Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-09, 12:47   #841
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III

Cytat:
Napisane przez Paula_95 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy będąc na diecie (tzn to nie jest żadna dieta, tylko zdrowo jem, bez fast-foodów, napojów gazowanych, słodyczy, białego chleba, białego cukru) i robiąc dziennie 3-4 km biegiem oraz 26 km (czasami 30 km) rowerem, nie przesadzam? Bo gdy tak jadłam i biegała to było OK, a gdy dołożyłam rower, zaczęłam chorować, kości mnie bolą i czuję się jak staruszka.
sama sobie odpowiedz

Ale mi nerwy pusciły, podobno już za chuda jestem i mam anoreksje I powiedziało to babsko połowe chudsze ode mnie.Serio, baba ma same kości,nogi jak moje ręce.
ciekawa jestem dlaczego nikt nie "troszczy się" o grubasów z nadwagą.
Stary 2012-08-09, 13:06   #842
Paula_95
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
sama sobie odpowiedz

Ale mi nerwy pusciły, podobno już za chuda jestem i mam anoreksje I powiedziało to babsko połowe chudsze ode mnie.Serio, baba ma same kości,nogi jak moje ręce.
ciekawa jestem dlaczego nikt nie "troszczy się" o grubasów z nadwagą.
Jestem grubasem z nadwagą i oświadczam, że ktoś się jednak o mnie troszczy jeszcze jakieś pytania do grubasa z nadwagą?
Jeśli nie chcesz, aby ludzie traktowali Cię jak anorektyczkę, także bądź bardziej tolerancyjna. Nie każdy jest gruby z wyboru. Nie każdy jest chudy z wyboru.
Prosz, nie gniewaj się na mnie, ale Twoja wypowiedź spowodowała u mnie płacz, stąd ta reakcja.
Dziękuję za odpowiedź tak, może rzeczywiście trochę przesadzam. A jakby skrócić ten dystans rowerem o połowę i dołożyć trochę jogi do tego?

Kierowca 09.03.2015 rok, godz. 10.25
Paula_95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 13:13   #843
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Jestem grubasem z nadwagą i oświadczam, że ktoś się jednak o mnie troszczy jeszcze jakieś pytania do grubasa z nadwagą?
Jeśli nie chcesz, aby ludzie traktowali Cię jak anorektyczkę, także bądź bardziej tolerancyjna. Nie każdy jest gruby z wyboru. Nie każdy jest chudy z wyboru.
Prosz, nie gniewaj się na mnie, ale Twoja wypowiedź spowodowała u mnie płacz, stąd ta reakcja.
Dziękuję za odpowiedź tak, może rzeczywiście trochę przesadzam. A jakby skrócić ten dystans rowerem o połowę i dołożyć trochę jogi do tego?
Troszczy było w cudzysłowie, bo ta troska to plotki i obgadywanie za plecami a tego nie trawię.

Ja właśnie jestem bardzo tolerancyjna ! zle odebrałaś mój post

A co do treningu; jeden dzień biegasz,drugi robisz wolny.

Edytowane przez Ismenkusia
Czas edycji: 2012-08-09 o 13:17
Ismenkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 13:25   #844
Paula_95
Wtajemniczenie

Cytat:
Troszczy było w cudzysłowie, bo ta troska to plotki i obgadywanie za plecami a tego nie trawię.

Ja właśnie jestem bardzo tolerancyjna ! zle odebrałaś mój post

A co do treningu; jeden dzień biegasz,drugi robisz wolny.
Wiesz, w sumie to ja przepraszam, jestem za bardzo przewrażliwiona na punkcie tego, że ktoś kogoś nazywa grubasem, przepraszam jeszcze raz
Dziękuję za radę.

Stary 2012-08-09, 13:37   #845
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Wiesz, w sumie to ja przepraszam, jestem za bardzo przewrażliwiona na punkcie tego, że ktoś kogoś nazywa grubasem, przepraszam jeszcze raz
Dziękuję za radę.

Ja robie tak; jeden dzień biegam, drugi dzień ćwiczę ramiona i brzuch 40 minut ( nogi odpoczywają) + niedziela wolna od ćwiczeń

Ćwiczenia na ramiona i brzuch znajdziesz w nece.
Stary 2012-08-09, 13:43   #846
Callitus
Zakorzenienie

Widzisz, tylko że ja i Paula biegamy po to, aby zrzucić trochę kilogramów, Ty masz całkowicie inny cel

Po pierwsze - skup się na jednym z tych wysiłków. To znaczy, jedno i drugie to cardio i bez sensu jest dublowanie ćwiczeń w ciągu jednego dnia.
Ja osobiście nie lubię jeździć na rowerze, ale polecałabym biegać dłużej i stopniowo zwiększac kilometraż.
Aaaaa, no i ja staram się biegać 5 razy w tygodniu (moim zdaniem bezsensowne są te przeryw które tak polecają tu dziewczyny Dobra rozgrzewka przed biegiem, rozciąganie po bieganiu i rano jestem jak nowo narodzona ), jeśli mi nie wychodzi, daję sobie w kość innymi ćwiczeniami.
To po pierwsze, po drugie skup też się na rzeźbieniu ciała i poprawie jego wyglądu - tutaj polecam niesamowitą Cassey Ho i jej POPpilates
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 14:04   #847
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

[QUOTE=Ismenkusia;35787341]sama sobie odpowiedz

[QUOTE]

Znam takie przypadki, niestety tym kobietom wydaje się, że to dla nas komplement... ja kiedyś powiedziałam, że nie jem praktycznie wcale mięsa (ale nie ze względu na dietę, tylko dlatego, że zakwasza organizm, gnije w jelitach i powoduje raka - przestałam jeśc jak moja mama zachorowała na nowotwór, dowiedziałam się wtedy o terapii Gersona, przeczytałam dużo książek na ten temat i tak mi zostało... od tamtej pory praktycznie go nie tykam) i usłyszałam "no, widac, Ty to chyba nic nie jesz...?" [i tu nastąpiła mina pt. "wielkie pytające oczy"]. Nie powiem, zabolało mnie to, bo swoją wiedzę na temat zdrowego stylu życia mam, nie mam tez 15 lat i filozofii odżywiania się "zupka chińską" czy żelkami... Mam 179 cm wzrostu, ważę zdrowe 60-61 kilo, jem i odżywiam się zdrowo, jem dużo, kuszę się na pizzę - ale nie z mrożonki czy znanej sieci, tylko z dobrej włoskiej restauracji, taką z bakłażanem, rukolą i prawdziwą mozarella i parmezanem, prawdziwymi pomidorami, a nie byle jakim sosem pomidorowym.... lubię grissini z rozmarynem i oliwą z oliwek, a nie zwykłe słone paluszki... zamiast mlecznej czekolady wybieram gorzką, ale masło orzechowe wyjadam z kolei ze słoika łyżeczką ... czy to trzeba każdemu tłumaczyc z osobna? Po prostu jak zjem zdrowo, mam pełną satysfakcję, a jak zjem syf = nie, pozostaje niedosyt... Dużo sie ruszam, prawie codziennie biegam (a biegacze długodystansowi same wiecie jakie mają sylwetki, mogą jeśc po kilka tysiecy kalorii dziennie i zupełnie tego po nich nie widac... zresztą, Wam tłumaczyc nie muszę), wiem, że tak jak w sporcie - w jedzeniu potrzebna jest radośc, przyjemnośc... nie katuje się ani dietą ani sportem, cieszę się zdrową kuchnią i ruchem na świeżym powietrzu.... Czy to, że nie jem tak jak tamta kobieta pączka na śniadanie (bo niestety, ale odżywia się niezdrowo, ale przecież nie powiem jej tego w twarz, jak jakiś wielki pedagog ) czyni mnie nieszczęśliwym człowiekiem? Później mnie przepraszała, że myślała, że to będzie taki komplement.... Dlaczego ludzie w ogóle zwracaja na to uwagę "gruby-chudy" - co za różnica? Dla mnie liczy się jakim ktoś jest człowiekiem... dzisiaj jestem chudsza, jutro może grubsza... i co z tego? zmieni sie moja osobowośc? Starszy-młodszy, to samo... czarny-biały... przecież to ten sam człowiek
Stary 2012-08-09, 14:08   #848
barbarossan
Rozeznanie

Znacie jakieś dobre filmiki z rozciąganiem? albo jakieś ćwiczenia? bo to co ja się rozciągam to chyba za mało, skoro mi łydka poszła 1 cm w górę

zamykam kolekcję półmaratonów czas na ...
barbarossan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 14:19   #849
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez barbarossan Pokaż wiadomość
Znacie jakieś dobre filmiki z rozciąganiem? albo jakieś ćwiczenia? bo to co ja się rozciągam to chyba za mało, skoro mi łydka poszła 1 cm w górę
jako rozciąganie osobiście polecam jogę kilka fajnych asan mam w książce do jogi... ale nie wiem czy mogę je zeskanowac i np. tutaj wrzucic (chyba nie, bo prawa autorskie ) ... ale jak wrzucisz w youtube albo google, pełno asan wyskakuje, nawet filmiki.... ja mam swoich ulubionych kilka pozycji i to taki "mój" ulubiony po-biegowy zestaw

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

ale tym 1 cm to bym się nie przejmowała, na pewno łydka śliczna
Stary 2012-08-09, 15:41   #850
Paula_95
Wtajemniczenie

Ja też polecam jak koleżanka jogę, rozciąga i do tego relaksuje

Stary 2012-08-09, 18:31   #851
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Pobiegłam
Stary 2012-08-09, 20:39   #852
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

A ja miałam biegać o 19 bo tz miał troche później wrócić, ale powiedział że na 19 mam być gotowa do wybiegu, a tu taka godzina a go nie ma Nici z bieganiaTz się oberwiecały plan biegania na ten tydzien muszę zmienićIde w to miejsce piwko otworzyć

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:56   #853
Goosie
Raczkowanie

Ja melduję przebiegane 6 x 3B2M
Goosie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 21:20   #854
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
A ja miałam biegać o 19 bo tz miał troche później wrócić, ale powiedział że na 19 mam być gotowa do wybiegu, a tu taka godzina a go nie ma Nici z bieganiaTz się oberwiecały plan biegania na ten tydzien muszę zmienićIde w to miejsce piwko otworzyć

Trochę zimno dziś było jak wracałam pieszo do domu w samej koszulce (dochodzę do lasu 2 km w jedną stronę by pobiegać ) ludzie się na mnie dziwnie patrzyli

Wstawiam fotkę z lasku, zrobiona na koniec treningu.

Czas edycji: 2012-09-15 o 12:13
Stary 2012-08-09, 21:34   #855
cytrynkowymotyl
Zadomowienie

Cytat:
Trochę zimno dziś było jak wracałam pieszo do domu w samej koszulce (dochodzę do lasu 2 km w jedną stronę by pobiegać ) ludzie się na mnie dziwnie patrzyli

Uwielbiam takie widoki. Bajka po prostu
cytrynkowymotyl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 22:25   #856
tinekk
Zadomowienie

po 3 dniach odpoczynku od biegów za mną 5km bez zatrzymywania biegło sie cudownie po raz 1 wieczorem ( bo zawsze raniutko ) no i musze powiedzieć nieźle nieźle biegacze wieczorni , chłodno ostatnimi czasy i było na prawdę fajnie !

Wykąpana i pachnąca idę spać a rano przygotuje sobie za to jakieś super śniadanko owsiankę albo kasza manna na mleku z jagodami

Dobranoc

Ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę
Dbam o włoski
Dążę do idealnej cery

tinekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 22:26   #857
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny widok

ja dzisiaj nie biegałam, ale za to pojeździłam na rowerze
Stary 2012-08-10, 07:33   #858
Rybiorek
Zakorzenienie

dzien dobry

ja na razie standard: start 4.14, 7 minut marszobiegu, 12 minut biegu i potem reszta (ok godziny i 10 min) marszobieg, powrot do domu 5.33

milego dnia

ps. jak wracalam znalazlam 1 dolara... australijskiego z przodu wybite kangury a z tylu krolowa Elzbieta , bedzie dzisiaj dobry dzien
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:15   #859
colours
Raczkowanie

Ismenkusia w którym to województwie w Polsce są takie widoki?

Mnie już dzisiaj noga praktycznie nie boli
Ale i tak czekam z rozsądku do poniedziałku wieczorem, aby pobiegać sobie
colours jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:18   #860
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
dzien dobry

ja na razie standard: start 4.14, 7 minut marszobiegu, 12 minut biegu i potem reszta (ok godziny i 10 min) marszobieg, powrot do domu 5.33

milego dnia

ps. jak wracalam znalazlam 1 dolara... australijskiego z przodu wybite kangury a z tylu krolowa Elzbieta , bedzie dzisiaj dobry dzien
powiem tylko: WOW o 4 rano jeszcze nie biegałam
ja zaraz też wyruszam, tylko śniadanko mi się jeszcze trawi
Stary 2012-08-10, 10:33   #861
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dum pugnas victor es Pokaż wiadomość
powiem tylko: WOW o 4 rano jeszcze nie biegałam

praktycznie caly tydzien tak biegam (od wtorku, w poniedzialek bylo swieto w Irlandii wiec wyszlam o 6.15) i az nie wierze, ja taki spioch i do tego wiecznie zmeczona teraz mam skrzydla odkad zaczelam biegac

fajna pogoda sie trafila tez, cieplo ale nie duszno, wtorek-czwartek to cisza tylko pare taksowek, dzisiaj piatek i jakos bylo wiecej taksowek, byly ciezarowki i nawet kilka osob na przystankach mijalam (w zeszlym tygodniu to biegalam w deszczu)

ale ciesze sie ze jutro sobota, w zaleznosci od sytuacji domowej bieganie bedzie o 5.30 albo 6.15

Cytat:
ja zaraz też wyruszam, tylko śniadanko mi się jeszcze trawi
mnie sie lepiej biega na pusty zoladek (poza tym mam juz tak ustawione trawienie ze po sniadaniu i kawce mniej wiecej po godzinie musze byc blisko lazienki)

milego bieganka
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:33   #862
rubi11
Raczkowanie

W końcu udało mi się kupić buty i wczoraj zabrałam się za pierwszy bieg
Buty mam takie jak w załączniku. Kupiłam je w dobrej cenie i się w nich zakochałam

A co do biegu: jestem baaaaardzo początkująca i zaczęłam od marszobiegu: biegłam 2 minuty, później szłam 3 min i tak ok. 25 minut mi zeszło. Jeśli chodzi o dystans to zrobiłam prawie 3km.
Wiem że nie ma się czym chwalić, ale od czegoś trzeba zacząć
Niestety po ok. 1,5 min biegu ciągłęgo dostaję zadyszki i te 2 minuty były dla mnie ciężkie - - mam nadzieję że z czasem będzie mi szło coraz lepiej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz097-1.jpg (31,0 KB, 46 załadowań)
rubi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:45   #863
cytrynkowymotyl
Zadomowienie

Hej.
Ja mam dzisiaj planowane wolne, chociaż nie zdziwię się, jak wieczorem napiszę wam, że mimo wszystko poszłam biegać.
Czasem mam aż za dużo energii
Stary 2012-08-10, 22:24   #864
laquelle
Raczkowanie

Jak tam? Wybiegane?
Ja dziś pobiłam swój rekord 3km w 16:25 min chociaż musiałam przez pewną chwilę zwolnić bo jakiś wielki piechor mnie dopadł...a właściciel nawet nie zareagował jak mnie to wielkie bydle obszekiwało i goniło I to chyba dzięki temu mam tak dobry czas bo zdenerwowało mnie to, że musiałam zwolnić i później biegłam szybciej
laquelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 08:54   #865
Inal
Rozeznanie

Cześć dziewczyny.
Nieśmiało dołączam do wątku.W planach mam bieganie z 6-cio tygodniowym planem Pumy.Ale to od wtorku,tak jak jest w planie.
Stary 2012-08-11, 09:24   #866
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez colours Pokaż wiadomość
Ismenkusia w którym to województwie w Polsce są takie widoki?

Mnie już dzisiaj noga praktycznie nie boli
Ale i tak czekam z rozsądku do poniedziałku wieczorem, aby pobiegać sobie
Podlasie

A u mnie od wczoraj pada jak z cebra i jak tu dziś biegać ?

Po niedzieli mam zamar zapisać się na bieg na 10 km Madzia kiedy masz ten półmaraton
Stary 2012-08-11, 09:47   #867
Paula_95
Wtajemniczenie

3 km. Padam, nie mam na nic siły, a biegłam naprawdę wolniutko.

Inal, witamy kocham pointy w Twoim avatarze.

Stary 2012-08-11, 13:37   #868
cytrynkowymotyl
Zadomowienie

Zastanawiam się czy najpierw iść pobiegać czy poćwiczyć w domu.
Postanowiłam, że zabiorę się za jakiś konkretny plan treningowy, bo samej z siebie to mi troszkę ciężko wszystko poustalać.
Chyba skuszę się na Pumę - tylko zacznę od 3 tygodnia, bo 1 minuta to nie jest dla mnie wyzwanie

Edytowane przez cytrynkowymotyl
Czas edycji: 2012-08-11 o 13:39
Stary 2012-08-11, 13:45   #869
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
3 km. Padam, nie mam na nic siły, a biegłam naprawdę wolniutko.

Inal, witamy kocham pointy w Twoim avatarze.
Dla mnie pierwsze 3 km sa najgorsze w biegu, ja to nazywam szarpaniem sie z samą sobą

A już po 40 minutach treningu biegnąc śpiewam na głos piosenki z radia taki mam odlot. Przypuszczam,że organizm w tym czasie zapodaje najlepsze środki odurzające

Czas edycji: 2012-08-11 o 14:08
Stary 2012-08-11, 14:11   #870
kulbit
Zakorzenienie

Witam
Można się dołączyć?
Ja korzystam z tego treningu:
http://treningbiegacza.pl/trening/pl...acego-biegacza
Tutaj trening zaczynał się od 1 min biegu /1 min marszu.
Ja zaczęłam od 2 biegu/1 marszu i większa ilość powtórzeń. Dwa pierwsze tygodnie tak biegałam (co 2 dzień). Teraz konczę 4 tydzień z powtórzeniami 3 na 1 - 6 zmian. A od wtorku lecę już 4 na 1 też 6 zmian.
Bieganie mi służy widzę poprawę kondycji Oczywiści jestem też na diecie i łącznie zrzuciłam już 7 kg ale odchudzałam się już trochę przed rozpoczęciem biegania
Do tego rower/rolki i tenis ale to już nie tak systematycznie jak bieganie
Muszę powiedzieć, że powoli nie wyobrażam sobie nie biegać co 2 dzień to uzależnia

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości