Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-08, 11:44   #841
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Zawsze mnie ciekawily takie "przypadlosci" - moja mama np nie lubi sera zoltego, ale na pizzy zje Pomidorow tez nie jada, ale zupe pomidorowa uwielbia

Zazdroszcze Ci, ze masz takich czytaczy w domu
Moj od ksiazek ucieka, gdzie pieprz rosnie, co mnie osobiscie boli
moje dziecko na widok pomidora ma odruch wymiotny a sok pomidorowy dudni litrami

wiesz, moja mama też zawsze ubolewała,że nie chce czytać i nie cieszę się z prezentów książek- za to jak zaczęłam dorastać zmieniło się to, może nie jestem molem, moj TZ czyta więcej ale nie ma tragedii
za to mama teraz bardzo szczęśliwa bo ma do kogo dzwonić jak tylko coś ciekawego wyczyta
powiem szczerze- bez idealizowania ale nie znam nikogo co byt czytał tyle co ona
w domu to ma taki ogrmony salon i nic tylko ksiazki, na stole czasem u niej leza po dwie otwarte, zerka do jednej zaraz do drugiej, wariatka
ona mi powiedziala,że boi sie,że jej zycia zabraknie i nie zdarzy przeczytac tego co by chciala

dodam,ze nigdy nie pracowala i od dziecka pamietam tylko ona i ksiazki,ojciec robil straszne awantury
ale kuźwa za to jak ona pisze!!!!! szok, probowalam ja kiedys namowic ale nic z tego za leniwa jest
za to mojemu synowi podrzucala takie malutkie karteczki z historyjkami o gryzoniach, zaśmiewał się przy tym strasznie i nie chcial powiedziec dokladnie o co chodzi- to byla taka ich tajemnica
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:45   #842
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Tak mam - ipad. Szczerze to innego nie polecam, lepiej kupić laptopa niż jakiegoś słabego. odkąd go mamy laptop jest tylko właczany jak potrzebuje zająć się jakimś projektem. Do siedzenia na internecie i do grania jest rewelacyjny. Na początku trzeba się nieco przestawić ale później rewelacja. Jedyna wada to, że jak jakaś strona jest źle zrobiona to czasami nie działa jak trzeba, ale to wina braku umiejętności osoby która zrobiła stronę. Co do wizażu to nie działa dodawanie zdjęć :p, coś jest skopane.
właśnie chcę dobrego, myślę, że 2tysiące będzie ok, tańszego nie chcę, tym bardziej, że ma mi służyć typowo do internetu zamiast mojego netbooka - mąż ma 17calowego wypasionego laptopa, ja takich nie cierpię, ciężki, nieporęczny, a mój netbook już na wykończeniu jest, dysku dużego nie potrzebuję, wszystkie rzeczy bym przerzuciła do męża, ipady są boskie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane

dziś mam gina i denerwuje się strasznie bo mały od wczoraj mniej się rusza, wczoraj ledwo co go wieczorem czułam a zwykle ok 23 kręci się jak szalony, dziś troszkę nad ranem a tak to cisza
trzymajcie kciuki
kochana będzie dobrze, daj znać

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Kup teraz. Ja mam spodnie od siostry męża i rozmiar jest dla mnie dobry tyle że są za krótkie. Zmierzyłam je i tak dobrałam rozmiar. No i ja chcę proste nogawki, rurki niekoniecznie
O takie zamówię:
http://moda.allegro.pl/super-jeansy-...528461590.html
o o o, super!

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki! Postaram się wcisnąć trochę zdjęć!!!

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Piekny dzidziolek ...

dziewczyny zaraz kupie pooduszke motherhood i mam pytanie do tych, ktore ja maja, czy bralyscie do niej dodatkowa poszewke .... czytalamm na watku, ze ktoras z was byla zawiedziona jej wypelnieniem, ale czytam ze orginalna wyoelniona jest jakimsis kukami poliestrowymi, to ie poowinna sie zbijac ... koszt mnie przeraza bo to 139 zl, ale czytalam tyle dobrych opinii na ich temat, a kaska z zusu przyszla, wiec trzeba dobrze wydac
ja kupiłam dodatkową poszewkę, ale chyba niepotrzebnie bo przecież to chwila żeby ją wysuszyć no ale mam brązową i fioletową więc idealnie pasuje do sypialni
poza tym poduszka genialna, mi przeszły bóle pleców po trzech czy czterech nocach na niej, więc super
Cytat:
maluszek się obudził i kopie, to śpioch jeden stracha mi napędził

nie kupuj dodatkowej poszewki bo jest droga
ja narzekałam na wypełnienie myślałam,że się zeszmaciła ale jak ściągnęłam poszewkę to się okazało,że jeden róg jest tak obszyty i ma on tak właśnie opadać
miałam to samo, w pewnym momencie chciałam ją nawet reklamować i odsyłać, dobrze, że mnie tknęło i ściągnęłam róg tej poszewki bo bym idiotkę z siebie zrobiła

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam z rana

Moje dziecko chyba zaczyna znowu się ruszać Jak leże na jednym boku to czuję taki ciężar na brzuchu jakbym miała wewnątrz jakiś kamień i potem jak się przekładam na drugi to czuje tak jakby mi się coś przesuwała i wtedy na drugim boku mam ten ciężarek. Chyba że to moje sadło się tak przemieszcza....
o to to to, dokładnie, ciężarek!!! tak samo czuję!!!

Byłam na badaniach i jak babeczka się dowiedziała, że w ciąży jestem i czasem mi się słabo robi to zaprowadziła mnie do położnej położyła na łóżko i pobrała krew czułam się jak jakaś specjalna

W ogóle mam w pakiecie medicover położną pytałam się i mogę chodzić do przychodni 3 przystanki ode mnie co daje taka położna? Potrzebna jest w ogóle?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:47   #843
monamur
Raczkowanie

Cytat:
Kocham Cobena najbardziej serie z Myronem.
Jak do tej pory przeczytałam 2 jego książki i obie były niesamowicie wciągające, przeczytam Bez skrupułów jako pierwsza z serii, skoro zachwalasz czaję się też na Mastertona, ale jakoś się boję

Mój TŻ niestety nie lubi czytać, woli spędzać czas w realnym świecie, ostatnie ksiażki jakie czytał to z zakresu budownictwa na studiach
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:49   #844
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ooo a mogłabys nam jakos podesłac to na maila...?

Moje posiłki dziennie wyglądaja mniej więcej tak
rano bułka z serkiem i pomidorem, popołudniu jakaś zupa cos z ryżem generalnie raczej lekkie i bezmięsne
wieczorem kanapka....

Nie umiem jeśc nic takiego ciężkiego najchętniej jadła bym same zupy.... pomidora i biały serek :/

Troche mnie nie było i cięzko mi sie tu do was wbić

Kupiłam troche spodni ciązowych dwie pary z lumpa i jedna nowa (129zl)

całe dnie teraz latam za czymś do slubu dziś będę kończyć zaproszenia pokaże wam zdjęcie jak będą gotowe zamówilismy sale na obiadek weselny i generalnie idziemy do przodu, kurde niby ślub na 40 osób z czego połowa tylko na obiedzie a zamieszaniaaa :/

Włąśnie gdzie leci ten program i kiedy z pascalem i okrasą???

Piekne macie brzuszki Szaja Black Lady (masz już duży nie opowiadaj :P )

Jesli chodzi o ruchy to raz zdawało mi się że mnie cos puka
A kiedyś jak jechałam winda to mnie cos tak mocno stukło od środka :P
Pochwał się koniecznie jak będziesz miała gotowe .
Przepisy Pascala i Okrasy można znaleźć na stronie:
Kuchnialidla.pl

Wróciłam ze spaceru ale się zmachałam

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:51   #845
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
A ja jeszcze nie mam imienia dla mojej córuni ;( aż mi się płakać chce ...
Ptysiu nie martw się, mnie się przestaje imię Kasia podobać tzn KASIA bardzo, ale wczoraj gdzieś zobaczyłam KATARZYNA no i pełne imię nie Poza tym... O ile Agatka od razu mi pasowało, i tak do brzucha mówiłam od pierwszego wyboru, o tyle z Kasią tego nie czuję.

Cholera, a może podświadomie jednak wyczuwam że siusior urośnie ?

Cytat:
wiesz, moja mama też zawsze ubolewała,że nie chce czytać i nie cieszę się z prezentów książek- za to jak zaczęłam dorastać zmieniło się to, może nie jestem molem, moj TZ czyta więcej ale nie ma tragedii
za to mama teraz bardzo szczęśliwa bo ma do kogo dzwonić jak tylko coś ciekawego wyczyta
powiem szczerze- bez idealizowania ale nie znam nikogo co byt czytał tyle co ona
w domu to ma taki ogrmony salon i nic tylko ksiazki, na stole czasem u niej leza po dwie otwarte, zerka do jednej zaraz do drugiej, wariatka
ona mi powiedziala,że boi sie,że jej zycia zabraknie i nie zdarzy przeczytac tego co by chciala

dodam,ze nigdy nie pracowala i od dziecka pamietam tylko ona i ksiazki,ojciec robil straszne awantury
ale kuźwa za to jak ona pisze!!!!! szok, probowalam ja kiedys namowic ale nic z tego za leniwa jest
za to mojemu synowi podrzucala takie malutkie karteczki z historyjkami o gryzoniach, zaśmiewał się przy tym strasznie i nie chcial powiedziec dokladnie o co chodzi- to byla taka ich tajemnica
Ale fajnie

My oboje ogromnie czytamy, z tym, że mąż teraz głównie w kibelku za to jak widzę, że tam idzie, to pędem siusiu lecę bo wiem, że 40 minut przynajmniej niedostępny, czytelnię se cholera robi
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:53   #846
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
My dla córki mamy - Milena Agnieszka (mąż chciał na pierwsze Agnieszka, ale mi się niezbyt podoba i poza tym Mileny nie popuszczę, więc poszliśmy na kompromis).

Chciał też Weronika - Weronka, Werońcia ... nie ma mowy, kojarzy mi się z babuleńką

Za to dla chłopca nie - nic nam się nie podoba, ani z prostych, ani "skomplikowanych", ani z nowych, ani ze starych

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-08-08 o 11:55
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:55   #847
aska27adopcje
Zadomowienie

http://allegro.pl/motherhood-kojec-p...533529639.html

Dziekuje za rady, poducha zakupiona, do tego wybralam ksiazke zabawy z aluchem ... przesylka z warrszawy, wiec jak dobrze pojdzie to jutro juz bede na niej spala ... do lodzi tylko 120 km drogi
Stary 2012-08-08, 11:56   #848
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35763182]

My oboje ogromnie czytamy, z tym, że mąż teraz głównie w kibelku za to jak widzę, że tam idzie, to pędem siusiu lecę bo wiem, że 40 minut przynajmniej niedostępny, czytelnię se cholera robi [/QUOTE]

moj syn bez książki albo gazety nie pójdzie do kibelka
w gacie narobi a musi coś miec do czytani
wariaty
ja swego czasu nie byłam w stanie ogranąć tej czytelni w kiblu- w końcu kupiłam taki segregator jakby - i tak chowają swoje czytadła
a na nowy dom - kupiłam taki retro gazetnik
żeby chociaż stylem pasował
Stary 2012-08-08, 11:57   #849
caffee_latte
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Pochwal się jaki wózek wybraliście
Po długich dyskusjach padło na Emmaljunge edge duo combi. Załapaliśmy się jeszcze na starą kolekcję i było trochę taniej.

Monamur jutro zaczynam 16 tydzień. Nie wiemy jeszcze czy rośnie nam dziewuszka czy chłopczyk Robimy zakupy wcześniej - muszę wykorzystać moment, że z maluszkiem i ze mną teraz lepiej. Ostatnio przeleżałam 2 mce. Teraz wystarczy, że się lekko zmęczę i znowu jest jazda. Mam nadzieje, że później bedzie ok, ale kto wie Ja tez nie mogłam wytrzymać

Dziewczyny wklejam coś na co mam ochotę. Pomidorki juz zakupione

Przepis pochodzi ze strony: http://www.wielkiezarcie.com/recipe7051.html

Suszone Pomidory

Składniki
co najmniej 2, albo jeszcze lepiej 3 kilogramy silnie dojrzałych pomidorów średniej wielkości (najlepsze są "bawole serca") kilka główek czosnku łyżkę suszonej bazylii pół łyżki suszonego tymianku pół łyżki świeżo, bardzo grubo zmielonego czarnego pieprzu łyżkę najlepiej gruboziarnistej soli około dwóch szklanek oliwy

Przygotowanie
rzecz zacznij od przygotowania 3-4 słoików o pojemności 0,3 litra - muszą być perfekcyjnie umyte - zarówno słoiki, jak i zakrętki, najlepiej wyparzone i doskonale wysuszone główki czosnku porozdzielaj na pojedyncze ząbki, nie obierając ich pomidory umyj, osusz dokładnie każdy przekrój na połowę, usuwając miejsce, do którego była przyczepiona szypułka z każdej połówki usuń starannie sok i nasionka tak przygotowane pomidory ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika nagrzanego do 80-90 stopni w mniej więcej połowie suszenia obok pomidorów połóż ząbki czosnku w łupinach susz co najmniej 8 godzin, sprawdzając co kilka godzin, czy pomidory nie zaczynają zbytnio wysychać - powinny zmniejszyć swoją objętości do około 1/4, stać się elastyczne, ale nie suche jak wiór miękkie, ususzone pomidory układaj w słoikach przekładając ząbkami czosnku, ziołami i solą zalewaj oliwą w czasie układania, tak by dostała się ona we wszelkie zakamarki kiedy słoik będzie napełniony, stuknij nim kilka razy o stół, by oliwa dostała się wszędzie zakręć i wstaw do lodówki pałaszuj po kilkunastu dniach możesz je trzymać w lodówce przez kilka miesięcy... jeśli wytrzymasz...
caffee_latte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:57   #850
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/motherhood-kojec-p...533529639.html

Dziekuje za rady, poducha zakupiona, do tego wybralam ksiazke zabawy z aluchem ... przesylka z warrszawy, wiec jak dobrze pojdzie to jutro juz bede na niej spala ... do lodzi tylko 120 km drogi
zapomniałam powiedzieć,że ja swoją w smyku kupowałam- że tak powiem od ręki
Stary 2012-08-08, 12:00   #851
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
oj Bokeh to widzę,że u nas podobnie
niestety, do kitu taka dieta, wczoraj po postach meduzzy zaczęłam troszkę szperać nt zapotrzebowania i chyba nie tą drogą idziemy

dieta powinna być oparta przede wszystkim na ciemnym pieczywie, musli, zarodkach, kaszach i ziemniakach
białe pieczywo w minimalnej ilośc

potem nabiał- ale najlepiej fermentowane rzeczy typu kefiry, maślanki, jogurty,twarogi

warzywa i owoce bez ograniczeń

chude mięsa i ryby, ryby te tłuste jak łosoś makrela- one będę bardzo potrzebne ok 30 tyg ciąży bo wtedy mózg malucha rozwija sięszybko i potrzebuje do tego kwasów tłuszczowych, udowodniono też,że kobiety,które spożywają więcej omega 3,6 i 9 rodzą bardziej inteligentne dzieci niż te które nie spożywają tych tłuszczów
zatem poza rybami powinnyśmy spożywać ok 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju z pestek winogron czy tam innego zdrowego najlepiej do sałatek bo witaminy są lepiej wchłaniane z takimi tłuszczami

ograniczać tłuszcze zwierzęce-zapomnieć o smalcu,parówkach,paszteta ch

no i koniecznie dorzucić kalorii- ja znalazłam rozwiązanie dlaczego czuję się głodna- bo po prostu za mało jem

a potem człowiek się rzuca na byle co, wtedy najchętniej na słodkie i idzie zamiast w dzidzie i cycki- w dupe

acha i mięso powinno się spożywać z warzywami a najlepiej ze szklanką soku pomarańczowego bo witamina C przyswaja wchłanianie żelaza
Kurczaki to ja za mało ryby jem :/, jakoś mi nie wchodzi. Za to uwielbiam kanapki z dodatkiem pomidorem polanego oliwą z oliwek i posypanego ziołami , od początku ciąży wchłonęłam całą małą butelkę oliwy taką 250ml

Cytat:
pokaże wam dwa zdjęcia ze slubu który teraz robiłam, chyba tez sobie zrobie taki bukiet co wy na to??
Ładny bukiet

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
właśnie chcę dobrego, myślę, że 2tysiące będzie ok, tańszego nie chcę, tym bardziej, że ma mi służyć typowo do internetu zamiast mojego netbooka - mąż ma 17calowego wypasionego laptopa, ja takich nie cierpię, ciężki, nieporęczny, a mój netbook już na wykończeniu jest, dysku dużego nie potrzebuję, wszystkie rzeczy bym przerzuciła do męża, ipady są boskie
Jak masz kaskę to jak najbardziej polecam ipada.

Stary 2012-08-08, 12:01   #852
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
zapomniałam powiedzieć,że ja swoją w smyku kupowałam- że tak powiem od ręki
Marsi wrrr, w sumie mam smyka w galerii, pewnie maja ... ale moze zaoszzczedzilam cos i jeszcze ta lsiazka za 30 zl w gratisie ... chcialabym miec ja od razu, ale 1 dzien mnie niezbawi
Stary 2012-08-08, 12:02   #853
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caffee_latte Pokaż wiadomość
P

Suszone Pomidory

Składniki
co najmniej 2, albo jeszcze lepiej 3 kilogramy silnie dojrzałych pomidorów średniej wielkości (najlepsze są "bawole serca") kilka główek czosnku łyżkę suszonej bazylii pół łyżki suszonego tymianku pół łyżki świeżo, bardzo grubo zmielonego czarnego pieprzu łyżkę najlepiej gruboziarnistej soli około dwóch szklanek oliwy
kochana, robiłam w zeszłm roku, strasznie pracochłonne ale jakie pyszne
na takie pomidory najłatwiej trafić pod koniec sierpnia, wtedy nie są drogie, ale robiłam też z pomidorów lima- też git- tylko nie marnuj miąższu- zrób z nich zupe albo sos, bo go trzeba wyciąc do suszenia

acha i ja miałam z przepisu,że olej musi być lekko podgrzany i raz za mocno podgrzałam i pomidorki zaczęły skwierczeć- ale i tak wyszły

uwaga uwaga-zadnej oliwy włosi nie dają oliwy do pomidorów tylko olej słonecznikowy, serio sprawdz najlepiej na jakies włoskiej stronce

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2012-08-08 o 12:04
Stary 2012-08-08, 12:04   #854
LadyWhisper
Zakorzenienie

bokeh ja nie widzę przyrostu i dlatego tak, za to jak wczoraj przyjaciółka przyszła to nie mogła się napatrzeć i mówi, że urósł
bukiecik śliczny! ja miałam prostą kulkę z różowych róż, na aucie tylko różowe wstążeczki na klamkach, no ale my mieliśmy stareeeeeeeeńki samochód
Cytat:
A ja właśnie skończyłam "Dallas`63" Kinga, może skuszę się na tego Cobena???
Dallas fajne? Bo mam na półce a nie mogę się zabrać

Cytat:
Zawsze mnie ciekawily takie "przypadlosci" - moja mama np nie lubi sera zoltego, ale na pizzy zje Pomidorow tez nie jada, ale zupe pomidorowa uwielbia
hahaha ja tak samo, pomidorów nienawidzę a zupę pomidorową mogą jeść litrami

Delicjanko czemu masz doła kochana? nie smutaj......

Stary 2012-08-08, 12:06   #855
ILLUSION
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35763182]Ptysiu nie martw się, mnie się przestaje imię Kasia podobać tzn KASIA bardzo, ale wczoraj gdzieś zobaczyłam KATARZYNA no i pełne imię nie Poza tym... O ile Agatka od razu mi pasowało, i tak do brzucha mówiłam od pierwszego wyboru, o tyle z Kasią tego nie czuję.

Cholera, a może podświadomie jednak wyczuwam że siusior urośnie ? [/QUOTE]

Wszystko możliwe, dziś w pracy koleżanka mi opowiadała że u niej w 16 tc lekarz stwierdził że chłopiec będzie a na połówkowym okazało się że jednak dziewczynka no i teraz ma małą Luizę

Dziewczynki można mozarellę? Bo wy tu o tych pomidorach a mi się caprese zachciało...

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2012-08-08 o 12:08
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:09   #856
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ja dziś już sklep zaliczyłam, bardzo chciało mi się sałatki pomidorowej z cebulką i śmietanką na śniadanie, a pomidory i śmietana wyszły. Pyszne było. Na obiad zrobię zapiekankę makaronową z warzywami, mężowi wrzucę mięso mielone. Idę zaraz do lumpka, może coś fajnego upoluję.
Wczoraj rozłożyłam łóżeczko, które dostaliśmy od siostry i jestem nim zachwycona. tak wygląda
http://m2.agitomedia.pl/image/700x70...i.182140.2.jpg

Miłego dnia Wam życzę
Właśnie, ja mam problem z łóżeczkiem. Na początku chciałam drewniane, ale po rozmowie z bratową za bardzo już sama nie wiem. Radziła mi właśnie takie turystyczne kupić. Mówiła że bardziej praktyczne, można ze sobą zabrać, przenieść do drugiego pokoju, a później jako kojec nawet może służyć. Ponoć fajnie bo dziecko główki nie obija o szczebelki. Więc tak się ciągle zastanawiam. Przeczytała, ze trzeba kupić tylko materac inny, taki jak do drewnianego bo ten oryginalny trochę za miękki. Może któraś z was ma doświadczenie z takim łóżeczkiem i coś doradzi?
laurka jak te twoje, fajne jest? Stabilne?

Edytowane przez mitabe
Czas edycji: 2012-08-09 o 19:35
Stary 2012-08-08, 12:09   #857
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
moje dziecko na widok pomidora ma odruch wymiotny a sok pomidorowy dudni litrami

Ale faaajnie
Tez tak zawsze chcialam i tez sie boje, ze nie zdaze przeczytac wszystkiego, co chce

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość
Jak do tej pory przeczytałam 2 jego książki i obie były niesamowicie wciągające, przeczytam Bez skrupułów jako pierwsza z serii, skoro zachwalasz czaję się też na Mastertona, ale jakoś się boję

Mój TŻ niestety nie lubi czytać, woli spędzać czas w realnym świecie, ostatnie ksiażki jakie czytał to z zakresu budownictwa na studiach
Czytaj czytaj, wciaga jak cholera

Te poduchy, o ktorych piszecie sa takie przydatne?
Na pewno mam cos takiego w domu, zostalo jeszcze po 6-letniej obecnie siostrze
W ogole mnostwo rzeczy po niej mam. Ubranka mama skrupulatnie pakowala i nikomu nie oddawala, twierdzac, ze na pewno w przyszlosci przydadza sie mi (ja glupia oczywiscie slyszec o tym nie chcialam ).

Bedzie tylko problem, zeby przewiezc to z dolnego slaska na pomorze - tira musze wynajac

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:10   #858
LadyWhisper
Zakorzenienie

mitabe a jaki dokładnie model masz? Porównałabym sobie

marsi mój się uczy japońskiego i na pralce wiecznie obok krzyżówek słowniki z krzaczkami, książki japońskie i ogółem o Japonii, jak Małe podrośnie do Japonii na urlop chcemy jechać, co najmniej na miesiąc

aska od tego samego sprzedawcy kupowałam i tą samą książkę wybrałam

ależ ja nie cierpię ryb!!! Wrrrrrrr...!!! Co zamiast? Da się zastąpić ryby czymś???

Stary 2012-08-08, 12:13   #859
caffee_latte
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Jestem jak najbardziej za herbatką
A do jakiego lekarza chodzisz, prywatnie czy na NFZ?
Ja kiedyś chodziłam do dr. Sadwoskiej i ona też na Orłowskiego pracuje, ale juz do niej nie chodzę.
Co do szpitala to chciałabym w Św. Zofii na żelaznej bo znajoma urodziła tam dwoje dzieci i bardzo sobie chwali i pewnie jak zacznę rodzić to tam pojadę chyba że nie będzie miejsc to już wtedy pojęcia nie mam może na Karową. A ten Orłowskiego to jak oceniasz?
Ja szukałam właśnie szkoły rodzenia ale wszędzie już były zajęte terminy ;/ chyba w 3 szkołach patrzyłam . W necie znalazłam kiedyś stronkę ze szkołą rodzenia online
Chodzimy do dr Ledowicza. Przyjmuje m.in na ul. Kopernika. Świetny specjalista i wspaniały człowiek.

Jeśli chodzi o szpital Orłowskiego to nie znam opini innych dziewczyn, ale wg mnie jest całkiem ok. Jedna rzecz, która mnie troszkę zdziwiła to mój mąż nie mógł być obecny przy badaniu usg. Być może dlatego, że trafiliśmy tam na izbę przyjęć z problemem, a nie zwykłą wizytę. Same badania dokładne, lekarz na którego trafiłam (mojego lekarza prowadzącego akurat nie było) kompetentny, a inni pracownicy, z którymi też mieliśmy kontakt w porządku. Wiem, że tam też jest szkoła rodzenia, ale nie mam żadnych informacji na ten temat.
Stary 2012-08-08, 12:17   #860
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
bukiecik śliczny! ja miałam prostą kulkę z różowych róż, na aucie tylko różowe wstążeczki na klamkach, no ale my mieliśmy stareeeeeeeeńki samochód
Mój bukiet był trochę jakby tu powiedzieć sztuczny zrobiony z broszek i ręcznie robionych kwiatków (trzy wieczory z siostrą siedziałyśmy) na początku stwierdziłam, ze jak nie wyjdzie to kupię z kwiatków jeszcze. Ostatecznie wyszedł taki jak chciałam i fajnie bo mam go do dzisiaj, schowany w pudełku jako pamiątka

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
mitabe a jaki dokładnie model masz? Porównałabym sobie

marsi mój się uczy japońskiego i na pralce wiecznie obok krzyżówek słowniki z krzaczkami, książki japońskie i ogółem o Japonii, jak Małe podrośnie do Japonii na urlop chcemy jechać, co najmniej na miesiąc

aska od tego samego sprzedawcy kupowałam i tą samą książkę wybrałam

ależ ja nie cierpię ryb!!! Wrrrrrrr...!!! Co zamiast? Da się zastąpić ryby czymś???
Ipad 2 fajnie bo ma kamerkę.

Stary 2012-08-08, 12:18   #861
aska27adopcje
Zadomowienie

Lady, a czy przesylka byla szybka ?? ...
ale bym juz ja chciala miec dzisiaj ... Juz widze jak moj TZ sie bedzie do niej przystawial ... on uwielbia wszystko co kupuje dla siebie /... pamietam jak sobie kupilam taka profilowana piankowa poduszke z lidla pod glowe, jak ja wysmiewal na poczatku, ze taka beznadziejna, ze jak tu na takie spac,, niewygodna itp ... jakpo tygodniu usnal na niej, na nastepny dzien zjezdzilismy wszystkie lidle w lodzi, zeby mu kupic tak mu sie spodobala
Stary 2012-08-08, 12:19   #862
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:

Dallas fajne? Bo mam na półce a nie mogę się zabrać
Fajne, fajne.Polecam.

Powiem Wam coś, czego nawet lekarzowi nie powiedziałam, bo nie wiem czy to możliwe. Piszecie tu o ruchach dzidziusiów, tzw. pyknięciach, przelewaniach itd. Poczułam coś takiego w 12 tc i od tej pory regularnie, co jakiś czas takie rzeczy się u mnie w brzuchu dzieją. Nie chcę mówić tego głośno, bo będzie gadania: "ooooooo, początek ciąży, a ta już ruchy dziecka niby czuje." Może któraś z Was też tak szybko coś czuła??? Czytałam, że kobiety szczupłe przed ciążą mogą ruchy dziecka odczuwać bardzo wcześnie. Ja mam tylko 155 cm wzrosu i 48 kg przed ciążą. Czy to możliwe???
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:20   #863
caffee_latte
Przyczajenie

Cytat:
kochana, robiłam w zeszłm roku, strasznie pracochłonne ale jakie pyszne
na takie pomidory najłatwiej trafić pod koniec sierpnia, wtedy nie są drogie, ale robiłam też z pomidorów lima- też git- tylko nie marnuj miąższu- zrób z nich zupe albo sos, bo go trzeba wyciąc do suszenia

acha i ja miałam z przepisu,że olej musi być lekko podgrzany i raz za mocno podgrzałam i pomidorki zaczęły skwierczeć- ale i tak wyszły

uwaga uwaga-zadnej oliwy włosi nie dają oliwy do pomidorów tylko olej słonecznikowy, serio sprawdz najlepiej na jakies włoskiej stronce
Cenna uwaga też planuje olej słonecznikowy. W zeszłym roku dostałam od mamy kilka słoiczków. W tym roku robie sama. Bardzo mi smakowały
Stary 2012-08-08, 12:25   #864
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
My kupiliśmy w Leroy merlin rolety bo wykańczaliśmy mieszkanie w stanie surowym i koszty nas przerosły a rolety trzeba było kupic. Ja jestem bardzo zadowolona. Dużo kolorów i wzorów do wyboru i rozmiar też mozna bez problemu dopasować nawet na nietypowe okna. Jeśli nie chesz żeby zwisały przy uchylonych oknach to sa takie prowadnice które po bokach się mocuje (identyczne jak montują z tych firm od rolet): http://www.leroymerlin.pl/dekoracja-...6933,l931.html
.
U mnie nie ma tego sklepu ale jak wybierzemy się w najbliższym czasie do większego miasta to tam popatrzę na to Dzięki

Te przepisy Pascala i Okrasy są na stronie Lidla

Z tym czytaniem w kibelku hehe mój tez tak ma a ja się nauczyłam od niego ale ja biorę tylko jeśli rzeczywiście mam coś fajnego do czytania i jak mam zaparcia, czyli spędzę tam więcej niż 10 minut. Mojemu to nawet ulotka reklamowa wystarczy, byle by coś było.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:31   #865
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Mój bukiet był trochę jakby tu powiedzieć sztuczny zrobiony z broszek i ręcznie robionych kwiatków (trzy wieczory z siostrą siedziałyśmy) na początku stwierdziłam, ze jak nie wyjdzie to kupię z kwiatków jeszcze. Ostatecznie wyszedł taki jak chciałam i fajnie bo mam go do dzisiaj, schowany w pudełku jako pamiątka

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Ipad 2 fajnie bo ma kamerkę.
o, pokaż bukiet, zaciekawiłaś mnie bardzo

Cytat:
Lady, a czy przesylka byla szybka ?? ...
ale bym juz ja chciala miec dzisiaj ... Juz widze jak moj TZ sie bedzie do niej przystawial ... on uwielbia wszystko co kupuje dla siebie /... pamietam jak sobie kupilam taka profilowana piankowa poduszke z lidla pod glowe, jak ja wysmiewal na poczatku, ze taka beznadziejna, ze jak tu na takie spac,, niewygodna itp ... jakpo tygodniu usnal na niej, na nastepny dzien zjezdzilismy wszystkie lidle w lodzi, zeby mu kupic tak mu sie spodobala
ja kupowałam ją w nocy w pn(właściwie już był wtorek ) i miałam w środę rano już.

W ogóle po badaniach poszłyśmy z kuzynką do ch i kupiłam sobie w h&m spodnie ciążowe za 75zł plus dwa topy za 19,90, potem w butiku bluzeczkę taką śliczną na gumce i legginsy jestem happy poza tym czuję się super, lekki spacerek dał mi dużo energii chociaż z chęcią bym spać poszła no i wózki oglądałam i miałam sprawdzić na necie opinie a zapomniałam nazwy. Fajne się wydawały bo skrętne koła ale naprawdę duże pompowane koła, baaardzo mi się podobał a głupia nie zapisałam nazwy

Stary 2012-08-08, 12:42   #866
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ale to nie jest program, tylko reklama Lidla.
na stronach Lidla sa chyba filmiki do obejrzenia

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
hortensje a świadkowe miały białe
b. ladne

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
A ja właśnie skończyłam "Dallas`63" Kinga, może skuszę się na tego Cobena???
świetna książka

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

o Matko jak mnie dzisiaj głowa boli normalnie jakby mi ją ktoś w imadło wkręcał!!!
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:52   #867
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
a co z Nelą??

Ehh a mnie znów mój tż wyprowadził z równowagi..... załamie sie chyba

A jakie ksiązki Cobena polecacie?

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-08-08 o 12:53
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:57   #868
suzi31
Raczkowanie

Witam
Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Cześć,

Dziewczyny bardzo ładne brzuszki już macie

Mnie na porodówce też nikt o pierwsze ruchy nie pytał

Rozmiar stopy - mnie też się nie zmienił w poprzedniej ciąży.
Mnie pytali o ruchy dziecka - w którym tyg.były, wypisując kartę przed przyjeciem do szpitala.
Stopy miałam o rozmiar większe, opuchnięte.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Fajne, na wolny czas musze sie pomierzyć i tez coś sobie kupić. W nastepną sobotę mamy wesele i muszę kupic sukienkę, w żadną juz sie nie mieszczę ten zakup to dopiero spędza mi sen z powiek
Ja na weselę idę 01 września. Wiadomo, że w żadną z moich wyjściowych sukienek się nie zmieszczę, ale mam 3 ładne ciążowe, takie bardziej eleganckie i chcę coś z tego wybrać.

Poza tym zaczynam się czuć taka duża! Coraz częściej wyciągam jakąś bluzkę z szafy, ubieram i za mała, albo ciśnie, niewygodna. Zostały mi już prawie tylko do noszenia ciążowe ubrania, reszta ciuchów jest za mała.

Cytat:
Napisane przez caffee_latte Pokaż wiadomość
Co do zakupów bieliźnianych to polecam Alles (alles.pl)
Na razie nie jestem w stanie określić wytrzymałości ich rzeczy (niedawno kupiłam komplet bielizny i koszulkę nocną), ale są wygodne, ładne i funkcjonalne (np. odpinane miseczki). Do paczki dorzucili mi niedrapki dla dzidziusia dopasowane kolorystycznie i kubek - taki miły gest Zamawiałam przez ich sklep na stronie. Kurier wpadł dokładnie tak jak obiecali i paczka w stanie nienaruszonym.
Ogólnie na plus.
Z Alles mam 2 ciążowe staniki i 1 do karmienia + majtki. Ogólnie jestem zadowolona. Ten do karmienia b.wygodny.

Cytat:
Właśnie, ja mam problem z łużeczkiem. Na początku chciałam drewniane, ale po rozmowie z bratową za bardzo już sama nie wiem. Radziła mi właśnie takie turystyczne kupić. Mówiła że bardziej praktyczne, można ze sobą zabrać, przenieść do drugiego pokoju, a później jako kojec nawet może służyć. Ponoć fajnie bo dziecko główki nie obija o szczebelki. Więc tak się ciągle zastanawiam. Przeczytała, ze trzeba kupić tylko materac inny, taki jak do drewnianego bo ten oryginalny trochę za miękki. Może któraś z was ma doświadczenie z takim łużeczkiem i coś doradzi?
laurka jak te twoje, fajne jest? Stabilne?
Turystyczne łóżeczko mam, fajne, ale używałam go okazyjnie - na wyjazdy, stało u babci jak się małą opiekowała, a ja chodziłam do pracy i mała w nim spała. Minus taki, że nawet jeśli włożysz na dół zwykły materac - to trzeba się mocno schylać żeby położyć w tym łóżeczku dziecko.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 13:09   #869
Debrah
Zakorzenienie

Cześć
Wciągnęłam się w oglądanie seriali, więc mniej mnie tutaj ale Was czytam.

Szaja - doradź, bo chcę kupić jakiś stanik Gai może i - przed ciążą nosiłam 65C - teraz noszę 65D ale też jest na styk troszkę. Tylko powiesz coś o tych stanikach? Jak kupować w ciąży, lepiej większy obwód niż docelowo bo będzie za ciasny? Nie chcę kupić zbyt szerokiego,a nie znam tej firmy, zupełnie nie wiem czego się spodziewać. Obwody są ściśliwe tutaj?? Podziel się doświadczeniem
Jeśli grzebię po kategorii półusztywniane tzn z fiszbiną ale bez gąbki? Takie bym wolała właśnie.
Zwykle kupuję Ewę Michalak, Atlantic od niedawna jak są obwody 65, Esotiq. Gai nie znałam dotąd.

Nad poduchą do spania też myślę, taaak mi niewygodnie spać, okropnie mnie boli w pachwinach. Zobaczę na stronie Smyka czy jest.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 13:10   #870
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Super, tak wlasnie jem od kilku tygodni
Najgorzej bedzie z rybami, bo nie przepadam...
Ja też jakoś specjalnie nie przepadam, dziś na śniadania mąż usmażył własnoręcznie złowioną rybę, i nakazał zjeść dla malucha, ale niestety wszystko zwróciłam

Cytat:

A dzidziuś mnie kopie
traalala

.
My nie mamy jeszcze imienia i ruchów też nie czuje

Cytat:
Wszystko możliwe, dziś w pracy koleżanka mi opowiadała że u niej w 16 tc lekarz stwierdził że chłopiec będzie a na połówkowym okazało się że jednak dziewczynka no i teraz ma małą Luizę
.
Nie strasz, bo ja już wyprawkę kompletuję dla synka

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości