę z cyckiem na wierzchu, mały ssak chce jesć co chwila. I jakiś niespokojny jest ssak. Pręży się i wygina Nawet zęby myłam dziś "z doskoku". Dziewczyny nierozpakowane, doceńcie wolność

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Była u nas położna, wszystko ok. Pytaliśmy o odbijanie po jedzeniu (karmię tylko piersią) powiedziała, że nie trzeba. I o szczepionki - nie powiedziała nam wprost które poleca. Tylko tyle, że mniej ukłuć to nie jest argument za tymi zintegrowanym. Jedyne co to ewentualnie dawka białka, które może uczulać. W tej zintegrowanej jest jeden rodzaj . A w 3 będą 3 różne - czyli większa szansa na uczulenie i tyle.

U nas zbiera się na deszcz - a umyśliłam sobie grilla dzisiaj na obiad. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

W załączniku mój żarłok.
Madni śliczny żarłoczek

odnośnie do odbijania - też zewsząd słyszałam że jeśli jesteśmy tylko na piersi, to odbijanie nie jest konieczne; spróbowałam jednak tego i za każdym razem (no prawie) jest potężne beknięcie
Stary 2012-08-08, 12:20   #4402
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

W załączniku mój żarłok.
ale słodka myszka

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Jezu ale mam dziś przerąbane! Chodzę z cyckiem na wierzchu, mały ssak chce jesć co chwila. I jakiś niespokojny jest ssak. Pręży się i wygina Nawet zęby myłam dziś "z doskoku". Dziewczyny nierozpakowane, doceńcie wolność
może pierdka chce puścić tylko coś nie wychodzi
uginać nózki do brzuszka albo klaść na brzuszku - tak gdzieś wyczytałam.

Stary 2012-08-08, 12:20   #4403
agunia82
Zakorzenienie

no to mała pospała...

Cytat:
Aga a ta wizyta w tej poradni to obowiązkowa?
nie, my mamy zalecenie odbyc taka wizyte przez niska mase urodzeniowa

Cytat:

W załączniku mój żarłok.
jaka czadowa czapeczka

Cytat:
ja mam identyko, teraz pisze jedna reka, mala na drugiej przysypia

oj tak kochane mamusie w dwupaku, cieszcie sie ostatnimi dniami spokoju

Stary 2012-08-08, 12:23   #4404
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

Jeszcze raz gratuluję
A jakie imię wybraliście?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:25   #4405
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

W załączniku mój żarłok.
Przesliczna jest!!! Moj tez wisi na cycu od godziny i mi polozna mowila to samo o odbijaniu
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:28   #4406
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Mandi skąd macie taką czapuchę? Słodko w niej Amelka wygląda
Czapeczka oczywiście z allegro.
Kupiłam tutaj:
http://allegro.pl/czapeczka-myszka-c...525047414.html

Kupiłam w niedzielę i już wczoraj w południe listonosz przyniósł

Cytat:
odnośnie do odbijania - też zewsząd słyszałam że jeśli jesteśmy tylko na piersi, to odbijanie nie jest konieczne; spróbowałam jednak tego i za każdym razem (no prawie) jest potężne beknięcie
Co do pogrubionego jestem za Dziecko jest cudowne, kochane itd. ale ciągła opieka nad malcem sprawia, że dla mamusi zostaje mało czasu.

No właśnie mojej prawie nigdy się nie odbija. Widocznie zależy od dzieciaczka

Dziękujemy za komplementy

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:30   #4407
houserka
Rozeznanie

Paulagratulacje!
chmielinka gratulacje!
trzymam kciuki za ewentualne dzisiejsze porody

moja w nocy co zjadła to zwróciła i tak w kółko. o 6.00 była pobudka i tak do 8 się z nią męczyłam, w końcu dała pospać z 1,5 h a teraz babcia ją niańczy...ja tylko dostarczam mleko, normalnie jak krowa dojna sie czuję, wczoraj nie byliśmy na spacerze, na balkonie tylko kimała, bo nie udało mi się odciągnąć mleka. Mam na styk, a bez butli nie ryzykuje wyjścia.
jutro wizyta u pediatry, akurat Pola skończy 4 tygodnie, myślę ze 4 kg będzie mieć.Ubranka jeszcze te najmniejsze zakładam, ale są takie na styk.
W piątek wizyta w mojej pracy, dziewczyny chcą zobaczyć małą na żywo.Jedziemy też do moich rodziców na 3 dni , w tym jeden dzień to chrzciny u mojego brata. Będę chrzestną Gabrysia, jeszcze go nie widziałam, a ma już 2,5 m-ce.
dziś jeszcze planuje zakupy: torebka + stanik. Zacznę poszukiwania od stanika, póki z cyców nie będzie mi się lało mleko.Tż jeszcze chce sobie kupić koszulę.Tylko żeby mi się udało odciągnąć z 100 ml mleka, żeby małą zostawic bez stresu z babcią...
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:31   #4408
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:

Dzis Córcia konczy 4 tygodnie!!!!!!!!!!!!! a w sobote pełen miesiąc jacie ale leci ten czas!!!!!

Cytat:
dziś fajna data na urodzinki
08.08.2012

ktoś chętny?
Ja! Ja! Ja!
Cytat:
Ja zaraz sobie poskaczę na piłce

Prince, Mandi śliczne te Wasze księżniczki

A my dziś zaczynamy 4o tydzień! I mam nadzieję, że ostatni

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:32   #4409
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Czapeczka oczywiście z allegro.
Kupiłam tutaj:
http://allegro.pl/czapeczka-myszka-c...525047414.html

Kupiłam w niedzielę i już wczoraj w południe listonosz przyniósł

Co do pogrubionego jestem za Dziecko jest cudowne, kochane itd. ale ciągła opieka nad malcem sprawia, że dla mamusi zostaje mało czasu.

No właśnie mojej prawie nigdy się nie odbija. Widocznie zależy od dzieciaczka

Dziękujemy za komplementy
jakie niskie ceny!!!!
Ja żabkę kupiłam za ok 50zł
sówkę ma coś ostatnio mi się porobiło w głowie na punkcie sów

Stary 2012-08-08, 12:37   #4410
Linka25
Zakorzenienie

No... mój miś o bardzo małym rozumku poszedł w końcu spać

Cytat:

może pierdka chce puścić tylko coś nie wychodzi
uginać nózki do brzuszka albo klaść na brzuszku - tak gdzieś wyczytałam.
tak, ma troszkę problemy z brzuszkiem / gazami, jak prawie każde dziecko, i robimy tak, kładzenie na brzuszku, masaż, ciepły okład Interesujące jest to że problemy z brzuszkiem zaczynają się od około 4 tygodnia, czasem 3. Wcześniej ich nie ma...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości