|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III
Cytat:
![]() Ale mi nerwy pusciły, podobno już za chuda jestem i mam anoreksje I powiedziało to babsko połowe chudsze ode mnie.Serio, baba ma same kości,nogi jak moje ręce.
|
|
|
#842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze jakieś pytania do grubasa z nadwagą? Jeśli nie chcesz, aby ludzie traktowali Cię jak anorektyczkę, także bądź bardziej tolerancyjna. Nie każdy jest gruby z wyboru. Nie każdy jest chudy z wyboru. Prosz, nie gniewaj się na mnie, ale Twoja wypowiedź spowodowała u mnie płacz, stąd ta reakcja. Dziękuję za odpowiedź
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tego nie trawię.Ja właśnie jestem bardzo tolerancyjna ! zle odebrałaś mój post ![]() A co do treningu; jeden dzień biegasz,drugi robisz wolny.
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2012-08-09 o 13:17 |
|
|
|
|
#844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję za radę.
|
|
#845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja robie tak; jeden dzień biegam, drugi dzień ćwiczę ramiona i brzuch 40 minut ( nogi odpoczywają) + niedziela wolna od ćwiczeń Ćwiczenia na ramiona i brzuch znajdziesz w nece.
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz, tylko że ja i Paula biegamy po to, aby zrzucić trochę kilogramów, Ty masz całkowicie inny cel
![]() Po pierwsze - skup się na jednym z tych wysiłków. To znaczy, jedno i drugie to cardio i bez sensu jest dublowanie ćwiczeń w ciągu jednego dnia. Ja osobiście nie lubię jeździć na rowerze, ale polecałabym biegać dłużej i stopniowo zwiększac kilometraż. Aaaaa, no i ja staram się biegać 5 razy w tygodniu (moim zdaniem bezsensowne są te przeryw które tak polecają tu dziewczyny Dobra rozgrzewka przed biegiem, rozciąganie po bieganiu i rano jestem jak nowo narodzona ), jeśli mi nie wychodzi, daję sobie w kość innymi ćwiczeniami.To po pierwsze, po drugie skup też się na rzeźbieniu ciała i poprawie jego wyglądu - tutaj polecam niesamowitą Cassey Ho i jej POPpilates
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
#847 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Ismenkusia;35787341]sama sobie odpowiedz
![]() Ale mi nerwy pusciły, podobno już za chuda jestem i mam anoreksje I powiedziało to babsko połowe chudsze ode mnie.Serio, baba ma same kości,nogi jak moje ręce.[QUOTE] Znam takie przypadki, niestety tym kobietom wydaje się, że to dla nas komplement... ja kiedyś powiedziałam, że nie jem praktycznie wcale mięsa (ale nie ze względu na dietę, tylko dlatego, że zakwasza organizm, gnije w jelitach i powoduje raka - przestałam jeśc jak moja mama zachorowała na nowotwór, dowiedziałam się wtedy o terapii Gersona, przeczytałam dużo książek na ten temat i tak mi zostało... od tamtej pory praktycznie go nie tykam) i usłyszałam "no, widac, Ty to chyba nic nie jesz...?" [i tu nastąpiła mina pt. "wielkie pytające oczy"]. Nie powiem, zabolało mnie to, bo swoją wiedzę na temat zdrowego stylu życia mam, nie mam tez 15 lat i filozofii odżywiania się "zupka chińską" czy żelkami... Mam 179 cm wzrostu, ważę zdrowe 60-61 kilo, jem i odżywiam się zdrowo, jem dużo, kuszę się na pizzę - ale nie z mrożonki czy znanej sieci, tylko z dobrej włoskiej restauracji, taką z bakłażanem, rukolą i prawdziwą mozarella i parmezanem, prawdziwymi pomidorami, a nie byle jakim sosem pomidorowym.... lubię grissini z rozmarynem i oliwą z oliwek, a nie zwykłe słone paluszki... zamiast mlecznej czekolady wybieram gorzką, ale masło orzechowe wyjadam z kolei ze słoika łyżeczką ... czy to trzeba każdemu tłumaczyc z osobna? Po prostu jak zjem zdrowo, mam pełną satysfakcję, a jak zjem syf = nie, pozostaje niedosyt... Dużo sie ruszam, prawie codziennie biegam (a biegacze długodystansowi same wiecie jakie mają sylwetki, mogą jeśc po kilka tysiecy kalorii dziennie i zupełnie tego po nich nie widac... zresztą, Wam tłumaczyc nie muszę), wiem, że tak jak w sporcie - w jedzeniu potrzebna jest radośc, przyjemnośc... nie katuje się ani dietą ani sportem, cieszę się zdrową kuchnią i ruchem na świeżym powietrzu.... Czy to, że nie jem tak jak tamta kobieta pączka na śniadanie (bo niestety, ale odżywia się niezdrowo, ale przecież nie powiem jej tego w twarz, jak jakiś wielki pedagog ) czyni mnie nieszczęśliwym człowiekiem? Później mnie przepraszała, że myślała, że to będzie taki komplement.... Dlaczego ludzie w ogóle zwracaja na to uwagę "gruby-chudy" - co za różnica? Dla mnie liczy się jakim ktoś jest człowiekiem... dzisiaj jestem chudsza, jutro może grubsza... i co z tego? zmieni sie moja osobowośc? Starszy-młodszy, to samo... czarny-biały... przecież to ten sam człowiek
|
|
|
|
#848 |
|
Rozeznanie
|
Znacie jakieś dobre filmiki z rozciąganiem? albo jakieś ćwiczenia? bo to co ja się rozciągam to chyba za mało, skoro mi łydka poszła 1 cm w górę
|
#849 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- ale tym 1 cm to bym się nie przejmowała, na pewno łydka śliczna |
|
|
|
|
#850 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też polecam jak koleżanka jogę, rozciąga i do tego relaksuje
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Pobiegłam
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
A ja miałam biegać o 19 bo tz miał troche później wrócić, ale powiedział że na 19 mam być gotowa do wybiegu, a tu taka godzina a go nie ma
Nici z biegania Ide w to miejsce piwko otworzyć
|
|
#853 |
|
Raczkowanie
|
Ja melduję przebiegane
6 x 3B2M
|
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę zimno dziś było jak wracałam pieszo do domu w samej koszulce (dochodzę do lasu 2 km w jedną stronę by pobiegać ) ludzie się na mnie dziwnie patrzyli ![]() Wstawiam fotkę z lasku, zrobiona na koniec treningu.
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2012-09-15 o 12:13 |
|
|
|
|
#855 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#856 |
|
Zadomowienie
|
po 3 dniach odpoczynku od biegów za mną 5km bez zatrzymywania biegło sie cudownie po raz 1 wieczorem ( bo zawsze raniutko ) no i musze powiedzieć nieźle nieźle biegacze wieczorni
, chłodno ostatnimi czasy i było na prawdę fajnie ! ![]() Wykąpana i pachnąca idę spać a rano przygotuje sobie za to jakieś super śniadanko owsiankę albo kasza manna na mleku z jagodami ![]() Dobranoc
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Piękny widok
![]() ja dzisiaj nie biegałam, ale za to pojeździłam na rowerze
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
ja na razie standard: start 4.14, 7 minut marszobiegu, 12 minut biegu i potem reszta (ok godziny i 10 min) marszobieg, powrot do domu 5.33 milego dnia ![]() ps. jak wracalam znalazlam 1 dolara... australijskiego
|
#859 |
|
Raczkowanie
|
Ismenkusia w którym to województwie w Polsce są takie widoki?
Mnie już dzisiaj noga praktycznie nie boli ![]() Ale i tak czekam z rozsądku do poniedziałku wieczorem, aby pobiegać sobie
|
|
|
|
#860 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja zaraz też wyruszam, tylko śniadanko mi się jeszcze trawi |
|
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
praktycznie caly tydzien tak biegam (od wtorku, w poniedzialek bylo swieto w Irlandii wiec wyszlam o 6.15) i az nie wierze, ja taki spioch i do tego wiecznie zmeczona teraz mam skrzydla odkad zaczelam biegac fajna pogoda sie trafila tez, cieplo ale nie duszno, wtorek-czwartek to cisza tylko pare taksowek, dzisiaj piatek i jakos bylo wiecej taksowek, byly ciezarowki i nawet kilka osob na przystankach mijalam (w zeszlym tygodniu to biegalam w deszczu) ale ciesze sie ze jutro sobota, w zaleznosci od sytuacji domowej bieganie bedzie o 5.30 albo 6.15 Cytat:
milego bieganka
|
|
#862 |
|
Raczkowanie
|
W końcu udało mi się kupić buty i wczoraj zabrałam się za pierwszy bieg
Buty mam takie jak w załączniku. Kupiłam je w dobrej cenie i się w nich zakochałam ![]() A co do biegu: jestem baaaaardzo początkująca i zaczęłam od marszobiegu: biegłam 2 minuty, później szłam 3 min i tak ok. 25 minut mi zeszło. Jeśli chodzi o dystans to zrobiłam prawie 3km. Wiem że nie ma się czym chwalić, ale od czegoś trzeba zacząć ![]() Niestety po ok. 1,5 min biegu ciągłęgo dostaję zadyszki i te 2 minuty były dla mnie ciężkie - - mam nadzieję że z czasem będzie mi szło coraz lepiej.
|
|
#863 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
Ja mam dzisiaj planowane wolne, chociaż nie zdziwię się, jak wieczorem napiszę wam, że mimo wszystko poszłam biegać. Czasem mam aż za dużo energii
|
|
|
|
#864 |
|
Raczkowanie
|
Jak tam? Wybiegane?
![]() Ja dziś pobiłam swój rekord 3km w 16:25 min chociaż musiałam przez pewną chwilę zwolnić bo jakiś wielki piechor mnie dopadł...a właściciel nawet nie zareagował jak mnie to wielkie bydle obszekiwało i goniło
|
|
|
|
#865 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.
Nieśmiało dołączam do wątku.W planach mam bieganie z 6-cio tygodniowym planem Pumy.Ale to od wtorku,tak jak jest w planie.
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u mnie od wczoraj pada jak z cebra i jak tu dziś biegać ? Po niedzieli mam zamar zapisać się na bieg na 10 km Madzia kiedy masz ten półmaraton
|
|
|
#867 |
|
Wtajemniczenie
|
3 km. Padam, nie mam na nic siły, a biegłam naprawdę wolniutko.
Inal, witamy kocham pointy w Twoim avatarze.
|
#868 |
|
Zadomowienie
|
Zastanawiam się czy najpierw iść pobiegać czy poćwiczyć w domu.
Postanowiłam, że zabiorę się za jakiś konkretny plan treningowy, bo samej z siebie to mi troszkę ciężko wszystko poustalać. Chyba skuszę się na Pumę - tylko zacznę od 3 tygodnia, bo 1 minuta to nie jest dla mnie wyzwanie
Edytowane przez cytrynkowymotyl Czas edycji: 2012-08-11 o 13:39 |
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A już po 40 minutach treningu biegnąc śpiewam na głos piosenki z radia
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2012-08-11 o 14:08 |
|
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Można się dołączyć? ![]() Ja korzystam z tego treningu: http://treningbiegacza.pl/trening/pl...acego-biegacza Tutaj trening zaczynał się od 1 min biegu /1 min marszu. Ja zaczęłam od 2 biegu/1 marszu i większa ilość powtórzeń. Dwa pierwsze tygodnie tak biegałam (co 2 dzień). Teraz konczę 4 tydzień z powtórzeniami 3 na 1 - 6 zmian. A od wtorku lecę już 4 na 1 też 6 zmian. Bieganie mi służy widzę poprawę kondycji Oczywiści jestem też na diecie i łącznie zrzuciłam już 7 kg ale odchudzałam się już trochę przed rozpoczęciem biegania![]() Do tego rower/rolki i tenis ale to już nie tak systematycznie jak bieganie ![]() Muszę powiedzieć, że powoli nie wyobrażam sobie nie biegać co 2 dzień to uzależnia
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

I powiedziało to babsko połowe chudsze ode mnie.Serio, baba ma same kości,nogi jak moje ręce.

jeszcze jakieś pytania do grubasa z nadwagą? 
Kierowca 

Nici z biegania
Ide w to miejsce piwko otworzyć
6 x 3B2M