|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak to zawsze rozpycha sie powoli co też mało przyjemne ale znośne ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() Zresztą ja za wszystkie badania płacę, nawet za morfologię i mocz. ![]() no ale nieważne... lilka gratuluję dobrych wieści z wizyty
|
|
|
|
|
#4263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Tylko wybór jest spory. moze pozostale dziewczyny napiszą też co mają???
|
|
|
|
|
#4264 |
|
Wtajemniczenie
|
o matko, jaką ja mam ostatnio chcicę na borówki
gdyby nie powalająca cena to jadłabym je codziennie... a Wy na co teraz macie fazę? (dawno nie było o jedzeniu na forum )
|
|
|
|
#4265 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...521153469.html też się nad nim zastanawiam w razie gdyby Lena okazała się Tomkiem
|
|
|
|
|
#4267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Masz super męża, ze wszystkim dacie radę. |
|
|
|
|
#4268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na nektarynki już od jakiegoś czasu.
|
|
|
|
#4271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Aha i trzymam kciuki za to, żeby Twoja mała się obróciła tak jak powinna, a ginka jakaś dziwna, mój gin jest zwolennikiem sn zdecydowanie, co lekarz to opinia .
|
|
|
|
|
#4272 |
|
Wtajemniczenie
|
Agaton dzieki wielkie
A ochote mam na kakao
|
|
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo ka też mam fazę ma borówki, ale to co roku!
I codziennie jem paczkę lub 1,5 jak mi mąż odstąpi swojej pół (bo on też ma fazę i każe sobie kupować). A tak poza tym, to mleko w tubce kakaowe, nektarynki, sok wyciskany z pomaranczy i sliwki! A najlepiej ciasto ze sliwkami ![]() Iii jeszcze kanapki z lososiem wedzonym (od jakiegos czasu odpuscilam sobie i go jem)... Aa i twaróg z miodem, ale taki ze wsi ![]() To chyba już wiadomo czemu mam te 17 kg na plusie
|
|
|
|
#4274 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() choć ja nie lepsza, już Ciebie gonię... na plusie 13 kg
|
|
|
|
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w tamtym tygodniu miałam fazę na naleśniki i racuchy... to dopiero niezdrowa zachcianka.
ooo pomyślałam o racuchach i znowu mi się zachciało. Z owoców to tak jak część Was... borówki, nektarynki i śliwki. Od kilku dni wzięło mnie na pomidory i cukinię. Gda ja też przynajmniej z 2-3 razy w tygodniu muszę mieć tubkę tego mleka. ![]() A ja zapomniałam pisać, że na ostatniej wizycie okazało się, że znowu mam 1kg na plusie, więc już razem jest 14 kg.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-08-08 o 18:40 |
|
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no, zaraz chyba męża do sklepu wyślę. Było nie zaczynac o jedzeniu ![]() |
|
|
|
|
#4277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam roan Kortina wózio super jest ale mam uzywany i bez nisidelka tez czytałam ze głuopie a nosidełko klupiłam inne osobno tanie z super opiniami
|
|
|
|
|
#4278 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu, to ja 1,5kg na plusie od ostatniego miesiąca i ogółem w ciąży i tż mnie ganił że dużo jem
![]() Jakbym przytyła 14 to ja nie wiem,ale chyba bym sie wyprowadziła ![]() Ja tez mam ochote na racuchy od kilku dni i jutro zrobie
|
|
|
|
#4280 |
|
Raczkowanie
|
Ej no ja się tak nie bawię, jak będziecie gadać o jedzeniu to ja stąd idę
![]() A fazę ostatnio to mam na wszystko chyba po prostu co chwilę muszę coś jeść ![]() Ostatnio na wizycie było +10,5 kg na wadze, ale to było miesiąc temu, ciekawe ile będzie teraz :P |
|
|
|
#4281 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja największą ochotę mam na grapefruity i wszelkie cukierki i gumy do żucia mięta extra strong
. Na borówki miałam chętkę w zeszłym tygodniu, ale się objadłam i mi przeszło już. No ale mój absolutny numer 1 w ciąży to grapefruit, chyba od 4 miesięcy jem przynajmniej sztukę dziennie, lepsza taka zachcianka niż jakaś niezdrowa i tucząca . U mnie na plusie 5,5 kg, a już było 6, ale spadło .
|
|
|
|
#4282 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatnio tez otworzyli niedaleko sklepik z mrozonym jogurtem, boze jakie to dobre...i cierpie przez to bo dosc drogo...2,90 za 100 gram...niby wydaje sie nie duzo, ale jak sie nalozy i pojdzie do kasy, postawi na wadze o oczy wychodza ![]() Cytat:
ja na razie 8 na plusie, wiec nie jest zle. zrobilam rogaliki z ciasta francuskiego i nutelli wiec zapraszam drogie mamuski
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-08-08 o 18:53 |
||
|
|
|
#4284 |
|
Wtajemniczenie
|
jak pomyślę o wózku to mnie jakaś depresja łapie... no za cholerę nie mogę się na żaden zdecydować
ale już sobie postanowiłam, jutro wyciągam tż do większej hurtowni i bez wózka nie wracam
|
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Ja póki co jestem 5 kg na plusie i wlaśnie mnie zgaga złapała
|
#4286 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4287 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieliśmy w samochodzie porządny fotelik i wózek. Nie odczułam jego braku. Teraz był w komplecie to fajnie, ale nie miałam musu kupowania wpinanego fotelika do wózka. Tym bardziej, że nie zaleca się byt długiego przebywania dziecka w foteliku bez powodu. A spacer takim powodem nie jest. Do tego są wózki.Cytat:
Cytat:
Na moim przykładzie: mój były mąż miał firmę, to znaczy on nią zarządzał, na papierze właścicielem była moja mama. Firma dochodowa- posadzki maszynowe. Po pogonieniu męża został się sprzęt wart około 70 000zł i brak pomysłu co z tym zrobić. Podjęłam się prowadzenia firmy, zatrudniłam ludzi. Przez rok użerałam się z klientami wariatami, pracownikami pijakami, bratem pasożytem. Fakt, pieniądze były, ale ile ja nocy nie przespałam to moje. I w końcu nadeszedł piękny dzień kiedy powiedziałam dość. I mam spokój. To była najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć, mimo tych pieniędzy które mogłam mieć. Ty wkładasz w swój interes pieniądze, ja wkładałam mój czas prywatny i spokojne noce. Cytat:
Matko, czytam dalej, bo emocje mnie zjedzą. Cytat:
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie mam zachcianek żadnych, Wy tu o żarciu a mnie się nic nie chce. Z Paulą też zachcianek nie miałam, no może cheesburgerry z maca ![]() Konczita co tam, jak tam????????????????? |
|||||||
|
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naleśnikami się objadałam dwa tygodnie temu. A na racuchy też mam ochotę... Aaa jeszcze codziennie jem czerwone porzeczki ![]() Iwoncia ja jem tyle co zwykle, tylko po prostu metabolizm mi się zmienił w ciąży... A Twoje 1,5 kg to wiesz... Śmiech na sali (bez obrazy ) w porównaniu np. do mnie Niech Twój mąż nie przesadza i Cię lepiej nakarmi czymś pysznym hihi Jeju ja kocham jedzenie... I słodycze!!! |
|
|
|
|
#4289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4290 |
|
Wtajemniczenie
|
a jakie miała ? bo tego jest cala masa, ale nie wszystkie sa dobre. u nas sprawdzil sie advantix i frontline.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

.

Mieliśmy w samochodzie porządny fotelik i wózek. Nie odczułam jego braku. Teraz był w komplecie to fajnie, ale nie miałam musu kupowania wpinanego fotelika do wózka. Tym bardziej, że nie zaleca się byt długiego przebywania dziecka w foteliku bez powodu. A spacer takim powodem nie jest. Do tego są wózki.
no nic jakos musze wytrzymac te 2 tyg.