|
|
#991 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
monis001 jeśli masz złe przeczucia to umów się na wizytę, żeby się uspokoić ale tak do pocieszenia to ja od tygodnia nie mam żadnych objawów ciążowych (nie jestem senna, nie mam mdłości, piersi w ogóle od samego początku mnie nie bolały)na dzień dzisiejszy czuje się tak jakby nie była w ciąży a to dopiero 11 tydzień. W piątek byłam na wizycie i mówiłam gince, że nie mam objawów to stwierdziła i tak ma być jest dobrze, maluszek rośnie trzymam kciuki i napisz jutro
|
|
|
#992 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki Dziewczyny za dobre słowo Niestety ginekolog dopiero jak było przewidziane w przyszłym tygodniu, może nie oszaleje w tym czasie.Dragusia- jaki cudny Maluszek |
|
|
|
|
|
#993 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A trzecie to się pomyśli, ale na pewno po 30. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kiedy nadchodzi listopad, zaraz po Wszystkich Świętych obmyślam co ugotuję, co w prezentach itd itd. Z utęsknieniem czekam na święta. Cytat:
i też mam dziecko w tym wieku, po prostu okropność, marzę by leżeć cały dzień, a tu o 7:00 niuńka przychodzi i mówi "mami am" no to wstawać trzeba i robić kaszkę heheCytat:
W 11tyg objawy mijają u większości, mi w 1 ciąży minęły w 11 tyg, mimo że parę dni wcześniej wymiotowałam po kilka razy dziennie. Teraz jutro kończę 11 tydzień (dziś 10tydz i 6dzień) ale mdłości dalej mam i okropny posmak w ustach, jednak piersi nie bolą mnie i już nie jestem taka senna. Cytat:
super
|
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mdlosci na razie nadal brak, ale moze to dobrze, przynajmniej moge jeszcze normalnie funkcjonowac ![]() I udalo mi sie znalezc pensjonat
|
|
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
Dragusia88- Cudo? Kóry to tydzień?
Ja jestem albo przewrażliwiona. albo caly czas mi coś jest, dzis mnie w lewym boku coś pokłuwa, pomaga po no-spie, ale nie chce jej naduzywać... Poza tym mam tak, jak któras pisała, mdłości, odruch wymiotny, az mnie kiszki bola, a nic nie leci.... |
|
|
|
|
#996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę się boję a mam czekać na kolejne USG 2,5 tyg. Termin porodu wstępnie ustalony na 9 kwiecień. Joanna kiedy u Ciebie zobaczył zarodek i serduszko? Edytowane przez ewccik Czas edycji: 2012-08-09 o 19:41 |
|
|
|
|
|
#997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też chciałabym już usg mieć ale termin mam dopiero na 23 sierpnia i to tylko wizyta bez usg... tutaj niestety robią tylko dwa na całą ciąże... Dobrze że torbiel się zmniejsza (;
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj z nami
|
|
|
|
#999 | ||
|
Zakorzenienie
|
10 tydzień 2 dzień, ale dziś wyszło że jest o jeden dzień większy ale to ponoć normalne
Cytat:
![]() kolejna kwietniówka a powiesz nam coś wiecej o sobie? Cytat:
dziekuję a nie możesz gdzieś prywatnie iść? a tak w ogóle to dobranoc idę spać bo już od 19 ziewam jak szalona jutro rano praktyki i weekend
|
|
|
#1000 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=Leonikowa;35790682]Popytam dziewczyn w pracy jak to dokładnie będzie z tym becikowym od 2013 za jaki okres będą liczyć ten dochód itd. ja akurat pracuje w innym dziale i się nie zajmuje zasiłkami rodzinnymi..... Uważam, że jest to niesprawiedliwe bo dlaczego jak oboje rodziców pracuje i osiąga tam jakiś dochód nie ma otrzymać ani złotówki przecież każdy ma wydatki na malucha to może jak będziesz pytała, to zapytaj od razu jak to jest z tą 13stką. Bo przeczytałam ostatnio w jakiejś gazecie, że teraźniejsze przepisy, które mówią, że kobieta która jest na macierzyńskim więcej niż pół roku kalendarzowego nie ma prawa do trzynastki (nawet proporcjonalnie obniżonej) są niezgodne z konsytucją i mają zostać zmienione. i jestem ciekawa czy zdążą to zmienić do stycznia 2014 Cytat:
To juz nie jest Fasolka, tylko taki mały czlowieczek
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-08-09 o 23:22 |
||
|
|
|
|
#1001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jadę jutro raniutko na wakacje na niecałe 2 tygodnie nad morze,więc życzę sobie po powrocie nadrabiać wasze same dobre wiadomości !!!
A tak ogólnie dobija mnie ta pogoda w tym kraju....podczas wakacji nigdy nie trafiam na ciepełko.... Więc super jazda jest z pakowaniem ...ciuchy dla czterech osób -letnie oraz także te cieplejsze ....na dodatek nie we wszystko wchodzę...(dodam ,że miałam rozmiar 34/36 -a teraz przez brzuszek spodni nie dopnę a w sukienkach wyglądam jak bym zeszła właśnie z wulkanizacji-dodatkowa oponka gratis.... szału dostanę).Jak wrócę to mam się zapisać na genet.-będę wtedy w połowie 12 tyg.i nie mogę się doczkać zdjęcia choć tak wyrażnego jak Dragusia88...Bo ja żyję gdzieś w obłokach-nie dociera jeszcze do mnie ta ciąża...nie wiem..jakoś tak bez objawów (jak w każdej mojej)-oprócz braku @i zwiekszonego i bolesnego brzucholka to nic... może jak zacznie kopać... Tak czy owak zyczę wam -i sobie-spokojnego oczekiwania i poprawy POGODY(zwłaszcza sobie.. ).
|
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1004 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz te temperatury dla mnie idealne a lekki upał nawet znoszę teraz fatalnie, mam wrażenie że zemdleję zaraz udanego urlopu ![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
ewcik ja mam tp na 29.03 i teraz w poniedziałek już było serducho. |
||
|
|
|
|
#1005 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Możecie od razu zaczynać starania więc życzę aby udało się za pierwszym razem ![]() Cytat:
coraz więcej nas![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj idę do lekarza, mam nadzieję że już będzie coś widział i potwierdzi oficjalnie bo już nie mogę tak czekać... |
||||
|
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry! ja się wybieram właśnie na praktyki a potem weekend
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Dragusia - no i miałam napisać i nie napisałam: ale masz fajną dzidzię
Już nie fasolka, już konkretny mały człowiek
|
|
#1008 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
Cytat:
ja tam 1000zł bym ie pogardziła jakby bylo co miesiąc fajnie pomarzyć heheCytat:
dziś w nocy przy przekręcaniu mnie tak zabolało po lewej stronie ze aż sie obudziłam, ale jest to bol chwilowy. Mam nadziej ze to normalne![]() Cytat:
|
|
|
#1009 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ahhh jeszcze tylko dzisiaj do pracy i nareszcie weekend.. wyczerpujacy byl ten tydzien ![]() Cytat:
Wyslij PW do Strippi to Cie dopisze do listy ![]() Cytat:
W Niemczech mamy 3 wieksze USG, gdzie wszystko bedzie dokladnie sprawdzane: w 10, 20, 30 tygodniu. Dodatkowo moj lekarz powiedzial, ze dla spokoju przy kazdej wizycie robi usg (krotkie), by sprawdzic, czy wszystko jest w porzadku. Nawet sobie tego nie wyobrazam, bo gdybym w 11 tygodniu nie miala usg to pewnie kilka tygodni chodzilabym z martwa ciaza, gdyz organizm nie dawal zadnych objawow. Cytat:
![]() Niestety pogoda pewna to tylko na poludniu Europy. Wzeszlym roku pojechalismy nad morze Polnocne w sierpniu i max. temperatura wynosila 20 stopni i to bylo juz szczescie a z dwoch tygodni, jeden tydzien padal deszcz, do tego zimnica 15 stopni brrr....ale i tak wypoczęliśmy
|
|
|
#1010 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Mokka_83;35802437]witamy, witamy
![]() [QUOTE=Leonikowa;35790682]Popytam dziewczyn w pracy jak to dokładnie będzie z tym becikowym od 2013 za jaki okres będą liczyć ten dochód itd. ja akurat pracuje w innym dziale i się nie zajmuje zasiłkami rodzinnymi..... Uważam, że jest to niesprawiedliwe bo dlaczego jak oboje rodziców pracuje i osiąga tam jakiś dochód nie ma otrzymać ani złotówki przecież każdy ma wydatki na malucha to może jak będziesz pytała, to zapytaj od razu jak to jest z tą 13stką. Bo przeczytałam ostatnio w jakiejś gazecie, że teraźniejsze przepisy, które mówią, że kobieta która jest na macierzyńskim więcej niż pół roku kalendarzowego nie ma prawa do trzynastki (nawet proporcjonalnie obniżonej) są niezgodne z konsytucją i mają zostać zmienione. i jestem ciekawa czy zdążą to zmienić do stycznia 2014 Mokka to wiem, że jeśli nie zmienią przepisów to 13 stka przejdzie nam koło nosa w 2014 r. a zawsze to fajny zastrzyk gotówki
|
|
#1011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1012 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Miała dziś okropny sen że mam krwiaka A wczoraj mi się strasznie kręciło w głowie że siedziałam na ziemi i nie mogłam się ruszyć ![]() Cytat:
![]() Mniej więcej mam taki plan jak Ty tylko z tym trzecim to zobaczymy, a czasu jest dużo bo też mam 22 lata ![]() Cytat:
Ja zrobiłam rok dziennych i chyba w tym roku biore dziekanke... moje studia lepiej nazwać szkołą... Czyli traktują nas jak głupie szczyle i każdą nieobecność musimy mieć usprawiedliwioną przez lekarza a na dodatek odrabiać... szczerze nie jestem w stanie w ciąży, bo człowiek różnie się czuje, a później zdawać każde opuszczone zajęcia to dla mnie zbyt duży stres... Na dodatek na korytarzach nie ma okien Może za rok wróce na zaoczne, ale narazie dam sobie spokój. Jednak rozumiem studiujące ciężarne, bo są uczelnie dla ludzi, gdzie spokojnie można w ciąży studiować.. oj chciałabym taką... ale w moim mieście sa dwie jedna tragedia, a w drugiej nawet na dzienne się placi więc wałek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powiem szczerze Ja Cię wogole nie rozumiem, bo po pierwsze straciłam już dzidziusia, a po drugie to będzie moje pierwsze dziecko więc normalne że z każdej mdłości mimo że jest to męczące, bardzo się ciesze, a to dziecko to najwiekszy cud na świecie ale to chyba normalne że Cie nie rozumiem ![]() Jednak napewno nie jesteś wyrodną matką Cytat:
![]() Twoja owulacja mogła się spóźnić a i zarodek mógł się poprostu dłużej zagnieżdżać, także narazie się nie stresuj tylko cierpliwie czekaj Jaki piękny, toż to już prawdziwy dzidziuś, a jakie ma łapki Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam teraz USG w 6tc i 5 dz i był zarodek z serduszkiem, ale regóły nie ma. Po czym gin stwierdzil że to 6tydz i 5 dzien? W 36dc powinna być już mocna krecha więc po tym widać że poprostu miałaś póżniej owulacje lub zarodek się dłużej zagnieżdżał
|
||||||||
|
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udanego wypoczynku i pogody!!! Czekamy na Ciebie Dziewczyny które jeszcze nie są na liście, a chcą być to proszę dane (na podstawie 1 strony) przesyłać do mnie na pw
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja sama wiem że dni płodne były w 18-22 dc także o tydzień później niż w cyklu 28-dniowym.
|
|
|
|
#1015 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dziś 8 tydzień i 1 dzień
Donoszę, iż mdłości minęły - zdarza się jeszcze, że czasem coś mi dokucza, ale już nie tak, jak poprzednio - od rana do wieczora. Trochę dzięki temu odżyłam.Teraz dla odmiany jestem ciągle głodna. Co 2-3 godziny muszę coś zjeść, bo kiszki marsza grają. Z jednej strony boję się, żeby nie przesadzać z tym jedzeniem, bo łatwo się rozkręcić, ale z drugiej strony, skoro organizm się domaga, to nie mogę tego zupełnie ignorować. Staram się więc przegryzać owoce i warzywa. Na słodkie jakoś wielkiego apetytu w ciąży na szczęście nie mam. Też tak macie? Senna może jestem mniej niż na początku, ale męczę się jak stara babcia. Mieszkamy na 4. piętrze, więc jak się tam wdrapię, to dyszę, jakbym zdobywała Mont Everest. A przed ciążą intensywnie uprawiałam sport i kondycję miałam całkiem niezłą, biegałam codziennie prawie po 10 km, więc zupełnie nie umiem się odnaleźć w tych nowych realiach. |
|
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam od lekarza. Trochę jestem zawiedziona ale od początku: lekarz stwierdził, że jestem w około 6 tygodniu, jak zapytałm kiedy będzie można serduszko zobaczyć to powiedział mi że dopiero ok 10-12 tygodnia!
Kazał przestać brać Femibion i wypisał inne witaminy. Poprosiłam o zaświadczenie że jestem w ciąży( potrzebne mi bo pracuję też na nocki) miała wypisać mi położna a ona do mnie czy jestem pewna, że będę chodzić do tego lekarza przez całą ciążę powiedziałam szczerze, że nie wiem bo mojego narazie nie ma jest na urlopie ale znów nie wiem czy wrócę do niego bo wiem że nie wypisuję zwolnień a mi niestety będzie potrzebne w późniejszym okresie. No i w efekcie kazała mi się zastanowić i nie wypisała mi tego zaświadczenia ani nie założyła karty ciąży. Lekarz kazał jej też wypisać skierowanie na badania to też nie chciała jeżeli nie będę tam chodzić i w efekcie tylko na dwa mi dała!! Masakra nie wiem co mam robić zostać u tego lekarza? Myślę, że jest przeciętnym lekarzem na nfz nie ma w ogóle kolejek, mało mówi. A ja nie wiem jeszcze o co pytać. Czy wrócić do poprzedniego lekarza ale potem i tak będę musiała np w połowie szukać innego który mi da L4 Czy szukać innego ale już prywatnie? |
|
|
|
|
#1017 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też jem co 2-3 godziny, bo od razu robi mi się nie dobrze gdy czuję głód. Mdłości też minęły ale u mnie to już 12 tydzień leci, więc książkowo do I trymestru powinny odpuścić i odpuściły. Co do zmęczenia to ja nadal kładę się spać o 21 i również często się męczę ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
chociaż miałabyś zaświadczenie jak będziesz chodzić prywatnie to badania będziesz robić na własny koszt. Czemu kazał odstawić Femibion? jakie Ci wypisał inne? A teraz na USG był zarodek czy sam pęcherzyk?? Musisz się zastanowić co dla Ciebie jest ważne. Moja gin (prywatnie) bardzo dużo opowiada w trakcie badania, wszystko tłumaczy i dzięki temu czuje się spokojna
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2012-08-10 o 15:45 |
||
|
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Był zarodek. A wypisał mi tabletki jakieś nowe Lady Vit, ostatniego wyrazu nie mogę doczytać czy na pewno tak. |
|
|
|
|
|
#1019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co mi mówiły inne dziewczyny mieszkające w Holandii to jeżeli trafisz na fajną położną to może zrobić dodatkowe ale nie musi... Wiem że w Niemczech jest inaczej, mam tam rodzinę, niestety tutaj mają zupełnie inne podejście a większość chorób leczą paracetamolem (naprawdę -.-)
|
|
|
#1020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego narazie się nie martw, chociaz wiem jak to jest przyjść od lekarza z niepewnością... kiedy masz następną wizytę?Cytat:
Niestety nie moge ich teraz brac bo musze jesc takie z najmniejsza dawka jodu Co do lekarza to bez sensu chodzic do takiego ktory nie bedzie dawał zwolnień, dlatego albo chodź do tego co byłaś i powiedz ze juz bedziesz chodzić, albo znajdź całkiem kogos innego
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-08-10 o 17:01 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

Niestety ginekolog dopiero jak było przewidziane w przyszłym tygodniu, może nie oszaleje w tym czasie.

jak ja uwielbiam wigilię.. już się doczekać nie mogę.. 

szału dostanę).
udanego urlopu
05.07.2008