III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-09, 19:56   #4501
alfabia
Raczkowanie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja podjechałam kiedyś do szpitala na izbę przyjęć na ktg bo nie czułam ruchów i bez najmniejszych problemów mi zrobili. Później przyszedł lekarz porozmawiać ze mną i mówił, że mam walić do nich jak w dym gdybym się czuła niepewnie.
Super podejście lekarza
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 19:58   #4502
lourose
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cześć
wczoraj poszłam z mężem na spacer ale przesadziłam :/ ledwo doszłam do domu z powrotem, a brzuch strasznie mnie ciągnął potem przy każdym wstawaniu z łóżka. Nie mogłam spać od 2 do 5 rano, nie poszłam do pracy... ale że praca jest zawsze ze mną bo mam telefon i komputer to mi nie odpuścili nosz fak :/
Jestem wymęczona mimo że cały dzień spędziłam w domu

Jedyna dobra wieść, że jutro o 15 mam USG !
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:03   #4503
colds
Zakorzenienie

Poprasowałam pieluchy
I na dzisiaj koniec

Jutro biorę się za pranie ciuszków w dziecięcym i ich prasowanie.. Tak w razie Wu
Stary 2012-08-09, 20:05   #4504
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Ja podjechałam kiedyś do szpitala na izbę przyjęć na ktg bo nie czułam ruchów i bez najmniejszych problemów mi zrobili. Później przyszedł lekarz porozmawiać ze mną i mówił, że mam walić do nich jak w dym gdybym się czuła niepewnie.
No i życzę Wam i sobie takiego podejścia lekarzy do nas, mocno podejrzewam że u nas na IP mogliby mnie zbyć poprsotu.Przykre to. Swoją drogą sama chciałabym iść na ktg sprawdzić czy wszystko ok, ale mój leakrz zleca chyba dopiero po 37 tygodniu.
Ja mam do wizyty jeszcze tyyyle czasu, 4 tygodnie! Dopiero co byłam. Pojdę tam już "na ostatnich nogach". Trochę się boję bo za 3 tygodnie mamy iść na wesele. Czułabym się pewniej gdyby mój P. W tym dniu także nie pił, ale nie wiem jak zareaguje na taką prośbę, muszę go jakoś powoli przygotować na to, niby to rzaden problem, ale nie jestem pewna czy stanie na wysokosci zadania, to ślub jego bardzo dobrego kumpla/przyjaciela.
Dla mnie to by było oczywiste że jesli żona 4 tygodnie przed porodem a wesele 30 km od szpitala to raczej wypadaloby być trzezwym.... chyba nie bede sie sama wiozła na Izbę przyjęc?
A mzoe to ja przesadzam ? co myslicie?

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-08-09 o 20:07
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:10   #4505
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Ja w drugą stronę, w okolicach Małej Wsi, Bodzanowa.
Alfabia ja też z tych okolic a gdzie bedziesz rodzić na kosciuszki czy winiarach?
Stary 2012-08-09, 20:13   #4506
katiem
Wtajemniczenie

Hej kochane

Wróciłam z pracy i zaczynam od wiadomości
Wiadomość od Katee27:

Hej. Net tutaj chodzi w zolwim tempie. nie idzie nadrobic. Jutro juz do domu. Prosze o kciuki za jutrzejsze USG i oby z nerkami bylo dobrze. Dzis Kuba malo ruchliwy, martwie sie......
Moja propozycja tytulu: Lato juz mija, nadchodzi wrzesien, wiele bobasow Mamom przyniesie.
Pozdrawiam wszystkie Mamusie

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:14   #4507
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
No i życzę Wam i sobie takiego podejścia lekarzy do nas, mocno podejrzewam że u nas na IP mogliby mnie zbyć poprsotu.Przykre to. Swoją drogą sama chciałabym iść na ktg sprawdzić czy wszystko ok, ale mój leakrz zleca chyba dopiero po 37 tygodniu.
Ja mam do wizyty jeszcze tyyyle czasu, 4 tygodnie! Dopiero co byłam. Pojdę tam już "na ostatnich nogach". Trochę się boję bo za 3 tygodnie mamy iść na wesele. Czułabym się pewniej gdyby mój P. W tym dniu także nie pił, ale nie wiem jak zareaguje na taką prośbę, muszę go jakoś powoli przygotować na to, niby to rzaden problem, ale nie jestem pewna czy stanie na wysokosci zadania, to ślub jego bardzo dobrego kumpla/przyjaciela.
Dla mnie to by było oczywiste że jesli żona 4 tygodnie przed porodem a wesele 30 km od szpitala to raczej wypadaloby być trzezwym.... chyba nie bede sie sama wiozła na Izbę przyjęc?
ja uwazam, ze wcale nie przesadzasz
Sama juz mojego tz uswiadomilam ze wraz z poczatkiem wrzesnia ma zakaz picia
od razu mi sie przypomina sytuacja ciotki Tz kiedy to miala termin na poczatek stycznia, a w grudniu zrobili libacje( twierdzac ze jeszcze maja czas i w efekcie nie mial kto jej zawiesc na porodowke, zadzwonili do mojego meza a my auto zakopane w sniegu ( taka sniezyca byla ze szok) i co tu zrobic;p ostatecznie zawiozl ja nasz przyjaciel ale heca byly po drodze takie ze szok
ciotka myslala ze w aucie urodzi a ten na recznym w zakrety jeszcze wchodzil

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:15   #4508
anesh_
Zakorzenienie

Gda doszła do Ciebie moja wiad. na priv?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:20   #4509
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Dziołszki - jestem pełna optymizmu waga od wczoraj pokazuje 66.1 - trzymajta kciuki cały czas stało na 65.4 -

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:25   #4510
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
no to chyba u mnie w szpitalu z taką uprzejmością bym się nie spotkała
Cytat:
otóż to, to samo byłoby u mnie
Ja zmykam na dzisiaj, tż za półtorej godziny z pracy wróci, moja mama była od 17ej teraz poszła, usmażyła mi racuchy, nakarmiła małego, wysadzała go na kibelek, pobawiła się z nim, więc mogłam spokojnie leżeć choć już każdy gnat mnie od leżenia boli

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:39   #4511
Konczita
Zakorzenienie

Ja jestem za "Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrzesniowo-pazdziernikowe mamy!" najbardziej mi się podoba i pasuje chyba do watku na dłuższy czas

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Konczi cudnego masz męża!!! Proszę mi się na niego nie denerwować.
Będzie dobrze kochana - zobaczysz.

Pokażę Wam mojego gościa:

wierze że wsio się ułoży i będzie ok
ooo ale słodziak Cię odwiedził

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
jak osiwiejesz to pofarbujesz a dla córci i tak będziesz najpiękniejszą mamą na świecie, oby jak najmniej stresów w najbliższych dniach!

już chyba trzeba zafarbować hehee ... ale córcie nad życie kocham to i to jej wybaczę nie ?

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
witam
2 dni mnie nie bylo a tu tyle stron jak zwykle
ja mialam wczoraj intensywny dzien i dzis tez i zabraklo czasu na wizaz, podczytywalam Was aby i jestem na biezaco
wczoraj pojechalam do tesco podbic legitymacje ubezpieczeniowa i przy okazji kupilam laktator ( wiem ze moze byc zbedny ale za 24 zl mi sie trafil reczny babyono) wiec sie skusilam
dzis tez zakupilam pieluszki tetrowe i komplecik do lozeczka poduszeczke i grubszy kocyk w kolorze zoltym
i disnemar do noska, takze z aptecznych rzeczy zostalo mi kupic octenisept i sol fizjologiczna i bede miec juz chyba wszystko.Uff
z tego co pamietam to :
sandra, sojka za donoszenie
konczi
- twoja Duśka juz duza, smialo moze wychodzic na ten swiat ale mysle ze ejszcze z 2 tyg wytrwasz

aaa i od 2 dni wiem co to zgaga - meczy mnie niesamowicie!
bol gardla przeszedl to teraz to - jak to mowia jak nie urok to sraczka

Ja muszę do apteki jutro podejść i nabyć wszystko by już było bo nam brakuje właśnie aptecznych rzeczy ...
pokaż nam kocyk

Cytat:

i bardzo dobre podejście, mi też powiedzieli że mam przyjeżdżać jak Niuni nie będę czuła .. ale mam nadzieje że teraz to już do porodu tam się nie zjawię

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Poprasowałam pieluchy
I na dzisiaj koniec

Jutro biorę się za pranie ciuszków w dziecięcym i ich prasowanie.. Tak w razie Wu

to prasowanie najgorsze .. ja siedzę jak prasuję bonie wystoję tyle

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Dziołszki - jestem pełna optymizmu waga od wczoraj pokazuje 66.1 - trzymajta kciuki cały czas stało na 65.4 -

pięknie !!! będzie wsio ok

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
no to chyba u mnie w szpitalu z taką uprzejmością bym się nie spotkała
otóż to, to samo byłoby u mnie
Ja zmykam na dzisiaj, tż za półtorej godziny z pracy wróci, moja mama była od 17ej teraz poszła, usmażyła mi racuchy, nakarmiła małego, wysadzała go na kibelek, pobawiła się z nim, więc mogłam spokojnie leżeć choć już każdy gnat mnie od leżenia boli

super że mamcia wpadła z pomocą docenić należy ... a TY leż .. wiem co to bolące gnaty od leżenia ale trzeba .. jeszcze troszkę
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:40   #4512
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
ja myślę, że ani trochę nie przesadzasz, my zrezygnowaliśmy z wesela znajomych 18 sierpnia, bo już nie dałabym rady a mąż właśnie by się nie pobawił z uwagi na coraz bliższy termin porodu, więc całkowicie rozumiem twoje podejście
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:40   #4513
kraven
Zakorzenienie

Bafi

Ja za 2 tygodnie rusze z zakupami. W tym miesiącu wózek, fotelik i jakieś drobnostki.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:45   #4514
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Alfabia ja też z tych okolic a gdzie bedziesz rodzić na kosciuszki czy winiarach?
Na kościuszki bo tam pracuje mój prywatny gin jak również ten na NFZ. Na kiedy masz termin? Napisz mi na PW gdzie dokładnie mieszkasz

Edytowane przez alfabia
Czas edycji: 2012-08-09 o 20:51
Stary 2012-08-09, 20:45   #4515
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

I dzisiaj jeszcze to przeczytałam:

35 tydzień ciąży

Dziecko waży 2400-2600 g, ma 43-44 cm długości. Bardzo intensywnie rozwijają się płuca, a skóra jest coraz bardziej pulchna i różowa. Mózg doskonali się w swojej funkcji, aby dziecko mogło zdobywać jak najwięcej umiejętności po urodzeniu.

36 tydzień ciąży

Dziecko waży 2600-2800 g, ma 44-45 cm długości. Maleństwo rusza się już mniej, ma już za ciasno, za to bardzo lubi się przeciągać, prostować rączki i nóżki. Mama potrafi wyczuć, czy kopnęła ją nóżka, czy też „dostała” pięścią. Dziecko lepiej słyszy, dobrze rozpoznaje głosy mamy i taty, a także inaczej reaguje na dźwięki przyjemne, a inaczej na dźwięki przykre dla niego.

Czyli chyba nie jest tak źle

Dodajecie mi dziewczyny otuchy - bez was bym zgłupiała.

ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-08-09 o 20:48
Stary 2012-08-09, 20:45   #4516
lidka0308
Zadomowienie

dobranockam!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:48   #4517
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
I dzisiaj jeszcze to przeczytałam:

35 tydzień ciąży

Dziecko waży 2400-2600 g, ma 43-44 cm długości. Bardzo intensywnie rozwijają się płuca, a skóra jest coraz bardziej pulchna i różowa. Mózg doskonali się w swojej funkcji, aby dziecko mogło zdobywać jak najwięcej umiejętności po urodzeniu.

36 tydzień ciąży

Dziecko waży 2600-2800 g, ma 44-45 cm długości. Maleństwo rusza się już mniej, ma już za ciasno, za to bardzo lubi się przeciągać, prostować rączki i nóżki. Mama potrafi wyczuć, czy kopnęła ją nóżka, czy też „dostała” pięścią. Dziecko lepiej słyszy, dobrze rozpoznaje głosy mamy i taty, a także inaczej reaguje na dźwięki przyjemne, a inaczej na dźwięki przykre dla niego.

Czyli chyba nie jest tak źle

Dodajecie mi dziewczyny otuchy - bez was bym zgłupiała.

wszystko jest pięknie kochana - jest dobrze mówimy CI to ! i tak proszę myśleć i się nastawiać

Cytat:
dobranockam!

spokojnej nocy
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:52   #4518
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Ale wam marudzę - zmierzyłam obwód brzucha - urósł o cm w zeszłym tygodniu było 105cm - teraz jest 106,5cm. Właśnie obwód mierzycie tam gdzie pępek?

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

wszystko jest pięknie kochana - jest dobrze mówimy CI to ! i tak proszę myśleć i się nastawiać

spokojnej nocy
Bo ja to sobie za bardzo do głowy wzięłam, monitoruje ruchy maleństwa iuzupełniam braki wiedzy

dziękuje Wam.

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-08-09, 20:53   #4519
kraven
Zakorzenienie

Bafi najwazniejsze to pozytywnie myśleć. Bedzie dobrze

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-08-09, 20:58   #4520
muminek88
Zadomowienie

Ja po wzycie,mam 10,2 kg na plusie Z malymi wsio ok,mają ok 1,1kg każda,wszystko trzyma jak nalezy,obie mają głóki w dół,wód dużo....Po wizycie z uciechy kupilam im ciuszki na wyjscie z szpitala i troszke na nastepne lato bo byla wyprzedaz wszystko po 1 lub 2 euro i grzec nie wziąść...a te inne zdjecie to moj dwulatek upierajacy sie ze nie chce spac a po 15 min na mamie juz chrapał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG3672.jpg (38,5 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG3673.jpg (35,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG3674.jpg (33,3 KB, 29 załadowań)
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:59   #4521
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja muszę do apteki jutro podejść i nabyć wszystko by już było bo nam brakuje właśnie aptecznych rzeczy ...
pokaż nam kocyk

jutro pokaze kochana, bo dzis juz zmykam do lozka
dobranoc dziewczyny

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 21:00   #4522
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Jak zapytałam o ruchy to mój lekarz nie ma niestety takiego podejścia jak u innych dziewcząt nie dał mi karty ruchów i jedynie powiedział że dziecko ma się ruszać co jakiś czas
U mnie to samo.
Zresztą mój jest tak ruchliwy ze specjalnie się nie koncentruje na ruchach. Mam wrazenie ze caly czas go czuję.

Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
A ja mimo ze jeszcze biorę fenoterol dzisiaj mam cały czas twardy brzuch. Ciekawe dlaczego? ale jakoś się nie przejmuje jedynie co mnie męczy że jak mnie coś złapie w nocy co my z Zuzką zrobimy.. to moje jedynie zmartwienie..

No ja też mam takie obawy. Dlatego biore polozna ktora byla przy pierwszym porodzie. W razie czego jak mojej mamy nie bedzie to maz zostanie z synkiem, a ja bede miala przyjazna dusze obok siebie.

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Właśnie a propo ktg - kiedy miałyście robione pierwsze? Ja jestem w 34 tygodniu i jeszcze nie miałam. Co prawda u mnie na razie ciąża przebiega bez problemów, żadnych leków i na razie skurczy tez brak.
Ja jeszcze nie mialam a w sobote zaczynam 38 tydzien.
Zapisalam się sama na wtorek do mojej przychodni bo mnie polozna srodowiskowa zaprosila.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Fajny tylko jako hustawka za duzo miejsca zajmuje.
Niestety mam ograniczenia lokalowe

Cytat:
My byliśmy 2 tygodnie temu i ja miałam prowadzic. Ale mąż uznal, ze jednak woli byc trzezwy. I On wracal.
I dobrze - bo ja zalozylam obcasy i stopki mialam jak serdelki

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 21:05   #4523
kraven
Zakorzenienie

Zmykam do łóżeczka bo wyjątkowo ma TŻ w domku

Do juterka

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-08-09, 21:13   #4524
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
od skończonego 36 t.
Dzięki.

Cytat:
Ja w pierwszej ciąży pojechałam do szpitala bo przestałam czuć malutką. To było chyba 2 dni przd porodem. Bez mrugnięcia okiem zrobili ktg i lekarz mi powiedział, że jakby sytuacja się powtórzyła to mam od razu przyjeżdżać. U nas standardowo w ogóle nie ma ktg, tylko jeżeli coś się dzieje np, brak ruchów dziecka, to wtedy.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 21:17   #4525
muminek88
Zadomowienie

Kurcze cukier mimo insuliny na czczo i po kolacji jest za wysoki,w dzien ok bo jdnak sprzatanie,latanie za małymi itd/Czuje ze lekarka nie bedzie zadowolona w wtorek.A pozatym kłócie nie jest złe,wsio szybko połapałam,najgorzej mi pilnować diety
Stary 2012-08-09, 21:38   #4526
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ja uwazam, ze wcale nie przesadzasz
Sama juz mojego tz uswiadomilam ze wraz z poczatkiem wrzesnia ma zakaz picia
od razu mi sie przypomina sytuacja ciotki Tz kiedy to miala termin na poczatek stycznia, a w grudniu zrobili libacje( twierdzac ze jeszcze maja czas i w efekcie nie mial kto jej zawiesc na porodowke, zadzwonili do mojego meza a my auto zakopane w sniegu ( taka sniezyca byla ze szok) i co tu zrobic;p ostatecznie zawiozl ja nasz przyjaciel ale heca byly po drodze takie ze szok
ciotka myslala ze w aucie urodzi a ten na recznym w zakrety jeszcze wchodzil
Cytat:
ja myślę, że ani trochę nie przesadzasz, my zrezygnowaliśmy z wesela znajomych 18 sierpnia, bo już nie dałabym rady a mąż właśnie by się nie pobawił z uwagi na coraz bliższy termin porodu, więc całkowicie rozumiem twoje podejście
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

My byliśmy 2 tygodnie temu i ja miałam prowadzic. Ale mąż uznal, ze jednak woli byc trzezwy. I On wracal.
I dobrze - bo ja zalozylam obcasy i stopki mialam jak serdelki
ojć będę musiała go jakoś uświadomić, moze najpierw wyczje teren,swoja drogą sam powinien na to wpaść może jeszcze wpadnie aż taki zły nie jest

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 21:47   #4527
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Ja po wzycie,mam 10,2 kg na plusie Z malymi wsio ok,mają ok 1,1kg każda,wszystko trzyma jak nalezy,obie mają głóki w dół,wód dużo....Po wizycie z uciechy kupilam im ciuszki na wyjscie z szpitala i troszke na nastepne lato bo byla wyprzedaz wszystko po 1 lub 2 euro i grzec nie wziąść...a te inne zdjecie to moj dwulatek upierajacy sie ze nie chce spac a po 15 min na mamie juz chrapał

OOO ja nie doczytałam, że na wątku mamy też bliźniaczki
Na forum parentingu przedwczoraj koleżanka w 33 tygodniu urodziła bliźnięta. Parkę, chłopaczek Kubuś ważył 2740g, dziewczynka Maja 2300g.
Oboje oddychają samodzielnie. Kubuś jeszcze grzeje dupkę w inkubatorze. Maja już jest z mamusią.
Stary 2012-08-09, 22:01   #4528
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczyny powiedzcie mi, czy mogę brać po 1 pastylce (tej rozpuszczalnej w wodzie) magnezu dziennie? Wiem, że lekarze często przepisują magnez na twardnienie brzuszka, ale jeśli chciałabym go brać sama, to nie ma przeciwwskazań? Czasem w nocy mam skurcze łydki i dlatego myślałam, żeby kilka dni go pobrać....
ja biore 2 te musujace dziennie magnezu,pytalam lekarza....i teraz dostalam tez zelazo

Cytat:
wróciłam z IP .. mam skurcze co 16 minut i odesłano nas do domu ! szyjka ma prawie 5 mm i rozwarcie na pół opuszka .. mam się relaksować ... aaaaaaaaaaaa mała waży uwaga 2985 ... gdzie ostatnio miała 2150 ... masakra ....

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy to nietolerancja glukozy jest faktycznie tak niebezpieczna. U mnie w UK tego badania się nie wykonuje, jedynie w przypadku gdy w rodzinie są przypadki cukrzycy. Cukrzycy powtarzam, a nie nietolerancji glukozy, bo to jest podstawowa różnica. Wydaje mi się, że gdyby faktycznie ryzyko dla dziecka było tak wysokie to wszystkie kobiety miałyby zalecane to badanie. Z tego co czytałam to głównym ryzykiem jest bardzo duże dziecko i cesarskie cięcie. Nie ma co popadać w paranoję - trzeba racjonalnie się odżywiać, nie przesadzać ze słodkościami i będzie ok.

Anesh, super wiadomość. Zdrowia dla Taty.

Konczita, ojej, już tak szybko?
ja i tak bym miala cc,a ryzyko dla dzieci jest

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
A Ty Sandra w Niemczech mieszkasz, nie? Czyli tam też ni robią. Nie wiedziałam.

Dearlie, nie przejmuj się wścibskimi starymi babami. Swojego życia nie mają to innym zatruwają.
ja tez mieszkam, w de i mialam

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
o matko, jaką ja mam ostatnio chcicę na borówki
gdyby nie powalająca cena to jadłabym je codziennie...
a Wy na co teraz macie fazę? (dawno nie było o jedzeniu na forum )
ja nadal na pizze

Cytat:
abstrachując od tematu spojrzałam właśnie na poczekalnię i mamcie listopad-grudzień są już w jedenastej części??? no padłam normalnie, bo myślałam, że my dużo produkujemy niech im się dalej tak dobrze rozmawia
a ja u was i na listopadowychg siedze i nie wyrabiam

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
OOO ja nie doczytałam, że na wątku mamy też bliźniaczki .
tak,bedą dwie corcie...az dziwne czasem mysle ze nie chlopcy bo tak sie czadem bija tak ze mam wrazenie ze mi brzuvch rozerwa albo siebie wzajemnie po lamią....jak jacyś dwa pilkarze
Stary 2012-08-09, 22:16   #4529
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

Masz zamiar ubierać dziewczynki tak samo ?? Bo ja jestem totalnym przeciwnikiem ubierania bliźniąt identycznie normalnie jak coś takiego widzę to

a tak poza tym to super że u was tak dobrze, a widzisz bałaś się TTTS a tu proszę jak laski równo rosną

Tamllin kochana, nie chodzi o to że chce Zośke na siłe wygonić, niech sobie siedzi do tego 17ego jeszcze tydzień z brzuchem wytrzymam niech rośnie jak najdłużej, ale już nie ograniczam się z niczym co mogłoby wywołać skurcze bo jeśli mają być to i tak będą w swoim czasie a przed połogiem warto jeszcze z chłopa pokorzystać zresztą chyba akurat Tobie w tej kwestii nie trzeba nic tłumaczyć, bo masz Kropka swego namiętnego bardzo
Stary 2012-08-09, 22:21   #4530
muminek88
Zadomowienie

niezawsze ale czasem tak albo cos takie samo wzorem ale inny kolor.Podoba mi sie to i nawet chlopcow czasem tak samo ubieram a niektorzy pytaja czy to bliźniaki np w poczekalni u lekarza bo sa bardzo podobni a młodszy jest całkiem duzy

No ciesze sie ze ładnie i równo rosną. Czuje że nie będą zbyt małe bo jednak mam te cukrzyce,chlopcy tez byli wielcy a one tez sa u gory siatki zazwyczaj a termin ok 2 tyg mam przyspieszony wg wymiarow...Poki co nic sie nie szykuje, ja czuje sie super,w wtorek otwieraja przedszkole wiec bede miala pol dnia by odpoczywac wiec mysle ze jeszcze jak najdluzej w dwupaku wytrzymam

jutro jedziemy po tapety do domku poki jeszcze sie toczę bo potem z 4 dzieci nie wypobrazam sobie tego ...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości