Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-08, 09:59   #2851
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Po co Wam tyle wózków i fotelików?
W grudniu przywiezlismy stelaz od Tako + Maxi Cosi, w lutym wzielismy góre na wózek - spacerówkę. Troche uciażliwe bylo chodzenie z tym kolosem po schodach do mieszkania więc kupilismy na szybko parasolke za 13euro na ebay żeby bylo wygodniej na schodach... ale czasem mialam stracha, że się rozpadnie i chcielismy cos lepszego wiec kupilismy Lili na urodziny Peg Perego... Co do foteliów... Maxi Cosi - uzywamy na codzien, czasami tż go przynosil do mieszkania jak chcialam gdzies jechac z siostra. przedwczoraj dostalismy od znajomej Romera - bedzie stal u siostry w garazu zeby nie wyciagac non stop Maxi Cosi z naszego samochodu, a babka i tak go chciala wyrzucic... W domu w polsce mam jeszcze Recaro w razie czego
Ot "krótka" historia

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 10:08   #2852
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Ot "krótka" historia

Bardzo ciekawe-o takim ludzkim, normalnym wychowywaniu dziecka

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:03   #2853
brumek
Zakorzenienie

Witam

Lila jujkowa - buziak za 13-tkę

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
d
nadal jeździcie w nosidełku z "kruszonem"? mieści się jeszcze?
My też w tym jeździmy i jeszcze nie planujemy przesiadki

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Brumku na innym forum kolezanka wozi juz synka w drugim foteliku i wlasie montowanym tylem (chyba jakims Recaro o ile sie nie myle) i oboje sobie chwala.

Przepraszam, ze ja tak tylko, ale nie mam weny (wiem, wiem wyswiechtane slowo), a dzis jedziemy do Ustronia i znowu mnie nie bedzie z braku internetu.
Dzięki Ci Aguniu za takie wieści
Strasznie Cie tu mało ostatnio, w zasadzie w ogóle Cię nie ma Co jest?

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Super, że z głową już lepiej-chodzisz nadal do lekarza?

Brumciu, to w czym Ty wozisz teraz Tymka? W takim zwykłym kubełkowym foteliku?

Jutro idę pić glukozę i robić różne badania, a po południu mam dwóch lekarzy- gina i endo.
- nie chodze, bo badań nie porobiłam i nie ma z czym iść
- wożę w tym pierwszym foteliku, tym 0-13 kg.
- i ... smacznego

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Dziękujemy za życzenia urodzinowe Wczoraj było jeszcze jedno święto rodzinne - nasza druga rocznica slubu

Czy jest ktoś, kto nie robi imprezy na pierwsze urodziny dziecka, tylko spędza ten czas w kameralnym gronie? Bo ja trochę czuję się jak wyrodna matka... Tort był, a raczej niebieski sernik na zimno, ale wszystkim smakował. I świeczka też była... Tylko tyle i aż tyle
To gratulacje z okazji rocznicy

Co do urodzin, to my zamierzamy świętować hucznie
Ale ja bym powiedziała, że to zależy od tego, na co ktoś ma ochotę i czas, a nie od wyrodności/niewyrodności
Ciekawe. Aczkolwiek nie do końca się z nimi zgadzam. W zasadzie chodzi mi o ten pierwszy. I to nie pierwszy raz, kiedy się Panią Stein nie zgadzam Ona jest dla mnie strasznie radykalna, i zero-jedynkowa, jeszcze bardziej niż ja sam
Oczywiście rywalizacja, o której pisze (typu, kto raczkuje szybciej), to dla mnie bzdura i tu się zgadzam, że to jakaś współczena paranoja. Natomiast nie każde rozmawiania o dzieciach i opowiadanie sobie o ich postępach uważam za rywalizację. Np. tu u nas - ciągle któraś pisze, że jej to już to umie, a druga, że jej jeszcze nie, ale dla mnie to jest wymiana doświadczeń albo wyrażanie swojej dumy i radości, a nie chęć rywalizowania z innymi. I w sumie nie raz przez takie "porównywania" człowiek się uspokaja, a nie denerwuje.
Ale przynudzam
Stary 2012-08-08, 11:14   #2854
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cześć
Średnio fajna noc za nami - około 3 młody się wybudził robiąc mega toksyczną qpę i potem go godzinę usypiałam, a o 4:30 mąż do pracy wstawał

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Tymek też kocha place zabaw i huśtawki A najbardziej zjeżdżanie Ale póki co to wiadomo, że korzysta z tego w ograniczonym zakresie, ze mną, bo za mały... Dlatego takie coś dopiero na przyszły sezon by się przydalo. Tym bardziej że na jesieni raczej nie będziemm często tam jeździć.

O, dzięki za opinię, bo o takim nawet nie słyszałam...

Bransoletka ma regulowaną długość, będzie pasować na każdego. Ja ją do kąpieli ściągam, ale nie trzeba
Dzięki za wyjaśnienia odnośnie bransoletki. Chyba sobie sprawię
Tymek mnie zachwyca. Jul nie kuma o co chodzi ze zjeżdżalnią zupełnie Tylko na huśtawki chodzimy.

Kiddy Guardian i Cybex Juno mają tą samą konstrukcję i takie same wyniki testów bezpieczeństwa Ja wybrałam Kiddy bo kilka mam znajomych z innego forum ma od kilku lat i szczerze poleca.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
dziś druga przejażdżka rowerowa mały się cieszył poklepywał mnie po plecach w stylu "szybciej, szybciej ośle" kask mu nie przeszkadza nie próbuje go zrzucić
My też wczoraj jeździliśmy Brakowało mi tego przez ostatni tydzień.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Dodatkowo dla mnie akurat to moze byc kasa wyrzucona w błoto , nie wiem kiedy Szymek będzie miał te 30kg i ile będzie miał wtedy wzrostu. Teraz dziewczyny piszą ,że nie pasują dzieciaczkom jakieś foteliki a co dopiero przewidziec czy za 4-5 lat będzie pasował ??Łobuz jest wysoki i nie przewidzę czy regulacja zagłówka np będzie wystarczająca
Julian waży teraz 12kg i jest wysoki. Jeśli utrzyma tempo wzrostu to 18kg osiągnie w wieku najdalej 3lat, czyli przed 3 urodzinami musielibyśmy wymienić znowu fotelik, więc kupiliśmy ten do 36kg
W przypadku drobnych dzieci jak najbardziej się zgadzam, że sprawdzą się foteliki 9-18kg

I jeszcze jest kwestia, że fotelik do 36kg raczej nie będzie naszym ostatnim, bo podejrzewam że tą wagę chłopiec osiągnie zanim będzie miał ustawowe 12lat i będzie mógł jeździć bez fotelika.

Cytat:
Na foteliki-info.pl jakiś ekspert kiedyś pisął, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego Że trudno zrobić fotelik, który dobrze zabezpieczy i roczniaka, i 6 latka.

No wiem, wiem. Dzięki
Na pewno najpierw też pojedziemy poprzymierzać: i do Tymcia, i do samochodu. Jeszcze mnie bardzo kusi ten Cybex Juno-Fix. Ma najlepsze wyniki w testach bezpieczeństwa. Tylko gdzieniegdzie pojawiają się opnie, że to COŚ z przodu na pewno powoduje że dziecku gorąco itp. Choć piszą to z reguły mamy, które nie mają tego fotelika i tak po prostu im sie wydaje
No i Roemer też świetne wyniki ma.
I bądź tu człowieku mądry
Ten przedni panel Julianowi nie przeszkadza. Co więcej posadzony w foteliku, sam wyciąga do niego rączki, a przy wysiadaniu sam go odpycha
Młody jak już pisałam nie poci się w tym foteliku, bez problemu zasypia i śpi. Fotelik można rozłożyć.
No i łatwo się go bardzo montuje, nawet w naszym trzydrzwiowym aucie

Cytat:
Tymcio też nóżkami dotyka od jakiegoś czasu fotela, ale mu to najwyraźniej w ogóle nie przeszkadza. To chyba bardzo zależy od dziecka. Bo dużo Was tu pisze, że dziecko już w tym pierwszym foteliku nie wytrzymywało i cyrki były, a mój siedzi spokojnie jak cielaczek i nawet mu do głowy nie przyjdzie, żeby się wykłócać

Julian jeździł spokojnie tylko mu łebek zaczął wystawać niemalże

Cytat:
a pochwale się - byliśmy w niedziele nad wodą
o tu:
http://jezioro-tarnobrzeskie.eu/

od Mielca jakies 35km - tam gdzie dawna kopalnia siarki w Machowie. Tereny powyrobiskowe przekształcono w zalew, woda czuściutka, 2 strzeżone plaże, ratownicyWOPR-u, mają nawet budkę jak w słonecznym patrolu, kajaki, łódki, rowerki, można sobie lezeć w cieniu, lokale gastronomiczne, wjazd osobówką za cały dzień 6zł bez względu ile osób jedzie, parking już w cenie, wc bezpłatne i całkiem cywilizowane, mozna nawet gdzieś sobie małego grilla rozpalić jak ktoś chce. bo powyżej plaży jest dużo miejsca do opalania, lezakowania, pod drzewami mozna znalesc cien.. ach..

dziewczyny z Mielca i okolic - polecam naprawdę zaje**ście było - w tę niedziele też się wybieramy.
My byliśmy tam chwilę w poprzednią sobotę Pochodzę z Tarnobrzega

Dzisiaj Tż odbiera naszego grata z warsztatu - 700zł poszło się paść
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:23   #2855
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe. Aczkolwiek nie do końca się z nimi zgadzam. W zasadzie chodzi mi o ten pierwszy. I to nie pierwszy raz, kiedy się Panią Stein nie zgadzam Ona jest dla mnie strasznie radykalna, i zero-jedynkowa, jeszcze bardziej niż ja sam
Oczywiście rywalizacja, o której pisze (typu, kto raczkuje szybciej), to dla mnie bzdura i tu się zgadzam, że to jakaś współczena paranoja. Natomiast nie każde rozmawiania o dzieciach i opowiadanie sobie o ich postępach uważam za rywalizację. Np. tu u nas - ciągle któraś pisze, że jej to już to umie, a druga, że jej jeszcze nie, ale dla mnie to jest wymiana doświadczeń albo wyrażanie swojej dumy i radości, a nie chęć rywalizowania z innymi. I w sumie nie raz przez takie "porównywania" człowiek się uspokaja, a nie denerwuje.
Ale przynudzam
A ja nie odebrałam Stein tak jak Ty, że każda rozmowa matek o postępach swoich dzieci prowadzi do rywalizacji, a wręcz przeciwnie do wymiany doświadczeń itd.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:34   #2856
83monia
Zakorzenienie

jutro umowilam sie na ploty z kolezanka. mimo ze mieszkamy 10 km od siebie to widzialam ja ostatnio .... u sama nie wiem kiedy! ciesze sie jak dziecko!!!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:37   #2857
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
W sumie to za miesiąc płaci się za mój kierunek 355 zł. Ale zapewne dostanę stypendium socjalne + 10% zniżki i dlatego pozwoliłam sobie na studia, bo inaczej nie miałabym tylu pieniędzy.
ja na 1 roku magisterki się napaliłam na stypendium socjalne i sie okazało że mamy - mielismy wtedy - zbyt niskie udokumentowane dochody - nie mieliśmy samodzielności finansowej - mi stypendium nie dali bo doliczyli dochody moich rodziców pomimo ze nie mieszkaliśmy z nimi ani nic a byliśmy odrębną rodziną...

jak masz za duże dochody to nie dadzą -- jak masz za niskie to też mozna nic nie dostać...
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Hej.
Nie mam nastroju. ( chyba w podpisie powinnam zawrzeć tą złotą myśl, bo tak jest prawie codziennie)

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 11:57   #2858
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Julian waży teraz 12kg i jest wysoki. Jeśli utrzyma tempo wzrostu to 18kg osiągnie w wieku najdalej 3lat, czyli przed 3 urodzinami musielibyśmy wymienić znowu fotelik, więc kupiliśmy ten do 36kg
W przypadku drobnych dzieci jak najbardziej się zgadzam, że sprawdzą się foteliki 9-18kg
to ja na odwrót jakoś myślę, bo wydaje mi się,że u dużego dziecka trudno przewidzieć czy fotelik za pare lat będzie pasował.
Moj też klocek (11,3 kg) ale od 4miesięcy stoi z wagą więc chyba nie ma co się sugerować dotychczasowym przybieraniem na wadze, wydaje mi się,że teraz już będzie mniej intensywne. A na ile starczy nam 9-18 się okaże
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 12:54   #2859
Lili 83
Zakorzenienie

Radek waży 10kg. Jeździ jeszcze w nosidełku.

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-08-08 o 19:12
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 13:48   #2860
alibany
Rozeznanie

Hej!!

pakuję sie powolutku, bo jutro jade z Ala do mojej mamy na kilka dni....
Muszę tam jechac, bo inaczej do wariatkowa mnie zaraz wezmą

W temacie fotelików,
ja bym nie demonizowała tych "dobrych" polecanych fotelików z przedziału 9-36. Przecież to nie jest tak, że ten fotelik e jednej i tej samej postaci służy przez tak długi czas. Na pewno jest tak skonstruowany, że może z powodzeniem służyć zarówno 12kilogramowemu dziecku jak i 28kg. My mamy recaro i nie uważam, że w tej chwili jest mniej bezpieczny od np. recaro z przedziału 9-18. Dziecko ma dobrze chronioną główke, jest prawidłowo przypięty pasami (nie ma opcji by wyciągnęła rączki z szelek) więc już chyba tylko worek próżniowy byłby w stanie ją uchronić lepiej. A cenowo nic nie trace a mogę zyskać. Jesli mała osiągnie 18kg i uznam, że fotelik jej nie pasuje, to kupuje nowy (koszt poniosłam tkai sam jak tobi 9-18kg) a wierze, że będzie nam służył dużo dłużej i zaoszczędzimy na zakupie nowego fotelika.
Swoją droga przeklinam te foteliki, wiem bezpieczeństwo itd. ale pamiętam czasy jak jeździliśmy z rodziną trasę 500km dość często, to z bratem an tylnym siedzeniu jak chcieliśmy się położyc to się położyło, odwracaliśmy się do tylnej szyby by machać kierowcom, jak chcielismy siedziec to się grzecznie siedziało. Jakoś przyjemniej ta podróż mijała Wiem wiem teraz mnie zlinczujcie
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 14:21   #2861
zanetaa88
Zakorzenienie

alibany Ja też pamiętam te czasy nogi na okno albo na przednie siedzenia albo jeszcze między siedzeniami.Bicie się ile kto ma miejsca w aucie Jak widzę, jak dama mi się w foteliku wierci to aż mi jej żal naprawdę,ale wiem ze to wszystko dla jej bezpieczeństwa...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 14:45   #2862
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

zmykam do domku zaraz - do jutra

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 14:58   #2863
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
ja na 1 roku magisterki się napaliłam na stypendium socjalne i sie okazało że mamy - mielismy wtedy - zbyt niskie udokumentowane dochody - nie mieliśmy samodzielności finansowej - mi stypendium nie dali bo doliczyli dochody moich rodziców pomimo ze nie mieszkaliśmy z nimi ani nic a byliśmy odrębną rodziną...

jak masz za duże dochody to nie dadzą -- jak masz za niskie to też mozna nic nie dostać...

Kurde nie strasz.... To jakie mieliście dochody, że wam doliczyli zarobki Twoich rodziców? i w ogóle dlaczego je doliczyli?
Stary 2012-08-08, 15:28   #2864
Marina1
Zakorzenienie

A ja wróciłam od lekarza ( byłam z tą kostką ). No i musimy chodzić na rahabilitację.
Ta kostka to początek lejkowatej klatki piersiowej ( tak jak pisałam - geny po M. ). Trzeba obserwować, no i poćwiczymy trochę. Ale panią dr zaniepokoiło też, że I. nie chodzi i stawia stopy na palcach - i tu ćwiczenia kolejne.
W przychodni rehabilitacyjnej pani stwierdziła opóźniony rozwój ruchowy, ale też mowę, bo młody nic nie mówi prócz mama. No i za m-ąc czeka nas pierw psycholog, potem logopeda i ćwiczenia.

zapałeczko mi też nie przydzielili stypendium socjalnego na lic. wyobrażasz sobie? Teraz też próbję, ale się nie napalam nawet.
Mało kto. mało komu przydzielają.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-08-08 o 15:31
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 15:36   #2865
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A ja wróciłam od lekarza ( byłam z tą kostką ). No i musimy chodzić na rahabilitację.
Ta kostka to początek lejkowatej klatki piersiowej ( tak jak pisałam - geny po M. ). Trzeba obserwować, no i poćwiczymy trochę. Ale panią dr zaniepokoiło też, że I. nie chodzi i stawia stopy na palcach - i tu ćwiczenia kolejne.
W przychodni rehabilitacyjnej pani stwierdziła opóźniony rozwój ruchowy, ale też mowę, bo młody nic nie mówi prócz mama. No i za m-ąc czeka nas pierw psycholog, potem logopeda i ćwiczenia.

zapałeczko mi też nie przydzielili stypendium socjalnego na lic. wyobrażasz sobie? Teraz też próbję, ale się nie napalam nawet.
Ale dlaczego nie przydzielili?
Stary 2012-08-08, 16:19   #2866
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

no chyba żartujesz. A pediatra powiedziała że moze później chodzic bo jest duży i cieżki, nie? idąc tym tropem też powinnam Sarę skonsultować, bo też mało mówi i z rozwojem ruchowym wiadomo jak.
Wiesz co? wydaje mi się że przesadzają. Bo już "tak się przyjęło" ze jak dziecko skończy rok to ma bóg wie co umieć, mówić, chodzić, i srać do nocnika najlepiej. A Igor ma swoje tempo moim zdaniem i nie jest opóźniony o zgrozo!

Wróciłam od mamy. Kiepski kontakt mamy, nie ma żadnej rozmowy... jakoś taką blokadę mam, mama też, nie mamy o czym rozmawiać. Serio.
BTW mam doła.

Beata 2 razy czytałam czy ci się nie pomyliło.. za małe dochody nie dają stypendium? bo niby co? chore zasady, kombinują jak mogą aby nie dać.. ja zawsze miałam socjalne jeszcze przed slubem, bo u moich rodziców udokumentowany dochód to ..180 zł z ziemi na osobę było ( tata całe życie na czarno robi w buowlance, na własny rachunek, ale nie ma firmy)
Stary 2012-08-08, 16:53   #2867
Natka_
Zakorzenienie

Witam z Wiednia!

Jest pięknie i cudnie. Codziennie gdzie sobie chodzimy, Domek zachwycony. Wieczorem pada zaraz po kąpieli.

Wieczorem postaram się Was poczytać.

Pozdrowienia!!

Kilka zdjęć:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050693.jpg (93,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1050960.jpg (187,7 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060001.jpg (191,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1050962.jpg (208,4 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060003.jpg (231,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1050684.jpg (144,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060031.jpg (184,6 KB, 25 załadowań)
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 18:22   #2868
marzena_S
Zadomowienie

Hej laski, my już w Poznaniu. Tż się spisał na medal - byliśmy w Prusimiu w ośrodku Olandia. (http://www.olandia.pl/) Pomimo tego, że jak jechaliśmy było 31 stopni, a później to już tylko wiatrzysko i od czasu do czasu deszcz to było super. Dużo atrakcji dla maluchów (nawet rowery z fotelikiem można było wypożyczyć) i piękne widoki, a do tego w dzień rocznicy tż wyskoczył na chwilę do recepcji, a wrócił z ogromnym bukietem kwiatów. Jednak dobry egzemplarz faceta mi się trafił - wróciłam naładowana pozytywną energią. Jutro znowu wyjazd, bo jedziemy do rodziców, żeby pomóc w przygotowaniach do roczku Hani. Mam nadzieję, że pogoda dopisze i impreza pod chmurką się uda.

Dwie Majeczki- spóźnione STO LAT!

Kolina
, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.

Brumku, ten cybex juno- fix jest identyczny jak cybex pallas 2-fix, tylko ten drugi ma możliwość "poszerzenia" dla starszego dziecka, a cena prawie ta sama,więc według mnie to trochę bez sensu. My z Cybexa jesteśmy zadowoleni, Hania rączki ma na tej poduszce jeśli się czymś bawi, ale może też je opuścić swobodnie wzdłuż tułowia. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że się sprawdza, a jeździmy często i to na spore dystanse. Wiadomo, każdemu odpowiada co innego i pewnie Tymek ułatwi Ci wybór jak pójdziecie do sklepu je "przymierzyć".

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Natka, super zdjęcia- Dominik jaki zadowolony i zębaty. Jak Wam minęła podróż? Wy jechaliście tylko we dwójkę, tak? Naprawdę podziwiam Cię, że się nie bałaś, bo ja to bym na drodze się nie potrafiła skupić. Jakieś 2 tygodnie temu jechałam po raz pierwszy sama z Hanią, ale to jakieś 10 minut i już to uważam za sukces.

Zapałeczko, gratuluję dostania się na studia.

Marina, nie martw się na zapas. Rehabilitacja pewnie pomoże, a Igor niebawem na pewno zacznie chodzić. My na spacerze ostatnio spotkaliśmy babcię z wnuczkiem, który dopiero zaczął chodzić, a miał 18 miesięcy. To naprawdę indywidualna sprawa.
Stary 2012-08-08, 18:28   #2869
iustyna1
Wtajemniczenie

a pisałam już, że moja córeczka nie śpi już w dzień ani minuty? potrafi bez spania wytrzymać od 7.20 do 20.20... czasie tylko w aucie jak już

ps. gdzie zanka?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 18:54   #2870
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
a pisałam już, że moja córeczka nie śpi już w dzień ani minuty? potrafi bez spania wytrzymać od 7.20 do 20.20... czasie tylko w aucie jak już

ps. gdzie zanka?
pewnie nie ma czasu na kompa

Marzenko a kiedy się widzimy?
super że wróciłaś pozytywnie naładowana mi by też się taki wyjazd przydał ale bez dzieci

Natko super zdj ja uwielbiam Wiedeń byłam tam 2 razy.A Wiedeń nocą a te sklepy

laski sprzedałam łóżeczko jestem ciekawa jak je jutro spakuje
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 19:23   #2871
marzena_S
Zadomowienie

Blondynko,może powystawiasz też moje rzeczy do sprzedania, skoro Ci tak dobrze idzie? Sprzedajesz rzeczy na allegro, czy tablicy? Możemy się umówić w przyszłym tygodniu na spotkanie. Odezwę się do Piwnookiej, może też będzie miała ochotę się z Nami zobaczyć.
To łóżeczko Nuny Ci już przyszło? Na filmiku bardzo fajnie się prezentowało.
Stary 2012-08-08, 19:23   #2872
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Kolina , wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.
dziękuję
Stary 2012-08-08, 19:36   #2873
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Blondynko,może powystawiasz też moje rzeczy do sprzedania, skoro Ci tak dobrze idzie? Sprzedajesz rzeczy na allegro, czy tablicy? Możemy się umówić w przyszłym tygodniu na spotkanie. Odezwę się do Piwnookiej, może też będzie miała ochotę się z Nami zobaczyć.
To łóżeczko Nuny Ci już przyszło? Na filmiku bardzo fajnie się prezentowało.
właśnie dawno Piwnookiej nie było
ja głownie na all sprzedaje na tablicy ost ciezko cos sprzedać

łóżeczko jutro będzie u mnie jest w drodze

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-08-08 o 19:37
Stary 2012-08-08, 19:55   #2874
marzena_S
Zadomowienie

Macie jakiś sprawdzony przepis na kruche ciasto (z jakimś owocem)?

AgaG, ty jesteś specem od tortów. Chciałabym tym razem go przełożyć masą budyniową. Masz jakieś sprawdzony przepis? No i powiedz mi jeszcze czym nasączasz biszkopty i w jakiej ilości?

Dzisiaj odebrałam z poczty paputki. Matko, jakie one są superowe i widać po Hani, że bardzo wygodne. W ogóle ich nie ściąga, nawet tż powiedział, że są świetne. Żałuje, że tak zwlekałam z zakupem, ale nie mogłam się na kolor zdecydować.
Stary 2012-08-08, 19:59   #2875
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Macie jakiś sprawdzony przepis na kruche ciasto (z jakimś owocem)?

AgaG, ty jesteś specem od tortów. Chciałabym tym razem go przełożyć masą budyniową. Masz jakieś sprawdzony przepis? No i powiedz mi jeszcze czym nasączasz biszkopty i w jakiej ilości?

Dzisiaj odebrałam z poczty paputki. Matko, jakie one są superowe i widać po Hani, że bardzo wygodne. W ogóle ich nie ściąga, nawet tż powiedział, że są świetne. Żałuje, że tak zwlekałam z zakupem, ale nie mogłam się na kolor zdecydować.
a jakie kupiłaś?
mój na boso lata
Stary 2012-08-08, 20:32   #2876
agulaaabar
Zakorzenienie

ależ tu cisza

Lili zasnęla, a ja skończyłam lepić uszka... też sobie wymyśliłam

Kupiliśmy Lili krzesełko do karmienia Peg Perego jest śliczne

tak że do listy wózków i fotelików doszły 2 krzesła do karmienia musze obczaić jak się sprzedaje na ebay

Natka zwiedzacie 5 zdjęcie boskie! Również uwielbiam Wiedeń

Jutro mamy termin w banku.. Lila dostała list z gratulacjami z okazji roczku i mamy przyjśc odebrać prezent

Ide gotować barszcz na szczęście instant z torebki

Czas na zmiany !
Stary 2012-08-08, 20:37   #2877
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
ależ tu cisza

Lili zasnęla, a ja skończyłam lepić uszka... też sobie wymyśliłam

Kupiliśmy Lili krzesełko do karmienia Peg Perego jest śliczne

tak że do listy wózków i fotelików doszły 2 krzesła do karmienia musze obczaić jak się sprzedaje na ebay

Natka zwiedzacie 5 zdjęcie boskie! Również uwielbiam Wiedeń

Jutro mamy termin w banku.. Lila dostała list z gratulacjami z okazji roczku i mamy przyjśc odebrać prezent

Ide gotować barszcz na szczęście instant z torebki
pokaż jakie krzesełko
pochwal sie jutro prezentem
Stary 2012-08-08, 20:47   #2878
wodaqua
Zadomowienie

Cześć!
Wpadłam podziękować za pamięć i życzenia urodzinowe dla Zosi
U na all ok, poza ząbkowaniem, s.raczką i próbami wymuszania płaczem
Buziaki!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-08, 20:49   #2879
agulaaabar
Zakorzenienie

Nasza nowa bryka i krzesełko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3019.jpg (38,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hochstuhl-prima-pappa-diner_naif-cacao_peg-perego_detail.jpg (25,8 KB, 27 załadowań)

Czas na zmiany !
Stary 2012-08-08, 20:54   #2880
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Nasza nowa bryka i krzesełko
super a krzesełko rewelacyjne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości