|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Cytat:
![]() Cytat:
ooo ja cie krece!!!!! ale cudne zwierzaki Cytat:
![]() a dlaczego mama i ciocia nie przylatuja
|
|||
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Mona oo super. Pokaż zdjęcie
![]() Onyks ja codziennie z Mają tak daleko chodzę. Generalnie to sporo czasu na dworze spędzamy. |
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wpadam tylko napisać, jak na wizycie było... więc generalnie moja gin jest na urlopie a ta u której była robiła chyba wszystko, abym się za szybko nie cieszyła bo faktycznie przy badaniu czuć, że coś się tam dzieje, macica rozpulchniona, lekko powiększona.. ale wg niej to za wcześnie, by stwierdzić na pewno ciążę dała mi skierowanie na usg i powiedziała, żeby zrobić za 2-2,5 tyg, bo teraz jak coś to tylko pęcherzyk będzie widać (i tu się z nią zgadzam). tyle że powiedziała, że nie ma sensu robić bety, skoro test wyszedł pozytywny, tylko za 2-3 dni mogę znów zrobić test i zobaczyć, czy ta kreska będzie mocniejsza...więc póki co cieszę się, ale tak spokojnie i po cichutku.... |
|
|
|
#3064 | |||
|
siedzę i myślę
|
Dokładnie
Dziękuję Witam, dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
Ja ogólnie też zawsze wolałam psy od kotów, ale mieszkając w bloku nie chciałam mieć psa, a że koniecznie musiałam mieć jakieś zwierzątko bo strasznie je uwielbiam, więc zdecydowałam się na kociaka - Brytyjczyka bo jest duży, puszysty i spokojny Pieska na pewno też będę mieć, ale to dopiero za rok gdy powstanie już nasz domek Cytat:
Nie ma się co bać jest bardzo spokojny, w nocy tylko wariuje ![]() Dziękuję
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-08-09 o 22:28 |
|||
|
|
|
#3065 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
madra decyzja.nie wiem sama czy lepiej czy nie, ja jestem pewna, ze z mojej strony moglby byc traktowany jako przyjaciel, nie mialabym z tym problemow. Ale 'pewna' bylam tez, ze bez problemu nasz zwiazek przetrwa te 4 miesiace ![]() Cytat:
noo, porzadna kasa! a ile mozna potem kursow i certyfikatow zrobic... zawsze chcialam isc na pielegniarstwo, ale mama byla pielegniarka mi odradzala, bo wiadomo jak sytuacja w PL wyglada w tym zawodzie ale nie wiem czy sie porywac na ten kierunek, TESOL na pewno latwiej skonczyc.Cytat:
![]() hehe zapraszam ale bys musiala strasznie duzo zmian naniesc na siebie ![]() sytuacja w rodzinie sie pokomplikowala (pisalam wam kiedys, ze mam problemy i sie martwie, to wlasnie o to chodzi...) i mama jest niezbedna w Polsce. Cytat:
|
|
#3066 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz za to jest odwrotnie, bo Seba sie wiezga i to Tz obcina paznokcie u stóp a ja go trzymam![]() U rak nie ma problemu, daje sobie ladnie obciac ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale okazje!![]() ![]() Cytat:
Poza tym bedzie dobrze i trzymam kciuki Ide spac ![]() Aaa...moja mama zalatwila juz dla Seby logopede na 28 sierpnia Mamy wizyte domowa i mam nadzieje,z e sie czegos dowiem
|
|
#3067 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O kurcze super te dekoracje wiesz ze nigdy ich nie widzialam. Nie wiesz gdzie mozna je dostac? Chetnie bym kupila Dominikowi W lutym predzej juz bedzie mogl siedziec , masz racje ![]() TESOL masz na mysli English as a Second Language tak? Tez kiedys o nim myslalam. Ja mam zrobione polowe studiow z Early Childhood Education ale gdybym teraz mogla wybierac jeszcze raz poszlabym na pielegniarke wlasnie. Nie wiem jak u Was ale w stanie NY jest bardzo duzo pracy dla pielegniarek a dla nauczycielek coraz mniej niestety. Cytat:
![]() Ja tez lubie psy ale u siebie w domu napewno ich nie bedziemy miec. Cytat:
Bo juz tak sie drapal ze masakra. Tez wlasnie myslalam ze po 6 miesiacach zaczniemy malego przenosic do siebie do pokoju ... To ladna Ci pobudke robi Cytat:
Zobaczysz jakie to cudowne uczucie beda sobie obydwoje lezec maz bedzie dyskutowal a Ty bedziesz miala to poczucie ze dalas mu najwiekszy skarb - dziecko .. nie da sie tego opisac. masz na mysli pielegniarke? Nie zarabiaja moze one bardzo duza ale maja swietne ubezpieczenia , bony itp. ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
Ja tez nie robilam bety. Test wyszedl pozytywny zadzwonilam do gina i kazal przyjsc na usg dopiero za miasiac. Cytat:
![]() brawa za umowiona wizyte ![]() Idziemy w sobote na Baby Shower do kolezanki Impreza miala byc dla samych dziewczyn wtedy bym raczej nie pojechala bo musimy jechac 40min w jedna strone a karmienie co 3h. Ale pisal do mnie dzisiaj jej maz ze faceci tez beda wiec jedziemy w trojke Wezme sobie pompke ze soba i bede pompowac
|
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super Napewno bedzie fajnie
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
helou dziewczynki
![]() dzis przyjechali do mnie rodzice i jutro rano ruszamy do Polski , takze moge rzadziej sie pojawiac...a tak to dzis bylam z Rita na szczepieniach... dzielna byla moja dziewuszka ![]() i powiem wam, ze od kiedy mam dzieci, to nie znosze sie pakowac na wyjazdy alb najzwyczajniej w swiecie przejadly mi sie wszelkie pakowania i rozpakowywania po 8 duzych przeprowadzkach przez ostatnie 6 lat ![]() nic to zmykam
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
Wlasnie zrobilam dla niej tort z pampersow ![]() Cytat:
![]() I brawa dla Rity za szczepienie Nas czekaj pierwsze szczepienie Dominika we wtorek ... ![]() I z tym pakowaniem moge sobie wyobrazic ile tego musisz spakowac. Ja to chyba za rok wysle paczke z rzeczami Dominika nie bedziemy tego ciagneli w walizkach
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Mamy piątek |
|
|
|
#3072 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry znowy piatek! Alez tez czas leci
![]() ooo a wrzucisz jakies foteczki? Bo tez rozwazam zmiane fryzury i bob bardzo mi sie na kims podoba. Cytat:
Cytat:
Slonce ja na razie nie mam dzieci ale czesto podrozuje i nie znosze sie pakowac - tym bardziej jak musze zawracac sobie gitare tymi miniaturkami kosmetykow do samolotu... ![]() Udanego wypoczynku w PL. Witaj! |
||
|
|
|
#3075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lubie Nas pakowac,z a to nie znosze sie rozpakowywac ![]() My w ostatnich 5 latach przeprowadzalismy sie 4 razy ![]() za szczepienie.Cytat:
![]() oplaca Wam sie paczka? Dzien dobry ![]() Pospalismy az do 6.00 Przed 7 wstalismy, bo Seba nie chcial sie niczym zajac, wiec przenieslismy bety i siedzimy w salonie przy bajkach
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
I zrobiła bym betę na Twoim miejscu jednak ...tak sama dla siebie ![]() Nie wątpię, wygląda na takiego miękkiegoi kiciusia ![]() Ja lubię koty, są słodkie, ale nie chciałabym mieć w domu...do szału by mnie doprowadzało, jak by mi kot łaził po szafkach, po stole ![]() Co do argumentu, że nie chcę psa do bloku...myślę, że są psy, które z powodzeniem mogą mieszkać w bloku...jak zapewni im się codzienny spacer dłuższy ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że dziś piątek. Wczoraj zaraz po pracy pojechałam do siostry pomagać w porządkach, bo robili pokoik dla młodszej córki. Trzeba było segregować rzeczy zabawki starszej...szok ile 6-cio letnie dziecko nazbierało zabawek, pierdół, misiaczków itp....
|
||
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi samej w bobie dobrze a mam cienkie i proste wlosy, tylko co mnie przy nim wkurzalo najbardziej,ze wymagal modelowania codziennie
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
Natala na pewno jesteś w ciąży, @ brak, test pozytywny jest, coś się tam dziejw w środku, więc tylko trzeba cierpliwie poczekać do usg Gucia6 to udanego urlopu, ja pakować się mogę ale tak jak Blonde nie lubię się rozpakowywać śliczne macie kotki i pieski, ja tez bym bardzo chciała miec zwierzę w domu u nas w domu rodzinnym zawsze był pies, chomiki, świnki, myszki itp. a tz jest przeciwnikiem trzymania zwierząt w bloku i nawet kotka niechceja też się cieszę, że dzisiaj piątek, jutro pośpię
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wzdłuż jeziora jest kilka km gdzie mógł się wybiegać swobodnie.Ale nie powiem, cała rodzina była w opiekę nad nim zaangażowana, mama, ciotki i my
Edytowane przez onyks Czas edycji: 2012-08-10 o 08:45 |
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myję włosy codziennie rano...zanim długie wysuszyłam, to te krótkie mam już umyte, wysuszone i wymodelowane (ja modeluję prostownicą-podnoszę u nasady). |
|
|
|
|
#3083 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3084 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myje tez codziennie rano![]() Cytat:
Tez nie lubie nic z włosami robic
|
|
#3085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio weszłam do marketu, podskoczyła do mnie baba z jakiegoś banku z ulotką i wali mi z grubej rury 'Cześć, zajmę Ci chwilkę...studiujesz, czy może już pracujesz?" Tak mnie zszokowała tą bezpośredniością, że nie odpowiadając poszłam dalej...ale miałam ochotę jej powiedzieć, że sobie nie przypominam, żebyśmy przechodziły na 'ty'. Ja myślę, że wyglądam max. na 22 lata, jak się pomaluję mocno, to może na 24...ale to MAX MAX... Blonde, ja też mam proste włosy...ale gęste. I samo suszenie długich zajmowało więcej niż suszenie i modelowanie krótkich
|
|
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gucia szerokiej drogi i udanych wakacji ![]() Natala gratuluję! Również pobiegłabym na betę, bo 2 tygodnie to sporo czekania. Cudne macie zwierzaki. My z tż wciąż rozmawiamy o zwierzakach, ale nie do końca jesteśmy przekonani. Na razie pocieszamy się szczurem ![]() Ależ miałam koszmarną noc. Wieczorem gorączka, katar i czułam się jak z krzyża zdjęta. Przez całą noc za ścianą płakało dziecko, a do tego darli się dziadkowie, którzy nie wiedzą jak radzić sobie z tym dzieckiem. Od rana to samo, tak potwornie krzyczy to dziecko ![]() Miłego dnia |
|
|
|
|
#3087 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zwykle ludziska mnie typuja na 25 i bardzo czesto slysze, co studiuje ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł w piątek!
![]() Ja w trakcie śniadanka...huh... A mąż będzie miał następny tydzień wolny!! ![]() Natalko na pewno wszystko jest ok i jesteś w ciąży |
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Malenstfo, jak się czujesz?
|
|
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

dała mi skierowanie na usg i powiedziała, żeby zrobić za 2-2,5 tyg, bo teraz jak coś to tylko pęcherzyk będzie widać (i tu się z nią zgadzam). tyle że powiedziała, że nie ma sensu robić bety, skoro test wyszedł pozytywny, tylko za 2-3 dni mogę znów zrobić test i zobaczyć, czy ta kreska będzie mocniejsza...
dopiero od niedawna troche sie przymila ale to pewnie dlatego ze moj brat sie wyprowadzil i brakuje mu miziakow 
nawiedzony kot! 
madra decyzja.