![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Elton John i David Furnish spodziewają sie drugiego potomka!
Cytat:
Żadna propaganda nie zmieni faktu, że stworzyć rodzinę, czyli stworzyć dzieci może tylko kobieta i mężczyzna. ![]()
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
A oczywiście.
![]() Cytat:
A jeśli dziecko przyszłoby do domu i powiedziało, że Jasiu z przedszkola ma 2 mamy, to co mu powiesz? "Mama i mama to nie to samo co mama i tata"? No i co z tego? Co dziecko z tego zrozumie? Że Jaś ma gorszą rodzinę, a może sam jest przez to gorszy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() homo też o to walczą ![]() jakiego specjalnego prawa? po prostu chcą być traktowani na równi z osobami hetero ![]() skoro nie robia nikomu krzywdy to czemu mieliby tego nei mieć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą oferta w tym stylu już była, zdaje się, że jeden z pionierów in vitro w USA miał fantazję zapełnić świat swoimi dziećmi i bez zgody pacjentek jako anonimowy dawca zapłodnił komórki własnym nasieniem, z tego tytułu udowodniono mu ojcostwo ok. 400 dzieci, a podejrzewano go o co najmniej drugie tyle. Oczywiście pan dostał wyrok za takie działanie. Nie wydaje mi się, aby brak akceptacji dla jakichś zachowań seksualnych jednocześnie oznaczał brak szacunku do ludzi. To dwa różne pojęcia na różnych płaszczyznach.
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
że głupoty mówi, bo matkę ma się jedną ![]()
![]() |
![]() |
#96 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heteroseksualny mężczyzna może mieć dziecko z kobietą, z kotem lub drzewem już nie. Gej podobnie. Heteroseksualny mężczyzna ma prawo do decydowania o swoim stanie cywilnym, ale ślub może wziąć tylko z kobietą. Gej podobnie. Heteroseksualny mężczyzna jeśli jest ojcem biologicznym ma prawo do korzystania z odpisów podatkowych na dziecko (póki co bo już niedługo to zmienią ![]() itd. A oni by jeszcze chcieli mieć prócz powyższych inne prawa. Czyli dodatkowe, szersze uprawnienia niż "standardowy facet". Niby czemu? Heteroseksualny facet jak chce korzystać z udogodnień na mocy wspólnoty majątkowej, to musi się ożenić z kobietą. Dlaczego gej miałby mieć prawo ożenić się albo z kobietą, albo z mężczyzną?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie to ujęłaś ![]()
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech poślubi po prostu osobę, którą kocha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak dla mnie to już zbyt duża ingerencja w czyjeś życie. Samotka kobieta wg niektórych niepowinna wychowywać syna bo nie będzie miał wzoru ojca? ![]() ![]() np męski wzorzec może czerpać od dziadka, wujka itp ![]() jak dla mnie nic strasznego, róznie się ludziom w życiu układa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego? Już o tym pisałam, jak pojawi się silne lobby ludzi o innych preferencjach niż hetero i homo to też należy im pozwolić robić co chcą? Przecież to oczywiste, że społeczeństwo nie może funkcjonować na takiej zasadzie, bo zwyczajnie wyginie, więc nie leży to w interesie społeczeństwa.
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
jakie?
a jakby, powiedzmy że facet-gej wychowywał ze swoim aktualnym partnerem dziecko ze swoją byłą? Bo matka np się nie nadaje. Sytuację można odwrócić-kobiety wychowujące wspólnie dziecko jednej z nich. I tutaj pewnie było nie było społecznej akcpetacji ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- żeby nie było nieporozumień, Klarissa, to nie pytanie tylko do Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heteryk ożeni się z kobietą, a gej z mężczyzną. To proste. Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziadek czy wujek na co dzień nie przebywa przy rodzinie. Za chwilę normalnym bedzie chciał być facet "żyjący" ze swoim hibiskusem no bo przecież nie ważne kto z kim sypia, grunt by się wszyscy wyspali a w kolejce już stoją miłośnicy owiec ![]()
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale hibiskus i owca chyba czymś się różnią od człowieka-geja? Może tym, że nie są człowiekiem? Więc przykład nietrafiony, bo mówiąc o homoseksualistach, mówimy o dwojgu dorosłych, kochających się ludzi, a nie jakichś kwiatkach czy zwierzętach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
Gdzie dokładnie napisałam że będę mówić dziecku że geje to zboczeńcy??
A poza tym to że Ty nie widzisz w czymś sensu to znaczy nikt inny też nie może widzieć. Pytałam już czy Twoja racja jest jedyną słuszną?? Każdy kto ma odmienne zdanie jest głupi ![]() Wiesz co znaczy tolerować?
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
myślę, że seks z kozą to zboczenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
a ja myślę że nie jest normalne że facet sypia z facetem a babka z babką, po ulicy z siekierą za nimi nie latam, kamieniami ani wyzwiskmi nie obrzucam a jednak na wątku pełnym tolerancji zostałam nazwana głupią bo mam inne przekonania.
Tak samo za nienormalne uważam uprawianie seksu z kozą, pomidorem czy inne wariacje ale nie nazwę tego zboczeniem bo nie wiem czy za 20 lat nie zostanie to uznane za 'tak samo normalne' i mnie ktoś jeszcze pod sąd odda ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
to na pewno tolerancji nie nauczysz.. Cytat:
nie ważne ze całe życie oszukuje siebie, żonę i dzieci.. ale dziecko ma "normalną" rodzinę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Prawo tworzą ludzie, nie można go traktować jako wyroczni, dlatego chociaż cenię jego ciągłość oraz stabilność, nie przedkładam jej nad wprowadzanie koniecznych ulepszeń. Zwłaszcza, kiedy ewidentnie widać, ze dane regulacje są krzywdzące.
W bogatej i pięknej Szwajcarii kobiety uzyskały prawa wyborcze w 1971 roku (ostatni kanton 1990), Liechtenstein 1984. Ktoś mógł tam przytaczać takie same argumenty jakie tu czytam, po co dawać przywilej głosowania skoro wcześniej takich zapisów nie było. Zresztą najbardziej jaskrawy przykład, który na szybko przyszedł mi do głowy to polityka apartheidu prowadzona do początku lat 90-tych w RPA oraz segregacja rasowa w USA do lat 60-tych. Ktoś chce stanąć w obronie tych zapisów... Szukając bliżej, o ile mnie pamięć nie myli, dopiero w latach 80-tych wywalono z niemieckiej regulacji kary cielesne, wcześniej mąż z uzasadnionych powodów mógł je w majestacie prawa wymierzać małżonce. Czyli co, do magicznej daty bicie żony pasem było w porządku, w końcu prawo zezwalało... Reasumując, trzeba mieć własny kręgosłup moralny i nie tłumaczyć swojego postępowania regulacją prawną, która często bywa niedoskonała. Geje też pewnie w końcu wywalczą odpowiednie zapisy, tak jak stosunkowo niedawno zrobiły inne pokrzywdzone grupy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ekscytujesz się tym wątkiem, jakbyś co najmniej dwóch gejów uprawiających seks podglądała ![]() To, co jest normalne, to jest kwestia względna. Seks dwojga kochających się ludzi, nawet tej samej płci, różni się chyba czymś znacznie od seksu z kozą, pomidorem czy czymś równie mało zabawnym i pseudodowcipnym, co tam sobie wymyślisz. Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2012-08-10 o 09:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam takie samo zdanie i homoseksualizm nie jest ani naturalny, ani normalny.Nie ganiam nikogo z siekierą, niech sobie żyją, na zdrowie,ale od dzieci wara ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
A skąd to przekonanie, że jest nienaturalny? Jakieś dowody naukowe? Skoro dwoje dorosłych ludzi czuje do siebie pociąg seksualny, nikomu krzywdy tym nie wyrządzając, to co w tym nienaturalnego?
Celibat to jest dopiero nienaturalny, a tyle osób słucha oświeconych rad księdza co do seksu i życia małżeńskiego, który przynajmniej z założenia zyje w nienaturalnym celibacie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I konkretnie gdzie jest napisane że kościół katolicki zmusza wszystkich bez wyjątku do slubu?? Jeśli ktoś nie rozumie skąd takie a nie inne podejście kościoła do homoseksualistów to odsyłam do Księgi Powtórzonego Prawa. Zasady określa Bóg, ciężko żeby jego wyznawcy nie żyli zgodnie z nimi ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mi wyrocznia w sprawie orzekania tego, czy homoseksualizm jest naturalny czy nie ![]() Cytat:
Teraz możesz uznac się za ciemiężoną przez lobby gejowskie, świat "normalnych" ludzi schodzi na psy, sodoma i gomora ![]() Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2012-08-10 o 10:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
inna sparawa jak rozmawiasz z dzieckiem i tłumaczysz mu ze ty uważasz cos za nienormalne a co innego wmawiać mu ze to jest nie normalne ![]() Cytat:
i całe szczęście.. ![]() tak samo obowiązkowe nie jest bycie w związku małżeńskim czy wychowywanie dziecka w rodzinie składającej się z rodziców różnej płci ![]() a zwłaszcza w UK gdzie to tytułowe "barbażyństwo" się dzieje.. i ma czelność zyć jak chce nie pytając nikogo o zgodę.. a podobno nawet pierwszego synka ochrzcili i matką chrzestną jest lady gaga (może udostępniła im nawet swą komórkę jajową kto wie??) ![]() ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2012-08-10 o 11:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo nie jest obowiązkowe mówienia dziecku "ja uważam" tylko mogę mu powiedzieć "to jest nienormalne" ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- są jakieś dowody, że jest naturalny?
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
WHO nie uznaje homoseksualizmu za chorobę.
Zresztą, co to znaczy "naturalny"? Ratowanie wcześniaków z 25 tc naturalne nie jest, leczenie raka też. I co z tego? Na pewno mniej jest to naturalne niż orientacja seksualna, z którą człowiek się rodzi. Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2012-08-10 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ty pierwsza użyłaś słowa "nie-naturalny". Ja nie dumam czy jest naturalny czy nie, to ty zapytałaś o badania w tym temacie pierwsza. Dla mnie naturalne to jest, że człowiek na każdy temat jakieś zdanie, odczucia co do danego zachowania drugiego człowieka. I nie uważam za nietolerancję uważanie homoseksualizmu czy innych zachowań seksualnych za dziwne.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.