Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-08, 12:37   #4411
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

hej
widzę że u innych dzieciaczków też "wesoło" sorry ale ja już nie wyrabiam,od trzech dni mi dziecko prawie nie śpi,jak śpi to tylko na rękach a ja nie mam jak NIC zrobić w domu dobrze że na wizaż można wejść trzymając go śpiącego na rękach myślę że u nas to ten skok rozwojowy bo 5 tydzień nam leci.. damy radę mamuśki współczuję tylko depoison że ma tak codziennie btw.przecudne czapeczki depoison,któraś będzie nasza
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:38   #4412
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No w końcu tu dotarłam. Młoda noc ładnie przespała, obudziła się o 4 na karmienie a potem 0 6, nakarmiłam, wyprowadziłam psa i poszłam spać dalej. Ciekawe co dzisiejszy dzień przyniesie, bo po karmieniu o 10 zaczął się ryk :/ Ale teraz już dobrą chwilę leży w łóżeczku i co prawda nie śpi, ale i nie ryczy, szok!
mam nadzieję, że będzie w miarę spokojna, bo dzisiaj jedziemy na USG przezciemiączkowe a jutro czeka nas wizyta w poradni wad i zaburzeń rozwoju
:
a obowiazkowe to??

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:38   #4413
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
No... mój miś o bardzo małym rozumku poszedł w końcu spać

tak, ma troszkę problemy z brzuszkiem / gazami, jak prawie każde dziecko, i robimy tak, kładzenie na brzuszku, masaż, ciepły okład Interesujące jest to że problemy z brzuszkiem zaczynają się od około 4 tygodnia, czasem 3. Wcześniej ich nie ma...
hmm to faktycznie dziwne...
kurcze, jak ja sobie dam z tym wszystkim radę, na razie jestem zielona

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:40   #4414
houserka
Rozeznanie

Mandrasłodko wygląda ta Twoja mała myszka, widzę ze fajne są tez czapeczki ala myszka miki, i komplety np pszczółka
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:41   #4415
Linka25
Zakorzenienie

houserka dlaczego idziecie do pediatry w skończonym 4 tygodniu?

nam powiedzieli że dopiero wizyta szczepienna w 6/7 tygodniu.....hmm
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:41   #4416
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Mandi śliczna ta Twoja córeńka bombowa czapa
Stary 2012-08-08, 12:44   #4417
houserka
Rozeznanie

dziewczyny jakie kremy używacie na buźkę na spacery, mi coś położna mówiła ze tez z dużym filtrem blokują wytwarzanie wit. D, wiec nie wiem jaki kupić??

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
houserka dlaczego idziecie do pediatry w skończonym 4 tygodniu?

nam powiedzieli że dopiero wizyta szczepienna w 6/7 tygodniu.....hmm
byliśmy 2 tyg. temu pierwszy raz u pediatry i kazała nam przyjść za równe 2 tyg( mówiła ,ze trzeba małą poważyć i zobaczy na jej żółtaczkę) a potem kolejna wizyta myślę , że będzie na szczepienie.
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:48   #4418
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
hmm to faktycznie dziwne...
kurcze, jak ja sobie dam z tym wszystkim radę, na razie jestem zielona
spoko spoko bez paniki

dziś rozmawiałam nawet z położną na temat tego brzuszka / gazów i to właśnie jej opinia, ze problemy z brzuszkiem to od 3 tyg wzwyż, wcześniej jest spokój, i u nas tak właśnie było

Prince
Aga już odpisała, że ta wizyta to z powodu niskiej wagi Lusi w momencie urodzenia.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Houserka ja nie używam żadnych kremów z filtrem, zgodnie z radami które otrzymywałam od położnych i w SR.
Po prostu chronię ja przed słońcem, spacery późno po południu, parasolka itp.
Te kremy to niepotrzebna dawka chemii, a przecież wit. D też jest potrzebna i to bardzo. Oczywiście dziecie tylko w cieniu
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:49   #4419
hanjah
Zakorzenienie

Tak Was czytam i jestem w szoku, że położne mówią, że dziecku karmionemu piersią się nie odbija Moje obie na piersi i obu się odbija/ło Oczywiście nie zawsze, bo czasem jak zasnęły przy piersi to je odkładałam, ale po jakimś czasie się budziły (no, Marysia dalej się budzi) i jak tylko je podnosiłam to się odbijało a one dalej szły spać
Ale to tak jak któraś napisała-zależy od dziecka
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:52   #4420
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
spoko spoko bez paniki

dziś rozmawiałam nawet z położną na temat tego brzuszka / gazów i to właśnie jej opinia, ze problemy z brzuszkiem to od 3 tyg wzwyż, wcześniej jest spokój, i u nas tak właśnie było

Prince
Aga już odpisała, że ta wizyta to z powodu niskiej wagi Lusi w momencie urodzenia.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Houserka ja nie używam żadnych kremów z filtrem, zgodnie z radami które otrzymywałam od położnych i w SR.
Po prostu chronię ja przed słońcem, spacery późno po południu, parasolka itp.
Te kremy to niepotrzebna dawka chemii, a przecież wit. D też jest potrzebna i to bardzo. Oczywiście dziecie tylko w cieniu
jestem tego samego zdania

Stary 2012-08-08, 12:53   #4421
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
jakie niskie ceny!!!!
Ja żabkę kupiłam za ok 50zł
sówkę ma coś ostatnio mi się porobiło w głowie na punkcie sów
Ja na początku chciałam kupić właśnie taką za ok 50 zł, ale sprzedawca ma urlop, a ja chciałam na już Więc wzięłam tutaj.
I muszę powiedzieć, że jak na czapeczkę za 20 zł to spokojnie można wziąć.

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie kremy używacie na buźkę na spacery, mi coś położna mówiła ze tez z dużym filtrem blokują wytwarzanie wit. D, wiec nie wiem jaki kupić??
Ja mam krem z filtrem 50 - ale stosuję go tylko jak jest mega upał i bardzo świeci słońce. I to wtedy jak muszę wyjść z małą w godzinach największego nasłonecznienia.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2012-08-08 o 12:55
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:58   #4422
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Mała dalej na cycu. Głodomorra
Była u nas położna, wszystko ok. Pytaliśmy o odbijanie po jedzeniu (karmię tylko piersią) powiedziała, że nie trzeba. I o szczepionki - nie powiedziała nam wprost które poleca. Tylko tyle, że mniej ukłuć to nie jest argument za tymi zintegrowanym. Jedyne co to ewentualnie dawka białka, które może uczulać. W tej zintegrowanej jest jeden rodzaj . A w 3 będą 3 różne - czyli większa szansa na uczulenie i tyle.
Bardziej jesteśmy skłonni na te pojedyncze.

U nas zbiera się na deszcz - a umyśliłam sobie grilla dzisiaj na obiad. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

W załączniku mój żarłok.
śliczności
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 13:05   #4423
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Aż zadzwoniłam do położnej się spytać, czy ona ma jakiś pomysł co to się porobiło no i nic nowego się nie dowiedziałam.

Czyli nic nie wiadomo o co chodzi, może być wszystko i nic
Mówi żeby jeszcze kilka dni poczekać, jak nic się nie zmieni iść do pediatry.
Jutro mamy tą wizytę w poradni wad i zaburzeń, to jak dzisiaj znowu będzie taka marudna non stop to tam pogadam o tym
to jeśli się dowiesz, to się pochwal
Ale ja pytałam w sumie trzech osób - mojej położnej, pielęgniarki i pediatry prowadzącej Zosię - i dupa, nic się nie dowiedziałam
Marudzi, bo może ma za dużo bodźców i nie może zasnąć. A może za mało i się nudzi. A może gazy, a może to, a może tamto. Najpewniej jednak zwykły z niej "mamicycek" bo w moich objęciach jakoś cudownie się uspokaja. Tyle, że mnie trzymanie jej wiecznie na kolanach nieszczególnie cieszy, bo chciałabym czasem móc pójść się choćby wysikać w spokoju i bez akompaniamentu wycia (nie mówiąc o zjedzeniu posiłku, o takim luksusie nawet nie marzę).
A pediatrze powiedziałam (wręcz ze złością), że to chyba nienormalne, że miesięczne dziecko śpi np. 6 godzin na dobę. Spytała, czy zawsze. Nie - mówię - czasem śpi 9, ale to chyba wciąż trochę mało? Niektóre dzieci takie są - usłyszałam.
Świetnie...

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
depoison mam pytanko: jakiego proszku używacie? Coś mi się kołacze, że używasz takiego w miarę zwykłego. Póki co mam lovelę ale w sumie jak pojadę do rodzinnego domu to mogę pójść na spacer do Niemiec i tam kupić proszek - chciałam się zorientować wcześniej jak to cenowo wychodzi. I jestem też ciekawa jego jakości.
ja kupiłam w PL Lovelę i używam jej tylko do.. odświeżania niezabrudzonych ubranek czy kocyków
Bo tak kijowego proszku to ja niestety w życiu nie miałam - nie chcąc niszczyć ubranek, nastawiam wszystko starym zwyczajem na 3o-40 stopni. A w tej temperaturze Lovela nie raczy mi dopierać plam.
Tak więc to, na co Zosia ulała (plam z siknięć i kupy jakoś nie mamy, ale te po ulaniu zostają takie brzydkie, żółte) piorę w zwykłym proszku, naszym. Od lat używamy SPEE Megaperls (taki z liskiem)

(i albo on taki jednak - mimo skuteczności - delikatny, albo moje dziecko ma skórę jak nosorożec, ale nic jej nie podrażnia)

Nie pamiętam, ile on kosztuje, ale to jeden z tych tańszych. A ponieważ od lat mnie nie zawodzi, to kupuję go regularnie i innych nie wypróbowuję
Wykończę zatem tę Lovelę i to będzie koniec mojej przygody z dzieciowym proszkiem
Cytat:
W załączniku mój żarłok.
cudowna!!!

Cytat:
No właśnie mojej prawie nigdy się nie odbija. Widocznie zależy od dzieciaczka
moja ostatnio zaczęła Jakoś 2 tygodnie temu. Ale przez pierwszy miesiąc też właściwie nie odbijała po jedzeniu i wszystko było ok (teraz sama upieram się, by ją podnosić, bo zaczęła ssać jakoś głupio łapczywie i gołym uchem słyszę, jak czasem łyka powietrze)

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 13:05   #4424
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
o matko... niezła akcja Ja ostatnio przebierałam Małego u teściów i całe szczęście, że leżał na kocyku i był okryty dwoma tetrami, bo by im całe łóżko zasrał i zasikał Uwielbia robić kupę i sikać, jak się mu zdejmie pampka

dla Rozalci
Leoś też ma już 4 tygodnie. Nasze bobaski urodziły się tego samego dnia
Może się Mały chwali jak pięknie sika i kupę robi? Poza tym jak zrobi jak ma gołe dupsko to zawsze to wygodniej niż jak ma w pampka wsiąkać

dla Leosia i Rozalki za 4 tygodnie

Cytat:
O matulu, moje dziecko znowu po godzinie chciało jeść
No i pojadła i usnęła przy cycu, odłożyłam do łóżeczka i póki co śpi.
Aż zadzwoniłam do położnej się spytać, czy ona ma jakiś pomysł co to się porobiło no i nic nowego się nie dowiedziałam.
Na początku oczywiście "może za mało pokarmu", ale to nie to, bo nocki ładnie przesypia a ja dzisiaj po tej godzinie miałam jeszcze mleko w piersiach. No to "a może pić się chce - spróbować podać wodę z glukozą, a jak nie to, to może brzuszek boli, może ma wzdęcia, może po szczepieniu tak..."
Czyli nic nie wiadomo o co chodzi, może być wszystko i nic
Mówi żeby jeszcze kilka dni poczekać, jak nic się nie zmieni iść do pediatry.
Jutro mamy tą wizytę w poradni wad i zaburzeń, to jak dzisiaj znowu będzie taka marudna non stop to tam pogadam o tym
żeby się unormowało

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Ogromne gratulacje i buziaki dla Pauli, Chmielinki i dzieciaczków!
phdwao super prezent od męża
Ciekawe jak tam bebe?
wvictoria sio na porodówkę!
Mandi gratki za pępek
Dziś w końcu trochę chłodniej ale za to strasznie mi się chce spać i nie mogę się zebrać do niczego.
Ciastuś spora już Rozalcia I ten czas tak szybko leci....
Bardzo chętnie się przeniosę. Tylko Kuba nie wyjawia zainteresowania tamtą częścią korytarza Ale będę go dalej wyganiać

Cytat:
Mała dalej na cycu. Głodomorra
Była u nas położna, wszystko ok. Pytaliśmy o odbijanie po jedzeniu (karmię tylko piersią) powiedziała, że nie trzeba. I o szczepionki - nie powiedziała nam wprost które poleca. Tylko tyle, że mniej ukłuć to nie jest argument za tymi zintegrowanym. Jedyne co to ewentualnie dawka białka, które może uczulać. W tej zintegrowanej jest jeden rodzaj . A w 3 będą 3 różne - czyli większa szansa na uczulenie i tyle.
Bardziej jesteśmy skłonni na te pojedyncze.

U nas zbiera się na deszcz - a umyśliłam sobie grilla dzisiaj na obiad. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

W załączniku mój żarłok.
Jaka cudna myszka

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość

Ja! Ja! Ja!

Ja zaraz sobie poskaczę na piłce

Prince, Mandi śliczne te Wasze księżniczki

A my dziś zaczynamy 4o tydzień! I mam nadzieję, że ostatni
Chodźmy obie W kupie raźniej, powiedziała mucha do muchy siedząc na g...nie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej
widzę że u innych dzieciaczków też "wesoło" sorry ale ja już nie wyrabiam,od trzech dni mi dziecko prawie nie śpi,jak śpi to tylko na rękach a ja nie mam jak NIC zrobić w domu dobrze że na wizaż można wejść trzymając go śpiącego na rękach myślę że u nas to ten skok rozwojowy bo 5 tydzień nam leci.. damy radę mamuśki współczuję tylko depoison że ma tak codziennie btw.przecudne czapeczki depoison,któraś będzie nasza
żeby Oskar pozwolił na jakąś aktywność i za tygodnie

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 13:12   #4425
prince_polo
Zakorzenienie

ale sie objadłam
zapomniałam soie pochwalic ze sobie kupiłam buty wczoraj takie wysokie na koturence
Cytat:
Agunia odpisała ze to o z powodu niskiej wagi Lusi w momencie urodzenia.:
acha, nie doczytałam dzieki
Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Tak Was czytam i jestem w szoku, że położne mówią, że dziecku karmionemu piersią się nie odbija Moje obie na piersi i obu się odbija/ło Oczywiście nie zawsze, bo czasem jak zasnęły przy piersi to je odkładałam, ale po jakimś czasie się budziły (no, Marysia dalej się budzi) i jak tylko je podnosiłam to się odbijało a one dalej szły spać
mojej tez sie odbija prawie z akazdym razem. tak jak piszesz jak usnie to tez sie nie zdazy odbic ale pozniej nadrobi, chociaz i tak zdaza sie z enie ale raczej są odbicia.

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
jestem tego samego zdania
ja tez i tez nie uzywam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 13:16   #4426
mrowka88
Raczkowanie

Dziewczyny, wklejacie zdjęcia swoich dzieci...a ja patrzę, zakochuję się i jeszcze bardziej nie mogę doczekać swojego Brzdąca!
Muszę Wam powiedzieć, że od samego początku Wasze Kruszynki wyglądają przecudnie, ale z każdym dniem są coraz piękniejsze i takie do schrupania Nie mogę się napatrzeć

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 13:26   #4427
agunia82
Zakorzenienie

Dostanę medal w thriatlonie matczynym? Jednocześnie smażyłam naleśniki (z litra mleka), składałam i rozwieszałam pranie i bujałam dziecko w leżaczku
teraz pranie się suszy, mała przysypia w łóżeczku (!) a ja sobie poczytam co tam naskrobałyście

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 13:30   #4428
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Leoś też ma już 4 tygodnie. Nasze bobaski urodziły się tego samego dnia

Cytat:

W załączniku mój żarłok.
jaka śliczna czapunia dla maluszka
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

Ja chcę, ja Wybierz mnie

Ja też mam takie miejsce gdzie zawsze chowam wszystkie rzeczy. To miejsce nazywa się - i położę tu żebym nie zapomniała gdzie to leży
Oczywiście zawsze zapominam gdzie to położyłam
szrek rządzi

oj skąd ja to znam, ja jak nie mogę czegoś znaleźć to mój mąż i syn mówią "a w torebce szukałaś?" fakt że czasem im się to sprawdza ale mówią to zawsze jak nie mogę czegoś znaleźć choćby było to żelazko

Cytat:

odnośnie do odbijania - też zewsząd słyszałam że jeśli jesteśmy tylko na piersi, to odbijanie nie jest konieczne; spróbowałam jednak tego i za każdym razem (no prawie) jest potężne beknięcie
u mnie to samo co więcej odkąd odbijam jest dużo mniej purków i prężenia

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:

może pierdka chce puścić tylko coś nie wychodzi
uginać nózki do brzuszka albo klaść na brzuszku - tak gdzieś wyczytałam.
bardzo dobrze wyczytałaś podginanie nóżek do brzuszka u nas działa w takich sytuacjach, niestety nie zawsze
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 13:32   #4429
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Dostanę medal w thriatlonie matczynym? Jednocześnie smażyłam naleśniki (z litra mleka), składałam i rozwieszałam pranie i bujałam dziecko w leżaczku
teraz pranie się suszy, mała przysypia w łóżeczku (!) a ja sobie poczytam co tam naskrobałyście

Chociaż chyba wszystkie mamusie uczestniczą w triathlonie. Jeszcze trochę, a będziemy brać udział w siedmioboju. Tak się wyrobimy.

Mój małż jest dzisiaj w domu więc ja się obijam Mała śpi, obiad zrobiłam rano, teoretycznie mogłabym posprzątać, a praktycznie korzystam z możliwości obijania się.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 13:34   #4430
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
hej
jakaś plaga czy epidemia

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a obowiazkowe to??
nie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
mojej też się zawsze odbija

Cytat:
żeby się unormowało

Depoison jak się dowiem to dam znać, chociaż na wiele nie liczę

Stary 2012-08-08, 13:41   #4431
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Za 4 lata w Rio de Janeiro ma to być ponoć dyscyplina olimpijska Ćwicz to będą szanse na złoto

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
oj skąd ja to znam, ja jak nie mogę czegoś znaleźć to mój mąż i syn mówią "a w torebce szukałaś?" fakt że czasem im się to sprawdza ale mówią to zawsze jak nie mogę czegoś znaleźć choćby było to żelazko
Dowcipni Mój mąż jak słyszy "sprawdź w mojej torebce" to oddaje mi ją i wychodzi z pokoju Twierdz, że nie chce tego widzieć. Ale ja wiem co on nosi w swoim plecaku i to jest dużo gorsze niż moja torebka

Cytat:

Chociaż chyba wszystkie mamusie uczestniczą w triathlonie. Jeszcze trochę, a będziemy brać udział w siedmioboju. Tak się wyrobimy.

Mój małż jest dzisiaj w domu więc ja się obijam Mała śpi, obiad zrobiłam rano, teoretycznie mogłabym posprzątać, a praktycznie korzystam z możliwości obijania się.
Obijaj się, należy Ci się

Stary 2012-08-08, 13:43   #4432
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Ćwicz to będą szanse na złoto
ha! nawet ćwiczyć nie muszę, to chyba wrodzona zdolność, bo dziecko usnęło i ani jednego naleśnika nie przypaliłam Przy praniu nie było czego sknocić

Stary 2012-08-08, 13:44   #4433
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
ha! nawet ćwiczyć nie muszę, to chyba wrodzona zdolność, bo dziecko usnęło i ani jednego naleśnika nie przypaliłam Przy praniu nie było czego sknocić
Powiedz to mojemu mężowi

Stary 2012-08-08, 13:46   #4434
modnisia86
Zadomowienie

Mam pytanie jak dlugo krwawilyscie po porodzie i czy mialyscie jakies przerwy?
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 13:49   #4435
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Wlasnie moalam o to tez pytac, ja na razie krwawie 2 tygodnie bez zadnej przerwy
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 13:49   #4436
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedz to mojemu mężowi
mówię o rozwieszaniu i składaniu

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
coś koło 35 dni (ale długo to było już plamienie a nie typowe krwawienie), przerwa góra jednodniowa

tak mi się przypomniało, w języku niemowląt było coś na temat tych leżaczków z wibracjami, że te wibracje to okropny wymysł i dla dziecka to nieprzyjemne. Tylko jakoś moje dziecko te wibracje wyjątkowo skutecznie uspokajają nawet wtedy, kiedy na rękach ryczy. Więc czy to wynalazek okropny czy nie, dla mnie wczoraj i dzisiaj okazał się zbawienny!

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-08-08 o 13:51
Stary 2012-08-08, 14:01   #4437
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

ja krwawiłam ok 30 dni,pod koniec to już delikatne plamienie raczej było

od wczoraj boli mnie jajnik typowo jak na owulację,no świetnie, czyżby mój organizm był gotowy na kolejną ciążę

Stary 2012-08-08, 14:05   #4438
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

jaka śliczna czapunia dla maluszka

szrek rządzi

u mnie to samo co więcej odkąd odbijam jest dużo mniej purków i prężenia

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

bardzo dobrze wyczytałaś podginanie nóżek do brzuszka u nas działa w takich sytuacjach, niestety nie zawsze
jest taki rodzaj masażu, widziałam w programie Zawadzkiej. Może to by pomogło.

Cytat:

od wczoraj boli mnie jajnik typowo jak na owulację,no świetnie, czyżby mój organizm był gotowy na kolejną ciążę

Stary 2012-08-08, 14:06   #4439
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

tez miałam 2 razy takie bóle i to samo sobie pomyślałam choć częstotliwość karmień niby to wyklucza, no nic okaże się niedługo

Cytat:
to ja takiej zdolności nie mam, dziecię śpi, prasowanie od 2 h czeka aż mi się znowu "zachce" i gotowałam zupę jarzynową z kaszą a na obiad zjadłam kasze z jarzynami dobrze że tylko lekko przywarło bo nawet tego bym nie zjadła
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 14:08   #4440
branzoletka
Branzoletka

Prawie gotowa ze wszystkim, to sobie podczytuje gdy odpoczywam. Dzieńdoberek

Uśmiałam się z miny tż jak mu powiedziałam wczoraj że urodziła dzisiaj(wczoraj) mama z terminem późniejszym niż ja Gratuluje chmielniko i mam nadzieje, ze mimo wszystko mała jest zdrowa, bo i waga i wzrost się zgadza.
Osobiście się wkurzyłam jak mi powiedziała piguła w na oddziale(przy zwiedzaniu) że tydz.będe czekać przed cc ale powiem wam, że jak dostałam przed wczoraj w nocy skurczy równocześnie z brzucha i z krzyża, to spanikowałam i modliłam się żeby to nie był jeszcze poród i żebym dotrwała gdy grzecznie pojade do szpitala i będe czekać. Jaki człowiek jest dziwny, to się w głowie nie mieści

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Pewnie nikt, ale taki watek to trzeba bylo zalozyc miesiac temu, teraz to juz po ptokach, ok. 20 mamus zostalo do rozpakowania.
Wiec wydaje mi sie bez sensu to, ze czesc dzieciowa bedzie tutaj, a czesc dopiero w nowym watku, jak juz zaczelysmy tutaj to moze lepiej tez tutaj skonczyc rozpakowywanie?
I tak srednio idzie tempo pisania - sa upaly, wiec mamy nierozpakowane mniej pisza przez zmeczenie, a te rozpakowane i tak maja mniej czasu...
Ale robcie jak Wam wygodnie
Zgadzam się z tobą a ja osobiście dużo korzystam, ze rozpakowane mamusie są tutaj, bo zapisuje sobie wszystkie rady jakie mogą się przydać gdy ja urodzę.

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość

Witaj kochana! Gratuluję kolejnego tygodnia ciąży . Życzę szybkiego i jak najmniej bolesnego porodu i znacznej poprawy samopoczucia!

Cytat:
Nie martw się, wierzę, że wszystko Ci się ułoży. Właściwie to, ze Wam się wszystko ułoży
za kolejny tydzień

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
NO I WŁAŚNIE TERAZ CHYBA TAKI KOP BY MI SIĘ PRZYDAŁ

Branzoletka wiem, że twarda z Ciebie kobieta! Trzymam kciuki, żeby się wszystko wyprostowało. Nie wiem czy czytałaś, ale ostatnio tutaj dziewczyny pisały, że po porodzie dostaje się jakiejś nadludzkiej energii do działania...mam nadzieję, że i Ty i ja też tego doświadczymy
Wirtualny kopek przesyłam(baciki za brutalne) i
i mam nadzieje na tą energię

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Branzoletka - wytrwałości życzę. Może po remoncie i po porodzie wszystko się ułoży.

Cytat:
I na to zapomniałam odpisać (muszę kupić lecytynę, tylko na co ona była? )

Btw lubię czytać twoje posty

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Gorzej z tym remontem, prasowaniem ciuszkow... Nie dosc ze mnie wszystko boli to jeszcze sie poce jak szczur przy zelazku
Pierwsze slysze, zeby przed CC kladli az na tydzien Trzymaj sie, niech Ci tam szybko czas zleci...

Eee tam gadanie, nie wiem jak sobie poradze z dwojka dzieci. Nie mam pojecia
Tak samo jak pierwszego nie karmilam piersia, a teraz sie nastawilam, ze musze i koniec, chocbym z lozka nie wychodzila i miala dziecko non stop przy piersi, to w koncu sie siebie nauczymy i bede karmic...
Ech, przeraza mnie to czasami.

Tez mnie to dziwi. Kiedys w wiadomosciach czytalam, jak kobieta zostawila meza dla kochanka. W trakcie trwania malzenstwa zaszla w ciaze z tamtym, rozwiodla sie z mezem i urodzila dziecko. W urzedzie nie chcieli uznac tego kochanka - czyli pozniej obecnego partnera, jako ojca dziecka, bo od konca jej malzenstwa do urodzenia dziecka nie minelo iles tam czasu i wyszlo na to, ze to niby ten maz musi byc ojcem.
Ad 1. Wzajemnie
Ad 2. Dzisiaj na Polsat caffe był reportaż o rodzince którym się 6raczki urodziły dwójka przy tym to pryszcz Będzie dobrze a może się okazać, że lepiej niż z jednym czego wam szczerze życzę
Ad 3. Też musiałam się rozwieść z moim eks by nie było cyrków z ojcostwem teraz, bo jeszcze palant chciałby mi moje dziecko odebrać

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
A z ciekawostek - umówiłam się z mamą koło piekarni. Ona była szybciej. Wyszła ze sklepu, obrzuciła mnie obojętnym wzrokiem i poszła dalej... Musiałam za nią wołać!! Nie poznała mnie!! Wyobraźcie sobie zatem jaka jestem popuchnięta A lekarz mi, że to normalne w ciąży...
Dziś mam załamkę
Ja do odbicia w lustrze'się przyzwyczaiłam' ale na fotkach siebie prawie nie poznaje i wiem, że to normalne ale nie pociesza mnie to i tylko mam nadzieje odzyskać swoją twarz po porodzie

Oki zwijam się, bo mam ostatnią wizytę u lekarza i dzisiaj w końcu się dowiem kiedy do szpitala i kiedy cc i

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości