|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Dzień dobry...
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Dzień dobry
![]() Dziecko mnie rozpieszcza usnął przed 22 (noo trochę walki z nim przy usypianiu było) obudził się na jedzenie o 3:30, później o 7:30 i śpi dalej a ja tym czasem na forum z owsianką (a w niej migdały suszone wiśnie ananasy i śliwki)
|
#3933 |
|
Raczkowanie
|
czy wy wiecie że dzisiaj jest piątek?? ![]() odbębnić swoje 8 godzin i weekend ![]() ale jakoś muszę przetrwać te 8 godzin... |
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Pani daj znać co u Ciebie, bo się będę denerwować Deli ja swego czasu już też myślałam nad psychologiem, ale wizaz okazał się dla mnie porządną terapią, gdzie mogłam się wygadać, wyżalić, wypłakać i zostałam wysłuchana i zrozumiana Alfa pięknie, że Wiktorek dał Ci dzisiaj pospać ![]() Ewelcia jak tam Kochana? Trzymasz się?
|
#3935 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Maguś trzymam się Panika gdzie się ukrywasz? czyżby TŻ pozbawił Cię łączności ze światem Agatko jak się czujesz? Alfa dla Wiktorka za to, że dba o mamusię
|
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
witam
no tak już piątek ... kiedy ten tydzień przeleciał ?
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Ewel czuję się ok,zwyczajnie, jak co miesiąc, a jak u Ciebie??
|
#3938 |
|
Rozeznanie
|
Nareszcie całkowicie czysto Wczoraj trochę brzuch mnie pobolewał, dzisiaj ostatnia tabletka luteiny i zobaczę jak to będzie, ale raczej ten cykl będzie stracony przez to długie plamienie. Trwało jak normalna @ 7dni tak długo nigdy nie miałam. Jak pójdę do gina to zapytam czy zrobić badania hormonów, bo chyba nieźle szwankują
|
|
|
|
#3939 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry?
jesień za oknem... Maga to wesele dziś czy jutro? zrób fotki ![]() ewel jutro testujesz? alfa dla Wiktorka
|
|
|
|
#3940 |
|
Rozeznanie
|
Maksi właśnie się zastanawiam czy nie za wcześnie, termin @ na poniedziałek, jak dam radę to może wytrzymam do poniedziałku
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3942 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
makabra. trzymaj sie kochana.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35795637] 1. Ile kosztuje u Was progesteron? Jutro chcę zrobić, a nie wiem, ile $ szykować. 2. Czy znacie jakieś argumenty, które by mnie odwiodły od tatuażu? [/QUOTE] 1. u mnie 25 zl. nie rozumiem opcji 'za pobranie'. u was mozna krew juz utoczona przyniesc??? 2. mam w pamieci zawsze mojego dziadka. wiem ze inne czasy, inna technika, technologia. w mlodosci strzelil sobie kotwice i zarys kobietki na rekach. pamietam jak pumeksem probowal sie go pozbyc... byl wojskowym, wykladowca w wyzszej szkole. wiecznie w dlugim rekawie. u ciebie to co innego... trzymam kciuki za decyzje. Cytat:
i na rekach cie nosi non stop![]() ![]() ![]() Cytat:
ja sama nie wiele ![]() Cytat:
Cytat:
nie stresuj sie i oddychaj gorskim powietrzem gleboko Cytat:
odpocznij troche!!!!!!Cytat:
szczesliwym. wczesniej nawet raz 2 tyg. plamilam...
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj zapisałam się do gina na po powrocie, bez usg nie wyjdę bo zejdę z nerwów, nie do mojego, bo mój na urlopie prawie do końca sierpnia, a mimo, że na sam koniec już ma być to nie działają zapisy ![]() wczoraj nadrobiłam Was, nacytowałam i mi wcięło, nie pamiętam co miałam pisać, rzuciło mi się w oczy o tatuażu, ja jestem przeciwna, o ile u kogoś nie przeszkadza mi to zupełnie a nie raz i się podoba o tyle sobie bym nie zrobiła. ja za pieniądze z ubezpieczenia po pobycie w szpitalu po # kupiłam sobie bransoletkę charms, a na niej mam serduszko i aniołka, planowałam na skrzydłach tego aniołka zrobić grawer z datą,ale póki co nie wzięłam się jeszcze za to. mam nadzieję z czasem powiększać kolekcję na bransoletkę i po porodzie coś sobie dokupić. nie mam żadnej "markowej" tej bransoletki ani zawieszek, po prostu srebro. oglądałam kiedyś a aparcie, ale drogie strasznie były, i duże, co przy mojej małej i chudej ręce nie wyglądałoby dobrze. jeszcze jedno mi się przypomniało - chrzciny. u nas od dawna postanowione, że jak będzie ta okazja to robimy obiad w restauracji, tam gdzie mieliśmy wesele jest sala restauracyjna, robiliśmy tam obiad na "poprawiny" zapraszali na przyszłość do robienia u nich chrzcin My mamy 2 pokoje, więc miejsca mało, a poza tym nie wydaje mi się to tak warte zachodu w sensie, żeby się narobić, o wszystko martwić, załatwiać, i angażować do tego rodziców/teściów bo sama nie dałabym rady. w restauracji tylko zamawiam obiad na ileś osób, wybieram menu i mam z głowy, mogę zająć się tym co najważniejsze - rodziną. choć podziwiam osoby, którym się na prawdę chce wszystko samemu zorganizować.
Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2012-08-10 o 10:42 |
|
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tatuaż można też wywabić hardcorowym "domowym sposobem" - tż w młodości wywabiał osiedlowemu znajomemu bo ten do więzienia szedł i planował grypsować, a w środowisku więziennym tatuaże przynoszone z zewnątrz nie są tolerowane, na tatuaż trzeba zasłużyć. Jak się to wywabiał nie jestem pewna - nakłuwa się skórę i wpuszcza pod spód jakiś środek chemiczny (pewnie było to coś łatwo dostępnego bo to było jeszcze jak tż miał naście lat teraz pewnie są bardziej "profesjonalne" środki) - zapewne jest to bolesne i zostawia blizny, ale tek znajomy i tak zaraz pokrył to znów tatuażem tyle, że już więziennym
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35795637]Przytulam...
2. Czy znacie jakieś argumenty, które by mnie odwiodły od tatuażu? Chciałabym usłyszeć jakieś "przeciw", bo w mojej głowie same "za", a wolę przemyśleć decyzję. Tatuaż na nadgarstku, więc w widocznym na zawsze miejscu. Tylko ja bym chciała wytatuować imię synka i datę, więc to raczej nie jest z kategorii "mogłoby mi się znudzić".. Ale oczywiście masz rację, to już "pamiątka" na całe życie.[/QUOTE] Jeśli lubisz tatuaże to po co jakiś przeciw Też myślałam o dacie aniołka na nadgarstku ale teraz wiem że mimo iż będę o nim zawsze pamiętać, nie chce żeby za każdym razem jak popatrze na rękę czuć ból czy smutek, a już tym bardziej tłumaczyć komus co to za data U CIebie jest inna sytuacja... Dlatego moim zdaniem to dobry pomysł, tylko własnie zastanów się czy nie za często będzie Ci to przypominać ból po stracie, bo i bez tatuaża napewno nie zapomnnisz. Jeśli chodzi o nadgarstek to spokojnie przykryjesz bransoletką czy zegarkiem. Mi sie podoba po zewnętrznej stronie nadgarstka pionowo ale tego niestety nie ma jak przykryć |
|
|
|
#3946 |
|
Raczkowanie
|
Za pobranie czyli za "igłę, wacik i rękawiczki dla pani pobierającej", za pobranie płaci się raz, niezależnie od ilości badań czy próbówek. Tak przynajmniej się to kalkuluje u mnie w szpitalu. Z reguły są to niewielkie koszty parę złotych (u nas 2,50)
|
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
mnie to dziwi. jakby mozna bez....
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Wesele jest dzisiaj, pakujemy się i zaraz do auta, bo ponad 100km mamy. Więc pewnie w niedzielę się odezwę, bo noclegi tam mamy
![]() Pani
|
#3949 |
|
Raczkowanie
|
Nie chodzi o to że bez, chodzi o to, że kosztów pobrania nie wlicza się do każdego badania, bo wtedy podwyższyłaby się cena każdego badania o te parę złotych, oblicza się je osobno za całokształt badań jakie robisz tego dnia za jednym razem.
TZN. załóżmy że robisz morfologię za 15 zł a za pobranie płacisz 3 zł wtedy za wszystko zapłacisz 18 zł, następnego dnia robisz znowu morfologię i dodatkowo robisz sobie cukier za 5 zł i TSH za 18 czyli płacisz 15+5+18+3 (za to pobranie) za pobranie płacisz za każdym badaniem, nie oznacza to tego że można zrobić badania bez pobrania To analogiczne jak płacisz TWARZOWE przy wejściu na dyskotekę, płacisz za wjazd niezależnie od tego ile drinków tam wypijesz albo jak długo się bawisz. opłata obligatoryjna, jednorazowa, i nie oznacza że możesz wejść bez płacenia... Edytowane przez aganieszkab Czas edycji: 2012-08-10 o 12:25 |
|
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kumac kumam, ale mnie to po prostu dziwi.
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Możecie napisać mi co się dzieje? Nie nadążam, ciągle nas nie ma. no właśnie, tydzień, miesiąc, pół roku... |
|
|
|
#3952 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewcznyny najpier samolubnie o sobie... dzis wyladowalam na IP przez ostatnie dni (te chlodniejsze) zauwazxylam ze mam mokro w gaciach i nie byla to luteina, natomiast dzis rano jak sie obudzilam to normalnie mokro ze hej, myslalm ze mi sie sacza wody, w panice pojechalam do szpitala, tym razem nie czekalam dlugo na przyjecie, weszlam do gabinetu a tam lekarz do ktorego trafilam z krwawieniem w pierwszej ciazy...byl tak spokojny i delikatny ze i ja sie uspokoilam, zbadal najpierw mnie dowcipnie, powiedzial ze z szyjka w porzadku, wszystko zamkniete, nie widzi nic niepokojacego, ale niestety pozyczonu sprzet usg i musialam wyjsc i poczekac, cale szczescie tez nie trwalo to jakos dlugo... jak lekarz mnie padal to patrzylam na jego mine przez chwile mial wzrok wbity w minitor usg ale dla mnie to trwalo jak wiecznosc, spytalam sie tylko czy serduszko bije, bilo moj Maluch sie ruszal, lezal na boczku i sie patrzyla na nas
plyn owodniowy w normie, Maluch ma jeszcze sporo miejsca w srodku, ufff ale mi ulzylo, juz widzialam czarny scenariusz....Spytal jeszcze lekarz to skad ta wodnista wydzielina i to sporo, powiedzial ze taka mam fizjologie i zeby sie nie martwic...Powiedzcie mi czy mozna jakims domowym sposobem sprawdzic czy nie sacza sie wody?? Po raz kolejny stwierdzilam ze usg co 2 tygodnie baaaardzo by mnie uspokajalo... Zaraz doczytam co u Was...
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
|
|
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie chce myśleć jak bardzo. Dobrze, że wszystko w porządku. Z tego co wiem, to są jakieś papierki którymi można sprawdzić czy to wody płodowe czy nie. |
|
|
|
|
#3955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Coś w tym stylu chyba http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...wego-3szt.html
|
|
|
|
#3957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam też że zwykłym papierkiem lakmusowym można sprawdzać. zobacz http://dziecko-info.rodzice.pl/showthread.php?t=95885 Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-08-10 o 14:32 |
|
|
|
|
#3959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny. Mam pytanko niuni ropieje oczko. Czy mialyscie z tym problem u swoich dzieciaczkow???
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

dla Wiktorka za to, że dba o mamusię

odpocznij troche!!!!!!

nawet nie chce myśleć jak bardzo. Dobrze, że wszystko w porządku.