|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wyspałam sie - chwilowo ![]() U mnie też często i długo czasem i tak jakoś dziwnie długo mu to tam trwa te "czkanie" ![]() Teraz znowu dzionek wita czkawką, aż mi go żal ![]() gratulejszyn dla Was ![]() Jasny gwint jak te tygodnie zapieprzają !!!!! ![]() Cytat:
o błagam, bez takich ![]() Cytat:
![]() Jak ja już bym chciała byc po porodzie bo nie wiem czego sie spodziewać ![]() Coś mi wyleci to bede panikować
|
||
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
2. To zależy czy jesteś nastawiona na karmienie piersią czy mm bo jeśli piersią to w sumie żadnego nie potrzebujesz. Ja mam elektryczny i jestem zadowolona. 3. Jak wyżej. 4. Ja nie kupuję. 5. Ja mam z kamerką i to polecam od razu supeer sprawa widzę co dziecko robi. AL eja dostałam ją a nie wiem czy bym wydała tyyyyyle kasy jakbym sama musiała kupić. co do ruchów jeśli Cie coś nie pokoi to idź na ktg bądz zadzwoń do lekarza. czasami lepiej dmuchać na zimne. ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- A to propozycje na tytuły: 1. Brzuszki rosną jak szalone, pierwsze dzieci są już po drugiej stronie 2. Dni tak szybko lecą,już nasze dzieci na świat się śpieszą. 3. Rozpakowywanie zaczynamy, z niecierpliwością na n asze szkraby czekamy ot tak
|
|
|
|
|
#4353 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() 1. Laktator - ja decyduję się na ręczny. Poza tym ten temat w ogóle na Twoim miejscu zostawiłabym na sam koniec ponieważ nie wiadomo jak będzie wygląda sprawa z pokarmem u Ciebie, oczywiście życzę Ci abyś miała go jak najwięcej ale sama wiesz, że trudno to przewidzieć. Poczytaj sobie https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-...karmiacej-mamy 2. i 3. - sterylizator i podgrzewacz odpuszczam całkowicie na ten moment. Jeśli uznam później, że jest niezbędny to kupię, ale na chwilę obecną zamierzam używać w tym celu garnka i gorącej wody ![]() 4. i 5. - Elektroniczna niania w moim przypadku się nie sprawdzi bo mieszkanko mamy małe więc nie ma żadnego sensu używania jej. Jeśli masz duży dom to myślę, że przyda się. Monitor oddechu to jeden z tych gadżetów nad którymi się najbardziej zastanawiałam i wydaje mi się on istotny. Jeśli chodzi o ruchy to powinno się je monitorować, ale chyba nie powinnaś sugerować się tym, że wcześniej Dzidzia ruszała się w takich godzinach a teraz w innych. Mój lekarz powiedział, że w ciągu trzech godzin dziennie (po godzinie), powinnam czuć 4 ruchy, tak żeby w ciągu dnia było przynajmniej 10. Ja też bardzo przeżywam te ruchy i wkręcam sobie setki rzeczy, ale przeczytałam, że w 90% dziecko śpi więc może nie ma co panikować. Pamiętaj, że zawsze masz możliwość podjechać na ktg jeśli jesteś przejęta. Przynajmniej się uspokoisz.
|
|
#4354 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamuśki!Co za noc!Małe mi wpychają nogi pod żebra i dodatkowo wypinają tyłki i ciężko spać.
Będe zaraz robić szarlotkę tylko Was nadgonię. colds czy możesz dopisać mnie na listę?tp mam na 27 września będzie chłopiec i dziewczynka |
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
a ja mam dziś wizytę a pójdę dopiero tak o 17 żeby nie siedzieć 3 h w kolejce tak więc proszę o kciuki ![]() a ja myślałam , że to mój ma tylko takie długie ![]() Dziewczyny ![]() jejku niech już przyjdą na świat nasze pierwsze dzieciaczki powoli ![]() Kciuki za wizytę zaciśnięte
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry Sandra, Sojka - gratulacje donoszenia ja dzisiaj dopeiro kończę 32 i zaczynam 33
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
weronika , sandra
za wizyty
|
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
ejj a co z COlds? ona miała wizytę i się nie odzywa. Może do niej napisać?
|
|
|
|
#4360 |
|
Raczkowanie
|
Mały przystąpił do ataku i przeciąga się teraz straszliwie, więc uff
. Widocznie miał gorszy poranek . Dziekuję za wszystkie odpowiedzi do tej pory i podbijam pytanie o pieluchy wielorazowe... ekologia to po pierwsze, a po drugie w sumie wychodzi taniej... Można stosować zamiennie, np. pampersy w nocy, a wielorazówki na dzień, trzeba tylko zorganizować się z praniem . A i jeszcze jedno pytanie: poród w wodzie ?
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4364 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. Sterylizator dla mnie zbędny 3. Podgrzewacz mam jakiś bardzo tani z allegro. Zadne cudo, a sprawdzał się super. Nie tylko do mleka, ale też do słoiczków jeśli zdecydujesz sie na takie karmienie. 4. Mam Snuzę, ale nie użyłam ani razu Moja położna uważa, ze takie gadzety są zbedne jeśli dziecko jest zdrowe. chyba, że będzie spało pod kołdrą z pierza, z rodzicami pod wpływem alkoholu itp. 5. Niani nie miałam bo mam małe mieszkanie, ale teraz kupilabym. Moi znajomi mają i na wyjazdach super sprawa. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
Dlatego odpuściłam. Ale teraz super się sprawdzają przy odpieluchowaniu. Spróbuję przy drugim synku. A poród w wodzie poza zasięgiem
|
||
|
|
|
#4365 | |||
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje
Cytat:
![]() Cytat:
najgorsze to ponoc tommee tippee. 2. nie wiem czy kupie steryzliztor. u nas polozna na sr mowila ze nie ma co cudowac z ta przesadna steryzlizacja, porzadnie myc butelki i przelewać wrzatkiem i to wystarczy. ale jak bym kupowala to do mikrofali !! avent ma bardzo fajna i pojemna ![]() 3. podgrzewacz ja kupuje ale firmy jakiej jeszcze nie wiem. 4. monitora nie kupuje co bym sie tylko denerwowala. nianie jak na razie nie bo mieszkamy w mieszkaniu. moze na wyjazdy do dziadkow sie kiedys przyda. Cytat:
porod w wodzie dla mnie odpada bo nie mozna zzo. i tez ciezko w krk znalesc kogos kto przeprowadzi taki porod plus duzy to to,że rzadko sie naciecia zdarzają.ja ide dzis do fryzjera ![]()
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-08-09 o 09:28 |
|||
|
|
|
#4366 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamusie
Sojka, Sandra - gratuluję donoszenia Jejciu jak macie fajowo - u mnie jeszcze 4 tygodnie.Konczita tylko spokojnie (wiem - łatwo mówić ). Odpoczywaj, nie stresuj się i spokojnie dotrwacie jeszcze przynajmniej 2 tygodnie. Moja koleżanka miała 2 cm rozwarcie i urodziła dopiero miesiąc później.Weronika, Sandra - kciuki za wizyty zaciśnięte ![]() Colds gdzie jesteś? Byłam wczoraj na Madagaskarze 3 w 3d - rewelacja Rozmawiałyście o zachciankach w ciąży - mnie bierze na ptasie mleczko Miłego dnia dla wszystkich |
|
|
|
#4367 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba tak
a ja idę jutro, więc jeszcze mam czas na poród fryz musi być
|
|
#4368 |
|
Zadomowienie
|
witam
siedze z maseczka na wlosach, kutwa dobijaja mnie... co zafarbuje to sie wyplukuje farba do rudosci przez te ciazowe hormony, czy jak...z tymi fotelikami to juz sama nie wiem... nie chcialam oszczedzac na bezpieczenstwie malucha, ale tak wyszlo, ze nie damy rady finansowo nawet najtanszego maxi cosi sprawic raany, Sandra i Sojcia, juz donoszone??? kiedy to zlecialo?? gratulacje ja tez chce jak bylam w szpitalu, raz mnie maluch tak posunal pod zebra, jak nigdy- malo nie krzyknelam a potem mnie autentycznie zebra bolaly
|
#4369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i niczego się nie prasuje. Tylko trzeba wyprac. i to nawet nie robisz osobnego prania specjalnie dla pieluch. I zakłada się jak normalnego pampersa.Tak czy inaczej faktem jest, że nie u kazdego malucha się sprawdzi. |
|
|
|
|
#4370 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Obudziłam się dzisiaj chwilę po 9 i w końcu czuję się wyspana. Miłe uczucie. To już 3 dzień od wyjazdu mojego TŻ-ta, na szczęście leci ten czas szybciutko, więc może nie zwariuję tak do końca. ![]() My dzisiaj mamy skończony 29 tydzień na suwaczku, więc od jutro w końcu będziemy mieć tę wymarzoną 3 z przodu. ![]() I co, udało Wam się skontaktować z colds? Sojka, sandra wielkie brawa dla Was!!! Sojka, a pamiętam jak się bałaś, że nie dotrwacie do 29 tygodnia ( o ile nic nie kręcę), a tutaj zobacz jak Zosia grzecznie siedzi w brzuszku. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Torbę lepiej awaryjnie spakować, aby później sobie tym głowy nie zawracać
|
|
#4371 | ||||
|
Rozeznanie
|
Wczoraj poprałam ubranka, cała suszarka zawalona. Wyszło w sumie 4 pralki, zostało mi ze 2. O zgrozo ile tego prasowania będzie
![]() Cytat:
Powoli wyścig się rozpoczyna, kto będzie pierwszy??? Konczita i Colds gdzie Wy jesteście? Chyba nie na porodówce? Cytat:
Poródu w wodzie w moim szpitalu niema. Co do ruchów to mój gin mówił, że dzidzi często zmienia pory aktywności. Ruchy też stale się zmieniają, bo małe ma coraz mniej miejsca. Ja mam je kontrolować w taki sposób, żeby czuć małego. Jak nie będę czuła ruchów przez conajmniej 6 godzin to wtedy na IP. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpoczywaj Kochana. Będzie dobrze
|
|
|
|
|
#4373 |
|
Raczkowanie
|
Sojka gratki
ale zazdroszczcze a cos też wrzuce z pomysłow na tytuł wątku ![]() a moze taki "Powolutku czas nam leci, czas powitać nasze dzieci" "Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrzesniowo-pazdziernikowe mamy!" "brzuch przed swiatem duży streczy który maluch będzie pierwszy? " ![]() bronwyn jesli chodzi o ruchy to liczę sobie, i zapisuje przy pomocy karty ruchów Cardiff (sciagnełam z internetu), gdyby maleństwo nie ruszało sie przez 6 godzin to na IP jak kolezanki piszą. Co do sprzętów elektronicznych, to mysle ze warto poczekac i po porodzie nabyc, np laktator mzoe sie okazac ze nie bedzie potrzebny, sterylizatora nie uzywalam przy 2 córciach i teraz tez nie zamierzam, elektronicznej niani nie potrzebuje ( w bloku to nie ma sesnu) za to chcialabym miec monitor oddechu ale chyba jednak sie nie zdecyduje na zakup bo, przy wszystkich tych wydatkach niewiem czy dam rade finansowo.
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-08-09 o 10:18 |
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
wiadomość od Konczitki!!!
Jest na IP, ktg ma fajne, skurczy brak i nakaz leżenia w domku. Malutka ma prawie 3kg No to nic tylko kochana odpoczywać i będzie wsio jak należy A córunia już duuża pięknie rośnie |
|
|
|
#4375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam kciuki, za odpoczynek w domku
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#4376 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry. Liczyłam na to że chłodniej będzie a tu lipa, słońce wali okrutnie.
Cytat:
Łooooooooo matko, do godziny 0 coraz bliżej ![]() Cytat:
Cytat:
Pieluchy wielorazowe - nie, nie mam ochoty babrać się w oszczanych i osranych ( przepraszam za dosadność ) pieluchach. Po to wymyślono jednorazowe, aby nam życie ułatwiały. Moje zdanie już znasz ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Znowu? Ciekawe co się działo... |
||||
|
|
|
#4377 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla męża za opanowanie. Widać jest oazą spokoju bo mój by zaczął panikować bardziej niż ja gdyby coś zaczęło się dziać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cześć mamcie ![]() Wkońcu się dziś wyspałam, calutką noc przespałam bez wstawania na siku, normalnie sukces ![]() Doczytałam że Konczi znowu na IP ciekawe co się działo?? Edytowane przez karolluki Czas edycji: 2012-08-09 o 10:27 |
||||
|
|
|
#4378 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:My mamy dzisiaj już skończone 30 tygodni i zaczynamy 31 .Sojka, Sandra i Katarzinka no to czekamy na Wasze dzieciaczki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#4379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tytuł 3 jak dla mnie bomba ![]() Bonwyn laktator tak- czy elektroniczny czy ręczny to zależy od tego jak często będziesz go używać, ja na początek kupiłabym ręczny (taki zwykły z tłokiem w aptece kosztuje ok 30-40zł) a jeśłi się okaże że odciagania będzie więcej i częściej niż się zdawało na początku zainwestowałabym w elektryczny, najlepiej madele, chociaż cholernie drogie są. Podgrzewacz u mnie sie sprawdził przy bliźniaczkach bardzo, ale nie bede się znów rozpisywać bo temat juz poruszany był- tak samo jak temat monitorów oddechu- miałam i jeśli lekarz nie zaleca stosowania to nie radzę się zaopatrzać, dodatkowy stres, fałszywe alarmy (częste) do dupy z takim sprzętem.
|
|
#4380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm co sie mogla dziac moze dla spokoju pojechała przyszly mi wlasnie tej majtasy siateczkowe z seni i sa super naprawde, takie delikatne mieciutki achhh... i polecam tego sprzedawce stanislaw167 wczoraj kupilam a dzis juz przesylka przyszla
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

jejku niech już przyjdą na świat nasze pierwsze dzieciaczki powoli 
ja dzisiaj dopeiro kończę 32 i zaczynam 33
za wizyty 

plus duzy to to,że rzadko sie naciecia zdarzają.
przez te ciazowe hormony, czy jak...

klask i: