|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() "brzuch przed swiatem duży streczy który maluch będzie pierwszy?" jestem za tymCytat:
Może będziesz pierwsza tuliła swoje maleństwo.Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4442 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Wiecie co jakieś zmęczenie mnie dopadło - siedzę i oczy mi się zamykają. Za godzinkę będę w domu, zjem obiad i zmykam spać. Choć planowałam zrobić miejsce w szafce na rzeczy dla Malutkiej. Może nie prześpię całego popołudnia
|
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mimo ze jeszcze biorę fenoterol dzisiaj mam cały czas twardy brzuch. Ciekawe dlaczego?
ale jakoś się nie przejmuje jedynie co mnie męczy że jak mnie coś złapie w nocy co my z Zuzką zrobimy.. to moje jedynie zmartwienie..
|
|
|
|
#4444 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie a propo ktg - kiedy miałyście robione pierwsze? Ja jestem w 34 tygodniu i jeszcze nie miałam. Co prawda u mnie na razie ciąża przebiega bez problemów, żadnych leków i na razie skurczy tez brak.
|
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
i zamówiliśmy lodówkę bo nam coś zaczęła szwankować ... najpierw pralka, później odkurzacz teraz lodówka ... złośliwość rzeczy martwych ... noo ... ja leżę, spałam jak zabita ... i chyba dalej idę spać bo jakaś niemrawa jestem ..ale najpierw idę foty pooglądać bo też chcę zobaczyć maggie colds doczytałam że się pakujesz oj ... pakuj się pakuj .. ja to mam założenie do 15 września dotrwać tylko wtedy chyba moje dziecię będzie z 4800 ważyć ![]() za wszystkie rozpoczęte tg ![]() za wizyty ![]() i za wszystkie ciepłe słowa i myśli w naszym kierunku
|
#4446 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec widocznie nie ma po co jak na razie ![]() Cytat:
ja jem tonami
|
||
|
|
|
#4447 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=kasiam187;35789875]ja tez nie miała, a jestem w 33tc i tez bez problemowo
wiec widocznie nie ma po co jak na razie ![]() Dzięki |
|
|
|
#4448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Odpoczywaj i już się tak nie stresuj
|
|
|
|
|
#4449 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczywaj kochana |
|
|
|
|
#4451 |
|
Raczkowanie
|
U mnie 37 i też bez KTG, mało tego raczej na kolejne wizyty się nie załapię bo zaplanowane na 22 i 29 sierpień, a nikt nie proponował. Nie wiem czy to dobrze, ale tak jest
|
|
|
|
#4452 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
ja sie dzis nie ruszam z domu.wczoraj jak poszłam do babci w odwiedziny to myślałam że nie wróce i miałam jakby zdrętwiały brzuch.strachu sie najadłam i tylko wyczekiwałam na kopniecia małego później.więc dzisiaj odpoczywam |
||
|
|
|
#4453 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Wkoncu sie wyspalam, spalam chyba do 11 , zjadlam jajecznice na maselku i teraz sie zastanawiam co dalej... W sumie ktos tu mial niezly pomysl z myciem okien, moze i sie skuszeMoj olejek migdalowy, juz czeka,ale tez jakos wena do tego masazu mnie opuscila.. |
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
yy dziewczyny w szpitalu mówiono nam że czekolada i banany także należy odstawić przy skurczach ale Tamlin na pewno rozwieje tę wątpliwość jeżeli źle piszę ...
odpoczywam sobie i skaczą koło mnie ..
|
#4455 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, a ja nie wiem czy to spadek ciśnienia i pogoda czy co, ale jestem dzisiaj nieżywa.
Wstałam po 9, a po 12 już dalej spałam i obudziłam się przed 14. Słabo mi jakoś i nie mam ani odrobiny energii w sobie. A za 15 minut muszę iść do pracy jeszcze. Do tego telefony mi się urywają, a ja zmuszona jestem już odmawiać zabiegów, bo naprawdę nie mam sił i marzę tylko o tym, żeby móc odpoczywać i w pełni zająć się przygotowaniami na powitanie Antosia.
|
#4457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jest- czekolada, banany wywołują skurcze. Więc objadam się tonami i nic ![]() do tego jeszcze dokładam kompot truskawkowy za który też dostałam opieprz na patologi bo też wliczany do grupy potęgującej skurcze. a od dziś będę gwałcić chłopa. Chyba się nie doczekam bez kombinowania do przyszłego piątku
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziwne to z tą czekoladą... Przecież ma magnez, to powinna zapobiegać skurczom... Ja też nie miałam ktg i mi moja ginekolog powiedziała, że robi po skończeniu 38 tyg. |
|
|
|
|
#4459 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie tak samo, nic do karty nie wpisuje ani żadnej dodatkowej nie dał . Natomiast gdy miałam wizytę u zastępczyni Jego to wtedy mi wpisała w kartę ocenę ruchów wg USG.Cytat:
Zabierzecie ze sobą? Nie no, nie wiem co doradzić ![]() Cytat:
Natomiast słyszałam teorię, że jak ciąża dobiega końca, a nie zanosi się na rozwiązanie to wtedy.. Ale tutaj trzeba poczekać na opinię Tamlin Cytat:
Wcześniej, bym nie chciała.. Aczkolwiek już się powoli oswajam z myślą, iż wszystko będzie okej ![]() I od zawsze powtarzam słowa babci: 'jak dziecię będzie chciało wyjść to wyjdzie' My się śmiejemy z TŻem, że po połogu, i z takim celibatem długim, to dopadnie mnie niczym w stanie dziewicy
|
||||||
|
|
|
#4460 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja się tak nie bawię!!!
umyłam okna w sypialni, wypięlęgnowałam kwiaty i zaczęło padać no i Zuźka mi się rozpycha w brzuchu jakieś mielone liście malin ale nie w torebkach. półtorej łyżeczki zalewam wrzątkiem i po 10-15 minutach piję Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Konczita;35790385]yy dziewczyny w szpitalu mówiono nam że czekolada i banany także należy odstawić przy skurczach ale Tamlin na pewno rozwieje tę wątpliwość jeżeli źle piszę ... [/QUOTE] podobno jeszcze pomarańcze powodują skurcze...
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno podobno... Ja tam w nic nie wierzę! Skurcze przyjdą, kiedy będą chciały
|
|
|
|
#4462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak by czekolada i pomarańcze mialy powodować skurcze to ja bym juz dawno urodzila od poczatku ciazy pije rano kubek swierzo wycisnietego soku z pomaranczy i nie wyobrazam sobie dnia bez
|
|
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4464 | ||||
|
Zakorzenienie
|
więc widzę że rożnie to bywa ... ja tylko piszę co wiem .. na oddziale ganili nas za to więc lepiej unikać pewnych produktów aby nie wywoływać skurczy ale każdy robi wg własnego uznania to fakt ....
wypiłam sobie koktajlik morelowy na kefirze pycha ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35790462]ee to musiałabys z 2 kg zjesc[/QUOTE] no nie tyle nie zjadłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
heh no proszę pełne działanie ![]() Cytat:
jeszcze troszeczkę i możesz rodzić ... mi dzisiaj na IP powiedzieli że nie ma już tragedii nawet jakbym urodziła Cytat:
oo widzę że kolejna szaleje i okna myje hehee ... u mnie burza .. muszę kompa wyłączyć .... odpoczywam i się relaksuję o pomarańczach nie wiedziałam .. o soku z liści malin tak
|
|
#4465 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam rozwarcie na opuszek od 25 tygodnia ciąży ale jak narazie wszystko jest w porządku. Cytat:
Oj czas pakować torbę już ![]() ![]() ![]() Cytat:
Wszystkiego naj kochana,miłości,szczęścia ,spełnienia marzeń,szczęśliwego rozwiązania Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też jestem za tym tytułem. Dzień Doberek. Ja dzisiaj trochę pochodziłam,teraz grzecznie leżę w łóżeczku,mi też często brzusio twardnieje ale tłumaczę sobie że to w tym tygodniu już chyba normalne. Dzisiaj postanowiłam spakować torbę do końca ale muszę jeszcze troszkę poleżeć a Zuzi powiedziałam że jeszcze 3 tygodnie w brzuszku u mamusi ma być Maggie wyglądasz zjawiskowo Sojka,Sandra za donoszenie.Konczitko nie stresuj się kochana i dużo odpoczywaj,wszystko będzie dobrze a z Dusi taka już duża dziewczynka Mi jutro mąż obiecał umyć okna i powiesić firanki bo ja się boję myć.
Zuzia 04.09.2012 g.3.20 3020g,52cm Hania 09.03.2016 g.20.45 3000g 53 cm Edytowane przez marta1986222 Czas edycji: 2012-08-09 o 16:21 |
||||||
|
|
|
#4466 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Byłam na działce i padam na pysk. Niby nic, bo tylko zerwałam bób, fasolkę, ogórki a jednak plecy wysiadają.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Czekolada ma magnez więc to chyba na odwrót działa ![]() Cytat:
Cytat:
Ktg jest robione według lekarza. Jeden robi od 30 tyg inny nie widzi takiej potrzeby. Nie ma żadnego schematu. |
|||||
|
|
|
#4467 |
|
Zadomowienie
|
hej
ja po wizycie.ktg w porzadku ![]() szyjka miekka i otwarta wiec pomalutku sie przygotowuje ![]() w poniedzialek nastepne ktg a w czwartek znowu wizyta i usg ![]() ide nadrabiac
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie moja jedna koleżanka z mam październikowych 2008 urodziła synka sn, który ważył 4750. To było jej drugie dziecko. Także da się. ![]() Spioszka, właśnie miałam pytać czy już robisz ten masaż. ![]() Mama herbatkę z liści malin, ale nie wiem kiedy można bezpiecznie zacząć pić. Koło 37-ego tygodnia? |
|
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Ach złość mi na moją siorkę przeszła
.Wczoraj jak wróciłyśmy z Pzn. to została u mnie i tak sobie miło spędzałyśmy czas .A dziś umyła mi okna i poprała firanki , także mam pachnąco w domku![]() I jeszcze dała prezent dla niuni znad morza. Pochwalę się .
|
|
|
|
#4470 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() maggie zdjecia cuda.ja tez bym takie chciała bylam dzis w miescie i ni cholery nie znalazlam cienkiego szlafroka kupilam pampersy i recznik dla małej ![]() ide sm,azyc placki ziemniaczane
Cała sztuka polega na tym,żeby będąc sobą być kimś wyjątkowym ! ![]() Edytowane przez sandra23s Czas edycji: 2012-08-09 o 17:00 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

który maluch będzie pierwszy?" jestem za tym
giovanna caffe musi wkoncu ruszyc pełna parą 
ale jakoś się nie przejmuje jedynie co mnie męczy że jak mnie coś złapie w nocy co my z Zuzką zrobimy.. to moje jedynie zmartwienie..

wiec widocznie nie ma po co jak na razie 

klask i:
. Wyjechała na pół roku za granicę i tam niestety się jej przytyło, do tego ma figurę typu jabłko, szczupłe nogi i duży brzuch po prostu, ktoś rozsiał plotkę, że jest w ciąży, a oczywiście nie była, a jako, że żadne dziecko się nie urodziło stwierdzono, że widocznie urodziło się martwe i jedna sąsiadka przyszła do jej mamy z kondolencjami