III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-10, 10:03   #4561
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Wczoraj zrobiłam 20 słoików ogórasów z babcią. Wszyscy się śmieją, żebym jadła, bo narobiłam i za miesiąc będę na diecie mamy karmiącej a tam ogórasków nie można. A ja mam taką chcice na ogarasy. Wczoraj zżarłam chyba z 10 surowych i to w skórce. Bałam się że mi zaszkodzą, ale żyje.

Dziś kończe 35 i rozpoczynam 36 tydzień.
A dlaczego ogórków nie można? Takiej nowości to jeszcze nie słyszałam
Brawa za nowy tydzień

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
mój kalendarz ciąży też dziś obwieścił, że oficjalnie donoszona ciąża

a i spakowałam torbę
Kolejna donoszona dzidzia No i gratuluje spakowania torby

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
wczoraj miałam wizytę, usg 3 d i mam płytkę
dzidzia waży już 2100 i rozwija się prawidłowo wszystkie parametry odpowiednie wg wieku, tylko nóżki ma długaśne po tatusiu
i to na 100% dziewczynka, mała pokazała się nam w całej okazałości, rozkraczyła się na cały ekran, aż mi wstyd było za nią

mam absolutny nakaz leżenia mała napiera z całych sił więc jak to określił lekarz, szyjka trzyma ale już trzeszczy i może puścić w każdej chwili... przez najbliższy czas mam prowadzić szpitalny tryb życia, czyli łóżko, łazienka, łóżko a ja jeszcze wczoraj przed wizytą poleciałam do biedronki po 10 kg brzoskwiń by zrobić z nich dżem, ciekawe kto je teraz zje

w dwupaku mam wytrzymać przynajmniej 3 tygodnie chociaż lekarz nie obiecał, że dotrwam do września. mała może się pojawić w każdej chwili

prawdę mówiąc czułam, że coś się złego dzieje, bo od 2 dni mam straszny nacisk na krocze, najgorzej jest jak idę siku, mam wrażenie że mała napiera z całej siły do wyjścia.
poza tym obniżył mi się brzuszek. początkowo myślałam, że pewnie sobie coś wkręciłam ale małżonek i lekarz to potwierdzili
No cóż zostaje Ci leżeć i zaciskać nogi Dasz radę i Lenka w terminie się urodzi a nie w żadnym sierpniu

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
tamlin ja kupiłam 2 pary rajstop rozmiar 56/62
Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Myślę, że rajstopki super wygodne nie są, ale kupiłam jedną parę białych i chciałam jeszcze różowe żebym miała co do sukieneczki założyć.
Cytat:
rajstopki też mam, jedną parę na 56 i dwie na 62
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja mam 2 pary rajstopek
To i ja zakupię te rajstopki. Na pewno nie zaszkodzi. Także z ubraniowej wyprawki rajstopek mi brakuje

Cytat:

lekarz wczoraj wyliczył mi, że w 40 tygodnia mała będzie ważyła 3200-3500 ale to tak orientacyjnie, ginek coś wystukał do komputera i wyszła krzywa przyrostu masy
Mój ma niby mieć conajmniej 3500 Zobaczymy...
Stary 2012-08-10, 10:11   #4562
Dearlie
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Dzień dobry!

A my dziś zaczynamy 30 tydzień, a tym samym mamy upragnioną trójeczkę z przodu!!!

Kraven, I_K ... moje ciążowe siotry, gratulacje dla Was.

Gratulacje dla wszystkich pozostałych mamuś, które zaczynają dziś nowe tygodnie, a w szczególności dla Asiuulka89 i katarzinka za wejście w etap donoszenia.

Aga_ton super, że córcia w 100% A zdjęciami małej z 3d się nam pochwalisz? Leż grzecznie i odpoczywaj, bo chcemy Cię jeszcze z te 2-3 tygodnie w dwupaku, abyś tutaj aktywnie z nami posiedziała, bo skoro przetwory w ostatnim czasie Cię nam porwały to jak córa się pojawi na świecie to już nam zupełnie znikniesz.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej przepraszam że dopiero teraz ale mam problem z internetem i pisze z tel .
Po wizycie ok maly ma już około 3 kg masakra hehe ja natomiast 13 na plusie . Na USG wszystko dobrze rozwarcia brak , szyjka skrócena ale mam nie panikowac gin wziął mi dziś wymaz na paciorkowce . No i KTG również wyszło pięknie
Myślę że jutro Was już nadrobie
Dobranoc mamuski
Cudownie, że synuś już taki duży.

Cytat:
śnilo mi sie dzis,ze maz mnie zdradza i sie obudzilam i normalnie zła jestem
Stary 2012-08-10, 10:13   #4563
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A dlaczego ogórków nie można? Takiej nowości to jeszcze nie słyszałam
Brawa za nowy tydzień
Tak mi się wydawało na chłopski rozum, że ogórków w zalewie octowej i kiszonych nie można Pozatym babcia coś o tym marudziła
Stary 2012-08-10, 10:13   #4564
Asiuulka89
Zakorzenienie

Tamlin ja mam po Zuzi takie małe więc nie kupuje.
Aga_ton ja tak sobie myslę że lekarz to już Ci kazał wcześniej leżeć ale Ty to chyba olałaś co?? no to teraz całkowite leżenie i nie wolno robić już przetworów i dasz radę wytrzymać jak my wszystkie

zjadłam sobie sałatkę caprese i zaraz przyjaciółka na kawk,ę przyjeżdza więc wpadnę później

gdzie Angel??? ja się pytam
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:14   #4565
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
OOO ja nie doczytałam, że na wątku mamy też bliźniaczki
Na forum parentingu przedwczoraj koleżanka w 33 tygodniu urodziła bliźnięta. Parkę, chłopaczek Kubuś ważył 2740g, dziewczynka Maja 2300g.
Oboje oddychają samodzielnie. Kubuś jeszcze grzeje dupkę w inkubatorze. Maja już jest z mamusią.
piękna waga maluchów

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Masz zamiar ubierać dziewczynki tak samo ?? Bo ja jestem totalnym przeciwnikiem ubierania bliźniąt identycznie normalnie jak coś takiego widzę to

a tak poza tym to super że u was tak dobrze, a widzisz bałaś się TTTS a tu proszę jak laski równo rosną

Tamllin kochana, nie chodzi o to że chce Zośke na siłe wygonić, niech sobie siedzi do tego 17ego jeszcze tydzień z brzuchem wytrzymam niech rośnie jak najdłużej, ale już nie ograniczam się z niczym co mogłoby wywołać skurcze bo jeśli mają być to i tak będą w swoim czasie a przed połogiem warto jeszcze z chłopa pokorzystać zresztą chyba akurat Tobie w tej kwestii nie trzeba nic tłumaczyć, bo masz Kropka swego namiętnego bardzo
ja mam to samo nawet superniania temu przeciwna ale każdy robi jak uważa

Cytat:
cześć dziewczyny.

wieczorkiem wpadłam do Was by nadrobić co nabazgrałyście ale pisać już nie miałam siły, tak mnie na spanie brało.

dzidzia waży już 2100 i rozwija się prawidłowo wszystkie parametry odpowiednie wg wieku, tylko nóżki ma długaśne po tatusiu
i to na 100% dziewczynka, mała pokazała się nam w całej okazałości, rozkraczyła się na cały ekran, aż mi wstyd było za nią

odebrałam wyniki krzywej i okazało się, że są w normie, dziwne bo jeszcze 2 tygodnie temu były sporo podwyższone
zdaniem lekarza mógł być to jednorazowy skok cukru, tym bardziej że duża ilość cukru pojawiła się też wtedy w moczu a teraz go nie wykazało. no nic, nie ma co szukać dziury w całym, skoro wyniki w normie to nic tylko się cieszyć i dziękować, że lekarz nie zlecił pić mi tego gówna po raz 5

i to tyle jeśli chodzi o dobre wiadomości...

mam absolutny nakaz leżenia mała napiera z całych sił więc jak to określił lekarz, szyjka trzyma ale już trzeszczy i może puścić w każdej chwili... przez najbliższy czas mam prowadzić szpitalny tryb życia, czyli łóżko, łazienka, łóżko a ja jeszcze wczoraj przed wizytą poleciałam do biedronki po 10 kg brzoskwiń by zrobić z nich dżem, ciekawe kto je teraz zje

w dwupaku mam wytrzymać przynajmniej 3 tygodnie chociaż lekarz nie obiecał, że dotrwam do września. mała może się pojawić w każdej chwili

prawdę mówiąc czułam, że coś się złego dzieje, bo od 2 dni mam straszny nacisk na krocze, najgorzej jest jak idę siku, mam wrażenie że mała napiera z całej siły do wyjścia.
poza tym obniżył mi się brzuszek. początkowo myślałam, że pewnie sobie coś wkręciłam ale małżonek i lekarz to potwierdzili

mój małżonek jak usłyszał, że jeszcze w sierpniu może zostać tatą to wpadł w panikę, chyba ze sto razy pytał ale jak to, już? ja nie jestem na to przygotowany jak wróciliśmy do domu od razu przyniósł mi torbę, bym się spakowała w razie czego.

tak więc przez najbliższy czas będę na forum stałym użytkownikiem, bo inaczej to chyba z nudów padnę, ze statusu "zadomowienie" od razu przeskoczę na "zakorzenienie"
świetnie, że na wizycie wsio ok i że mała nadal małą jest jestesmy na podobnym etapie, widzę, ze też masz nakaz leżenia straszne to, ja już nie wyrabiam a jeszcze do ok 10go wrzesnia muszę wyleżeć

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Dzien Dobry
O to masz fajnie Tamlin u mnie to ja jestem tą nie pijącą
z tego co wczoraj z nim rozmawialam nie powiedzial NIE ale oczywiscie kombinuje czy czasami para mloda nie ma jakiegos kierowcy wynajtego w razie co co za cholera z niego.
Jutro idę na ostatnie badania przed porodem, krew i mocz. Umówilam sie z przyjaciolka która ma rodzić 2 dni przede mna razem posiedzimy w kolejce a potem na zakupki ostatnie bo prawie wszystko mam dzieki wczorajszemu szałowi na allegro czuję się lepiej z tym, ze jestem bardziej przygotowana wyprawkowo.

Dziś popoludniu/ jutro mnie będzie mnie tu mniej bo musze na zakupy jechac i szykować sie do urodzin jutrzejszych córy. Nie chce mi sie bardzo.
A i tak robimy w takim momencie ze bedzie mniej o 6 osób bo powyjezdzaly, mamy wielka rodzine, tesciowa próbowala nam wkrecic kilkakronie zebysmy przełozyli az wszyscy będą, ZERO zrozumienia ze nam to akurat troche pasuje, bo juz koncowka ciazy i mase szykowania i sprzatania, zwykle u nas jest okolo 20-22 osoby na zwyczajnych urodzinach :/
u mnie tyle to na chrzcinach było

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:14   #4566
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Nawet 2 razy.Ja też się spodziewam dwójeczki.Super że Kubuś i Maja takie duże dzieciaki.Mi już leci 34 tydz. więc myślę że wrazie czego nie byłoby źle.
Muminku cieszę się bardzo że u Was wporządku,moje już od 28 były obrócone główkami.
Ula, a u ciebie jaka płeć dzieci? Przepraszam, że na bieżąco nie śledzę forum. I dziękuję za uzupełenienie informacji. Będę Ci mocno kibicować
Dziś kubuś też już opuścił inkubator. Monice odeszły wody, czekali dzień na rozkręcenie się porodu, nie chcieli jej podawać leków naskurczowych bo miała wcześniej cesarkę. Nie wiem czy w Polsce też tak robią. Ona jest w UK. Skończyło się cesarką. Dzień wcześniej podano jej sterydy na rozwój płuc. Maluszki są duże i zdrowe
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:15   #4567
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Gratuluję donoszonych ciąż niech wszystkie takie będą.

To też zmierzyłam sobie obwód brzucha. Wg ikeowej linijki mam 95cm.

Ogólnie to nic mi się dzisiaj nie chce.
Szkoda, że nie mieszkamy bliżej siebie i nie możemy iść do jakiejś kawiarni na gorącą czekoladę i poplotkować na żywo.
Stary 2012-08-10, 10:15   #4568
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

A my dziś zaczynamy 30 tydzień, a tym samym mamy upragnioną trójeczkę z przodu!!!

Gratulacje dla wszystkich pozostałych mamuś, które zaczynają dziś nowe tygodnie, a w szczególności dla Asiuulka89 i katarzinka za wejście w etap donoszenia.

Aga_ton super, że córcia w 100% A zdjęciami małej z 3d się nam pochwalisz? Leż grzecznie i odpoczywaj, bo chcemy Cię jeszcze z te 2-3 tygodnie w dwupaku, abyś tutaj aktywnie z nami posiedziała, bo skoro przetwory w ostatnim czasie Cię nam porwały to jak córa się pojawi na świecie to już nam zupełnie znikniesz.

też się tak doczekać nie mogłam 30 tygodnia, a teraz bym wsio oddała za skończony 36

Stary 2012-08-10, 10:17   #4569
aga_ton
Wtajemniczenie

ja z pytaniem

mam dużą anemię i lekarz przepisał mi Tardyferon na receptę, poza tym mam brać maksymalną dawkę magnezu ale z tego co się orientuję, to nie można łączyć żelaza z mg ze względu na gorsze wchłanianie? jak myślicie w jakim odstępie czasu mogę wziąć te dwa leki?
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:20   #4570
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Poprasowałam pieluchy
I na dzisiaj koniec

Jutro biorę się za pranie ciuszków w dziecięcym i ich prasowanie.. Tak w razie Wu
Szykuj sie Colds, tylko powolutku, nie przemęczaj się, na pewno zdążysz ze wszystkim

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
No i życzę Wam i sobie takiego podejścia lekarzy do nas, mocno podejrzewam że u nas na IP mogliby mnie zbyć poprsotu.Przykre to. Swoją drogą sama chciałabym iść na ktg sprawdzić czy wszystko ok, ale mój leakrz zleca chyba dopiero po 37 tygodniu.
Ja mam do wizyty jeszcze tyyyle czasu, 4 tygodnie! Dopiero co byłam. Pojdę tam już "na ostatnich nogach". Trochę się boję bo za 3 tygodnie mamy iść na wesele. Czułabym się pewniej gdyby mój P. W tym dniu także nie pił, ale nie wiem jak zareaguje na taką prośbę, muszę go jakoś powoli przygotować na to, niby to rzaden problem, ale nie jestem pewna czy stanie na wysokosci zadania, to ślub jego bardzo dobrego kumpla/przyjaciela.
Dla mnie to by było oczywiste że jesli żona 4 tygodnie przed porodem a wesele 30 km od szpitala to raczej wypadaloby być trzezwym.... chyba nie bede sie sama wiozła na Izbę przyjęc?
A mzoe to ja przesadzam ? co myslicie?
Moim zdaniem wcale nie przesadzasz, to przecież chyba nie będzie jakieś straszne wyrzeczenie dla niego jeśli zrezygnuje z picia, a ty będziesz czuła się pewniej, bo nigdy nie wiadomo kiedy zacznie się coś dziać, pogadaj z nim, mam nadzieję że zrozumie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Hej kochane

Wróciłam z pracy i zaczynam od wiadomości
Wiadomość od Katee27:

Hej. Net tutaj chodzi w zolwim tempie. nie idzie nadrobic. Jutro juz do domu. Prosze o kciuki za jutrzejsze USG i oby z nerkami bylo dobrze. Dzis Kuba malo ruchliwy, martwie sie......
Moja propozycja tytulu: Lato juz mija, nadchodzi wrzesien, wiele bobasow Mamom przyniesie.
Pozdrawiam wszystkie Mamusie
Trzymam mocno kciuki za Kate i Kubusia, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Ja po wzycie,mam 10,2 kg na plusie Z malymi wsio ok,mają ok 1,1kg każda,wszystko trzyma jak nalezy,obie mają głóki w dół,wód dużo....Po wizycie z uciechy kupilam im ciuszki na wyjscie z szpitala i troszke na nastepne lato bo byla wyprzedaz wszystko po 1 lub 2 euro i grzec nie wziąść...a te inne zdjecie to moj dwulatek upierajacy sie ze nie chce spac a po 15 min na mamie juz chrapał
dla maluszków.
Śliczne ubranka

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej przepraszam że dopiero teraz ale mam problem z internetem i pisze z tel .
Po wizycie ok maly ma już około 3 kg masakra hehe ja natomiast 13 na plusie . Na USG wszystko dobrze rozwarcia brak , szyjka skrócena ale mam nie panikowac gin wziął mi dziś wymaz na paciorkowce . No i KTG również wyszło pięknie
Myślę że jutro Was już nadrobie
Dobranoc mamuski
za udaną wizytkę

Cytat:
cześć dziewczyny.

wieczorkiem wpadłam do Was by nadrobić co nabazgrałyście ale pisać już nie miałam siły, tak mnie na spanie brało.

odebrałam wyniki krzywej i okazało się, że są w normie, dziwne bo jeszcze 2 tygodnie temu były sporo podwyższone
zdaniem lekarza mógł być to jednorazowy skok cukru, tym bardziej że duża ilość cukru pojawiła się też wtedy w moczu a teraz go nie wykazało. no nic, nie ma co szukać dziury w całym, skoro wyniki w normie to nic tylko się cieszyć i dziękować, że lekarz nie zlecił pić mi tego gówna po raz 5

mój małżonek jak usłyszał, że jeszcze w sierpniu może zostać tatą to wpadł w panikę, chyba ze sto razy pytał ale jak to, już? ja nie jestem na to przygotowany jak wróciliśmy do domu od razu przyniósł mi torbę, bym się spakowała w razie czego.

tak więc przez najbliższy czas będę na forum stałym użytkownikiem, bo inaczej to chyba z nudów padnę, ze statusu "zadomowienie" od razu przeskoczę na "zakorzenienie"
Czyli z malutką wszystko ok i super a ty kochana leż grzecznie i jedz brzoskwinki a mężuś niech się oswaja z myślą że już coraz bliżej i zostanie tatą

A ja mam dziś wizytę, dopiero o 20, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, trzymajcie kciukasy

Kurcze teściowa kupiła nam kołyskę, mamy już łóżeczko i pościel i prosiliśmy żeby nie kupowała bo nie potrzebujemy, ale musiała oczywiście postawić na swoim, uparła się bo stwierdziła że jednej wnuczce kupiła to druga też musi mieć, no i gadaj tu z nią
Nie chcę się z nią kłócić bo wyjdzie na to że jestem niewdzięczna i nie dość że kupiła to ja jeszcze robię problemy, więc grzecznie podziękowaliśmy z mężem. Tylko teraz mam problem gdzie ją postawić, w sypialni raczej zostanie łóżeczko, a tą kołyskę chyba postawię sobie w pokoju obok kuchni żeby nie biegać co chwilę do małej (bo sypialnię mamy na piętrze a kuchnię na parterze). Chociaż w sumie równie dobrze w pokoju mogłabym mieć wózek i w nim malutka mogłaby spać w ciągu dnia.
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:24   #4571
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
ja z pytaniem

mam dużą anemię i lekarz przepisał mi Tardyferon na receptę, poza tym mam brać maksymalną dawkę magnezu ale z tego co się orientuję, to nie można łączyć żelaza z mg ze względu na gorsze wchłanianie? jak myślicie w jakim odstępie czasu mogę wziąć te dwa leki?

ja biore tardyferon i aspargin i po 2 miesiacach brania zelazo poszlo w gore wiec mysle, ze nie ma wplywu.
ja magnez biore rano 1 tabletke a tardyferon po obiedzie.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:29   #4572
aga_ton
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za gratulacje

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Aga_ton ja tak sobie myslę że lekarz to już Ci kazał wcześniej leżeć ale Ty to chyba olałaś co?? no to teraz całkowite leżenie i nie wolno robić już przetworów i dasz radę wytrzymać jak my wszystkie
ano kazał
ale wiesz jak to jest, człowiek tylko trochę lepiej się poczuje i już mu się motorek w dupce załącza
ja nie wiem, jak to przeżyje. leże dosłownie 2- 3 godziny i już mnie nosi
po drodze na siku zaszłam do pralni by pranie wstawić, ale powolutku, ubranie po ubraniu wrzucałam, teraz muszę poczekać na męża żeby je wyjął z pralki bo jak dojrzy, że coś wisi na suszarce to mi nogi z dupy powyrywa i wtedy to już naprawdę nigdzie się nie ruszę

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

świetnie, że na wizycie wsio ok i że mała nadal małą jest jestesmy na podobnym etapie, widzę, ze też masz nakaz leżenia straszne to, ja już nie wyrabiam a jeszcze do ok 10go wrzesnia muszę wyleżeć
ja do 30 sierpnia
leżysz grzecznie?
Stary 2012-08-10, 10:34   #4573
Baobabek
Zakorzenienie

kupowałyście jakieś koszule do karmienia ze szlafrokiem na all?? bo właśnie szukam i nie mogę się zdecydować

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:

ja do 30 sierpnia
leżysz grzecznie?
leżę, ale ból bioder i reszty gnatów nie do zniesienia tż mi nawet wykąpać się nie dał od poniedziałku...robię to migiem i ukradkiem jak on jest w pracy tylko włosów nie myję bo by się skapnął....

Stary 2012-08-10, 10:37   #4574
katiem
Wtajemniczenie

hej
Witam się!

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj

I gratuluję rozpoczetych tygodni

Ja mam w planie dzisiaj torbe pakować. Tylko, że nie mam jeszcze zrobionego tego paciorkowca.
Mam nadzieje ze w poniedzialek ginek pobierze ten wymaz.
Jak dlugo czekalyscie na wynik?

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:37   #4575
gda
Zakorzenienie

Odespałam trochę i już nic nie swędzi...

Konczi - fasolka przyszła, jest baaaardzo fajna!

Tamlin - ja nie kupuję rajstopek, wydaje mi się, że dla takiego maleństwa będą niewygodne... Może później, jak trochę podrośnie. Ale chłopak w rajstopach...? Jakoś mi to nie pasuje
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:38   #4576
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mi się wydawało na chłopski rozum, że ogórków w zalewie octowej i kiszonych nie można Pozatym babcia coś o tym marudziła
No co za bzdura
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:40   #4577
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość

Czyli z malutką wszystko ok i super a ty kochana leż grzecznie i jedz brzoskwinki a mężuś niech się oswaja z myślą że już coraz bliżej i zostanie tatą

A ja mam dziś wizytę, dopiero o 20, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, trzymajcie kciukasy

Kurcze teściowa kupiła nam kołyskę, mamy już łóżeczko i pościel i prosiliśmy żeby nie kupowała bo nie potrzebujemy, ale musiała oczywiście postawić na swoim, uparła się bo stwierdziła że jednej wnuczce kupiła to druga też musi mieć, no i gadaj tu z nią
Nie chcę się z nią kłócić bo wyjdzie na to że jestem niewdzięczna i nie dość że kupiła to ja jeszcze robię problemy, więc grzecznie podziękowaliśmy z mężem. Tylko teraz mam problem gdzie ją postawić, w sypialni raczej zostanie łóżeczko, a tą kołyskę chyba postawię sobie w pokoju obok kuchni żeby nie biegać co chwilę do małej (bo sypialnię mamy na piętrze a kuchnię na parterze). Chociaż w sumie równie dobrze w pokoju mogłabym mieć wózek i w nim malutka mogłaby spać w ciągu dnia.

kciuki zaciśnięte

ale teściowa to się nie popisała skoro chciała Wam coś kupić to bardzo ładnie z jej strony ale mogła zapytać czy kołyska Wam się przyda. tym bardziej, że macie już łóżeczko i mogła kupić na to konto chociażby leżaczek

a z ustawieniem to masz racje, jedno w sypialni, tam gdzie mała będzie w nocy a drugie np w salonie lub tam, gdzie najczęściej będziesz przebywała w ciągu dnia, by mieć maleństwo na oku. będzie jej znacznie wygodniej niż w wózeczku

ja też mam taki plan, łóżeczko drewniane w sypialni a drugie dokupię turystyczne by je łatwo można było przestawić. a że dom mam spory na pewno się przyda

no właśnie, przypomniałam sobie, że nie mam jeszcze łóżeczka

Cytat:
ja biore tardyferon i aspargin i po 2 miesiacach brania zelazo poszlo w gore wiec mysle, ze nie ma wplywu.
ja magnez biore rano 1 tabletke a tardyferon po obiedzie.
dzięki
ja tardyferon mam brać 2 razy dziennie, rano i wieczorem a magnezować mam się 3 razy dziennie

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-08-10 o 10:43
Stary 2012-08-10, 10:41   #4578
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym się cieszyła na kołyskę, mimo że mam łóżeczko Możesz na początek zamiast łóżeczka kołyski uzywać, albo tak jak piszesz w innym pokoju mieć kołyskę. Zawsze to bliżej do maluszka.
Stary 2012-08-10, 10:41   #4579
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

nam polozna na sr mowila, ze diety sie żadnej nie stosuje. jemy normalnie jak przedtem i obserwujemy dziecko. jak cos mu nie spasuje no to przestajemy jesc i np za 2 tyg znowu jemy i obserwujemy bo moze juz byc ok wiadomo ze kapuchy, grochówki to raczej nie pojemy

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:48   #4580
lilka00
Wtajemniczenie

Tamlin- ja tam żadnych rajstopek nie kupuję, bo pamiętam jaki to był dla mnie koszmar rajstopy jak byłam mała, nawet nie wiem czemu, ale nienawidziłam rajstop. Podobnie nie kupuję żadnych sukienek, uważam, że takiemu maleństwu jak moje niepotrzebne, może jakąś kupię na przyszłe lato, a tak to mojej małej nie będę męczyć.

Ja biorę Terdyferon raz dziennie rano i Aspargin 3x dziennie na twardy brzuszek i po tym Asparginie to cały czas mnie muli i bym tylko spała i spała .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:48   #4581
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:

Mój ma niby mieć conajmniej 3500 Zobaczymy...
a ile Paula ważyla??urodzona w terminie?(jesli mozna wiedziec oczywiscie)

karolluki trzymam kciuki za wizyte

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:49   #4582
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
gdzie Angel??? ja się pytam
Też zauważyłam, że jej nie ma. Anusia też tą wyprawkę szykuje i nawet nic nie zamelduje co tam u niej. Wpadłyśmy w konkretny szał przygotowań, więc czasu coraz mniej.

Cytat:
ano kazał
ale wiesz jak to jest, człowiek tylko trochę lepiej się poczuje i już mu się motorek w dupce załącza
ja nie wiem, jak to przeżyje. leże dosłownie 2- 3 godziny i już mnie nosi
po drodze na siku zaszłam do pralni by pranie wstawić, ale powolutku, ubranie po ubraniu wrzucałam, teraz muszę poczekać na męża żeby je wyjął z pralki bo jak dojrzy, że coś wisi na suszarce to mi nogi z dupy powyrywa i wtedy to już naprawdę nigdzie się nie ruszę

ja do 30 sierpnia
leżysz grzecznie?
Ty to piernik jesteś. Trzeba do tego Twojego męża zgłosić, żeby Cię do łóżka przywiązał
Ja Cie doskonale rozumiem, bo mnie też trudno usiedzieć na tyłku. Ciągle bym coś robiła a bałaganu tak nie nawidzę, że szok. A tu mam prowadzić wypoczynkowy tryb życia A na 24 sierpnia czekam z utęsknieniem, wtedy będę donoszona
Ale jak lekarz kazał się oszczędzać to niestety trzeba. Słuchaj go, bo jak nie to do męża dzwonie.

A zjadłabym dżemiku brzoskwiniowego
Stary 2012-08-10, 10:49   #4583
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Odespałam trochę i już nic nie swędzi...

Konczi - fasolka przyszła, jest baaaardzo fajna!

Tamlin - ja nie kupuję rajstopek, wydaje mi się, że dla takiego maleństwa będą niewygodne... Może później, jak trochę podrośnie. Ale chłopak w rajstopach...? Jakoś mi to nie pasuje
Ja też się wzbraniałam przed rajstopkami u synka. A maz to w ogole.
Szukalam kalesonek, ale znalazlam tylko w lumpku i to jedna pare. Zima niestety nie obejdzie sie bez.
Ale nie podoba mi sie jak chlopcy lataja w rajstopach po domu. Tak pod spodnie chyba nie ma wyjscia.

Cytat:

dzięki
ja tardyferon mam brać 2 razy dziennie, rano i wieczorem a magnezować mam się 3 razy dziennie
Ja tez biore tardyferon i magnez.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-08-10, 10:50   #4584
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

Też bym się wkurzyła, bo bym nie miała po prostu gdzie tej kołyski wstawić.
Stary 2012-08-10, 10:50   #4585
Konczita
Zakorzenienie

no nie da się komentować bo mi wywala .. raz jeszcze próbuję

Cytat:
gratulacje

śnilo mi sie dzis,ze maz mnie zdradza i sie obudzilam i normalnie zła jestem

o kurcze ale sen mój mąż pewnie by wciry dostał hahaha

Cytat:
No to i ja niby jestem donoszona

A mnie się sniło dzisiaj że moja przyjaciolka byla w ciazy i mi o niej nie powiedziala i widywalysmy sie codziennie i ona urodzila w 32 tygodniu zdrowa coreczke i wtedy sie wszyscy dowiedzieli.. masakra

kolejny sen z relacji co to będzie kto to będzie ... jejku ale bym tak nie chciała śnić

Cytat:
Nic się nie martw, Twoja gwiazda bardzo dobrze sobie waży.

Konczita też idę do apteki, musze kupić lewatywe
Walizkę pakuje w poniedziałek. Jeszcze ręczników mi brakuje, muszę kupić jakieś ciemniejsze co by się nie mazały perfidnie

Cieszę się...że zostajesz z nami ale Twoja gwiazda waży prawie pół kilo więcej niż mój. Także chyba jesteś ten tydzień w przód
Jak się ciesze że ten czas tak szybko leci
Dziś kończe 35 i rozpoczynam 36 tydzień. Czekam z utęsknieniem tego 24 sierpnia, będę czuła się już bardzo bezpiecznie.

no ja nie jestem pewna co do tej wagi bo mi wychodzi że Duśka przez niecałe 2tyg przytyła 800g przecież to nierealne nie ????
ale jak w czwartek pójdę do gina to pewnie nas poważy i mi powie ...

Cytat:

no i ja nadal robię wszystko co się da żeby już urodzić, bo skoro małż nie dostanie wolnego w pracy to mi obojętne kiedy urodzę, ale podjerzewam, że będzie jak z córką na którą nic nie działało i musieli ją w końcu wyciągnąć na świat

a i spakowałam torbę

to czekamy na maleństwo tak ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:50   #4586
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
brakowało mi dwóch spioszków jeszcze dla Mateuszka ale wczoraj mi szwagierka cydne przyniosła Kupujecie rajstopki takie na 56? Bo tak się zastanawiam czy będą potrzebna? Kupować czy później w razie konieczności się kupi. Może lepiej choć jedną parę mieć?

Konczi zapomniałaś o bonusie do tej nagrody: parę nadprogramowych kilogramów, rozstepów, nieprzespanych nocy

Tamlin ja mam rajtuzki na 62 nie kupowałam tych najmniejszych, jak będę potrzebować to dokupię ... ale Niunia raczej z najmniejszych nie będzie a ile masz par tak w ogóle? ja mam 3 ... starczy mi ?
ee no takie bonusiki dorzucasz do mego konkursu hehehe

Cytat:
cześć dziewczyny.

kochana pieknie wagowo idziecie ... no i za dobre wieści
a teraz odpoczywaj .. dołącz do nas leżakowanych i też fajnie jest

uśmiałam się z Twojego małża kochany chłopina .. no tak jeszcze z rok i by się oswoił z myślą zostania tatą ?

Cytat:
ja dzis 34 zaczynam

za kolejny tydzień ..

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Dziewczyny fenoterolowe w którym tyg odstawilyście lek i jak sie czujecie?
U mnie z końcem 34 idzie w odstawkę, caly czas mialam malą dawką - góra 6 polówek, teraz od dluzszego czasu 5. Podczas przyjmowania leku macica i tak się stawiala, ale po jakimś czasie nastapila poprawa.

ja odstawiłam w 36t ... ale mówią że bywa tak że później się przenosi ciążę ... zobaczymy jak to będzie u nas
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:51   #4587
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry

ja zaraz spadam do fryzjera, bo stwierdziłam, że idę teraz bo po porodzie nie będe miała gowy do tego, a poza tym pewnie tak jak poprzednio zaczną mi włosy wypadać

no i ja nadal robię wszystko co się da żeby już urodzić, bo skoro małż nie dostanie wolnego w pracy to mi obojętne kiedy urodzę, ale podjerzewam, że będzie jak z córką na którą nic nie działało i musieli ją w końcu wyciągnąć na świat

a i spakowałam torbę
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2012-08-10 o 10:52
Stary 2012-08-10, 10:52   #4588
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
kupowałyście jakieś koszule do karmienia ze szlafrokiem na all?? bo właśnie szukam i nie mogę się zdecydować

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

leżę, ale ból bioder i reszty gnatów nie do zniesienia tż mi nawet wykąpać się nie dał od poniedziałku...robię to migiem i ukradkiem jak on jest w pracy tylko włosów nie myję bo by się skapnął....
ja kupowałam, chciałam Ci wstawić linka ale widzę, że w tej chwili ta babka nie wystawia żadnych rzeczy może się urlopuje

a przy okazji pytałam o te bóle nadgarstków, u mnie doszło do tego, że nie jestem w stanie odkręcić nakrętki z butelki, za każdym razem wołam małżonka by mi to zrobił albo pije z kartonów

strasznie dokuczliwe to jest, taki bezwład w dłoniach...

i tak zdaniem lekarza nic do porodu na to się nie poradzi, bo albo to wynik zatrzymania wody w organizmie co w moim przypadku odpada bo nie puchnę, albo mała naciska na jakiś nerw albo to zmiany reumatyczne... tak czy siak leków na to teraz nie przepisze, w przypadku silnego bólu mam łykać paracetamol i czekać do porodu

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
hej
Witam się!

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj

I gratuluję rozpoczetych tygodni

Ja mam w planie dzisiaj torbe pakować. Tylko, że nie mam jeszcze zrobionego tego paciorkowca.
Mam nadzieje ze w poniedzialek ginek pobierze ten wymaz.
Jak dlugo czekalyscie na wynik?
jak się sam nie domyśli, to się upomnij o ten wymaz
wynik zazwyczaj jest na dniach, zależy od laboratorium.
Stary 2012-08-10, 10:53   #4589
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Tamlin- ja tam żadnych rajstopek nie kupuję, bo pamiętam jaki to był dla mnie koszmar rajstopy jak byłam mała, nawet nie wiem czemu, ale nienawidziłam rajstop. Podobnie nie kupuję żadnych sukienek, uważam, że takiemu maleństwu jak moje niepotrzebne, może jakąś kupię na przyszłe lato, a tak to mojej małej nie będę męczyć.

Ja biorę Terdyferon raz dziennie rano i Aspargin 3x dziennie na twardy brzuszek i po tym Asparginie to cały czas mnie muli i bym tylko spała i spała .
No wlasnie moj maz tez z tego wzgledu. Ale Chyba pamietacie jak juz byliscie kumaci.
A synek na rajstopki jakos nie protestowal. Moze kiedys byly z innych materialow - bardziej gryzace.
Zobaczymy w tym roku jak juz bedzie mial 2 latka.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-08-10, 10:54   #4590
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Mi to tak chodziło o to że pod spodnie jak na dwór czy coś, no ale tak zimno to przecież nie będzie. A rajstopki wcale nie są takie niewygodne. Są bardzo milusie w dotyku, dobrze przylegają. Z Paulą uzywałam. Teraz w zimie też woli w rajstopach po domu ganiać czy w przedszkolu. Ale fakt, że kupuje jej porządne, nie żadne Biedronkowe czy Pepcowe, tylko porządne rajstopy z Woli czy Disneya, no i Coccodrillo. Te są świetne i Paulinka bardzo je lubi. Na wiosnę zawsze mam problem, bo ona cały rok by w nich ganiała

Cytat:
nam polozna na sr mowila, ze diety sie żadnej nie stosuje. jemy normalnie jak przedtem i obserwujemy dziecko. jak cos mu nie spasuje no to przestajemy jesc i np za 2 tyg znowu jemy i obserwujemy bo moze juz byc ok wiadomo ze kapuchy, grochówki to raczej nie pojemy
Miałam to samo pisać Jemy jak wcześniej i obserwujemy. Kapucha i groch to wzdymająco działa, dlatego odpuszczamy, tak samo kalafior, brokuły, natomiast czekolada, orzechy, cytrusy bardzo uczulają dlatego z nimi też ostrożnie. A tak nie ma żadnych ograniczeń że czegoś nie wolno.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości