Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-10, 07:57   #3931
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Dzień dobry...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 08:29   #3932
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Dzień dobry
Dziecko mnie rozpieszcza usnął przed 22 (noo trochę walki z nim przy usypianiu było) obudził się na jedzenie o 3:30, później o 7:30 i śpi dalej
a ja tym czasem na forum z owsianką (a w niej migdały suszone wiśnie ananasy i śliwki)
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 08:42   #3933
aganieszkab
Raczkowanie

czy wy wiecie że dzisiaj jest piątek??
odbębnić swoje 8 godzin i weekend
ale jakoś muszę przetrwać te 8 godzin...
aganieszkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 08:59   #3934
Maga83
Zakorzenienie

Dzień dobry

Pani daj znać co u Ciebie, bo się będę denerwować

Deli ja swego czasu już też myślałam nad psychologiem, ale wizaz okazał się dla mnie porządną terapią, gdzie mogłam się wygadać, wyżalić, wypłakać i zostałam wysłuchana i zrozumiana

Alfa pięknie, że Wiktorek dał Ci dzisiaj pospać

Ewelcia jak tam Kochana? Trzymasz się?

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 09:13   #3935
ewel28
Rozeznanie

Dzień dobry
Maguś trzymam się Mam świadomość, że chociaż Maksia nie ma z nami to wiele wniósł do naszego życia i jest najlepszym co mnie w życiu spotkało...
Panika gdzie się ukrywasz? czyżby TŻ pozbawił Cię łączności ze światem
Agatko jak się czujesz?
Alfa dla Wiktorka za to, że dba o mamusię
Stary 2012-08-10, 09:14   #3936
natalia_23
Zakorzenienie

witam

no tak już piątek ... kiedy ten tydzień przeleciał ?

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 09:50   #3937
agatkaa1
Zakorzenienie

Ewel czuję się ok,zwyczajnie, jak co miesiąc, a jak u Ciebie??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-08-10, 09:55   #3938
ewel28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Ewel czuję się ok,zwyczajnie, jak co miesiąc, a jak u Ciebie??
Nareszcie całkowicie czysto Wczoraj trochę brzuch mnie pobolewał, dzisiaj ostatnia tabletka luteiny i zobaczę jak to będzie, ale raczej ten cykl będzie stracony przez to długie plamienie. Trwało jak normalna @ 7dni tak długo nigdy nie miałam. Jak pójdę do gina to zapytam czy zrobić badania hormonów, bo chyba nieźle szwankują
Stary 2012-08-10, 10:13   #3939
maksikola
Wtajemniczenie

Dzień dobry?
jesień za oknem...

Maga to wesele dziś czy jutro? zrób fotki

ewel jutro testujesz?

alfa dla Wiktorka
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:16   #3940
ewel28
Rozeznanie

Maksi właśnie się zastanawiam czy nie za wcześnie, termin @ na poniedziałek, jak dam radę to może wytrzymam do poniedziałku
Stary 2012-08-10, 10:17   #3941
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Nareszcie całkowicie czysto Wczoraj trochę brzuch mnie pobolewał, dzisiaj ostatnia tabletka luteiny i zobaczę jak to będzie, ale raczej ten cykl będzie stracony przez to długie plamienie. Trwało jak normalna @ 7dni tak długo nigdy nie miałam. Jak pójdę do gina to zapytam czy zrobić badania hormonów, bo chyba nieźle szwankują
no TY już sobie nie wymyślaj!! Jeszcze chwila i będzie wiadomo!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-08-10, 10:28   #3942
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
Ropne zapalenie otrzewnej + totalnie zgnilywyrostek
miodzio....
makabra. trzymaj sie kochana.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35795637]
1. Ile kosztuje u Was progesteron? Jutro chcę zrobić, a nie wiem, ile $ szykować.
2. Czy znacie jakieś argumenty, które by mnie odwiodły od tatuażu? [/QUOTE]
1. u mnie 25 zl. nie rozumiem opcji 'za pobranie'. u was mozna krew juz utoczona przyniesc???
2. mam w pamieci zawsze mojego dziadka. wiem ze inne czasy, inna technika, technologia. w mlodosci strzelil sobie kotwice i zarys kobietki na rekach. pamietam jak pumeksem probowal sie go pozbyc... byl wojskowym, wykladowca w wyzszej szkole. wiecznie w dlugim rekawie.

u ciebie to co innego... trzymam kciuki za decyzje.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
pięknie umięśnione/wyrzeżbione ciało przy wzroście 181 cm. A ja kruszynka jestem
musicie oblednie razem wygladac i na rekach cie nosi non stop

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
pani tż laptop i tel skonfiskował, czy ręce związał - bo nic nie piszesz???
hehe na tel czytam. bo bzdury jeszcze wieksze niz jednym palcem mi wychodza. moj tel zyje wlasnym zyciem. np. na fb wszystko lubi ja sama nie wiele

Cytat:
Napisane przez anusia1808 Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj załamka totalna cały dzień przeryczałam
zrobiłam wyniki prolaktyny i wyszedł mi taki wynik jakiego nigdy nie miałam.
podczytuje kilka watkow wizazowych. u wielu osob podwyzszona prolaktyna w ogole nie wplywa na zaciazenie... nie martw sie kochana, robisz wszystko co trzeba!!!! heh... nie wierze ze to napisze: cierpliwosci!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
u mnie dziś mała panika spowodowana małą plamką na wkładce, bardzo jasnobrązową(?), na tyle jasną, że nie określę koloru a na tyle ciemną, że było ją widać. eeh...
wiem co znaczy takie zagladanie... moj lekarz mowi ze to fizjologia. jakies uplawy musza byc.
nie stresuj sie i oddychaj gorskim powietrzem gleboko

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
a i jak jej mama popłacze się ze wzruszenia to też będzie wiadomo, czyja to mama
i jak jakas padnie ze zmeczenia to tez bedzie wiadomo czyja odpocznij troche!!!!!!

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Jak pójdę do gina to zapytam czy zrobić badania hormonów, bo chyba nieźle szwankują
nie koniecznie... mialam wszystko zrobione i caly czas plamilam... w ostatnim cyklu nie plamilam szczesliwym. wczesniej nawet raz 2 tyg. plamilam...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:32   #3943
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez aganieszkab Pokaż wiadomość

czy wy wiecie że dzisiaj jest piątek??
odbębnić swoje 8 godzin i weekend
ale jakoś muszę przetrwać te 8 godzin...
ja nawet nie wiem jaki jest dzień, raz, że mamy urlop i średnio mnie interesują dni, co najwyżej jeśli odliczam do wizyt u lekarzy, czy końca urlopu/wakacji, ale jeszcze trochę zostało. dopiero 1 września melduję się na radzie pedagogicznej, chyba, że coś się zmieni. a dwa to, jak się tak ciągle martwię to zapominam o wszystkim, nawet o urlopie, tak bardzo bym chciała, żeby wszystko było ok.

wczoraj zapisałam się do gina na po powrocie, bez usg nie wyjdę bo zejdę z nerwów, nie do mojego, bo mój na urlopie prawie do końca sierpnia, a mimo, że na sam koniec już ma być to nie działają zapisy

wczoraj nadrobiłam Was, nacytowałam i mi wcięło, nie pamiętam co miałam pisać, rzuciło mi się w oczy o tatuażu, ja jestem przeciwna, o ile u kogoś nie przeszkadza mi to zupełnie a nie raz i się podoba o tyle sobie bym nie zrobiła. ja za pieniądze z ubezpieczenia po pobycie w szpitalu po # kupiłam sobie bransoletkę charms, a na niej mam serduszko i aniołka, planowałam na skrzydłach tego aniołka zrobić grawer z datą,ale póki co nie wzięłam się jeszcze za to. mam nadzieję z czasem powiększać kolekcję na bransoletkę i po porodzie coś sobie dokupić. nie mam żadnej "markowej" tej bransoletki ani zawieszek, po prostu srebro. oglądałam kiedyś a aparcie, ale drogie strasznie były, i duże, co przy mojej małej i chudej ręce nie wyglądałoby dobrze.

jeszcze jedno mi się przypomniało - chrzciny. u nas od dawna postanowione, że jak będzie ta okazja to robimy obiad w restauracji, tam gdzie mieliśmy wesele jest sala restauracyjna, robiliśmy tam obiad na "poprawiny" zapraszali na przyszłość do robienia u nich chrzcin My mamy 2 pokoje, więc miejsca mało, a poza tym nie wydaje mi się to tak warte zachodu w sensie, żeby się narobić, o wszystko martwić, załatwiać, i angażować do tego rodziców/teściów bo sama nie dałabym rady. w restauracji tylko zamawiam obiad na ileś osób, wybieram menu i mam z głowy, mogę zająć się tym co najważniejsze - rodziną. choć podziwiam osoby, którym się na prawdę chce wszystko samemu zorganizować.

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2012-08-10 o 10:42
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:53   #3944
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
2. mam w pamieci zawsze mojego dziadka. wiem ze inne czasy, inna technika, technologia. w mlodosci strzelil sobie kotwice i zarys kobietki na rekach. pamietam jak pumeksem probowal sie go pozbyc... byl wojskowym, wykladowca w wyzszej szkole. wiecznie w dlugim rekawie.
jak już wspomniałaś o tatuażach znam jeden "domowej roboty" - 6 nogi (! powinien mieć 8) pająk mojego kumpla - wyjątkowe brzydactwo

a tatuaż można też wywabić hardcorowym "domowym sposobem" - tż w młodości wywabiał osiedlowemu znajomemu bo ten do więzienia szedł i planował grypsować, a w środowisku więziennym tatuaże przynoszone z zewnątrz nie są tolerowane, na tatuaż trzeba zasłużyć. Jak się to wywabiał nie jestem pewna - nakłuwa się skórę i wpuszcza pod spód jakiś środek chemiczny (pewnie było to coś łatwo dostępnego bo to było jeszcze jak tż miał naście lat teraz pewnie są bardziej "profesjonalne" środki) - zapewne jest to bolesne i zostawia blizny, ale tek znajomy i tak zaraz pokrył to znów tatuażem tyle, że już więziennym
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:28   #3945
Luna0
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35795637]Przytulam...
2. Czy znacie jakieś argumenty, które by mnie odwiodły od tatuażu? Chciałabym usłyszeć jakieś "przeciw", bo w mojej głowie same "za", a wolę przemyśleć decyzję.
Tatuaż na nadgarstku, więc w widocznym na zawsze miejscu.

Tylko ja bym chciała wytatuować imię synka i datę, więc to raczej nie jest z kategorii "mogłoby mi się znudzić"..
Ale oczywiście masz rację, to już "pamiątka" na całe życie.[/QUOTE]
Jeśli lubisz tatuaże to po co jakiś przeciw
Też myślałam o dacie aniołka na nadgarstku ale teraz wiem że mimo iż będę o nim zawsze pamiętać, nie chce żeby za każdym razem jak popatrze na rękę czuć ból czy smutek, a już tym bardziej tłumaczyć komus co to za data
U CIebie jest inna sytuacja... Dlatego moim zdaniem to dobry pomysł, tylko własnie zastanów się czy nie za często będzie Ci to przypominać ból po stracie, bo i bez tatuaża napewno nie zapomnnisz.
Jeśli chodzi o nadgarstek to spokojnie przykryjesz bransoletką czy zegarkiem. Mi sie podoba po zewnętrznej stronie nadgarstka pionowo ale tego niestety nie ma jak przykryć

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:33   #3946
aganieszkab
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
1. u mnie 25 zl. nie rozumiem opcji 'za pobranie'. u was mozna krew juz utoczona przyniesc???
Za pobranie czyli za "igłę, wacik i rękawiczki dla pani pobierającej", za pobranie płaci się raz, niezależnie od ilości badań czy próbówek. Tak przynajmniej się to kalkuluje u mnie w szpitalu. Z reguły są to niewielkie koszty parę złotych (u nas 2,50)
Stary 2012-08-10, 11:57   #3947
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Za pobranie czyli za "igłę, wacik i rękawiczki dla pani pobierającej"
mnie to dziwi. jakby mozna bez....

Stary 2012-08-10, 12:11   #3948
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
Maga to wesele dziś czy jutro? zrób fotki
Wesele jest dzisiaj, pakujemy się i zaraz do auta, bo ponad 100km mamy. Więc pewnie w niedzielę się odezwę, bo noclegi tam mamy

Pani

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 12:21   #3949
aganieszkab
Raczkowanie

Nie chodzi o to że bez, chodzi o to, że kosztów pobrania nie wlicza się do każdego badania, bo wtedy podwyższyłaby się cena każdego badania o te parę złotych, oblicza się je osobno za całokształt badań jakie robisz tego dnia za jednym razem.
TZN. załóżmy że robisz morfologię za 15 zł a za pobranie płacisz 3 zł wtedy za wszystko zapłacisz 18 zł, następnego dnia robisz znowu morfologię i dodatkowo robisz sobie cukier za 5 zł i TSH za 18 czyli płacisz 15+5+18+3 (za to pobranie)
za pobranie płacisz za każdym badaniem, nie oznacza to tego że można zrobić badania bez pobrania

To analogiczne jak płacisz TWARZOWE przy wejściu na dyskotekę, płacisz za wjazd niezależnie od tego ile drinków tam wypijesz albo jak długo się bawisz. opłata obligatoryjna, jednorazowa, i nie oznacza że możesz wejść bez płacenia...

Edytowane przez aganieszkab
Czas edycji: 2012-08-10 o 12:25
Stary 2012-08-10, 12:25   #3950
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
za pobranie płacisz za każdym badaniem, nie oznacza to tego że można zrobić badania bez pobrania
kumac kumam, ale mnie to po prostu dziwi.

Stary 2012-08-10, 13:19   #3951
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cześć!

Możecie napisać mi co się dzieje?
Nie nadążam, ciągle nas nie ma.

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
no tak już piątek ... kiedy ten tydzień przeleciał ?
no właśnie, tydzień, miesiąc, pół roku...
Stary 2012-08-10, 13:49   #3952
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Czesc dziewcznyny najpier samolubnie o sobie... dzis wyladowalam na IP przez ostatnie dni (te chlodniejsze) zauwazxylam ze mam mokro w gaciach i nie byla to luteina, natomiast dzis rano jak sie obudzilam to normalnie mokro ze hej, myslalm ze mi sie sacza wody, w panice pojechalam do szpitala, tym razem nie czekalam dlugo na przyjecie, weszlam do gabinetu a tam lekarz do ktorego trafilam z krwawieniem w pierwszej ciazy...byl tak spokojny i delikatny ze i ja sie uspokoilam, zbadal najpierw mnie dowcipnie, powiedzial ze z szyjka w porzadku, wszystko zamkniete, nie widzi nic niepokojacego, ale niestety pozyczonu sprzet usg i musialam wyjsc i poczekac, cale szczescie tez nie trwalo to jakos dlugo... jak lekarz mnie padal to patrzylam na jego mine przez chwile mial wzrok wbity w minitor usg ale dla mnie to trwalo jak wiecznosc, spytalam sie tylko czy serduszko bije, bilo moj Maluch sie ruszal, lezal na boczku i sie patrzyla na nas plyn owodniowy w normie, Maluch ma jeszcze sporo miejsca w srodku, ufff ale mi ulzylo, juz widzialam czarny scenariusz....Spytal jeszcze lekarz to skad ta wodnista wydzielina i to sporo, powiedzial ze taka mam fizjologie i zeby sie nie martwic...
Powiedzcie mi czy mozna jakims domowym sposobem sprawdzic czy nie sacza sie wody?? Po raz kolejny stwierdzilam ze usg co 2 tygodnie baaaardzo by mnie uspokajalo...
Zaraz doczytam co u Was...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 14:00   #3953
Lucy1111
Zakorzenienie

dzień dobry
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 14:01   #3954
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Czesc dziewcznyny najpier samolubnie o sobie... dzis wyladowalam na IP przez ostatnie dni (te chlodniejsze) zauwazxylam ze mam mokro w gaciach i nie byla to luteina, natomiast dzis rano jak sie obudzilam to normalnie mokro ze hej, myslalm ze mi sie sacza wody, w panice pojechalam do szpitala, tym razem nie czekalam dlugo na przyjecie, weszlam do gabinetu a tam lekarz do ktorego trafilam z krwawieniem w pierwszej ciazy...byl tak spokojny i delikatny ze i ja sie uspokoilam, zbadal najpierw mnie dowcipnie, powiedzial ze z szyjka w porzadku, wszystko zamkniete, nie widzi nic niepokojacego, ale niestety pozyczonu sprzet usg i musialam wyjsc i poczekac, cale szczescie tez nie trwalo to jakos dlugo... jak lekarz mnie padal to patrzylam na jego mine przez chwile mial wzrok wbity w minitor usg ale dla mnie to trwalo jak wiecznosc, spytalam sie tylko czy serduszko bije, bilo moj Maluch sie ruszal, lezal na boczku i sie patrzyla na nas plyn owodniowy w normie, Maluch ma jeszcze sporo miejsca w srodku, ufff ale mi ulzylo, juz widzialam czarny scenariusz....Spytal jeszcze lekarz to skad ta wodnista wydzielina i to sporo, powiedzial ze taka mam fizjologie i zeby sie nie martwic...
Powiedzcie mi czy mozna jakims domowym sposobem sprawdzic czy nie sacza sie wody?? Po raz kolejny stwierdzilam ze usg co 2 tygodnie baaaardzo by mnie uspokajalo...
strachu się najadłaś nawet nie chce myśleć jak bardzo. Dobrze, że wszystko w porządku.
Z tego co wiem, to są jakieś papierki którymi można sprawdzić czy to wody płodowe czy nie.
Stary 2012-08-10, 14:01   #3955
aganieszkab
Raczkowanie

Cytat:
Kundzia cieszę się że wszystko w porządku z tobą i z dzidziusiem, wszystko będzie dobrze, zobaczysz
Stary 2012-08-10, 14:04   #3956
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Coś w tym stylu chyba http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...wego-3szt.html
Stary 2012-08-10, 14:07   #3957
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
widzialam to wczoraj ale nigdzie ich nie ma tzn sa niedostepne...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-08-10, 14:29   #3958
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
widzialam to wczoraj ale nigdzie ich nie ma tzn sa niedostepne...
a może podzwoń po aptekach w okolicy? może się da zamówić?
Czytałam też że zwykłym papierkiem lakmusowym można sprawdzać.

zobacz http://dziecko-info.rodzice.pl/showthread.php?t=95885

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2012-08-10 o 14:32
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 14:43   #3959
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
a może podzwoń po aptekach w okolicy? może się da zamówić?
Czytałam też że zwykłym papierkiem lakmusowym można sprawdzać.

zobacz http://dziecko-info.rodzice.pl/showthread.php?t=95885
wiem Inutil juz sobie papierki zamowilam, mam tylko nadziejej ze beda wiarygodne

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-08-10, 15:41   #3960
prince_polo
Zakorzenienie

hej dziewczyny. Mam pytanko niuni ropieje oczko. Czy mialyscie z tym problem u swoich dzieciaczkow???

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości