|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 | |
Moderator
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. X
Cytat:
Nie do końca wiem czy mnie obrażasz czy nie pisząc o hmmm poziomie moich komentarzy ("każda normalna osoba ze średnim wykształceniem")... więc sie nie wypowiem, późno już i zbieram się spać. tak czy inaczej, widzę że bardzo Vex bronisz, ok masz prawo,a le wiedz że w tej sytuacji po prostu i my się nie zgodzimy. Ja nie uważam, żeby komentarz o "smiesznej ustawce" był jakiś wyjątkowo chamski... No ale każdy jest inny, każdy inaczej odbiera pewne sytuacje czy treści. Na ten przykład uważam, że swego czasu pisanie Sabb że "pcha się tam gdzie nie jest mile widziana" - o to jest chamskie a ja jestem pamiętliwa, zwłaszcza jeśli odnosi się coś do moich znajomych. I to jest właśnie "styl" koleżanki vex. moim zdaniem w tym wątku już wielokrotnie były spiny, także z Twoim udziałem i też ostro potrafisz po ludziach pojechać. Ja nic do tego nie mam - lubię ludzi z ciętym językiem... Chodzi mi o to, że czasem w pomyjach to my tu pływamy, ale już to opanowalysmy, to wątek plotkowy, nikt tu nie używa wulgaryzmów (no dobra powiem to... mam za☠☠☠isty wygląd bloga teraz). Co do sponsorowania bloga, raczej chyba żadnej z nas o t o nie chodziło a afera szła o to, że niektórym z nas takie akcje wydają się po prostu śmiesznie sztuczne i przepraszam, ale ja nie znajduję innego określenia na mój osąd o takich ustawkach, przykro mi. I wielokrotnie gadałyśmy to też o blogach, gdzie na początku było wszystko cacy a potem nagle współpraca za współpracą, itp itd, temat był walkowany... i chyba to raczej ogólne odczucie że współprace owszem, ale w nadmiarze wszystko szkodzi... z tego co widzę, to raczej vex tutaj mocno cierpi i nie może się chyba pozbierać - jeszcze wróżę ze trzy posty na blogu czy fb na ten temat i myslę że sprawa przycichnie... A co do Trust - ja tej przycinki Vex nie rozumiem i nie zrozumiem. To, że ktoś maluje na konkursy i w tych konkursach wygrywa to chyba nie jest źle. Pisałam w zmęczeniu, na szybko więc wybacz jeśli coś zabrzmiało nie tak jak mialo zabrzmieć... nie mam już sił na zabawę językiem i dopieszczanie wypowiedzi... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
Zakorzenienie
|
no faktycznie obgaduje ..na oficjalnym forum gdzie sobie wchodzi i czyta...obgadywalabym gdybym pisala wam na pw zeby nie mogla tego widziec..
oczywiscie ze sprawa za bardzo rozdmuchana przez obie strony,mogla sie juz dawno skonczyc tylko po co kolejne wpisy? a to ze dostaje kosmetyki od firm to niech dostaje ,zapracowala na to przeciez nikt nie czepil sie wspolprac jako takich tylko samej akcji z uroda , a to ze sie "sprzedala za kilka kosmetykow" to nie napisala zadna z nas tylko jakas inna laska. gdybysmy uwazaly wspolprace jako takie za sprzedawanie sie to chyba bysmy ich nie podejmowaly ?wspolpraca recenzja za kosmetyki , czy nawet miejsce na blogu za kase podejrzewam ze nikomu nie przeszkadza a raczej polowa by chciala miec takie wspolprace , wiec nie wiem po co w "afere" z uroda wciagac wspolprace..
#2793 |
maszyna, nie człowiek
|
Myślę, ze współprace zostały wyciągnięte przy okazji sponsorowania (w końcu są to notki w jakiś sposób sponsorowane kosmetykiem, o którym się pisze!) i spotkania, co tu kryć, sponsorowanego. Dla mnie nie ma różnicy czy chodzi o spotkanie czy notkę ze zdjęciami tuszu.
Candy, nie burz się, ale to tez jest obgadywanie. Czy zobisz to z kumpelą na kawie, w większym gronie w mieszkaniu, w miejscu publicznym czy na forum - jej tu "nie ma", ona się tu zwyczajowo nie wypowiada, a my poruszamy jej temat, więc chcąc nie chcąc ją obgadujemy. Skoro chcesz, zeby sprawa już przycichła, to tez nie wpadaj tu (jak to robiłaś wczoraj) z "ooo, aferka" i nie przypominaj o tym z dziewczynami co kilka postów ![]() ![]()
#2794 |
BAN stały
|
Ja na blogu nissiax widziałam dzisiaj jakiś komentarz o tym, żeby powinna była zabrać sztućce z talerza z pizzą, bo wygląda przez to na snobkę, wydawała się być dziewczyną z sąsiedztwa;P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2795 |
Zakorzenienie
|
wiem dobrze ze tu jest przeciez
![]() ja sie w ogooole nie burze ![]() ![]()
#2796 |
maszyna, nie człowiek
|
kasiaj, nie obrażam Cię, chodzi mi o to, ze TY napisałaś jak osoba kulturalna, wykształcona (stąd spostrzeżenie o minimum średnim wykształceniu, którego zdobycie świadczyło niegdyś o zaliczaniu się do grupy zwanej inteligencją), ale nie o wszystkich komentarzach spod tamtego postu można to powiedzieć.
Nie napisałam, ze tekst o ustawce jest chamski. Napisałam, że można takie stanowisko wyrazić w sposób jaki wyraziłaś to np. Ty, bez stylu "hahaha ustawka, ale to sztuczne", który jest stylem małolaty wyśmiewającej szkolną koleżankę.
#2797 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Boże. Idę spać, serio, mam gdzieś tą całą aferę... w summie. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2798 |
maszyna, nie człowiek
|
A co do bronienia Vex - nie chodzi mi o bronienie jej osoby, bo tez uważam, że niepotrzebne było aż tyle postów np. na FB właśnie o tym, ale z drugiej strony po przeczytaniu niektórych zdań jakie padły pod jej wpisem z nieszczęsną urodą w tle niejedna z nas byłaby podenerwowana.
Swoją drogą o wiele większe poruszenie niż Vex zwykle robi np. Trust, dla której nawet podyktowanie ciekawością pytanie o to dlaczego zawsze pisze kursywą było czepialstwem, a skrytykowanie czegokolwiek (co ZAWSZE robię w sposób kulturalny, nigdy chamski) nagonką na jej biedną i zaszczutą osobę, czego nigdy nie rozdmuchujecie pisząc o "aferkach". Może dlatego, że ona tutaj "fizycznie" jest i czyta każdy post? Czy nie chodzi przypadkiem o to, że to jest *vex*? ---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- Kasiaj -czepiamy się, bo styl pisania świadczy o sposobie wypowiedzi (po to są emotikony, znaki interpunkcyjne czy konkretne słowa). Nie widzimy siebie nawzajem, więc ważymy słowa, dodajemy te śmieszne buźki, żeby móc przekazać to, co zwykle wyraża się używając głosu. W tym momencie dotykasz tego samego problemu, który poruszyłam, gdy pisałysmy o tym co lubimy w blogach, a co nas drażni. Pal licho, gdy komuś omsknie się przecinek, popełni w pośpiechu jakiegoś "byka" - to się zdarza przecież każdemu. Jesli jednak wypowiedź jest pisana w konkretnym tonie, to to ma znaczenie.
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 ![]() Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-08-10 o 00:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2799 | |
Moderator
|
Cytat:
Ok - może niejedna z nas byłaby podenerwowana, pewnie nawet przyszłybyśmy się wyżalić tutaj w gronie nazwijmy to "koleżanek" ale nie znam żadnej z nas która o byle g... pisałaby od razu milion postów, nicRu... nie widzisz tego czy nie chcesz widzieć? ale z tego co wiem, Vex nas też czyta a że się nie wypowiada to już jej wybór. i nie. nie przeszkadza mi vex bo jest *vex* - to trochę jak z celebrytami - ktoś myśli ze narobi wkoło siebie szumu i że już jest celebrytą... a tu chodzi o to, że normalna dziewczyna zachowuje się trochę jakby pozjadała wszystkie rozumy, mogła bezkarnie ustawiać wszystkich po kątach i do tego miała monopol na prawdę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2800 |
Zakorzenienie
|
moze gdybysmy uwazaly pisanie kursywa za wielki problem to bysmy napisaly ? osobiiscie dla mnie to nie jest wielki problem poki to jest czytelne
![]() ja wiem ze to nie jest poprawne stylistycznie , ale skoro jej sie podoba to niech sobie pisze. Mi tez kursywa sie podoba , ale niekoniecznie jej uzywam poza cytatami , ale nie kazdy musi sie pilnoowac zasad ? ![]()
#2801 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2802 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trafiłam oczywiście za sprawą vexowej aferki, której komentować nie będę... nicRu, Coralize me! wycofywana?! Kurczę, szkoda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2803 |
maszyna, nie człowiek
|
Kasiaj, bo Trust tutaj jest fizycznie. W tym jest różnica.
Dla rozjaśnienia: Raz: Śmiehu warte Btw, słyszałyście o kabarecie XYZ? Uwielbiam ich żarty! - ktoś po prostu w pośpiechu zjadł literkę. Nje wiem po co siem wypowiadasz , po raz wtury , mnie to drarzni , ksiazki nei widzialam na oczy , to stawiam interpónkcyjne znaki jak chcę - ktoś się z nas nabija albo na serio nie widział książki na oczy. Dwa: Wiesz, uważam, że popełniłaś błąd. Nie zdecydowałabym się na taki układ, ale to moje osobiste zdanie. Po prostu takie zdjęcia wydają mi się mimo wszystko udawane. - ktoś wyraża swoją opinię Hahahah ale ustawka, no ja nie moge, sztuczne to takie hehehe - ktoś albo ma taki poziom, albo spisuje słowo w słowo to, co mówią dwie niezbyt mądre nastolatki. Sposób pisania zdradza o piszącym bardzo wiele i niejednokrotnie odzwierciedla jego poziom intelektualny, nie tylko poziom jego wiedzy o np. ortografii.
#2804 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
maszyna, nie człowiek
|
Idalia - wycofują ją, dowiedziałam się z bloga em. Na szczęście albo niestety - nie znoszę jej za wysuszanie ust i te wszędobylskie drobinki, ale za to bardzo lubię ten kolor i pewnie będe szukać jakiegoś substytutu.
#2806 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2807 |
maszyna, nie człowiek
|
Kasiaj, ale to co napisałam jako zwykłą opinię nie jest elaboratem, a to pod spodem to nie prosty przekaz, ale raczej bardzo prosty.
To nie jest tylko tak, że "jak Cię widzą, tak Cię piszą", w internecie jest jeszcze jedna kwestia - "jak piszesz, tak Cię widzą". Jeśli ktoś pisze jak osoba całkowicie niepoważna, to takie daje o sobie świadectwo; sama na miejscu wiadomej osoby pewnie bym to zignorowała, ale - tak jak napisałam - mam świadomośc, że zignorowanie pewnych komentarzy jest cichym przyzwoleniem na ich płodzenie.
#2808 |
Zakorzenienie
|
no trzeba pisac komentarze z wielka elokwencja , bo kazdy mniej zlozony jest oznaka debilizmu
![]() z a tym " hahaa ale ustawka no ja nie moge hahaha " ponosi nieco , ale przeciez mial byc koniec tematu ?
#2809 | |
Raczkowanie
|
Kasiu, dziękuję, to miłe
![]() A Ty jak czułaś się zaraz po ścięciu na krótko i jakie były reakcje otoczenia? ![]() Cytat:
A co do Vex, miałam nie komentować, ale jednak ![]() Widzę, że naprawdę zrobiła się spora afera. Pamiętam, że to nie pierwsze takie oburzenie tej blogerki (sytuacja z reklamą wina w komentarzu na jej blogu, która otworzyła dyskusję dot. moderowania komentarzy). Słuszne czy nie słuszne, ale oburzenie. Ma do niego prawo, takie samo jak każda z nas do komentowania jej poczynań na blogu. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2810 |
maszyna, nie człowiek
|
Kasiaj, Candy
Vex tu fizycznie nie ma, więc na cholerę mam tutaj to pisać? Naprawdę uważam was za mądre kobiety - serio nie zdajecie sobie sprawy, ze o ile w świecie namacalnym świadectwem jest przede wszystkim zachowanie, to w świecie internetowym tym zachowaniem jest to co i jak piszemy (czyli "mówimy")? Bo dla mnie jest to oczywiste i, jednak, ważne. Tak, jak w "realu" ocenia się kogoś po manierach czy tym jak i o czym mówi tak tutaj takie oceny padają po tym, co się przeczyta.
#2811 |
Zakorzenienie
|
Uff, nadrobiłam
![]() NicRu, dlaczego prawie zawsze jak czytam Twoje wypowiedzi przypomina mi się podpis, jaki ma Zoila? Edytowane przez tova1 Czas edycji: 2012-08-10 o 00:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2812 |
Zakorzenienie
|
to ja bym proponowała zakończyć temat po prostu i rozejść się do łóżek na zasłużony odpoczynek
![]()
#2813 |
maszyna, nie człowiek
|
Idalia, myślę, że ładnie to podsumowałaś, w sumie mam to samo na myśli i to samo też napisałam - obie strony zrobiły to, do czego mają święte prawo i przy okazji obie strony nakręciły owo zamieszanie. I najeżdżanie którejkolwiek na druga jest całkowicie bez sensu, a wczoraj miałam wrażenie, że specjalnie jest tutaj non stop wspominane i dodatkowo nakręcane (jakby fb i komentarze pod blogiem nie starczały).
Co do Coralize me, to dla mnie był to idealny kolor na co dzień ![]()
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 ![]() Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-08-10 o 00:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2814 | |||
Klientka w krawacie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2815 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2816 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale już przyrównywania mojego zachowania tutaj do vex nie pojmuję ![]()
![]() |
#2817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szklanakulka. blogspot |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2819 | |||||
BAN stały
|
Poczułam się Waszymi postami wywołana do tablicy, więc napiszę kilka słów od siebie, bo na blogu nie ma z Wami dyskusji żadnej. Jak pytam o konkrety to niestety odpowiedzi już nie dostaje...
Candy, no tak się składa, że wchodziłaś wczoraj, więc ta dwulicowość zupełnie jest niepotrzebna. Nie rozumiem po co ciągniesz cały temat skoro i tak już mnie w mailu przeprosiłaś. Wychodzi tu teraz wyłączenie Twoja obłuda. Cytat:
Zadam je jeszcze raz tutaj, może przeoczyłaś ![]() "Twierdzisz, że aferę rozpętałam pisząc post na FB... Komentarz Earden jest z 20:58, a info na FB zostało zamieszczone chwilę po tej wypowiedzi i brzmiało "polecam poczytać przede wszystkim komentarze... właśnie się dowiedziałam, że się "sprzedałam" lol". No coś tu się nie zgadza... Chyba, że aferą nazywasz moje wypowiedzi, w których pisałam, że się z Wami nie zgadzam ![]() "Albo jeszcze inaczej - bardzo chcę poznać i zrozumieć Twój punkt widzenia, więc wskaż mi proszę gdzie rozpoczęła się "afera". Po której mojej wypowiedzi?" Cytat:
![]() No widzisz, Ty przychodzisz tu i się żalisz, ja się żale na FB, gdzie jest różnica? Na FB to robienie afery, a tu po prostu plotki? Zalatuje nieco hipokryzją... Nie mówiąc już o tym gdzie jest różnica między moją wypowiedzią na FB "polecam poczytać przede wszystkim komentarze... właśnie się dowiedziałam, że się "sprzedałam" lol", a na przykład wypowiedzią również na FB koleżanki po fachu belleoelum "Jestem dziś hejtersko nastawiona i mam ochotę popluć jadem." albo innych wpisów na FB w stylu "o Boże ktoś mi napisał, że mam brzydkie włosy".? Kochane wizażanki, różnicy nie ma. Lubujecie się w mówieniu o mnie jako o tej co robi afery, a widząc takie wpisy każdej innej blogerki przechodzicie obok tego obojętnie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2820 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wy piszecie sobie tu, ja sobie piszę na FB. Ponownie pytam gdzie różnica? No właśnie ja też dostaję i mój jest nieobiektywny i sponsorowany, a reszta po prostu dostaje i jest super. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.