|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() Brawa za nowy tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zobaczymy...
|
|||||
|
|
|
#4562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Dzień dobry!
![]() A my dziś zaczynamy 30 tydzień, a tym samym mamy upragnioną trójeczkę z przodu!!! ![]() Kraven, I_K ... moje ciążowe siotry, gratulacje dla Was. Gratulacje dla wszystkich pozostałych mamuś, które zaczynają dziś nowe tygodnie, a w szczególności dla Asiuulka89 i katarzinka za wejście w etap donoszenia. Aga_ton super, że córcia w 100% A zdjęciami małej z 3d się nam pochwalisz? Leż grzecznie i odpoczywaj, bo chcemy Cię jeszcze z te 2-3 tygodnie w dwupaku, abyś tutaj aktywnie z nami posiedziała, bo skoro przetwory w ostatnim czasie Cię nam porwały to jak córa się pojawi na świecie to już nam zupełnie znikniesz. Cytat:
Cytat:
|
|
#4563 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozatym babcia coś o tym marudziła
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin ja mam po Zuzi takie małe więc nie kupuje.
Aga_ton ja tak sobie myslę że lekarz to już Ci kazał wcześniej leżeć ale Ty to chyba olałaś co?? no to teraz całkowite leżenie i nie wolno robić już przetworów i dasz radę wytrzymać zjadłam sobie sałatkę caprese i zaraz przyjaciółka na kawk,ę przyjeżdza więc wpadnę później gdzie Angel??? ja się pytam
|
|
|
|
#4565 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nawet superniania temu przeciwna ale każdy robi jak uważa![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziś kubuś też już opuścił inkubator. Monice odeszły wody, czekali dzień na rozkręcenie się porodu, nie chcieli jej podawać leków naskurczowych bo miała wcześniej cesarkę. Nie wiem czy w Polsce też tak robią. Ona jest w UK. Skończyło się cesarką. Dzień wcześniej podano jej sterydy na rozwój płuc. Maluszki są duże i zdrowe |
|
|
|
|
#4567 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję donoszonych ciąż
niech wszystkie takie będą.To też zmierzyłam sobie obwód brzucha. Wg ikeowej linijki mam 95cm. ![]() Ogólnie to nic mi się dzisiaj nie chce. Szkoda, że nie mieszkamy bliżej siebie i nie możemy iść do jakiejś kawiarni na gorącą czekoladę i poplotkować na żywo. |
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4569 |
|
Wtajemniczenie
|
ja z pytaniem
![]() mam dużą anemię i lekarz przepisał mi Tardyferon na receptę, poza tym mam brać maksymalną dawkę magnezu ale z tego co się orientuję, to nie można łączyć żelaza z mg ze względu na gorsze wchłanianie? jak myślicie w jakim odstępie czasu mogę wziąć te dwa leki? |
|
|
|
#4570 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla maluszków.Śliczne ubranka Cytat:
za udaną wizytkęCytat:
![]() A ja mam dziś wizytę, dopiero o 20, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, trzymajcie kciukasy ![]() Kurcze teściowa kupiła nam kołyskę, mamy już łóżeczko i pościel i prosiliśmy żeby nie kupowała bo nie potrzebujemy, ale musiała oczywiście postawić na swoim, uparła się bo stwierdziła że jednej wnuczce kupiła to druga też musi mieć, no i gadaj tu z nią Nie chcę się z nią kłócić bo wyjdzie na to że jestem niewdzięczna i nie dość że kupiła to ja jeszcze robię problemy, więc grzecznie podziękowaliśmy z mężem. Tylko teraz mam problem gdzie ją postawić, w sypialni raczej zostanie łóżeczko, a tą kołyskę chyba postawię sobie w pokoju obok kuchni żeby nie biegać co chwilę do małej (bo sypialnię mamy na piętrze a kuchnię na parterze). Chociaż w sumie równie dobrze w pokoju mogłabym mieć wózek i w nim malutka mogłaby spać w ciągu dnia. |
||||||
|
|
|
#4571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja biore tardyferon i aspargin i po 2 miesiacach brania zelazo poszlo w gore ![]() wiec mysle, ze nie ma wplywu.ja magnez biore rano 1 tabletke a tardyferon po obiedzie. |
|
|
|
|
#4572 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za gratulacje
Cytat:
ale wiesz jak to jest, człowiek tylko trochę lepiej się poczuje i już mu się motorek w dupce załącza ![]() ja nie wiem, jak to przeżyje. leże dosłownie 2- 3 godziny i już mnie nosi po drodze na siku zaszłam do pralni by pranie wstawić, ale powolutku, ubranie po ubraniu wrzucałam, teraz muszę poczekać na męża żeby je wyjął z pralki bo jak dojrzy, że coś wisi na suszarce to mi nogi z dupy powyrywa i wtedy to już naprawdę nigdzie się nie ruszę Cytat:
![]() leżysz grzecznie? |
||
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
kupowałyście jakieś koszule do karmienia ze szlafrokiem na all?? bo właśnie szukam i nie mogę się zdecydować
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- leżę, ale ból bioder i reszty gnatów nie do zniesienia tż mi nawet wykąpać się nie dał od poniedziałku...robię to migiem i ukradkiem jak on jest w pracy tylko włosów nie myję bo by się skapnął....
|
#4574 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Witam się! Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj ![]() I gratuluję rozpoczetych tygodni ![]() Ja mam w planie dzisiaj torbe pakować. Tylko, że nie mam jeszcze zrobionego tego paciorkowca . Mam nadzieje ze w poniedzialek ginek pobierze ten wymaz. Jak dlugo czekalyscie na wynik? |
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Odespałam trochę i już nic nie swędzi...
Konczi - fasolka przyszła, jest baaaardzo fajna! Tamlin - ja nie kupuję rajstopek, wydaje mi się, że dla takiego maleństwa będą niewygodne... Może później, jak trochę podrośnie. Ale chłopak w rajstopach...? Jakoś mi to nie pasuje
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4577 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kciuki zaciśnięte ale teściowa to się nie popisała skoro chciała Wam coś kupić to bardzo ładnie z jej strony ale mogła zapytać czy kołyska Wam się przyda. tym bardziej, że macie już łóżeczko i mogła kupić na to konto chociażby leżaczek ![]() a z ustawieniem to masz racje, jedno w sypialni, tam gdzie mała będzie w nocy a drugie np w salonie lub tam, gdzie najczęściej będziesz przebywała w ciągu dnia, by mieć maleństwo na oku. będzie jej znacznie wygodniej niż w wózeczku ja też mam taki plan, łóżeczko drewniane w sypialni a drugie dokupię turystyczne by je łatwo można było przestawić. a że dom mam spory na pewno się przyda no właśnie, przypomniałam sobie, że nie mam jeszcze łóżeczka Cytat:
ja tardyferon mam brać 2 razy dziennie, rano i wieczorem a magnezować mam się 3 razy dziennie
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-08-10 o 10:43 |
||
|
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz na początek zamiast łóżeczka kołyski uzywać, albo tak jak piszesz w innym pokoju mieć kołyskę. Zawsze to bliżej do maluszka.
|
|
|
|
|
#4579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nam polozna na sr mowila, ze diety sie żadnej nie stosuje. jemy normalnie jak przedtem i obserwujemy dziecko. jak cos mu nie spasuje no to przestajemy jesc i np za 2 tyg znowu jemy i obserwujemy bo moze juz byc ok wiadomo ze kapuchy, grochówki to raczej nie pojemy
|
|
|
|
|
#4580 |
|
Wtajemniczenie
|
Tamlin- ja tam żadnych rajstopek nie kupuję, bo pamiętam jaki to był dla mnie koszmar rajstopy jak byłam mała, nawet nie wiem czemu, ale nienawidziłam rajstop
. Podobnie nie kupuję żadnych sukienek, uważam, że takiemu maleństwu jak moje niepotrzebne, może jakąś kupię na przyszłe lato, a tak to mojej małej nie będę męczyć.Ja biorę Terdyferon raz dziennie rano i Aspargin 3x dziennie na twardy brzuszek i po tym Asparginie to cały czas mnie muli i bym tylko spała i spała |
|
|
|
#4581 |
|
Zadomowienie
|
a ile Paula ważyla??urodzona w terminie?(jesli mozna wiedziec oczywiscie
)karolluki trzymam kciuki za wizyte
|
#4582 | |
|
Rozeznanie
|
Też zauważyłam, że jej nie ma. Anusia też tą wyprawkę szykuje i nawet nic nie zamelduje co tam u niej. Wpadłyśmy w konkretny szał przygotowań, więc czasu coraz mniej.
Cytat:
Ja Cie doskonale rozumiem, bo mnie też trudno usiedzieć na tyłku. Ciągle bym coś robiła a bałaganu tak nie nawidzę, że szok. A tu mam prowadzić wypoczynkowy tryb życia A na 24 sierpnia czekam z utęsknieniem, wtedy będę donoszonaAle jak lekarz kazał się oszczędzać to niestety trzeba. Słuchaj go, bo jak nie to do męża dzwonie.A zjadłabym dżemiku brzoskwiniowego
|
|
#4583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szukalam kalesonek, ale znalazlam tylko w lumpku i to jedna pare. Zima niestety nie obejdzie sie bez. Ale nie podoba mi sie jak chlopcy lataja w rajstopach po domu. Tak pod spodnie chyba nie ma wyjscia. Ja tez biore tardyferon i magnez. |
|
|
|
|
#4584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4585 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no nie da się komentować bo mi wywala .. raz jeszcze próbuję
![]() Cytat:
o kurcze ale sen mój mąż pewnie by wciry dostał hahahaCytat:
![]() ![]() kolejny sen z relacji co to będzie kto to będzie ... jejku ale bym tak nie chciała śnić ![]() Cytat:
no ja nie jestem pewna co do tej wagi bo mi wychodzi że Duśka przez niecałe 2tyg przytyła 800g przecież to nierealne nie ???? ale jak w czwartek pójdę do gina to pewnie nas poważy i mi powie ... ![]() Cytat:
![]() to czekamy na maleństwo tak ?
|
|
#4586 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tamlin ja mam rajtuzki na 62 nie kupowałam tych najmniejszych, jak będę potrzebować to dokupię ... ale Niunia raczej z najmniejszych nie będzie a ile masz par tak w ogóle? ja mam 3 ... starczy mi ?ee no takie bonusiki dorzucasz do mego konkursu hehehe Cytat:
![]() a teraz odpoczywaj .. dołącz do nas leżakowanych i też fajnie jest ![]() ![]() za kolejny tydzień ..Cytat:
ja odstawiłam w 36t ... ale mówią że bywa tak że później się przenosi ciążę ... zobaczymy jak to będzie u nas
|
|
#4587 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-08-10 o 10:52 |
||
|
|
|
#4588 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może się urlopuje ![]() a przy okazji pytałam o te bóle nadgarstków, u mnie doszło do tego, że nie jestem w stanie odkręcić nakrętki z butelki, za każdym razem wołam małżonka by mi to zrobił albo pije z kartonów strasznie dokuczliwe to jest, taki bezwład w dłoniach... i tak zdaniem lekarza nic do porodu na to się nie poradzi, bo albo to wynik zatrzymania wody w organizmie co w moim przypadku odpada bo nie puchnę, albo mała naciska na jakiś nerw albo to zmiany reumatyczne... tak czy siak leków na to teraz nie przepisze, w przypadku silnego bólu mam łykać paracetamol i czekać do porodu Cytat:
wynik zazwyczaj jest na dniach, zależy od laboratorium. |
||
|
|
|
#4589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A synek na rajstopki jakos nie protestowal. Moze kiedys byly z innych materialow - bardziej gryzace. Zobaczymy w tym roku jak juz bedzie mial 2 latka. |
|
|
|
|
#4590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jemy jak wcześniej i obserwujemy. Kapucha i groch to wzdymająco działa, dlatego odpuszczamy, tak samo kalafior, brokuły, natomiast czekolada, orzechy, cytrusy bardzo uczulają dlatego z nimi też ostrożnie. A tak nie ma żadnych ograniczeń że czegoś nie wolno.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

Zobaczymy...

Pozatym babcia coś o tym marudziła
no to teraz całkowite leżenie i nie wolno robić już przetworów 

tż mi nawet wykąpać się nie dał od poniedziałku...robię to migiem i ukradkiem jak on jest w pracy