|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Cytat:
wiesz, moja mama też zawsze ubolewała,że nie chce czytać i nie cieszę się z prezentów książek- za to jak zaczęłam dorastać zmieniło się to, może nie jestem molem, moj TZ czyta więcej ale nie ma tragedii za to mama teraz bardzo szczęśliwa bo ma do kogo dzwonić jak tylko coś ciekawego wyczyta powiem szczerze- bez idealizowania ale nie znam nikogo co byt czytał tyle co ona w domu to ma taki ogrmony salon i nic tylko ksiazki, na stole czasem u niej leza po dwie otwarte, zerka do jednej zaraz do drugiej, wariatka ona mi powiedziala,że boi sie,że jej zycia zabraknie i nie zdarzy przeczytac tego co by chciala dodam,ze nigdy nie pracowala i od dziecka pamietam tylko ona i ksiazki,ojciec robil straszne awantury ale kuźwa za to jak ona pisze!!!!! szok, probowalam ja kiedys namowic ale nic z tego za leniwa jest za to mojemu synowi podrzucala takie malutkie karteczki z historyjkami o gryzoniach, zaśmiewał się przy tym strasznie i nie chcial powiedziec dokladnie o co chodzi- to byla taka ich tajemnica |
|
|
|
|
#842 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no ale mam brązową i fioletową więc idealnie pasuje do sypialni poza tym poduszka genialna, mi przeszły bóle pleców po trzech czy czterech nocach na niej, więc super ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Byłam na badaniach i jak babeczka się dowiedziała, że w ciąży jestem i czasem mi się słabo robi to zaprowadziła mnie do położnej położyła na łóżko i pobrała krew ![]() W ogóle mam w pakiecie medicover położną pytałam się i mogę chodzić do przychodni 3 przystanki ode mnie co daje taka położna? Potrzebna jest w ogóle?
|
|
#843 |
|
Raczkowanie
|
Jak do tej pory przeczytałam 2 jego książki i obie były niesamowicie wciągające, przeczytam Bez skrupułów jako pierwsza z serii, skoro zachwalasz
czaję się też na Mastertona, ale jakoś się boję![]() Mój TŻ niestety nie lubi czytać, woli spędzać czas w realnym świecie, ostatnie ksiażki jakie czytał to z zakresu budownictwa na studiach |
|
|
|
#844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Przepisy Pascala i Okrasy można znaleźć na stronie: Kuchnialidla.pl Wróciłam ze spaceru ale się zmachałam
|
|
#845 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tzn KASIA bardzo, ale wczoraj gdzieś zobaczyłam KATARZYNA no i pełne imię nie Poza tym... O ile Agatka od razu mi pasowało, i tak do brzucha mówiłam od pierwszego wyboru, o tyle z Kasią tego nie czuję.Cholera, a może podświadomie jednak wyczuwam że siusior urośnie ? ![]() Cytat:
My oboje ogromnie czytamy, z tym, że mąż teraz głównie w kibelku
|
||
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciał też Weronika - Weronka, Werońcia ... nie ma mowy, kojarzy mi się z babuleńką Za to dla chłopca nie - nic nam się nie podoba, ani z prostych, ani "skomplikowanych", ani z nowych, ani ze starych
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-08-08 o 11:55 |
|
|
|
|
#847 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/motherhood-kojec-p...533529639.html
Dziekuje za rady, poducha zakupiona, do tego wybralam ksiazke zabawy z aluchem ... przesylka z warrszawy, wiec jak dobrze pojdzie to jutro juz bede na niej spala ... do lodzi tylko 120 km drogi ![]() ![]()
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35763182]
My oboje ogromnie czytamy, z tym, że mąż teraz głównie w kibelku [/QUOTE]moj syn bez książki albo gazety nie pójdzie do kibelka ![]() w gacie narobi a musi coś miec do czytani wariaty ja swego czasu nie byłam w stanie ogranąć tej czytelni w kiblu- w końcu kupiłam taki segregator jakby - i tak chowają swoje czytadła a na nowy dom - kupiłam taki retro gazetnik żeby chociaż stylem pasował
|
|
|
|
#849 |
|
Przyczajenie
|
Po długich dyskusjach padło na Emmaljunge edge duo combi. Załapaliśmy się jeszcze na starą kolekcję i było trochę taniej.
Monamur jutro zaczynam 16 tydzień. Nie wiemy jeszcze czy rośnie nam dziewuszka czy chłopczyk Robimy zakupy wcześniej - muszę wykorzystać moment, że z maluszkiem i ze mną teraz lepiej. Ostatnio przeleżałam 2 mce. Teraz wystarczy, że się lekko zmęczę i znowu jest jazda. Mam nadzieje, że później bedzie ok, ale kto wie Ja tez nie mogłam wytrzymać Dziewczyny wklejam coś na co mam ochotę. Pomidorki juz zakupione ![]() ![]() ![]() Przepis pochodzi ze strony: http://www.wielkiezarcie.com/recipe7051.html Suszone Pomidory Składniki co najmniej 2, albo jeszcze lepiej 3 kilogramy silnie dojrzałych pomidorów średniej wielkości (najlepsze są "bawole serca") kilka główek czosnku łyżkę suszonej bazylii pół łyżki suszonego tymianku pół łyżki świeżo, bardzo grubo zmielonego czarnego pieprzu łyżkę najlepiej gruboziarnistej soli około dwóch szklanek oliwy Przygotowanie rzecz zacznij od przygotowania 3-4 słoików o pojemności 0,3 litra - muszą być perfekcyjnie umyte - zarówno słoiki, jak i zakrętki, najlepiej wyparzone i doskonale wysuszone główki czosnku porozdzielaj na pojedyncze ząbki, nie obierając ich pomidory umyj, osusz dokładnie każdy przekrój na połowę, usuwając miejsce, do którego była przyczepiona szypułka z każdej połówki usuń starannie sok i nasionka tak przygotowane pomidory ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika nagrzanego do 80-90 stopni w mniej więcej połowie suszenia obok pomidorów połóż ząbki czosnku w łupinach susz co najmniej 8 godzin, sprawdzając co kilka godzin, czy pomidory nie zaczynają zbytnio wysychać - powinny zmniejszyć swoją objętości do około 1/4, stać się elastyczne, ale nie suche jak wiór miękkie, ususzone pomidory układaj w słoikach przekładając ząbkami czosnku, ziołami i solą zalewaj oliwą w czasie układania, tak by dostała się ona we wszelkie zakamarki kiedy słoik będzie napełniony, stuknij nim kilka razy o stół, by oliwa dostała się wszędzie zakręć i wstaw do lodówki pałaszuj po kilkunastu dniach możesz je trzymać w lodówce przez kilka miesięcy... jeśli wytrzymasz... |
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#851 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, od początku ciąży wchłonęłam całą małą butelkę oliwy taką 250ml ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na takie pomidory najłatwiej trafić pod koniec sierpnia, wtedy nie są drogie, ale robiłam też z pomidorów lima- też git- tylko nie marnuj miąższu- zrób z nich zupe albo sos, bo go trzeba wyciąc do suszenia acha i ja miałam z przepisu,że olej musi być lekko podgrzany i raz za mocno podgrzałam i pomidorki zaczęły skwierczeć ![]() uwaga uwaga-zadnej oliwy włosi nie dają oliwy do pomidorów tylko olej słonecznikowy, serio sprawdz najlepiej na jakies włoskiej stronce Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-08-08 o 12:04 |
|
|
|
|
#854 | ||
|
Zakorzenienie
|
bokeh ja nie widzę przyrostu i dlatego tak, za to jak wczoraj przyjaciółka przyszła to nie mogła się napatrzeć i mówi, że urósł
![]() bukiecik śliczny! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Delicjanko czemu masz doła kochana? nie smutaj......
|
|
#855 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35763182]Ptysiu nie martw się, mnie się przestaje imię Kasia podobać
tzn KASIA bardzo, ale wczoraj gdzieś zobaczyłam KATARZYNA no i pełne imię nie Poza tym... O ile Agatka od razu mi pasowało, i tak do brzucha mówiłam od pierwszego wyboru, o tyle z Kasią tego nie czuję.Cholera, a może podświadomie jednak wyczuwam że siusior urośnie ? [/QUOTE]Wszystko możliwe, dziś w pracy koleżanka mi opowiadała że u niej w 16 tc lekarz stwierdził że chłopiec będzie a na połówkowym okazało się że jednak dziewczynka no i teraz ma małą Luizę Dziewczynki można mozarellę? Bo wy tu o tych pomidorach a mi się caprese zachciało...
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2012-08-08 o 12:08 |
|
|
|
#856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
laurka jak te twoje, fajne jest? Stabilne?
Edytowane przez mitabe Czas edycji: 2012-08-09 o 19:35 |
|
|
|
|
#857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tak zawsze chcialam i tez sie boje, ze nie zdaze przeczytac wszystkiego, co chce ![]() Cytat:
![]() Te poduchy, o ktorych piszecie sa takie przydatne? Na pewno mam cos takiego w domu, zostalo jeszcze po 6-letniej obecnie siostrze ![]() W ogole mnostwo rzeczy po niej mam. Ubranka mama skrupulatnie pakowala i nikomu nie oddawala, twierdzac, ze na pewno w przyszlosci przydadza sie mi (ja glupia oczywiscie slyszec o tym nie chcialam ).Bedzie tylko problem, zeby przewiezc to z dolnego slaska na pomorze - tira musze wynajac
|
||
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
mitabe a jaki dokładnie model masz? Porównałabym sobie
![]() marsi mój się uczy japońskiego i na pralce wiecznie obok krzyżówek słowniki z krzaczkami, książki japońskie i ogółem o Japonii, jak Małe podrośnie do Japonii na urlop chcemy jechać, co najmniej na miesiąc ![]() aska od tego samego sprzedawcy kupowałam i tą samą książkę wybrałam ależ ja nie cierpię ryb!!! Wrrrrrrr...!!! Co zamiast? Da się zastąpić ryby czymś???
|
#859 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o szpital Orłowskiego to nie znam opini innych dziewczyn, ale wg mnie jest całkiem ok. Jedna rzecz, która mnie troszkę zdziwiła to mój mąż nie mógł być obecny przy badaniu usg. Być może dlatego, że trafiliśmy tam na izbę przyjęć z problemem, a nie zwykłą wizytę. Same badania dokładne, lekarz na którego trafiłam (mojego lekarza prowadzącego akurat nie było) kompetentny, a inni pracownicy, z którymi też mieliśmy kontakt w porządku. Wiem, że tam też jest szkoła rodzenia, ale nie mam żadnych informacji na ten temat. |
|
|
|
|
#860 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
|
|
#861 |
|
Zadomowienie
|
Lady, a czy przesylka byla szybka ?? ...
ale bym juz ja chciala miec dzisiaj ... Juz widze jak moj TZ sie bedzie do niej przystawial ... on uwielbia wszystko co kupuje dla siebie /... pamietam jak sobie kupilam taka profilowana piankowa poduszke z lidla pod glowe, jak ja wysmiewal na poczatku, ze taka beznadziejna, ze jak tu na takie spac,, niewygodna itp ... jakpo tygodniu usnal na niej, na nastepny dzien zjezdzilismy wszystkie lidle w lodzi, zeby mu kupic tak mu sie spodobala ![]() ![]()
|
|
#862 |
|
Zadomowienie
|
Fajne, fajne.Polecam.
Powiem Wam coś, czego nawet lekarzowi nie powiedziałam, bo nie wiem czy to możliwe. Piszecie tu o ruchach dzidziusiów, tzw. pyknięciach, przelewaniach itd. Poczułam coś takiego w 12 tc i od tej pory regularnie, co jakiś czas takie rzeczy się u mnie w brzuchu dzieją. Nie chcę mówić tego głośno, bo będzie gadania: "ooooooo, początek ciąży, a ta już ruchy dziecka niby czuje." Może któraś z Was też tak szybko coś czuła??? Czytałam, że kobiety szczupłe przed ciążą mogą ruchy dziecka odczuwać bardzo wcześnie. Ja mam tylko 155 cm wzrosu i 48 kg przed ciążą. |
|
|
|
#863 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
też planuje olej słonecznikowy. W zeszłym roku dostałam od mamy kilka słoiczków. W tym roku robie sama. Bardzo mi smakowały
|
|
|
|
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Te przepisy Pascala i Okrasy są na stronie Lidla Z tym czytaniem w kibelku hehe mój tez tak ma ale ja biorę tylko jeśli rzeczywiście mam coś fajnego do czytania i jak mam zaparcia, czyli spędzę tam więcej niż 10 minut. Mojemu to nawet ulotka reklamowa wystarczy, byle by coś było.
|
|
|
|
|
#865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) i miałam w środę rano już.W ogóle po badaniach poszłyśmy z kuzynką do ch i kupiłam sobie w h&m spodnie ciążowe za 75zł plus dwa topy za 19,90, potem w butiku bluzeczkę taką śliczną na gumce i legginsy jestem happy no i wózki oglądałam i miałam sprawdzić na necie opinie a zapomniałam nazwy. Fajne się wydawały bo skrętne koła ale naprawdę duże pompowane koła, baaardzo mi się podobał a głupia nie zapisałam nazwy
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
na stronach Lidla sa chyba filmiki do obejrzenia
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- b. ladne ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- o Matko jak mnie dzisiaj głowa boli normalnie jakby mi ją ktoś w imadło wkręcał!!!
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehh a mnie znów mój tż wyprowadził z równowagi..... załamie sie chyba ![]() ![]() A jakie ksiązki Cobena polecacie?
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-08-08 o 12:53 |
|
|
|
|
#868 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
Stopy miałam o rozmiar większe, opuchnięte. Cytat:
Poza tym zaczynam się czuć taka duża! Coraz częściej wyciągam jakąś bluzkę z szafy, ubieram i za mała, albo ciśnie, niewygodna. Zostały mi już prawie tylko do noszenia ciążowe ubrania, reszta ciuchów jest za mała. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wciągnęłam się w oglądanie seriali, więc mniej mnie tutaj ale Was czytam. Szaja - doradź, bo chcę kupić jakiś stanik Gai może i - przed ciążą nosiłam 65C - teraz noszę 65D ale też jest na styk troszkę. Tylko powiesz coś o tych stanikach? Jak kupować w ciąży, lepiej większy obwód niż docelowo bo będzie za ciasny? Nie chcę kupić zbyt szerokiego,a nie znam tej firmy, zupełnie nie wiem czego się spodziewać. Obwody są ściśliwe tutaj?? Podziel się doświadczeniem ![]() Jeśli grzebię po kategorii półusztywniane tzn z fiszbiną ale bez gąbki? Takie bym wolała właśnie. Zwykle kupuję Ewę Michalak, Atlantic od niedawna jak są obwody 65, Esotiq. Gai nie znałam dotąd. Nad poduchą do spania też myślę, taaak mi niewygodnie spać, okropnie mnie boli w pachwinach. Zobaczę na stronie Smyka czy jest. |
|
|
|
#870 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie strasz, bo ja już wyprawkę kompletuję dla synka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

Pomidorow tez nie jada, ale zupe pomidorowa uwielbia 

najchętniej jadła bym same zupy.... pomidora i biały serek :/

niż te które nie spożywają tych tłuszczów