|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż !
traci, super, gratulacje!
Zambia rządzi! ![]() ![]() ![]()
#1292 |
Rozeznanie
|
to, że "nasza" Zambia przoduje w biedzie i nędzy (skoro stamtąd wybrali dziecko jako najbardziej potrzebujące), to akurat nie jest specjalny powód do radości, ale dobra, wiemy o co chodziło :D
|
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1294 |
Zakorzenienie
|
ja też pomyślałam że skoro wybrali dziecko z Zambii choć do wyboru była cała Afryka to sutuacja musi być naprawdę powazna
![]()
#1295 |
Raczkowanie
|
to ja przynosze wieści z placu boju - obraz nie skończony - zabrakło kolorów i musze sie wybrac do mojego sklepiku po zapasy
![]() Byłam dzisiaj w kiosku na osiedlu i rozmawialam sobie z pania sprzedawczynia i opowiedzialam jej w wielkim skrócie co my tu na wizazu robimy dla dzieci z Zambii i bardzo sie jej to spodobalo - powiedziala ze mi chetnie cos do kazdej wysylanej paczuszki dorzuci i dzisiaj dała mi 2 zeszyciki - bajecznie pięknie ![]() zaraz zrobie zdjecie i wam pokaze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyslałam ze tak im akurat wypadło. Wiecie poczytałam troche, tak jak pewnie każdy tutaj... I sytuacja Zambii jest tragiczna ale...dzieci np w Rwandzie maja jeszcze gorzej (chociaz sie to w głowie nie miesci) Nie bede tu licytowac kto ma gorzej, bo to bez sensu, pisze to raczej dlatego, zeby powiedziec, że powinniśmy się cieszyć, ze dziecko(jakieś) dostanie pomoc od traci i jej rodziny i nie dopisywać sobie czarnych scenariuszy... ![]()
![]() |
#1298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mrs.ideals. - na obraz poczekamy cierpliwie ![]() ![]()
![]() |
#1299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Każda matka twierdzi, że jej dziecko jest najpiękniejsze na świecie, ale moja dziewczynka jest NAPRAWDę NAJSłODSZA NA śWIECIE!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Ale Twoja jest oczywiście również słodka ![]() Traci Gratulacje!! czekamy na zdjecia ![]() Naprawdę, tak strasznie się cieszę, że gdyby nie uszy to bym się śmiała dookoła głowy ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2007-01-31 o 15:05 Powód: dopisek:D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() doczekałaś się ![]() rzeczywiście śliczna dziwczynka ja wczoraj na zdjęciach Victora zauważyłam też takie wiklinowe okrągłe "urządzenie" - ciekawe do czego to słuzy ![]() i jeszcze jedno, na żadnych zdjęciach (oprócz 1 piłki) nie ma koło domu zabawek dla dzieci ![]() w naszych rejonach od razu poznac pod domem gdzie mieszkają dzieci , nie wspomnę o domu ![]() ale Seona juz o to zadba zeby Merci miała zabawki i ubranka ![]()
![]() |
#1301 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkich
![]() jestem nowa na forum,a trafiłam na ten wspaniały wątek dzięki aukcji z allegro ![]() ![]() ![]() swoją drogą ja właśnie czekam na swoje adopcyjne Dziecko-z Pallotyńskiej Adopcji Serca ![]() ![]() pozdrawiam wszystkich serdecznie i uciekam dalej do nauki... |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doczekalaś sie wreszcie ![]() Na tych zdjeciach jest z mamą?
![]() |
#1303 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to będziesz kolejna mamusią adopcyjną na tym forum, chyba założę jakaś listę bo pomału zaczynam zapominać ![]() a innym zdradzę że Mikrejsza wsparła akcje "koza mleczna" dostałam też e-mail od s.Józefy ile zarabia ktoś jak ma pracę i ile potrzebuje miesięcznie na utrzymanie rodziny i siostra odpisała: Kochana Pani Agnieszko -dziekuje za nr.telefonu-S.Sabina bedzie w Polsce 3 miesiace. Taka rodzina jakby miala Us 80 na miesiac -to jest tez przecietna wyplata pracownika zewnetrznego tzn.salowj, kucharza...moze dobrze funkcjonowac, ale tez zalezy ile maja dzieci, wydatkow ... Z Bogiem! S.Jozefa Więc wychodzi na to że jak ktoś ma pracę to zarabia 240 zł/mies., a dajmy na to mleko dla niemowlaka kosztuje prawie 40 zł/miesiąc a jak ma się kilkoro dzieci, a gdzie ubrania? inne produkty zywnościowe. ceny długopisów i innych przyborów szkolnych są zblizone do cen w naszych sklepach a zarobki są kilka razy mniejsze. Jeżlei ktoś wogóle ma pracę
![]() |
#1305 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzieki!!!!
Cytat:
Cytat:
Dzieki!!!Ta Twoja mala jest naprawde urocza |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam jeszcze 3, ale nie chciałem więcej w 1 list ładować, żeby się przy odbiorze nie musieli dzielić zawartością - że niby hurtowo dostają... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nadajesz sie na tatusia ![]()
![]() |
#1308 |
Rozeznanie
|
czyli kupić więcej? :) jeszcze z drugie tyle może być...
i jeszcze prośba: jak macie jakieś ciuchy, które się do Afryki nie nadają, czyli np. zimowe + buty, to jeśli byście były tak dobre i chciały wysłać innej potrzebującej rodzinie, to podam adres... to jest pod Żarami, w Polsce :) więc chociaż wysyłka tańsza ;) Rodzina jest w każdym wieku, tzn. od 1-2-letnich dzieci do 40kilka. Dokładnie nie wiem, ale się za trochę dowiem. Głównie to są dziewczyny. Poznałem ich osobiście z 10 lat temu, potem się kontakt urwał, i teraz właśnie odpisali na list. Więcej na priv. edit: nie, w sumie nie tak. 2 dzieci kilkuletnich (nie wiem dokładnie), potem chłopak tak z 15-letni i dalej 4 starsze dziewczyny, chłopak + rodzice. Czyli 2 małych dzieci, a reszta praktycznie dorośli - jeśli chodzi o wymiary. |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Rozeznanie
|
Witaj MAMA
![]() ![]() ja też szykuję paczuszkę,dostałam na konferencji emulsję natłuszczającą do kąpieli dermatologicznej i mydło natłuszczające do skóry podrażnionej,suchej,łuszc zącej się-myślę że tam im się to przyda. Troszkę to waży także dołożę do tego jakieś budynie ![]() ![]() śliczne te maluszki na zdjęciach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Zakorzenienie
|
e-mail od s. Józefy :
Otrzymalam nastepna koperte - serdeczne podziekowanie kieruje do Pani Agnieszki K.z Krakowa - dobrze ze Pani wlozyla liscik do koperty bo nazwisko na kopercie sie starlo, pozostala nazwa ulicy Radzikowskiego. Dziekuje serdecznie ten mily dar wywolal usmiech radosci na buzi kilkorga dzieci. Z.Bogiem! S.Jozefa czy to nie chodzi o naszą malarkę ? ![]()
#1311 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1313 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam wam powiedzieć że pod koniec tygodnia ukaże się artykuł podobny do tego co jest na wizażu o "adopcji serca" i misji sióstr Boromeuszek na www.wiara.pl mam nadzieję ze w ten sposób przybędzie kilku nowych misjonarzy a moze nawet rodziców adopcyjnych
![]() tuż obok tego artykułu a tutaj znajdziecie zeskanowany "RAPORT" w którym jest wywiad i artykuł o misji sióstr boromeuszek z czasów kiedy była tam s. Franciszka http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...d3b7c2801ec2e6 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...8512fabe0.html edit 2 : Animator przed chwilą odebrałam paczuszkę od ciebie Makatka jest cudowna, breloczek z peru, skorupka żółwia( nigdy czegos takiego jeszcze nie widziała - tylko czy tym można handlować ?) cudne znaczki i koperty bardzo oryginalne - tylko wielka szkoda że zamazałeś nazwisko i ulicę - po części rozumiem, widziałeś moją kopertę na allegro ale w opisie jest napisane że tam jest zamazane wirtualnie a tak naprawdę wszystko jest jak było. Liczę na wyrozumiałość kolekcjonerów bo koperty są naprawdę oryginalne. Zaraz popstrykam fotki i wam wkleję
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2007-02-01 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 |
Rozeznanie
|
]
edit 2 : Animator przed chwilą odebrałam paczuszkę od ciebie Makatka jest cudowna, breloczek z peru, skorupka żółwia( nigdy czegos takiego jeszcze nie widziała - tylko czy tym można handlować ?) cudne znaczki i koperty bardzo oryginalne - tylko wielka szkoda że zamazałeś nazwisko i ulicę - po części rozumiem, widziałeś moją kopertę na allegro ale w opisie jest napisane że tam jest zamazane wirtualnie a tak naprawdę wszystko jest jak było. Liczę na wyrozumiałość kolekcjonerów bo koperty są naprawdę oryginalne. Zaraz popstrykam fotki i wam wkleję[/QUOTE] Witaj Mama. Cieszę się, że paczuszka doszła. Rzeczywiście szkoda, że zamazałem adres, ale myślę, że można by spróbować to zmyć bo to jest zamazane korektorem. A czemu by nie można tym handlować? ![]()
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2007-02-02 o 19:20 Powód: poprawka num. tel. Był za krótki |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzieki!Tak jestem wierzaca i modle sie za wszystkie dzieci na swiecie aby Bog mial je w opiece. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie
![]() dotarłam z czytaniem wątku do 24 strony także mam jeszcze opóźnienie ale nie chcę nic przegapić ![]() dziś uzupełniałam skład moich paczuszek i jutro po egzaminie idę na pocztę porozdzielać to w koperty i wysłać-wiem że lepiej przelew,ale za późno doczytałam tą informację ![]() ![]() także mam troche przypraw,budynie,kisiele, zupki,sosy, 2 kaszki dla dzieci-jedną bananową i jedną truskawkową-no nie mogłam im się oprzeć ![]() ![]() jak czytałam Wasze posty to troszke zaczęłam się martwić-tak szybko dostaliście Wasze maleństwa a ja już czekam 4 miesiące i nic ![]() Mama,mam pytanie-nie mam takich fajnych rzeczy jak te które dostałaś od Animatora,a czy mogłabym Ci przysłać do wystawienia na allegro takie zwyklejsze rzeczy?jak np książka Pratchetta?one ładnie na allegro idą to jak się jeszcze doda że to dla dzieci...Także jakby takie rzeczy mogły być to zgromadzę i Ci wyślę ![]() pozdrawiam cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | ||
Zakorzenienie
|
[quote=Animator;3583197]]
edit 2 : Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do rzeczy na allegro to na pewno wszystko się przyda ale ja mam już sopro, skaner mi nie działa, aparat mam kiepski i muszę innym zawracać głowę żeby mi pomagali(New Rocky , Ivona, Seona, ks. Maciej) i tu taka prośba w kierunku innych allegrowiczów gdyby mogli wystawić taką aukcję ale z przelewem na konto sióstr - żeby nikt się nie przyczepił ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 | |
Zakorzenienie
|
Tak, zadbam oczywiście
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Czekamy razem z Tobą z niecierpliwością na Twojego dzieciaczka ![]() ![]() ![]() ![]() Ale wiecie, teraz mi brakuje latania obsesyjnie do mojej skrzynki ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2007-02-01 o 17:11 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Rozeznanie
|
MAMA,ja też pomyślałam o tym wystawianiu samej z przelewem na konto sióstr i napisałam do allegro jak to wystawić jako aukcję charytatywną (bo to od razu kupujący inaczej patrzą) i to co mi odpisali jest dość skomplikowane...
![]() ![]() A z tą paczką to nawet nie zdawałam sobie sprawy z tego,że niektóre rzeczy tyle ważą-np mak...Tak myślę że te kaszki i emulsję wyślę priorytetami,a reszta pójdzie ekonomiczną bo mi wyszło 9x350g więc na priorytety to bym zbankrutowała... ![]() Seona ślicznie dziękuję ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nnnnooooo doooobrrrze, to skoro już zwróciłaś uwagę Allegro na te aukcje, to tylko mam nadzieję że ich nie usuną. wklej to co odpisali.... edit: Nijak nie jest to załatwione, po prostu jest napisane w tytule CHARYTATYWNA. Aby być zwolnionym z opłat za wystawienie i z prowizji, trzeba być fundacją lub przynajmniej mieć zezwolenie na przeprowadzanie zbiórek pieniężnych. Aukcje kury_nioski Allegro usunęło właśnie dlatego, że nie jest Fundacją, tylko zbierała na konto Rady Rodziców w szkole. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.