|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam...
Chyba wyszłam już z etapu, że wszystko mi się podoba...
Teścików ostatnio było kilka: Tresor - szybko sobie przypomniałam ten zapach i rzeczywiście - już mi się nie podoba; potwierdziłam - mogę spać spokojnie; ![]() Tumulte - wącham, wącham i nie rozumiem zachwytów; zapach taki sobie, może sobie na mnie być, ale wrażenia nie robi żadnego; Prada EDP - to jest dopiero zaskoczenie... Dla mnie i na mnie kompletnie nijaki; Sensations EDP - bardzo pragnęłam powąchać i bardzo czekałam na próbkę, którą notabene wyżebrałam u miłej wizażanki. Secco Niestety - EDP brakuje tego wszystkiego, co mnie w EDT zachwyca. No i brak mu tej spodziewanej trwałości... Generalnie jakoś mnie ten test zdołował.
|
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczęłam moje testowanie od Eclat d'Arpege.Ach...piękny.Trochę pobrzmiewa w nim duch Light Blue ale jesnocześnie to zupełnie inny zapach.Słodki,lekki i kwiatowy.Bardzo mi się podoba.
|
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
CdG - Series 7 Sweet - Woodcoffee - Jestem zaskoczona pomysłowoscią CdG co do tego zapachu, ale mogli to zrobic lepiej
Pierwsze skojarzenie - kawa, bardzo duzo kawy.. lecz szkoda ze wymieszana z kakao, cynamonem, spora doza cukru i mlekiem. Gdzieniegdzie brzebijaja sie nuty wanilii i cos kwasnego wisi nad gorycza, czego moglo by nie byc. Bardzo lubie kawe, wlasnie ze względu na jej cierpki aromat.. i smak ..ale ta w Woodcoffee srednio mi się podoba.. przedobrzyli slodycza i przyprawami ![]() Zapach przypomina mi cukierki kawowo-smietankowe Nie przepadam.. ale dla tych ktorzy lubią - wypas Head: cardamon, licorice, ginger Heart: almonds, coffee, curry Base: woods, patchouli, vanilla |
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
Kijanko, E - jak tylko sie bede miec wolne fioleczki to podesle Sekwoje. A jestescie pewne-pewne ze chcecie ja poznac?
|
#605 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, czy też aby je uszczęśliwiać? Już wiem….serwujesz nam zestaw dwa w jednym
|
|
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
nie, ja tu mimochodem
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
hmm Psycho, zdaje sie ze Czerwona Seria u Szklarza chodzi po 250zl
a co do pojemnosci, to 50ek nie ma, sa tylko setki (ale wiesz, 50ml w przypadku Sekwoi to malo )
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za setke to nie az tak duzo ..wiem, ze od razu po incensach poleci do mie sequoia Juz luty no... powoli musialo by sie cos ruszyc w tej sprawie... |
|
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Psycho,to moge uznac ze jedna ofiara juz w worku?
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#612 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
sieci zarzucają. ![]() Kola, jak tam kimanko u Szklarza, fotel wygodny, krzyż nie boli ? |
|
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, nie ma to jak pasc ofiara w towarzystwie
Kijanko, dzis krzyz mnie boli od spania w domu, nie chce myslec co bedzie tam (matko, przeczytalam "jak tam kimonko u Szklarza".. sie szyje
|
#614 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie chciałaś łóżka turystycznego, to może chociaż maść na korzonki Ci wyślę, co? |
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, poprosze
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
Psycho, obyś była przewidująca - czyli oby Squoia mi się nie spodobała
Kola, trzymam za słowo ![]() A ja właśnie testuję Casillie Pacomy i w głowę zachodzę czym to ja byłam kiedyś tak zachwycona. Owszem, zapach nie jest brzydki, ale jednak to taki kwiatowy banał trochę jak jakieś kwiatowe mydełko toaletowe |
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj rano testowałam Esencie i Duende od Eiri
potem doszedł Angel od Edyty . chyba mi nos szwankuje .....
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś testowałam Manię nowa Armaniego i jest naprawdę fajna, ale nie wyróżnia się w żaden sposób, jest jak tysiące innych zapachów. Przyjemna, kwiatowo owocowa jak dla mnie. Trochę podobna do Premier Jour Niny Ricci w skondensowanej wersji.
Testowałam również Eternity klasyczne, ponieważ chciałam je sobie przypomnieć i cudne są jak dla mnie. Najpierw mnie otumaniły pieprzne nuty, uwielbiam pieprz w perfumach, ale tu mnie dosłownie powalił. Pomyślałam, nie nie nie, nie moje. Jednak nie minęło 10 minut, a ja łaziłam za mężem po sklepie z nochalem wlepionym w nadgarstek. Śliczne są, bardzo zmysłowe i kobiece, wiśniowe, takie soczyste, nasycone. Wywietrzał mi dentysta. Pozostało piękno w czystej postaci. Chciałbym je mieć. |
|
|
|
#619 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiulko - ta sliczna dzieweczka bez grzywki w avatarku to Ty?
Zmienilas fryzurke?Cytat:
. To byla masakra! Ale skoro tak dam im druga szanse - obiecuje wytrzymac az sie rozwina Poza tym na dloni mam jeszcze Poeme i Sensi. Sensi zachwycily mnie kiedys na blotterku. Na mojej skorze sa piekne, zwiewne, delikatne. Drzewne - troche przypominaja Noa. Niestety praktycznie zupelnie zniknely w zastraszajacym tempie. Az mi sie wierzyc nie chce. Moze przy intensywnych Poeme tak nikna? Poeme - przychodzi mi na mysl slowo "narkotyczne". Mozna sie w nich zatracic. Wyraznie czuje arcycharakterystyczny kwiat pomaranczy i kwiat maku (taki z Flower by Kenzo). Z jednej strony sa na prawde piekne i glebokie, z drugiej... jakby zupelnie nie moje. Do podziwiania z boku. Pasowalyby do kobiety o tak zwanej "buchajacej kobiecosci" - cos w stylu Moniki Belucci. Mi niestety do niej daleko . A wracajac do slowa "narkotyczne" - mam pewne niestety nie bezzasadne obawy, ze zalozenie Poeme globalnie skonczyloby sie dla mnie mocna migrena... a szkoda
|
|
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To Anetka Piotrowska, tancerka Nie mam odmiennej orientacji , ale to dziewczę bardzo mi się podoba dlatego postanowiłam je umieścić w zaszczytnym miejscu mojego Avatarka ![]() Ja bzidal jestem |
|
|
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ta cała Aneta Piotrowska nie przypadła mi do gustu ![]() Przez ostatnie dni testowałam Smoka ale chyba jednak takie zapachy jeszcze nie dla mnie. Choć nie mogę odmówić mu wyjątkowości Jest drzewny, wyrazisty, na początku wyczuwam jakąś męska nutę. Najbardziej podoba mi się ostatnia nutka gdy jest już bardzo łagodny, z odrobiną słodyczy
|
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję jesteście kochane
|
|
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś dotarł do mnie Tendre Kiss Lalique i jako, że zamawiałam go w ciemno, wpiszę się, że testowałam
![]() Zapach jest po prostu zniewalający, psiknęłam się nim jak jeszcze był "zamrożony" zaraz po przybyciu i ogarnęła mnie euforia. Zapach z gatunku jakie lubię najbardziej. Lekki, ale z charakterkiem. Gucciego przypomina mi tylko swoją "pieprznością" która tutaj jest jeszcze bardziej skoncentrowana, ale w żadnym wypadku nie przesadzona. Pachnie tajemniczym ogrodem, w środku lata. Mogłam się poczuć jak dziewczynka z bajki lub filmu z każdą chwilę odrywałam coś nowego. Na początku uderzyły mnie po nosie zmysłowe, pokryte rosą róże Flakonik to wielkie dzieło sztuki, wielkie dosłownie i w przenośni bowiem flacha jest ogromna Ozdobiona jakby rzeźbionymi szklanymi różami i twarzami kochanków z dawnej epoki. Pokocham ten zapach, już to wiem.
|
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulko, piękny opis i zapragnęłam je powąchać
![]() Wklej zdjęcie tego flakonu jeśli możesz
|
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zgodnie z prośbą zamieszczam zdjęcia flakonika
i zmieniłam Avatar
|
|
|
|
#627 |
|
Rozeznanie
|
Kasiulko-Twój opis jest cudowny
![]() A w temacie:dziś wreszcie miałam czas ,żeby iść do perfumerii.W Sephorze we Wrocku zauważyłam nowości:Flowerbomb Extreme i Agent Maitresse.Nowego Agenta poznałam dzięki Solange( ) już wcześniej.Niestety-choć nie mozna mu odmówić uroku nie za bardzo jest w moim typie.A szkoda bo flakonik to cudo.Sam zapach jest na mnie kwaśny,a za taką nutą w perfumach nie przepadam.Moim faworytem z serii Agentów zdecydowanie jest EmotionelleFlowerbomb Extreme zaciekawił mnie za to bardzo.W pierwszym momencie gdy zobaczyłam flakonik na półce pomyslałam,że to Stella Rose Absolute trafiła jakimś cudem do perfumerii A to stał sobie ciemnofioletowy flakonik Extreme Oczywiście przetestowałam zapach i podoba mi się bardziej,niż klasyk.Jest mniej ulepkowaty i bardziej elegancki.Trwałośc też super-na nadgarstek psiknęłam 5 godzin temu a nadal go czuję w powietrzu...oczywiście na zmianę z Le Parfum Lalique,który unosi się z przedramienia![]() Le Parfum wypsikałam się w Douglasie z kolei.Uwielbiam ciepłą otulającą miękkość tego zapachu.Marzę o tym,ze kiedyś go kupię jednak muszę poczekać bo nie na moją kieszeń jest na razie..Na razie kupiłam Cristobala, który do Le Parfum jest bardzo podobny...i kto wie czy nie ładniejszy..Tak szczerze to sama nie wiem który z nich podoba mi się bardziej-kiedyś założyłam o tym nawet osobny wątek- i tak nie pomógł mi w podjęciu decyzji![]()
|
|
|
|
#628 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ksiulko22 piękną jesteś kobietką .
|
|
#630 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiulko ale mi narobiłaś apetytu!!! Teraz będę marzyć o poznaniu i pewnie dołączeniu Tendre Kiss do różanej kolekcji
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

Dla mnie i na mnie kompletnie nijaki;
No i brak mu tej spodziewanej trwałości... Generalnie jakoś mnie ten test zdołował. 

Pierwsze skojarzenie - kawa, bardzo duzo kawy.. lecz szkoda ze wymieszana z kakao, cynamonem, spora doza cukru i mlekiem. Gdzieniegdzie brzebijaja sie nuty wanilii i cos kwasnego wisi nad gorycza, czego moglo by nie byc. Bardzo lubie kawe, wlasnie ze względu na jej cierpki aromat.. i smak ..ale ta w Woodcoffee srednio mi się podoba.. przedobrzyli slodycza i przyprawami 

(ale wiesz, 50ml w przypadku Sekwoi to malo
)

) już wcześniej.Niestety-choć nie mozna mu odmówić uroku nie za bardzo jest w moim typie.A szkoda bo flakonik to cudo.Sam zapach jest na mnie kwaśny,a za taką nutą w perfumach nie przepadam.Moim faworytem z serii Agentów zdecydowanie jest Emotionelle