III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-10, 15:09   #4711
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ale Ci Kubuś długo śpi moja jak pośpi godzinkę to jestem cała w skowronkach wogóle moja maruda przyjedzie za chwilę z przedszkola i będę za nią biegać przez weekend ciekawe czy urodzę przez to szybciej
raczej zawsze śpi 3 godzinki, ale ma czasem dni, zwłaszcza jak późno wstanie rano, że nie pójdzie spać za nic - wtedy jest taaaaaaaaaaki marudny fajnie masz z przedszkolem

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
dzwoni mój mąż i mi mówi że za transport lodówki zażyczyli sobie 98 zł a mają do nas raptem 5 km ... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaa
hehe dobre...na jakiej podstawie to wyliczyli...ciekawe:confu sed:

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Colds, olej psa. Przecież to nie dziecko i sam może w domu zostać. tym bardziej, że szwagier w domu będzie to może go na spacer wyprowadzić.
z naszym psiakiem jak tylko go wzięliśmy (miał 7 tygodni) przez tydzień siedziała moja mama. Był jeszcze malusi i wystraszony. a po tygodniu spokojnie już zostawał sam w domu od 8.30 do 16.30 i problemu szczenię nie robiło. I teraz też spokojnie w domu cały dzień sam potrafi spędzić.

a co do komentarza to mi brak słów na takie gadanie... zastanawiam się, czy kiedyś (gdy nasze mamy były z nami w ciąży) w ogóle liczono tygodnie. czy po prostu: 9 mc się zaczął, można spokojnie rodzić?

ta ciotka to jakaś stara panna, że nic nie wie? (bez urazy dla singielek oczywiście)

też się tego nasłuchałam i nadziwić się nie mogę a tym bardziej znaleźć medycznego wytłumaczenia!

nie przepadam za gotowaniem i ogólnie staniem przy garach, ale odkąd jestem na zwolnieniu i siedzę w domu, to mam głupie poczucie, że gdy mąż wraca z pracy powinnam mu pod nos podstawić obiadek z dwóch dań i jeszcze deserek przygotować....
i jeszcze mieszkanie lśni czystością, bo szlag mnie trafia na wszystkie pyłki które mi latają w powietrzu albo na kurz na meblach.
i tak sie zastanawiam, jak to po porodzie zorganizuję, bo wszyscy powtarzają, że utrzymanie czystości w mieszkaniu schodzi na drugi plan i zwyczajnie nie ma się do tego siły, a ja choćbym nosem się miała podeprzeć (nawet teraz w ciąży) pucuję to mieszkanie, bo nie znoszę nawet śladowych ilości brudu i bałaganu
wczoraj okna umyłam i aż mi się lepiej zrobiło. Przydałoby się jeszcze zdjąć firanki, poprać i poprasować, ale to już chyba sobie odpuszczę

ta.... ręce mi opadają na takie "mądrości"

ja Wam dalej posmęcę z tym wózkiem bo nie wiem, co robić... żądać zwrotu kasy (ciekawe w jakim tempie by zrobił przelew) i zamawiać tam, gdzie agaton (wózek wysłaliby we wtorek i na czw. już miałabym w domu; zapłacić można kurierowi bez problemu) czy jednak czekać na ten móżdzę dziś nad tym pół dnia i nie wiem... trochę boję się o kasę, bo jednak 1300 zł piechotą nie chodzi, a ten sprzedawca uczciwy nie jest więc nie wiadomo czego można się po nim spodziewać. Czemu większość moich zakupów przez all to niewypał? Raz kupiłam spódnicę (mimo obmierzania okazała sie za duża), później niby ciążową sukienkę, w którą bez ciąży bym się nie zmieściła (mimo mego rozmiaru 34), teraz ten wózek jakiegoś pecha mam.
wczoraj o tym z mamą gadałam, bo ona nie łapie się w moich tygodniach mówi, że normalnie było liczone jak była w ciąży np. zaszła w styczniu, to w lutym już była w 2 mcu itd. zero usg, zero badań jakichś szyjek a waga 2250 dla dziecka to był standard...ja byłam klucha bo 2800

Cytat:
kiedy oni najwcześniej mogą go wysłać? Czy ten sprzedawca odbiera od Ciebie tel ?????

laseczki ile soli fizjologicznej kupujecie ??? a woda morska to zastępuje sól ???
ja dla synka miałam 20 ampułek na początku do mycia oczek i noska, potem nosek pryskałam wodą morkską-marimer. Ampułkę soli miałam na 2 mycia

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 15:09   #4712
gda
Zakorzenienie

Cytat:

hehe mówisz kapusta z grochem, ryba, uszka i barszcz zupa grzybowa gołąbki i bigos? będzie sajgon ja raczej nie poszaleje tak ale coś dzióbnę .. nie ?

Każdy ma prawo do własnej decyzji i nalezy je uszanować to też czynię
a zapytam bez pardonu ... święta normalnie obchodzicie ?? Wielkanoc i Boże Narodzenie ???
Obchodzimy, ponieważ nasze rodziny są wierzące. Dla mnie to kolejne okazje na spotkanie przy dobrym jedzeniu w ciepłej atmosferze z ukochaną rodziną, wynikające z tradycji, a nie świętowanie narodzin Jezusa czy jego zmartwychwstania... Zresztą nasze rodziny nie wyobrażają sobie świąt bez nas.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 15:11   #4713
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
W dodatku, wiecie co usłyszałam jak opowiadaliśmy o tym, że odstawiam fenoterol i mam już pozwolenie na rodzenie od Doktorka?
Że jest bezczelny i co to za lekarz, który na coś takiego pozwala.
No naprawde. Jak ty do takiego bezczelnego chama mozesz chodzic

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
to ja ostatnio usłyszałam, że już lepiej by było gdybym urodziła w siódmym miesiącu, niż teraz w ósmym

że niby to dla dziecka lepsze...
Tez kiedys cos takieo slyszalam.

I jeszcze ktos palnal ze kobieta ktora palila nie powinna w ciazy tak od razu odstawiac papierosow tylko stopniowo zmniejszac ilosc. Bo to szok jakis czy cos

Cytat:
oj zazdroszczę Wam z tymi obiadami, ja nie mam tak dobrze
mąż codziennie od świtu do nocy poza domem, więc jak wróci sam by chętnie coś ciepłego zjadł. a tak dupa blada...
Ja mam to samo. Maz w pracy. Wraca zrabany to latam kolo dwoch chlopow moich. Ten chce kanapke, ten chce "mieko"(czyli mleko)
A do pracy tez chodze tyle, ze teraz 3 razy w tygodniu.
A ginek mowil ze teraz to moze polezalabym z ksiazka
i tylko sie smieja ze chyba jestem cyborgiem.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 15:13   #4714
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Jeroooooonie, to my byli w casoramie w bytomiu to tam za 90zł
ale to od 30km
Tylko to nie lodówka akurat ale podobne gabaryty.
My lodówke autem przewozili i to małym i na dodatek w pionie
To była skoda felicja i wiesz co, mały kurdupelek a pojemny

No ja wiesz co nie wiem czy dam - naprawde
Jakoś nie wiem jak to robiłam jak dziennie u nich prawie bywałam jak z moim chłopem randkowałam.
Chyba z roku na rok z nimi coraz gorzej tam...

no nic zapłacimy ten transport ale to ździerstwo straszne jest ! oczywiście moj mąż tez wymyślił, że pojadą po lodówkę ale ja się obawiam to duży gabaryt i dość drogi sprzęt by sobie wieźć na leżąco a na stojąco to nie wiem jak by musieli ją przewieźć chyba żeby ją przynieśli hehehehee
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 15:14   #4715
kraven
Zakorzenienie

Dearline, zapomniałąm podziękować za gratulacje i również gratuluje 3 z przodu

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 15:17   #4716
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Obchodzimy, ponieważ nasze rodziny są wierzące. Dla mnie to kolejne okazje na spotkanie przy dobrym jedzeniu w ciepłej atmosferze z ukochaną rodziną, wynikające z tradycji, a nie świętowanie narodzin Jezusa czy jego zmartwychwstania... Zresztą nasze rodziny nie wyobrażają sobie świąt bez nas.
rozumiem....
nie obraź się bo to nie do Ciebie teraz będzie kierowane gdyż nie znam Cię tak naprawdę ,.... ale w mojej firmie pracuje się na zmiany i przez 365 dni w roku więc w święta też są dyżury .. no i są osoby które święta traktują jako pretekst do fajnych prezentów ... tak mnie to wpienia ... one zawsze ranne dyżury a Boże Narodzenie wolne ... tylko szkoda, że dziewczyny które obchodzą ten dzień jako wydarzenie ich wiary muszą przez to cierpieć aby inne mogły posiedzieć przy kawusi i prezentach ... wpieniało mnie to przez ostatnie moje 6 lat i pewnie dalej będzie wpieniać

kurcze dzisiaj mam nogi jak banie ... siedzę i mocze sobie je ... lepiej mi tak troszkę
Stary 2012-08-10, 15:20   #4717
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

no nic zapłacimy ten transport ale to ździerstwo straszne jest ! oczywiście moj mąż tez wymyślił, że pojadą po lodówkę ale ja się obawiam to duży gabaryt i dość drogi sprzęt by sobie wieźć na leżąco a na stojąco to nie wiem jak by musieli ją przewieźć chyba żeby ją przynieśli hehehehee
Jak znajde tą fotke to Ci pokaże jak to wyglądało jak my wieźli.
Kurde aż ide na kompa obejrzeć gdzie te zdjęcie to sie posmiejecie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 15:22   #4718
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce bo teściowa psychiczna i cyrki odpiernicza, a teść alkoholik nie potrafi życ bez nawalenia sie, poza tym jest fałszywym,gburowatym, samolubnym chamem i nic od strony tesciów pomocy nie mamy, a juz nie wspomne zeby coś maluchowi kupili
Jak chcą być na chrzcinach to niech tesciu funduje lokal i poczęstunek a nie tylko moi rodzice pomagają nam a mi wstyd za teściów bo masakra jaka to patologia
Przyjeżdżają na gotowe, pojedzą i jeszcze może ich odwieźć do domu.
No i chyba zaś ciśnienie mi wzrosło...
A mąż jak na to wszystko reaguje? Z tego co zauważyłam on nie widzi problemu, więc jak masz zamiar nie zaprosić ich na chrzciny bez wielkiej wojny?

Cytat:
dzwoni mój mąż i mi mówi że za transport lodówki zażyczyli sobie 98 zł a mają do nas raptem 5 km ... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaa
Nie no złodzieje

Cytat:
ja Wam dalej posmęcę z tym wózkiem bo nie wiem, co robić... żądać zwrotu kasy (ciekawe w jakim tempie by zrobił przelew) i zamawiać tam, gdzie agaton (wózek wysłaliby we wtorek i na czw. już miałabym w domu; zapłacić można kurierowi bez problemu) czy jednak czekać na ten móżdzę dziś nad tym pół dnia i nie wiem... trochę boję się o kasę, bo jednak 1300 zł piechotą nie chodzi, a ten sprzedawca uczciwy nie jest więc nie wiadomo czego można się po nim spodziewać. Czemu większość moich zakupów przez all to niewypał? Raz kupiłam spódnicę (mimo obmierzania okazała sie za duża), później niby ciążową sukienkę, w którą bez ciąży bym się nie zmieściła (mimo mego rozmiaru 34), teraz ten wózek jakiegoś pecha mam.
Nie wiadomo jakie wyjście lepsze, bo nie wiadomo jak ten sprzedawca zareaguje na zwrot. Mimo wszystko bym żądała zwrotu pieniędzy, jeśli by robił problemy to wtedy byłabym zmuszona czekać na wózek od niego. A z drugiej strony zadzwoniłabym do Tako i dowiedziała się czy zamówienie zostało złożone.

Cytat:
laseczki ile soli fizjologicznej kupujecie ??? a woda morska to zastępuje sól ???
Soli nie kupuję bo nie wiem do czego miałabym ją stosować.
Woda morska to do noska jest, a solą to wiem że niektóre mamy oczy dzieciom myją. Ja myję przegotowaną ciepłą wodą buźkę.
Stary 2012-08-10, 15:22   #4719
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja prasuje tylko to, co wymaga prasowania, np. koszule męża do pracy Pierwszy raz na pewno te ciuszki poprasuje, a potem też zobaczę jak to będzie .
No ja sie przyznam ze na poczatku prasowalam, a potem moj maz stwierdzil ze chyba nie mam co robic.
Mam pralke z programem ochrona przed zagnieceniami i rzeczywiscie prasuje tylko rzeczy tego wymagajace.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Podobno kosmetyczka, która prowadziła kiedyś gabinet w tym samym miejscu co ja, tylko kilka lat wcześniej, to pracowała do samego porodu i właśnie prosto na porodówkę jechała z gabinetu. Jak dla mnie to już gruba przesada.
Nie ma co porownywac. Kazda z nas inaczej znosi ciąże. jesli ty jestes zmeczona to daj sobie spokoj i nie patrz na nikogo.
U mnie w pracy tez jest dziewczyna w ciazy. ale 6 miesiacu. I Ona juz czuje jakies ciagniecia, bol na okres generalnie dyskomfort. I uwazam ze ma prawo pomalu dac sobie spokoj z praca.
Ja przez cala ciaze nic. Zreszta ide tam bo lubie. I bardziej namecze sie w domu z synkiem niz w pracy.
Takze odpoczywaj jak najwiecej i olej te baby.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-08-10, 15:24   #4720
kraven
Zakorzenienie

Dearline ja cały czas chodze do pracy bo lubię, ale powoli zaczynam sie męczyć, czuje ciągnięcia. I od wrzesnia idę na L4 i nie mam zamiaru nikomu się z tego tłumaczyć. Odpoczywajmy, bo nam się należy

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-08-10 o 15:25
Stary 2012-08-10, 15:25   #4721
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

wczoraj o tym z mamą gadałam, bo ona nie łapie się w moich tygodniach mówi, że normalnie było liczone jak była w ciąży np. zaszła w styczniu, to w lutym już była w 2 mcu itd. zero usg, zero badań jakichś szyjek a waga 2250 dla dziecka to był standard...ja byłam klucha bo 2800
A moja mama miała badania u gina szyjki co miesiąc i morfologię krwi i jedno USG jakoś ok 34-35 tc chyba, no jakoś 2 msc przed planowanym porodem. Ale fakt, nie mówiło się, w którym się jest tygodniu, tylko na miesiące liczyli. Ja tam się urodziłam podobno ponad 2 tygodnie po terminie i waga ponad 4 kg i to jeszcze przez wywołanie na patologii ciąży, więc jakoś tam to kontrolowali te 26 lat temu .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 15:27   #4722
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Soli nie kupuję bo nie wiem do czego miałabym ją stosować.
Woda morska to do noska jest, a solą to wiem że niektóre mamy oczy dzieciom myją. Ja myję przegotowaną ciepłą wodą buźkę.

eee właśnie myślałam, że ta sól do oczek jest to kupiłam 5 ampułek nie ? no to mówisz że wodą wystarczy a woda do noska .. ale jak ten nosek się czyści powiedz mi ....
a i jeszcze mi powiedz czy te waciki nasączone spirolem to będą ok do pępuszka ? bo je nabyłam ale nie wiem czy będą ok
Stary 2012-08-10, 15:29   #4723
Iwoncia81
Zakorzenienie

Znowu moje bobo ma czkawke

Dobra znalazłam fotke jak my przewozili lodówke naszą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1344605339594.jpg (122,3 KB, 64 załadowań)
Stary 2012-08-10, 15:30   #4724
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
ja Wam dalej posmęcę z tym wózkiem bo nie wiem, co robić... żądać zwrotu kasy (ciekawe w jakim tempie by zrobił przelew) i zamawiać tam, gdzie agaton (wózek wysłaliby we wtorek i na czw. już miałabym w domu; zapłacić można kurierowi bez problemu) czy jednak czekać na ten móżdzę dziś nad tym pół dnia i nie wiem... trochę boję się o kasę, bo jednak 1300 zł piechotą nie chodzi, a ten sprzedawca uczciwy nie jest więc nie wiadomo czego można się po nim spodziewać.
Jeśli Sprzedawca ma pozytywne opinie to ja bym już raczej poczekała. Może faktycznie w Tako mieli urlop (miałam tam wczoraj podjechać bo oni z Częstochowy). Jeśli wózek nie jest Ci potrzebny na już to może poczekaj. Ewentualnie postrasz ich negatywem chyba że spróbują Cię przekonać jakimś gratisem do wózka.
Stary 2012-08-10, 15:33   #4725
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

: hahaha: masakrejszyn nie ? dobre dobre ... przynajmniej 98zł w kieszeni

ok uciekam póki co .. pewnie dobranoc wpadnę powiedzieć nie ?

Stary 2012-08-10, 15:34   #4726
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Dearline ja cały czas chodze do pracy bo lubię, ale powoli zaczynam sie męczyć, czuje ciągnięcia. I od wrzesnia idę na L4 i nie mam zamiaru nikomu się z tego tłumaczyć. Odpoczywajmy, bo nam się należy
Pewnie ze tak.
Facet chce dziecko, dziadkowie chca wnukow, ale to kobiety za to odpowiadaja.

Cytat:

Kapitalnie

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-08-10, 15:35   #4727
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Boże, dziewczyny jak ja mam dość ludzi. Dzisiaj to chyba naprawdę komuś krzywdę zrobię. Wydzwaniają do mnie klientki, staram się nie odbierać, bo liczę na to, że domyślą się, że skoro nie odbieram telefonu tzn., że już nie przyjmuję, ale nieee... dzwonią na upartego po 5-6 razy o głupią regulację brwi. I oczywiście mam być na ich zawołanie "o 16", "za godzinę", "w poniedziałek o 17:15". Gdy grzecznie informuję, że nie przyjmuję już, bo źle się czuję, to słyszę "ale przecież to tylko 5 minut", "na tą chwilkę nie da Pani rady przyjść?", 'bo ja tylko na szybciutko regulację, nie uda się?". Noooosz ku*wa. Czy ja mówię w innym języku? Jedna mi się oczywiście wpierd*liła jeszcze dzisiaj między weselne klientki, bo skoro będę popołudniu, to ona wleci na tą sekundę, to napewno znajdę dla niej czas. K*rwica mnie po prostu bierze. I w tej sytuacji tylko utwierdzam się w przekonaniu, że podjęłam dobrą decyzję o zakończeniu tego całego cyrku. Ludzie są cholernie niewyrozumiali i egoistyczni. A jak mnie jednak zirytowała, którą wczoraj spotkałam na osiedlu i pytała jak się czuję i jej mówiłam, że już co raz gorzej znoszę te ostatnie tygodnie, a ona dzisiaj miała tupet, żeby zadzwonić czy jej pedicure zrobię w następnym tygodniu. Przecież wczoraj sama widziała, że ledwo się kulam do domu. Totalny brak wyobraźni.

I jeszcze moja psychiczna babunia odpierdziela akcje, które nawet chyba psychiatrom się nie śniły. Jestem dzisiaj kłębkiem nerwów.

Wybaczcie, że musiałam się gdzieś wygadać.
Mi by też puściły nerwy w końcu nie jesteś jakim terminatorem żeby harować do porodu.

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wsparcie
Lekarze ocenią ile czasu mam leżeć jak już wszystkie wyniki będę, ciągle mam jakieś nowe, a za godzinę mam konsultacje z urologiem jeszcze. Także opieka super. Leczą mnie dożylnie antybiotykiem właśnie.

Co do Basi... to hahaha wysysa ze mnie ile się da! I tu zwracam się szczególnie do Bafi bo ja przez całą ciąże przytyłam 3 kg (!) tydzień emu miałam robione USG i lekarz powiedział że nie ma się czym przejmować, a jest wręcz się z czego cieszyć, bo po porodzie będę miała wybór między płaskim brzuchem a kaloryferem
a na poważnie to jeśli z dzieckiem wszystko ok, to nie ma co się martwić
Basia waży ponad 2,700 i lekarz stwierdził że musi być starsza niż wynika z terminu OM i jej wiek ocenił na 35-36 tc
tak więc Bafi Twój lekarz panikuje i przesadza chyba
ale się uśmiałam

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Uff czyli sama nie jestem z takim duzymi chrzcinami
tez sobie nie wyobrażam biegania w domu miedzy prawie 30-oma osobami z obiadem czy nawet tylko tortem i kolacją, maleńkim dzieckiem i dwojka zazdrosnych nierealne jak dla mnie
U nas jest problem taki, że chrzciny musimy dodatkowo zrobić w miarę szybko bo w maju mamy komunię, a to juz jest ogromny wydatek!

Wózki piękne, oglądałam tako u nas w salonie i nadal nie wiem uswiadomcie mnie
Czy ta tapicerka (piekna) lniana jest łatwa w czyszczeniu? wiem ze inne tapicerki tako są naprawde łatwe w czyszczeniu ale ten len? czy on nie wpija wody?
Ja mam zamiar się z chrzcinami wyrobić do miesiąca góra dwóch po urodzeniu. Też chyba zrobię w lokalu. Nie dlatego że nie wyobrażam sobie obskoczenia 12 osób ale dlatego że moja teściowa wiedziałaby lepiej co podać itd. I najlepiej zrobiłaby wszystko za mnie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
wróciłam , wysiedziałam 3 godziny, mam nowy fryz, mogę iść rodzić
no czekamy, ale i tak wyjdzie kiedy będzie chciało

ja też taką mam, ale już długo i też ją polecałam, bo u mnie sprawdza się świetnie
piszą, że można wykorzystać do karmienia, zobaczymy

Cytat:
Ja staram nie denerwować teściami.. Ani szwagrem.. Choć nie łatwo

Oczywiście już widzę żale i wielkie zawiedzenie ze strony teściowej. No bo jak pies będzie mógł być sam?! Cóż, pies mnie do szpitala nie zawiezie.. Jednak z tym nikt się w tamtej rodzinie nie liczy. Niestety. A jak szwagier taki mądry to niech sobie sam jakiegoś opiekuna do zwierzaka znajduje..

W dodatku, wiecie co usłyszałam jak opowiadaliśmy o tym, że odstawiam fenoterol i mam już pozwolenie na rodzenie od Doktorka?
Że jest bezczelny i co to za lekarz, który na coś takiego pozwala.
Olej psa. Jak się decyduje na posiadanie zwierzaka to trzeba być odpowiedzialnym a nie go zwalać kobitce w końcówce ciąży.

A ja dziś usłyszałam od teściowej, że jestem taka słaba w tej ciąży bo jestem szczupła. Ja nie wiem czego ona chce. Robię z nią sałatki, sprzątam, piorę, gotuję. Co mam jeszcze robić i czemu niby jestem słaba. Bo siedzę na L4????

Cytat:

niby tak wszyscy mi współczują, że mam leżeć, że mam nawet palcem nie kiwnąć ale nikt nie przywiezie mi obiadu
a ja taka głodna jestem ... petitki muszę wcinać
Mogłabym dowieźć ale mam późno

Cytat:
to ja ostatnio usłyszałam, że już lepiej by było gdybym urodziła w siódmym miesiącu, niż teraz w ósmym

że niby to dla dziecka lepsze...
U mnie też w rodzinie panuje takie przekonanie.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja wczoraj wychodze od fryzjera, idzie babka i sie drze na mnie ze mi sie dziecko bez glowy urodzi bo do fryzjera poszlam
Co za tupet i ciemnogród !!!

Cytat:
Zdzierstwo. W większości sklepów transport na takiej odległości jest za free.

Cytat:

ja juz nie wiem jak to z tym prasowaniem. nam polozna mowila ze nie trzeba ciuszkow maluchowi prasowac i ze bedzie nas podziwiwac jak znajdziemy czas przy maluchu do prasowania tych stert.
powiedziala nam ze dawniej sie prawsowalo bo nasze mamy o mialy franie albo w rekach musialy i ta temp prania niska byla.

ja to teraz to co mam poprasuje a pozniej to sie zobaczy ja niecierpie prasowac

aa i nie bede dawac plynu do plukania bo podobno to on najczesciej uczula bo pozostaje na ubrankach.
Przetestuję bo moja mam wszystko wypłukała w płynie

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 15:35   #4728
katiem
Wtajemniczenie

Ja tez lece.
Po synka do złobka.

papa

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-08-10, 15:36   #4729
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

eee właśnie myślałam, że ta sól do oczek jest to kupiłam 5 ampułek nie ? no to mówisz że wodą wystarczy a woda do noska .. ale jak ten nosek się czyści powiedz mi ....
a i jeszcze mi powiedz czy te waciki nasączone spirolem to będą ok do pępuszka ? bo je nabyłam ale nie wiem czy będą ok
mysle, ze tak 5 ampulek warto miec. np jak by dzidzi ropialy oczka i sie sklejaly to nam polozna mowila ze o wiele lepiej sola przetrzeć

ja bym spirytusu nie uzywala, oj nie. lepiej juz nic nie robic tylko oszuszac jalowym gazikiem pepek po kapaniu a w razie gdyby cos tam sie robilo spryskac octeniseptem

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-08-10 o 15:38
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 15:40   #4730
kraven
Zakorzenienie

Iwoncia to jest zdjęcie roku

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-08-10, 15:45   #4731
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

rewelacja

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
mysle, ze tak 5 ampulek warto miec. np jak by dzidzi ropialy oczka i sie sklejaly to nam polozna mowila ze o wiele lepiej sola przetrzeć

ja bym spirytusu nie uzywala, oj nie. lepiej juz nic nie robic tylko oszuszac jalowym gazikiem pepek po kapaniu a w razie gdyby cos tam sie robilo spryskac octeniseptem
Mojej bratowej w szpitalu pokazywali jak dbać o pepek. Ona używała spirytusu ale rozcieńczonego i z tego co wiem to nie tyle delikatnie przecierała co nawet musiała patyczkiem nawet dość głęboko grzebać. Nie mogłam na to patrzeć. Ale to było 5 lat temu. Może zależy jak zwiną pępek??

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 15:53   #4732
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
I jeszcze ktos palnal ze kobieta ktora palila nie powinna w ciazy tak od razu odstawiac papierosow tylko stopniowo zmniejszac ilosc. Bo to szok jakis czy cos
No ale z fajkami tak jest. Jeśli na przykład matka paliła przez 7 miesięcy to nie powinna rzucać z dnia na dzień tylko ograniczać stopniowo, bo dziecko też jest uzależnione i będzie odczuwało głód nikotynowy. Nie tyczy się to kobiet co na widok dwóch kresek rzuciły palenie.

Cytat:

Ja noska Pauli nie czyściłam, nie było takiej potrzeby, więc nie pomogę. Wodę morską miałam na katar, ale też w sumie mało używałam.
Co do pępka to są różne teorie. Za czasów Pauli nie moczyło się i 2-3 razy dziennie smarowało gencjaną lub spirytusem. Teraz niby można moczyć, później tylko osuszyć i jest niby ok. A dowiedzieć się za bardzo nie mam jak bo moja położna ma mnie w tyłku. Gaziki moim zdaniem warto mieć bo jakby się babrało coś to spiryt najszybciej zasuszy.

Cytat:

Mistrzostwo świata

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Mojej bratowej w szpitalu pokazywali jak dbać o pepek. Ona używała spirytusu ale rozcieńczonego i z tego co wiem to nie tyle delikatnie przecierała co nawet musiała patyczkiem nawet dość głęboko grzebać. Nie mogłam na to patrzeć. Ale to było 5 lat temu. Może zależy jak zwiną pępek??
Pępka nikt nie zwija
On sam się robi, po odcięciu pępowiny zostaje taki kikut, który musi się zasuszyć i uschnąć i odpaść i mamy wtedy normalny pępek
Stary 2012-08-10, 15:54   #4733
Sojka1990
Zadomowienie

haha lodówka genialna

wstawiłam zdjęcie na maila brzucha donoszonego :P
Stary 2012-08-10, 16:03   #4734
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
: hahaha: masakrejszyn nie ? dobre dobre ... przynajmniej 98zł w kieszeni

ok uciekam póki co .. pewnie dobranoc wpadnę powiedzieć nie ?

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość

Kapitalnie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Iwoncia to jest zdjęcie roku

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
rewelacja[COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Mistrzostwo świata

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
haha lodówka genialna

wstawiłam zdjęcie na maila brzucha donoszonego :P
Wiecie jakie to było kochane autko
Wyć mi sie chciało jak my je sprzedawali, mimo tego że mój brat je odkupił
A teraz mamy wielką maciore co w bagażniku zmieści trójkąt jak sie auto zdupcy

Sojka śliczny brzusio a Ty zgrabna kobita jesteś
Stary 2012-08-10, 16:05   #4735
Kalpana
Zakorzenienie

Dearlie masakra z tymi babami... Może sprawdź, czy masz w telefonie taką opcję, żeby zablokować połączenia od nieznanych numerów i jak będą dzwonić, to będzie cały czas zajęte, a Tobie chyba tylko przyjdzie sms, że ktoś dzwonił, bo tak to i tak Ci pewnie spokoju prędko nie dadzą.....

Jak się wszyscy żalą, to ja też W mojej rodzinie wszyscy myślą, że będę na każde skinienie.... Matka sobie wymyśliła, że teraz będzie miała urlop, to żebym przyjechała do niej na 3 dni posiedzieć. A mieszkam od niej 4km! To że nie pracuję i siedzę w domu, to znaczy, że jeśli ona sobie tak umyśli, to ja mam przekonać TŻta i sru do niej czy tego chcę czy nie.... A ciekawe co sobie teście pomyślą, jak pojadę do mamusi na kilka dni, która mieszka tak blisko? Jak znam życie to że znowu się z TŻtem pożarliśmy i uciekłam.... Matka pokłóciła się z ojcem, to już babka (matka matki) do mnie wydzwania, żebym coś ojcu powiedziała, żebym tam pojechała, matkę wesprzeć, ojca opieprzyć.... Nosz kuźwa, ja nawet nie wiem o co im poszło, może się tylko posprzeczali, więc co ja mam się wtrącać?! Zwłaszcza, że z ojcem zawsze miałam bardzo zły kontakt, to tylko tym bardziej go pogorszę jak go zrypę nawet nie wiem czy słusznie, tak? Niektórzy uważają, że nie mam chyba swojego życia, tylko mam być pod czyjeś dyktando!!

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 16:08   #4736
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Ludzie starej daty mają takie podejście. Wczoraj babcia męża powiedziała mi że jak urodze teraz to mały nieprzeżyje. Mogła nic się nie odzywać, bo tylko mnie wkur..ła. Jak tak można w ogóle komuś powiedzieć.
Siedz w domu z rodzicami, a psa niech sobie na wesele wezmą
Mogła sobie darować.. Jak słysze takie pi**dolenie, za przeproszeniem, to zabiłabym na miejscu

To samo moja babcia powiedziała, że mogli psa ze sobą zabrać A jak zapytałam TŻa, co, by było gdybyśmy wszyscy jechali na te wesele? Nie dostałam odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Colds masz świętą rację, tym bardziej że byś miała tam sama siedziec... Ja też bym nie chciała ! A szwagier to co ? nie może zaopiekowac się psem czy jak ?
Niestety, ma ważniejsze sprawy.. Wyjeżdża świętować swoje urodziny z dziewczyną

Cytat:
co za ludzie. tobie teraz na pewno na glowie jest zajmowanie się szwagra psem.
a czemu ty musisz isc tam spac? nie moga do was przywiesc tego psa? łatwiej by chyba tak bylo.
Cytat:
colds, masz rację, nie jedź. co zrobisz sama w razie czego? a co to za psiak? jak już to może byś go do siebie zwiozła czy nie bardzo?
Już myślałam o tym, nawet rozmawiałam z domownikami o tym pomyśle.
Tylko jedyny mankament to taki, że my mamy już dwa psy. Moje oba są spokojne, aż czasem za bardzo Natomiast tamten pies to jak z buszu wypuszczony, często się stawia, chce się bawić. Nie jest nauczony takiego.. spokoju. W sensie.. Musi wszystko obwąchiwać, latać, sprawdzać czy wszyscy domownicy są, szczeka byle ktoś się poruszy. Jest też bardzo skory do zabawy, gdzie nasze psy to już takie trochę psychicznie staruszki.
No i tamten pies drapie drzwi, jeżeli nie chce się go wpuścić/wypuścić z/do pokoju..

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Colds to Ty jeszcze się nie dowiedziałaś ze psy mają nadprzyrodzone siły i on Zadzowni na pogotowie bądz pojedzie Cie zawieźc na porodówke ja bym nie jechała. To oni mają problem z psem nie Ty. nie rozumieją nie muszą jechać na wesele. ależ ja dzisiaj wredna jestem
Ogólnie w nosie bym miała, ale strasznie szkoda mi psa.. Że przyzwyczaili go Bóg jeden wie do czego i teraz, przez ich wcześniejsze widzimisię, on będzie cierpiał

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
colds tez masz akcje... a nie wiem, zaden sasiad nie moze dostac kluczy i wpasc psa nakarmic i wyprowadzic? no rzeczywiscie, synowa na wylocie, gdzie moze zaczac rodzic, najbardziej sie nadaje, zeby ja zostawic sama na weekend z psem
Z żadnym sąsiadem nie żyją w zgodzie.. Niestety

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Przecież nie będą psa na stres narażać
O! Przy okazji mego pytania o wesele dowiedziałam się, że On nie wie jakby to było, bo piesek to zawsze z kimś był na noc.. Więc stres dla niego niesamowity!

Cytat:
Colds widze że masz też "świetną" sytuacje z rodziną męża.
Kuźwa no jak sie nie wnerwiać jak wiecznie coś !!!!!!
Oj, nic mi nie mów..

Konczita - Nas zaproszono, ale przeprosiliśmy i odmówiliśmy. Właśnie z racji ciąży, że to końcówka, a na Mazury mamy kawał drogi.
Szwagier też miał jechać na weselicho i również odmówił. Ale widocznie te dni sobie inaczej zaplanował

maggie - Właśnie chodzi o to, że szwagier zamiast zostać w domu i pilnować SWOJEGO psa, bo wie, że ja na wylocie, a teściowie to weselicho, to sobie pojechał gdzieś na kilka dni świętować swoje urodziny z dziewuchą I to jest facet, który ma 30lat!
Już kiedyś latałam i psa wypuszczałam, ale to jak o brzuszku marzyliśmy, i później, jak się On pokłócił z moim TŻem, to wszystko wyrzucił Nam.. W sensie, że co my sobie wyobrażamy.. Że to, że przypilnowaliśmy psa to możemy sobie w wsadzić, bo to nic dla Niego nie znaczy..

Dearlie - A wiesz, co jeszcze mnie strasznie zasmuciło..? Przykrość niesamowitą mi sprawili, ale kij im w oko TŻ chce być przy mnie, to On chce ze mną jechać do szpitala, chce być obok. I tłumaczył im, że w niedziele nie pojedzie z bratem do Piły po pieniądze, bo różnie to ze mną może być, a nie będzie później na wariata wracał.. A Oni, że to Jego brat, że Oni woleliby aby On z Nim jechał. Mają w dupie to, co może się dziać..
A po prostu w Pile są do odebrania pieniądze, które klient wisi bratu TŻa. Niezła sumka, bo kilka tysięcy złotych. Tyle, że umowa nie spisana, wszystko na czarno, bo braciszek zaufał klientowi. W dodatku jeżeli On tych pieniędzy nie odzyska to my nie odzyskamy też pieniędzy, które TŻ pożyczył bratu, a sam, z racji nie oddania ich przez brata, musiał się zapożyczyć u rodziców Paranoja

Inne wiadomości np. o przewożeniu lodówki nadrobię później , bo trzeba myśleć, co z tym kundlem..
I na prawdę, mi nie jest szkoda tych ludzi. Zrobiłabym nawet tak jak piszecie, że olałabym ich. Ale tak mi się przykro robi jak pomyślę o zwierzaku Nie jego wina, że nauczyli durnot, a teraz on musi cierpieć..

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Iwoncia - Myśmy też swego czasu skodzinkę mieli. Kochane autko
Jak się z nim żegnałam to aż łezki leciały, musiałam w środku pogłaskać wszystko.. Normalnie.. Pierwszy raz tak się do auta przywiązałam
Stary 2012-08-10, 16:11   #4737
gda
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem....
nie obraź się bo to nie do Ciebie teraz będzie kierowane gdyż nie znam Cię tak naprawdę ,.... ale w mojej firmie pracuje się na zmiany i przez 365 dni w roku więc w święta też są dyżury .. no i są osoby które święta traktują jako pretekst do fajnych prezentów ... tak mnie to wpienia ... one zawsze ranne dyżury a Boże Narodzenie wolne ... tylko szkoda, że dziewczyny które obchodzą ten dzień jako wydarzenie ich wiary muszą przez to cierpieć aby inne mogły posiedzieć przy kawusi i prezentach ... wpieniało mnie to przez ostatnie moje 6 lat i pewnie dalej będzie wpieniać

kurcze dzisiaj mam nogi jak banie ... siedzę i mocze sobie je ... lepiej mi tak troszkę
No ja to rozumiem. Jeśli jesteś osobą wierzącą, a tamte nie, to automatycznie powinny brać te dyżury w Boże Narodzenie i inne święta... Ja na szczęście nie mam takiej sytuacji, bo na razie studiuję.

Podobna sytuacja jest w przypadku moich znajomych, którzy są singlami. Kilkoro z nich jest lekarzami na specjalizacji i w szpitalach panuje przekonanie, że skoro oni nie mają partnera/dzieci, to wszystkie świąteczne dyżury spadają automatycznie na nich, bo przecież "nie mają rodziny"... No oczywiście, no na pewno nie mają też rodziców, dziadków, rodzeństwa i nie muszą pomóc w świątecznych przygotowaniach... Wkurzające to!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 16:11   #4738
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Mogła sobie darować.. Jak słysze takie pi**dolenie, za przeproszeniem, to zabiłabym na miejscu

To samo moja babcia powiedziała, że mogli psa ze sobą zabrać A jak zapytałam TŻa, co, by było gdybyśmy wszyscy jechali na te wesele? Nie dostałam odpowiedzi

Niestety, ma ważniejsze sprawy.. Wyjeżdża świętować swoje urodziny z dziewczyną

Już myślałam o tym, nawet rozmawiałam z domownikami o tym pomyśle.
Tylko jedyny mankament to taki, że my mamy już dwa psy. Moje oba są spokojne, aż czasem za bardzo Natomiast tamten pies to jak z buszu wypuszczony, często się stawia, chce się bawić. Nie jest nauczony takiego.. spokoju. W sensie.. Musi wszystko obwąchiwać, latać, sprawdzać czy wszyscy domownicy są, szczeka byle ktoś się poruszy. Jest też bardzo skory do zabawy, gdzie nasze psy to już takie trochę psychicznie staruszki.
No i tamten pies drapie drzwi, jeżeli nie chce się go wpuścić/wypuścić z/do pokoju..

Ogólnie w nosie bym miała, ale strasznie szkoda mi psa.. Że przyzwyczaili go Bóg jeden wie do czego i teraz, przez ich wcześniejsze widzimisię, on będzie cierpiał

Z żadnym sąsiadem nie żyją w zgodzie.. Niestety

O! Przy okazji mego pytania o wesele dowiedziałam się, że On nie wie jakby to było, bo piesek to zawsze z kimś był na noc.. Więc stres dla niego niesamowity!

Oj, nic mi nie mów..

Konczita - Nas zaproszono, ale przeprosiliśmy i odmówiliśmy. Właśnie z racji ciąży, że to końcówka, a na Mazury mamy kawał drogi.
Szwagier też miał jechać na weselicho i również odmówił. Ale widocznie te dni sobie inaczej zaplanował

maggie - Właśnie chodzi o to, że szwagier zamiast zostać w domu i pilnować SWOJEGO psa, bo wie, że ja na wylocie, a teściowie to weselicho, to sobie pojechał gdzieś na kilka dni świętować swoje urodziny z dziewuchą I to jest facet, który ma 30lat!
Już kiedyś latałam i psa wypuszczałam, ale to jak o brzuszku marzyliśmy, i później, jak się On pokłócił z moim TŻem, to wszystko wyrzucił Nam.. W sensie, że co my sobie wyobrażamy.. Że to, że przypilnowaliśmy psa to możemy sobie w wsadzić, bo to nic dla Niego nie znaczy..

Dearlie - A wiesz, co jeszcze mnie strasznie zasmuciło..? Przykrość niesamowitą mi sprawili, ale kij im w oko TŻ chce być przy mnie, to On chce ze mną jechać do szpitala, chce być obok. I tłumaczył im, że w niedziele nie pojedzie z bratem do Piły po pieniądze, bo różnie to ze mną może być, a nie będzie później na wariata wracał.. A Oni, że to Jego brat, że Oni woleliby aby On z Nim jechał. Mają w dupie to, co może się dziać..
A po prostu w Pile są do odebrania pieniądze, które klient wisi bratu TŻa. Niezła sumka, bo kilka tysięcy złotych. Tyle, że umowa nie spisana, wszystko na czarno, bo braciszek zaufał klientowi. W dodatku jeżeli On tych pieniędzy nie odzyska to my nie odzyskamy też pieniędzy, które TŻ pożyczył bratu, a sam, z racji nie oddania ich przez brata, musiał się zapożyczyć u rodziców Paranoja

Inne wiadomości np. o przewożeniu lodówki nadrobię później , bo trzeba myśleć, co z tym kundlem..
I na prawdę, mi nie jest szkoda tych ludzi. Zrobiłabym nawet tak jak piszecie, że olałabym ich. Ale tak mi się przykro robi jak pomyślę o zwierzaku Nie jego wina, że nauczyli durnot, a teraz on musi cierpieć..

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Iwoncia - Myśmy też swego czasu skodzinkę mieli. Kochane autko
Jak się z nim żegnałam to aż łezki leciały, musiałam w środku pogłaskać wszystko.. Normalnie.. Pierwszy raz tak się do auta przywiązałam
Niezły meksyk z tą psiną... tylko że bidne stworzenie niewinne i najwięcej krzywdy w tym wszystkim na niego przeca spada.

u nas też dziadek lubuje się w skodach odkąd pamiętam zawsze każde nowe auto to była skoda, nigdy nie widziałam dziadka w innym samochodzie.
Stary 2012-08-10, 16:19   #4739
marzenka1984
Rozeznanie

Ja rzuciłam fajki w 3 miesiącu z dnia na dzień i nic się nie dzieje.

Dzisiaj zaczynam 31 tydzień soczek dla wszytkich

Jestem po wizycie u mojej mądrej prowadzącej oczywiście dostałam ochrzan, że przytyłam 3 kg i że dziecko tucze przez to moje tycie.
Muszę zrobić drugi raz już glukozę 75 ale całe szczęście ja nie mam z tym problemów, że zwracam czy coś ale mam problem z 3 krotnym pobieraniem krwi bo żył u mnie nie widać

Kupiłam sobie żel pod prysznic czekoladowy i idę się odprężyć w czekoladowej woni
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 16:34   #4740
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
ja Wam dalej posmęcę z tym wózkiem bo nie wiem, co robić... żądać zwrotu kasy (ciekawe w jakim tempie by zrobił przelew) i zamawiać tam, gdzie agaton (wózek wysłaliby we wtorek i na czw. już miałabym w domu; zapłacić można kurierowi bez problemu) czy jednak czekać na ten móżdzę dziś nad tym pół dnia i nie wiem... trochę boję się o kasę, bo jednak 1300 zł piechotą nie chodzi, a ten sprzedawca uczciwy nie jest więc nie wiadomo czego można się po nim spodziewać.
maggie, źle się wyraziłam ja wózeczek zamawiałam w nas sklepie stacjonarnym, tylko link tego sklepu podałam, by Wam pokazać jaki model wybrałam

w stacjonarnym wyszło mnie taniej niż w internecie, dodatkowo sporo modeli było dostępnych od ręki, nic tylko płacić i wyjechać wózeczkiem
akurat podobał mi się kolor, którego nie było ale zgodziliśmy się poczekać.

ja bym chyba na Twoim miejscu podręczyła telefonami tego sprzedawcę z allegro, że obiecał wysłać w ciągu 10 dni więc niech się wywiąże z umowy. tym bardziej, że urodzić możesz w każdej chwili i wózeczek, fotelik samochodowy by się przydał.

ciężka sprawa, bo wątpię by sprzedawca szybko zwrócił pieniążki

kurcze, tak to już jest, że jak się zapłaci z góry to człowiek dłużej czeka bo najpierw wysyłają towar tym co wybrali opcję za pobraniem. sama się o tym przekonałam nie raz
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości