|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
helo
My wlasnie po zakupach w tesco ![]() Ide was nadrabiac, ale najpierw pokazuje fure Igi i komplecik poduszeczki z kocykiem tak jak obiecalam |
|
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
a potem powolutku dokupimy meble i bedziemy myslec co dalej.Ja juz nie pamietam jak wyglada dobry sex... We wtorek ma przyjsc do mnie na wywiad kobiecina z mopsu-kazala mi przygotowac rachunki itd,pytala sie tez o raty czy mamy-moge jej powiedziec ze nie mam zadnych rat? przeciez z tej naszej pensji nie cale 1200zl nie stac nas na raty niby.. Boje sie bo niewiem czego sie spodziewac |
|
|
|
|
#4833 |
|
Wtajemniczenie
|
Zielona jaki malutki brzuszek!!!!
|
|
|
|
#4834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zielona ale Ty masz maleńki brzusio !!! ślicznie wygląda
![]() Cytat:
Iwcia odpoczywaj i leż sobie wszystko będzie ok Cytat:
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------
|
|
#4835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wy tak się chwalicie wózkami a ja musiałam taką dużą krowę kupić
|
|
|
|
|
#4836 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry laseczki!
Ja dzis nie za bardzo w sosie, moj maly brzdac od wczoraj jakos tak mniej szaleje,.ruchy ma bardziej takie anemiczne,na szczescie czkawka mu sie trafila, to przynajmniej mnie troche uspokoil. A jeszcze wczoraj rano tak fikal,ze az bolalo..nie wiem czy sie martwic, czy poczekac...Boje sie,ze to przez te moje wczorajsze skakanie po oknach. Ide robic serniczek, mniam, mniam ;-) Zielona czy ten slad nad pepkiem to po kolczyku? |
|
|
|
#4837 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec niedlugo powitamy pewnie mała PaulinkeCytat:
Zielona sliczny, zgarbny brzusio lourose ciesze sie ze wizyta udana, a Zosia ma jeszcze czas by fiknac, pogadaj z nia a napewno fiknie , 3mam kciuki |
||
|
|
|
#4838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mojej przyszłej bratowej siostra dziś urodziła. Termin miała na 13-tego sierpnia, a od połowy ciąży straszyli ją porodem przedwczesnym. O 5-tej odeszły jej wody a o 11-tej mały Tymek był już na świecie ![]() Kolejny nius: ta moja przyszła bratowa chyba w ciąży jest. Matko, ona ledwo pracę w Inter marche dostała, on bezmózgowiec i pasożyt ma jakąś pracę na razie na umowę zlecenie a tu sobie dziecko chyba zafundowali. Na zycie im notorycznie brakuje, ciągle pożyczają... |
||
|
|
|
#4839 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile płacisz za położną? Cytat:
U nas może byłoby inaczej,gdyby różnica naszych ciąż(mojej i szwagierki)była dłuższa,miesiąc-dwa czy kilka?a jest 2czy 3tygodnie.W dodatku ona przed ciążą codziennie ćwiczyła nawet 400brzuszków pilatesowych i innych,stąd też ma lepszą figurę i teraz te mięśnie brzucha go lepiej podtrzymują.A kiedyś wcale nie była taką laską,choć jak dla mnie i nie tylko dla mnie jest za chuda.I teściowa mogłaby sobie oszczędzić tych komentarzy,bo przez nią mam jakąś depresję,że mam wielki brzuch,choć niektórzy mówią,że mały.A jak patrze na Wasze na mailu to jestem słonicą i kurcze nie umiem tego olać ciepłym moczem,bo mnie to zabardzo wnerwiaśliczny!Ja nie wiem jak Twój mąż mógł mówić kiedyś do Ciebie,że jesteś XXXXL, jak Ty taki szczypiorek jak większość tutaj.
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
Nie cytuje bo wlasnie siedze u dentysty z bolacym zebem
|
|
|
|
#4841 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak nie to wiem, że dostane w szpitalu 2 torby roznych probek. A dzisiaj bylam u poloznej z ktora bede rodzic. Zapytałam czy jest szansa na ochrone krocza i beda sie starac. Ale cos wspomniala o zelu Dianatal, ze niektore sobie chwala - ale On jest tak drogi, ze ja raczej podziekuje ![]() Cytat:
![]() Super ze wizyta udana. A tesciowa olej. Zreszta ja bym sie chyba zapytala czy celowo probuje sprawic Ci przykrosc. Mysle ze po tym pytaniu juz by sie zamknela. anusia gratuluje wizyty i rozpoczetego tygodnia W ogole jak kogos ominelam to przepraszam i gratuluje wizyt i tygodni ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() Inaczej nikt by nie mowil ze masz maly brzuch tylko np. ładny itd. Cytat:
zeby nie bylo nic powaznego.Tamlin to tak nieodpowiedzialnie raczej z tą ciążą. |
||||
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
oj do szczypiorka to jakies20kg mniej powinnam miec
![]() Ja tez jestem w szoku ze na zdjeciu wyszedl taki maly,mi sie wydawalo ze mam duzo wiekszy (niestety nie mam w domu duzego lustra wiec widze u siebie tylko twarz i ramiona. Spioszka tak to po kolczyku. I jeszcze w pepku zrobily mi sie takie ciemne kuleczki,bynajmniej to nie jest brudne tylko takie jakby narosla-pieprzyki. Tamlin tez mam zamiar nie przyznawac sie do internetu i do rat tylko boje sie ze moga to jakos sprawdzic. Mam jej powiedziec ze moja mama mi pomaga tylko ze niby ile miesiecznie daje? moje rachunki to 90zl gaz co drugi miesiac i prad 50zl i mieszkanie bez dotacji 1000zl z dotacja to by bylo 600zl. a tak jak pisalam maz ma niby te 1200zl |
|
|
|
#4843 |
|
Raczkowanie
|
a to moj biedny Jasiek, nie mogacy znalezc odpowiedniej pozycji do spania, tak mu goraco...
|
|
|
|
#4844 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no troche nieodpowiedzialni sa z ta ciaza.. pieniedzy ciagle brakuje w domu a wiadomo dziecko nielada wydatek.. chyba ze brat w tej sytuacji wkoncu znajdzie porzadna prace Cytat:
a mnie cos to gardlo niepokoi , chyba pojde w pon do rodzinnej , jakos mam wrazenie jakbym tam miala jakas gule.. nie wiem drazni mnie przy polykaniu i ztylu jezyka mam czerwone krosty |
|||
|
|
|
#4845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam swoje dochody około 1000zł na papierze, plus pomoc rodziców 500zł i byłyśmy dwie z Paulą. Zawsze dodatek dostałam. Podaj że 300-500zł Ci dają, bo inaczej się mogą przyczepić że po opłaceniu mieszkania w sumie nic Wam nie zostaje więc za co żyjecie. A jak będą podejrzewali jakieś oszustwo to nie dadzą złamanego grosza. |
|
|
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde jak trzeba kombinowac o pare groszy
|
|
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mogłaś składać, bo mimo mieszkania z babcią nie żyłyście na wspólny rachunek. Teraz składasz? Możesz w każdej chwili, nie trzeba czekać na nowy okres kiedy się składa wnioski. Zawsze to jakiś dodatkowy grosz. Ja w tym roku mam rodzinne, ale już jak trzeba będzie podawać dochody za ten rok to mi zabiorą.
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi, niegrzeczna - odpoczywam ale to nic nie daje. Z rana zjadłam kanapke z czosnkiem + tabletke na obniżenie ciśnienia którą jem co 4 godziny i sie zmniejszyło na chwilke, ale znowu sięga mi granic
W pon. ide na wizyte i jeśli do tego czasu mi to nie opadnie to gin mnie w szpitalu położy. O 4 nad ranem jak byłam w wc to też mierzyłam i wysokie było. Czuje że jutro rozłożymy już łóżeczko i wszystko jakoś przygotuje póki jest czas bo potem może być różnie ![]() Że ja też musze sie mieścić w tych kilku procentach kobiet co mają z ciśnieniem problem |
|
|
|
#4849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4850 |
|
Raczkowanie
|
Pytam , bo mam tak samo, z tym, ze ja mojego kolczyka nacieszylam sie moze z 2 tyg, bo mi sie zle goilo... Licealny wybryk ;-)
|
|
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
138/89, 142/91, a przed dziesięcioma minutami fakt że po gorącym obiedzie + stres ze tak skacze 150/100
![]() Teraz zaś mierzyłam 137/86. Już nie wiem czy to mierzyć bo ja już zestresowana na amen to i tak skacze. Musze chyba film sobie puścić jakiś na przestanie o tym myśleć
|
|
|
|
#4852 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poza tym na pewno jeszcze coś przybędzie bo jasiu rośnie Cytat:
cos te nasze pannice sa uparte i nie chca sie obrocic ehhhh a powiedz mi wybieracie sie do tej koali czy nie ? my skonczylismy i dostalismy zaproszenie dla znajomych z 10% znizka, wiec jakbys chciala to moglabym ci podeslac zawsze pare zloty mniej co moze na dzidzie przeznaczyc lub siebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bo tak to na tym fotelu glowka bardziej napiera, kanal rodny jest 'skrzywiony' i nie zawsze sie da. ja bylam tak napalona na zzo a teraz to juz sama nie wiem ![]() Cytat:
oj kochana wspolczuje strasznie zielona sliczny masz ten brzuszek niegrzeczna bryka super sie prezentuje i komplecik slodki ![]() my kupilismy dzis materac, spiworek do spania, cienki kocyk; jeszcze tylko zimowy kombinezon, ciepla czapke, podklad pod materac i pare kosmetykow i dzidzia moze nadchodzic
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-08-11 o 15:25 |
||||||
|
|
|
#4853 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwoncia no troszke masz wysokie
zrelaksuj sie pusc jakas muzyczke i odprez sie , przez ta pogode tez napewno masz raz takie raz takie ![]() kasiam dziekuje a u nas sie ale rozpadalo momentalnie taka ulewa ze masakra
|
|
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki kochane za słowa otuchy, wypije sobie ziółka to może też pomoże.
Bratowa mi poleciła kwiatostan głogu że to pomaga na zbicie i jest bezpieczne. Piła któraś z Was to cosik??? Ja sie już też stresuje tym porodem i chyba to też wpływa na ciśnienie, a pogoda w sumie też może. Poczekam do poniedziałku co będzie, może bedzie dobrze
|
|
|
|
#4855 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Mi dziś przeszedł marudzący nastrój. Chociaż chyba znowu jest niskie ciśnienie, bo mam lenia nie do opisania. Czekam na mamę, bo ma mi psa podrzucić na weekend, bo wyjeżdżają do rodziny jej partnera, bo tam jakieś urodziny. TŻ-ta nie ma, to będę miała przynajmniej towarzystwo. Chociaż nasza Nokia jest jamnikiem, więc to psiak z wieeelkim charakterem, więc pewnie da mi trochę popalić, bo ciężko jej będzie znieść noc w zupełnie nowym miejscu, a w tym mieszkanku jeszcze nie nocowała. Ale dam sobie radę z tym małym zadziorem, nie mam wyjścia. ![]() Antoś dzisiaj mało ruchliwy. Pewnie też ta pogoda tak na niego wpływa. Nawet rano rozważałam opcję jechania po pracy na IP, żeby to skontrolować, ale tak leniwie zaczął co jakiś czas się ruszać, choć szału nie ma. Muszę to kontrolować, chociaż przypuszczam, że naszym maluchom w taką pogodę pewnie nic się nie chce, tak jak i nam. Zielona, śliczny brzusio. ![]() Cytat:
Jak widzisz, ja też dzisiaj robię za psią opiekunkę. Całe szczęście, że jednak nie musiałaś zostawać tam sama i udało się inaczej dograć tę całą sytuację. Cytat:
Gratuluję i zazdroszczę donoszenia! No to teraz cierpliwie czekamy aż Paulinka zechce obejrzeć świat. ![]() ![]() Cytat:
Ja mojego dzisiaj czuję zupełnie po drugiej stronie niż był ostatnio na usg, a był już obrócony, więc nie wiem czy ten akrobata mi znowu psikusa nie zrobił i nie fiknął w drugą stronę. Jeżeli tak, to znak, że nasze dzieciaczki mają jeszcze sporo miejsca, więc jeszcze nic nie jest przesądzone. A Twoja córcia jak ma nóżki na dole, to może w końcu któregoś dnia mocniej się odbije i fiknie kozła.
|
|
#4856 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Musiałam podzielić na 2 części wiadomość, bo nie chciało mi dodać wszystkiego razem.
Tak, więc ciąg dalszy mojego nadrabiania: Cytat:
Wielkie brawa, dla chłopaczka. ![]() A porównaniami się nie przejmuj. Właśnie ostatnio sobie tutaj na wątku narzekałyśmy na takie głupie teksty, więc wiedz, że nie jesteś jedyna, która przechodzi przez takie durne sytuacje. Ludziska to naprawdę mogłyby się czasami zastanowić, zanim wylecą z jakąś głupotą. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4858 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4859 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Aż strach pomyśleć że sama kiedyś pewnie będę teściową ![]() Cytat:
A mój mąż od wczoraj jak usłyszał że już mogę rodzić to spanikował
Edytowane przez karolluki Czas edycji: 2012-08-11 o 16:18 |
|||
|
|
|
#4860 |
|
Wtajemniczenie
|
ja własnie ogladam lezaczki i nie mam pojecia na jaki sie zdecydowac, tyle tego
![]() ![]() wiem, że konczi ma fishera z lwem, a reszta? chwalic sie kto kupil jaki?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

Dobrze że już ciśnienie opadło
A ja wczoraj to na odwrót jak Ty, miałam tak zaje... seks, że dosłownie oderwało mnie całkowicie od rzeczywistości co ostatnio rzadko się zdaża
a potem powolutku dokupimy meble i bedziemy myslec co dalej.
wiec niedlugo powitamy pewnie mała Paulinke

Pochwaliłam się wieściami z usg.Potem dała nam obiad i deser,objadłam się jak bąk i ona patrzy na mnie i znowu z tekstem,że mam większy brzuch niż Gośka(jej córka)
zeby nie bylo nic powaznego.

Wód mam dużo, nie jest owinięta więc nic nie stoi jej na przeszkodzie...
. Dziękuję