|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
hej
widzę że u innych dzieciaczków też "wesoło" dobrze że na wizaż można wejść trzymając go śpiącego na rękach myślę że u nas to ten skok rozwojowy bo 5 tydzień nam leci.. damy radę mamuśki współczuję tylko depoison że ma tak codziennie
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, jak ja sobie dam z tym wszystkim radę, na razie jestem zielona
|
|
#4414 |
|
Rozeznanie
|
Mandrasłodko wygląda ta Twoja mała myszka
, widzę ze fajne są tez czapeczki ala myszka miki, i komplety np pszczółka |
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
houserka dlaczego idziecie do pediatry w skończonym 4 tygodniu?
nam powiedzieli że dopiero wizyta szczepienna w 6/7 tygodniu.....hmm |
|
|
|
#4416 |
|
Wtajemniczenie
|
Mandi śliczna ta Twoja córeńka
|
|
|
|
#4417 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny jakie kremy używacie na buźkę na spacery, mi coś położna mówiła ze tez z dużym filtrem blokują wytwarzanie wit. D, wiec nie wiem jaki kupić??
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- byliśmy 2 tyg. temu pierwszy raz u pediatry i kazała nam przyjść za równe 2 tyg( mówiła ,ze trzeba małą poważyć i zobaczy na jej żółtaczkę) a potem kolejna wizyta myślę , że będzie na szczepienie. |
|
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś rozmawiałam nawet z położną na temat tego brzuszka / gazów i to właśnie jej opinia, ze problemy z brzuszkiem to od 3 tyg wzwyż, wcześniej jest spokój, i u nas tak właśnie było Prince Aga już odpisała, że ta wizyta to z powodu niskiej wagi Lusi w momencie urodzenia. ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Houserka ja nie używam żadnych kremów z filtrem, zgodnie z radami które otrzymywałam od położnych i w SR. Po prostu chronię ja przed słońcem, spacery późno po południu, parasolka itp. Te kremy to niepotrzebna dawka chemii, a przecież wit. D też jest potrzebna i to bardzo. Oczywiście dziecie tylko w cieniu |
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Was czytam i jestem w szoku, że położne mówią, że dziecku karmionemu piersią się nie odbija
Moje obie na piersi i obu się odbija/ło ) i jak tylko je podnosiłam to się odbijało a one dalej szły spać![]() Ale to tak jak któraś napisała-zależy od dziecka
|
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc wzięłam tutaj.I muszę powiedzieć, że jak na czapeczkę za 20 zł to spokojnie można wziąć. Ja mam krem z filtrem 50 - ale stosuję go tylko jak jest mega upał i bardzo świeci słońce. I to wtedy jak muszę wyjść z małą w godzinach największego nasłonecznienia. Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2012-08-08 o 12:55 |
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4423 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale ja pytałam w sumie trzech osób - mojej położnej, pielęgniarki i pediatry prowadzącej Zosię - i dupa, nic się nie dowiedziałam ![]() Marudzi, bo może ma za dużo bodźców i nie może zasnąć. A może za mało i się nudzi. A może gazy, a może to, a może tamto. Najpewniej jednak zwykły z niej "mamicycek" bo w moich objęciach jakoś cudownie się uspokaja. Tyle, że mnie trzymanie jej wiecznie na kolanach nieszczególnie cieszy, bo chciałabym czasem móc pójść się choćby wysikać w spokoju i bez akompaniamentu wycia (nie mówiąc o zjedzeniu posiłku, o takim luksusie nawet nie marzę). A pediatrze powiedziałam (wręcz ze złością), że to chyba nienormalne, że miesięczne dziecko śpi np. 6 godzin na dobę. Spytała, czy zawsze. Nie - mówię - czasem śpi 9, ale to chyba wciąż trochę mało? Niektóre dzieci takie są - usłyszałam. Świetnie... Cytat:
![]() Bo tak kijowego proszku to ja niestety w życiu nie miałam - nie chcąc niszczyć ubranek, nastawiam wszystko starym zwyczajem na 3o-40 stopni. A w tej temperaturze Lovela nie raczy mi dopierać plam. Tak więc to, na co Zosia ulała (plam z siknięć i kupy jakoś nie mamy, ale te po ulaniu zostają takie brzydkie, żółte) piorę w zwykłym proszku, naszym. Od lat używamy SPEE Megaperls (taki z liskiem) ![]() (i albo on taki jednak - mimo skuteczności - delikatny, albo moje dziecko ma skórę jak nosorożec, ale nic jej nie podrażnia) Nie pamiętam, ile on kosztuje, ale to jeden z tych tańszych. A ponieważ od lat mnie nie zawodzi, to kupuję go regularnie i innych nie wypróbowuję ![]() Wykończę zatem tę Lovelę i to będzie koniec mojej przygody z dzieciowym proszkiem ![]() Cytat:
Jakoś 2 tygodnie temu. Ale przez pierwszy miesiąc też właściwie nie odbijała po jedzeniu i wszystko było ok (teraz sama upieram się, by ją podnosić, bo zaczęła ssać jakoś głupio łapczywie i gołym uchem słyszę, jak czasem łyka powietrze)
|
|||
|
|
|
#4424 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym jak zrobi jak ma gołe dupsko to zawsze to wygodniej niż jak ma w pampka wsiąkać ![]() dla Leosia i Rozalki za 4 tygodnie Cytat:
żeby się unormowało ![]() Cytat:
Ale będę go dalej wyganiać ![]() Cytat:
Cytat:
W kupie raźniej, powiedziała mucha do muchy siedząc na g...nie ![]() Cytat:
żeby Oskar pozwolił na jakąś aktywność i za tygodnie
|
||||||
|
|
|
#4425 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale sie objadłam
![]() zapomniałam soie pochwalic ze sobie kupiłam buty wczoraj takie wysokie na koturence Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- ja tez i tez nie uzywam ![]()
|
|
#4426 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wklejacie zdjęcia swoich dzieci...a ja patrzę, zakochuję się i jeszcze bardziej nie mogę doczekać swojego Brzdąca!
Muszę Wam powiedzieć, że od samego początku Wasze Kruszynki wyglądają przecudnie, ale z każdym dniem są coraz piękniejsze i takie do schrupania Nie mogę się napatrzeć
|
|
#4427 |
|
Zakorzenienie
|
Dostanę medal w thriatlonie matczynym? Jednocześnie smażyłam naleśniki (z litra mleka), składałam i rozwieszałam pranie i bujałam dziecko w leżaczku
![]() teraz pranie się suszy, mała przysypia w łóżeczku (!) a ja sobie poczytam co tam naskrobałyście
|
#4428 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jaka śliczna czapunia dla maluszkaCytat:
![]() oj skąd ja to znam, ja jak nie mogę czegoś znaleźć to mój mąż i syn mówią "a w torebce szukałaś?" fakt że czasem im się to sprawdza ale mówią to zawsze jak nie mogę czegoś znaleźć choćby było to żelazko![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż chyba wszystkie mamusie uczestniczą w triathlonie. Jeszcze trochę, a będziemy brać udział w siedmioboju. Tak się wyrobimy. Mój małż jest dzisiaj w domu więc ja się obijam Mała śpi, obiad zrobiłam rano, teoretycznie mogłabym posprzątać, a praktycznie korzystam z możliwości obijania się.
|
|
|
|
|
#4430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie Cytat:
![]() Depoison jak się dowiem to dam znać, chociaż na wiele nie liczę
|
|
#4431 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ćwicz to będą szanse na złoto ![]() Cytat:
Mój mąż jak słyszy "sprawdź w mojej torebce" to oddaje mi ją i wychodzi z pokoju Twierdz, że nie chce tego widzieć. Ale ja wiem co on nosi w swoim plecaku i to jest dużo gorsze niż moja torebka ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
ha! nawet ćwiczyć nie muszę, to chyba wrodzona zdolność, bo dziecko usnęło i ani jednego naleśnika nie przypaliłam
Przy praniu nie było czego sknocić
|
#4433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4434 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie jak dlugo krwawilyscie po porodzie i czy mialyscie jakies przerwy?
|
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
mówię o rozwieszaniu i składaniu
![]() Cytat:
tak mi się przypomniało, w języku niemowląt było coś na temat tych leżaczków z wibracjami, że te wibracje to okropny wymysł i dla dziecka to nieprzyjemne. Tylko jakoś moje dziecko te wibracje wyjątkowo skutecznie uspokajają nawet wtedy, kiedy na rękach ryczy. Więc czy to wynalazek okropny czy nie, dla mnie wczoraj i dzisiaj okazał się zbawienny!
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-08-08 o 13:51 |
|
|
|
|
#4437 |
|
Wtajemniczenie
|
ja krwawiłam ok 30 dni,pod koniec to już delikatne plamienie raczej było
od wczoraj boli mnie jajnik typowo jak na owulację,no świetnie, czyżby mój organizm był gotowy na kolejną ciążę
|
|
|
|
#4438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4439 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze że tylko lekko przywarło bo nawet tego bym nie zjadła
|
||
|
|
|
#4440 | ||||||||
|
Branzoletka
|
Prawie gotowa ze wszystkim, to sobie podczytuje gdy odpoczywam. Dzieńdoberek
Uśmiałam się z miny tż jak mu powiedziałam wczoraj że urodziła dzisiaj(wczoraj) mama z terminem późniejszym niż ja Gratuluje chmielniko i mam nadzieje, ze mimo wszystko mała jest zdrowa, bo i waga i wzrost się zgadza.Osobiście się wkurzyłam jak mi powiedziała piguła w na oddziale(przy zwiedzaniu) że tydz.będe czekać przed cc ale powiem wam, że jak dostałam przed wczoraj w nocy skurczy równocześnie z brzucha i z krzyża, to spanikowałam i modliłam się żeby to nie był jeszcze poród i żebym dotrwała gdy grzecznie pojade do szpitala i będe czekać. Jaki człowiek jest dziwny, to się w głowie nie mieści Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i ![]() Cytat:
Cytat:
Btw lubię czytać twoje posty Cytat:
Ad 2. Dzisiaj na Polsat caffe był reportaż o rodzince którym się 6raczki urodziły dwójka przy tym to pryszcz Będzie dobrze a może się okazać, że lepiej niż z jednym czego wam szczerze życzę Ad 3. Też musiałam się rozwieść z moim eks by nie było cyrków z ojcostwem teraz, bo jeszcze palant chciałby mi moje dziecko odebrać ![]() Cytat:
![]() Oki zwijam się, bo mam ostatnią wizytę u lekarza i dzisiaj w końcu się dowiem kiedy do szpitala i kiedy cc
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

dobrze że na wizaż można wejść trzymając go śpiącego na rękach
myślę że u nas to ten skok rozwojowy bo 5 tydzień nam leci.. damy radę mamuśki

, widzę ze fajne są tez czapeczki ala myszka miki, i komplety np pszczółka

Moje obie na piersi i obu się odbija/ło

dla Rozalci
żeby się unormowało
Trzymaj sie, niech Ci tam szybko czas zleci...