|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Mam pytanie takie na zapas: przy jakiej temp trzeba jechać z dzieckiem do lekarza??
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#1742 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1743 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Dobranoc mamusie ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |
Wtajemniczenie
|
Nieee
![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() agata, pisałaś kiedyś, że Maciek cmoka kciuka przy usypianiu. Czyżbyście nie używali w ogóle smoczka? Nie obawiasz się, że potem ciężko będzie go odzwyczaić od kciuka? Czy jest w ogóle u nas jakieś bezsmoczkowe dziecko? ![]() Ja, może kojarzysz, że mocno antysmoczkowa jestem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1745 | |||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no ale walcze dalej z Mlodym o laktacje, a przynajmniej o utrzymanie jej na obecnym poziomie. byle by nie bylo gorzej. jesli bede miala drugie dziecko bede o głowę mądrzejsza ![]() martula sprobuj rozbujac laktacje metodą 7-5-3, wielu dziewczynom to pomogło. u mnie jest troche podobnie, Borys chwyta piers ale po 5 minutach jest krzyk i prężenie. Daje mu wtedy odpocząć, podaje smoka, on sie uspokaja, po kilku minutach proponuje znowu piers, karmienie trwa długo, ale przynajmniej je z cycka (nie znosze laktaora ![]() Kotku ale historia.... ![]() Kurcze sama nie wiem co doradzić, nigdy nie mialam do czynienia z czymś lub kimś takim. jedno wiem, ja jestem zbyt impulsywna, wiec pierwsze co bym zrobila to zje...ła z góry na dół i chyba nie przejmowała się opinią innych. w tej materii zalezy mi tylko na opinii najblizszej rodziny, meza i przyjaciół , reszta mnie nie interesuje. z drugiej strony powiem Ci, ze strasznie to przykre, taka pasożytnicza przyjaźń, bardzo Ci współczuje. Wiem też , nie z autopsji co prawda, ale z obserwacji, że rzadko kiedy udaje sie zachować rozsądne relacje w przypadku osób o odmiennym statusie materialnym. Nie jest to reguła, ale wielokrotnie spotykalam sie z sytuacją, ze jedna strona narzekała, ze ta drugą ja wykorzystuje, albo odwrotnie, ta mniej zamozna oczekiwała zbyt wiele od tej bogatszej. Jesli w grę wchodzi kasa to juz robi sie nieciekawie. Swoją drogą przepraszam za wyrażenie, ale pięknie Cię wydoiła.... ![]() Dziewczyny mają rację też , że powinnaś załatwić sprawę we współpracy czynnej z meżem, dobrze zeby wiedziała, że mowicie jednym głosem. I ja bym chyba nie aranżowała żadnych podstępów, tylko po prostu otwarcie z nią porozmawiała, grzecznie, kulturalnie, z opanowaniem na twarzy, ale jednak dosadnie i ostatecznie się z nią pożegnała licząc sie z tym, ze może nie jest to koniec jej mataczenia, ale cóż.. głową muru nie przebijesz. Pamiętaj , że inteligencja zawsze zwycięża, a ona na mądrą nie wygląda z Twoich opowiadań ![]() Ja bym tak zrobiła bo nie umiem być cwaną kózką ![]() ![]() ![]() Pamiętaj, nie zawsze trzeba załątwiać wroga jego własną bronią ![]() Koniecznie napisz co postanowiłaś. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
Zadomowienie
|
Gabi tak mi sie przypomnialo, Ty chyba kiedys pytalas o to czy któraś z dziewczyn stosuje wodę morska do noska, i czy mozna u takich maluchów stosować wodę z dyfuzorem, a więc ja stosuję od 3 dni, jest o nieba lepsza niż sól fizjologiczna - takie przynajmniej odnosze wrazenie, no i Borys lepiej znosi to psikanie mgiełki niż wkraplanie soli do noska. My kupilismy Sterimar baby.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Zakorzenienie
|
ja mam sol morska Disnemar i jestem bardzo zadowolona
![]() wstalismy dzis po 6tej, czekam na mezula az wroci z pracy i pojedziemy na jakies zakupy.maly szaleje pod karuzela bardzo zaluje, ze nie kupilam maty rainforest, teraz mi szkoda na nia kasy a mata ktora mamy niestety maly sie nie interesuje i lezy ladnie zlozona;/ pod karuzela rainforest maly potrafic lezec i lezec. ok ide wypic kawke bo od pn zaczynam dietke i bedzie 0 kawek ![]()
#1748 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny. Sprobuje napisac kilka slow chociaz z telefonu nie lubie :P od kilku dni tylko tak podczytuje, nie mam kiedy siasc do kompa.
Przede wszystkim chcialm sie wypowiedziec w sprawie karmienia piersia. martula problemy ktore opisujesz dla mnie wskazuja na skok i naturalne zmiany mleka na to wlasciwe. My tez to przechodzilismy. Szarpanie sie przy cycu, miekkie i "puste" piersi, laktator sciagajacy 30 ml w pol godz. No po prostu masakra. Filipa przystawialam niemal co godzine! Ale oplacilo sie. Laktacja sie ustabilizowala, maly ladnie je, nadal na zadanie, przesypia cale noce (dzisiaj padl kolejny rekord - obudzil sie o 7:00!!). Mysle ze jesli zalezy Ci na kp to warto powalczyc. Mozesz tez sprobowac metody 7-5-3 o ktorej pisze millena. Kism moj Filip jest w 100% bezsmoczkowy. Tylko ze nie ma sie chyba czym chwalic, bo wyglada na to, ze on po prostu nie potrafi zassac smoka ![]() O 12 mamy szczepienie, trzymajcie kciuki! Ciekawe czy moj klocek przekroczyl 7300... ![]()
#1749 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzien Dobry ![]() Ale jestem wyspana chyba aż za bardzo ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() obawiam się, że tak się przyzwyczaiłam do mamy, że ciężko będzie mi się z nią rozstać i będę tęsknić strasznie, następnym razem zobaczymy się może w BN jeśli nie będzie srogiej zimy ( pojedziemy z Tosią). eh... jeśli chodzi o wagę Tosi to nadal jest nieciekawie ![]() ![]() ![]() ![]() zmykam bo moja sikorka się zbudziła |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1751 | ||||
Wtajemniczenie
|
Bry!
Mała wreszcie usnęła. Czy wasze dzieci też tak wrzeszczą?? ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
![]() ale tak szczerze to tez mialam tai przypadek - pewna kolezanka proponowala mojemu (wtedy chlopakowi jeszcze) tylko seks bez zobowiazan ![]() ale co do Twojej historii - wygarnelabym wszystko tej "przyjaciolce" i kazala trzymac sie z daleko od Twojej rodziny min. w promieniu kilometra!!! Brawa dla małża za zachowanie zimnej krwi i że nie dałsie zbałamucic a i Tobie rownież, bo ja bym pewnie dała takiej po p.ysku od razu. Trzeba miec tupet i byc megaaaa glupim, zeby obdagywac swoja przyjaciolke w obecnosci jej męża. Rzeczywiscie zdesperowana kobieta na punkcie Twojego męża ![]() Ja wygarnelabym jej wszystko i zerwala natychmiast kontakt. ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- a propos diety ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tak serio to jeszcze sporo przede mną, jak ogladam moje stare zdjecia to ja jednak patyk byłam ![]() ![]() Ostatnio nawet moj ginekolog mi zapodał argumentem , ze jak ktos wygląda jak wygląda, to niech sie nie odchudza, ale jak ktos jest taki ładny jak pani to musi o siebie dbac. Normalnie zburaczyłąm sie na twarzy w sekunde ![]()
![]() ![]() Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-08-09 o 07:52 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1752 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u mnie zawsze inaczej, całą ciąże rzygałam, anomalia się mi przyplątują |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Wczoraj Hania miała mega marudne popołudnie i wieczór ![]() Na szczęście udało nam się Ją uśpić po 23 i spała do 2:30, później do 5:30, do 8 i teraz znowu śpi. Już się zaczęłam martwić, że Ją coś boli, ale chyba nie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1754 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do soli, ja swojej od samego poczatku psikam i nic sie nie dzieje... czasami sie skrzywi jak jej splywa, ale poza tym jest wszystko okey. Tylko wczoraj juz sie wycwanila, jak chcialam jej psiknac to caly czas reka nos zaslaniala ![]() Witam wszystkie mamusie i ich pociechy ![]() mloda dzis dosc ladnie spala... najpierw do 4 a pozniej do 7.. no i od tej godziny juz buszuje ![]() ![]() Dzis robie podejscie numer dwa z praca mgr... jak znowu mnie cofna to chyba ich rozstrzelam. A wybrac sie z dzieckiem na uczelnie lub gdziekolwiek samej to jest wyczyn.. przynajmniej z moim terrorysta ![]() ![]() Ostatnio nawet przesadzilam ja do spacerowki, tak mi poradzono, rozlozylam ja na plasko... nic nie dalo.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Wtajemniczenie
|
przeczytałam o kciuku moja dobra rada pilnować nie dawać już teraz. dawać smoczka. Mój syn ma 3 lata i ssie kciuka uwierzcie mi nie ma sposobu na to dziadajstwo:
1.kary 2.nagrody 3. gorzki paluszek 4. plastry 5.rękawiczki 6. zajmowanie rąk nic nie działa nic. Miał 3,5 miesiąca jak wsadził kciuka
#1756 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() u nas ok. Martusia rozwija się i zmienia z dnia na dzień. jest teraz już mega kontaktowa, taka kochana perełka ![]() ![]() ![]() z butli podajemy jej bardzo rzadko - raz w tygodniu. ale idzie nam coraz lepiej ![]() ![]() jedyne co mnie troszke obecnie martwi to to, że już ładnie trzymała główkę - na 90stopni a teraz nie chce ![]() ![]() w sobotę rano czeka ją pierwsza długa podróż - dostaliśmy paszport i lecimy do Polski!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() póki co pozdrawiam Was mamuśki, spadam nas pakować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Dziś się z rana witam (no, powiedzmy, że z rana ![]() Przyszła u mnie kryska na Matyska... a dokładniej na moje włosy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymamy ![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze, ale ta Twoja kruszynka nie chce rosnąć ![]() ![]() Ja specjalistką od mm nie jestem, więc na ten temat się nie wypowiadam, w każdym razie będę się przed nim bronić rękami i nogami... ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cóż, tak czy siak życzę spokojnej podróży i zdróweczka również dla Was! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Timi powodzenia w podróży! Zazdroszczę Ci tej wycieczki ![]() ![]() Idę prostować włosy, pierwszy raz od miesiąca chyba ![]() ![]()
![]() |
#1759 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jakie łóżeczko turystyczne polecacie w rozsądnej cenie
![]() ![]() Takie byłoby dobre? http://allegro.pl/lato-2012-lozeczko...527933118.html Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-08-09 o 10:14 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1760 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobra czas zabrac się za obiad ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Nocka spokojna. Wczoraj odkryłam że mojemu dziecku brakuje herbatki ![]() ![]() ![]() Pospałyśmy dziś do 9 z przerwami ![]() A w nocy uwaliła taką kupę że przeleciała przez pampka, całe plecy zakupkała. Normalnie nawet na podłodze odkryłam rano dwie plamki. To była dość wodnista kupa. Ale tylko jedna. Może to przez taką ilość wypitej herbatki?? Co myślicie?? Cytat:
Co do smoczka to ja chciałam wychowywać bez smoczka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie konsultowałam z lekarzem stosowania tej wody. Jaka to dietka jaka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie nie da się stwierdzić skazy, i tak sobie będziemy gdybać w nieskończoność a ja będę się katowała dietą ![]() Kiedy najwcześniej można iść z dzieckiem do alergologa?? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Czuję się strasznie gruba. Stosuje dietę skazową, myślałam, że zacznie mi waga spadać, a tu lipa ![]() ![]() ![]()
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() jako dumna mama chwale sie swoim dzieckiem ![]() mój tż ma wciąż urlop (28dni roboczych wziął) wiec we dwójkę z opieką jest spoko, ciekawe jak będzie jak sama zostanę ![]() jutro Wiktor kończy 4 tygodnie - rośnie mi dziecko za szybko ![]()
#1763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh też miałam nadzieję nie używać smoczka, ale moje dziecko czasem potrzebuje - widzę że potrafi zassać rączkę albo paluszka - to wolę dać mu smoka- łatwiej później oduczać - smoczek można schować a ręki już nie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1764 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kochane!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rano jadę sobie z Wojtkiem do pediatry, dostaję smsa - patrzę - od Ewuni ![]() ![]() ![]() Piszę jej smsa, że już podjeżdżam, zaparkowałam sobie pod jej domem i czekam. Wyszła, ja też wyszłam z samochodu, żeby mieć lepszą perspektywę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Powiedziałam jeszcze, że pozwoli, że to ja będę dbała o JAKOŚĆ naszego życia erotycznego, bo nawet jeżeli mój mąż ma JAKOŚ ze mną w łóżku, to widocznie jest zadowolony na tyle, że nie szuka niczego na boku. Na zakończenie powiedziałam pani, że w sumie to mogę jej podziękować, bo dzięki niej to mamy teraz drugi miesiąc miodowy. Wstrętna bladź... czy Wy sobie wyobrażacie, że ona powiedziała mojemu mężowi jeszcze, że ja go tak łatwo nie puszczę, bo traktuję go jak skarbonkę????!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po spotkaniu z bladzią normalnie zebrało mi się na wymioty ![]() Przyznaję, że mojego męża kolega ten od skutera, który powiedział, że mamy na nią uważać, bo jest niebezpieczna jak smok naprawdę miał rację. Jest meganiebezpieczna. Wiecie, że gdybym nie miała 100% pewności, to bym jej uwierzyła???? ![]() W każdym razie bardzo Wam dziewczyny dziękuję za wszystkie rady ![]() ![]() ![]() A propos smoka, to Wojtek w ogole nie chce smoka. Kilka razy mial tylko, ale generalnie kompletnie nie akceptuje i juz. Kazdy wypluwa od razu. Michal zaczal uzytkowac po 4 miesiacu zycia, potem nie bylo problemu z odstawieniem, poszlo w jeden dzien. Idę zrobić naleśniki, muszę odreagować ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-08-09 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1765 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I też nie kładę dziecka na brzuszku,wkraplam wode do noska unosząc Szymka na wpół siedząco .Zresztą on by mi się darł na brzuchu bo przecież nie lubi. Jeszcze odnośnie smoczka.Ja antysmoczkowa nie jestem ale Szymon tak sceptycznie do tego podchodzi,clamka go do spania choc nie zawsze,czasami jak nie chce to tak nim walnie na odległośc pózniej go szukam po łóżeczku.Ale Filip miał za to dwa. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-08-09 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1766 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie !!Paulinka ma dziś 8tygodni ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Wtajemniczenie
|
kotku mówisz ze chwilowo masz dośc pisania
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Filip od wczoraj sam się ubiera i sam ciuchy bierze z szafki. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-08-09 o 10:46 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1768 |
Wtajemniczenie
|
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Która wczoraj wrzucała linka do Xlandera?? Zobacz tutaj, bo właśnie dostałam maila, ale nie pamietam tamtych cen ani czy to ten sam wózek . http://www.smyk.com/promocja/x-lande...rce=newsletter
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-08-09 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1770 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam dowód w przypadku mojego zamówienia...mata i książka. Zawyżają cenę i robią promocję ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-08-09 o 11:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.