|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
No tak, tylko jak ja ją np za miesiąc przełożę do łóżeczka to czy takiego maluszka mogę samego zostawić na noc w innym pokoju? Pomijając fakt że będę krążyć między jej pokojem a sypialnią.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#1922 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Zapomniałaby gratulację wdać że sesja zdjęciowa się udała
Edytowane przez Efijy Czas edycji: 2012-08-10 o 12:54 |
|
|
|
|
#1923 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie,
Wstaliśmy z Borysem o 11 dokładnie o 10:51 chyba mogę powiedzieć że się wyspałam, bo pobudka byla o 2, 5 i po 6tej i nie dałam za wygraną, tylko uśpiłam i tak do 11 Cieszę się, że problemy waginalne mijają ostatnio zastanawialam się, czy bede mogła korzystać z tamponów jak przyjdzie co do czego, bo podpasek nie dzierżę. gdybym miala teraz wsadzić tampona to chyba o gabarytach banana ![]() Cytat:
nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. mam nadzieję, ze to był pierwszy i ostatni raz, trzymam kciuki za Was!!!dobrze że byłaś w pobliżu. Cytat:
to znaczy ze laktacja Ci sie unormowała i dostosowała do potrzeb Hani i piersi nie produkuja już na zapas tylko tyle ile Hani potrzeba. A jeśli Hania zapragnie wiecej to piersi produkują na bieżąco, bo Hania jezyczkiem je do tego prowokuje. Już po prostu nie są przechowalnią pokarmu ![]() Zazdroszcze Wam tego pełnego karmienia piersią Cytat:
Kotku dobrze, że wszystko sie tak skończyło ! Masz fajnego faceta. Ja dopóki nie poznalam mojego męża miałam mega pecha do facetów, ten mój mąż jest jaki jest, ale oprócz wad ( kto ich nie ma) ma okropnie dużo zalet. Dlatego z perspektywy czasu nie żaluję tego co się stało, chociaż na prawdę bardzo to wszystko wtedy przeżyłam , ale dziś smieję się z tego. Ja ostatnio też doszłam do wniosku, ze na prawdę ciężko o prawdziwą przyjaciółkę. Na studiach poznałam dwie świetne dziewczyny , które były i są nadal dla mnie jak siostry, ale z biegiem czasu, ta studencka przyjazń juz nie jest tak mocna jak kiedyś, teraz każda ma swojego faceta, ja mam męża i dziecko i czuję sie wyobcowana. One we dwie planują swoje śluby, ja zmieniam pieluchy Ale nie szukam innych przyjaciółek, w sensie bardziej doświadczonych, bo przyjaźnie z kobietami są niebezpieczne Poza tym zawsze lepiej mi si układały stosunki z facetami jeśli chodzi o przyjaźnie , a teraz moim przyjacielem jest mój mąż, dlatego koleżanki w zupełności mi wystarczają, spotkać się na kawie, poplotkować, ponarzekać, ale nic ponad to. Ok. piskle wstało spadam na spacer---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
ślepa jestem to nie widzę, a przecież mamy nie poprosze poczekam na męża, chociaż wolałabym, zeby się tam nie zagłębiał tymczasowo, ale co poradzić.
|
||||
|
|
|
#1924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak myślicie dziewczyny? To tak na przyszłość. Jeszcze trochę czasu zostało do rozszerzania diety.
|
|
#1925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znaczy się by wypadł![]() U mnie też piersi już zmalały, no i już nie są takie twarde i bolesne No chyba, że Nina nie zje np w nocy to się nazbiera, ale rano wszystko opróżnia i jest ok
|
|
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() moje dziecko właśnie się bawi na macie, ja przepisuję intencje. Poszłam wczoraj na aqua aerobik, młoda dostała jeść ok 17.30. Po 18 wyszłam. wróciłam jakoś po 19.30 a moje dziecko z kremem na ciemieniuchę na głowie i śpi w najlepsze. padła przed 19. i tak spała do 3:30. No 2 razy wstałam jej dać smoka. ostatnio po nocnym karmieniu śpimy do 7:30 ![]() zaliczyłyśmy już kawkę u rodziców. coś mnie głowa boli. Brawa dla wszystkich dzieciaczków
|
|
|
|
#1927 |
|
Rozeznanie
|
cześć Niunia
![]() przepraszam za pytanie, ale juz któryś raz,słowo się pojawia a ja jestem niewierząca i nie mam pojęcia - co to są intencje i dlaczego sie je przepisuje? ![]() Czytałam coś o karmieniu nocą i gdzieś napisano, że dziecko zaczyna przesypiac noce jak przekroczy wagę 5.5 kg czyli brakuje nam jeszcze kilograma ![]() mój maly ma chyba kolejny skok rozwojowy, od wczoraj każde odsunięcie go od piersi (chociażby żeby się wysikać ) powoduje ryk. aha, ja tez karmie tylko piersią
Edytowane przez fonn Czas edycji: 2012-08-10 o 17:59 |
|
|
|
#1928 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak mam z tego dziadostwa wyciągnąć butelkę, to mnie szlak trafia. A to co chcę wywalić, to w spadku od kuzynki i w nie najlepszym stanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak się całe życie ma małe B, to teraz E cieszyło jak nic na świecie sailomarry, nie chcę komentować Twojego bloga, bo to Twoja sprawa, ale odniosę się do jednego Twojego wpisu. Napisałaś mianowicie, że jakaś tam położna tudzież pielęgniarka się dziwiła, że Ty taka szczupła, a masz tyle pokarmu. Dodajesz jeszcze, że poród miałaś lekki i że to też niesłychane. Otóż nie ma zasady chuda- mało pokarmu, gruba- dużo pokarmu |
||||
|
|
|
#1929 |
|
Rozeznanie
|
link zawiera niesmaczną zawartość
pajdy mojego małego ![]() także dla zainteresowanych wklejam linki http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ff4bbf98b6e00.jpg.html http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/1f613372cb1cd.jpg.html http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/efc1212a84c34.jpg.html _agata i kism takie kupki robią wasze dzieci? po:// z a p o d a j . n e t dwa pierwsze z wczoraj, ostatnia z dzisiaj drugi dzień daje ten lek-florę co poleciła _agata poproszę też o opinie mamy innych dzieci karmionych wyłącznie na piersi Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-08-10 o 13:34 |
|
|
|
#1930 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Za Tosiowe 10tyg ![]() Cytat:
![]() Byłam u lekarza mam receptę na 10 sztuk mlenia ale kupię jutro bo się nie zatargam do domu Mam skierowanie i już zapisałam Filipa do laryngologa bo musimy skontrolowac migdały a i on ostatnio zaczął się skarżyc na przytkane uszy a korków nie ma.Idziemy 20sierpnia.Jako że nie mam z kim zostawic szymona był z nami ale dzieci chorych na szczęście nie było Poskarzyłam się ze on mało je więc od razu poszedł na wagę i kurde ja myslałam że on ponad 6 kg a Szymon waży 5680 lecz przybiera na wadze czyli jest ok,żoładek niby mu się rozepcha Ogólnie jakis marudny dzisiaj w wózku nie poleży kurde nie dośc ze plecy mi wysiadły to ten krzyczał więc go nosiałam,w sklepie tez musiałam go wyjąc.zaszalałam w sklepie dzieciowym wydałam 200zł M mnie ubijekupiłam bluzę ,3body,czpake i dwie bluzki dla mojego chrześniaka bo przyjechał z Niemiec,no i rzecz jasna filip też musiał skorzystac lekarza kupił
|
|||
|
|
|
#1931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też i to mi się w Jedo podoba,mimo tego,że Antoś jest już duży to ma tam sporo miejsca![]() Cytat:
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko obryzgało mnie herbatką...
|
|
|
|
|
#1933 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1934 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niunia wybacz ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
Paula ma podobne kupki, tylko nie są takie śluzowe jak na zdjęciach. Ma też takie grudki, a to źle??
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mała spała tylko na poczatku 2-3tyg z nami w sypialni. a i tak jak się budziła w nocy to szłyśmy do jej pokoju ją przebrać i wracałyśmy do sypialni i w naszym łóżku ją karmiłam, jak nie zasnęłam to odkładałam ją do łóżeczka. teraz spi u siebie, każde kwięki słyszę, także nie jest żle właśnie siedzimy na balkonie. powiesiłyśmy pranie i gdyby mnie ktoś słyszał to by uznał za wariatkę że gada co wiesza :P głowa mnie boli |
|
|
|
|
#1936 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1937 |
|
Rozeznanie
|
Stokrotko, dziękuję
człowiek się uczy całe życie ![]() Andzya, wiem. Ja po prostu nie mogę zmusić mojej przeglądarki w telefonie do wysłania pw poprzez kliknięcie na nick Twój - od razu mnie odsyła na Twój profil, nie widzę rozwijanego menu. Czytać i odpowiadać na pw za to mogę ![]() nic to, jak kiedyś wlacze komputer to się odezwe
|
|
|
|
#1938 |
|
Rozeznanie
|
Blue Miki jak był na cycku to takie kupy robił. Te grudki o czymś świadczą, ale nie pamiętam o czym.
Idę na spacer.
|
#1939 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() chyba nie, zobaczymy co dziewczyny napiszą moja mama mówiła, że ja też niby takie robiłam, ale to już mineło ho ho więc mogło jej się zapomnieć, ![]() kupy takie robi od początku, no może w szpitalu jak jadł mm to więcej było tych grudek i bardziej "pachniały" ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() jak będziemy u lekarza to mu zdjęcia tych placków pokaze a grudki to niedojrzały układ pokarmowy chyba.. Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-08-10 o 14:37 |
||
|
|
|
#1940 |
|
Wtajemniczenie
|
Już nikt nie będzie oglądał śluzu, grudek w musztardzie
|
|
|
|
#1941 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) to pojedzie ze mna do banku i będę mieć dzisiaj te pieniadze, ale że sie nie pojawiałam przez kilka godzin to zadzwonił do mnie na komorke i sie pyta, gdzie ja jestem. Ja w szoku, o co chodzi, dopiero mi wszystko opowiedział. Potem sie z ciocią bardzo bali, ze ktoś ich napadnie wnocy, ale na szczęście powiedział tej osobie, że nie ma pieniędzy i ze nie bedzie mial dopóki nie pojedzie do banku. Zgłosił to na policje, ale policja stwierdziła, ze nie ma żadnych dowodów , ze bilingi nic nie dadzą i że nie zapewni im monitoringu w nocy. Swoją drogą tak sobie myślę, ze coż by im sie stalo jakby sie przejechali raz na jakiś czas. Na szczescie wujek ma monitoring prywatny i prywatną ochronę i tam sobie załatwił pomoc. Po tym wszystkim ostrzegłam dziadków, bo też łatwo się nabrać. Dobrze, ze teraz są takie czasy, ze albo sie nie ma kasy albo trzyma sie ja w banku. U nas jakby się włamali to nie mieli byc co zabierać. Kasy w domu nie trzymamy, kosztowności nie mamy, kompy ze sobą zabieramy zawsze, telefony też, a jakby wzieli meble to bym sie ucieszyla bo bym sobie kupila nowe ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1942 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1943 |
|
Wtajemniczenie
|
Heh wie że z mamusią nie ma żartów
![]() Filipek mnie przebadał i postawił diagnoze za duzo chodze i dzwigam heh bo jakym o tym nie wiedziała Nie wiem czy dam radę ale ide z nimi na spacer jakies tabletki przeciwbólowe kupie i tyle.
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas tez tylko piers idzie , czasem woda i herbatka, ale posilki leca z cyca
|
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kąpiemy go po 20tej, tak, zeby przed 21 już spał. Sukces polega jednak na tym, ze nie budzi się już koło 24, 3 i 6tej. Czyli zaczal przesypiać jedno karmienie. |
|
|
|
|
#1947 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze jakiś czas te przyjemności będziemy przeżywać... Potem zatęsknimy. Cytat:
![]() Masz farta! Cytat:
|
|||
|
|
|
#1948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
polecam! połowe kolezanek, które uważały się za płaskie deski przekonałam do tego i teraz są mega zadowolone.
|
|
|
|
|
#1949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wydałam więcej ale się opłacało
|
|
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
WOW, Małysz siatkówkę komentuje...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.

)
wrzucam tu te ponizej, reszta na fb
nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. mam nadzieję, ze to był pierwszy i ostatni raz, trzymam kciuki za Was!!!
A;e to chyba nie jest wykładnikiem ilości pokarmu, bo Hania się najada

) powoduje ryk. 

przykro mu bardzo,on to codziennie patrzyl na te krewetki jak rosna, wolal mnie zebym zobaczyla i tp
Jak mam z tego dziadostwa wyciągnąć butelkę, to mnie szlak trafia. A to co chcę wywalić, to w spadku od kuzynki i w nie najlepszym stanie