|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23
Nietety opiekacza nie mam, więc zjadłam bułe, a na obiad kupiłam wczoraj w Lidlu tego łososia po prowansalsku i jeszcze zostały mi z wczoraj udka pieczone
![]() Mój mąż jest przerażony zawsze jak mówie że bedzie obiad dukanowy a zrobił sobie wczoraj tatara(mieso wołowe, ogórek, cebula, żółtko) i mówie mu dziś "widzę że Ty też na dukanie"...zdziwił sie że takie rzeczy można
|
|
|
|
#2222 |
|
Przyczajenie
|
Teraz mam 60kg, chciałabym zejść do 50kg
Dukan twierdzi, ze powinnam pozostać przy 55kg ;> zobaczymy jak się będę czuła z tym, kto wie może faktycznie to wystarczy Hmm, faza ataku ma rwać 4 dni, a do 55kg powinnam dotrzeć na 20 września (czyli do 50 kg jakoś tak do połowy października).Poprzednim razem źle zrobiłam, że nie zastosowałam fazy utrwalania ale i tak moja dieta się zmieniła po dukanie. zdecydowanie mniej tłuszczu i produktów mącznych pochłaniam, a więcej rybek Odnośnie tej lukrecji, wiem że podnosi ciśnienie, więc jak ktoś ma z tym problem to ostrożnie. Ja ogólnie potrzebuję kawy żeby żyć, a lukrecja podobnie działa na mnie i jest baardzo słodka, więc trudno było by jej dużo spożywać. |
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No , jednak trzeba utrwalić i przejść grzecznie wszystkie fazy bo inaczej jo-jo murowane.Ale z nami dasz radę Ja lukrecję odpuszczę bo ciśnienie nie mam niskie więc wolę dodatkowo je nie holować w górę.
|
|
|
|
|
#2224 |
|
Przyczajenie
|
150cm wzrostu
Zauważyłam lukrecję w składzie niektórych mieszanek herbat np. roiboos. A ja ja kupiłam na początku do celów kosmetycznych - zaparzona i ostudzona jako tonik można stosować Ale tak tylko opowiadam o moich metodach, nikogo nie na mawiam.
|
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie zrobie dzisiaj dokladnt research co warto (i musze) zamowic stamtad , a co znajde w sklepach. W tygodniu nie mam na to czasu, wiec przygotuje sie dzis ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
A nie kusi Cie jak on je inne rzeczy? ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też marzę o wadze niższej niż testowa, tak z 50kg żeby osiągnąć to byłby luksus![]() Fajnie że opowiadasz , bo ja chętnie czytam o takich nowościach (dla mnie) może kiedyś się skuszę na tą lukrecję i będę używać ale w dawkach minimalnych. Zawsze to coś nowego A ja już obżarta jak bąk ,kurcze placek otrębowy mnie bardzo zapycha, naładowałam do niego wędlinę, plasterek korniszona (choć na P jestem to zastosowałam go jako przyprawę ) , i zaszalałam i wrzuciłam do niego też plasterek sera Piórko, bo miałam go w lodówce tyle że w czasie zastojów nie używam. A co tam ,jak szaleć to szaleć![]() A teraz wstać od stołu nie mogę a mama mi się dopomina żebym jej też takowy uczyniła, strasznie polubiła ten "wypiek" Czyli też duka czasem
|
|
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Wciągnęłam bułkę otrębową z mikrofali z plastrem wędliny z indora a do tego sadzone na parówkach dukanowych, zapchałam się niesamowicie mimo że ilość nie taka duża.
Ale u nas pogoda do bani, głowa mnie boli i śpiąca jestem. Milennka, a ten placek otrębowy to taki na patelni smażony jak z książki dukana? Tagaa dasz radę, tylko trochę cierpliwości trzeba ![]() Myślę co na obiad, chyba rybkę odmrożę, Tż ostatnio złowił kilka więc mam poporcjowane, zrobię w folii i już, córcia też lubi, wsuwa zawsze razem ze mną No i do wieśniaka zawsze się przykolegowuje
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wrzucę zdjęcia bo powiem szczerze że wizualnie to wygląda... jak ...kupa jak to moja chrześnica określiła ale jest pyszota.kobietki a czy któraś z Was robi zakupy w Netto? Bo ja co prawda w Krk nie mam tego sklepu ale w Opolu będę mieć pod blokiem więc stąd pytanko, jest coś wartego uwagi?takiego dukanowego dla nas? Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2012-08-11 o 13:12 |
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
To ja robę tak samo tyle że kilka mniejszych, potem jej jak kanapeczki
![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Dziewczyny a tak w ogóle to już bardzo zadowolona jestem mimo że dopiero niecałe 2 tyg. dukam. Brzuch mi fajnie wciągnęło, wreszcie talię widać a nie balon, zeszła pewnie woda i całe to napuchnięcie jak ja to nazywam po niezdrowym jedzeniu. Czuję się o wiele lżejsza mimo że zeszło ok. 4 kilogramów. Jeszcze 6 i będzie super, a potem zobaczę czy na III fazę czy jeszcze pocisnę II
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam na dukanie wieksza ochote na seks
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na działa moje osobiste prawo natury- czyli na każdy utracony kilogram działa proporcjonalnie zwiększona siła popędu seksualnego
![]() Czyli chudnąc staję się bardziej świadoma że moje ciało się zmienia na lepsze a co za tym idzie mam większą ochotę na igraszki Myślę że nie tylko my
|
|
|
|
#2234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Milennka ten przepis to jak z książki, ja robiłam raz i mi nie wyszedł ten placek..jutro chyba znów spróbuje zrobić. Dziś na obiadek...łosoś z teflonu, bułeczka i ogóreczek |
||
|
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też łoś ale bez warzyw bo dziś P idę właśnie sobie go upiec Przestało padać więc połaziłam nieco po okolicy co by dotlenić płuca no i zgłodniałam |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2236 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
II
Cytat:
Ładne kwiatki. Millenka ujawniła swój prawdziwy zawód (związany z lataniem na miotle), martikaj ciągoty do latania a obie postanowiły zakłucać spokój swojej koleżanki po forum wpadając do niej przez okno (pewnie jeszcze zamknięte). Aż strach co zrobiłyby dla innego dania np ciasta. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Dziś moja waga wskazała wzrost o 0,3 kg. Nadchodzi @ niech ją szlak trafi.
Edytowane przez EMNE Czas edycji: 2012-08-11 o 16:58 |
||||
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już patrzę na inne sklepy i mapy by zlokalizować Biedry, Kaufy itp-muszę się dobrze przygotować także do dukania w obcym mieście ![]() Nie przejmuj się zwyżką bo @ zawsze podnosi wagę ,odejdzie a z nią zbędny balast |
|
|
|
|
#2238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki tak zrobiłam test wyszło że faza I powinna trwać 4 dni i powinnam stracić prawie 2 kg...i według testu moja prawidłowa waga powinna wynosić 63,8kg czyli 4 kg więcej niż chcę osiągnąć ale zobaczymy w praktyce przy jakiej wadzie będę się dobrze czuć...
wzrost 170 cm 10.08.2012 było 78,4kg -> faza I -1,8kg 14.08.2012 jest 76.6kg-> faza II--> teraz 71,5kg cel - 60kg walka z wypadaniem włosów!!! mikstura: olej rycynowy+nafta kosmetyczna+żółtko picie pokrzywy i skrzypu |
|
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś dłuugi spacer sobie zrobiłam, byłam w Tesco i nie miałam już sił na Kaufa, ale nabyłam mleko w proszku, aromaty, kostki niskotłuszczowe, jogurty Jovi i inne przysmaki...uwielbiam zakupy Dukanowe...zawsze wiem przynajmniej co brać, bo tylko to co wolno ![]() Niestety dziś zgrzeszyłam, także 3 dzień z wpadką...byłam u siostry i do kawki pokusiło mnie słodkie, ale już jestem grzeczna. Zrobie sobie zaraz kawkę mrożona
|
|
|
|
|
#2240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() stosowałam kilka diet : kopenhaską- były efekty ale potem przytyłam masakrycznie... dieta kapuściana- po jakimś czasie jak zabierałam się za jedzenie tej zupy czułam że będe wymiotować okropności już chyba wole przymierać głodem niż to jeść...... próba racjonalnego żywienia- czyli często mało i bez słodyczy ale też jakoś nie wytrwałam, problem w tym trzeba się przyznać że lubię jeść i często na noc kiedy już żołądek powinien mieć chill out no i była taka dieta już nie pamiętam dokładnie bo to było dawno pamiętam że chodziłam w tedy do liceum jeszcze gdzieś wyczytałam że przez 10 dni jadło się warzywa i owoce potem 5 dni ryżu a potem 14 dni głodówki hehe poza tym faszerowałam się suplementami diety które nic nie dają szkoda pieniędzy na to....
wzrost 170 cm 10.08.2012 było 78,4kg -> faza I -1,8kg 14.08.2012 jest 76.6kg-> faza II--> teraz 71,5kg cel - 60kg walka z wypadaniem włosów!!! mikstura: olej rycynowy+nafta kosmetyczna+żółtko picie pokrzywy i skrzypu |
|
|
|
|
#2241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koło tych parówek w poniedziałek tez sie zakręce, bo mam w planach isc po strój na wf dla córci. Ogólnie nie lubię tego sklepu i rzadko chodze, u nas w nim taki chaos![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
![]() Suplementy raz próbowałam i zero efektu... ![]() Ja już zeszłam do 64,6 a mam ten sam wzrost i już czuje sie dobrze ale siegne do testowych 62
|
||
|
|
|
#2242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
Ja też lubię zakupy dukanowe choć potem z przerażeniem patrzę w portfela ja idę na wieczór znajomych ,jak zwykle stół będzie zastawiony ptasim mleczkiem, ciastkami i chipsami bo mąż przyjaciółki łasuch straszny ale ja tam się nie boję o swoją silną wolę. Nie ma szans żeby mnie coś skusiło. Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2012-08-11 o 18:33 |
||
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś w Tesco wykorzystałam prawie wszystkie kupony clubcard... takze dużo nie zapłaciłam...miałam na pare złoty i jeszcze kupon na jogurty taniej
|
|
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, ja może wcześniej nie na słodycze wydawalam ale na fast foody ,czy inne średnio zdrowe rzeczy , lody na pudełka szły itp. A przynajmniej wiem teraz że jem zdrowo ,dużo warzyw (naPW ) a wcześniej zapychałam się białym makaronem z sosem- to danie królowało u mnie na stole.
|
|
|
|
#2245 |
|
Rozeznanie
|
jak przetrwać zjazd rodzinny na dużej sali na 300 osób ze standardowym jedzeniem ??? jakieś pomysły ?
|
#2246 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
to my mozemy redbula ??? chętnie bym cykła
![]() :brzyda l:---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- a wogóle to galarete robię z ponad 2 l więc starczy dla wszystkich czarownic ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() :mn iam: chcę widzieć co tam pichciecie , czasami warto coś podgladnąć u kogoś a wiec wrzucajcie a ja będe zgapiać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- dziś zjadłam pierwszy raz owocoy jovi , jablko-cynamon, no pycha wcześniej na II nie jadłam bo się jednak obawiałam, ale teraz to już chyba moge sobie pozwolić---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
wyjdzie taka czekoladowadziś na kolację chlebek z twarożkiem i kakao a potem nutelka biała - no nie mogłam sie oprzeć, tyle mam w domu pracy że strasznie póxno jadam kolacje ..........nie potrafie tego przeorganizować, rtym nadaje junior, ale zanim się uwine z kąpielom, uśpię go a potem upieke chclebek w mikro to już czasami po 21 ........![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
ale to co 13 zrzuciłaś a potem złapalaś 5 ? to i tak nieźle jesli nic nie utrwalałaś ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
i o 5 juz na nogach
|
|
#2247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to EXTRA , u mnie mimo że 11 kg mniej to brzuch paskudny no i właśnie przez to nie jestem z siebie zadowolona---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- ja dzis odwidziłam dino i biedornkę , zapasy takie ze lodówka mała , a w portfelu kurz cholera czemu to wszystko takie drogie ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- co do libido tu mnie zero .........sex zupełnie przestał mnie interesować ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- i jakaś nerwowa sięzrobiłam, bardzo szybko można mnei z równowagi wytrącić , wkurzam sie na maxa i to czasem pierdoły jakieś są
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wróciłam od znajomych ,jak pisałam na stole były i chipsy, i delicje i orzeszki i ciastka i co??? i nic
Ale brzuch jak mam jak balon...Fasolinno- co do tego zjazdu rodzinnego na tyle osób to zrób sobie wtedy dzień uczty i po problemie, może nie jedz tak żebyś chodzić nie mogła z obżarcia ale masz wolną rękę w wyborze jedzenia więc możesz zaszaleć... co do red buli i innych tego typu wynalazków to ja przyznam że pijam to toksyczne świństwo ok 2 na tydzień- ale wersji light-są takie na słodziku- ja pijam nie Red Bulla bo dla mnie dość drogi ale Black-a.Świństwo ale czasem potrzebuję takiego "dopalacza" ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- Cytat:
![]() Kochana- chętnie się sprzedam za galaretkę- w kwestii sprzątania oczywiście Mogę Ci zaprowadzić ład i porządek , nie ma problemu
|
|
|
|
|
#2249 |
|
Wtajemniczenie
|
z przykrością stwierdzam, że nie daje rady na doktorku
jestem na diecie mż wr i poleciało nie dużo ale ważne że leci. Mam nadzieje że uda mi się kiedyś wrócić
|
#2250 |
|
Raczkowanie
|
Hmm, nie wiem, na ile w tym prawdy, a na ile tylko jakieś sensacyjne doniesienia, ale może warto przeczytać ten artykuł, jeśli stosujecie Dukana: "Twórca słynnej diety - Pierre Dukan oskarżony!"
Grupa francuskich lekarzy kilka miesięcy temu oskarżyła Dukana, że jego dieta że może zwiększać ryzyko zachorowania na schorzenia układu krwionośnego, nadciśnienie, cukrzycę, choroby wątroby, nerek, zaburzenia płodności... Wiedziałyście o tym?
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

ale i tak moja dieta się zmieniła po dukanie. zdecydowanie mniej tłuszczu i produktów mącznych pochłaniam, a więcej rybek
Ale tak tylko opowiadam o moich metodach, nikogo nie na mawiam.

szkoda pieniędzy na to....
a teraz bywa różnie ...