|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: co zrobić by włosy znów były ładne,nie zniszcone? | |||
| używać odpowiedniego szamponu |
|
78 | 3,86% |
| częściej myć |
|
10 | 0,49% |
| stosować różnego rodzaju odżywki |
|
1 413 | 69,85% |
| domowe sposoby |
|
522 | 25,80% |
| Głosujący: 2023. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy :)
a ja mimo wielu starań, 24.08 jestem umówiona do fryzjera, i najprawdopodobniej będę musiała sporo obciąć włosy, bo chce je wyrównać po drastycznym cieniowaniu i chcę pozbyć się zniszczonych końców a to niestety wymaga ostrego cięcia ;(
poradźcie co zrobić by włosy może chociaz troszkę szybciej rosły i już się tak nie przesuszały ( nie używam prostownicy, nie suszę całych włosów tylko górę, końce same schną) ???? biorę też wyciąg ze skrzypu polnego i pokrzywy firmy bio garden. dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam |
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=616585 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=595610 Wątek o olejach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=612002 |
|
|
|
|
#4353 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, pisałam kilkanaście postów wyżej o swoim problemie. Poradziłyście zrobić mi wyniki krwi i tarczycy, niestety, a może i stety...wyniki są bardzo dobre, więc w dalszym ciagu przyczyna nieodnaleziona...
Włosów wciąz nie prostuję, farbować będę tylko szamponetkami. Są takie delikatne, że boję się ich dotykać... Czytałam, że dobry kosmetolog zajmuje się i problemami skórnymi cery a także i łysinami. Myślicie, że warto się do takiego udać? Była któraś z was?
|
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4355 |
|
Raczkowanie
|
Akurat z dobrym dermatologiem to jest w mojej okolicy jakas porazka... Wciskaja tylko najdrozsze preparaty nawet nie zaglądając we wlosy...
|
|
|
|
#4356 |
|
Raczkowanie
|
Niestety w mojej okolicy z dermatologiem jest straszny problem, bo wciskaja tylko najdrozsze preparaty a nawet nie zajrza we wlosy..Klientow maja gdzies i przyjmują z wielką łaską.
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
A ten lekarz od wlosow... tricho cos tam cos tam?
|
|
|
|
#4358 |
|
Raczkowanie
|
Opinie wizażanek na forum nie przekonują mnie do niego
![]() Dermatolodzy w mojej 0kolicy są kiepscy...Wciskają najdroższe leki a nawet nie zajrzą we włosy... Nie wiem co moze byc przyczyną, bo wypadają w dosyć dziwnym miejscu.. Edytowane przez JWP_BC Czas edycji: 2012-08-03 o 18:21 |
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4360 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny.Pomóżcie.Od jakiegoś czasu mam okropny problem z włosami. Przetłuszczają mi się strasznie , muszę je myc co drugi dzień, do tego są sztywne , jak je myje to są jak szczecina , sporo ich przy myciu wypada. Włosy suszę naturalnie, nie używam prostownicy, myje szamponem to włosów normalnych, odżywkę żeby tylko rozczesać włosy. Może macie lub miałyście podobny problem i jak sobie poradziłyście. Może jakieś zabiegi u fryzjera albo domowe sposoby stosowałyście. Co wam pomogło. Będę wdzięczna za każdą poradę.
|
|
|
|
#4361 |
|
Konto usunięte
|
A jakiej odżywki używasz? do psikania? ona włosów nie odżywi
Zainwestuj w dobre, nawilżające odżywki, maski, może olejowanie [zajrzyj na wątek o tym], nafta...Szampon zawiera silne detergenty często, wysuszające, a jak psikniesz do tego byle jaką odżywką, to w sumie nie dziwne...Z domowych sposobów, to maseczka z żółtka, olejkiem rycynowym, cytryną [rozjaśnia włosy, można i bez niej], oliwą z oliwek, miodem, naftą...oczywiście nie trzeba wszystkich tych składników używać na raz Jest tego sporo, radzę poczytać wątki o pielęgnacji i przejrzeć recenzje kosmetyków do włosów na KWC |
|
|
|
#4362 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4363 |
|
Rozeznanie
|
ja mam strasznie zniszczone wlosy i nie wiem co zrobic
wiem ze sama doprowadzilam do tego stanu bo prostowalam i farbowalam CO MAM ZROBIC? mozecie polecic jakies odzywki tabletki albo cokolwiek dla zniszczonych farbowanych wloskow tak zeby nie wplynelo na moj kolor a wloski byly odzywione i zregenerowane??.. : prosi:
Edytowane przez sophisticated_ Czas edycji: 2012-08-05 o 16:02 |
|
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żadne tabletki Ci włosów nie zregenerują, bo włos, który już wyrósł jest martwy. Możesz zwiększyć nawilżenie, zmiękczyć, wygładzić, zabezpieczyć przed dalszym niszczeniem, ale go nie zregenerujesz. Rozdwojone końcówki są do ścięcia, nic ich nie sklei. Po ścięciu zabezpieczasz końce np serum silikonowym. Jeśli włosy masz bardzo zniszczone, to nie odstawiaj silikonów, ale używaj ich z umiarem np w odżywce co drugie, trzecie mycie. Spróbuj odżywek/masek z nawilżaczami takimi jak gliceryna, miód, aloes, pantenol np któryś Biovax. Do tego odżywki/maski z proteinami. Stosuj je na przemian i obserwuj włosy, jak na nie reagują. Edytowane przez chimay Czas edycji: 2012-08-05 o 18:02 |
|
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, mam takie pytanie...
ostatnio fryzjerka spytala sie czy uzywam ampułek... a no nie uzywam ![]() polecila mi jakies echosline... znalazlam je na allegro za 60zł ale zastanawiam sie czy ktoras z was uzywa ampulek, ma jakies sprawdzone, ktore faktycznie "poprawia" wlosy
|
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychodzi na to, że to coś na kształt Jantara Farmony i inych wcierek a cena nie najniższa bo 75 zł za 12 ampułek. Na dodatek jeśli toto ma alkohol (a pewnie ma), to od włosów trzymałabym z daleka. Co najwyzej na skórę głowy. |
|
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://hot1.pl/pl/alfaparf-midollo-d...szczonych.html Ja miałam tylko maskę z tej serii i żadna to była rewelacja, ale podobno powinno się stosować wszystkie produkty z tej serii razem. Czy to prawda - nie wiem, ale mam ochotę coś takiego wypróbować, chociaż rozsądek podpowiada mi, że na te 10 cm moich zniszczonych kłaczków jest jedno wyjście: nożyczki Nie wiem, co o tym sądzić.
|
|
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wlasnie wlosy do lopatek ucielam az do ramion, bo byly zajechane teraz musze przynajmniej pielegnowac to co mi zostalo
|
|
|
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojej fryzjerki cena tego "cuda" około 30.oo złotych . W hurtowni płacę - 16,oo zł . Czy faktycznie poprawiają stan włosów, nie wiem . Wizualnie i namacalnie - tak . |
|
|
|
|
#4371 |
|
ma zielone pojęcie
|
A jakie TSH masz? I ile masz lat? Często jest tak, że ktoś ma TSH w granicach laboratoryjnej normy, a i tak ma niedoczynność tarczycy…
|
#4372 |
|
Przyczajenie
|
A ja mam taki problem odnośnie włosów suchych, szortkich..
Zaledwie od tygodnia stosuję domowe sposoby na polepszenie włosów. W ciągu tygodnia przetestowałam maseczkę żółtkowo-miodową, płukankę kawową i olejowanie Alterrą. Wszystko było fajnie, zwłaszcza po 2 pierwszych zabiegach. Z tym, że odkąd pozostawiłam Alterrę na noc, to mam 1/3 włosów od czubka głowy gładkich i bardzo fajnych (tam gdzie Alterry nie stosowałam), a resztę suchą. :/ Dziś znowu spróbowałam maseczki z żółtkiem (nałożoną na całość włosów) i znowu to samo - 1/3 włosów od góry gładka, a reszta szorska i sucha. I sama nie wiem dlaczego tak się dzieje. |
|
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Alterry, to są dwie opcje: albo nie służy Ci w ogóle, albo nie powinnaś jej zostawiać na tak długo. |
|
|
|
|
#4374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-pszenica.html Ma glicerynę, sodium lactate, sodium hyaluronate. Ale nie każdemu będzie służył alkohol w duzej ilości. Następna Alterra https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...aloe-vera.html Z gliceryną, aloesem, sodium lactate. Maska Biovax regenerująca: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...szczonych.html Z gliceryną i miodem. Drugi Biovax: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...#review-670974 Z aloesem i gliceryną Pat&Rub, ta: http://www.patandrub.pl/sklep/p-29-o...k-wzmocnienie/ Z gliceryną i betainą. Można też po prostu kupić glicerynę w aptece i dodawac ją (lepiej w małej ilości) do jakiejś innej odżywki. Wiele osób lubi też używać soku z aloesu (takiego do picia z apteki) jako mgiełki. |
|
|
|
|
#4376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam 17. lat. Co do TSH - Wydaje mi się, że jest w normie... Tak jest napisane: TSH - 2.140 ulU/mL 0.340 - 5.600 Poza tym nawilżam, nawilżam, nawilżam... Podcięłam troszkę końcówki. Zauważyłam, że zaczęły mniej wypadać (prawie w ogóle, tylko przy rozczesywaniu), ale problemem są jeszcze łyse placki. Na szczęście rośnie jakiś tam meszek. Tylko zanim to urośnie to chyba zdąży mi wypaść drugie tyle włosów z nerwów. Nie mam pojęcia, co było powodem łysiny w tym wieku ... Spróbuję może jednak udać się jeszcze do dermatologa.
Edytowane przez JWP_BC Czas edycji: 2012-08-10 o 10:16 |
|
|
|
|
#4377 |
|
ma zielone pojęcie
|
Jak na swój wiek, to masz za wysokie TSH. Idź z tym do dobrego endokrynologa. Możliwe, że masz niedoczynność tarczycy.
|
#4378 |
|
Zadomowienie
|
moje ostatnie zakupy włosowe. z olejku jestem szczególnie zadowolona. aplikuje go jedynie na końcówki stały sie błyszczące i takie hmm. cięższe przez co mam wrażeenie że sa odpowiednio chronione.
odzywke stosuję jako maskę
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę znaleźć składu, ale ten olejek z tego, co piszą w recenzjach, to głównie silikony i alkohol z jakimś małym dodatkiem oleju arganowego.
|
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radziłabym zainwestować w lepsze Kosmetyki z Rossmana seria z Alterry to rewelacja! nie zawierają silikonów, nie obciążają włosa. Polecam szampon, odżywkę i maskę, do zabezpieczenia końcówek używam olejku z brzozy i pomarańczy- cudo
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

Jest tego sporo, radzę poczytać wątki o pielęgnacji i przejrzeć recenzje kosmetyków do włosów na KWC
CO MAM ZROBIC? mozecie polecic jakies odzywki tabletki albo cokolwiek dla zniszczonych farbowanych wloskow tak zeby nie wplynelo na moj kolor a wloski byly odzywione i zregenerowane??..
: prosi: