|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciecierecie PMki 2012 są najpiękniejsze na świecie - cz. 28
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35822280]te spodnie mają takie luźne być na udach?
ładne łowy chociaż kieca ma ciemny kolor[/QUOTE]tak tak, wysoki stan, szerokie w udach i przed kostke i wszytsko z metkąa tak wracajac do butow nie wiem czy nie zaryzykuje i nie zamowie przez neta... bo nie mam cierpliwości
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120929580113.html Edytowane przez kachna21 Czas edycji: 2012-08-10 o 22:18 |
|
|
|
#2732 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja swojej sukni nie ryzykowałam prac samej bo na metce pisze że można ja prać tylko chemicznie wiec oddałam do pralni chemicznej, nie firmowej bo sama kupiłam suknie w salonie współpracującym, żadna ozdoba mi nie odpadła. Jak tak na nią patrzyłam to i szara tez nawet nie jest, taka biel na 99% ale to oczywiste skoro jest używana.
|
|
#2733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Az mi sie lepiej zrobilo... szczerze mowiac boje sie strasznie tej przymiarki ale obiecuje sobie ze nawet jak mi nie zrobia tego w madonnie to jeszcze tydzien przed slubem pojde do prywatnej krawcowej i ta na pewno mi to zrobi tak jak chce.. Problem w tym ze "madonna" pewnie nie chce przerabiac sukien zbyt znacznie.. w koncu sie cenia i chca aby suknie pozostawaly w oryginalnych fasonach.. zobaczymy co mi powiedza.. ja tak samo powtarzalam sobie tylko w myslach zeby sie tam nie rozryczec bo dostalam po chwili takiego dola ze chcialam tylko te kiecke sciagnac.. i tak. bylo to w duzej czesci spowodowane obsluga... laska biegala jak pokrecona byle odbebnic. tak to odebralam. Bardzo sie boje tej przymiarki ale co ma byc to bedzie... Mam nadziej ze bedzie dobrze... ![]() Cytat:
co do fryzurek zgraj sobie kilka na telefon aby Pani chociaz jakis zarys miala.. aaaaa jak genialnie! Tez sie tak zetne po slubie ! a co! Sztuczko- Ty księżniczko Nasza! Wyglądałaś oooblednie! normalnie talia, biust (wbacz ale muslalam o nim wspomniec ) wlosy, MAKIJAZ, bukiet! Piekne! Twoj TZ tak samo! Sliczna z Was para! I te nogi przy tym 2 tancu.. normlnie padam z zachwytu a powiedz gipsowka nie "pachniala" jakos dziwnie? Chyba kiedys ktos mi wspomnial ze ona smierdzi.. tez sie zastanawialam nad takim bukietem ale w koncu jakos poszedl w niepamiec Jutro moj TZ idzie robic badania przed prawkiem na motor ![]() tylko jak on sobie to wyobraza skoro ma opatrunek na oku i ledwo na nie widzi ?
|
|
#2734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to już!!!: ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- jutro na pewno nie zajrze..wiec dziekuję wszystkim za życzenia! jestem padnieta.... ehhh ale juz uciekam spuniać, a jutro dalej kołowrotek do południa a potem już tylko luuuuzzzziikkktrzymajcie kciuki zeby wszystko było jak zaplanowałam
|
|
#2735 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jejku jak ja Cię dobrze rozumiem z tą suknią... tuż przed ślubem miałam straszliwe wątpliwości, chciałam na 3 dni przed biec i kupić nową z salonu, straszy dół mnie złapał... po wypraniu (czwartek przed ślubem!) okazało się, że poodpadały mi aplikacje przy dekolcie zaczęłam z mamą kombinować, przeszywać kamyczki spod pach aby tylko na samym widocznym środku kamyczki były kompletne... jednego jak mama chciała przyszyć to jej się ukruszył to go potem musiała PRZYKLEIĆ na super glue czy inny specyfik gdzieś tam z brzegu właśnie a na środek znów przenosić całego kamyczka... no mówię Ci - koszmar! jeszcze bardziej przyglądałam się gorsetowi, który fakt - jest trochę krzywo uszyty, małe zmechacenia rzucały mi się mocno w oczy... ryczałam i ryczałam w czwartek, w piątek już nie było na to czasu... a w dzień ślubu? siostra zaistalowała mnie w sukni a ja czułam się najpiękniejsza na świecie najważniejsze, że była bielutka, świeżo po pralni, mnie zrobiono makijaż, uczesano... całokształt się liczy jak już dziś wspomniałam, potem doszłam do wniosku że to super, że nie kupiliśmy nowej sukni bo miałabym ogromne wyrzuty sumienia że gdzieś tam ją na dole porwałam... a tak to jakoś lżej z tym było a i tak wszyscy chodzili i powtarzali, że przepięknie wyglądam ![]() ...w czasie tej dzikiej załamki suknią myślałam o Was... myślałam, że pewnie żadna z Was nie ma takich problemów ze swoją suknią, że każda z Was jest swoją suknią oczarowana i zakochana w niej, że macie w większości nowiusieńkie, tylko Wasze, idealne suknie a moja nie dość że była używana to jeszcze podniszczona... ale jak widać "shit happens" - tak więc główka do góry Ślicznotko i może zabrzmi to zbyt banalnie, ale kiecka to tylko głupi dodatek - i tak będziesz najpiękniejsza tego dnia jeśli nie teraz to po ślubie to zrozumiesz, tak jak do mnie to dotarło ![]() Oj dziękuję bardzo za tak wielki podziw nade mną muszę przyznać, że całokształt i mnie zadowolił, choć szczegółów można byłoby się czepiać jeśli chodzi o biust to nie wiem czy widać na tych foto akurat, ale nie miałam takich buforów jak pierwotnie miałam mieć - nie wiem czy pamiętasz :p wyprułyśmy wszystkie push-up'y i miałam biustonosz pod spodem efekt delikatniejszy, ale dalej sexy ![]() jeśli chodzi o gipsówkę to była przepiękna, wiele osób zwróciło uwagę, że bardzo oryginalny pomysł na wiązankę ślubną co do zapachu to fakt - nie są to róże ale też nie wali "starymi skarpetkami" jak to nam powiedziała jedna kobieta z kwiaciarni, od której uciekliśmy w mig! trafiliśmy za to do prawdziwej artystki, kobietki kochającej kwiaty i zachwycającej się ich pięknem ale wracając do zapachu dla mnie to bardziej zapach takich jakichś polnych kwiatów - lekko duszący, ale nie na tyle intensywny żeby z daleka go wyczuwać i padać po jego powąchaniu za to wrażenia wizualne moim skromnym zdaniem wcale nie gorsze niż bukietów złożonych z wielu rodzajów kwiatów no i butonierki dla panów (TŻ, świadek, narzeczony świadkowej, mój tata i partner mamy TŻ'a) wyglądały przeuroczo! hehehe po tak obszernej recenzji może jednak się skusisz ?
|
|
#2736 |
|
Raczkowanie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35822215]do wesela powinno się zagoić, ale co z butami na obcasie? Pytałaś lekarza o to?[/QUOTE]
oczywiście nie mogę, ale mam nadzieję, że tak długo to nie będzie się utrzymywać ![]()
|
#2737 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
dopiero teraz zaczyna normalnieć ale do kościoła tylko buty a na salę płaskie lub komunijne kupie bo ja mam małą nogę no i nie wiem jak rozwiązać sprawę z klęczeniem bo na to kolano nie mogę klękać bo mnie boli. Jak pójdziemy protokół spisywać to zapytam księdza czy jakąś gąbkę mi dadzą na podłogę![]() a dzisiejszym pmkom które ślubują swojemu tż wszystkiego dobrego na nowej drodze życia |
|
|
|
|
#2738 |
|
Raczkowanie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35825316]urztymywać to nie, ale później kończyna jest osłabiona, ja jak wiesz miałam zwichniętą rzepkę i po zdjęciu opaski jeszcze miesiąc mi uciekała (co w sumie 3msc się leczyła)
dopiero teraz zaczyna normalnieć ale do kościoła tylko buty a na salę płaskie lub komunijne kupie bo ja mam małą nogę no i nie wiem jak rozwiązać sprawę z klęczeniem bo na to kolano nie mogę klękać bo mnie boli. Jak pójdziemy protokół spisywać to zapytam księdza czy jakąś gąbkę mi dadzą na podłogę![]() a dzisiejszym pmkom które ślubują swojemu tż wszystkiego dobrego na nowej drodze życia jesteś w gorszej sytuacji niż ja
|
#2739 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2740 |
|
Raczkowanie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35825347]ale obcasy to dodatek, więc nie warto się przejmować
a jak rozpieszczony szwagier się zachowuje?[/QUOTE]właściwie przez ostatni czas praktycznie sie nie widywaliśmy bo my ciągle z TŻ gdzieś jeźdzliśmy (ostatnie zaproszenia) a on do wieczora pracował więc na szczęście nie było okazji.Wydaje mi się, że dziś ma wolne bo leży ze swoją panienką a zawsze o tej godzinie już wstawał mniej więcej
|
#2741 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2742 |
|
Raczkowanie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35825375]zagoń teścia do roboty niech Ci pomoże, niech chociaż głupie warzywa do pizzy przygotuje i nie ugnij się że nie zrobi bo nie potrafi. Mój teściu swojej żonie nie pomaga w kuchni, nie mówiąc o sprzątaniu a jak ostatnio chciał placki ziemniaczane to mówię on połowę trze i połowę tż bo ja paznokci nie chce zniszczyć, w przeciwnym razie niech robią sami, myślisz że coś powiedział? Tarł pokornie jak baranek
może się uda bo z barankiem ma wiele wspólnego
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kochane dzisiejsze Panny Młode życzę wam dnia pełnego uśmiechu, pięknych wzruszeń, a później już tylko szczęście u boku swoich mężów. To jest wasz dzień i cieszcie się nim na maksa Cytat:
Ale wesele przetańczyłam do 6 rano, prawie bez przerwy, na małym obcasiku, więc będzie dobrze Mi tylko już ok 3 nad ranem lekko z przemęczenia spuchła
Edytowane przez Anulka_p Czas edycji: 2012-08-11 o 07:00 |
|
|
|
|
#2744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Siemano babiszony
![]() Melduje się koza-no-stres ![]() Od wczoraj od 17 pada i jest szaro jak w listopadzie. Jakby któejś było za daleko, to niech wsiada na ponton albo inną łódkę i płynie do Wro ![]() Szamam właśnie śniadanko, oglądam na TLC wielkie cygańskie wesele. W końcu trzeba się wczuć w klimat TŻcik zabrał walizę z klamotami i pojechał do siebie. Od 9 zaczynam się pindrzyć u twarzowej szpachlistki i hermejkera ![]() Cytat:
Ksiądz mi się super trafił Nawet powiedział, żeby czasem na chłopa nakrzyczeć ![]() [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35808138]chyba się pochlastam [/QUOTE]Dasz radę z kiecą. Vanish powinien sobie poradzić Cytat:
![]() Gratulacje Takie pozytywne info lubię ![]() To zaszalałaś Co Cię tak wzięło?Cytat:
|
|||
|
|
|
#2745 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piękne dzięki lachoniki ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35825316] a dzisiejszym pmkom które ślubują swojemu tż wszystkiego dobrego na nowej drodze życia ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2746 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla mamy.Cytat:
![]() Cytat:
Swoją drogą bardzo ładna ta sukienka![]() Cytat:
Cytat:
Chociaż wierzę, że walc też był super![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co prawda to sandałki, które trzymają się na pasku z przodu i pięcie bez paska, więc do tańca się nie nadają, ale do tego mam taneczne![]() Cytat:
Że też ja tak nie umiem![]() Cytat:
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35825316]urztymywać to nie, ale później kończyna jest osłabiona, ja jak wiesz miałam zwichniętą rzepkę i po zdjęciu opaski jeszcze miesiąc mi uciekała (co w sumie 3msc się leczyła) dopiero teraz zaczyna normalnieć ale do kościoła tylko buty a na salę płaskie lub komunijne kupie bo ja mam małą nogę no i nie wiem jak rozwiązać sprawę z klęczeniem bo na to kolano nie mogę klękać bo mnie boli. Jak pójdziemy protokół spisywać to zapytam księdza czy jakąś gąbkę mi dadzą na podłogę![]() [/QUOTE] W moim Kościele jest klęcznik, na którym jest jakaś gąbka i przy nim krzesła dla młodych. Myślę, że się dogadasz bez problemu
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane
Czarnooka_Paula Gorska_Kozica olajakzam ona8686 Post_Blue Życzę Wam szczęścia, miłości i samych pięknych dni |
|
|
|
#2748 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejszym PMkom i ich już niedługo mężom chciałam życzyć wszystkiego najlepszego, wspaniałych wesel, które będą początkiem wspaniałego wspólnego życia, dużo miłości i powodów do radości
![]() Byliśmy wczoraj na spotkaniu z Panią od dekoracji Kościoła (dla przypomnienia u mnie monopol ma "Pani Terenia"). Pojechałam w sobotę zobaczyć co stworzyła innej parze, żeby wiedzieć na co się nastawić i nie było źle, młodzi mieli dekoracje ze słoneczników. Babka okazała się dość kontaktowa. Zaczęła od tego jaki kolor i była gotowa mi farbowane niebieskie kwiaty zamawiać. Ale w końcu jej zaproponowałam, żeby kwiaty były białe, a wstążki dała niebieskie. Więc za kokardy na ławkach z jakaś ozdobą, ubranie klęcznika i krzeseł, wysokie wazony z bukietami i kompozycję pod ołtarz bierze 200zł, więc chyba nie jest źle. Mamy jeszcze dzwonić przed samym ślubem potwierdzać wszystkie ustalenia ![]() A dzisiaj jedziemy na salę podać liczbę gości i ustalić szczegóły drugiego dnia, którego miało nie być
|
#2749 |
|
Rozeznanie
|
Kochane, dziękuję za życzenia
![]() Wczorajszy dzień nie był zbyt dobry, ale dziś będzie inaczej Niech machina rusza |
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
Pakuję się przy dźwiękach ciecierecie. Kto ze mną zatańczy?
![]()
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
kozica post_blue podziwiam was, że jeszcze macie czas i spokój, żeby tu wejść
ale to dobrze, że się nie stresujecie, dlatego wam i wszystkim dzisiejszym Pmkom życzę pogody ducha, pięknego słońca, duużo spokoju, uśmiechu, który nie będzie wam schodził z twarzy do końca wesela 7 ddś czyli za tydzień my 18stki
|
|
|
|
#2753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Właśnie ściągnęłam sie z łózka U mnie pochmurno, zimno, dobrze, ze jak na razie nie pada I dziekuje wszystkim za życzenia Cytat:
![]() Poszło o obrazek, obrazek, który ma wisieć za nami na sali. Najlepsze jest to, ze ona zamiast to powiedziec mnie, lub Tż to mówila mojej mamie, która potem wszystko mi przekazała. Jak to powiedziała, ze obrazek musi być, bo to ślub katolicki. Tylko my sie zastanawialiśmy, czy bedzie czy nie. A po jej słowach w ogole nie chciałam go wieszac. I to co teściowa zaczeła tesc zakończył podobniez słowami "ze jak nie bedzie obrazka to bedzie poczatek slubu i zaraz koniec i na dodatek mieszkamy w niekatolickim mieszkaniu bo obrazka nie ma". Tylko mieszkanie w czwartek zostało doprowadzone do porządku po remoncie a obrazki beda wieszane później. Na chwile obecna mam ich dość. I cenie, ze moi rodzice maja czasami swoje fanaberie, ale do mojego prywatnego życia sie nie wtrącają i nie narzucają. To sie wygadałam
|
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że dzisiejsze Pmki wyluzowane są i mają sporo czasu żeby jeszcze poplotkować na wizażu
|
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie fryzjer dopiero na 13:30 także mam czas
|
|
|
|
|
#2757 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;35826225]to o której masz ślub?[/quote]
19 |
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2760 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

ładne łowy chociaż kieca ma ciemny kolor[/QUOTE]

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Micha mi się sama śmiała. Przede wszystkim trzeba było ustalić co z ramiączkami, gdyż uparłam się, że je chcę mieć. Zastanawiałam się jak to zrobić, żeby nie były na stałe - bo pod bolerko wolałabym nie mieć, ale żeby się nie odpinały, bo chce sie swobodnie bawic na weselu. A pani zaproponowała, żeby z tylu przyszyc na stałe, a z przodu zrobic na zatrzaski, to ewentualnie sama sobie szybko poprawię. Mówię: Pani czyta mi w myślach!. Pani bardzo się cieszyła z mojego nastawienia. Więc jestem bardzo zadowolona, chociaz Pani i moja BF upierały się że ładnie mi bez ramiączek, ale bylam twarda i to co ustaliłyśmy jest super!

Tylko kompletnie nie mam koncepcji, podobają mi się i pół podpięcia i luźne koki, i jak tu się na coś konkretnego zdecydować

Jejku jak ja Cię dobrze rozumiem z tą suknią... tuż przed ślubem miałam straszliwe wątpliwości, chciałam na 3 dni przed biec i kupić nową z salonu, straszy dół mnie złapał... po wypraniu (czwartek przed ślubem!) okazało się, że poodpadały mi aplikacje przy dekolcie
jeśli chodzi o biust to nie wiem czy widać na tych foto akurat, ale nie miałam takich buforów jak pierwotnie miałam mieć - nie wiem czy pamiętasz :p wyprułyśmy wszystkie push-up'y i miałam biustonosz pod spodem