|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
Ale myślę, że z czasem to się skończy, jak już nikt nie będzie pamiętał czasów, kiedy Polska bardzo chciała mieć wszystko z Ameryki i być bogata, a USA - utopia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
To niby tylko sms, patrzę, kasuję i po problemie, ale doprowadza mnie to powoli do szału... Mam ochotę ich podać do sądu Żartuję, ale serio już mnie to wyprowadza z równowagi, boję się, że w końcu rzucę telefonem o ścianę, a ja nie jestem bardzo nerwowa, ani impulsywna.
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ostatnio zadziwiła kasa samoobsługowa w Auchan. Musiałam zawołać panią z obsługi w celu potwierdzenia zakupu Picolo
|
|
|
|
#4173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podpisuję się pod tym w stu procentach. Często jak jestem zdenerwowana, a jestem choleryczką okropną ktoś mówi: Spokojnie! Wdech i wydech! Oddychaj. Jeszcze bardziej mnie to denerwuje i nakręca
|
|
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4176 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() I tak kilka razy dziennie: zobacz moją wygolona, poszukuję sponsora, pani dwie ulice dalej chętnie mnie pozna Ciekawie kiedy zaczną dzwonić (czyżbym wykrakała?)? Edytowane przez Mother Hedgehog Czas edycji: 2012-08-12 o 16:34 |
|
|
|
|
#4177 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy zdarzyło się Wam, że dostawałyście telefony od operatorów, ale po odebraniu nie odzywał się konsultant, tylko muzyczka i głos automatycznej sekretarki - proszę czekać na połaczenie?
![]() 2 razy odebrałam, ale nie zamierzałam czekać na połączenie z konsultantem, bo przecież ja od nich niczego nie chcę, więc kolejne telefony odrzucałam. Telefon dzwonił caly dzień, żeby nie skłamać średnio co godzinę. Myślałam, że już im coś zrobię. Chyba mieli mnie na jakimś automatycznym wybieraniu, czy jaki czort. To w ogóle legalne, żeby człowieka nękać cały dzień?
|
|
|
|
#4178 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4179 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4180 |
|
Wtajemniczenie
|
Chatul - to jest pewnie takie ułatwienie dla nich w call center. To nie oni muszą wisieć na linii tylko nierozgarnięci klienci sami się do nich dobijają
![]() Teraz mam podpisany ten numer i nie zamierzam odbierać. Jak zwykle zechcą wcisnąć mi jakiś super multimedialny telefon na 3 lata w abonamencie po 50 zł/miesiąc ![]() W ogóle gdy pewnego razu zadzwoniła do mnie babka z taką propozycja, poinformowałam ją, że nie potrzebuję ani abonamentu, ani nowego multimedialnego telefonu, bo takowy posiadam, otrzymałam odpowiedź, że przecież mogę komuś zrobić prezent na święta albo na urodziny ![]() Ja wiem, że oni tak muszą, taka praca, ale czasem to aż śmieszne... |
|
|
|
#4181 |
|
Raczkowanie
|
mnie w ogóle dziwią te wszystkie telefony fifirifi, dotykowe a takie, a siakie, a owakie
|
|
|
|
#4182 |
|
Wredna Ruda Beczka Soli
|
dlaczego?
|
|
#4183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziwi Cię postęp technologiczny, czy dziwi Cię, że ludzie korzystają z wygodnych dla siebie urządzeń, na które ich stać?
|
|
#4184 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#4185 |
|
Raczkowanie
|
Rozumiem nawigację, internet, odtwarzacze muzyczne, tylko nie rozumiem masy innych aplikacji : ) np takiej jak ipla, coś do obróbki zdjęć, gadu gadu, kup bilet przez telefon, jakiś gierek, nie wiem kto ma czas by korzystać z takich aplikacji.
Pamiętam jak w salonach komórkowych dostępne były tylko komórki rozsuwane, teraz są te dotykowe, za jakiś czas będą takie do których będziemy mówić Właściwie to chyba troszkę się boję postępu technologicznego a nie tego że ludzi stać na takie sprzęty bo akurat na tego typu telefony nie potrzeba dużych sum.
|
|
|
|
#4186 | |
|
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Cytat:
|
|
|
#4187 |
|
Zadomowienie
|
Kupowanie biletu przez telefon to najfantastyczniejszy pomysł na świecie - szczególnie w takiej Łodzi w sobotę po 15 - nie każdy autobus ma biletomat, kioski nieczynne itp
.
|
|
|
|
#4188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(w sensie wydaje polecenia)Ale jestem w stanie zrozumieć, są ludzie, których postęp technologiczny mierzi. Chociaż sama mama iPhone i nie zamieniłabym go na żaden. Bez tego dało się żyć, ale jak już mam, to czuję się bez niego jak bez ręki, a chodzi głównie o aplikacje.
|
|
#4189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale z drugiej strony jak się akurat nie ma drobnych to może rzeczywiście : ) |
|
|
|
|
#4190 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gry przydają się, gdy nie masz ze sobą książki, a musisz gdzieś czekać (lekarz, lotnisko). Kupowanie biletu przez internet jest bardzo wygodne. Ostatnio śpieszyłam się na nocny i bałam się, że nie zdążę kupić biletu w automacie. Genialny pomysł, idziesz na przystanek i jednocześnie możesz kupić bilet. GG czy inne komunikatory -- mam pakiet internetowy, a rozmowy/SMSy kosztują. Dlaczego więc nie korzystać z dostępnych danych? Oprócz tego jest masa innych przydatnych aplikacji, jak na przykład mapy/jakdojadę (rozkład jazdy), wizażowe KWC (można z niego korzystać w Rossmanie od razu skanując kod kreskowy) czy też aplikacje do wygodnego przeglądania for internetowych jak Tapatalk. A telefony, do których się mówi.... już są . Iphone'y mają Siri, Android też coś ostatnio podobnego wprowadził (tylko gorsze niestety :P).
|
|
|
|
|
#4191 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Świat pędzi do przodu!
|
|
#4193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() choć myślę że u mnie to bardziej też wychowanie, dom rodzinny, bo na przykład u mnie nie ma telewizora ( o tak może to dziwić) nigdy nie było, nie wspominając już o video czy dvd, komputera też długo nie miałam, za to było pełno instrumentów i mogę się pochwalić gra na trąbce ; ) żartuję sobie teraz, ale nie ciągnie mnie do nowinek technologicznych. ah i dziwi mnie też że ludzi dziwią różne nawyki żywieniowe np uwielbiam owsiankę z kisielem, dla mojej znajomej jest to szczyt szczytów dziwactwa, myślę że jakbym sobie ziemniaki albo pieczarki dawała do kubka to by się dziwić mogła ale owsiankę, zdrową owsiankę ? Edytowane przez rinne Czas edycji: 2012-08-12 o 18:35 |
|
|
|
|
#4194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4195 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. (Pomijam że czasami problemem też jest że a to się skończyły, a to kierowca nie ma reszty...)
|
|
|
|
|
#4197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie dziwi jak ktoś absolutnie nie ma pojęcia o polityce, ale jak tylko powiesz "Kaczyński" to momentalnie: debil, idiota, mohery i tak dalej... Byłoby mi wstyd zabierać głos mając tylko tyle do powiedzenia, nigdy nie wiesz kiedy trafisz na kogoś, kto poprosi o jakieś rozsądne uzasadnienie. Ja zawsze pytam jak wyczuwam takiego pseudo znawcę i nigdy nie usłyszałam żadnego sensownego argumentu. Już nie mówiąc o wszystkich, którzy tak strasznie wychwalali Palikota, ale z tego co proponował znane im było tylko jedno, oczywiście najbardziej kontrowersyjne. Już nie mówiąc o tym, że takie osoby często nie miały pojęcia jacy są chociażby liderzy list, a jak pojawiał się temat Anny Grodzkiej, to same bluzgi, bo po prostu o temacie pojęcie zerowe. Nie chcę zaczynać dyskusji o polityce, bo to do niczego nie prowadzi, chodzi mi tylko o wyrażanie opinii nie mając zupełnie pojęcia o czym się mówi. Jak komuś może nie być głupio, że jest taki powierzchowny? Nie trzeba się przecież wszystkim interesować i wypowiadać się na każdy temat. ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Polecam Blackberry, bardzo porządne telefony. Swoją drogą mój iPhone spadał sto razy i nic mu nie jest (a ekranik się nie rysuje, mogę wrzucić do torebki razem z kluczami). Kiedyś miałam telefony typu Siemens C65 czy coś takiego, nie były dotykowe, a po upadkach się psuły. Jak aparat fotograficzny spadnie, to też może się zepsuć, tak samo jak każde inne urządzenie. Ekranik dotykowy w większości przypadków nie sprawia, ze telefon staje się podatny na zniszczenia.
|
|
#4198 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4199 |
|
Konto usunięte
|
Co do telefonów i postępu technologicznego, mnie dziwi taki pogląd, że "kiedyś było lepiej". Ostatnio siedziałam na przystanku i taka para komentowała, że kobieta rozmawiała przez telefon komórkowy. Facet mówił coś w stylu: kiedyś było lepiej bez tych komórek, wszyscy teraz mają i nie umieją przeżyć bez tego. Kobieta: no, racja, ale przynajmniej można szybko po pomoc zadzwonić w razie wypadku. Facet: no ale kiedyś można było zajść do domu i poprosić o telefon.
Fakt, najlepiej zatrzymać się w średniowieczu i korzystać z telefonów seniora tylko w razie wypadku. |
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
To mnie zdziwiło, delikatnie mówiąc. Jak można w takim czymś grać i takie coś emitować:
http://www.youtube.com/watch?v=I2VIEwbIETg |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

. Dziwią mnie te stereotypy, zwłaszcza o Polaczkach-złodziejach (to w innych krajach każdy jest uczciwy?). A już ,,marudzenie Polacy mają we krwi'' wyjątkowo mnie wkurza, zwłaszcza w ustach osób, które były na parudniowej wycieczce w Londynie i uważają, że mają świetne pojęcie o tym, jacy są ludzie w innych krajach.
aczkolwiek mnie również strasznie irytują...i jednocześnie współczuję im.
Nawet PayPassem płacę. Chodzi mi bardziej o coś takiego, że wchodzą do dużego sklepu typu Tesco i krzyczy jedno na drugiego, żeby pobiegło do bankomatu, bo jak tu zapłacą jak mają tylko kartę