|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Znalazłam info dla Konczity i Mamusiek, które odstawiają fenka:
Położnictwo jest dziedziną, w której tak naprawdę niczego nie można być pewnym. Każda ciąża jest inna, o czym wielokrotnie była już mowa. Zdarza się, że u niektórych pacjentek reakcją na odstawienie leków rozkurczających jest regularna czynność skurczowa i rzeczywiście ciąża dość szybko kończy się porodem. Nierzadkie jednak są również sytuacje, kiedy tuż po odstawieniu pojawi się na jakiś czas nieregularna czynność skurczowa, która po jednym lub dwóch dniach wyciszy się… np. aż do 41 tygodnia ciąży! Źródło: http://dzieci.pl/tydzien,35,kalendarz_ciazy.html Nie pamiętam kto pytał o paciorkowca i ewentualne leczenie jeszcze przed porodem: Według Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego zaleca się, aby wszystkie ciężarne między 35 a 37 tygodniem ciąży miały pobrany posiew z pochwy w kierunku paciorkowców. Są to bakterie, które mogą kolonizować dolny odcinek przewodu pokarmowego, odbyt, środowisko pochwy. Jeśli wynik jest dodatni, okołoporodowo należy włączyć antybiotyk (ampicylinę lub erytromycynę), ponieważ u noworodka może dojść do rozwoju poważnych powikłań na tle infekcji paciorkowcem. Co istotne - leczenie świeżo wykrytej infekcji, np. w 35 tygodniu ciąży nie ma sensu i jest bezcelowe - udowodniono, że bardzo szybko dochodzi do ponownego nadkażenia. Dlatego zaleca się wyłącznie profilaktykę okołoporodową. Źródło: http://dzieci.pl/tydzien,34,kalendar...puticaid=6ef4f |
|
|
|
#4472 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
ja chciałam zacząć pić tą herbatke ale wyczytałam że nie jest wzkazana jak sie ma nadcisnienie więc dupa zbita
|
|
|
|
#4473 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35792959]ja chciałam zacząć pić tą herbatke ale wyczytałam że nie jest wzkazana jak sie ma nadcisnienie więc dupa zbita[/QUOTE]
Moje ciśnienie w ciąży to 98/58. Najwyższe miałam 114/66. To chyba skutek nałogowego biegania przed ciążą... Boje się pić tak wcześnie tą herbatę żeby sobie porodu nie wywołać za przedwcześnie... |
|
|
|
#4474 |
|
Konto usunięte
|
ja nadcisnienie miałam już na długo przed ciąża przez moje nerki.podobno można ją pić od 37 tyg
|
|
|
|
#4475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4476 | |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Cytat:
|
|
|
|
|
#4477 |
|
Raczkowanie
|
Mamuśki,
Czy któraś z Was ma lub zamierza mieć wózek Bebetto ? Model Aquarius lub Solaris i może polecić lub nie? Szukam raczej taniego wózka, do którego zamierzam dokupić lepszy fotelik samochodowy. Bebetto jest ładny, ale opinie na jego temat są skrajne- zarówno bardzo dobre jak i bardzo złe.
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4479 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/hustawka-bujaczek-...547484334.html ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- To i ja pójdę sobie zrobić ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
Nie.... no.... idę stąd... bom komputer zamoczyła... ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Boziu jakie katusze..... szkoda, że to tak daleko, bo przyszłabym na prawdę i Ci wszystkie zjadła.... |
||||
|
|
|
#4480 |
|
Zadomowienie
|
ho ho ho...kawał bobasa z ciebie byl ![]() ja wazylam 3300
|
#4481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4482 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po prostu jak dzidziuś będzie gotowy do przyjścia na świat to się zacznie i tyleCytat:
za zdrowe podejście do sprawy, ja też nie wierzę w jakieś tam liście i masaże, a twoja metoda bardziej przyjemna ![]() Cytat:
![]() Ja wizytę mam jutro wieczorem, już się nie mogę doczekać Cytat:
Cytat:
Napisałam dzisiejszą część pracy i robię sobie wolny wieczór, depilacja i malowanie pazurków w planie
|
|||||
|
|
|
#4483 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też nie mogłam pojąć o co kaman ![]() Cytat:
Noo... i lanie mi się należy, że na siostrę tak pisałam, ona taka kochana .Stresa jednak miałam, bo ani kasy na takie wycieczki, ani siły... Wzięłyśmy moją walizkę na kółkach i sruuu po książki .Cytat:
![]() Oooo gościa mam - muszę wpuścić
|
||||
|
|
|
#4484 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4485 |
|
Zadomowienie
|
a gdzie angel?
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi cudnego masz męża!!! Proszę mi się na niego nie denerwować
. Będzie dobrze kochana - zobaczysz .Pokażę Wam mojego gościa: |
|
|
|
#4487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4488 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Sojka i Sandra
![]() Cytat:
Łóżeczko to drugie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2.Sterylizator mam elektroniczny, ale to dlatego, ze dostałam w prezencie. Normalnie nie kupiłabym, bo równie dobrze, można wygotować - prawda? 3.Podgrzewacza póki co nie kupuję. 4. nie kupuję 5. nianię elektroniczną muszę kupić - bo my mamy pieska, a często jestem sama w domu i chociaż na siku muszę z nim na podwórko iść, także niania musi być Póki co ruchów nie liczę, bo to dopiero u mnie 28 tydzień. Pieluchy wielorazowe - jeszcze dokładnie nie zdecydowaliśmy jak będziemy pieluchować. Większość mam jednak decyduje się na pampersy - wygoda po prostu. Ja jednak postanowiłam poczytać o wielorazówkach na innych forach - wiele osób je poleca. W szczególności firmy babyland, niektórzy też dobrze wypowiadają się o bobolider (te trochę tańsze). |
|||||
|
|
|
#4489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maggie, zdjęcia przepiękne! |
|
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sam mój Doktorek powiedział wczoraj, że RZADKO kiedy zdarza się aby od razu pod odstawieniu fenoterolu doszło do rozpoczęcia porodu. Z reguły jest to kwestia tygodni, natomiast są sytuacje gdzie ciąża jest przenoszona. Dlatego też zalecił mi, gdybym do tego czasu nie urodziła, w ciągu 10dni od wczorajszej wizyty zrobić ponownie mocz i morfologię. |
|
|
|
|
#4491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
od skończonego 36 t.
|
|
|
#4492 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
"Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrzesniowo-pazdziernikowe mamy!"
Ten z tych wszystkich sześciu propozycji mi się najbardziej podoba ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas nie ma. Cytat:
Fryzjer - mi tez by się przydał ![]() Cytat:
![]() No a ja Cię gonię, gonię, bo my jtr. 28 kończymy i zaczynamy 29 ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4493 |
|
Raczkowanie
|
ciesze sie ze Wam sie podoba proponowany przeze mnie tytuł wątku
choć szczerze powiem, wchodzę na Nasz wąteczek z myślą, czy ktoś nie rodzi? albo juz nie urodził? czy nie zastane takiej wieści ?czekamy już wszystkie jak na szpilkach co? Ja dzis miałam całkiem przyjemny dzień, taki dla siebie można powiedzieć "sprzedałam dzieci" mamie od 12 do 13 poszłam na slub koleżanki dobrej i od 15 do 17 na szkołę rodzenia Wykład był o kąciku dla noworodka obiadek zjadłysmy u mamci i ogólnie prócz porannego sprzątanka szybko minął mi i przejemnie ten dzionek ![]() Zaraz siadam do zamówienia allegro wszystkiego co nam potrzebne a czego jeszcze nie mamy przy okazji jesli chodzi o bogatą oferte (jedyny uzytkownik u kórego znalzlam wszystko czego potrzebowalam w sumie, prócz biustonoszy do karmienia) to polecam:http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4222926 a jak bedzie z czasem dsotawy itd to napiszę Wam jak przyjdzie paczka (megapaczka)
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#4494 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
2 dni mnie nie bylo a tu tyle stron jak zwykle ![]() ja mialam wczoraj intensywny dzien i dzis tez i zabraklo czasu na wizaz, podczytywalam Was aby i jestem na biezaco wczoraj pojechalam do tesco podbic legitymacje ubezpieczeniowa i przy okazji kupilam laktator ( wiem ze moze byc zbedny ale za 24 zl mi sie trafil reczny babyono) wiec sie skusilam dzis tez zakupilam pieluszki tetrowe i komplecik do lozeczka poduszeczke i grubszy kocyk w kolorze zoltym ![]() i disnemar do noska, takze z aptecznych rzeczy zostalo mi kupic octenisept i sol fizjologiczna i bede miec juz chyba wszystko.Uff ![]() z tego co pamietam to : sandra, sojka za donoszeniekonczi - twoja Duśka juz duza, smialo moze wychodzic na ten swiat ![]() colds- jesli wedlug twojego lekarza 2 tyg nie dotrwasz, to moze bedziesz jedna z pierwszych ktora utuli swoje dzieciatko elena wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Bardzo podoba mi sie tytul Enigmamy - nr 3 ![]() Maggie- swietne zdjecia, szkoda ze tylko 2 - super z Was para aaa i od 2 dni wiem co to zgaga - meczy mnie niesamowicie! ![]() bol gardla przeszedl to teraz to - jak to mowia jak nie urok to sraczka
|
|
|
|
#4495 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
nie bylo mnie wczoraj i mam 10 stron do nadrobienia ![]() Cytat:
|
|
#4496 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no comment...Cytat:
.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
Córa prawie zdrowa![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
A to i ja się pochwalę, dla naszej niuni mamy już wózeczki poprane z fotelikiem, aż mi się zatęskniło za wożeniem
![]() Dzisiaj przyszły mi butelki z TomeeTipee - przesyłka dosłownie ekspresowa, wczoraj zakupiłam - dzisiaj już były -a ze to paczka ekonomiczna - przeżyłam szok. A sprzedający bardzo w porządku Chaszek1975 - nie wiele u niego można kupić, ale miał cenowo najfajniejszy zestaw startowy a na takim mi zależało. Pewnie się zdziwicie po co mi tyle butelek - ale jeden zestaw będzie na stałe u babci a drugi w domu, jak mała już będzie na etapie mm.Mam już kosmetyki do kąpieli, wzięłam z Baby Bubchen - bo nie zawierają parabenów i sztucznych barwników a kupiłam u nas w aptece bo cenowo wychodziły podobnie jak na all.Dzisiaj też już poprasowałam ubranka i poukładałam w komódce, jednym słowem. Jestem gotowa na przyjście dzieciątka - już się doczekać nie mogę. ![]() No i niech maleństwo przybiera.
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję bardzo wszystkim za życzenia urodzinowe
|
|
#4500 |
|
Zadomowienie
|
Ja podjechałam kiedyś do szpitala na izbę przyjęć na ktg bo nie czułam ruchów i bez najmniejszych problemów mi zrobili. Później przyszedł lekarz porozmawiać ze mną i mówił, że mam walić do nich jak w dym gdybym się czuła niepewnie.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

To chyba skutek nałogowego biegania przed ciążą... 

. Po prostu powolny spacerek, siedzenie na kanapie czy leżenie od czasu do czasu
. A brzuch miałam twardy bez względu na pozycję 

. Na borówki miałam chętkę w zeszłym tygodniu, ale się objadłam i mi przeszło już. No ale mój absolutny numer 1 w ciąży to grapefruit, chyba od 4 miesięcy jem przynajmniej sztukę dziennie, lepsza taka zachcianka niż jakaś niezdrowa i tucząca