Ostatnio testowałam... - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-01, 08:33   #601
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio testowałam...

Chyba wyszłam już z etapu, że wszystko mi się podoba...

Teścików ostatnio było kilka:
Tresor - szybko sobie przypomniałam ten zapach i rzeczywiście - już mi się nie podoba; potwierdziłam - mogę spać spokojnie;
Tumulte - wącham, wącham i nie rozumiem zachwytów; zapach taki sobie, może sobie na mnie być, ale wrażenia nie robi żadnego;
Prada EDP - to jest dopiero zaskoczenie... Dla mnie i na mnie kompletnie nijaki;
Sensations EDP - bardzo pragnęłam powąchać i bardzo czekałam na próbkę, którą notabene wyżebrałam u miłej wizażanki. Secco
Niestety - EDP brakuje tego wszystkiego, co mnie w EDT zachwyca. No i brak mu tej spodziewanej trwałości... Generalnie jakoś mnie ten test zdołował.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 09:17   #602
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Zaczęłam moje testowanie od Eclat d'Arpege.Ach...piękny.Trochę pobrzmiewa w nim duch Light Blue ale jesnocześnie to zupełnie inny zapach.Słodki,lekki i kwiatowy.Bardzo mi się podoba.
Stary 2007-02-01, 13:47   #603
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

CdG - Series 7 Sweet - Woodcoffee - Jestem zaskoczona pomysłowoscią CdG co do tego zapachu, ale mogli to zrobic lepiej Pierwsze skojarzenie - kawa, bardzo duzo kawy.. lecz szkoda ze wymieszana z kakao, cynamonem, spora doza cukru i mlekiem. Gdzieniegdzie brzebijaja sie nuty wanilii i cos kwasnego wisi nad gorycza, czego moglo by nie byc. Bardzo lubie kawe, wlasnie ze względu na jej cierpki aromat.. i smak ..ale ta w Woodcoffee srednio mi się podoba.. przedobrzyli slodycza i przyprawami
Zapach przypomina mi cukierki kawowo-smietankowe Nie przepadam.. ale dla tych ktorzy lubią - wypas

Head: cardamon, licorice, ginger
Heart: almonds, coffee, curry
Base: woods, patchouli, vanilla
psycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 14:04   #604
kokakola
Zakorzenienie

Kijanko, E - jak tylko sie bede miec wolne fioleczki to podesle Sekwoje. A jestescie pewne-pewne ze chcecie ja poznac?
http://www.youtube.com/watch?v=LETsi4eAtho
kokakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 14:12   #605
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kokakola Pokaż wiadomość
Kijanko, E - jak tylko sie bede miec wolne fioleczki to podesle Sekwoje. A jestescie pewne-pewne ze chcecie ja poznac?
Ech Kola, zastanawiam się właśnie czy Ty pojawiłaś się na Wizażu po to, aby doprowadzać inne Wizażanki do ruiny finansowej, czy też aby je uszczęśliwiać?
Już wiem….serwujesz nam zestaw dwa w jednym
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 14:18   #606
kokakola
Zakorzenienie

nie, ja tu mimochodem
Stary 2007-02-01, 14:29   #607
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

Cytat:
nie, ja tu mimochodem
Kola, ile zyczą sobie za flaszeczke Sequoi ? Widzialam na zagranicznej stronie setki. Maja tez 50 ?
Stary 2007-02-01, 14:36   #608
kokakola
Zakorzenienie

hmm Psycho, zdaje sie ze Czerwona Seria u Szklarza chodzi po 250zl a co do pojemnosci, to 50ek nie ma, sa tylko setki (ale wiesz, 50ml w przypadku Sekwoi to malo )
Stary 2007-02-01, 14:47   #609
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

Cytat:
hmm Psycho, zdaje sie ze Czerwona Seria u Szklarza chodzi po 250zl a co do pojemnosci, to 50ek nie ma, sa tylko setki (ale wiesz, 50ml w przypadku Sekwoi to malo )
No tak Za setke to nie az tak duzo ..wiem, ze od razu po incensach poleci do mie sequoia O ile wlasciciel nie zapomnial o mnie i moich flaszkach...
Juz luty no... powoli musialo by sie cos ruszyc w tej sprawie...
Stary 2007-02-01, 14:55   #610
kokakola
Zakorzenienie

Psycho,to moge uznac ze jedna ofiara juz w worku?
Stary 2007-02-01, 15:34   #611
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

Cytat:
Psycho,to moge uznac ze jedna ofiara juz w worku?

Padlam ofiara... Kijanka zreszta tez padnie, nie pozostane sama w wrazeniu Sequoi A mialo sie na incensach skonczyc. Za to powinnam juz oberwac
Stary 2007-02-01, 15:45   #612
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez psycha Pokaż wiadomość
Padlam ofiara... Kijanka zreszta tez padnie, nie pozostane sama w wrazeniu Sequoi A mialo sie na incensach skonczyc. Za to powinnam juz oberwac
To ja biedna kijanka,pływam sobie grzecznie w bajorku,a tu na mnie
sieci zarzucają.

Kola, jak tam kimanko u Szklarza, fotel wygodny, krzyż nie boli ?
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 15:46   #613
kokakola
Zakorzenienie

no tak, nie ma to jak pasc ofiara w towarzystwie

Kijanko, dzis krzyz mnie boli od spania w domu, nie chce myslec co bedzie tam a u Szklarza dopiero mi sciela (matko, przeczytalam "jak tam kimonko u Szklarza".. sie szyje )
Stary 2007-02-01, 15:53   #614
Konto usunięte

Cytat:
no tak, nie ma to jak pasc ofiara w towarzystwie

Kijanko, dzis krzyz mnie boli od spania w domu, nie chce myslec co bedzie tam a u Szklarza dopiero mi sciela (matko, przeczytalam "jak tam kimonko u Szklarza".. sie szyje )

Nie chciałaś łóżka turystycznego, to może chociaż maść na korzonki Ci wyślę, co?
Stary 2007-02-01, 16:00   #615
kokakola
Zakorzenienie

dobra, poprosze
Stary 2007-02-01, 17:34   #616
E
Zakorzenienie

Psycho, obyś była przewidująca - czyli oby Squoia mi się nie spodobała

Kola, trzymam za słowo

A ja właśnie testuję Casillie Pacomy i w głowę zachodzę czym to ja byłam kiedyś tak zachwycona. Owszem, zapach nie jest brzydki, ale jednak to taki kwiatowy banał trochę jak jakieś kwiatowe mydełko toaletowe
E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 20:31   #617
agaa13
Zakorzenienie

dzisiaj rano testowałam Esencie i Duende od Eiri . powiem tak -spodobała mi się Esencia- bo delikatniejsza i trwalsza na mnie .
potem doszedł Angel od Edyty i szok przypomina mi Romę . chyba mi nos szwankuje .....
Stary 2007-02-01, 20:52   #618
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ja dziś testowałam Manię nowa Armaniego i jest naprawdę fajna, ale nie wyróżnia się w żaden sposób, jest jak tysiące innych zapachów. Przyjemna, kwiatowo owocowa jak dla mnie. Trochę podobna do Premier Jour Niny Ricci w skondensowanej wersji.

Testowałam również Eternity klasyczne, ponieważ chciałam je sobie przypomnieć i cudne są jak dla mnie. Najpierw mnie otumaniły pieprzne nuty, uwielbiam pieprz w perfumach, ale tu mnie dosłownie powalił. Pomyślałam, nie nie nie, nie moje. Jednak nie minęło 10 minut, a ja łaziłam za mężem po sklepie z nochalem wlepionym w nadgarstek. Śliczne są, bardzo zmysłowe i kobiece, wiśniowe, takie soczyste, nasycone. Wywietrzał mi dentysta. Pozostało piękno w czystej postaci. Chciałbym je mieć.
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 21:36   #619
maja79
Wtajemniczenie

Kasiulko - ta sliczna dzieweczka bez grzywki w avatarku to Ty? Zmienilas fryzurke?

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Testowałam również Eternity klasyczne, ponieważ chciałam je sobie przypomnieć i cudne są jak dla mnie. Najpierw mnie otumaniły pieprzne nuty, uwielbiam pieprz w perfumach, ale tu mnie dosłownie powalił. Pomyślałam, nie nie nie, nie moje. Jednak nie minęło 10 minut, a ja łaziłam za mężem po sklepie z nochalem wlepionym w nadgarstek. Śliczne są, bardzo zmysłowe i kobiece, wiśniowe, takie soczyste, nasycone. Wywietrzał mi dentysta. Pozostało piękno w czystej postaci. Chciałbym je mieć.
To mnie zachecilas do drugiego podejscia do Eternity. Dzis gdy je zalozylam, zmylam niemal od razu - po prostu nie moglam wytrzymac tego sztucznego plastikowego poczatku . To byla masakra! Ale skoro tak dam im druga szanse - obiecuje wytrzymac az sie rozwina

Poza tym na dloni mam jeszcze Poeme i Sensi.
Sensi zachwycily mnie kiedys na blotterku. Na mojej skorze sa piekne, zwiewne, delikatne. Drzewne - troche przypominaja Noa. Niestety praktycznie zupelnie zniknely w zastraszajacym tempie. Az mi sie wierzyc nie chce. Moze przy intensywnych Poeme tak nikna?

Poeme - przychodzi mi na mysl slowo "narkotyczne". Mozna sie w nich zatracic. Wyraznie czuje arcycharakterystyczny kwiat pomaranczy i kwiat maku (taki z Flower by Kenzo). Z jednej strony sa na prawde piekne i glebokie, z drugiej... jakby zupelnie nie moje. Do podziwiania z boku. Pasowalyby do kobiety o tak zwanej "buchajacej kobiecosci" - cos w stylu Moniki Belucci. Mi niestety do niej daleko . A wracajac do slowa "narkotyczne" - mam pewne niestety nie bezzasadne obawy, ze zalozenie Poeme globalnie skonczyloby sie dla mnie mocna migrena... a szkoda
maja79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 23:17   #620
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maja79 Pokaż wiadomość
Kasiulko - ta sliczna dzieweczka bez grzywki w avatarku to Ty? Zmienilas fryzurke?
Oj chciałabym Maju To Anetka Piotrowska, tancerka Nie mam odmiennej orientacji , ale to dziewczę bardzo mi się podoba dlatego postanowiłam je umieścić w zaszczytnym miejscu mojego Avatarka

Ja bzidal jestem
Stary 2007-02-02, 09:21   #621
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Oj chciałabym Maju To Anetka Piotrowska, tancerka Nie mam odmiennej orientacji , ale to dziewczę bardzo mi się podoba dlatego postanowiłam je umieścić w zaszczytnym miejscu mojego Avatarka

Ja bzidal jestem
A mnie się bardziej podobał Twój poprzedni avatarek
Poza tym ta cała Aneta Piotrowska nie przypadła mi do gustu

Przez ostatnie dni testowałam Smoka ale chyba jednak takie zapachy jeszcze nie dla mnie. Choć nie mogę odmówić mu wyjątkowości
Jest drzewny, wyrazisty, na początku wyczuwam jakąś męska nutę. Najbardziej podoba mi się ostatnia nutka gdy jest już bardzo łagodny, z odrobiną słodyczy
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 09:23   #622
Kota
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bzidal jestem
Kasiulko wróć do awataru
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 10:50   #623
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dziękuję jesteście kochane Dziś spróbuję zamontować swoje inne ślubne zdjęcie, zobaczymy czy wyjdzie
Stary 2007-02-02, 14:45   #624
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dziś dotarł do mnie Tendre Kiss Lalique i jako, że zamawiałam go w ciemno, wpiszę się, że testowałam
Zapach jest po prostu zniewalający, psiknęłam się nim jak jeszcze był "zamrożony" zaraz po przybyciu i ogarnęła mnie euforia. Zapach z gatunku jakie lubię najbardziej. Lekki, ale z charakterkiem. Gucciego przypomina mi tylko swoją "pieprznością" która tutaj jest jeszcze bardziej skoncentrowana, ale w żadnym wypadku nie przesadzona. Pachnie tajemniczym ogrodem, w środku lata. Mogłam się poczuć jak dziewczynka z bajki lub filmu z każdą chwilę odrywałam coś nowego. Na początku uderzyły mnie po nosie zmysłowe, pokryte rosą róże Tak subtelne i delikatne, że upalne słońce południa parzy ich płatki, a one parują z rosy wydzielając przy tym tak zmysłową woń, że mało z fotela na którym się uczyłam nie spadłam. Później czuję piwonie, których zapach nie raz upajał mnie gdy ich całe naręcza latem stały w wazonie na stole. Tu piwonie, podobnie jak róże są wyciszone, delikatne, lekko tchnące aromatem. Znalazłam w tym zapachu także aromatyczne jagody, którymi mogliby karmić się kochankowie w tym ogrodzie. Całość przeplatają ciepłe, pieprzne nuty, tworząc coś doskonałego, ale niesamowicie intymnego i ulotnego. Doskonała nazwa, zapach jest jak pocałunek zakochanych, delikatny, nieśmiały, może pierwszy... ale niosący zapowiedź czegoś głębszego, uczucia, miłości na trawie w cieniu wielkiego, pyszniącego się ogrodu. Ten zapach jest jak niedokończona historia, cichy i delikatny, trwa i wibruje, mieni się, ucieka i znów się pojawia. Oszałamiający, można się nim upić. Jeden z piękniejszych jakie znam. Nie mogę sobie wyobrazić cudowniejszego prezentu walentynkowego Flakonik to wielkie dzieło sztuki, wielkie dosłownie i w przenośni bowiem flacha jest ogromna Ozdobiona jakby rzeźbionymi szklanymi różami i twarzami kochanków z dawnej epoki. Pokocham ten zapach, już to wiem.
Stary 2007-02-02, 15:09   #625
MoniaK
Zakorzenienie

Kasiulko, piękny opis i zapragnęłam je powąchać
Wklej zdjęcie tego flakonu jeśli możesz
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 16:48   #626
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dziewczyny zgodnie z prośbą zamieszczam zdjęcia flakonika i zmieniłam Avatar
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 025.jpg (84,7 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 026.jpg (76,5 KB, 26 załadowań)
Stary 2007-02-02, 16:53   #627
ETERNITY
Rozeznanie

Kasiulko-Twój opis jest cudownyDawno obu tych zapachów nie wąchałam,a teraz się poczułam jakby unosiły się w powietrzu wokół mnie.Tendre Kiss Lalique uwielbiamNiestety jednak na mnie nie był zbyt trwały,za to Le Baisier to bardzo trwałe uosobienie kobiecego uroku.I o tym zapachu właśnie marzę..kiedyś będzie mój

A w temacie:dziś wreszcie miałam czas ,żeby iść do perfumerii.W Sephorze we Wrocku zauważyłam nowości:Flowerbomb Extreme i Agent Maitresse.Nowego Agenta poznałam dzięki Solange( ) już wcześniej.Niestety-choć nie mozna mu odmówić uroku nie za bardzo jest w moim typie.A szkoda bo flakonik to cudo.Sam zapach jest na mnie kwaśny,a za taką nutą w perfumach nie przepadam.Moim faworytem z serii Agentów zdecydowanie jest Emotionelle
Flowerbomb Extreme zaciekawił mnie za to bardzo.W pierwszym momencie gdy zobaczyłam flakonik na półce pomyslałam,że to Stella Rose Absolute trafiła jakimś cudem do perfumerii A to stał sobie ciemnofioletowy flakonik ExtremeOczywiście przetestowałam zapach i podoba mi się bardziej,niż klasyk.Jest mniej ulepkowaty i bardziej elegancki.Trwałośc też super-na nadgarstek psiknęłam 5 godzin temu a nadal go czuję w powietrzu...oczywiście na zmianę z Le Parfum Lalique,który unosi się z przedramieniaLe Parfum wypsikałam się w Douglasie z kolei.Uwielbiam ciepłą otulającą miękkość tego zapachu.Marzę o tym,ze kiedyś go kupię jednak muszę poczekać bo nie na moją kieszeń jest na razie..Na razie kupiłam Cristobala, który do Le Parfum jest bardzo podobny...i kto wie czy nie ładniejszy..Tak szczerze to sama nie wiem który z nich podoba mi się bardziej-kiedyś założyłam o tym nawet osobny wątek- i tak nie pomógł mi w podjęciu decyzji
ETERNITY jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 16:57   #628
ETERNITY
Rozeznanie

Cytat:
Kasiulko-avatarek miodzioPiękna kobietka z Ciebie
ETERNITY jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 16:59   #629
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:

Ksiulko22 piękną jesteś kobietką .
Stary 2007-02-02, 17:03   #630
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Kasiulko ale mi narobiłaś apetytu!!! Teraz będę marzyć o poznaniu i pewnie dołączeniu Tendre Kiss do różanej kolekcji

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości