Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-11, 16:36   #4141
Ejniacz
Zadomowienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Czy tylko mi spodobały się Truskawkowe Dni?
Mnie też się spodobały

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 16:43   #4142
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość
Polaczek przynajmniej zachowuje pozory wielkiej kultury, grzeczności i ułożenia, tylko cichaczem idzie "ukraść" litr napoju, bułkę z Tesco, albo cebulkę z Ikei Ale jak sąsiadka przyjdzie pogadać, to bogata rodzina, z klasą i oczywiście mocno wierząca

*oczywiście piszę pół-żartem, nie chcę uogólniać, tylko się odwołuję do stereotypów
Cieszę się, że to dopisałaś, myślałam, że Ty tak na serio . Dziwią mnie te stereotypy, zwłaszcza o Polaczkach-złodziejach (to w innych krajach każdy jest uczciwy?). A już ,,marudzenie Polacy mają we krwi'' wyjątkowo mnie wkurza, zwłaszcza w ustach osób, które były na parudniowej wycieczce w Londynie i uważają, że mają świetne pojęcie o tym, jacy są ludzie w innych krajach.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 17:44   #4143
on_tiptoes
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Laurelindorenan Pokaż wiadomość
Dziwi mnie używanie form grzecznościowych pisanych wielką literą (Ty, Ciebie itp. ) w wypowiedziach, które mają z założenia być obraźliwe dla rozmówcy, np. "Nie ma sensu dalej dyskutować z taką idiotką jak Ty" - skoro już ktoś nazywa drugą osobę idiotką, to po co się sili na grzeczność?
Lepsze to niż "Nie ma sensu dalej dyskutować z taką idiotką jak ty (specjalnie z małej)"

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Dziwią mnie sprzedawcy łażący po mieszkaniach/domach i próbujący wcisnąć różne rzeczy. Nawet nie to mnie dziwi, ze wciskają, ale fakt, że jak się odmawia to część z nich jest autentycznie obrażona czy coś. No taka dziwną robią minę.

Jeszcze jakby to był sprzedawca wody pośrodku pustynni albo węgla/drewna tuż przed zimą, ale kurczę chodzi taki już któryś raz i oferuje np. okna... I dziwi się, że ludzie go spławiają. Robi taką groźną minę
Nie ma co się dziwić, dostają prowizję od każdej umowy aczkolwiek mnie również strasznie irytują...i jednocześnie współczuję im.

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
też tak robiłam ale szczerze mówiąc..ta dolewka kosztowała 5 zł (rozcieńczona cola z wodą) i tak na jeden raz mogłam tylko jedną wypić, więc trochę by się nie opłacało, gdybym za każdym razem kupowała ten mały kubeczek za 5 zł . Naprawdę żadna z was tego nie robiła?
on_tiptoes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 17:48   #4144
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez on_tiptoes Pokaż wiadomość
(...)też tak robiłam ale szczerze mówiąc..ta dolewka kosztowała 5 zł (rozcieńczona cola z wodą) i tak na jeden raz mogłam tylko jedną wypić, więc trochę by się nie opłacało, gdybym za każdym razem kupowała ten mały kubeczek za 5 zł . Naprawdę żadna z was tego nie robiła?
I dla mnie trochę fuj taki używany kubek. Ale się przyznam, że kiedyś do kubka na kawę w Ikei nalewałam sobie też napoje. A chyba w takim przypadku powinno się osobno kupić kieliszek na napoje
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 18:17   #4145
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Cieszę się, że to dopisałaś, myślałam, że Ty tak na serio . Dziwią mnie te stereotypy, zwłaszcza o Polaczkach-złodziejach (to w innych krajach każdy jest uczciwy?). A już ,,marudzenie Polacy mają we krwi'' wyjątkowo mnie wkurza, zwłaszcza w ustach osób, które były na parudniowej wycieczce w Londynie i uważają, że mają świetne pojęcie o tym, jacy są ludzie w innych krajach.
niektóre rzeczy się rzucają w oczy już po paru dniach
Nie poznasz ludzi dokładnie, ale mijasz nieco ludzi na ulicach i widzisz ich zachowanie, pogodny lub ponury wyraz twarzy

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

Do tego irytuje mnie w Tesco to, że moje siatki materiałowe są za ciężkie i ciągle mi automat mówi, że „w strefie pakowania znajduje się produkt, który nie powinien się tam znaleźć”. W efekcie najpierw muszę skasować wszystkie produkty i zapłacić, a dopiero potem mogę je spakować do toreb.
dlatego tesco omijam szerokim łukiem, ostatnio byłam bo już była nieco późna pora a miałam pilne zakupy, ale co się naużerałam to moje- co 2 produkt to jakiś błąd

a samoobsługowe kasy w auchanie jakoś potrafią działać

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez on_tiptoes Pokaż wiadomość

Nie ma co się dziwić, dostają prowizję od każdej umowy aczkolwiek mnie również strasznie irytują...i jednocześnie współczuję im.

ja nawet do drzwi nie podchodzę jak się nikogo nie spodziewam

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
przecież tej pepsi z dystybutora to się pić nie da tak szczerze, już wolę wodę

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 18:18   #4146
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
niektóre rzeczy się rzucają w oczy już po paru dniach
Nie poznasz ludzi dokładnie, ale mijasz nieco ludzi na ulicach i widzisz ich zachowanie, pogodny lub ponury wyraz twarzy
To prawda, sama zauważyłam np., że Brytyjczycy szanują przestrzeń osobistą swoją i innych, ale wciąż nie wierzę w ,,cechy narodowe'', jedynie w zwyczaje. A wyraz twarzy chyba zależy od tego, co się akurat dzieje w życiu, a nie kraju pochodzenia.

Edytowane przez Darkoz
Czas edycji: 2012-08-11 o 18:20
Stary 2012-08-11, 18:19   #4147
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez Marzena17 Pokaż wiadomość
A i jeszcze strasznie dziwią mnie ludzie, którzy przyjeżdżają do Polski z zagranicy raz na jakiś czas i jak debile komentują jaki to w Polsce ustrój masakryczny, że tam, gdzie oni są to jest dopiero super. Po części się zgadzam, ale czy trzeba zaraz krzyczeć o swoich poglądach w autobusie/busie/tramwaju/pociągu tak, żeby wszystkie "polaczki" dobrze słyszeli w jakim to g*wnianym kraju żyją? Albo jak po roku za granicą udają wielkie Państwo i zapominają jak się zakupy w Polsce robi...że to już nie na kartki? że można kartą płacić?
Irytują mnie jeszcze bogaci, zadufani w sobie ludzie. Nie wiem po co, na każdego człowieka łypią wzrokiem zwycięzcy. Dowartościowują się w ten sposób? Chcą wszystkich innym dać do zrozumienia jacy bezwartościowi są? Piszę to z punktu widzenia osoby bez pracy, więc może rozgoryczenie bierze górę, ale zawsze będą mnie tacy ludzie irytować.
śmiejcie się, ale ostatnio się tż pytam 'jak to było po polsku' dodam, że mieszkam w Polsce.
Chodziło o jakąś roślinę, bo co widzę jej nazwę to po ang na opakowaniach kosmetyków i aż mi z głowy wypadło

<3 <3 <3
Stary 2012-08-11, 18:23   #4148
heksita
Raczkowanie

Cytat:
Albo jak po roku za granicą udają wielkie Państwo i zapominają jak się zakupy w Polsce robi...że to już nie na kartki? że można kartą płacić?
Ej no, tutaj to się akurat nie zgodzę. Nie wszędzie akceptują karty, poza tym w innych krajach płatność może wyglądać nieco inaczej i podczas wizyty w PL można zapomnieć jak to było. Ja np. nie daję karty sprzedawcy do ręki, tylko sama obsługuję terminal (wkładam kartę, wstukuję pin potwierdzając kwotę, zabieram). I zdarza mi się w Polsce szukać szczeliny na kartę w padzie do wpisywania pin-u .
heksita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 18:31   #4149
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość

A dziś pierwszy raz w życiu na żywo zobaczyłam tatuaż " JP" Taki wielki, a caaałej łydce Smaczku sytuacji dodawał fakt, że facet został doprowadzony w docelowe miejsce właśnie w eskorcie Policji
Ciekawe czy w gadce też taki był odważny

W sumie tak- czasami się nie widzę nienawiści ludzi do policji, bo to co potrafią zrobić i jak są pewni siebie i bezkarni to głowę urywa.

Ale większość osób nosząca takie bluzy itd to najwyżej pewnie mandat za picie dostała.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Kurde nie wiem, albo mój facet jest jakiś mega nieziemsko intrygujący, albo mam zgłową Ale dziwi mnie gadanie, że po 3 miesiącach spotykania codziennie to już się zna drugą osobę i to wcale nie krótko... Ja widuję się z moim tż od 3 lat niemalże codziennie i ciągle odkrywam coś nowego i nie powiem, że znam go na wylot.
wszystko zależy kto na ile jest otwarty, a na ile w sobie zamknięty.
Niektórzy ludzie są ciężcy do poznania.

A dwa, że się coś nowego odkrywa, bo z czasem człowiek się zmienia- nie mówię, że gruntownie w każdej dziedzinie życia, ale pewne cechy i poglądy się zmieniają.

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Wkurzają mnie i dziwią telemarketerzy z sieci komórkowych, którzy dzwonią i nawijają bardzo szybko w dodatku jakoś dziwnie modulując głos, raz zniżają go, a raz mówią wysokim głosem. To brzmi jak śpiew

W dodatku ciężko zrozumieć o co im chodzi, i mimo mówienia im że nie jest się zainteresowanym ofertą nie słuchają klienta i dalej trajkoczą

'Nie' oznacza nie! Wiem, że to ich praca ale denerwuje mnie telefon średnio raz w tygodniu z pytaniem czy chcę ubezpieczyć telefon.
zastrzeżonych zwykle nie odbieram

Najbardziej mnie drażni jak na służbowy jacyś spamiarze dzwonią, a ja się nie po to od stosu papierów odrywam, żeby słuchać o pierdołach.
Jak ktoś nie rozumie słowa 'nie' to po prostu używam czerwonej słuchawki

<3 <3 <3
Stary 2012-08-11, 18:32   #4150
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez heksita Pokaż wiadomość
Ej no, tutaj to się akurat nie zgodzę. Nie wszędzie akceptują karty, poza tym w innych krajach płatność może wyglądać nieco inaczej i podczas wizyty w PL można zapomnieć jak to było. Ja np. nie daję karty sprzedawcy do ręki, tylko sama obsługuję terminal (wkładam kartę, wstukuję pin potwierdzając kwotę, zabieram). I zdarza mi się w Polsce szukać szczeliny na kartę w padzie do wpisywania pin-u .
Ale w Polsce też tak jest w wielu miejscach - np. w Lidlu.
Stary 2012-08-11, 18:33   #4151
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Dziwi mnie pogląd, że ludzie zawsze i wszędzie powinni cieszyć sie z cudzego szczęścia.
Przykładowo- właśnie zwolnili cię z pracy? Nic to, twojej koleżance ze szkoły właśnie udało sie zdobyć lukratywny kontrakt, więc ciesz sie razem z nią. Albo właśnie rzucił cię po kilku latach chłopak? Nie przejmuj sie i z radością szykuj sie na wesele kuzynki. Bo przecież nie wypada być egoistką i myśleć tylko o sobie, skoro ludziom wokół tak dobrze sie dzieje.
Dziwi mnie właśnie to, że niektórzy ludzie nie rozumieją, że nawet najwspanialszy sukces bliźniego nie cieszy, gdy sami w tym czasie ponosimy klęskę.
zgadzam się w 100%
Już dawno to stwierdziłam.

Ok, nie znaczy że mam pluć jadem i źle życzyć kuzynce biorącej ślub, ale chyba zrozumiałe że może mnie to wbić w ziemię i moja radość może być przygaszona

<3 <3 <3
Stary 2012-08-11, 19:06   #4152
gazowane lody
Zakorzenienie

mnie też wkurzają ci ludzie co do mnie dzwonią z nową korzystniejszą oczywiście dla mnie ofertą w sieci..
ja rozumiem że to ich praca ale no jak mi dzwoni co tydzień i ja mówię nie no to kurczę..
w końcu jednej powiedziałam że jakbym chciała sobie zmienić ofertę to bym sobie sama znalazła jakie warunki itp i że nie jestem głupia i wiem gdzie się znajduje salon plusa.. i żeby sobie gdzieś zapisała w systemie że ie życzę sobie telefonów co tydzień bo zmienię sieć..
i co? za tydzień kolejny telefon

Udowodniłam samej sobie, że się da!
75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
gazowane lody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 19:16   #4153
sayurii
Zakorzenienie

Ja takich telefonów po prostu nie odbieram Tak samo rano jak dzwoni domofon to się nawet nie ruszam, bo wiem, że to jakieś ulotki albo coś w tym stylu
sayurii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 19:28   #4154
gazowane lody
Zakorzenienie

no ale jak Ci dzwoni zwykły numer jakiś wyglądający na jakiś zwykłego szarego człowieka to nie odbierasz?

Udowodniłam samej sobie, że się da!
75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
gazowane lody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 19:31   #4155
sayurii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gazowane lody Pokaż wiadomość
no ale jak Ci dzwoni zwykły numer jakiś wyglądający na jakiś zwykłego szarego człowieka to nie odbierasz?
Ja mam akurat Orange i oni dzwonią do mnie ze zwykłego numeru, ale cały czas to jest ten sam numer. Już go rozpoznaję więc nie nie odbieram
sayurii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 19:40   #4156
emus89
Przyczajenie

A ja troche nie na temat. Ostatnio zastanawiam sie nad soba. Zaczelam nowa prace i jest tam taki gosciu,calkiem spoko. Pracujemy razem od ponad pol roku i wciaz sie nie moge do niego przyzwyczaic. Troche mi z tym dziwnie, unikam spjenia,pesze sie przy nim strasznie,a jak juz zaczynamy rozmawiac to konczy sie na ciszy, durnym tekscie badz wogole nie jestem w stanie wydusic z siebie ani jednego slowa,po ktorym jest mi glupio. Chcialabym moc z nim normalnie jak z reszta grupy ale mam tzw.blokade
emus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 20:32   #4157
IzzieSt
Zakorzenienie

W czasie ferii codziennie o tej samej godzine(jakoś po 7 rano) dzwoniła do mnie baba z orange i chciała ankietę przeprowadzać. Myślałam, że jej nawrzucam po n-tym dniu, zaczęłam odrzucać i po jakimś czasie dała mi spokój
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 20:40   #4158
natalkaa7522
Zakorzenienie

To do mnie za każdym razem dzwonią z innego numeru. Sprytne skurczybyki.

I dziwi mnie coś takiego, to znaczy trochę śmieszy. Dzwoni do mnie telefon, odbieram kulturalnie "tak, słucham", a tam pani ze śmiechem pyta się "żyjesz?" na co ja odpowiadam "eee tak, żyję a o co chodzi" a ona taka zmieszana że o jezu i się rozłączyła. I dziwi mnie, że ludzie którzy zadzwonią przez przypadek nigdy nie przepraszają za pomyłkę w sensie "aa przepraszam za pomyłkę, coś mi się pomyliło" albo coś takiego tylko od razu bez słowa się rozłączają. Dziwne
Stary 2012-08-11, 21:33   #4159
Marzena17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez heksita Pokaż wiadomość
Przecież można tak płacić w Polsce Nawet PayPassem płacę. Chodzi mi bardziej o coś takiego, że wchodzą do dużego sklepu typu Tesco i krzyczy jedno na drugiego, żeby pobiegło do bankomatu, bo jak tu zapłacą jak mają tylko kartę Autentyczna sytuacja.

Z drugiej strony czasami pewne rzeczy, które mnie irytują mogą być zupełnie normalne. Moja koleżanka na przykład na co dzień posługuje się językiem angielskim, zarówno w domu, jak w pracy i nie zdziwiłoby mnie, gdyby zapominała jak coś jest po polsku. Jeśli chodzi o język to rzeczywiście może być problem, gdy posługuje się cały czas obcym. Ale już komentarze takich "jednorocznych londyńczyków" : "to wy tu macie KFC? Albo :macie tu czytniki ebooków?. Toż kurcze, jakby rok temu był jeszcze głęboki PRL?
Marzena17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 22:01   #4160
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
W czasie ferii codziennie o tej samej godzine(jakoś po 7 rano) dzwoniła do mnie baba z orange i chciała ankietę przeprowadzać. Myślałam, że jej nawrzucam po n-tym dniu, zaczęłam odrzucać i po jakimś czasie dała mi spokój
Masakra coś takiego.
Jak nie lubicie odbierać telefonów o dziwnych porach, czasem kilka razy dziennie to pod żadnym pozorem nie dawajcie swojego numeru HomeBroker.
Wydzwaniali do mnie po 21, przed 8 rano, w pracy też miałam z nimi problem, bo nie rozumieli, że jak nie odbieram to pewnie nie mogę - dzownili po kilka razy pod rząd, jak odrzucałam połączenie to samo. W końcu, pomimo, że chciałam skorzystać z ich usług kazałam się wykreślić z ich bazy. Nie pomogło. Było 6 miesiący spokoju i znowu zaczeli do mnie wydzwaniać. Wykreślili mnie dopiero jak wysłałam pisemne oświadczenie.
Stary 2012-08-11, 22:02   #4161
heksita
Raczkowanie

Cytat:
Przecież można tak płacić w Polsce Nawet PayPassem płacę. Chodzi mi bardziej o coś takiego, że wchodzą do dużego sklepu typu Tesco i krzyczy jedno na drugiego, żeby pobiegło do bankomatu, bo jak tu zapłacą jak mają tylko kartę Autentyczna sytuacja.
Nie wiedziałam, nie spotkałam się jeszcze w Polsce z takimi terminalami (może to w supermarketach najczęstsze jest? bo tam zakupów nie robię). Do tej pory zdarzało mi się tylko wprawiać sprzedawcę w konsternację, gdy zaczynałam coś sama majstrować z kartą .

A sytuacja z bieganiem do bankomatu rzeczywiście śmieszno-żenująca.
heksita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 22:10   #4162
201612280917
Konto usunięte

Do mnie też ostatnio dzwonił Pan z Playa oferując wspaniałą ofertę. Normalnie telefonów z biura obsługi nie odbieram, ale wyświetlił się zwykły numer, więc niestety. Najbardziej zdziwiła mnie jego gadka. Przedstawia mi warunki, ja już coraz bardziej znudzona, ale nie chciałam mu jakoś chamsko przerywać. Kończy wyliczać minuty i smsy i mówi: czyli rozumiem, że jest Pani zainteresowana ofertą? Jakoś strasznie mnie to rozśmieszyło, więc roześmiałam się powiedziałam, że nie i pożegnałam się z nim
201612280917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 22:26   #4163
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
(...). Ale już komentarze takich "jednorocznych londyńczyków" : "to wy tu macie KFC? Albo :macie tu czytniki ebooków?. Toż kurcze, jakby rok temu był jeszcze głęboki PRL?
Hahaha, właśnie kilka tygodni temu kolega z Angli przyjechał do Polski i opowiada nam o nowinkach technicznych - że jest coś takiego jak e-Reader, takim wielce poważnym tonem zaczyna nam opowiadać do czego to służy. Nie wiem skąd u ludzi na emigracji przekonanie, że w Polsce nic się nie zmienia, że nic tutaj nie mamy.
Stary 2012-08-12, 00:29   #4164
narcyzowa
Zakorzenienie

Oj tam, ktoś rok mieszkał na emigracji i narzeka na ojczyznę - to jest nic.
Znam osobę, która pojechała na dwutygodniowe wakacje do Wielkiej Brytanii i po powrocie "zapominała" polskich słów i ciągle krytykowała "nasz zaścianek"
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 09:54   #4165
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
śmiejcie się, ale ostatnio się tż pytam 'jak to było po polsku' dodam, że mieszkam w Polsce.
Chodziło o jakąś roślinę, bo co widzę jej nazwę to po ang na opakowaniach kosmetyków i aż mi z głowy wypadło
też tak miałam ale u mnie chodziło o polski odpowiednik słowa topper

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 11:05   #4166
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:

zastrzeżonych zwykle nie odbieram
Też tak najczęściej robię. I w ogóle gdy pojawia się sławetne "czy mogę zadać pani parę pytań" często po chamsku mówię NIE i od razu naciskam czerwoną słuchawkę.
Jestem taka ZŁA.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Co mnie denerwuje. Nie wiem czy i w innych rodzinach się tak dzieje, ale u mnie bywa to nagminne.
Chodzi mi o "litanie" jaka ja wiecznie naburmuszona, że powinno się chodzić uśmiechniętą, bo uśmiechnięty człowiek wygląda przyjaźniej, a bo mi taka mina zostanie do końca, a że jestem taka zła i w ogóle nigdy się nie uśmiecham, że nikt mnie nie będzie lubił etc.
Nosz kurde, jak nie mam powodu do uśmiechu to się nie uśmiecham. A jak ktoś mi wyjeżdża z takimi tekstami to tym bardziej wbija mi szpile i tym bardziej nie chce mi się uśmiechać. Nie jestem typem osoby, która szczerzy się jak głupia bez powodu no ale moja babcia (bo najczęściej ona prawi mi takie morały) tego nie rozumie.
W ogóle jestem traktowana jak czarna owca ale to już osobny "artykuł".
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 11:57   #4167
mallary
Rozeznanie

Cytat:
Też tak najczęściej robię. I w ogóle gdy pojawia się sławetne "czy mogę zadać pani parę pytań" często po chamsku mówię NIE i od razu naciskam czerwoną słuchawkę.
Jestem taka ZŁA.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Co mnie denerwuje. Nie wiem czy i w innych rodzinach się tak dzieje, ale u mnie bywa to nagminne.
Chodzi mi o "litanie" jaka ja wiecznie naburmuszona, że powinno się chodzić uśmiechniętą, bo uśmiechnięty człowiek wygląda przyjaźniej, a bo mi taka mina zostanie do końca, a że jestem taka zła i w ogóle nigdy się nie uśmiecham, że nikt mnie nie będzie lubił etc.
Nosz kurde, jak nie mam powodu do uśmiechu to się nie uśmiecham. A jak ktoś mi wyjeżdża z takimi tekstami to tym bardziej wbija mi szpile i tym bardziej nie chce mi się uśmiechać. Nie jestem typem osoby, która szczerzy się jak głupia bez powodu no ale moja babcia (bo najczęściej ona prawi mi takie morały) tego nie rozumie.
Ooo, znam to z byciem smutną. Często po prostu mam minę 'domyślną', czyli dość obojętną, zwłaszcza, kiedy gdzieś siedzę, nudzę się, zamyślę. Od razu rodzina albo jacyś starsi ludzie "a czemu ty taka smutna? Uśmiechnij się!". Moje zapewnienia, że nie odczuwam smutku ani nie pogrążam się w żałobie, oczywiście do nikogo nie trafiają.
mallary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 12:27   #4168
Taranka
Zakorzenienie

Cytat:

Moja mama tak robi
Albo np. jest normalny dzień, a ona się mnie pyta 'A co ty taka smutna, stało się coś, pokłóciłaś się z kimś?' i tak mi wierci dziurę w brzuchu aż na serio jestem zła
Stary 2012-08-12, 12:31   #4169
201605021613
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mallary Pokaż wiadomość
Ooo, znam to z byciem smutną. Często po prostu mam minę 'domyślną', czyli dość obojętną, zwłaszcza, kiedy gdzieś siedzę, nudzę się, zamyślę. Od razu rodzina albo jacyś starsi ludzie "a czemu ty taka smutna? Uśmiechnij się!". Moje zapewnienia, że nie odczuwam smutku ani nie pogrążam się w żałobie, oczywiście do nikogo nie trafiają.

Mam to samo niestety. Nie jestem smutna, a inni ciągle mi z tym wyjeżdżają. Ogólnie lubię rozmawiać z ludźmi, ale wkurza mnie ktoś, kto uważa, że cały czas należy coś ,,paplać'' o byle jakich pierdołach, czyli gadać by gadać

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Jestem taka ZŁA.

No i jeszcze gorzej, gdy ktoś jest naprawdę przyjaźnie nastawiony, a nie szczerzy się jak głupi do sera, to od razu, że mruk i nikt nie będzie go lubił. Często jest też odwrotnie, uśmiechniesz się, a ktos się pyta ,,A co ci tak wesoło???Co się tak cieszysz'' i patrzy jak na wariata
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-12, 12:54   #4170
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:

Ciekawe, ja bardziej lubię ludzi, którzy nie szczerzą się cały czas, a tylko wtedy, kiedy mają dobry humor. Za to osoby z przyklejonym uśmiechem mnie zwyczajnie odrzucają.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości