|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
Cytat:
BTW dziewczyny kp jeżeli chodzi o witaminy to polecam wam wlaśnie doppel herz mama, bo ma chyba najwięcej żelaza i witamin w przystępnej cenie ok.35zł. andzya co się dzieje?? Nie otrzymujesz wspracia czy tak ogólnie nastrój nie ten teges?? Jak coś to fb. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja wolę na fb foty i uzewnętrznianie ![]() ![]() rinco witaj, a Seba śliczny tfu, tfu.
![]() |
#1832 |
Zadomowienie
|
Witaj Rinco! sliczny Sebuś
![]() Od 14ej nie wiedziałam co jest Małemu, bo z piersi ssał chyba ze 3 razy, za każdym razem przysypiał, zabawiałam go, byliśmy na dworze, ale w wózku też mu się nie podobało, wróciliśmy do domu, przewinęłam go, odgazowałam i jak mi się rozpłakał to aż w szoku byłam, bo to pierwszy raz... on płacze tylko jak jest głodny, więc podgrzałam mleko, które rano ściągnęłam i zjadł...190ml. Odzyskał humor, śmieje się itp. Kurcze, dlaczego on się nie najada z piersi, skoro mleko w niej jest? |
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ta rozmiarówka jest w ogóle dziwna. ![]() Moja mama mówi, że to wykapany Marcin... A mi się wydaje, że jest wymieszany. ![]() Może i ja na fb konto założę... Nie muszę przecież znajomych zapraszać... Muszę się zastanowić. W sumie nie obczajałam jeszcze fb, jakoś mnie nie ciągnęło. ![]() Mąż się położył, to mówię, że co tak sam? Brać młodego i chociaż z nim pospać... A małemu się chyba gadane włączyło... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() bjhvtrx.jpgBlack Lady 8.jpgZdjęcie(37)(2).jpgJohnny.jpgdziewczynka.jpg Nawet nie mam co pokazać bo ten portret jest malowany z 7 lat temu jak nie więcej ![]() Dodam, że ja to kompletnie nie robię zdjęć, mimo, że miałam na studiach przedmiot fotografię... Jakoś nie mam do tego chęci...
Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2012-08-09 o 17:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1837 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://oekaki.pl/oe/summary/124924/16-_P_Ja_i_Jasiu He he to kiedyś namalowałam tabletem ![]() To się dopiero nazywa zmanierowanie XD szok! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Wasze zdjęcie jest świetne ![]()
![]() |
#1839 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wysłałam pierwsza ![]()
![]() |
#1841 |
Zakorzenienie
|
Odpowiedziałam... Jeju jak ja się tam odnajdę... Muszę swoją siostrunię dopytać, ona ponoć ciągle na fb przesiaduje - jej małż tak twierdzi, a ona mówi, że on tylko gra...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1842 | ||
Zadomowienie
|
Szmaragdowy Kotku tak sobie mysłałam o tym co napisałaś i o tym co ja napisałam, i doszłam do wniosku, że skłamałam
![]() ![]() ![]() Romans mojej przyjaciółki i miłości mojego zycia trwał prawie 3 miesiące (równocześnie z moim związkiem). Wszyscy znajomi , którzy mieszkali w Warszawie o tym wiedzieli, Ci w Krakowie mysleli, ze się rozstaliśmy, a niektorzy , tak samo jak ja, nic nie podejrzewali. Okazało sie, ze przyjaciolka byla obrazona wówczas ponieważ postawiła mojemu mezczyznie ultimatum, albo ja albo ona i on ze tak powiem nie potrafił wybrać. Do tej pory jak dziewczyne mijam na ulicy to nie spojrzy mi w oczy, tylko przechodzi na drugą stronę ulicy, razem z moją miłością zycia tworzą udany związek małżeński ![]() ![]() Tylko że mysmy mieli wtedy po 20 lat, pstro w głowie. A u Ciebie mamy do czynienia z dojrzałymi ludzmi. No i masz zdecydowanie fajniejszego faceta niż ja miałam hahaha. A tak mi sie jeszcze przypomniało, że najlepszy numer odstawił facet, kiedy zadzwonil do mnie po moim ślubie zapytać się czy nie moglabym mu polecić fotografa, bo widział nasze zdjęcia i bardzo się jemu i Madzi podobaja ![]() ![]() po urodzeniu dziecka jeszcze nie dzwonił ![]() W każdym razie Kotku cieszę się, że rozwiązałaś sytuację , wydaje mi się, jeśli mogę ocenić, że postąpiłaś słusznie i kulturalnie. Brawo! Mam nadzieję, ze lafirynda da już Wam spokój. Cytat:
Co do wody morskiej- na prawdę Borys ją dużo lepiej znosi niż sól fizj. Zakrapiamy się na pół siedząco , czasem na leżąco nawet i on tylko robi taką zmarszczoną minkę , czesto się po tym psikaniu nawet uśmiecha szeroko za chwilkę. a wiesz , że liczę na to ? ale pewnie zanim to nastąpi, to już zaczniemy podawać marchewkę i jabłuszko ![]() ![]() ![]() ![]() po 21 sierpnia przychodzi pani z poradni laktacyjnej z urlopu , którą mi gorąco polecała nefrolożka, wiec spróbuje się tam wcisnąć na wizyte. stokrotko mnie też zostało 3-4 nadprogramowe kg po ciązy, i też wydawałoby się, że malo, ale 3/4 szafy wisi nieużywana, w spodnie powoli zaczynam wchodzić, ale raczej o takich dopasowanym powinnam zapomnieć bo zwija mi sie tu i tam na biodrach ![]() ![]() Cytat:
o tak, to też mój smak z dzieciństwa, ciepły chlebek, ciepłe bułeczki, spieczona świeża skórka i walka o piętki z chleba ![]() Ale fajny ten Loopy's World.... szkoda ze u nas takiego nie ma ![]() rinco fajnie ze sie odezwałaś, i że już ogarniasz kuwetę ![]() z tego co ja słyszałam, to jabłka są generalnie dobre na kupkę dziecka, no ale ja nie mogę jeść surowych, bo Borysa boli brzuszek , a potem go przesrywa za przeproszeniem . W ogóle cierpie na tej diecie matki karmiącej, bo moje dziecko jest jednak troszkę bardziej wrażliwe i niestety reaguje na to co ja jem. Żałuje, ze nie mogę jeść surowych owoców bo bardzo lubię. Seba śliczny ! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1843 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nina po tym szczepieniu teraz strasznie się darła,,, nie wiem czy coś jej nie dolega... przez sen teraz chyba to szczepienie jej się śni jako koszmar, bo krzyczy jak nie wiem... mam nadzieję że jej to przejdzie, no i jak się obudziła to nie chciała jeść tylko się darła... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, człowiek całe życie się uczy... I jak mawiała moja babcia: umiera głupi... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Wtajemniczenie
|
Ujawnij nam się!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Zakorzenienie
|
Andzya mnie jeszcze nie zaprosiła.
![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Matko... Muszę jakiegoś zdjęcia poszukać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Zakorzenienie
|
Rinco sebus sliczny duzy chlopak
![]() Efijy ws facebooka pisac do andzya ![]() Andzya trzymam mocno kciukasy zeby wsyztko bylo ok! sailo super prace! namaluj swoje dziecie ![]() portret z jasiem jest swietnyyyy!!! ![]() bylismy porobic zdjec, ale nie bylo slonca a jak juz wyszlo troche to maly mial w D... pozowanie do zdjec i sie krzywil ![]() odkad nie karmie chyba codziennie pije piwo< ![]() Millena wspolczuje, napewno przezylas ta sytuacje.... No ale teraz masz fajnego meza i dzidziaka ![]()
#1848 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]() Szymonek się śmieje na głos-super sprawa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oj super jak się na głos śmieją... ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1850 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=anulka4771;35793304]
Ale my nasze zdjecia wrzucamy nie na ogólny profil tylko do tej tajnej grupy że widzimy je tylko my a nie wszyscy ![]() aha dzięki za wyjaśnienie ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
Zakorzenienie
|
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-09-06 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Zakorzenienie
|
Ślicznie!!!
![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Idę budzić chłopaków... Trzeba się powoli zbierać na kapanie, jedzenie i spanie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja Mai tez duzo robie, a wiekszosc podobna do siebie ![]() ![]() Moja wydaje, czasami wydaje mi sie jakby miała chrypke, pytałam połoznej i powiedziala ze to nic niepokojącego. Cytat:
![]() Mnie tez wypadały bardzo włosy, poszłam do fryzjera, podcieła mi je i o dziwo wypada ich mniej. Zanim bede łysa, to duzo czas minie, bo mam dosc geste i grube włosy ![]() Moje dziecko całe popołudnie nie robiło kupki, wieczorem była juz tragedia, bo płakała, dałem jej herbatki z koperku, masaż brzuszka, roworek, nózki do brzuszka dociskałam i nic. W czasie kąpieli i po niej nie płakała tylko, dałam cyca na noc i jakos usneła i spi. Kurcze, nic nowego nie jadłam, nigdy nie było problemu z kupą ze nie robiła, a tu takie cos. Buuu Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2012-08-09 o 18:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1854 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1855 |
Wtajemniczenie
|
Kurde narobiłyscie smaka na to piwo
![]() ![]() Szymono juz spi,ale zesmy sobie pogadali dzisiaj,kurde co dzien to nowe robi itp(ja juz zapomniałam jak to jest) dzisiaj powiedział "agaaaaaa".Zaśmiał się kilka razy w głos bo mu rączke jadłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
na siatkach wygląda to tak, że waga na dolnej granicy a wzrost poza górną granicą ![]() wszyscy wkoło mówią, że wszystko jest ok ale ja się martwię już na serio Cytat:
![]() i dla Paulinki również Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pójdę w środę z mężem i niech mi tylko znów powie ( pediatra) że wszystko jest ok ![]() słodziutki jest ![]() Cytat:
![]() mój mąż nie daje znaku życia od wczoraj, mam nadzieję, że to jedynie brak zasięgu ... ok idę oglądać z mamą "Starsza pani musi zniknąć" ![]() dobranoc |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1857 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- [QUOTE=Efijy;35795642] Cytat:
![]() ![]() A moje Bebe już waży 4,600 i dł54cm, dziwi mnie to, bo wydaje mi się, że urosła strasznie i ciuszki są za małe,,, a ona tylko tyle,,, ale babka mówiła, że to dlatego, że się rozprostowała, a w szpitalu ją po krzywiznach mierzyli... Wy tak dajecie zdjęcia dzieci, a ja za bardzo nie robię bo nie mam aparatu, a telefonem to wiadomo jak wychodzi... I mam tylko te z chrztu... to daję linka ![]() http://www.dark-art-box.blogspot.com/
Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2012-08-09 o 20:06 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1858 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A co do badań to może zrób sobie mocz i posiew. Czasami może być zapalenie drug moczowych i wtedy dzieci słabo przybierają albo anemia. Ja jak byłam mała (tzn do 5rż) miałam anemię i cały czas miałam niedowagę. Cytat:
![]()
![]() |
#1859 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie kasuję zdjęć... Pewnie będę do wywołania musiała wybrać, one rzeczywiście wszystkie podobne, bo mały w sumie dzień w dzień robi to samo... ![]() Czyli trzeba do fryzjera na podcięcie... ![]() ![]() Co do kupek to i mój robi teraz rzadziej. Wcześniej praktycznie co zmiana, to kupka była. Teraz to nawet przez pół dnia nic nie zrobi. Podaję herbatki i jakoś idzie. ![]() Smacznego! ![]() Cytat:
Mój dziś był mało rozmowny. Dużo spał. I trochę marudził. Lepiej wypić w towarzystwie, samemu to tak dziwnie... ![]() Cytat:
![]() Nawet nie wiedziałam, że dziś to grają... My sport na okrągło... ![]() [QUOTE=sailormaary;3579847 0]no miała te normalne szczepienia z NFZ refundowane. Mierzyłam i było 37,3 a babka kazała brać czopki dopiero od 38 ...W każdym razie coś jej dolega ale nie wiem co... ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Na pewno namaluję ![]() Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
U dziecka 37 z kawałkiem to jeszcze nie jest temperatura, obserwuj, może nie przekroczy 38. A jak przekroczy i masz coś przeciwgorączkowego to jej wtedy zapodaj. Choć mi pediatra powiedziała, że takiemu małemu dziecku się nie podaje nic, ewentualnie chłodzące okłady. Ale co lekarz to inne podejście a ja w razie gorączki chyba wolałabym coś podać niż liczyć na okłady. Już chrzciliście? My się dopiero zbierać do księdza chyba będziemy... ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Sailor Ninka na zdjęciu w wózku (bo tylko tam ją widać dokładniej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- A i zapomniałam napisać. Może Ninka po prostu zestresowana jest szczepieniami i to nic groźnego tylko taka reakcja na przeżycia. Mam nadzieję, że ładnie będzie spała i nie dostanie temperatury. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ja też mam nadzieję, że po prostu odreagowuje stres...Zobaczymy
Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2012-08-09 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.