|
|
#1291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Kobietki udało mi się Was nadrobić, w pracy przez kilka dni miałam więcej do roboty i nie miałam jak pisać. No ale do końca miesiąca mam zwolnienie więc będę teraz na bieżąco czytać i pisać. Miałam wczoraj wizytę i okazało się że mam bardzo wysokie ciśnienie 140/100. Na poprzednich wizytach też miałam to dolne ponad normę ale nie przekraczało 90. Podpięli mnie pod jakiś sprzęt, zmierzyli tętno maluszka, słuchałam przez głośnik na ścianie bicia serduszka no i póki co ok. Muszę mierzyć w domu ciśnienie 3 razy dziennie i zapisywać. Jak będzie za wysokie to niestety czeka mnie kilkudniowa obserwacja w szpitalu. Oj dziewczynki mam nadzieję że mnie to ominie
Dzisiaj rano dolne miałam 82 a o godz. 14 - 87, więc nie przekroczyło tej niepokojącej granicy 90...nafiyqa Cieszę się, że dzidzia zdrowa! Trzymałam kciuki Cytat:
No i trzeba przyznać że TŻ elegancko lustro wypucował
|
|
#1292 |
|
Zadomowienie
|
KOchana masz racje, teraz sie przyjrzalam i na rozpisce z ostatniego usg prenatalnego mam termin na 27 stycznia
![]() a Tu moj groszek z 13 tyg i 3 dnia, ale jak mowie zdjecia kiepskie Haha zmusilam dziada do roboty, stalam i kazalam docierac, po wszystkim stwierdzil, ze mycie lustra toi ciezka robota ... w weekend czekaja go 3 okna to dopiero bedzie lament ![]() ![]()
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2012-08-10 o 17:55 |
|
|
|
#1293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę.Cytat:
Trzymam kciuki za resztę wizyt. Kiepsko się dziś czuję, oby jurto było ok, bo idziemy na urodziny siostrzeńca Idę malować aniołka :P
|
||
|
|
|
#1294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co tak brzydko mowisz o TZ? ![]() Cytat:
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-08-10 o 18:04 |
||
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aśka nie wiem, gdzie chowasz te kg, super wyglądasz
|
|
#1296 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
![]() łooo ale się rozpisałyście wczoraj cały dzień byłam w Łodzi a dzisiaj cały dzień na działce czekam na powrót mamy z Warszawy, ma mi przywieźć ubranka dla dzidzi co prawda po chłopcu.. no ale co tam zobaczę i ocenie dobra, później będę Was czytać, idę do Tżta mmm... PS. wczoraj będąc w tej Łodzi, mój TŻ zostawił mnie w wynajętym mieszkanku a sam pojechał na spotkanie, ja nudząć się, oglądając sex w wielkimm miescie siedziałam na fotelu na wpół leżąco i wiecie co... dzidzia mnie kopała a ja widziałam jak mi brzuch się rusza!!! ale miałam szok! musze nagrać filmik, może coś będzie na nim widać to wrzucę, mó tż nie wierzył jak mu powiedziałam wracając z łodzi, ale wieczorem jak obserwowaliśmy brzuchol to przyznał mi racje haahaha
|
|
#1298 |
|
Zadomowienie
|
Delicjanka wow
|
|
#1300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja ginka powiedziała że najpierw obserwacja w szpitalu i tam mi ewentualnie dobiorą leki, sama na razie nic nie dała na zbicie ciśnienia tylko wypisała zwolnienie i nie będę chodziła do pracy.
|
|
#1301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jutro moja kuzynka jedzie do domu
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
muszę się przyznac, że przez ostatnie dwa dni w ogole nie miałam natchnienia ani nawet chęci pisania czegokolwiek..... tylko Was podczytywałam... Okropne miałam samopoczucie. Jeszcze dzisiaj byl pogrzeb mojego znajomego- nie doczekał 30..... Raczysko go dopadło i wykonczylo w dwa miesiące.... Bo za pozno ziagnozowany..... Zostawił córke 4 lata i synka 10 miesięcy.... Masakra po prostu..... Postaram się narobic wieczorem Wasze dzisiejsze pisanie i włączyc się do dyskusji, bo aż wstyd tak się zaniedbywac
|
|
|
|
#1303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jeszcze nic nie czuję Cytat:
|
||
|
|
|
#1304 |
|
Zadomowienie
|
sylwietta1988 bardzo mi przykro ... nigdy nie zrozumiem tego, dlaczego tacy mlodzi ludzie umieraja ...
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Pani dr powiedziała ze już nie da się za bardzo zmierzyć, bo jest duża dzidzia, jedynie mi wage podała 200g
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
waga piękna hehee mi gin powiedział,że waży tyle, co kostka masła czyli widzę,że wagowo nasze dzieciaczki podobnea tak poza tym to zrobiłam dziś ze 100 pierogów, szarlotka już zżarta a wszystko to na życzenie mojego synka kochanego, mamy dziś prawdziwe święto w domu padam
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Zadomowienie
|
Delicjanko to juz pozniej nie podaja cm
a w ktorym ty jestes dokladnie tygodniu, bo wedlog wskaznika maluszka, to Twoj jest 11 dni starszy ... ale patrzac po terminie porodu jaki masz wpisany, to az 20 dni nas dzieli ...Marsii jak moglas ... pierogi ... a z czym ... ale bym zjadla pierogi ... mniammmm
Edytowane przez aska27adopcje Czas edycji: 2012-08-10 o 19:05 |
|
|
|
#1308 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was dziewczyny w III cześci po mojej długiej nieobecności urlopowej. Wróciłam wczoraj z wakacji z nad morza i powoli staram się na nowo przyzwyczajać co rzeczywistości mnie otaczającej.
Tyle się tu wydarzyło, że chyba nie będę w stanie nadrobić, jeszcze z drugiej części no ale po 10 dniach to można się było tego spodziewać. ![]() Z wakacji jestem/ jesteśmy bardzo zadowoleni, pogoda dopisała, pełny relaks, no po prostu super, tylko droga długaaaa jedyny minus , Jeszcze trochę szumi mi w głowie, oczywiście od dźwięku fal morskich ![]() Dzidziusiowi chyba też się podobało, gdyż wreszcie się uwidocznił, tzn. długo niewidoczny brzuszek stał się już okrąglutki i kilka dni temu poczułam pierwsze ruchy dziecka. Wczoraj weszłam w piąty miesiąc . Waga wciąż tylko delikatnie do przodu, zaczynałam z 45, przed wyjazdem nad morze było już 47 i teraz 48.Zabieram się za czytanie zaległości
|
#1309 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale mnie Tż zrobił w balona , dzwoni do mnie, ze objechał wszystkie Lidle i nigdzie nie było poduchy. Przyjechał i co patrze dumnie trzyma poduchę w ręku ![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
nie dziwie sie ze jestes zmeczona
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w koncu zrobilam sobie porzadny obiad (bo co tam odgrzewane pierogi ruskie? Wiadomo, pycha, ale malo
). A teraz delektuje sie penne z brokulami i serem zoltym, polane sosem czosnkowym, mniaaam
|
|
|
|
#1312 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze dziewczyny a wy o jedzeniu i zglodnialam .. Mam tylko zapiekanke z piecarkami biedronkowa, piekarnik juz sie rozgrzewa
![]() ![]() ![]()
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wg miesiączki jest 21 styczeń, później wg usg 19 styczeń, i tak wpisałam tutaj Ja już po badaniu mąż zachwycony Na szczęście anemii nie ma, ale z tą tarczycą mam zrobić ft3 i wtedy się okaże co i jak. Zwiększyła mi też dawkę magnezu ze względu na to że często w jednym miejscu boli mnie głowa (pulsujący ból który przechodzi po 30 sekundach) i noga mnie boli tez tylko jedna. Ehh i mam teraz zrobić glukozę, już się boję co to będzie jak to wypiję ps. zaczyna mi się robić ta ciemna kreska na brzuchu, na razie jest blada ale jest Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-08-10 o 19:44 |
|
|
|
|
#1315 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zero przyszczów i nie mam ochotę na słodkie mięsko i owoce mniam mniam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wstaw jakąs fote tego przystojniaka ![]() ![]() no, od poniedziałku już bede o wiele aktywniejsza na forum zjadłabym pierozki mniam ale nie chce mi sie robic hmm moze jutro się zmusze do tego hmhmhmh
|
|
|
#1316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kochana czy Ty czujesz jakies ruchy juz, bo ja odkad o tym przeczytalam, to tak czekam i czekam, ale nic nie czuje
|
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ruchów nie czuję jeszcze,i tez czekam i czekam. Zwłaszcza, że niektóre z Was bardzo szybko poczuły malucha. Ale jak tydzień różnicy skoro miesiączkę tak samo miałyśmy ?? |
|
|
|
|
#1318 |
|
Zadomowienie
|
Aga bo mi na ustatniej wizycie USG 23 lipca wyliczyla termin z usg na 27 stycznia, wiec sie przesunal o tydzien od tego z miesiaczki .. co do usg, to maluch mial wtedy 8 cm, ale robila mi normalnie przez brzuch a nie dopchowowo ...
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda tylko że dziś nie mogła potwierdzić na 100% że to chłopak. Nie było widać
|
|
|
|
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze sie Wam pochwale moimi wczorajszymi zdobyczami lumpkowymi
za 30 zl upolowalam - 2 pary spodni dresowych dla siebie (jedne takie na teraz, drugie grubsze jesienne) - 4 koszulki polo dla malza - 2 pary dzinsow dla malza szukalam jeszcze czegos dla dzidziola, ale byly tylko ciuszki na mniej wiecej roczek, a ze nie znam jeszcze plci to sie nie rzucalam na nie (ale mam nadzieje, ze ujawni sie za tydzien ). poza tym wole nie kupowac na az tak duzy zapas bo jak przewidziec wzrost malucha za rok
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Dzisiaj rano dolne miałam 82 a o godz. 14 - 87, więc nie przekroczyło tej niepokojącej granicy 90...

a w ktorym ty jestes dokladnie tygodniu, bo wedlog wskaznika maluszka, to Twoj jest 11 dni starszy ... ale patrzac po terminie porodu jaki masz wpisany, to az 20 dni nas dzieli ...