|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Ja też. Nauczycielka muzyki w pierwszej gimnazjum kazała każdemu solo śpiewać na ocenę. Jak ktoś tego nie zrobił to jedynka. Dobrze, że potem odeszła na macierzyński i jej następczyni nie miała już takich pomysłów.
|
#4022 |
|
Rozeznanie
|
a mnie zadziwiaja dwie znajome.
jedna z nich ma 80 zdjec na fb , spoko niech sobie ma ale wszystkie sa takie same,robione z reki, z dziubkiem, z usmieszkiem, z grymaskiem, no ludzie a to nie jest juz nastolatka ![]() druga ma tez około setki zdjec- co dwa tygodnie z innym misiaczkiem, sloneczkiem itd dla mnie to dziwne czy odrazu trzeba sie swiatu chwalic nowym facetem? tym bardziej ze co chwila sie on zmienia ost dodala tez zdjecie usg dzieciaczka , wszyscy znajomi w szoku, ale pisali gratulacje itd. ona w koncu odpowiedziala ze to usg jej mamy ktora jest wlasnie w ciazy
|
|
|
|
#4023 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Może dlatego, że nadal czuję się trochę młodziej, czasem wręcz gówniarsko.A co do recytacji-jak z polaka byłam dobra, to tego nienawidziłam. Stresowało mnie to, nawet, kiedy potrafiłam cały tekst, to miałam jakieś usterki. Wygłosić jakąś opinie, zrobić mini-wykład, spoko, ale recytować wykuty wiersz-nigdy D: Mieliśmy w gimnazjum dobre rozwiązanie tego problemu. Polonistka stwierdziła, że mamy tu ćwiczyć pamięć, a nie recytację, więc nauczony tekst musieliśmy napisać na kartce. I wtedy było w porządku, przynajmniej nie musiałam się ośmieszać
Edytowane przez mallary Czas edycji: 2012-08-08 o 13:38 |
||
|
|
|
#4024 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to na pewno, bo ciezko by sie bylo w tym polapactylko jaka sobie opinie tym wystawia? bo wiekszosc tych zdjec jest robiona w lozku pod koldra (oczywiscie z reki) ;D ale jak to sie wulgarnie mowi "nie moja dupa", naszczescie
|
|
|
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4026 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Za to w klasie mojej przyjaciółki coś koło połowy dziewczyn wzięło ślub i urodziło tuż po maturze, jakby tylko czekały na zakończenie edukacji. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się do ślubu/zaręczyn nie spieszy w ogóle. Nie myslę za bardzo o ślubie, bo jestem ateistką ale gdybym nie była to-podejrzewam że koło 30 pewnie bym o tym myślała. A co dowiaduję się wczoraj? Mój znajomy, który jest z panną 6 miesięcy! oświadczył się jej. U nas babka od muzyki kazała się w grupki dobierać-4 osobowe więc lajtowo, bo razem to można śpiewać.
Edytowane przez natalkaa7522 Czas edycji: 2012-08-08 o 15:13 |
|
|
|
|
#4028 |
|
Rozeznanie
|
my i w podstawowce i w gimnazjum musielismy spiewac w pojedynke na lekcji, jakie to bylo upokarzajace..Az przestaje sie dziwic ze w tym czasie tak spadala moja samoocena
Uwazam ze plastyka i muzyka jest dobra dla dzieciakow w podstawowce. A gimnazjum, gdzie kazdy blad i potkniecie czlowieka jest powodem do szyderstwa? litosci
|
|
|
|
#4030 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak sądzę. Co prawda u mnie w podstawówce facet od muzyki był bardzo fajny, nawet jak się nie miało świetnego głosu, spokojnie można było dostać piątkę. W gimnazjum już nie trzeba było śpiewać. Moim zdaniem jeśli chodzi o dzieci, które skończyły podstawówkę: jakieś podstawy o kompozytorach, architekturze, malarstwie - tak, rysowanie, śpiewanie na ocenę - nie. No chyba że dla przyjemności albo na dodatkową ocenę.
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie tak dawno byłam świadkiem rozmowy dwóch znajomych z uczelni, z których jedna jakieś dwa-trzy tygodnie wcześniej się zaręczyła, a druga jej piłowała, dlaczego jeszcze nie zmieniła statusu z "w związku' na 'zaręczona'. Podobna sytuacja, to jak koleżanki rozkminiały, dlaczego inna ma status 'w związku' zamiast 'w związku z Adaś Iksiński', skoro Adaś Iksiński ma profil na fejsie ![]() Do czego zmierzam - dziwi mnie takie śmiertelnie poważne traktowanie fejsbuka jako wyroczni i obsesyjne pilnowanie zgodności z prawdą danych . Wiadomo, rozsądek nakazuje raczej dbać, by na profilu nie było pijackich fot, głupich wyłudzaczy danych w lajkach (typu: OMG - Zobacz wyciskanie największego pryszcza świata!), ale fb to kanał komunikacji i trochę sposób rozrywki. Czy jeśli mam w rubryce poglądy polityczne wstawione "Król Julian", a w miejsce zamieszkania "Permnambuko" to tak musi w rzeczywistości być?
|
|
#4033 | |
|
BAN stały
|
No i co w tym dziwnego? Może to miłość po prostu.
Ale jakby wycisnął to świństwo z twarzy, łatwiej byłoby dostrzec jego piękne wnętrze. Cytat:
|
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
I co z tego, że może miłość? Jak dla mnie to jest bezsensu. Wiem też, że niektóre kobiety cisną na ślub itd. wiec może dlatego. Ale to są bardziej zaręczyny z tych zaręczyn-fajnie mieć narzeczoną, to zaręczmy się.
|
|
|
|
#4035 |
|
BAN stały
|
Ale o ślubie cywilnym słyszałaś już ?
![]() Dziwi mnie to skojarzenie: jak ślub, to tylko w kościele. Co do tych śpiewów na środku klasy, to coś takiego praktykowane było jeszcze kiedy ja byłam w podstawówce. Widać nauczyciele z tamtych czasów ciągle jeszcze w zawodzie A myślałam, że ta żenada już dawno przeminęła z wiatrem.
|
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w podstawówce mieliśmy straszną nauczycielkę od muzyki, mimo że śpiewałam w chórze szkolnym i grałam na pianinie, to nigdy nie miałam u niej szóstki.
W gimnazjum też było śpiewanie przed całą klasą np. Bogurodzicy (wyobraźcie sobie biednych chłopców z mutacją jak to śpiewali...), ale że też śpiewałam w chórze w gimnazjum to mi to nie robiło różnicy.
|
#4038 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4039 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A później kto chciał coś lepszego, to śpiewał solo, i tak z 90% klasy fałszowało aż się szyby w oknach trzęsły ;D Ja sukcesywnie kolekcjonowałam 2, na szczęście śpiewaliśmy max 3 razy w semestrze. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Śpiewaliście solo na lekcjach muzyki?!
My śpiewaliśmy w grupach czteroosobowych, dlatego osoby, które fałszują, były bezpieczne, mogły jedynie ruszać ustami Ja nie mam problemu z fałszowaniem, ale niestety moja nauczycielka śpiewała wysokim sopranem i takie też dźwięki narzucała do śpiewania (znienawidzona przeze mnie piosenka o Laurze i Filonie ![]() Ale śpiewanie solo... Och, nigdy w życiu, jak dobrze, że u mnie tego nie praktykowano. Już miesiąc zaszedł, psy się uśpiły i ktoś tam klaszcze zaaaa borem. Pewnie mnie czeka mój Filon miły pod umówionym jaaaworeem, pewnie mnie czeka mój Filon miły pod umówionym jaaworem... Pamiętam do dziś Edytowane przez ville Czas edycji: 2012-08-08 o 16:57 |
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4043 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mnie dziwią osoby, zwłaszcza faceci, bo tacy częściej nic ze swoim wyglądem nie robią, które mają ohydne, czarne wągry i nic z tym nie robią. Ciężko się na coś takiego patrzy, nie wiem jak oni chcą znaleźć dziewczynę. Absolutnie nie chce się kłócić, ale właśnie takie pojęcie mnie dziwi, bo gdyby pozbycie się trądziku było naprawdę takie proste, to mało kto miałby problem - z punktu widzenia osoby, której dopiero izotek pomógł - wcześniej też miałam momenty, w których jadłam niezdrowo, co nie miało żadnego wpływu na stan skóry, sprawdziłam wielokrotnie i też ludzie widzący mnie z paczką chipsów mogli sobie pomyśleć "O rany, ma taki trądzik, a jeszcze obżera się chipsami" - nie mówię, że nie warto próbować, bo zawsze przekłada się to na nasze ogólne zdrowie, ale generalizowania zawsze mnie dziwi. Skąd wiesz, że Ci faceci nic z tym nie robią? jak wyciśniesz to pojawi się po tygodniu w takim samym bądź gorszym stanie - żeby to wyleczyć potrzeba dużo czasu, co mają zrobić z twarzą, kiedy są na początku leczenia? W worku chodzić? Dziwią mnie moi sąsiedzi, którzy uważają, że jak wychodzę z budynku, a oni akurat zmierzają w stronę budynku, to powinnam im przytrzymać drzwi. Ok, jak są blisko i ich znam - nie ma problemu, ale jak ktoś jest 10 metrów ode mnie, nie znam go, to po kiego grzyba mam czekać, aż dowiem się, czy Szanowna Pani/Pan zmierza w kierunku mojej klatki, czy tez jednak za chwilę skręci i skieruje się do innej. A potem słyszę za plecami "KULTURA". Nosz kurde, ja zwyczajnie nie mam czasu bawić się w odźwiernego. Czy serio tak ciężko kluczem sobie drzwi otworzyć?
|
|
#4044 |
|
kobieta za ladą
|
jeśli mowa o dzieciach to grono dzieci moich znajomych to nastolatki ,powiem szczerze ze też dziwnie mi sie ogląda zdjęcia koleżanki z liceum z 20 letnim o głowę od niej wyższym synem
też nie rozumiem oceniania umiejętności na w-fie,kurde jakby człowiek miał same nie wiem 5 ze wszystkiego toby nie wiem samy olimpijczycy w kraju byli
|
#4045 |
|
biegam dla Zabawy
|
Granie na flecie było spoko. Dało się tego nauczyć. Ale ze śpiewaniem to masakra była. Po tym jak dwadzieścia osób przede mną śpiewało to samo tyle, że każdy na inną melodię nie dało się zaśpiewać czysto
![]() Albo jak mieliśmy w podstawówce muzykę przed 8 rano - o tej porze się dobrze nie śpiewa i już. Marzena17, co do trądziku to w pełni zgadzam się z Tobą. To przykre, że niektórzy uważają, że trądzik bierze się ze złego jedzenia albo nie mycia |
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezu jak ten mój tż mnie znalazł skoro ma problemy z cerą
Edytowane przez sayurii Czas edycji: 2012-08-08 o 21:19 |
|
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie rozumiem o co Wam chodzi z tą muzyką i plastyką..
ja np świetnie nie śpiewam i mnie to krępowało pod tablicą .. ale z plastyki czułam się dobra i nie pogardziłabym takimi lekcjami w szkole średniej i nie dziwię się że z muzyki dostawałam 2-3 a z plastyki 5-6 dostawałam to na co zasłużyłam i ile umiałam.. tak samo jest z innymi przedmiotami.. jak nie umiesz tabliczki mnożenia to też dla Ciebie jest krępujące odpowiadanie z niej pod tablicą.. jak nie rozumiesz pojęć z polskiego też to jest krępujące.. nie wszystko da się wykuć a zwalanie winy na brak talentu czy słuchu muzycznego jest dla mnie głupotą.. w takim razie powinniśmy się nie uczyć niczego bo np ja nie mam talentu do przemawiania na mównicy i do korzystania z wzorów matematycznych a do tego wszystkie trzustki z wątrobami mi się mylą.. do tego też trzeba mieć pewien "talent"
|
#4048 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, właśnie obawiałam się, że wyjdzie na to, że według mnie chodzi tylko o unikanie słodyczy. Specjalnie podkreśliłam, że WIEM, że są osoby, którym to nie pomogło i dopiero antybiotyki im pomogły. Ale znam mnóstwo osób, którym pomogło zdrowe odżywianie i dużo ruchu na świeżym powietrzu. I dlatego uważam, że jeśli ktoś narzeka na trądzik i od razu zaczyna leczenie tabletkami (a wydaje mi się, że raczej tabletki nie do końca są zdrowe i zawsze jakoś wpływają na organizm), a nie próbuje najpierw prostych zasad (czyli to co opisałam wyżej), to mnie to dziwi.
Też nie chcę się kłócić, bo wiem (nawet z wizażu), że czasem lata są potrzebne do pozbycia się tego dziadostwa. |
|
|
|
#4049 |
|
Zadomowienie
|
Nieprawda, tabliczki mnożenia czy typów zadań nauczysz się na pamięć, z polskiego naprawdę można się przygotować (tematy są tak typowe, że połowa mojej klasy - ta połowa która chciała mieć oceny dobre ze wszystkiego - przy określonych lekturach/epokach przygotowywała się 'na zaś' ze ściągi.pl/książki nauczyciela/innych takich). Braku słuchu, 'dwóch lewych rąk' czy braku równowagi nie przeskoczysz sprytem
.W sprawie głęboko nie siedzę, ale na konsultacjach z dermatologiem zalecił trzy miesiące ścisłej diety, 'na początek'. I mam tu na myśli taką składającą się tylko z warzyw i białego mięsa. Wątpię że każda osoba zmagająca się z trądzikiem spróbowała tego tak od serca, na poważnie, że mówi że takie coś nie ma znaczenia... |
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
rysować też się da nauczyć z filmików na yt czy z książek..
![]() grać na instrumencie też się da nauczyć z książek na pamięć i co? ja jak się uczyłam rysować to też na pamięć.. uczyłam się rysować oko to milion razy powtarzałam że najpierw 6 kresek tu i tu później tu zaokrąglić tam ciemniej tam jaśniej i się dało nauczyć.. mimo że byłam totalnym beztalenciem.. jak grałam na flecie to myślisz że to talent był? też się na pamięć uczyłam która dziurka zamknięta która otwarta .. jak się uczysz śpiewać to też się uczysz słów na pamięć.. ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- co do wfu to się nawet nie wypowiadam bo to raczej o kondycję chodzi a nie o to czy ktoś potrafi zrobić przewrót czy pompkę.. nikt Ci od razu pompki nie zrobi ale jak będzie ćwiczył to w końcu mu się uda.. tak samo jak nikt Ci od razu zadań z matematyki ie rozwiąże poprawnie.. też trzeba to ćwiczyć..
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

Może dlatego, że nadal czuję się trochę młodziej, czasem wręcz gówniarsko.

.

My śpiewaliśmy w grupach czteroosobowych, dlatego osoby, które fałszują, były bezpieczne, mogły jedynie ruszać ustami