|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
|
|
|
|
#4502 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cześć
![]() wczoraj poszłam z mężem na spacer ale przesadziłam :/ ledwo doszłam do domu z powrotem, a brzuch strasznie mnie ciągnął potem przy każdym wstawaniu z łóżka. Nie mogłam spać od 2 do 5 rano, nie poszłam do pracy... ale że praca jest zawsze ze mną bo mam telefon i komputer to mi nie odpuścili nosz fak :/ Jestem wymęczona mimo że cały dzień spędziłam w domu ![]() Jedyna dobra wieść, że jutro o 15 mam USG !
|
|
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
Poprasowałam pieluchy
![]() I na dzisiaj koniec ![]() Jutro biorę się za pranie ciuszków w dziecięcym i ich prasowanie.. Tak w razie Wu
|
|
|
|
#4504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam do wizyty jeszcze tyyyle czasu, 4 tygodnie! Dopiero co byłam. Pojdę tam już "na ostatnich nogach". Trochę się boję bo za 3 tygodnie mamy iść na wesele. Czułabym się pewniej gdyby mój P. W tym dniu także nie pił, ale nie wiem jak zareaguje na taką prośbę, muszę go jakoś powoli przygotować na to, niby to rzaden problem, ale nie jestem pewna czy stanie na wysokosci zadania, to ślub jego bardzo dobrego kumpla/przyjaciela. Dla mnie to by było oczywiste że jesli żona 4 tygodnie przed porodem a wesele 30 km od szpitala to raczej wypadaloby być trzezwym.... chyba nie bede sie sama wiozła na Izbę przyjęc? A mzoe to ja przesadzam ? co myslicie?
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-08-09 o 20:07 |
|
|
|
|
#4505 |
|
Rozeznanie
|
Alfabia ja też z tych okolic
a gdzie bedziesz rodzić na kosciuszki czy winiarach?
|
#4506 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
Wróciłam z pracy i zaczynam od wiadomości Wiadomość od Katee27: Hej. Net tutaj chodzi w zolwim tempie. nie idzie nadrobic. Jutro juz do domu. Prosze o kciuki za jutrzejsze USG i oby z nerkami bylo dobrze. Dzis Kuba malo ruchliwy, martwie sie...... Moja propozycja tytulu: Lato juz mija, nadchodzi wrzesien, wiele bobasow Mamom przyniesie. Pozdrawiam wszystkie Mamusie |
|
|
|
#4507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sama juz mojego tz uswiadomilam ze wraz z poczatkiem wrzesnia ma zakaz picia ![]() od razu mi sie przypomina sytuacja ciotki Tz kiedy to miala termin na poczatek stycznia, a w grudniu zrobili libacje( twierdzac ze jeszcze maja czas i w efekcie nie mial kto jej zawiesc na porodowke, zadzwonili do mojego meza a my auto zakopane w sniegu ( taka sniezyca byla ze szok) i co tu zrobic;p ostatecznie zawiozl ja nasz przyjaciel ale heca byly po drodze takie ze szok ![]() ciotka myslala ze w aucie urodzi a ten na recznym w zakrety jeszcze wchodzil
|
|
|
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
Gda doszła do Ciebie moja wiad. na priv?
|
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
Dziołszki - jestem pełna optymizmu waga od wczoraj pokazuje 66.1 - trzymajta kciuki cały czas stało na 65.4 -
|
#4510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja zmykam na dzisiaj, tż za półtorej godziny z pracy wróci, moja mama była od 17ej teraz poszła, usmażyła mi racuchy, nakarmiła małego, wysadzała go na kibelek, pobawiła się z nim, więc mogłam spokojnie leżeć
|
|
#4511 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem za "Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrzesniowo-pazdziernikowe mamy!" najbardziej mi się podoba i pasuje chyba do watku na dłuższy czas
Cytat:
wierze że wsio się ułoży i będzie ok ooo ale słodziak Cię odwiedził Cytat:
![]() Cytat:
Ja muszę do apteki jutro podejść i nabyć wszystko by już było bo nam brakuje właśnie aptecznych rzeczy ... pokaż nam kocyk ![]() Cytat:
i bardzo dobre podejście, mi też powiedzieli że mam przyjeżdżać jak Niuni nie będę czuła .. ale mam nadzieje że teraz to już do porodu tam się nie zjawię Cytat:
to prasowanie najgorsze .. ja siedzę jak prasuję bonie wystoję tyle Cytat:
![]() pięknie !!! będzie wsio ok ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
super że mamcia wpadła z pomocą docenić należy ... a TY leż .. wiem co to bolące gnaty od leżenia ale trzeba .. jeszcze troszkę
|
|
#4512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Bafi
![]() Ja za 2 tygodnie rusze z zakupami. W tym miesiącu wózek, fotelik i jakieś drobnostki.
|
#4514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez alfabia Czas edycji: 2012-08-09 o 20:51 |
|
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
I dzisiaj jeszcze to przeczytałam:
35 tydzień ciąży Dziecko waży 2400-2600 g, ma 43-44 cm długości. Bardzo intensywnie rozwijają się płuca, a skóra jest coraz bardziej pulchna i różowa. Mózg doskonali się w swojej funkcji, aby dziecko mogło zdobywać jak najwięcej umiejętności po urodzeniu. 36 tydzień ciąży Dziecko waży 2600-2800 g, ma 44-45 cm długości. Maleństwo rusza się już mniej, ma już za ciasno, za to bardzo lubi się przeciągać, prostować rączki i nóżki. Mama potrafi wyczuć, czy kopnęła ją nóżka, czy też „dostała” pięścią. Dziecko lepiej słyszy, dobrze rozpoznaje głosy mamy i taty, a także inaczej reaguje na dźwięki przyjemne, a inaczej na dźwięki przykre dla niego. Czyli chyba nie jest tak źle ![]() Dodajecie mi dziewczyny otuchy - bez was bym zgłupiała.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-08-09 o 20:48 |
|
|
|
#4516 |
|
Zadomowienie
|
dobranockam!
|
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko jest pięknie kochana - jest dobrze mówimy CI to ! i tak proszę myśleć i się nastawiać
|
|
#4518 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale wam marudzę - zmierzyłam obwód brzucha - urósł o cm w zeszłym tygodniu było 105cm - teraz jest 106,5cm. Właśnie obwód mierzycie tam gdzie pępek?
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Bafi najwazniejsze to pozytywnie myśleć. Bedzie dobrze
|
#4520 |
|
Zadomowienie
|
Ja po wzycie,mam 10,2 kg na plusie
![]()
|
|
|
|
#4521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobranoc dziewczyny |
|
|
|
|
#4522 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą mój jest tak ruchliwy ze specjalnie się nie koncentruje na ruchach. Mam wrazenie ze caly czas go czuję. Wszystkiego najlepszego Cytat:
No ja też mam takie obawy. Dlatego biore polozna ktora byla przy pierwszym porodzie. W razie czego jak mojej mamy nie bedzie to maz zostanie z synkiem, a ja bede miala przyjazna dusze obok siebie. Cytat:
Zapisalam się sama na wtorek do mojej przychodni bo mnie polozna srodowiskowa zaprosila. ![]() Cytat:
Niestety mam ograniczenia lokalowe ![]() Cytat:
I dobrze - bo ja zalozylam obcasy i stopki mialam jak serdelki
|
|||||
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam do łóżeczka bo wyjątkowo ma TŻ w domku
![]() Do juterka
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki.
Ja w pierwszej ciąży pojechałam do szpitala bo przestałam czuć malutką. To było chyba 2 dni przd porodem. Bez mrugnięcia okiem zrobili ktg i lekarz mi powiedział, że jakby sytuacja się powtórzyła to mam od razu przyjeżdżać. U nas standardowo w ogóle nie ma ktg, tylko jeżeli coś się dzieje np, brak ruchów dziecka, to wtedy. |
|
|
|
#4525 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze cukier mimo insuliny na czczo i po kolacji jest za wysoki,w dzien ok bo jdnak sprzatanie,latanie za małymi itd/Czuje ze lekarka nie bedzie zadowolona w wtorek.A pozatym kłócie nie jest złe,wsio szybko połapałam,najgorzej mi pilnować diety
|
|
|
|
#4526 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może jeszcze wpadnie aż taki zły nie jest
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|||
|
|
|
#4527 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
OOO ja nie doczytałam, że na wątku mamy też bliźniaczki Na forum parentingu przedwczoraj koleżanka w 33 tygodniu urodziła bliźnięta. Parkę, chłopaczek Kubuś ważył 2740g, dziewczynka Maja 2300g. Oboje oddychają samodzielnie. Kubuś jeszcze grzeje dupkę w inkubatorze. Maja już jest z mamusią. |
|
|
|
|
#4528 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- tak,bedą dwie corcie...az dziwne czasem mysle ze nie chlopcy bo tak sie czadem bija tak ze mam wrazenie ze mi brzuvch rozerwa albo siebie wzajemnie po lamią....jak jacyś dwa pilkarze |
||||||
|
|
|
#4529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz zamiar ubierać dziewczynki tak samo ?? Bo ja jestem totalnym przeciwnikiem ubierania bliźniąt identycznie normalnie jak coś takiego widzę to ![]() a tak poza tym to super że u was tak dobrze, a widzisz bałaś się TTTS a tu proszę jak laski równo rosną ![]() Tamllin kochana, nie chodzi o to że chce Zośke na siłe wygonić, niech sobie siedzi do tego 17ego jeszcze tydzień z brzuchem wytrzymam niech rośnie jak najdłużej, ale już nie ograniczam się z niczym co mogłoby wywołać skurcze bo jeśli mają być to i tak będą w swoim czasie a przed połogiem warto jeszcze z chłopa pokorzystać zresztą chyba akurat Tobie w tej kwestii nie trzeba nic tłumaczyć, bo masz Kropka swego namiętnego bardzo
|
|
#4530 |
|
Zadomowienie
|
niezawsze ale czasem tak albo cos takie samo wzorem ale inny kolor.Podoba mi sie to i nawet chlopcow czasem tak samo ubieram a niektorzy pytaja czy to bliźniaki np w poczekalni u lekarza bo sa bardzo podobni a młodszy jest całkiem duzy
![]() No ciesze sie ze ładnie i równo rosną. Czuje że nie będą zbyt małe bo jednak mam te cukrzyce,chlopcy tez byli wielcy a one tez sa u gory siatki zazwyczaj a termin ok 2 tyg mam przyspieszony wg wymiarow...Poki co nic sie nie szykuje, ja czuje sie super,w wtorek otwieraja przedszkole wiec bede miala pol dnia by odpoczywac wiec mysle ze jeszcze jak najdluzej w dwupaku wytrzymam ![]() jutro jedziemy po tapety do domku poki jeszcze sie toczę bo potem z 4 dzieci nie wypobrazam sobie tego ... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

nosz fak :/

za donoszenie

ale jakoś się nie przejmuje jedynie co mnie męczy że jak mnie coś złapie w nocy co my z Zuzką zrobimy.. to moje jedynie zmartwienie..