![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Singielki prawdziwie z wyboru
Cześć Dziewczyny
![]()
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Mam 24 lata. Nigdy nie byłam (i nie jestem) zainteresowana żadnymi związkami z żadną z płci. Nawet w wieku kilkunastu lat kiedy ludzie często bawili się w "chodzenie" ze sobą/interesowali się przeciwną płcią, ja nie byłam zainteresowana. Nigdy nie trzymałam ręki żadnego chłopca (pomijając np. kuzyna).
Podałam przykład nastoletniego wieku, kiedy komentarze/ "żarciki" rodziny na te tematy mnie najbardziej irytowały. Teraz mnie tylko bawią. Do tej pory nie toleruję podciągania każdego pod schematy: jesteś nastolatką to twoim priorytetem są relacje międzyludzkie/chłopcy/dyskoteki. Jesteś kobietą, to chcesz wyjść za mąż/stworzyć rodzinę. Nie chcesz? - zobaczysz jeszcze ci się zmieni. Z reguły słyszę to od starszych osób. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie każdy powinien się zająć sobą, a nie bredzić że masz tyle i tyle lat, czas znaleźć wreszcie faceta itd. Natomiast żal mi dziewczyn, które w te pędy lecą przed ołtarz, żeby im czasem facet nie zwiał. Tak jakby rozwodów nie było. Moja koleżanka wyszła za faceta w wieku 21 lat. Małżenstwo zupelnie niepotrzebne. Ona siedzi w domu, studiuje, zajęć dużo nie ma, ale do pracy jakos się jej tyłka ruszyć nie chce. Mieszkają w JEDNYM pokoju u rodziców w mieszkaniu w bloku. Dla mnie to ślub bez pojęcia, tylko dla obrączki na palcu.
![]() |
![]() |
#34 | ||
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Przyczajenie
|
Hello dziewczyny!
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() osobiscie cieszy mnie, że mylślenie ludzi się zmienia i to, że jak ktoś woli być sam to nie oznacza od razu, że nikt go nie chce ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie zadowolone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny!
![]() ![]() Heh, wiedziałam, że znajdzie się od razu na wątku ktoś, kto zacznie pisać, że "w związku można wszystko", a my jesteśmy niedojrzałe. ![]() ![]() wampir, wskakuj do nas! ![]() ![]() cindy, nie ma co obniżac poprzeczkę! Większośc pewnie myśli, że za wiele wymagamy, ale warto miec własne wymagania! Nie ma co brac się za byle jakiego, jak możemy miec skarb. ![]() ![]() Ja jakoś z dziadkami nie przepadam. ![]() zagadka, svadilfari - witam! ![]() ![]() ![]() ![]() Paulincia - takie małżeństwa najbardziej mnie bawią. Sama chciałabym wyjść za mąż dopiero wtedy, gdy będzie mnie stać na własny kąt, a nie będę bawić się w dom mając 21 lat. Po co takiej parze małżeństwo wgl? Hamada - owszem, myślenie ludzi się zmienia, jest dużo lepiej niż kiedyś, ale wśród starszego pokolenia nadal istnieje taka zaściankowość. ![]() Oj tak! A pasje przecież pochłaniają sporo czasu! ![]()
- Something with a title like How to Lose That Baby Fat by Sitting On Your Ass. SINGIELKI PRAWDZIWIE Z WYBORU Edytowane przez aalexandria Czas edycji: 2012-08-11 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Rozeznanie
|
Też jestem aktualnie singielką (dopiero od ponad miesiąca),po prawie czteroletnim związku
![]() ![]() Ale dlaczego? W moim mniemaniu "eventy dla singli" są dla ludzi, którzy liczą, że poznają na nim swoją drugą połówkę i imho to trochę desperackie ![]() ![]() The only difference between tattooed people and non tattooed people is that tattooed people don't care that you don't have them. i to się sprawdza również na imprezach. "Sparowani" nie patrzą czy Ty masz kogoś czy przyszłaś sama,nie obchodzi ich to, natomiast singli "parki" drażnią.... (co jest zrozumiałe, jeśli niemalże uprawiają seks na stole czy zwracają się do siebie per "myszeczko,kwiatuszku,żab uńciu" co sekundę, ale nie w innych sytuacjach ) ![]() Poza tym nie wpadnijcie w pułapkę, bo jak tak czytam, to mam wrażenie, że robicie dokładnie to, co ci którzy tak was denerwują ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O matko, ale mi nie chodzi o takie eventy. Chodzi mi o takie spotkania, gdzie single mogą się poznać z innymi singlami, niekoniecznie dla sparowania (litości, nie każdy chce być sparowany!), gdzie można pogadać luźno na różne tematy, przy okazji zaplanować jakieś wspólne wypady albo coś. Niekoniecznie mi chodziło o jakieś eventy dla singli w stylu speed date itd. To, że dobrze mi w swoim ciele, nie znaczy, że nie denerwują mnie osoby, które są zassane do siebie. ![]() ![]() Poza tym, nikt tu niczego nie gloryfikuje, po prostu stwierdzamy, że większość ludzi widzi w singielstwie tylko wady. Dlatego prostujemy to. Pozdrawiam. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I nie zauważam, żeby sparowani chodzili na spotkania/imprezy i się przyssywali do siebie. Tzn widziałam takich, ale to na pewno nie jest większość ![]() Faktem jest, że mieszkam w dużym mieście,więc pewnie jest inaczej niż w mniejszych miasteczkach, tam jest większe ciśnienie na związki, i pewnie trochę inaczej się żyje. Ja tego nigdy nie odczułam. Po prostu wisi mi czy moja koleżanka ma faceta czy nie,bo między nami się nic nie zmienia. Zazwyczaj, bo ofc mam taką jedną, która od 5 lat poza swoim misiaczkiem świata nie widzi, i nie ma czasu dla znajomych ![]() No i oczywiście, że singielstwo ma baaaardzo wiele zalet - sama je doceniam i strasznie się z nich cieszę w tym momencie ![]() ![]() Edytowane przez on_tiptoes Czas edycji: 2012-08-11 o 16:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to dziecinada, że żal patrzeć.W mojej miejscowości, naprawdę wystarczyłoby im na mieszkanie jakby tylko ruszyla tyłek do jakiejkolwiek pracy. Nie musialaby zarabiać kokosów. No ale jak sie chce mieć faceta na własność i nic poza tym no to cóż. Dodam, że to taka para "pępek świata", nie mają za bardzo znajomych no bo po co, mają przeciez siebie ![]()
![]() |
![]() |
#41 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wszystko też zależy od rodziny, czy są bardziej liberalni czy nie. ![]() Wiesz, nie chodzi mi to, aby gloryfikować ten stan i rozpływać się przy samych jego zaletach, ale warto o nich wspomnieć. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja już znam dwie rozwiedzione pary ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Witam, mam nadzieję, że można sie jeszcze przylaczyc
![]() ![]() ![]()
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tzn. ja nie jestem zdeklarowaną singielką, od roku jestem sama po długoletnim związku. Ale się przyłączyłam raczej ze względu na to, że dziewczyny mają trzeźwie spojrzenie na świat ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#45 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Znalazłam taki ciekawy artykuł, z kim się umawiać, zanim się kompletnie ustatkujesz - między innymi z muzykiem, młodszym facetem... ![]() Cytat:
![]() Oglądała któraś z Was "Seks w wielkim mieście"? Serial? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzisiaj wieczor w domku, pod kocykiem z kakao i ksiazka ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
![]() ![]() Dzień w pracy nader owocny. Napomknęłam dzisiaj koleżance o moim "singlowaniu" i zrobiłam oczy jak pięciozłotówki. Co w tym takiego dziwnego? ![]()
![]() |
#49 | ||
Raczkowanie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;35837731]kocham ten serial
![]() Mogłabym iść do kina na calonocny maraton ![]() Witam ![]() Ja od roku /nie liczę przelotnych miłostek/. Cindy ![]() A dziś idę do klubu potańczyć.[/QUOTE] Ja muszę koniecznie ściągnąć i obejrzeć! Zrobiłam sobie test w internecie i wyszło mi, że jestem podobna do Carrie, choć myślałam, że do Mirandy. ![]() Udanego tańcowania! ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też czytam książkę i piję herbatkę cytrynową. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cóż, niektórzy mają ograniczone horyzonty (oczywiście nikogo nie obrażając) ![]()
- Something with a title like How to Lose That Baby Fat by Sitting On Your Ass. SINGIELKI PRAWDZIWIE Z WYBORU Edytowane przez aalexandria Czas edycji: 2012-08-11 o 20:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Btw tez mam @ ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Byłam tak głodna, że poparzyłam sobie podniebienie gorącym serem, ała
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Z Gossip Girl obejrzałam tylko 1 sezon ![]()
![]() |
#52 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Sezon 1 był super! ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj jakiegos takiego dolka mam, czuje sie strasznie jak mam @ i chodze nieogarnieta po domu ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Mówicie, że warto obejrzeć GG ?
![]() Serena jest taka ładna ![]()
![]() |
#55 |
#etergirl
|
cześć dziewczyny
![]() krótki czas mnie tu nie było, a widzę że dyskusja wrze, to dobrze ![]() aneszna masz genialny cytat w podpisie i do naszego wątku pasuje ![]() jak polecacie GG to może też zacznę oglądać ![]()
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Dwa pierwsze, no i moze 3 z pewnoscia, zwlaszcza jesli lubisz mode, intrygi i chcesz sledzic zycie mlodych, bogatych mieszkancow Manhattanu
![]()
![]() |
#57 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Obejrzyj "HIMYM bloopers" na youtubie, śmiech gwarantowany. ![]() 3 pierwsze sezony warto, później już tak sobie. ![]() Osobiście wolę Leighton/Blair, Serena jakoś tak.. Sama nie wiem ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Patrzę na świat głównie przez pryzmat analizy informacji - nie polegam na emocjach i intuicji z niej wynikającej. Dlatego związki są dla mnie zupełnie abstrakcyjną płaszczyzną. Przepraszam, że przywołam teraz schemat, ale nie znalazłam żadnego sensowniejszego układu odniesienia do wytłumaczenia swojego podejścia do tematu. Jeśli ktoś interesuje się typologią charakteru, polecam sprawdzić hasło MBTI (bardziej obrazowe informacje na ten temat tylko w języku angielskim). Fragment z wikipedii: To wskaźnik psychologiczny, służący do określenia typu osobowości. Jest rozszerzoną koncepcją Carla Gustava Junga Określił on 8 typów osobowości. Isabel Briggs Myers i Katherine Cook Briggs rozwinęły pomysł Junga dotyczący hierarchii poszczególnych preferencji w każdym typie osobowości i dodały wymiar opisujący nastawienie do świata zewnętrznego. W ten sposób powstał uniwersalny 4 literowy kod opisujący dany typ psychologiczny. Kiedy wczytacie się w charakterystyki poszczególnych typów (jest ich 16 w 4 kategoriach) - po znalezieniu w miarę rzetelnych infomacji - zauważycie zróżnicowanie postrzeganie świata, a także związków/partnerów. Pewne typy przywiązują większą wagę do tej sfery życia. Po co to w ogóle przywołałam? Wyszłam z założenia, że sposób odbioru świata i skrypt wg. którego podejmujemy decyzje (to mniej więcej ustala MBTI) są kluczowe w wyborze drogi przez życie - samotnej lub w parze. Nie mówię tu o chwilowej decyzji, wypaleniu na pewien czas spowodowanym zawodem/zdradą. Na ile się orientuję ( w razie czego proszę o sprostowanie osoby znające się lepiej na rzeczy) - jest to najbardziej rzetelne opracowanie charakterów. Wiem, że każda typologia jest uogólnieniem, ale do ogólnej dyskusji, niestety uogólnienia są konieczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, może zróbcie ten test i podzielmy się wynikami. Ja zrobię od początku, bo dawno robiłam. ![]() Edit. Wyszło mi tak jak wcześniej. 3w4.
- Something with a title like How to Lose That Baby Fat by Sitting On Your Ass. SINGIELKI PRAWDZIWIE Z WYBORU Edytowane przez aalexandria Czas edycji: 2012-08-11 o 22:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu są po polsku pytania z testu mbti: http://www.trener.pun.pl/test-mbti-4.htm ale trzeba przepisać odpowiedzi tutaj: http://www.humanmetrics.com/cgi-win/JTypes2.asp O ile pamiętam (robilam to dawno) wyjdzie krótka odpowiedź. Dopiero po kliknięciu w podpisany przycisk/odnośnik na stronie odpowiedzi wyjdzie opracowanie na 2 strony A4 i odnośniki do innych uznanych charakterystyk waszego typu. Enneagram jest uznanym testem, ale nie jest to MBTI - choć to też dobry wybór. MBTI:INTJ Enneagram: 5w4 Edytowane przez Svadilfari Czas edycji: 2012-08-11 o 22:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.