|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewczyny Plus Size odchudzanie , powyżej 75kg
Ehh jestem załamana. Zrobiłam te badania i wyszło, że mam tak podwyżsozny cholesterol, że grozi mi zawal. Przecież mam 19 lat! Ćwicze od 3 lat 4-5 razy w tygodniu i nigdy nie odżywiałam się jakoś strasznie, a od 8 tygodni już odżywiam się ultrazdrowo. Co jest?
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze, zawał?! Aż tak??? To co mi się kojarzy z podwyższonym cholesterolem to jajka, tarczyca, nerki... Może za dużo mięsa? Palisz? Jak będziesz wiedziała co jest winowajcą daj znać!
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
Pagzik moze powtorz badania?
Taki cholesterol? masakra... Anulciak nie ma co sie dolowac trzeba walczyc ja juz po kolacji. zrobilam sobie twarozek z ananasem i doprawilam cynamonem ![]() a jak reszta dziewczyn? co tu taka cisza?????????????????
|
|
#1684 |
|
Raczkowanie
|
Kaataarzynaa1 chętnie bym z Tobą pograła w siatkówkę, ale niestety za daleko
co do basenu to ja też odważę się dopiero za co najmniej 10 kg. zawsze lubiłam jeździć na rowerze więc jak tylko jest pogoda to trzeba korzystać chociaż czasami nie ma gdzie jeździć.. pojechałabym gdzieś dalej ale boję się, że się zgubię, bo nie mam zbyt dobrej orientacji w terenie u mnie dziś: śniadanie- bułka dietetyczna z szynką i ogórkiem kiszonym II śniadanie- arbuz obiad- ryż z warzywami na patelnię kolacja- bułka dietetyczna z szynką i ogórkiem Co polecacie na kanapki zamiast masła? ja używam przecieru pomidorowego, ale nie mogę za dużo go jeść, a nie mam pojęcia czym go zastąpić
|
|
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niczym nie smarowalam chleba a juz od tygodnia chleba tez nie jem...
|
|
#1686 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, ciezko sie przestawic ale.. cos za cos... wczoraj wzielam kes chleba tostowego i mi nie smakowalo
![]() Podziwiam Twoj wyczyn a co jesz zamiast kanapek?
|
|
#1688 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma nic w zamian chleba, są za to sałatki, mięsko , jajka, kokosy, warzywa, owoce, orzechy. Cokolwiek jem ,to mieszanina różna, jak mi co wpadnie w rączki
|
|
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
lepsze rozne mieszaniny niz chleb
dzis moj Tż powiedzial mi cos milego ![]() ale od poczatku ostatnio kupil sobie kilka batonow ( princessa, grzeski)i tak chodzi i mnie podpytuje czy nie chce sprobowac ![]() i powiedzialam mu ze staram sie walczyc z waga a on do mnie, ze dobrze mi to wychodzi ![]() Mile to bylo
|
|
#1690 |
|
Rozeznanie
|
Ćwicze 4 razy w tygodniu po dwie godziny, nigdy nie miałam nawet w ustach papierosa, produkty, ktore jem, to: białe mięso, chudy twarog, mleko 0,5%, owoce, warzywa, otręby owsiane, ryby, troche jaj (1-2 tygodniowo max), orzechy, jogurty naturalne; pije mnóstwo wody, soki świeżo wyciskane i rzadko kawa latte (mleko 0,5%, bez cukru). Nic poza tym nie jem. Niczego tak nie rozumiem, jak tego wyniku. Nawet napisali adnotację, że badanie wykonano dwa razy.
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamiast chleba jem takie pieczywko Maca z Kupca. Jedna kromeczka ma 40kcal.
Jejku tak mało jecie że mam wyrzuty sumienia, ale jak jem mniej to nie mam siły wstać w krzesła ![]() U mnie dzień wygląda mniej wiecej tak: śniadanko: owsianka (mleko 0,5%+ 4 łyżki płatków+rodzynki) ALBO 3 kromki tego pieczywka plus ser gouda plus keczup (czuję że mi się oberwie za ten keczup )II sniadanko: kolejna kanapeczka jak z śniadania i do tego serek homogenizowany truskawkowy ALBO mała activia obiad: zupa (vegeta+marchewka+kalafio r+ryż) i kostka czekolady/ ciastko podwieczorek: kanapeczka plus owoc (borówki lub nektarynka kolacja: tak jak podwieczorek allthesame skąd jesteś? albo raczej gdzie teraz przebywasz? ja mam wpisane Poznań ale teraz jestem bardziej na zachód ![]() Cytat:
![]() ![]() )
|
|
|
#1692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj znów mam dzień, że chciałabym już, teraz, zaraz być szczupła, Ech, ponad 8 kg mniej, w obwodach już widać, mama też zauważyła, ale wciąż jeszcze sporo za dużo. Pocieszam się myślą, że na dzień dzisiejszy pozostało mi już "tylko" 32,5 kg do zrzucenia, a jeszcze niedawno było prawie 41
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2012-08-08 o 23:23 |
|
|
|
|
|
#1693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
dzisiaj nawet powiedziałam mojej mamie, że fajnie byłoby dostać szczupłą sylwetkę na kredyt i potem sobie spalać kalorie w ratach
|
|
|
#1694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Co do chleba to ja jem grahamkę na śniadanie, ale też nie codziennie, tak raz lub dwa w tygodniu zamieniam na omlet lub płatki z mlekiem. O ile omletem sobie pojem to po płatkach jestem szybko głodna, musiałabym sporo zjeść. Pieczywo znacznie ograniczyłam, ale nie zrezygnuję z niego raczej, jest to jedyne co mnie syci na śniadanie, ale ta 1 grahamka dziennie jakoś ujdzie.
---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
Świetny pomysł, powinnaś to opatentować Zgłaszam się pierwsza po taki kredyt.
|
|
|
|
#1695 |
|
Raczkowanie
|
anulciak85, daj spokój, ja wczoraj miałam takie załamanie. Ale muszę schudnąć, muszę się wcisnąć w sukienkę na bal i na niego pójść
Znajdź w sobie motywację ![]() Dzisiaj słabo, menu: I-> 2 kanapki z pełnoziarnistego chleba II -> ciasteczko (III -> sok marchewkowy IV -> 5 dużych uszek z barszczu V -> teraz to już chyba wypiję herbatę i spać ![]() Jutro na obiad zrobię chyba coś z makaronem pełnoziarnistym, może kurczak curry? Będzie się nadawał?
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nadal @ czuje sie potwornie.....
|
|
|
|
|
#1697 |
|
Przyczajenie
|
mówiłyście, że pójdziecie na basen kiedyśtam jak schudniecie.
też miałam długo takie podejście, ale przekonała mnie dietetyczka... ![]() pierwsza moja wizyta na basenie po dłuższym czasie była niesamowicie stresująca, ale stwierdziłam z ogromną ulgą, że nikt się na mnie nie gapi, nie śmieje. fakt, że poszłam na basen od samego rana (najmniej ludzi, najlepiej się pływa) i niemal do samego basenu podeszłam w ręczniku, ale stwierdziłam, że jeśli chcę schudnąć, to nie ma mowy, żeby mi się to udało bez pływania, który jest moim ukochanym sportem. rower w sumie też jest fajny, ale nigdy nie wiem, gdzie jeździć, zresztą zniesienie samej roweru z 1go piętra po stromych schodach jest nie lada wyczynem ![]() niedługo z kolei jadę do Jastrzębiej Góry- znalazłam na grouponie fajną ofertę za niezłą cenę, 8 dni, dieta 1200kcal (więc nie będę podjadać! ), sporo ćwiczeń i basen do tego kiedy chcę.śniadanie na dziś: otręby z płatkami, słonecznikiem i mlekiem (ech, nie ma to jak wygoda, gdy się nie chce iść do sklepu ).przy okazji, co myślicie o suplementach w postaci błonnika w tabletkach albo w saszetkach-kisielach?
|
|
|
#1698 |
|
Raczkowanie
|
Kaataarzynaa1 jestem ze Śląska, więc na zachód niestety też dość daleko:P
ja też nie jem zwykłego chleba. zamiast tego wybieram bułki z ziarnami albo chleb pełnoziarnisty. ostatnio zjadłam 2 kromki zwykłego bo nie miałam pomysłu co zrobić do jedzenia, a nic innego nie było ![]() oemarta chciałabym mieć takie podejście jak Ty do basenu. może uda mi się przełamać, ale na razie muszą wystarczyć mi ćwiczenia i rower ![]() a błonnika w saszetkach czy tabletkach nigdy nie próbowałam, więc nie wiem |
|
|
|
|
#1699 |
|
Rozeznanie
|
Myslę, ze błonnik najlepiej przyjmować naturalnej postaci. Wszystko, co jest syntetyczne szkodzi zdrowiu mniej lub bardziej
![]() Ja się dziś rozbaiwłam, bo waga nagle skoczyła w dół i dziś mi pokazała 66,6kg (700g mniej niż wczoraj)
|
|
#1700 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie masakra.....dostałam okresu i od wczoraj mam kilo wiecej ale myśle że za pare dni mi to spadnie a raczej spłynie razem z wodą....czuje sie strasznie, boli mnie brzuch i nawet szklanki z woda nie chce mi sie podnieść. Mam nadzieje że to chwilowe osłabienie.
Wczoraj zrobiłam prawie 20km rowerkiem z obciążeniem 14 kilowym( moim synkiem) pod wiksze górki musiałm go prowdzić bo nie dawałam rady ale tylko dwa razy a tak to nawet spoko, nie grzało, nie wiało wiec pogoda sprzyjała. Nawet nogi nie specjalnie mnie bolały jak przyjechałam do domu.....musze to robić częściej bo jakoś nawe humor mam lepszy jak sobie dam w kość i więcej mam werwy
|
|
#1701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja go kupuję w Biedronce, ten sam tylko produkowany dla Biedronki. "Oryginalny" President'a jest jeszcze z rzodkiewką, ale w B. go nie widziałam, ale mama mi go przeważnie kupuje, bo ma B. po drodze, może nie zwróciła uwagi. Ja już od lat nie używam "smarowideł", ale jak miałam na jakieś ochotę to przeważnie właśnie sięgałam po twarożek. Dziewczyny, zrobiłam dziś na początek Mel B rozgrzewka, ramiona, plecy&klatka piersiowa i muszę przyznać, że mi się spodobało. Bardzo szybko mija czas. Planuję robić ten zestaw na zmianę z pośladkami i nogami co 2 dzień, z czasem dołożę kardio oraz trening całego ciała też na zmianę, w późniejszym czasie pewnie dorzucę też na brzuch. Ale mam inny problem, przy ćwiczeniach podczas których opieram się kolanami o podłoże np. "damskie pompki", "klęczenie" bolą mnie kolana i odczuwam dyskomfort. Pisałam Wam już, że od lat mam problem z kolanami i nie wiem co zrobić. Niby dziś ćwiczyłam na dywanie, miękkim, takim z długim włosiem, a i tak musiałam przerwać, a teraz boli mnie trochę lewe kolano (przeszło więcej urazów od prawego) i nie wiem, może sobie "jaśka" podłożyć pod kolana? Jak uważacie ![]() Z ciekawości podliczyłam sobie ile kalorii dziś spożyłam (doliczyłam kolację) i wyszło ok. 1300. Do tej pory nie liczyłam, dobierałam posiłki tak na wyczucie, które zostało mi sprzed 3 lat, kiedy dietkowałam.
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2012-08-09 o 18:42 |
|
|
|
|
|
#1702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moj dzisiejszy jadłospis: śniadanie tręby owsiane, mleko 0,5%, przyprawa do piernikaII śniadanie: garść orzechów nerkowca obiad:4 małe gotowane klopsy z indyka, fasolka szparagowa podwieczorek:2 brzoskwinie ufo, pomarańcza kolacja: biały chudy ser, borówki, maliny
|
|
|
#1703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą są inne ćwiczenia, w których opiera się na kolanach, więc coś muszę wymyślić. Może zainwestuję w taką matę.
|
|
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1705 |
|
Raczkowanie
|
daktylek1987 na pewno spróbuję tego serka, dzięki!
![]() może spróbuj z tym jaśkiem, jak nie pomoże to może mata będzie dobra. mnie przy ćwiczeniach też bolą kolana, ale to przez dywan, o który się ocierają. ja też ćwiczę z Mel B, tyle że 15 minutowy trening cardio. kiedyś robiłam też 20 minutowy trening całego ciała, ale usunęli mi filmik z youtube:| zamiast tego robię jeszcze 8 min legs, abs i buns. |
|
|
|
|
#1706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli korzystasz z Firefoksa to za pomocą wtyczki DownloadHelper możesz sobie pobrać na dysk wszystkie filmiki z tej strony. Ja sobie ściągnęłam i w razie awarii internetu mam wszystko na dysku, nie trzeba ładować za każdym razem.
|
|
|
|
#1707 |
|
Raczkowanie
|
dzięki wielkie! czyli od jutra 20 minut więcej ćwiczeń, zobaczymy jak to będzie
|
|
|
|
|
#1708 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja mam jeszcze w okolicy taki przyjemny zalew, można wokół pochodzić. ale cóż... dziś znowu nie wstałam ![]() Cytat:
no właśnie, więc wiesz, o co mi chodzi... ![]() Cytat:
kiedyś dietetyczka mi powiedziała, że żeby ćwiczenia były efektywne, trzeba ćwiczyć pół godziny miarowo - czyli np. marsz, cokolwiek na siłowni albo ćwiczenia fitness - żeby je powtarzać i dać szansę mięśniom na pracę. bo tak to właściwie tylko się ruszamy, ale niewiele spalamy ![]() drogie koleżanki, proszę o trzymanie kciuków, ponieważ jutro z rana jadę na zasłużony urlop nad morze. i będzie mnóstwo pokus, już to czuję! będę się bardzo starała, biorę sobie kijki do chodzenia. ale jak to na urlopie - tych grzeszków pewnie trochę będzie. mam nadzieję, że jak następnym razem tu wpadnę, to wszystkie będziemy szczuplejsze, czego sobie i Wam życzę! buziaki!
|
|
|
|
#1709 |
|
Przyczajenie
|
Witam, ja również walczę z nadmierną otyłością.
Mam 20 lat, I rok studiów za sobą, i wiele prób odchudzania za sobą od kopenhaskiej przez hipnozę, diete białkową, czy odchudzanie suplementami. Otyła jestem od zawsze... z dłuższymi, lub krótszymi, większymi i mniejszymi sukcesami po drodze. Ale waga permanentnie rosła. w ubiegłym roku październiku osiągnęłam najwyższą z możliwych w moim przypadku: 105, 7 kg. Na szczęście do sierpnia br. nic się nie zmieniło i 6 sierpnia z wagą 105, 5 zaczęłam bardzo poważną dietę. Poważną nie przez skład jadłospisu, ale poważną ze względu na podejście psychologiczne. chce schudnąć. Mam 2 miesiące do rozpoczęcia roku akademickiego. I chce czuć się dobrze. a nie straszyć takim wyglądem. Pierwszy raz od, chyba zawsze, Odchudzam się bo chce. Nie dlatego że rodzice mnie zmuszają, czy że mam wesele, studniówkę ect... Mam nadzieję na wsparcie. Nie mam konkretnej diety- po prosu MŻ. a jedyny stały skład mojego jadłospisu to Kawa z kostką cukru rano. reszta to wolna amerykanka. Zastanawiam się nad błonnikiem w tabletkach- bo pęcznieje w żołądku, ale nie jestem przekonana. Generalnie, na razie mam duży zapał. więc przez 3 dni zgubiłam 2 kg. wiem wiem, że po prostu opróżniłam żołądek i jelita. Ale mimo wszystko cieszy. Mam nadzieję że znajdę u Was również wsparcie. Bo potrzebuje ,"KOGOŚ" przed kim będę się musiała "wyspowiadać" po całym dniu diety i pokus. |
|
|
|
|
#1710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Mnie dieta idzie coraz lepiej, nie kusza mnie paluszki, chipsy, lody itp.... teraz jestem na urlopie wiec spoko, najbardziej boje sie powrotu do pracy, żeby tylko wtedy wytrzymać, ale mam nadzieje że przez nastepne dwa tygodnie wyrobie sobie takie nawyki że nie bede myślała o podjadaniu innych rzeczy w pracy. Znowu mnie korci żeby wejść na wage...a następne ważenie dopiero 15.o8
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

trzeba walczyc
co do basenu to ja też odważę się dopiero za co najmniej 10 kg. zawsze lubiłam jeździć na rowerze więc jak tylko jest pogoda to trzeba korzystać

)

tręby owsiane, mleko 0,5%, przyprawa do piernika
-> 1.09 - 94 -> 18.02 - 70 -> 1.05 - 63